Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

tisdag 9 november 2021

Saturnus i astrologin del 2 - dess storhet, ros & heliga geometri - & Adele!

Robert Schovoba har skrivit boken "The Greatness of Saturn" som handlar om varför Saturnus är den verkliga planeten för storhet. 

Det är känt att Saturnus astrologiskt indikerar begränsning, prövningar, hinder, avskildhet, sorg och försening, bland andra svåra drag. 


Schovoba menar att livet handlar i slutändan – med tiden - om de lärdomar vi har lärt oss, vad som har ödmjukat oss och kopplingen vi delar med andra. 


Det är därför vi behöver förstå det verkligt stora med denna planet.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

💫💫 Detta är DEL 2 om astrologins läromästare 💫💫 Saturnus 💫💫
💫💫 DEL 1 Astrologins 💫💫  Saturnus💫💫 såningsgud & läromästare ”slipar fram den inre diamanten” - regent över guldåldern HÄR 💫💫

 

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk. (Jag har fått veta att någon tar av mina texter utan att ange källan - se HÄR om det). 

 
¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤ 
 

 

Alltmer börjar astrologer förstå att det finns ett mysterium med att prövas av Saturnus. Samt att det är också varför Saturnus är en av de mest missförstådda planeterna i astrologin. Saturnus är i grunden planeten för ”dolda välsignelser”. Men nej, det är inte lätt att ta itu med Saturniska lektioner eftersom det omfattar våra ogrundade ideal och illusioner” – det som byggts på lös grund – bland annat. 

 

De illusioner som inte längre tillåter att vi förutser den förväntade framtiden försvinner. Vi hålls trots allt under Saturnus beskydd, och i slutändan är det Saturnus som tjänar oss – efter att vi förvärvat Saturnus förtroende för att vi bestått prövningen – eller initieringen. 

Om du inte känner till var du har Saturnus i ditt horoskop kan du hitta tecknet och Huset HÄR. 
Tolkningar för Saturnus i stjärntecknen finns i del 1 HÄRTolkningar för Saturnus i astrologiska Hus finns i denna del 2 längre ned.

Lär känna litet av Saturnus storhet:


~¨~Saturnus är sanningssträvare

Saturnus spelar inga spel och tillåter inte att ursäkter utspelas och är inte sympatiskt när det gäller emotionell manipulation. Saturnus vet vår sanning och accepterar inte annat.

~¨~Saturnus är ödmjuk.

När vi tror att vi har allt och känner oss på toppen av världen tar Saturnus bort dessa saker och lär oss att sann lycka inte finns i det yttre, i världsliga ting. Allt kan inte bara vara som det är, det finns fortfarande något mer att lära sig även när man känner att man har uppnått allt ... Saturnus är realistisk, och ger tillbaka till jorden så att vi accepterar yttre nederlag och blir ett med världen. Vi lär oss andra värden i livet. Detta speglar litet av ”Jobs bok”

~¨~Saturnus är rättfärdig

Rättvisa tjänas när Saturnus är närvarande, Vi får vad vi förtjänar och vi får inte vad vi inte förtjänar. Saturnus lär ut att vi behöver förstå konsekvenserna av handlingar, för att undvika repetitiva misstag, rättvisa för dem som har gjort något fel och verkställer begränsningar i kaos för att lära ansvar och disciplin.

~¨~Saturnus är motståndskraft

Saturnus ger långa förseningar och skjuter tillbaka händelser, situationer och ideal i vårt liv som gör att vi känner oss frustrerade. Detta är en nödvändig taktik eftersom det ger inre styrka på sikt. På lång sikt lär Saturnus oss att genom motgångar, hinder och motstånd får vi verklig styrka, stabilitet och motståndskraft.

~¨~Saturnus är lärare.

Vissa lärare har varit jobbiga för många. Men med tiden kan det gått upp för oss vad väl värt det var eftersom den läraren var mest påverkande för vår personliga tillväxt. Saturnus är den viktigaste läraren, som påvisar våra livslektioner, ständigt ger läxor, hårda, svåra uppgifter och förändringar som gör att vi kan bearbeta vårt liv och nå ett mer disciplinerat sätt som tjänas oss i längden.

~¨~Saturnus skapar respekt.

Saturnus symboliserar karriär och auktoritet, och styr det 10: e huset. Det speglar vad vi förvärvar under detta liv genom engagemang, hårt arbete, ansvar och disciplin. Bland annat. När vi nått fram dit, så att vi fått resultat av våra ansträngningar enligt tecken och hus där Saturnus finns, så får vi auktoritet inom huset och tecknets högsta symbolik, eftersom vi har upplevt det tuffa inom det huset, bestått kraven/proven: Vid det läget respekterar andra åsikter och man kan bli en slags guide eller lärare – jämför med indianernas ”the elder” (om HÄR).

~¨~Saturnus ger initierande prövningar.

Saturnus symboliserar den pågående livslängden i alla livssfärer – och därmed det långsiktiga som speglar det uppbyggda som kommer med tiden. Saturnus handlar om allt kvarvarande, om uthållighet och konsekvent energi som kan ta oss högt, bl a i karriär, relationer och trygghet. Men märk väl att Saturnus också kan spegla den andliga vägen, och ”initieringen”. Men det handlar om att nå stabilitet, vilket är vad Saturnus slutligen ger – när man utfört eller överkommit ”prövningar” och förvärvat ansvar och disciplin.

Jämför med det som t ex Castaneda skrev om vad gäller hans lärare Don Juan, eller ”prövotiden” som Alexandra David-Neel fick innan hon ”godtogs” av dåvarande Dalai Lama 1924 i den tibetanska huvudstaden Lhasa. Hon var den första europeiska kvinnan som träffade den förre Dalai Lama och den första att komma in i staden då det fortfarande var förbjudet för utlänningar (Info om en av hennes böcker HÄR:)

~¨~Saturnus hjälper oss att förenkla

Kaos är inget som Saturnus vill ha. T ex om vi har kaos i vårt hem, kaos i relationer/vänskap och mental/spirituellt... Under en stark Saturnustransit kan vi uppleva ett behov av att disciplinera och skapa rutiner i vårt liv på olika sätt. Det skapar ett enklare liv. Saturnus gör oss mindre knuten till yttre krafter så att vi kan sluta säkerställa vår identitet genom yttre krafter.

~¨~Saturnus ger mentorskap

Saturnus symboliserar tider då det är tufft för det är som att hamna framför stenklippans botten. Men när man genomgått – och bemästrat - tuffa tider känner man sig mer ödmjuk inför andras smärta eller kamp. Och man vill också ”bistå” den som en slags lärare, mentor eller ”fader” i saturnisk anda.

~¨~Saturnus vinner i längden – med tiden

Jupiter har det ”bästa” ryktet som välvillig och utdelare av gåvor. Jupiter ger och ger på grund av sitt flöde av utåtriktad energi, men inte för att vi förtjänar det alla gånger – därav kan flödet skapa energi till ”misstag” genom överentusiasm (bl a). Därför får Saturnus oss att uppskatta sina belöningar eftersom vi kämpade för dem. Det ger mer tillfredsställelse att veta att man – med tiden - övervunnit Saturnus hinder och fortfarande klarar det. På lång sikt ger Saturnus pågående lektioner, självförtroende och motståndskraft - Saturnus lär oss att lära oss själva för framgång och framsteg som är större än Jupiter gåvor…! I längden. Saturnus vinner i längden. Saturnus är snigeln som vinner i slutändan genom att inte ”ta ut sig” i förtid… 

¤~``~*~´*`~*``*~´*`~*¤**``````**¤*~´*`~*``*~´*`~*~``~¤

Saturnus kommer med något verkligt gott, till slut, men först när vi lärt oss bemästra egoism, girighet och de jordiska så kallade ”begären” etc. När vi bemästrar att ”klättra i vårt eget berg”. Det goda som Saturnus sedan delar ut, bygger också på de med åren samlade saturniska lärdomarna och erfarenheterna – prövningar.

Alla dessa saker belyser mysteriet om varför Saturnus, när den syns på himlen ovanför oss, visuellt är den vackraste planeten i vårt solsystem.

Saturnus är mörkret som lär oss att bli ödmjuka och vända oss till det ljusa. Kärlekens kraft. Som är så sällsamt vackert som ringarna runt Saturnus…

¤~``~*~´*`~*``*~´*`~*¤**``````**¤*~´*`~*``*~´*`~*~``~¤

Saturnus - den äldre vise, indianstammars ”The Elder”…

Saturnus speglar den äldre vise (eller ”gamle vise”) som t ex inom indianstammar kallades ”The Elder”…

Det är den visa, kloka äldre som har uppnått erfarenheter som behövs för de yngre att ta beslut utifrån. De yngre saknar tidens lärda överblick utifrån långt tidigare handlingar, nuets resultat och framtidens manifestation.

Därför speglar Saturnus med tiden i vårt liv också ”dåtid, nutid och framtid”. Detta tolkas utifrån dess position i stjärntecken, astrologiskt Hus och aspekter, där vi också kan följa transiteringar till och från Saturnus som ”hållpunkter” eller ”läropunkter” med utvecklingspotential.

Det mest upphöjda målet med att nå med Saturnus är att vara en slags ”överstepräst”/prästinna”, i den meningen någon som osjälviskt vägleder och tjänar andra, någon som har ålderns erfarenhet och vishet, byggt på ”lidandes väg”. Där inget kommit enkelt utan tvärtom. Och ju mer andligt orienterad någon blir och osjälviskt strävar efter det bästa för vår värld, desto mer lyser ”översteprästen”/prästinnan”, fram med åldern – d v s på ålderns höst. 

Märk väl att Saturnus i sin högsta energi inte är intresserad av att tjäna pengar på sin vishet eller sina andliga förmågor.

Det finns knappast någon utan den ”gamles” med ålderns visa erfarenhet som har det klokskap som ödmjukt kan tjäna mänskligheten. Även om vissa som är ganska unga i vissa ”kretsar” kastar sig ut och utger sig för att ha ”uppnådd kunskap” och genom det vill uppnå ”ledarstatus” samt ”drar in pengar”. Återigen hänvisas till att ”ålderns vishet” speglar indianernas ”The Elder” (samma tema finns givetvis hos andra naturfolk – och förr även i andra ledarsammanhang) och intresse för pengar är lika med noll. Zero.

Och visst är det så, utifrån Saturnus och ”The Elder” att ingen ung eller ens medelålders kan ha förvärvat denna åldersklokskap. Saturnus kan hos barn dock ofta spegla det som kallas ”lillgammalt” som ju är en mogen klokhet för ett barn.

Men Saturnus symboliserar – astrologiskt - ju i vår värld, trots allt, om den längre tidens erfarenheter, prövningar, kriser och lösande av dessa, samt ursållande av upplevelsernas djupaste mening och betydelse i ett längre perspektiv – en mansålder. Genom det finns en lång tids förvärvad kunskap (a la ”The Elder”).

Jag tänker här på Oren Lyons som ett exempel på någon med ålderns vishet, som tjänar mänskligheten genom att verka för att mänskligheten behöver värna om vår planet för kommande generationer, se honom på youtube HÄR. Info om honom HÄR).

Men visst finns det en och annan ung som varit högt utvecklad i livet innan detta och också minns all förvärvad kunskap. Ett exempel är Dalai Lama som ju är en inkarnation av den äldre Dalai Lama (vilket belyses av Alexandra David-Neel som nämns ovan), vilken med tiden ”godtogs” som ”lärljunge” till dåvarande Dalai Lama 1924 och efter att han lämnat kroppen, upplevde den inkarnerade (”nya”) Dalai Lama som liten pojke..Om det berättar hon i bokform HÄR).

Saturnus manifesterar den långa tidens vishet om man bestått proven… Här finns också en belöning – känslan av att ödmjukt tjäna mänskligheten utan personlig vinning och utan att på något sätt vilja ha pengar – förutom att ge bort alltihop till behövande. Det är nämligen så, att i sin högsta energi är Saturnus den som är nöjd med det lilla i livet. Det enkla, spartana och oglamorösa (vilket speglas på individnivå).

På ett lägre plan har Saturnus en vibration ”som kan väljas in” och då skapa intresse av att ”bygga upp ekonomi” och hög status. Det är i så fall en del av vägen till vishet – att i det fallet lära av girighet och statusbehov som en del av skolningen.

I slutändan handlar det (Saturnus) ju om lärdom. Bl a i detta fall att ”man kan inget ta med sig dit man går”… eller att med åren inse vad man missat genom att fokusera på dessa yttre och förgängliga saker. Det är några exempel. Saturnus har ju sitt eget sätt att ge lärdom, och utan erfarenhet så har man ju ingen erfarenhet att bli vis av, så att säga.

Jag tycker att alla borde bli rika och berömda och göra allt de någonsin drömt om så att de kan se att det inte är svaret. (I think everybody should get rich and famous and do everything they ever dreamed of so they can see that it’s not the answer.)” - Jim Carrey

Gissa vad Carrey har stark i sitt personliga horoskop? Saturnus...Den befinner sig konjunktion hans sol i Stenbocken.

¤~``~*~´*`~*``*~´*`~*¤**``````**¤*~´*`~*``*~´*`~*~``~¤

Saturnus - ljusets ljus


”Saturnus är den starkaste bland karmans fyra herrar; det tvingar oss att konfrontera det förflutna och göra oss redo i nuet för framtiden”. Alice A. Bailey

Saturnus är Karma-planeten och spelar rollen som Old Father Time- Fader Tid- i våra liv. Det är en metafor för den Högstes visdom och rättvisa, som ser och hör allt så det går inte att lura Saturnus. Det är så med tiden som karma – eller ”räkningen”-presenteras för varje missgärning i våra tidigare jordiska vistelser (inkarnationer). Oavsett hur långt tillbaka i det förflutna de kan ha ägt rum…

Namnen Saturnus - Satan – betyder faktiskt ljusbärare/bringare, och speglar därför upplysning, vilket pekar på att Saturnus hela tiden har varit den som ger ljus. Men inte på det sätt vi förväntar oss med stort pompa och ståt och med gnistrande prismaljus som strålar åt alla håll.

Saturnus har inte förtjänat sitt gammaldags rykte som zodiakens mörka och dystra himlakropp även om manifesteringen inte ”sprakar” av ljus utan kan kännas som en tråkig eller riktigt krisartad väg att bana sig fram på. Men… ”den som väntar på något gott”, säger man ju.

När någon närmar sig andlig mognad, visar sig Saturnus, den stränga och krävande läromästaren, alltmer som den stora välgöraren, vars uppgift är att leda var och en av oss tillbaka in i det strålande ljuset, av att erkänna sin sanna natur och hem…

Så se det som så, Saturnus leder oss genom vårt eget snår, uppför vårt eget berg och till det strålande ljuset. Med tiden. När allt är ”plöjt”.

Och så blir Saturnus verkligen ljusets ljus. Andligt betyder det upplysning som kommer i form av visdom och förståelse som bit för bit går upp för oss när vi kämpar oss igenom prövningarna i det jordiska livet.

Varje själs jordiska lärdom (skolning) består i att lära känna, genom egna upplevelser, de mörkaste, jobbigaste och ”förstelnade” aspekterna av sin natur. Under många livstider, bit för bit, flyttar vi uppåt i den evolutionära spiralen – i den kosmiska planen. Det fortsätter tills vi med tiden åter kommer i kontakt med egenskaperna i vår sanna natur - vår högre medvetenhet – visdom och klokskap. 

Allt i hela Skapelsen står till vårt förfogande med tidens uppfyllnad - när vi är redo för det. Och om vi önskar mer än någonting för att vår värld ska bli en fredlig värld, visar de universella krafterna hur vi ska gå tillväga och var och en av måste göra sitt för en fullständig manifestation. Allt har sitt ursprung i oss och om vi vill ha fred måste vi börja med oss ​​själva och föra våra liv på mer fredliga sätt genom outtröttligt att arbeta på att skapa fred i relationer, med oss ​​själva, de runt omkring oss och även vår miljö.

Universum upplever sig själv genom oss. Potentiellt är alla en kanal för den högsta medvetna skapelsen och kan fungera som mottagare och sändare och manifestation av sin visdom.

¤~``~*~´*`~*``*~´*`~*¤**``````**¤*~´*`~*``*~´*`~*~``~¤

Saturnus ”väktaren” vid tröskeln, vad är det då som vaktas?

Saturnus planetariska ringar är dess mest imponerande inslag. Ringarna ses som symboliska för karma-lagarna.

Saturnus styr skapandet av strukturella mönster för mental energi. Det är den framformade sidan av tankeformer, kristallisering av mental energi så att den skapande gudomliga aktiva intelligensen kan manifestera sig i den yttre världen och på Jorden. Därför manifesteras karma på vår planet i vårt solsystem i fysisk form.

En term för Saturnus är ~ Dweller on the Threshold ~ (ungefär ”invånaren vid tröskeln”). Saturnus står symboliskt där vid initiationsportarnas tröskel, redo att testa alla som närmar sig. Det kan liknas vid symbolen för Sankte Peter/Per som fungerar som väktare vid himmelens portar (i termer av den kristna filosofin). Saturnus är karmaherren vid tröskeln.

Som sådan representerar Saturnus skyldigheter och ansvar under utvecklingen på vägen - kristalliseringen av det förflutna, så att ”skulder” kan betalas och man därefter kan åstadkomma möjligheter för framtiden. Möjlighet är faktiskt ett ord som kan tillämpas på Saturnus, eftersom det erbjuder de kriser och livssituationer som ger medveten valfrihet.

Det är genom våra begränsningar och smärtan som ofta åtföljer motverkade önskningar eller ambitioner som vi kommer till en större förståelse av manifestationslagarna. Strukturen och omskötandet av dessa lagar är också under Saturnus ledning.

Så småningom, har vi ”avverkat” en hel del tidigare karma och nått en plats där medvetna val blir frön till framtidens manifestation. Då blir de val vi måste göra för vårt evolutionära framsteg tydliga för våra vaknande sinnen. Vi har då lärt att om vi accepterar arbetet och tjänandet framför oss, så prövas vi för att se om vi kan ikläda oss en allt högre roll. Vi uppmuntras till att axla en del av den kollektiva bördan för att främja mänskligheten och uttrycket av kärlek/visdom i världen.

Saturnus husposition visar var vår dharma/plikt finns i detta avseende och var vi kan förvänta oss att test av begränsning och självdisciplin uppstår.

När dessa prövande ”initieringsprov” har avklarats och godkänts så har ”lärjungaskapets” väg uppnåtts. Då passerar den som ”skolats” till ”kardinalkorset” där, och som man säger, Saturnus kan inte följa människan, för när medvetandet har nått detta initierade tillstånd av mänskligt karma har själen integrerat och inpassat lärdomen i sig själv och porten som Saturnus bevakar och skyddar har öppnats.

Det ger sedan möjlighet till ”rening” – rensande – och upplösning av karma och den eventuella upphöjningen och större helighet (Neptunus tema och utvecklingspotential som sedan följer) för både mänskligheten och denna planet.

Saturnus är en ”hård lärare”, för somliga ”skoningslös”, men också den välvilliga och trygga fadern. Som planet för "lagen om orsak och verkan" ger Saturnus givetvis lön för mödan. Belöningar och karmalärdomar är i förhållande till hur vi hanterar Jordens resurser och energierna i de mindre rikena: mineral, växter och djur. Sammansmältningen av dessa tre andra riken har att göra med vår omsorg för att skapa äkta mänskliga relationer.

Den forntida romerska guden Saturnus, är mycket lik Cronus från den grekiska mytologin. (Cronus Crown, Crown chakra - kronchakra). Den symboliska törnekronan placerades på Jesus huvud mellan tredje ögat och kronchakrat.  

(Citerat ur ”Symboler” av J.C. Cooper). Saturnus är också associerad med ormen men dess symboliska betydelse är och har varit olika i olika kulturer och religioner. Som exempel medlar den mellan himmel och jord, jord och underjord och förknippas med det kosmiska trädet, och vaktar skatter. Den är list, kunskap, makt och frestare. Ormar vaktar trösklar, tempel, skatter, esoteriskt vetande. På en häroldsstav representerar den helbrägdagörandets och giftets homeopatiska krafter, sjukdom och hälsa. Ormen representerar också kundalinikraften som vilar i varje människa, tills den aktiveras och under stor möda leder till fullständig upplysning.

I forntiden visste de som var upplysta innebörden av myter, medan andra tänkte på dem som sagor. I mytologin var Pluto en av de tolv stora olympiska gudarna som bodde på Olympus. Zeus (Jupiter) var chefen. Den äldsta av bröderna var Saturnus. Han fick styret på Jorden och alla som bodde på den. Han är den första  som speglar lagen om manifestation och begränsning (OM, OM).

Alla måste passera testerna av Saturnus innan man kan befrias. Var och en av oss på jorden är under Saturnus herravälde, tills vi kan disciplinera oss själva i sinne, handling och tal, och t ex inte låta sinnet påverkas av någons åsikter. Det kan ta lång tid att uppnå. Fysisk och mental självdisciplin, såväl som trofasthet och sanningsenlighet, är nödvändiga förutsättningar på vägen till det Saturnus ska föra oss till: upplysning

¤~``~*~´*`~*``*~´*`~*¤**``````**¤*~´*`~*``*~´*`~*~``~¤

Saturnus först och sedan Uranus, befriaren

Ur astronomisk synvinkel är Saturnus planeten av dem som är längre bort som syns från Jorden med blotta ögat.

Positionen som Saturnus har i rymden är ett tecken på att en person inte kan införliva energierna från de nästföljande yttersta planeterna - Uranus, Neptunus och Pluto, i sitt individualiserade medvetande, utan att först klara de olika testerna av personligt ansvar. Att man visar sig vara kapabel till att hantera energierna i ett mer utvecklat tillstånd.

Saturnus är ”tröskeln” till allt det som kommer när vi lärt oss våra jordiska läxor. En del ser det som ”straff” men Saturnus vänder ju till oss med ”vårt eget” så att säga. Det som kommer är vår egen befrielse, för det är då vi når Uranus energi, och därefter Neptunus, det sällsamma andliga, sedan når vi Plutos energi – att lyfta som fågel Fenix.

Saturnus symboliserar bron som varje själ måste passera i sin strävan att nå det högsta - oändligheten/evigheten/källan eller Gudsjaget. Saturnus och Uranus är tillsammans vägvisare till vår upplysningspotential. Behovet av att nå sträng självdisciplin i alla delar av vårt väsen framgår av den ordning planeterna har – stränga Saturnus först och sedan Uranus, befriaren. 

Uranus väntar på att släppa ut i frihet efter att vi först sprängt loss och skakat av karmiska kedjor och bojor, liksom all falsk tro och fördomar. Det är det Saturnus hjälper oss med. Även om de har varit kärt för oss under många livstider, måste de gå innan Saturnus är ”nöjd” och Uranus vill öppna sin dörr. 

Så Uranus är då som; ”Sesam öppna dig”.

¤~``~*~´*`~*``*~´*`~*¤**``````**¤*~´*`~*``*~´*`~*~``~¤

Om du har inre rikedom ger Saturnus dig yttre rikedom.  

~¨~Om du är på den andliga vägen kan Saturnus förhöja ditt liv genom din strävan. 
~¨~Om du har missnöje hjälper Saturnus dig att sträva mer.

~¨~Om du är fångad i det världsliga livet besvärar Saturnus dig så att du går därifrån och hittar den större rikedomen i dig.

~¨~Om du är för knuten till något försöker Saturnus ta bort ”låset” och puffa dig vidare. Det är vad som sker för många; De förlorar jobb, förhållande, kanske rykte, ja de kanske förlorar allt... Sedan börjar de söka och försöker lista ut vart de ska gå… Och sedan kommer de till den andliga vägen!
~¨~Om du inte är på den andliga vägen kan Saturnus skapa ett problem så att du kan börja sträva efter att komma på den andliga vägen. En tuff period kan göra dig mer andligt inriktad, du gör mer meditation och alla övningar som lyfter upp dig, höjer dig, som drar dig genom den tuffa perioden.

~¨~Om du håller fast vid yttre rikedom, driver Saturnus dig mot inre rikedom.

~¨~Om du har inre rikedom ger Saturnus dig yttre rikedom.

¤~``~*~´*`~*``*~´*`~*¤**``````**¤*~´*`~*``*~´*`~*~``~¤

 

Artisten Adele & Saturnus återkomst

 

Adele menar att Saturnus återkomst (return) inneburit det mest turbulenta året i hennes liv. Detta var i Oktober 2021 när hon precis skulle släppa sitt första album på sex år.

 

"Det är era Saturnus-returer brudar, f ** k det. Du lever bara en gång”, säger Adele i ett uttalande.”

Adele beskrev händelserna som ledde fram till hennes "ångestår" i Vogue och avslöjade att hon “lost the plot" när hon drabbades av sin "Saturnus -return", 

 

”När den kommer, kan det skaka ditt liv. Det skälver lite: Vem är jag? Vad vill jag göra? Vad gör mig riktigt glad? 

 

Faktum är att Adele till och med hade en tusch av planeten Saturnus på handleden, tillsammans med en teckning av LA.

Mer att läsa om detta HÄROm Saturnus return HÄR. HÄR. 

¤~``~*~´*`~*``*~´*`~*¤**``````**¤*~´*`~*``*~´*`~*~``~¤

Hexagonalen över Saturnus nordpol

På Saturnus finns en enormt stor storm och nordpol, en massiv hexagonal storm (INFO), tillräckligt stor för att passa planeten Jorden.

Osynlig för det mänskliga ögat, men observerbart i infrarött, virvlar molnen i en distinkt och fantastisk hexagonal (sexhörnig) form. Långsamt och graciöst rör den sig moturs. (INFO)

Saturnus södra pol har ingen hexagon, men däremot en virvel, och det finns också en virvel inom den norra hexagonen.

Saturnus är den 6:e planeten från Solen, och dess 6-kantiga storm är ju en 6-sidig form. Sexkantiga hexagoner finns i bivaxkakornas celler, snöflingor och kristallstrukturer. Det är väl ingen som inte tycker att det är vackert?

Så är Saturnus hexagon en tillfällighet? Saturnus är guden för disciplin, ordning och struktur och det är anmärkningsvärt att en sådan ordnad, strukturerad form uppträder på dess yta. Rymdforskare Richard Hoagland ser det som bevis på hyperdimensionellt energiflöde. (INFO.). 

Hexagoner har länge varit förknippade med helig geometri; de sex punkterna i Salomons försegling (även kallad Davidsstjärnan) är anslutna i en sexkant. I astrologi består ”Storsextil/Grand Sextile” av sex eller flera planeter i sextilbildning, (INFO). Stortrigonens energi fångas i en ändlös slinga, ett oändligt flöde som måste kanaliseras för att kunna komma till växt (INFO).

Det verkar som att jättehexagonen på Saturnus kan vara en sorts energitecken för oss här- något som påminner om vår egen heliga resa mot andlig upplysning när vi samtidigt utforskar det fysiska solsystemet med tekniska enheter.

Hexagonen är en symbol för symboliken med Universums inneboende symboliska ordning, knuten till frågan om mening. En symbol är något som har betydelse. Sexkanten är en symbol på att livet i sig har betydelse. Poängen är att det omfattar allt, oändligheten, en oändlig kedja, och snarare än att det är problemet, är det lösningen. Härifrån till evigheten!

¤~``~*~´*`~*``*~´*`~*¤**``````**¤*~´*`~*``*~´*`~*~``~¤

 

Saturnus ros

 

Det finns en
röd stormande fläck på Jupiter, och Saturnus har sin massiva storm som formar “The Rose of Saturntvå gånger så stor som Jorden (INFO).

Den snurrande virveln i Saturnus nordpolära storm liknar en djupröd ros av jätte proportioner omgiven av grönt bladverk i denna falskfärgade bild från NASA: s rymdskepp Cassini. Den här bilden är bland de första solbelysta vyerna av Saturnus nordpol som fångats av Cassini-rymdskeppets smalvinkelkamera den 27 november 2012 med en kombination av spektralfilter som är känsliga för våglängderna för nära infrarött ljus. (info).

(Citerat ur ”Symboler” av J.C. Cooper).I västerlandet har rosen och liljan samma ställning som lotusen i Orienten och den mystiska rosen har en nära parallell i lotusens symbolik. Rosen är fulländning, pleroma, fullbordan, livets mysterium, livets hjärtpunkt, det okända, skönhet, nåd, lycka... En vissnande ros är sorg… smärta.

Så astrologiskt kan man ana att Saturnus ros tycks spegla att vi genom att bemästra Saturnus (prov, initiering etc) kan övervinna en gräns. Den gränsen som handlar om att gå - flytta eller höjas - från de personliga planeterna ”karmahjul” till de transpersonliga planeternas förhöjande initieringar bortom Saturnus. Uranus, Neptunus och Pluto. Som en konsekvens skulle Saturnus vara ringen att komma över från en nivå till en annan, från en mer konkret till en mer abstrakt nivå av tänkande, känsla och agerande.

Den jordiska rosen har taggar. Det kan man säga att Saturnus också har… Men när vi lär oss hantera en ros på rätt sätt, undviker man att lida av de vassa taggarna.


¤~``~*~´*`~*``*~´*`~*¤**``````**¤*~´*`~*``*~´*`~*~``~¤

En titt på Saturnus betydelse i de tolv astrologiska Husen

 

Här följer tolkningar för Saturnus i de tolv astrologiska Husen, notera att det är väldigt förenklat och kort – men det ger en ”hint” om betydelsen och kan inspirera till en fördjupning.

Om du inte känner till i vilket astrologiskt Hus Saturnus är ”bosatt i” i ditt horoskop kan du hitta det HÄR.

Del 1 har tolkningar om Saturnus betydelse i de astrologiska stjärntecknen HÄR. Även transiter spelar roll, så om man vill sätta sig in i det, kan man ta del av en liten astrologisk skola HÄR.

~*¤**```ö```**¤*~´ ö `~*¤**```ö```**¤*~

De teman det handlar om i de 12 astrologiska Husen:

Om du i ditt personliga horoskop har…

… Saturnus i ditt 1: a hus

utmanas du i sådant som är kopplat till din yttre personlighet, framtoning och fysik samt hur du närmar dig saker i din yttre värld.

Saturnus lektioner:

Det kan handla om att du med åren förstår inte bara vem du är, utan vem du vill vara och det finns en mognadsprocess kring detta.

Du tenderar att ha en konservativ inställning i din personlighet, ett allvar och beslutsamhet i din presentation av dig själv för världen.

 

Du kan försöka styra andra som du kommer i kontakt med. Din inställning är seriös och beslutsam vilket gör det svårt för dig att slappna av. Du är självdisciplinerad, men kanske benägen för missnöje eller tungmod. Du kan känna dig begränsad i hur du för dig utifrån hur du vill föra dig.

 

Du kan behöva hantera en konflikt i din natur, eftersom ditt uppträdande kan vara en täckmantel för osäkerhet eller underlägsenhetskomplex.

Denna planet tillför stabilitet till din natur, en seriös sida, om du vill. En solid känsla av självvärde utvecklas långsamt. 

Du kan behöva lära av hur du tar hand om din fysiska kropp, det kan också vara något i personlighet som du behöver ”slipa på” för att få starkare karaktär. Det i sin tur hjälper dig med personliga prestationer.

~*¤**```ö```**¤*~´ ö `~*¤**```ö```**¤*~

… Saturnus i ditt 2: a hus

utmanas du i det som är kopplat till bl a pengar, ägodelar, inre resurser.

Saturnus lektioner:

Det kan handla om att du med åren lär dig allt mer ansvar och att utveckla ditt förhållande till pengar, ägodelar, inre resurser och att skaffa/äga eller ”trygga” framtiden med resurser. Det ger med tiden kunskaper och fokuserade mål som rör din inkomst, tillhörigheter, gåvor, bonus, vinst och förlust, inköp och finansiella kontakter med banker, låneföretag.

Det andra huset för finansiella och materiella angelägenheter påvisar att du har en hel del ambitioner och får engagera dig eller arbetar hårt i samband med att ackumulera materiell trygghet i ditt liv.

Om du lägger manken till är du duktig på affärer och att använda dina resurser väl inriktat och öka din ekonomi och du är mån praktisk om att spara för eventuella torftiga tider.

Ekonomisk trygghet kan dock kännas som ett svårt mål att uppnå, och det finns sannolikt att möta förseningar och hinder. Det beror på vad du har att lära kring detta tema i ditt liv.

Du kan behöva lära av utgifter och det materiella – ägodelar/ägande – det som handlar om att HA/äga. Är du försiktig – slösande – har du begär? Det kan också röra andra resurser, t ex något som är sparat som har någon form av värde i framtiden.
Det handlar också om värden eller vad du värdesätter i livet och hur du använder dina resurser för att få det du uppskattar.

Det kan handla om att med åren kanske du upptäcker att de materiella ägodelarna du arbetade så hårt för inte längre ger dig intresse eller spänning. Du har skaffat dem. Vad gör du nu? Det kan vara dags att söka efter nya mål och värden.

Med tiden kan du komma att ta ett ansvarsfullt steg och fatta ett ”uppbyggande” beslut för ekonomi och vad du kanske vill köpa eller bevara gällande ägande eller ägodelar.
Huset reglerar mer än pengar och ägodelar. Det visar värdet du sätter på saker, ägande och resurser. Du kan utveckla den nödvändiga disciplinen för att se över din ekonomi för att komma vidare med något som på sikt innebär en förstärkning.

~*¤**```ö```**¤*~´ ö `~*¤**```ö```**¤*~

… Saturnus i ditt 3: e hus

utmanas du i sådant som rör syskon/släktingar, kommunikation, korta resor, kontrakt och intellektuellhet

Saturnus lektioner:

Med tiden kan du erfara lärdom kring sådant som rör syskonkontakt och/eller kontakt med släktingar, personer som är s k ”bonus” i familjen, kommunikation, korta resor, eller sådant som rör kontrakt eller papper. Du kan uppleva prövningar eller förseningar men också växa i kunskap med åren gällande utbildning, intellektuellhet, instruktioner och kurser.

 

Saturnus i huset för mentala processer och kommunikation tyder på att du med tiden utvecklas i mental disciplin och praktiskhet. Ändå kan det ofta ge en känsla av otillräcklighet och mentalt tungsinne. Dina idéer är dock användbara och med konkret innehåll.

Du lär dig med tiden att agera med försiktighet i juridiska frågor, eller undertecknande av avtalsdokument.

Du kan behöva lära av kommunikation, brev eller nyheter eller utökade familjemedlemmar. Det kan också handla om korrespondens som brev, meddelanden, konversation, nyheter, transport och bilar. 

Du tenderar att bli allt mer allvarlig och klok med åren och kan koncentrera dig på saker och ta del av seriös kunskap som hjälper dig att förverkliga dina beslut något som är användbart eller praktiskt. Du kanske annars börjar skriva ”av dig” eller lär genom viktiga och utvecklande samtal.

Men du kan grubbla mycket på saker som sker omkring dig i samhället och kanske främst i din närmaste omgivning. Det gör att du kommer fram till saker men undvik att älta och släpp de tyngsta grubblerierna.

Med åren lär du dig att sätta gränser på det kommunikativa planet, att agera ansvarigt, göra genomtänkta beslut… Vad du säger eller skriver på papper/online eller signerar.
Saturnus i tredje huset kan innebära svårigheter och problem genom syskon och/eller grannar.

Om det finns några gamla problem som har ”lagrats” i flera år, tenderar de att komma upp med åren – när du är äldre. Kanske genom att människor det berör behöver din hjälp. Eller så kan du behöva deras hjälp. Det kan vara tungt att vara i ”ny” kontakt då, men med åren lär du dig vägen ut ur ”gammalt”.

~*¤**```ö```**¤*~´ ö `~*¤**```ö```**¤*~

… Saturnus i ditt 4: e hus

utmanas du inom hem och familj, gällande din ”historia” och minnen.

Saturnus lektioner:

Det kan handla om att med åren utvecklar du större ansvar och lär dig om sådant som rör hem, trygghet och familj. Du kan också se värdet i din ”historia”. Kanske från tidiga år, din själs rot och minnen.  Det kan också kännas betungande att hantera egendom, fastigheter – men med tiden har du chansen att bygga upp bestående trygghet. 

Du kan med tiden erfara lärdom kring känslomässiga saker som ger dig viktiga erfarenheter och visdom. Kanske du med åren känner behov av släktforskning eller att rensa känslor (ditt inre utrymme), kanske skapa mer trygghet eller restaurera hemmet… Hem-, familje- eller egendomsärenden kan behöva extra fokus.

Saturnus i fjärde huset handlar om den grundläggande miljön. Det handlar om ansvarsområden kopplat till familj och hem samt känslolivet. I denna miljö kan du ha uppgiften att vara disciplinär eller stödjande.

Du kan länge ha en inrotad ovilja till förändring ”på basnivå”, kanske en rädsla för det okända och det otestade. Du är mån om din känsla av trygghet, och agerar försiktigt för att försäkra dig om att du har vad du behöver senare i livet – materiellt och/eller ekonomiskt.

Du har lärt dig att hålla fast vid traditioner, kanske tenderar att vara mycket i det förflutna och dina rötter.

Du kan ha ”kärva saker” att lära inom hem och/eller familj. Det kan handla om flytt, föräldrahem, samborelation eller familjesituation.

Du kan med åren ompröva din livsväg och det i relation till ”var du kommer ifrån” och vart du vill i ditt liv. Barndomsminnen, föräldrarelationen och förhållandet till din självkänsla kan bli märkbar. Det finns en lärdom och utvecklingspotential där. Du kan behöva lära dig att sätta gränser gentemot någon närstående (eller flera), att agera ansvarigt inom hem/familj. Det gör att du känner att du växer och mognar.

~*¤**```ö```**¤*~´ ö `~*¤**```ö```**¤*~

… Saturnus i ditt 5: e hus

utmanas du i kreativitet, kärleksaffärer, ”egofrågor” likaväl som ”hjärtefrågor”

Saturnus lektioner:

Du lär dig med åren att utvecklas i sådant som rör kreativitet, att ta ansvar i angelägenheter som handlar om barn (inte nödvändigtvis egna), att lära med hjärtat genom ”seriös romantik” och att ge från hjärtat.

Du kan vara med om utvecklande erfarenheter gällande rekreation och alla former av att ha roligt... ”Egofrågor”. ”Hjärtefrågor” – det som ligger dig varmt om hjärtat kan vara andra lärdomsområden. 

Denna placering påvisar att du är en person som har svårt att bara koppla av och njuta. Romanser blir allt mer seriöst för dig, och kan ge mer allvar än nöje. Dina romantiska partners är sannolikt äldre – eller mognare - än du.

 

Att fostra barn eller annan auktoritär roll över barn (inte nödvändigtvis egna), kan kännas krävande eller ge känslor av tungt ansvar för dig på olika sätt.

Finansiella spekulationer kan ge prövningar och bör hanteras med försiktighet.

 

Ditt personliga självuttryck speglar en allvarlig ton, och du kan med tiden hitta dina bästa uttryck inom en ledande roll eller då du samtidigt kan ha en ansvarsfull eller organiserande uppgift. Om du har kreativa talanger kan du uppleva att det är motigt för dig – eller att du försenas med att uttrycka dem till fullo. Men med tiden får du erkännande för dessa på något sätt.

Du kan behöva lära av erfarenheter inom fritidsaktiviteter eller romantiska äventyr. Det är mindre troligt med ”stormiga”, kortvariga affärer. Snarare handlar det om saker som är allvarliga och seriösa, och om du inte har någon kan du fundera över detta tema… Du kan också erfara stor romantik sent i livet.

Det kan även komma i kontakt med ditt inre barn, sent i livet kanske genom kreativt självuttryck/aktiviteter.

Om du brukar utöva någon sport eller andra fysiska aktiviteter, kan du känna att det tar emot, även om du fokuserar på att vara aktiv. Det kan vara något motstånd som du behöver ta dig förbi – men genom det stärker du din självkänsla och förvärvar en starkare ”kampanda” i framtiden. Det stärker ditt mod!

Det kan handla om att med åren lär du dig att sätta gränser, att agera ansvarigt, göra genomtänkta val… att utveckla kreativitet som kan ge en karriär, att inte gå för fort fram i Hjärtefrågor” eller att bearbeta blockeringar och stärka självkänslan.

~*¤**```ö```**¤*~´ ö `~*¤**```ö```**¤*~

… Saturnus i ditt 6:e hus

utmanas du i det som rör jobb eller dagliga rutiner, kost, hälsa

Saturnus lektioner:

Den kan handla att med åren utvecklas genom sådant som rör sysselsättning/uppgifter (”måsten”), jobb/ eller dagliga rutiner. Att med tiden erfara lärdom kring mat, kost, hälsa, sjukdom och medicinska frågor. Små djur och husdjur. Ev. anställda.

Detta är huset som har mycket med arbete och hälsa att göra. Det innebär inte nödvändigtvis att du måste förlora jobbet under ditt liv, få problem med jobbsökande eller bli sjuk. Saturnus har dock en lärdom att skola dig i kring dessa teman.

Saturnus i det sjätte huset tyder på att du utvecklar allt mer samvetsgrannhet och pliktskyldighet, även när du måste att göra tråkiga sysslor. På jobbet – eller där du är verksam på annat sätt - kan du hantera små detaljer under lång tid. Du tar det på största allvar. Även om framstegen går långsamt. Hälsofrågor kan vara något som ofta oroar dig. Men det har ett syfte – att lära dig något om hälsa utifrån grunder.

Du kan behöva lära av att du kanske når en viktig punkt – där du måste avsluta något inom dina åtaganden, gå vidare och bygga upp en ny verksamhetsbas, men då med en stor erfarenhet bakom dig som grund.

Men det kan också handla om att utveckla dagliga rutiner/göromål, hemma eller inom någon ansvarsuppgift, att skapa ”nyttiga” vanemönster - en ny, bra vana som du behöver införliva.

Med tiden kan du hitta nya kunskaper och vägar som ökar ditt välmående och hälsan, kanske genom en hälsometod, ett nytt kostprogram.

Det kan även handla om att med åren lär du dig att sätta gränser inom sådant som rör sysselsättning/uppgifter, att agera ansvarigt och genomtänkt… och kanske när det handlar om kost, hälsa och medicinska frågor. 

~*¤**```ö```**¤*~´ ö `~*¤**```ö```**¤*~

… Saturnus i ditt 7:e hus

utmanas du i det som rör relationer och samarbetssituationer, affärspartner

Saturnus lektioner:

Det kan handla om att med åren utveckla ansvar och seriösitet i sådant som rör partnerrelationer, d v s där det finns en annan part: Att med tiden erfara lärdom kring relationer och samarbetssituationer, affärspartner eller en ”motståndare” (motpart)partnerskap, äktenskap/sambos, kompanjonskap, lagkamrater, allierade, storskaliga förhandlingar - en annan person.

Du tenderar att vara upptagen av karriär och "externa" frågor, mindre upptagen av rent personliga och "interna" saker. Du kan med tiden erfara lärdom kring detta och genom det bli klokare och utveckla en märkbar ”pondus”.

Saturnus i det sjunde huset påvisar att du har ett mycket försiktigt förhållningssätt till partnerskap och det kan också göra dig så ”kräsen” att partnerskap kommer sent eller att det sker med någon som är äldre. Du söker stabilitet och vill att partnerskap består så du accepterar alla omständigheter på gott och ont. 

Dina relationer kan testas med åren. Du kanske möter mer motstånd och om ett förhållande är på väg in i en fas mot ”kanten” kan det ske ett avslut, men det finns ändå alltid möjlighet att bearbeta den och stärka den.

Du kan behöva lära balans” med den "andra”. Eller jämlikhet. Kanske att kompromissa och förhandla. Du kan då utveckla en tryggare känsla tillsammans med andra.

Men du kan med tiden erfara lärdom kring att sätta gränser gentemot andra, att agera ansvarigt inom samarbete och i relationer och/eller kompanjonskap, att göra genomtänkta beslut…

~*¤**```ö```**¤*~´ ö `~*¤**```ö```**¤*~

… Saturnus i ditt 8:e hus

utmanas du i det som rör ditt inre djup, gemensamma finanser eller medel, samt intimitet.

Saturnus lektion:

Det kan handla om att du med åren lär dig utvecklar mognadens dignitet genom känslomässigt ”tunga” tider där du förstår dina djupaste känslor och sådant som rör djup intimitet: Kanske du omvandlar dina attityder. Genom att bearbeta situationer, människor och gamla erfarenheter så att du kan omvandla dessa till vishet. Processen kan kännas som ”att dö och pånyttfödas”.

Du kan med tiden erfara lärdom kring försäkringsfrågor, skattefrågor, andra människors pengar, äktenskaps- eller partnerskapsmedel och gemensamt hållna pengar/medel och egendom, resurser och besparingar, ekonomiska kontakter med andra och investeringar eller inteckningar. Du kan ha ekonomiskt ansvar eller skyldigheter som kan väga tungt på dig. Du lär dig var det finns tänkbara hinder eller problem och kan planera långt innan det kommer dit


Saturnus i det åttonde huset påvisar att du kan erfara att känna dig maktlös och som att du har ekonomi utom kontroll – då är det något du behöver se i längre perspektiv – orsak och verkan och fokusera på att göra en genomgång och sedan vara mån om att ha koll på ”in- och utgifter” i framtiden. Det stärker din ekonomi och ger trygghet. Om du agerat medvetet, kan resurser från andra bli tillgängliga för dig. Annars kan du få en viktig lärdom som kan handla om skatt, avbetalningar, kanske en partners pengar eller gemensam ekonomi.

Det kan också röra transaktioner och/eller arvsfrågor. Det kan handla om att hantera och ordna skulder, ekonomiskt eller gemensamt med någon annan. Du kan behöva se över eller utveckla ekonomiska sammanhang vidare och lära dig att sätta gränser.

Du kan med tiden lära känna ”din skugga” – att vara medveten om den för att tillåta gammalt att släppa. Du känner dig då som ny i alla dina inre djup. Genom att titta inåt stärker du din förmåga att hantera dagliga irritationer och utmaningar. Det är helande!

~*¤**```ö```**¤*~´ ö `~*¤**```ö```**¤*~

… Saturnus i ditt 9:e hus

utmanas du i sådant som handlar om kunskap, utbildning/kurs, resa, filosofi.

Saturnus lektioner:

Det kan handla om att du med åren utvecklar kunskaper kanske genom långväga resor, andra kulturer, högre sinne och abstrakta begrepp, religion/filosofi. Också gällande din allmänna åsikt – publicitet. Även gällande kommunikation eller andra kontaktsätt med folk på avstånd. Det kan finnas angelägenheter gällande släktingar/svärföräldrar (icke närstående) som ger dig viktig lärdom.

Du är förmodligen inte den som lätt kan acceptera abstrakta begrepp, teorier och flummiga saker. Du håller dig snarare till ”lagens bokstav och anda”. Du är fokuserad, och bygger upp mycket starka administrativa färdigheter, särskilt inom områdena utbildning, publicering, lag eller politiskt. Du kan vara ganska konservativ.

 

Du kan med tiden erfara lärdom kring högre utbildning eller utvecklande kurser, vilket stimulerar ditt högre sinne. Din personliga filosofi kan expandera till vishet. Konversationer om livets höjder och djup kan hjälpa dig att se nya vägar att utforska, vilket stärker dina personliga övertygelser till en stabil och praktisk livsfilosofi. Du kan utveckla något intellektuellt ämne på ”stor nivå” – kanske bli en vis lärare. 

Saturnus i detta hus kan påverka ditt sökande efter mening, sanning och självutveckling. Men du kan först vara skeptisk. Du kan känna att du behöver bygga en fungerande livsfilosofi baserad på din erfarenhet. Kanske något som rör domstolar och lag.


Det kan finnas tider då du känner tungsinne och börjar utvärdera allt du har lärt dig och gör de ändringar som känns nödvändiga din livsväg och tillit till vägen.

Det kan handla om att införliva alla dina tidigare erfarenheter och skapa en principer som du kan leva efter. Du kan söka efter något nytt som ger med mening eller tro, en tryggare livssyn, en process med självförbättring som fungerar för dig som individ.

Du lär dig också ”andliga” gränser och skapa rutiner för andliga övningar, och att inte ”strida för hett/överdrivet” för dina filosofiska idéer.

Du kan behöva lära av dina övertygelser och testa dem mot verkligheten för att se om de tjänar dina högsta mål. Dessa övertygelser kan vara religiösa eller filosofiska, men kan också vara metafysiska, juridiska eller sociala teorier.

Oavsett vad du tror på, kan du behöva definiera det för dig själv eftersom det är dessa ideal och principer som leder ditt liv och hjälper dig att bestämma vad du ska göra i framtiden. Kanske delar du det lär dig genom att lära, skriva eller publicera när du blir äldre. Allt du har gått igenom och lärt dig är då omvandlad till visdom. Men undvik att ”pressa på” andra i din närmaste omgivning dina övertygelser och kunskaper.

~*¤**```ö```**¤*~´ ö `~*¤**```ö```**¤*~ 

… Saturnus i ditt 10:e hus

utmanas du i sådant som handlar om karriär, mål du fokuserar på och social status.

Saturnus lektioner:

Det kan handla om att med åren lär du dig om sådant som är kopplat till din karriär/ansvar/kall. Saker som rör social status eller en position eller roll där du har ett övergripande ansvar. Du kan vara väldigt fokuserad på långsiktiga ambitioner eller karriär och status - ansvarsfulla uppgifter.

Du kan med tiden erfara lärdom kring sådant som rör karriär och/eller de mål du fokuserar på, vilket är kopplat till rykte och social status. Det kan också handla om situationer som rör statliga tjänstemän eller byråer, chefer, viktiga personer eller ”fostrare” (en eller båda föräldrarna, men det kan spegla en fostrande släktning eller fosterförälder etc), arbetsintressen, ansvarsuppgifter eller i företagssammanhang. Du kan komma i fokus för allmänhetens uppmärksamhet för något du åstadkommit eller en statusroll. Det som sker, kan särskilt ske kring den första transiteringen av Saturnus (konjunktion till horoskopets Saturnus) som inträffar runt ditt 29: e år.

Du kan behöva lära av att driva fram prestation för hårt eller att pressa dig för att komma fram till de ändamål du fokuserar på. Dina övertygelser, din visdom och livsfilosofi testas mot verkligheten och vad som händer beror på vad du hoppas uppnå och hur du tar ansvar.

Du kan utmanas till att ”bevisa dig själv” och upptäcka vad framgång INTE betyder för dig (egentligen) liksom din roll i samhället, hur mycket auktoritet du har eller vill ha, och arbetsstrukturen du använder för att uppnå dina mål. Du kan få erkännande för ditt arbete och nå dina långsiktiga karriärsmål – eller märker att du har kommit till en viktig punkt på din livsväg och att det inte betyder så mycket jämfört med annat i livet.

Med åren kan du uppleva frustration eller en känsla av motstånd, och kanske känna dig tyngd av plikter och skyldigheter i ditt arbete - även om det går bra – vilket kan vara ett tecken på att din karriär eller yrkesstruktur är begränsande för din utveckling eller inte stämmer med din sanna natur. Du kan då behöver överväga vart du står och vart du vill, och vad dina ambitioner betyder jämfört med andra saker i livet.


Med åren lär du dig att hitta den platsen som harmonierar med vem du är och vad du gör, och som inte bygger på vad andra velat/vill att du ska rikta in dig på. Du kan lära dig att sätta gränser för att hitta din egen väg … 

~*¤**```ö```**¤*~´ ö `~*¤**```ö```**¤*~ 

… Saturnus i ditt 11:e hus

utmanas du i sådant som handlar om bekanta, socialt engagemang, det kollektiva, kontaktnät.

Saturnus lektioner:

Det kan handla om att du med åren lär dig av händelser ”utanför dig själv” – eftersom detta astrologiska Hus speglar ”andra människor i det sociala livet” och det som sker samman med dem: Som t ex ytliga vänner (ej närstående alltså) och bekanta – ditt sociala nätverk. Många av dina vänner kan vara äldre än dig själv.

Du kan med tiden erfara lärdom genom dina kontaktnät, gruppgemenskap, gruppaktiviteter, samhällsprojekt, klubbar, föreningar/organisationer eller socialt engagemang, kanske politiskt.

 

Du kan behöva möta/se verkligheten på det sätt som du har levt: vad du har gjort, vad du har misslyckats med och vad du bör göra i framtiden, särskilt i relation till andra människor och samhället i allmänhet. Du lär dig genom erfarenheter, att sätta gränser gentemot andra, och att se var andras gränser går. 

Du önskar ha en funktion i det bredare samhället för att medverka till att utveckla dina samhällsideal. Du kan vara seriöst involverad av humanitära insatser, ha konkreta världsförbättrande idéer och engagemang, men det är förmodligen inte alltid så lätt att genomföra idéer och förhoppningar och önskningar för framtiden. Med åren kan du uppleva frustration eller en känsla av motstånd. Men det hjälper dig att motiveras och du kan då få mer stabilitet i den roll som du spelar i andras liv. Ju mer du visar seriositet, ambition, ansvar och idoghet, desto mer kan du märka att andra vill vara till hjälp, inte minst de med auktoritet som kan hjälpa dig framåt inom ditt engagemang.

Du kanske får erkännande eller belöningar med åren för det som du har gjort, där du medverkat till något bra för alla, kanske politiskt eller inom föreningsliv, det kan handla om en högre roll, eller något förmånligt för din framtid – det kan handla om att få erkännande eller förmåner för att du varit eller är ”trogen” mot dina ideal. Men om du svikit dina ideal kan du erfara några betungande upplevelser, vars syfte är att skapa en ansvarfull attityd. Du kan påminnas om att du inte kan uppnå någonting i världen utan andra.

 

Saturnus lär dig att ta ansvar för hur du förhåller dig till människor, inte på ”en till en basis”, utan i allmänhet.

~*¤**```ö```**¤*~´ ö `~*¤**```ö```**¤*~

… Saturnus i ditt 12:e hus

utmanas du i sådant som handlar om karma, undermedvetna tankar, andligt liv och intuition.

Saturnus lektioner:

Det kan handla om att du med åren utvecklar lärdom gällande ditt inre, genom inblick och kunskap kring karma och influenser från det förflutna, samt även inspiration och fantasiförmåga. Det kan vara så att det utvecklas genom känslor av motstånd eller hinder eller att det känns blockerat. Att detta tar tid.

Du kan komma att ta itu med konsekvenser av alla tankar, önskningar och handlingar som du har gjort när Saturnus passerar genom alla dina Hus när du är runt 27-30 år. Hur du har uttryckt dig själv har skapat det liv du lever, och det är då dags att möta och se över din karma. Det är slutet på en gammal cykel.

Saturnus i det tolfte huset antyder lärdom genom arbete ”bakom kulisserna”, t ex inom institutioner eller ett behov av att vilja arbeta eller dra dig undan till ensamhet. Subtila undermedvetna tvivel kan påverka ditt självförtroende och som yngre tenderar du att dra dig tillbaka från andras höga förväntningar. Med tiden när du tagit reda på vem du är på den djupaste nivån kan du möta den yttre världen med en känsla av dignitet.

 

Du kan också dras till andra uttrycksformer som musik, poesi och konst, och du kanske har lättare att uttrycka det du upplever genom bilder och symbolik. Med tiden kan du utveckla inspiration och få en mer konkret ”ram” och hitta fungerande praktiska sätt om du sysslar med något konstnärligt. Det växer fram med årens mognad men det kan tidvis finnas ett motstånd.

 

Om du sysslar med andliga övningar eller själsliga frågor lär du dig att skapa rutiner som hjälper dig att utvecklas. Du kan utforska och tolka dina drömmar eller genomgå terapi för att förstå ditt omedvetna.

Du utvecklas på ditt inre plan genom avskildhet och kan med åren börja frigöra en känsla av ”tunghet” eller en känslomässig sårbarhet och förstå var de känslorna härstammar från. Även karmiskt. Det gör att du lyfter av ett hämmande lock som hjälper dig att komma i kontakt med det undermedvetna sinnet. Gamla rädslor och kanske ångest kan komma upp från djupet som du behöver möta.

När gränserna och strukturerna för din identitet upplöses kanske du känner dig distribuerad, sårbar eller vilsen. Men det upplöser ”det gamla dammet” och blottar stommen, den som är den stabila grunden. Du upptäcker en inre källa till styrka genom denna process. De gamla strukturerna i ditt liv upplöses för att ge plats för nya, byggt på själens visdom. Det utvecklar din intuition och kan leda till utvecklande av medialitet en kanal till andra världar och förnyar dig själsligt.

Saturnus i det tolfte huset påvisar att du kan erfara dolda frågor som rör länge försummade angelägenheter. Det kan handla om att se igenom illusioner. Det kan vara en tung process, men slipar glaset till klarhet.

Med åren lär du dig att sätta gränser så att allt som inte längre fungerar, eller känns tomt och meningslöst, faller bort eller ”upplöses”, och du kan ”återuppstå” med de saker som verkligen betyder något för dig i livet.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar