Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

fredag 14 januari 2022

Den 18/1 2022: Fullmåne i Kräftan - känn & acceptera alla känslor!

Den första av 2022 års fullmånar infaller den 18/1 kl. 00:51:09 i Kräftan

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”. Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Fullmåneprognosen är menad som inspiration. "Energi är neutral tills den riktas" (Om). Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i, har Ascendent eller Månen i nymånetecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 

Indianstammar gav åretsfullmånar namn för att lokalisera årstiderna (info)Wolf Moon: Indianstammar gav årets fullmånar olika namn för att lokalisera årstiderna (info). Januarifullmånen kallas bl a ”The Full Wolf Moon”, då den syns när vargar tjuter av hunger. Den är även känd som "Old Moon" och “Snow Moon”. 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 

Varje fullmåne har olika energi!

Varje fullmånes energier är olika, bl a p g a det stjärntecken den då befinner sig i. Dess krafter drar fram det undermedvetna och eventuella smärtsamma minnen. Sårbarhet ökar, instinkter bli starkare och vår energi ökar, vilket bl a kan ge oro. Den är månfasernas fulländning och anses vara bäst om man medvetet vill använda månenergin för ökad känslomässig balans. INFO HÄR & HÄR

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 

Astrologiska "data" för fullmånen i Kräftan

Den 18/1 2022 är fullmånens kraft starkast: kl. 00:51:09 sv tid . 27°50’ grader i Kräftans stjärntecken. Tydligast inverkan har denna fullmåne på det personliga planet om den och/eller andra planeter aspekterar någon viktig planet/punkt i det personliga horoskopet (dvs Sol/Måne/AC/MC). De som är mottagliga för kollektiva känslor är också känsliga för de här energierna. Utöver det speglar fullmånen givetvis också en global trend!

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Astrologisk tolkning för fullmånen i Kräftans stjärntecken

Den känsliga, feminina Månen befinner sig i det stjärntecken som den härskar över, det mystiska, finstämda och feminina vattentecknet Kräftan.

Astrologiskt är det övergripande temat för Kräftans fullmåne själsliga och personliga bindningar och att bevara liv. Det handlar om omsorgsfull, ja t o m magisk kärlek. Visst kan många tänka sig att vibrationerna är ”hjärtöppnande” vid denna fullmåne?

Det är en moderlig fullmåne som ”laddar” med ökad förståelse för andras behov. Den ger oss också en mer drömmande och känslosam energi. Vi förnimmer mer av det som finns “i luften” och kommer lättare i kontakt med våra egna och andras känslor och stämningar samt tenderar att reagera med känsloreaktioner snarare än att svara med förnuft. Vi söker mer lugn och ro, och känner sannolikt ett ökat behov av att vara i en ombonad och trygg atmosfär, gärna med de närmaste.

Denna kräftfullmåne kan också väcka nostalgi och vemod. Minnen ur det förflutna kan bli märkbara, trevliga som icke trevliga. Tillbakablickande. Kanske också utifrån ett historiskt perspektiv?

Om man har obearbetade känslosmärtor så kan humörsvängningar eller oro märkas. Andra känner för att gömma sig i ett ”kräftskal” - dra sig undan – och andra kan hamna i självömkan eller gråtmildhet. I så fall ska man undvika att binda andra till sig känslomässigt och inte tillåta sig själv att bli sårad.

Då det även är en fullmåne som mer än någon annan handlar om den feminina energin så kan frågor som gäller en kvinnogestalt (kvinnogestalter) bli viktigt. Kanske gäller det en kvinnlig gammal vän, kanske modern eller en ”käresta”... Om det känns lätt eller svårt, beror givetvis på historien.

Men detta är också en fullmåne som kan väcka sinnliga och romantiska känslor!! Så de som inte har obearbetade känslor kan vara mer romantiskt sinnade! Denna fullmåne stimulerar också kreativitet!

Kräftan sägs vara det mest fertila zodiaktecknet och det handlar om tillväxt. Det kan ske på flera sätt: t ex i relationer, att en ny bebis eller födelse är på gång. Det kan också handla om bröllop och återträffar.

Den här fullmånen har nog mest en känslomässig påverkan på de som upplever att de inte har någon att knyta an till eller har svårt för det, det kan gälla i nutid eller ha med någon person eller några som tillhör det förflutna. Djupast sett handlar det om den primära känslan av att “tillhöra” och det gäller ofta familjegemenskapen, men det behöver inte vara biologiskt. Det bottnar i vår djupa “stamkänsla”, behovet av att vara i trygg, välbekant gemenskap och att samtidigt tillhöra en plats som ses som “hemma”. Vi kan också förnimma det grundläggande, att vi är omslutna av “vaggan”, där vi är trygga, för allt känns ombonat och mjukt...

När Månen vandrar runt och vistas i de olika stjärntecknen har den sitt syfte med det: Förra månadens Tvillingfullmåne hjälpte oss bl a att färdas i och utforska vårt inre, hörsamma den inre vägledningen - den inre rösten – och att hitta den yttre rösten. Dess energi stimulerade oss att bolla motsatta idéer och vara mer livfulla, alerta, rörliga, lekfulla och nyfikna…

Med Kräftans energier är det knappast att bolla motsatta idéer eller ytlighet som är förhärskande. Denna fullmånes uppgift är snarare att bl a hjälpa oss med att bli medveten om våra gamla “underströmningar” och avslöja de verkligt djupa känslorna och känslomässiga mönster som vi präglats med tidigt i livet.

Fullmånen “vill” hjälpa oss att ge upp vanor eller mönster: Familjedynamik avslöjar var mönstret utspelar sig i större skala. Kräftans energi kan därför t ex visa på situationer där vi av rädsla för att bli sårade undviker att komma för nära andra, agerar skeptiskt m m. Samt att hjälpa oss se sammanhang och mönster som präglats sedan lång tid tillbaka. Det kan också vara ett fastklamrande vid något eller någon som avslöjas för att vi ska kunna ta itu med det. Man kan annars ha byggt upp ilska, ha en negativ syn och tänker kanske att livet är hårt, eller ser deprimerande utsikter, vilket i så fall aktualiseras nu.

Går man ett steg längre, kan man förstå eller tolka att detta har att göra med karmiska förbindelser som rör de närstående liksom våra familjetraditioner, även så långt som historiskt ”gammalt”.

NU finns chansen att verkligen kunna skölja bort dessa gamla och självförtryckande känslor, som egentligen härstammar ur det förflutna och att samtidigt försöka förstå “sin egen historia” på djupet. Känn alla känslor!In under skinnet och djupt ner i alla de där känslorna som ligger och vibrerar i själ och kropp, ja ända från vaggans tid! Res in i hjärtat och låt dig själv gå igenom läkningsprocessen för att komma åt den rika visdom som finns i såret. Det frigör det deprimerande! Då kan man förstå SIG SJÄLV, sin "nakna själ" och ge plats åt de njutbara känslorna! 

Varför inte också beröra känslor från tidigare liv, eller som t o m härstammar från urtiden? Samtidigt som man försöker känna och förstå den djupa innebörden av moderlig kärlek och att tillåta sig att verkligen känna alla sina djupa känslor. Det är då man ger dem möjlighet att lösas upp. Att vara befriad från det gör att man kan vara mer i nuet och möta livets olika situationer (de svåra och lätta) med nya ögon - eller med nya känslor.

Det är vårt förhållningssätt till livets skiftande innehåll som är grundbulten till vad vi känner. Och desto mer gammalt vi bär på, desto tyngre kan det t ex te sig. Så, vi kan lära oss att uppskatta den djupa meningen och funktionen när det handlar om vad som givits till oss och vad som är runt omkring oss…

Kräftfullmånen vill inspirera oss till att vara mer omsorgsfulla så att vi får andra att må bra, kanske ge känslomässigt stöd. Kräftfullmånen väcker nog beskyddaren hos många, den där ”riddaren i skinande rustning” som vill hjälpa!

Det första steget för att släppa taget är att göra det fysiskt. Den kraft Månen nu kommer med är en bra energi för att rengöra hem, avsluta projekt som inte är färdiga. Låt också det vackra ljuset från fullmånen komma in i hemmets atmosfär – om det går att se Månen nattetid. Dra dig då gärna undan in i ett ”skal”. Känn dig omsluten av ljuset (även om du inte kan se det med fysiska ögon om det är molnigt) och hemmets atmosfär och centrera dig själv.

Genom avskildhet är det lättare att verkligen få de svar som behövs för att förstå det förflutna och att genom det också kunna plantera nya, friska och väl växande frön.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Tolkning av inblandade planeter (transiter)

Vid fullmåne är oppositionen till Solen viktigast. Nu är det Solen i Stenbocken som påverkar Kräftfullmånen. Kräftan är kopplad till minnen, det förflutna, rötter och förfäder och båda tecknen har med traditioner att göra, så nu finns det möjlighet att återansluta till sådant och ta emot budskap, som har en koppling till det, m m.

Vidare så kopplas Stenbocken bl a till prestation och status inför omvärlden och Kräftan kopplas mer till hemmet, omsorg om de närstående och känslodjup.

Denna tid är det lättare att uppleva de djupa känslorna i förhållande till självkänslan och hur vi identifierar oss med världen: Det kan väcka frågor som t ex: Hur delaktig är “jaget” (identiteten) i den yttre världen och hur mycket är detta “jaget” påverkat/styrt av känslor och traditioner? “Vad identifierar jag mig med? Hur identifierar jag mig med människor i närmiljön och hur passar jag in?”.

Vi bör kunna balansera mellan detta, att kunna vara i den “lilla” och i den “stora världen”, likaväl som i den “inre” och den “yttre” världen. Att, t ex sitta i det lilla boet med sig själv är ju knappast att delta i den yttre.

Däremot kan man sträva efter att behålla sin inre kärna även om det är mycket krav m m på utsidan: Man kan t ex vara bara sig själv i sitt bo/hem eller i sitt inre göra frekventa besök hos den universella stillheten för att klara av de yttre kraven med inre frid.

Tolkning av andra inblandade planeter (transiter)

OBS: det viktigaste transiterna för själva fullmånens inverkan är dess exakta aspekter, inte aspekter mellan andra himlakroppar. Det finns det en allmän månadstolkning för det - se nedan).

Hur vi påverkas av – upplever - energin från fullmåneaspekterna beror på hur - och om - de påverkar det personliga horoskopet. De har oavsett en viss allmän inverkan.

Den första fullmånen 2022 i Kräftan är mittemot, opposition, transiterande Pluto i Stenbocken, och kan sannolikt kännas särskilt intensiv på vårt känslomässiga tillstånd. Det kan avslöja känslomässiga hanteringsmönster som vi behöver arbeta med och omvandla. När vi kommer  i kontakt med ett kaotiskt känslomässigt uttryck och ett känslomässigt undertryckande, uppmuntras vi att släppa behovet av att ha kontroll över omgivningen. Det ger en möjlighet att släppa "trygghetsknutar" som hindrar oss att växa känslomässigt. 

Solen tillsammans med Pluto kan få oss att komma i kontakt med känslor av makt och kontroll, och energin kan vara intensiv. Plutos delaktighet kan dra fram kontroll eller tvingande situationer i världen eller i relationer, kanske "mörka" avslöjanden. Det inbjuder till reflektion över vårt förhållande till makt och auktoritet samtidigt som det kan transformera och fördjupa vår känsla av identitet. Det hjälper oss att ta kontroll och hitta personlig kraft om vi kan undvika att dras in i dramat.

ASTROLOGISK PROGNOS FÖR HELA JANUARI 2022 HÄR 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

LÄS TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER HÄR. 

LÄS TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER FÖR ALLA 12 STJÄRNTECKEN HÄR.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar