Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 12 januari 2022

Norra Noden till Oxen den 18/1 2022-18/7 2023 . Vad kan det innebära kollektivt och personligt?

Noderna byter åter igen tec
ken, vilket de gör ungefär var artonde månad. Så efter att ha verkat i Tvillingarna och Skytten, verkar de i Oxen-Skorpionen mellan 18/1 2022-18/7 2023. (Tabell som visar alla byten av tecken mellan 1916 -2028 HÄR).

Månens Noder (Månens knutpunkter, Månnoder) hänvisar till Norra Noden (uppåtgående) och Södra Noden (nedåtgående). Dessa är inte planeter utan matematiska punkter på himlen som visar var Månens väg passerar/korsar Solens väg (kallad "ekliptikan" Info). 

Månens Noder finns alltid i motsatta tecken, vilket återspeglar den astrologiska ”pelarpolariteten”. I vedisk astrologi kallas de Rahu och Ketu, Drakens huvud och svans.  

Ungefär var artonde månad ändrar Månens Noder tecken. Dessa uppfattas som motsatta krafter mellan det som är bekvämt och utmanar. Norra Noden pekar mot den riktning vi bör utveckla. Den handlar om de utmaningar vi har och de livslektioner vi behöver lära oss i det här livet. Södra Noden hänför sig till vår komfortzon” och pekar bort från” vad vi inte behöver rikta in oss på, men som finns där ”som bas”.

När månknutarna ändrar tecken var artonde månad sker ett globalt skifte! 

Nu har Tvillingarna och Skytten gjort sitt under ca 1.5 år och Norra Noden i Oxen och den södra Noden I Skorpionen tar istället vid den 18/1 2022. (Det är första gången sedan 2003-05). Noderna stannar i Oxen och Skorpionen till 18/7 2023.  Läs om Norra N i tvillingarna det HÄR.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk. 

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Ja, under en tid av arton månader 5/5 2020-18/1 2022) har Norra Noden huserat i Tvillingarna medan den Södra Noden huserat i Skytten under en resa som bör ha utvecklat och påverkat nya val och intellektuell tillväxt, i förhållande till de ambitiösa mål och samtidigt känt ”aptit" på nytt kunskapsmaterial. Tvillingarnas koppling till information, kommunikation och teknik har varit i fokus den här tiden. Den södra noden i Skytten har avslöjat gamla, bekanta problem som behövts smälts, sönderdelas, skördats och sedan släppts.
Denna tid har också handlat om att vi ifrågasatt en del ogrundade övertygelser och istället har det skapat längtan efter att söka efter nya kunskaper (Norra i Tvillingarna) som balanserats mellan "tro och kunskap" (Tvilling-Skytt).

Så förhoppningsvis har vi med oss en mer kunskap, nya värderingar och nya sätt att se på livet ”då, nu och sedan” tillsammans med nya idéer som satts i gång och nu är i ”rullning”- när Noderna nu träder in i Oxen och Skorpionen, och kommer med ny universell energi under 2022. 

Oxen-Skorpionen är det stora astrologiska temat som kommer att påverka den totala energin på ett nytt sätt, såväl som för var och en av oss specifikt mellan 18/1 2022-18/7 2023.

Och så en sak till innan vi går vidare: En av många saker som astrologer argumenterar om är om man ska använda ”Medelnoden” eller "True Node". Det är den genomsnittliga medelberäkningen som är ”Medelnoden” för Norra Noden (som jag använder), men vissa astrologer använder ”True Node” (”sanna noden"). Astrolog Steven Forrest har skrivit en artikel om noderna. Steven säger att skillnaden mellan positionen för ”Medelnoden” och ”True Node” är liten och att han använder ”Medelnoden” och att hans anledningar är praktiska mer än teoretiska. Se artikeln HÄR

Nedan följer grundläggande kunskap om Noderna. 
Om det är tråkigt att läsa, rolla vidare till tolkningar…

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*

Vad representerar de astrologiska Noderna?

Många lever ofta si
tt liv och tror att det inte finns någon riktning eller karta, när det ju finns tecken längs vägen för vår jordiska resa. Noderna kan hjälpa oss att hitta vår väg om vi råkar vara ”vilse” och ge vägledning när vi söker en sådan. 

Det finns naturligtvis fler sätt att upptäcka vårt livsändamål. För många är det av stort värde att astrologin påvisar den punkt där man känner sig i linje med sitt sanna livsändamål.

Den ”uppåtgående” Norra Noden fungerar som ett vägledande tecken som guidar oss dit vi behöver ta oss för att ”växa in i framtiden”: Den visar vägen för vår själs evolutionära tillväxt, vad vi behöver utveckla. Så den hänvisar till det som ligger framför oss. Den ”nedåtgående” Södra Noden visar den förflutna utvecklingen, själens tidigare tillväxt. De följande (ca) två åren är det Oxen (NN) och Skorpionen (SN) som det handlar om (18/1 2022-18/7 2023)!

Norra Noden ”drar oss framåt” och Södra Noden ”drar oss tillbaka”, varför vediska astrologer brukar se den senare (Ketu) som ”dålig” eller gjorde det förr. Från ett mer modernt perspektiv, så handlar det om att se till vad man lärt av ”dåtid” (Södra Noden) något som man ju bär med sig, samtidigt som man bör rikta in sig mot framtida själslig växt (Norra Noden) och även finna en balans mellan de båda Nodernas egenskaper (enligt de stjärntecken de befinner sig i). Visst kan Södra Noden ibland få fram det ”sämsta” i oss, men det visar också var det finns arbete som ska göras för att nå löften om Norra Nodens inkörsport (gateway).

Precis som med Merkurius och andra planeters retrograder ser de flesta astrologer inte bara det ”dåliga” (en del väljer dock att se det ”dåliga”, vilket är en felaktig astrologiskt tolkning – Om det finns att läsa HÄR). Det är bra att det numera frodas ett ”omtänkande” gällande den Södra Noden (och retrograder) bland världens astrologer! Numera handlar synsättet istället om att vi behöver vända oss till vårt förflutna (Södra Noden) för att kunna läkas, detta för att vi därefter ska kunna röra oss mer effektivt mot framtiden! Detta är en viktig del av själens arbete, det är en viktig aspekt för utveckling.

Astrologen Dane Rudhyar har sagt att den Södra Noden inte bara är en plats för ”förfall eller sönderfall”, utan också är vår ”fröliknande omkanalisering” till kreativt uttryck och andlig utveckling. 

De betydelser som tillskrivs Norra- och Södra noden - också till de två hemicyklerna som dessa börjar - härleds från den grundläggande betydelsen som getts i vår civilisation sedan historiens gryning, att varje rörelse riktas mot norr. Rörelser norrut är rörelser mot andan; rörelser söderut är rörelser från andan, vilket kan innebära antingen frigörande av andan mot jordisk manifestation (spirituell inkarnation, offer, fröets fall till marken) eller ett tillbakadragande från andliga värden eller från ett tillstånd av samordning (också, förfall, sönderfall, urholkning av icke anpassade element och motstånd).

Till sist och syvende handlar det alltid om hur medvetna vi är om de kosmiska processernas djupaste mening, samt hur vi därmed ”använder dem”! Så som det var för väldigt länge sedan, i forna dagar, där astrologin praktiserades med kunskap, respekt och medvetenhet.

I vårt personliga horoskop visar Norra Noden på vårt eget, personliga ”öde”. Den beskriver karma, de lektioner vi ännu inte har behärskat. Det är vad vi kom hit för att lära oss, det är avsett att bli (utvecklas till) vår högsta potential. Det kan vara svårare att utveckla vår Norra Nod då vi känner oss mer bekväma med den Södra Noden, som representerar det själen utvecklat och uppnått i förflutna, eftersom det inte finns någon stor utmaning där.

Den Södra Noden upplyser oss om våra tidigare liv och de lektioner vi redan har behärskat. Genom Södra Noden släpper vi människor, platser och saker som vi bär med oss ​​som inte längre behövs, men vars lärdomar bildar ”basen” för den Norra Nodens utvecklingspotential. Södra Nodens tecken och hus beskriver det som sker naturligt för oss, det vi redan har fokuserat på och uppnått. Vill du veta stjärntecknen där du har dina födelse-Noder så se HÄR.

Kollektivt förändras Nodernas fokus för de kommande arton månaderna till Oxen-Skorpionen-polariteten. 

Även om Nodernas transiter ofta motsvarar betydande händelser i våra liv så kanske det inte kan igenkännas omedelbart, utan senare kan ses som betydande vändpunkter. 

Längre ner kan du läsa om hur de transiterande Noderna påverkar de astrologiska Husen (=livsområden). Du kan där ta reda på hur energin inverkar i ditt eget astrologiska Hus.

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*

Vår evolutionära DNA-spiral och Noderna

Månens knutpunkter (Noderna) sägs vara direkt kopplade till dubbelspiralen i vårt DNA, som representerar Yin och yang, en inbyggd del av systemet för energikällorna som kallas chakras: Syd- och Nordnoden motsvarar chakrana för ”Earth Star” som finns nedanför det första chakrat/rotchakrat och ”Soul Star” som finns ovanför det sjunde chakrat/kronchakrat.

I det personliga horoskopet representerar Noderna DNA som har genetiskt samband med denna livstid och våra kroppar. De representerar våra individuella karman och våra själars specifika behov mot evolution. Och utifrån vårt nya förhöjda perspektiv är vad många misstänkt länge, äntligen klarlagt ... att våra karman inte är skilt från vår familjs karma ... och helandet av vår egen karmiska situation kan läka familjens karma för många generationer bakåt och framåt. Hitta dina egna horoskops noders stjärntecken: HÄR.

När ”ödesnoderna” rör sig genom varje tecken en gång vart 18.65 år har vi också chans att flyttas vidare runt vår evolutionära DNA-spiral.

Norra Noden är vår dharma, den Södra Noden är vår karma. De är områdena inom vår jordiska existens där 5D-jaget gränsar till 3D-jaget och de enda punkterna i det personliga horoskopet som rör sig medurs runt tecknen – på väg tillbaka till källan.

LÄS MER: HÄR, HÄR, HÄR 

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

Norra Noden i Oxen-Skorpionen mellan 18/1 2022-18/7 2023 
Vad betyder det kollektivt?

Den kosmiska klockan som tickar, när himlakroppar och astrologiska punkter följer sina rörelser och bildar himmelska mönster, ger känsla, mening eller budskap för varje minut som går eller för en hel epok. Vi är förkroppsligandet av vårt födelseögonblick och vi representerar var och en av oss ett ögonblick i tiden. Så varje bråkdel av tiden ett syfte. Astrologer spårar och tolkar de kosmiska rörelserna.

Norra Noden som bl a symboliserar en framväxande evolutionär möjlighet för själen, går alltså in i Oxen den 18/1 2022 (till 18/7 2023) och den Södra Noden som bl a speglar den grund vi har för att möjliggöra den utvecklingen, går då till Skorpionen.

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Vi kommer troligen att behöva att inspireras till att lära oss balansera det djupt själsliga och andliga med det materiella. Det kan också växa fram behov av att släppa vissa bindningar med andra, kanske där djup intimitet inte längre är ger något, till förmån för att utveckla mer jordisk sensualitet och kraft. Att kanalisera dessa dynamiska krafter på hälsosamma, balanserade sätt kan vara en utmaning. Det kan kännas som en ”dragning” mellan det praktiska och mystiska, det förnuftiga och det andliga. 

Oxen och Skorpionen är tecknen som styr pengar, makt och sensualitet, något som kan komma i fokus genom att kollektivet lär sig att skapa en balans mellan dessa teman i livet. T ex kan sensualism och känslan för naturen och synen på pengar präglas av en ”driv”, som det som vi känner behöver vara förhärskande, genom erfarenheter kopplat till makt - maktlöshet.

Det är en själslig resa där vårt kollektiva och också personliga ”öde” mycket handlar om medvetenheten om den materiella världen, och att utveckla oss mer mot det praktiska och vår känsla av att vara grundade. Oxen reglerar sinnena beröring, smak, lukt, ljud och syn. Vi dras mot att förfina smaken och njuta av det sköna och vackra i livet. 

Efter stora tidigare Skorpion- omvälvningar är Norra Noden-Oxen redo att lägga ner sina rötter för kollektivets utveckling. Ägande för att känna trygghet kan bli mer attraktivt när tiden går, eftersom Norra Noden-Oxen vill slå sig ner och gräva i marken, och vara praktisk utan att behöva hantera destruktiva element som sveper igenom och förstör det som skapas. Stadighet och uthållighet tenderar att utvecklas och det kan vara så att spänningssituationer är inte kopplade till snabba kriser och snabb förändring. Spänning blir mindre nödvändig för en strävan i och för sig, när de minsta sakerna kan kännas njutningsfyllda. Inget annat stjärntecken kan mer uppskatta det materiella riket, och vi bör vara redo att ta del av de påtagliga gåvorna som Jorden ger. Jakten på andra världar är nu onödig. Den här världen har allt. Råvaror väntar på att bli härligt nyttjade.

Tiden innan Norra Nodens inträde i Oxen börjar riktningen kring tendensen att söka information och kunskap om det som sker omkring oss, och begrundan kring de ”vidsvepta/globala/världsliga” ”sanningarna” eller trosuppfattningarna (Skytten) avta. Något som vi fått möjlighet att balansera med vår uppfattning om situationer i tillvaron i förhållande till det mer världsliga, filosofiska eller existentiella tankarna som fått mer utrymme att växa som ”ödesutveckling” under arton månader med Norra Noden i Tvillingarna som passerat. 

Nu möter vi istället en tid då Norra Noden går in i Oxens tecken och det kan innebära att vi denna tid vill skapa det som kan ge trygghet och komfort, detta utifrån de Skorpionens teckens erfarenheter som lärt oss viktiga saker om ekonomi och investeringar. Vi tenderar att söka oss bort från ”ekonomiska handbojor”, framför allt när det gäller gemensamt ägande, eller att förvalta åt andra. Det kan snarare kännas som en börda. Vi kan längta efter att lita på egna resurser för att lösa ett problem eller bedriva ett åtagande. Bevisa att vi kan göra det själva! Detta kan vara en tid då många arbetar för att bli och vara självförsörjande. Det kan kännas som ett större behov än att använda pengar, kontakter och inflytande för att hjälpa till att öppna dörrar för att ”skapa rikedomar”.

Möt den rikliga jorden!

Norra Noden-Oxen älskar livet på Jorden. Att frossa i naturens rikedomar ger mer än vi kan konsumera under en livstid. Framtiden sträcker sig framåt med ett löfte om att "möta jorden"/det Jorden ger och känna oss mer "rotade": Jorden förnyar sig och fortsätter att ge om vi sköter om den. Alla våra behov kan uppfyllas om vi tar vara på Jordens resurser. Vi lär oss att vara nöjda med vad vi har. 

**~¤•*~¨*•.¸¸¤¸¸.•*¨~*•¤~****~¤•*~¨*•.¸¸¤¸¸.•*¨~*•¤~**

Planeters inverkan på noderna denna tid!

När Norra Noden går till Oxen från Januari 2022, så flyttas förmörkelserna från Tvillingarna/Skytten-fokus till Oxen/Skorpionen. Det ger mindre utspridda känslor, och mer känslomässigt intensiva.

Under solförmörkelsen i Oxen i April 2022 har nymånen Uranus och Saturnus ”i fältet” vilket tyder på att många är redo att verkligen lämna det gamla och kliva in i ett nytt, naturligt val som speglar behovet av att återvända till ”rötterna”.

Under Noden och månförmörkelsen två veckor senare i Maj 2022 har Skorpionens fullmåne en kvadratur till Saturnus och en sextil Pluto - så det pressas fram en potential för upplysning om de djupaste ”hemligheterna” eller djupa insikterna. Plötsliga förändringar kan sannolikt att dominera. 

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*

Vad kan Norra Noden i Oxen innebära på det personliga planet?

Norra Nodens tema i Oxen är vår arton månaders ”Dharmaväg” (ungefär: ”övning/lärdom som leder till lidandets slut”, Info) där nu först Norra Noden i Tvillingarna manifesteras, dvs vi bör bl a ha utvecklat vår kunskap och intellekt, och fått nya idéer och sätt att göra saker på i tillvaron. 

Det har hos många fått ett mer autentiskt uttryck, och det finns med som ”bas” och är till nytta kollektivt, när vi nu går vidare för att möta Noden i Oxen.

Nu uppmanas vi att bli mer anslutna till jordiska, fysiska saker, möjligen naturen. Det kan vara av mer intresse att titta på saker som är metodiska och jordnära i naturen, som antik historia, arkeologi, grottor eller fossil. Många kan dras till att skapa konst på ett fysiskt sätt - att arbeta med lera, akryl eller oljefärger - att ”smutsa ner” händerna.

För många är det dags att arbeta med och släppa det förflutna som innefattar hemligheter, manipulation, hämnd och oärlighet och att arbeta med att förkroppsliga egenskaper som integritet, lojalitet, stabilitet och fasthet.

Vår ”ödesinriktning” pekar på att vi behöver kapa med emotionella och ekonomiska beroenden, att skära ut vår egen väg genom att identifiera vad vi vill och vad vi inte vill, fastställa hälsosamma gränser, skapa realistiska budgetar och ekonomisk planering enligt våra mål; och lita på vår förmåga att återhämta oss och omvandlas. Kanske samråd med finansiella rådgivare.

Tiden mellan 18/1 2022-18/7 2023 är vår chans att slutföra de saker som inte löstes upp andra perioder när Norra Noden likt nu befann sig i Oxen och Södra Noden i Skorpionen: Sist var 15/4 2003 – 26/12 2004. Försök att komma ihåg vad som hände då, så kanske du kan få en känsla om vad som väntar ca ett och ett halvt år framåt. Tidigare perioder var mellan 12/9 1984 – 5/4 1986 och mellan 26/8 1964-19/2 1966. INFO.
Att känna till husen de är i, hjälper till att upptäcka hur man "aktiverar" dessa syften.

Den transiterande Norra Noden är ett kollektivt manifest, vår uppgift, vår avsikt. Hur kan vi skapa en ny social struktur som hedrar teman som tillhör Oxens tecken, där vi ”tjänar det naturliga valet”, sådant som att vårda vår planet, skapa trygghet och leva naturnära – att odla och ta vara på naturens resurser? Många kan dras till självförsörjning och skapa sin tillvaro genom den vardagliga rutinen, kanske att ta hand om husdjur och skapa en trygg bas i sin miljö.
Samtidigt bör vi hitta in i själens djup, våga avslöja dolda saker och föra dem till ljuset – både de bra och dåliga (Skorpion-temat). 

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*

Norra Noden i Oxen säger – ”back to nature"

Vi får näring från Norra Noden genom att engagera oss i dess energi: att rota oss, skapa stabilitet och vara uthålliga. Vi får ju chansen att flyttas upp en högre oktav av vårt syfte inom dessa teman!

Skorpionen är ett mystiskt tecken, och Skorpionens Södra Nods utmaning är att kasta av slöja av hemligheter. Medan anonymitet skyddat många, skapar för mycket integritet nu problem. Skorpionens Södra Nods djupa, mörka hemligheter: t ex missbruk, korruption, brott. Mångas själsarbete är att höja sig över ”gammal” skam och vanära. Oxen styr halschakrat; Oxens Norra Nod lär oss att tala högt.

Norra Noden i Oxen är en vilotid, på et sätt. Vi inbjuds att leta upp en bekväm plats, att rota oss till en plats i denna turbulenta världen. Vi ska lära oss att dröja kvar i ögonblicket så länge vi önskar och känna oss nöjda och i fred.

Vi har en tid att lära oss att njuta av de fem mänskliga sinnena. De som haft år av smärta har en tid att släppa dessa känslor utan återhållsamhet, skuld eller rädsla. 

Vi kan börja känna att vi dras mot vibrationen av (ungefär):”Jag vill förstå det fulla värdet av Jorden under de bara fötterna, att ta in naturens lugnande och njuta av att gå på naturliga trägolv. Jag vill känna att min kropp är en helgedom för livets godhet och fira min fysiska kropp”.

Själens syfte denna tid: Det är en tid för ”jordisk” rotning, att låta själen fyllas av naturens energi för att jordas, läkas och nå inre frid. Det är en tid att ta in naturen på naturens villkor, inte människans, inte teknikens, inte det onaturliga eller något annat som är skapat av människan (egot) och vad vi tror att vi ”behöver” (fast det är skapat som trend eller (”måste ha”). Detta är en tid då det är tänkt att i ”Oxens anda” skapa förutsättning för tillväxt av natur och vara produktiv med hjälp av naturens resurser och gå in i ”trygghetszonen” för att utveckla själen med vad den behöver från det naturliga, endast av naturen skapat. Det är för många därför inte en tid av vilda äventyr eller ”plastiskhet”. 

Ja, Norra Noden i Oxen kallar oss alltså till det naturliga valet. Så känn efter, minns, ta del av det som våren ger oss. Varje stund. Det är den känslan som ska vara ledande, vid varje val. Så se, känn och ta del av kraften i naturen, som lever, frodas, växer, flödar av naturliga dofter, trädets material, stenarnas trygga stabilitet och hur det är att gå på jord – och följ den känslan vid varje val i livet… Inget artificiellt, inget onaturligt, inget plastiskt, inget stål/betong, inga butiker, inga trendiga prylar, inget internet eller asfalt finns där… Gå på den känslan vid varje val. 

Norra Noden i Oxen säger – ”back to nature” med den eviga våren i sinnet. Hälsa, näring och den gröna färgen i det som växer, det är grunden för vår existens. När jorden ger frukt, gör den det utan brådska, det får ta den tid som krävs - minuter, timmar, dagar... Varje ögonblick är oändligt, men leder ändå metodiskt, naturligt och rytmiskt till riklig tillväxt. Det är detta vi ombeds att vara synkroniserade med i vår själs utveckling.

Vi har kanske mindre önskan att lämna den verklighet vi befinner oss i och besöka andliga riken eller fly in i fantasier eller illusioner. Det är helt rätt. Denna jordiska verklighet med naturens resurser ”a la Oxen” innehåller allt vi behöver. Även om fantasin vandrar bort till främmande dimensioner, är våra kroppar nog mer bekväma med att vara där de är och vänta med sinnet i denna dimension.  

Detta är en tid, då många behöver lära sig hur man släpper det som är ”gammalt” och som inte ”tjänar nuet” och omvandlar det till lärdom känslomässig växt, och utvecklar sitt förhållande till njutning, tillfredsställelse, uppfyllelse och friden som följer med att göra naturliga val och att ta in det naturliga. Kom ihåg att naturen är läkande! Vi har denna tid med Norra-Södra noder med Oxe-Skorpion-potentialen alla chanser att läkas från det gamla (smärtor, sorger, besvikelser etc) genom att välja allt som är naturligt och äkta i livet. Norra Noden i Oxen hjälper oss att nå den platån. Att kunna känna den vackra rika fridfulla ängen inom oss djupare än någonsin när vi går hem efter att ha besökt den. 

Oxe-Skorpion-potentialen ger oss chansen att kunna bygga upp tillvaron utan rädsla för att grunden kommer att falla under oss, genom att bli mer självförsörjande och vi har tiden att göra det vi behöver göra för det, i vår egen takt. De som förstår att man behöver vårda och sköta om vad naturen ger med egna händer och lita på dess svar – växande generositet och överflöd av föda, byggmaterial går in i sin egen trygghet! 

Dessa kan hjälpa andra till samma trygga, medvetna väg! Det medverkar till att känna att vi är ”hemma”. För Moder Jord är vårt hem. Det är också Norra Noden i Oxen väg denna tid. När man går på den vägen ger det avslappning och känslan av bergfast mark, och då har vi funnit livets hemlighet (utifrån södra Noden i Skorpionen) som en effekt av Oxens spegling! 

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*

Hur kan man integrera transiterande Norra Noden i Oxen?

Det är en tid att ta hand om den fysiska kroppen, gamla mönster av övergivande, personlig förminskning, misstankar och isolering och återansluta med överflödets energi genom att odla självkärlek och övervinna försvar och envishet.

Förslag på aktiviteter är meditation (medan man jordar sig), promenader i naturen, själsligt renande terapisessioner, massage, och att öva på jordning eller jordning (placera fötterna i kontakt med jorden). Vi kan behöva lära oss att släppa gammalt och omvandla vårt förhållande till makt via ritualer, energiläkning, astrologi osv. 

Detta är en tid då en andlig och djupt själslig utveckling (Skorpionen) kan ske på ett smidigt sätt om vi håller fast vid att lära oss om jordiska och påtagliga sätt att bli självförsörjande, dramafria och leva i enkelhet. Då sker en balans. Mystiska händelser kan komma lätt, men det ger ingen enorm tillväxt under denna tid med Norra Noden i oxen. 

Integrera Norra Noden i Oxen och Södra Noden i Skorpionen....

Genom att sitta, ligga ner och gå i naturen -  ”bara vara” – så ofta som möjligt
Genom att krama träd
Genom att sitta på stora stenar eller berghällar och ta in stenens energi
Genom att odla om så bara örter i krukväxter(om man ej har trädgård)
Genom att plocka vilda växter och ha med t ex i en sallad eller äta som de är
Genom att så ofta som möjligt gå ”of-line” från nätet
Genom att stanna på en naturlig plats så länge som möjligt
Genom jordande aktiviteter - som att hantera naturens resurser

Under omvandlingen av denna nya Nod-cykel kan många behöva lära sig att koppla av, att andas djupt, att andas ut… Det litet tjuren Ferdinand-tid, så det passar verkligen bra att lukta på blommor, njuta av att gå på gräset, ta det lugnt och ta in kvällssolen. Det är en tid att verkligen lära sig att koppla av, att andas ytterligare och titta på kvällssolen länge... Skapa fina middagar. Koppla av. Andas in och ut. Det är Oxens teman!

Om du har planeter och/eller vinklar i Oxen och Skorpionen i det personliga födelsehoroskopet, så korsar Norra Noden dem eller går i konjunktion med dem under den här tiden. Vad betyder det för dig? Kanske vill du att livet ska förändras. Vad kan du förlora? Vad kan du få? Det handlar om en process, inte allt på en gång… 

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*

Månnodernas transitering i ditt horoskops Hus

På det personliga planet kommer Oxens och Skorpionens teman att märkas i ditt horoskops astrologiska Hus, när Månens Noder rör sig där - transiterar det.

Slutför först vad du behöver, avseende transiterande Noder i Tvillingarnas och Skyttens Hus som nu går mot sin ände och andra teman är på väg in - alltså Oxens och skorpionens. Lösa trådar? Oavslutade kapitel? Vad behöver du veta? Vart vill du gå? Tillbringa lite tid och meditera om detta. Meditera på ditt födelsehoroskop. Det finns där.

När transiterande Noder går över till Oxen och Skorpionen kan du märka ökat behov av trygghet vad gäller det invanda och basala i livet, kanske mer längtan efter kontakt med naturen, skönhet och att ta vara på det som skapar en jordad känsla och ”rot” som kan leda till en personlig utveckling som handlar om sådant på något sätt i livet, vilket påvisas av de astrologiska Husen där Noderna vistas denna tid. Norra Noden i Oxens tecken kan sätta dig på en ny väg (enligt Huset) med möjligheter att bygga en sfär med en starkare känsla av att veta vad du har, och vara trygg med det, att ”utveckla där du är”... 

För att veta var Månens Noder hamnar i ditt horoskop, behöver du kolla horoskopkartan: Antingen ber du en astrologiskt kunnig kolla det åt dig (genom din födelse-ort, -klockslag, -dag, -månad, -år), eller också lär du dig att online ta fram din horoskopkarta. Det finns telefonappar och webbplatser som gör det gratis. Länkar där du fyller i data - du kan prova: HÄR HÅR HÄR eller HÄR

Du kan där också se var du har Noderna i ditt personliga horoskop. Alltså där de befann sig när du föddes. Är det svårt? FRÅGA en astrokunnig!

Så hur kollar man var Månens Noder nu befinner sig? 

De befinner sig i Oxen (Norra) och Skorpionen (Södra), de kommer att vandra från grad 0 till 30 den här tiden, så i dessa tecken kan du beräkna i vilka hus de befinner sig, det är ett av de 12 ”tårtbitarna” som är markerade med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop.

Sist Norra Noden var i Oxen och Södra Noden i Skorpionen var mellan 15/4 2003-26/12 2004. Fundera på hur den tiden tedde sig för att få en ”hint” om hur det kan te sig för dig denna tid mellan 18/1 2022-18/7 2023. 

Se litet idéer för just det hus i ditt personliga horoskop där Månens Noder passerar mellan 18/1 2022-18/7 2023.

Södra Noden som reser genom ett Hus ger upphov till teman från det förflutna som handlar om det livsområde som det Huset ”handhar”. 

Norra Noden som reser genom ett Hus presenterar dig för människor och situationer som hjälper dig att utvecklas i ditt liv inom det området som det Huset ”handhar”. 

Vi tittar på hur det kan tolkas:

Noderna som passerar ditt första/sjunde Hus ger upphov till teman/situationer som handlar om ditt yttre jag (första Huset) kontra möten med andra (sjunde Huset) – en spegling mellan ”du och jag”.

- Norra Noden i det första Huset/Hus1 och Södra Noden i det sjunde Huset/Hus 7

uppmuntrar dig att förbättra din känsla av din egen identitet (första Huset) genom dina relationer med andra, och förnya dig själv och Södra Noden i det sjunde Huset påminner dig om att kärnan i dina relationer är din egen individualitet och uppmanar dig att frigöra dig från vänrelationer och/eller partnerskap som inte längre tjänar dig.

- Norra Noden i det sjunde Huset/Hus7 och Södra Noden i första Huset/Hus 1

uppmuntrar till att bygga eller stärka relationer och partnerskap med likasinnade själar. Södra Noden i första Huset uppmuntrar dig till att skapa en stark självbild och projektera en mer kraftfull persona.

***~~~***~~~***~~~***~~~***

Noderna som passerar ditt andra/åttonde Hus ger upphov till teman/situationer som handlar om dina personliga värderingar och resurser (andra Huset) i förhållande till delade resurser och erfarenheter, även passion och omvandling ”död-pånyttfödd” (åttonde Huset).

- Norra Noden i det andra Huset/Hus2 och Södra Noden i det åttonde Huset/Hus 8

uppmuntrar till omsorg, harmoni och ”hemkänsla” gällande ägodelar och att skapa en trygg bas i ekonomiska mål. Södra Noden i det åttonde Husets tema är intima relationer och behov och/eller delade ekonomiska situationer, samt bearbetning av gamla känslor för att ”pånyttfödas”.

- Norra Noden i det åttonde Huset/Hus 8 och Södra Noden i det andra Huset/Hus 2

väcker sådant som är av djup betydelse gällande intimitet i dina relationer och kan uppmana till att ta itu med resurser, medan Södra Noden i andra Huset kan ge upphov till situationer som rör släktens arv eller resurser.

***~~~***~~~***~~~***~~~***

Noderna som passerar ditt tredje/nionde Hus ger upphov till teman/situationer som belyser kommunikation, släkt/syskon och ”bonuspersoner i familjen samt kortare resor (tredje Huset) kontra kunskaper på högre nivå t ex utbildning/kurser och/eller filosofisk inställning, andliga övertygelser, samt kontakter med anda kulturer (nionde Huset).

- Norra Noden i det tredje Huset/Hus 3 och Södra Noden i det nionde Huset/Hus 9

tenderar att skapa behov av att i bästa ”kräftanda” reflektera över vår historia, kanske att ”gräva i släktens historia” (släktforskning) eller att gå på djupet med äldre, kloka kunskaper… medan Södra Noden i det nionde Huset belyser områden där du kan behöva släppa ”gamla mossiga” idéer och tankar i för att ge plats åt större visdom. Kommunikation och reflektion är nyckelord.

- Norra Noden i nionde Huset/Hus 9 och Södra Noden i det tredje Huset/Hus 3

skapa hunger efter högre kunskap och hjälper till med att expandera din horisont och utblick genom att lära dig om världen, medan Södra Noden i tredje Huset tenderar att skapa djupare tankar om livet, än vad ytan påvisar - att reflektera över saker och ting vilket påverkar ditt synsätt vad gäller tillvarons grundläggande uppbyggnad..

***~~~***~~~***~~~***~~~***

Noderna som passerar ditt fjärde/tionde Hus representerar polariteten mellan din inre värld, de närstående och hemmet (fjärde Huset) med yttre världens ”roll”/status och kallelsen (tionde Huset). 

- Norra Noden i det fjärde Huset/Hus 4 och Södra Noden i det tioende Huset/Hus 10

drar din uppmärksamhet inom dig, där rötterna i ditt psykologiska arv ligger och uppmuntrar dig till att hitta trygghet inom dig, medan Södra Noden i det tionde Huset kallar din uppmärksamhet mot begränsningen av att leva livet strikt i yttervärlden och hjälper dig att kunna släppa på de kraven.

- Norra Noden i det tionde Huset/Hus 10 och Södra ”Noden i det fjärde Huset/Hus 4

hjälper dig att skapa en fördjupning gällande kall/livsväg/karriär med en koppling till din ”rot” (familj, bakgrund och trygghet) eller att du finner en ny väg… och som balanseras mot Södra Noden i det fjärde Huset som manar till att bearbeta sådant som familjeroll och din egen enskilda historia så att du kan finna en känslomässig ”bas” mellan ditt kall och de närstående i framtiden.

***~~~***~~~***~~~***~~~***

Noderna som passerar ditt femte/elfte Hus tar dig från individuellt självuttryck (femte Huset) till delade erfarenheter med omvärlden och engagemang i gemenskap/grupper (elfte Huset).

- Norra Noden i det femte Huset/Hus 5 och Södra Noden i det elfte Huset/Hus 11

hjälper dig att sätta upp nya mål för livsstilbyte, skapa en djupare känsla i det sätt du uttrycker dig på, medan Södra Noden i elfte Huset kan medverka till att du ”släpper” vänner, eller grupper som behöver spela en mindre roll i ditt liv, till förmån för att du inspireras till att gå in i personliga ”hjärtefrågor” i ditt privatliv.

- Norra Noden i det elfte Huset/Hus 11 Södra Noden i det femte Huset/Hus 5

kan inspirera dig att söka nya grupper och nya vänner och öppnar dörrar till effektiv gruppdynamik, medan Södra Noden i det femte Huset medverkar till att du fokuserar på det individuella jagets uttryck och att frigöra egosaker, finna balans i romanser/flirtar och alla former av att ha roligt och njuta av livet... 

***~~~***~~~***~~~***~~~***

Noderna som passerar ditt sjätte/tolfte Hus balanserar livets kroppsliga behov, de dagliga rutinerna som man kan ”fastna” i (sjätte Huset) med själens längtan efter att lösgöra kraven till förmån för transcendens (tolfte Huset). 

- Norra Noden i det sjätte Huset/Hus 6 och Södra Noden i det tolfte Huset/Hus 12

Inspirerar dig att ta hand om kroppen som själens tempel och skapa rutinsysslor för att förbättra arbetsmiljön eller det dagliga livets uppgifter, att vara noga med kost, hälsa, medan Södra Noden i den tolfte Huset ökar behovet av att balansera rutiner med att ha tid ensam – tid för andrum.

- Norra Noden i det tolfte Huset/Hus 12 och Södra Noden i det sjätte Huset/Hus6

ger en önskan om trygghet och förankring längs den andliga vägen och upplevelser av enhet eller att undersöka det omedvetna sinnet, medan Södra Noden i det sjätte Huset skapar behov av att rena kropp och själ och hålla dagliga rutiner hemma eller på jobbet… Att hitta en balans mellan de dagliga göromålen och vila eller något som rör avskildhet från den vanliga ”yttervärldspulsen”.


 MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.


”Energi-astrologi” - Del 1 HÄR


”Energi-astrologi” - Del 2 HÄR

2 kommentarer: