Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

måndag 29 november 2021

Nymåne & total ”Superförmörkelse” den 4/12 2021 i Skytten – bjud in Universum

Nymånen i Skytten 4/12 2021 är en supermåne med förmörkelse. Den sker kl. 08:44:30 på 12°16 grader. 

Både Supermåne och Solförmörkelse! 
En ”Superförmörkelse” kan man säga.

Och snart kommer de starka stjärnfallen i December och smyckar himlen. Har vi tur får vi skåda några under deras hisnande färd.
Vi kan vi ladda oss genom att fokusera på ljus i mörkret och minnas miraklerna.

Dessutom är nymånen i konjunktion till Merkurius! 

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Nymåneprognosen är menad som inspiration. "Energi är neutral tills den riktas" (Om). Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i, har Ascendent eller Månen i nymånetecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk. (Jag har fått veta att någon tar av mina texter utan att ange källan - se HÄR om det). 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 

Årets sista stjärnfall alltid vid Luciatid!

Geminiderna, en mycket aktiv meteorsvärm i December, kulminerar varje år kring Lucia, (aktiv period: 7-17 December), främst under natten till den 14e. Den är troligen förorsakad av asteroiden 3200 Phaethon som har samma heliocentriska bana. Det gör Geminiderna till den enda meteorsvärmen som inte är förorsakad av en komet. Svärmen blev först observerad för 150 år sedan. Man har observerat 120-160 meteorer i timmen under optimala förhållanden men det normala är 10 till 80 stjärnfall per timme. INFO. 
Se Geminid Meteor Showers 2017 Animationer HÄR.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Om solförmörkelse

En solförmörkelse är som en vanlig nymåne där månen passerar mellan Jorden och solen, men kraftigare eftersom Månen mörkar Solen. 

Människor har länge övervakat kosmiska händelser för ledtrådar om framtiden. Solförmörkelser blockerar Solens ljus, så det kan tyckas att detta ögonblick av tillfälligt mörker har onda eller negativa omen. Vad vi pratar om är att Solens förmåga att ge ljus och livsgivande värme tillfälligt tas bort. 

Så det finns en symbolik inbyggd i förmörkelser, den att saker kommer till ett slut, ofta på ett dramatiskt sätt. Vissa historiker knyter t ex korsfästelsen till en total solförmörkelse, men andra tror att den skedde senare och att det istället var månförmörkelse (info). 

Solförmörkelser har tolkats som ondskan men det är knappast sant. Långt tillbaka i tiden uppfattade man faktiskt att Solens ljus under solförmörkelsen beredde en väg åt mörkret för att omvandlas. Detta mörker troddes vara mycket andligt och ett uppvaknande ögonblick som hjälpte Solen att återvända ännu ljusare och starkare på himlen. För att hjälpa till med denna uppvaknande process trodde man att gudomligt inspirerad information från högre världar skickades ner till Jorden under förmörkelsens ”fönster”. 
Ett viktigt tema för solförmörkelse är att skapa starka band med andra. Under inverkan av denna solförmörkelse behöver vi gå bort från att se saker genom vårt eget perspektiv och öppna oss för att se saker från ett högre perspektiv. Det finns en öppning eller en port till högre medvetenhet genom denna energi, och ju mer vi kan öppna våra sinnen och hjärtan, desto troligare kommer vi att få en glimt av sann enhet.

Så under inverkan av denna solförmörkelse är det också perfekt tid att stämma in och utarbeta det som vi behöver för att känna oss kompletta, hela och centrerade. 

Lyssna på den inre rösten och bestäm om någonting behöver bytas och brytas för att skapa mer centrering. 

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Om Supermåne

Supermåne (perigeum/Moon’s perigee/LunarPerigee (INFO) innebär att Jorden, innebär att Jorden, Månen och Solen är i linje, med Månen, då Månen är som närmast eller nära sitt närmaste avstånd till Jorden i en viss bana. Den ursprungliga definitionen Supermåne myntades av astrologen Richard Nolle 1979.

På praktisk nivå, säger Nolle och andra astrologer att den starkare gravitationen mellan Månen, Solen och Jorden när det finns en Supermåne, också ger ökad risk för hårt väder eller seismisk händelse. De innebär ökade jordbävningar, vulkanutbrott och stora tidvattenstörningar. Vissa stjärnskådare har observerat att supermånar har sammanfallit med jordbävningar orkaner och andra naturkatastrofer. Det påståendet finns det olika åsikter om - för och emot: info 1 2.

Astrologiskt sett återspeglar supermånar en intensifiering av månenergin. Enligt Nolle kan man i några dagar före, under och efter Supermånen känna sig luddig eller har svårt att fokusera.

När det gäller en supernymåne, kan man känna sig extra fokuserad på människor och relationsproblem kan komma till en kokpunkt… Kanske är det som ”i ovan, så i nedan”? Om det ”drar i tidvattnet” och stormar runt oss kanske vi påverkas? Då är det dags att skapa balans!

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Om nymånen i Skytten 4/12 2021 

Stjärntecknet som nymånen vistas i visar oss ledtrådar och nu ledtrådar och nu är Solen och Månen sammanfogade i Skytten. Med dessa två sammankopplade i detta stjärntecken präglas denna nymåne av eldens element vilket förstärker viljan att söka en ”ny och flammande” sanning, att se och ”tändas” av alla möjligheter som finns där ute. 

Denna eldiga Skyttens nymåne hjälper till med att skapa entusiasm för det som behöver följa med in i framtiden. Så låt visionerna visa dig vägen!

Skyttens stjärntecken representerar den andliga sökaren, som söker livets sanning genom erfarenhetSkytten vet hur man skjuter till stjärnorna och att skjuta sin pil och se hur långt den kommer att gå. Gång på gång! Skyttens starka tro och förhoppningar påminner om att allt har potential att vara - bli - något bättre. 

Skytten förknippas med bågskytte - en bra metafor för tecknet som blickar mot framtiden och tar sikte på målet. Det är en bra tidpunkt att ta sikte på nya mål med Nymånen i Skytten. Vad är det vi vill göra som gör oss positivt inställda? Tankar som "Jag driver framgångsrikt mitt projekt" är alltid bra, och inte minst nu. Men bågskytten siktar inte bara pilen och skjuter utan har gjort förarbete som utvecklat skicklighet, och sökt efter det perfekta målet…

Visst kan vi med denna Skytt-energi tänka lite för stort och vilja överträffa praktiska situationer. Var medveten om det denna tid. Fast vi ska inte låta oss hindras, för om vi ​​aldrig fattar beslutet att sikta och skjuta på någonting - kommer vi aldrig någonstans. Bättre att ha försökt och snubblat än att aldrig ha gjort någonting alls.

Så ta vara på optimismen och drivkraften under Skyttens nymåne, men gör några realistiska åtgärder medveten om att all planering och avsiktssättning inte är värd mycket om inte drömmen tillåts vara vägledande. Var inte rädd för att sikta högt om allt är under kontroll!

Den som behöver ta en paus med vissa steg ska göra det. De som vill sikta framåt mot bestämda mål kommer att utveckla tillräckligt med tålamod för att vänta tills de känner sig mer i linje med sin väg. 

Vi uppmanas att gå ut och leta efter något nu när Skytten kallar! Någonting ber oss nu att se över ”avstånd”, att se det avlägsna, att känna hopp och se om något nytt dyker upp. Kanske är det bara en glimt eller en gnista - men något blir antänt för var och en av oss. 

Skyttens nymåne kallas "Gypsy's Moon" och initierar oss på vår själs sökande efter sanning bland stjärnorna och galaxerna, att få kontakt med många aspekter av världen, kulturer, folk och platser som utökar sinne och hjärta. Så vi kan låta oss vandra och följa hjärtetrådar för att se vem eller vad som väntar.

Skytten är symbolisk med de starka låren på en löpare eller en bergsklättrare, likaväl som en lärares eller en prästs hängivna sinnelag. Och det är hjärtat hos en resande som alltid söker, alltid drömmer om nya horisonter, nya lösningar och har de stora visionerna.

Denna nymåne hjälper oss att lita på att vi skapar vår framtid när vi utforskar det nya. Resan är också under detta tecken. Oavsett om det är en fysisk resa eller astral, kan vi använda den här nymånens energi för att upptäcka nya saker omkring oss, att utforska de inre och yttre världarna som behöver upptäckas.

Så det här är en bra tid till att drömma om alla platser vi vill gå till - bokstavligen, filosofiskt och/eller magiskt. Vad vi drömmer om, vad vi vet att vi vill ha, och vad vi vill ha, finns redan inom oss. 

Med tydliga intentioner och fokus kan vi skapa energi som hjälper oss att få hjälp av Universum. Vi förvandlar det inre med det yttre via energi, avsikt och själslig kraft. Det är då vi startar processen. 

Tänk inte bara på det, vet det. Tala om din sanning. Ta fram det som redan finns inom dig. Se det ta form symboliskt framför dig, signalera till Universum, till nutiden och framtiden. Visa dig själv att du är redo. 

Bjud in Universum i att skapa med dig.

Var uppmärksam på ledtrådarna från Universum. Detta är en av de viktigaste tidpunkterna för dessa, för med både nymånen Skyttens tecken är pilen redo att skjutas!

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Viktiga aspekter och tolkning,

OBS: det viktigaste transiterna för Månen är dess exakta aspekter, inte aspekter mellan andra himlakroppar. Det finns det en allmän månadstolkning för det - se nedan).

Hur vi påverkas av – upplever - energin från fullmåneaspekterna beror på hur - och om - de påverkar det personliga horoskopet. De har oavsett en viss allmän inverkan.

En konjunktion till Merkurius är den utmärkande aspekten till nymånen: Det betyder att kommunikation, uttrycka tankar och utbyta idéer (samt kanske även transportfrågor) tenderar att vara centrala teman. En ökning av mental aktivitet kan ske på internet. Vi vill prata om ämnen som intresserar oss såväl som nyheter, i diskussioner, samtal, möten och debatter. Det är gryning för nya idéer.

Dess energi uppmanar oss att kommunicera vår sanning, vara öppna och ta oss tid att prata igenom saker och koppla ihop våra sanna tankar.
Solen styr vår självkänsla, vår inre identitet, medan i Skytten fokuserar detta mycket på sanningen, och Merkurius är kommunikationsplaneten. Detta innebär att vi inte bara kommer att ha kontakt med hur vi verkligen känner, utan vi inspireras också till att dela den sanning.

Denna nymåne signalerar faktiskt att det är en bra tid att starta en blogg, skriva en artikel eller en bok som kommer med en ny och spännande kunskapsvinkel. Det är också en bra tid att göra upp planer och starta affärer, köpa och sälja. Räkna med att det dyker upp spännande besked. 

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Nymånen i ditt personliga horoskops Hus (= livsområde):

Nymåne är en bra tid om man vill rikta in sig på nya mål. Nymånen sänder just nu energin från Skyttens tecken. För att se vilket livsområde som aktiveras av nymånens vibration så kollar man sitt horoskops hus. Där nymånen befinner sig på graden, kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är en av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop. 
LÄS TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR. 

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Tips om man medvetet vill använda nymåneenergin

Nymånen är en tid då det är bra att ”plantera frön” som sedan kan ge framtida växt, att inrikta sig på att låta drömmar manifesteras. 

Du kan välja om du bara vill vara i stillhet i meditation, bön eller göra en ceremoni och känna tacksamhet för livets gåva och allt som är, eller om du vill göra en helande meditation och/eller ställa in dig på avsikter/intentioner för nymånen.
LÄS OM NYMÅNECEREMONIER HÄR.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar