Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

lördag 1 januari 2022

Astrologisk prognos för Januari 2022

I Universum (som vi är en del av) tickar den kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster (s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. Astrologer spårar och tolkar dessa förbipasserande transiter. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO) 

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så prognoserna (längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk. (Jag har fått veta att någon tar av mina texter utan att ange källan - se HÄR om det). 

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Stenbockens säsong 22/12-21/1!

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så befinner sig Solen nu i Stenbocken som den passerar varje år mellan 22/12 till 21/1 (ca)!  Den här tiden speglar det praktiska, ambitiösa och traditionella. Det innebär ett ökat fokus och ett större behov av att vidta åtgärder för att behärska materiella resurser.

Solens rörelse in i Stenbocken markerade också Vintersolståndet, årets kortaste dag. Det styr oss genom slutet av kalenderåret under en tid av mörker, medan Solen är på väg att födas på nytt. Bladen har förfallit på hösten och till sist gått ner in i marken, där de ska vänta, suspenderas i den kalla jorden, redo att återfödas på våren. Kölden har satt sig in och penetrerat jorden själv. Livet under och över ytan är nu i viloläge. 

Förr var det en tid då människor var inomhus, djur gick antingen in i viloläge, fann skydd eller hölls från kylan av bönder (precis som nu). Det var dags att vara inne och vänta. Här måste moderns natur respekteras. Det är dags att planera för överlevnad. Livsmedel var tvunget att hålla de långa kalla vintermånaderna. 

På ytan kan det ses som en tid för isolering, död och fördrivning. Ändå är det en del av naturcykeln och här menas inte att döden är slutet, snarare början. Precis som en cirkel fortsätter att gå runt och runt och runt, så gör livet, år efter år efter år och Stenbocken är tecknet som kollar över den cykeln. 

Stenbocken är det 10:e tecknet av zodiaken, det tredje jordtecknet och det första tecknet i den astrologiska vintertriaden. Det finns inga eldtecken i vinterns triad och jorden själv har ingen värme. 

När vi går in i Stenbocksäsongen kan vi använda denna energi för att förbereda oss för det kommande året. Vi kan använda denna energi för att börja tänka på våra mål och visioner för framtiden, och vad vi vill ge lång livstid i våra liv. Under denna energi uppmuntras vi också att reflektera över vår resa och vår motivation. Vi vill alla hitta framgång, lycka och kärlek i våra liv. Men ibland förlorar vi vår väg. Vi glömmer vad som verkligen är viktigt och vi håller oss på drömmar, visioner och planer som vi har odlat eller inte längre stöder vår högsta själv.

Vi känner mer ansvar och vill få ut det mesta av vad vi har. Tålamod, framtidsplanering (att se långsiktigt) och uthållighet ökar: Varför inte försöka ”klättra till bergstoppen”? Det får ta sin tid.

Under denna energi behöver vi tänka på var vi är på resan och vår motivation för att fortsätta. Vi kan fråga oss varför vi gör vad vi gör och om det finns behov av att pivotera eller byta saker. Varför går vi vägen vi är närvarande på? Vad jobbar vi med? Framgång, pengar, berömmelse, säkerhet, kärlek, acceptans? Om man är olycklig över att klättra på berget, kan det vara dags att ompröva motivationen och fråga varför vi gör saker vi gör.

Vi behöver inte välja det största, bästa berget i skogen att klättra om det inte är det som ringer till oss. Det är acceptabelt att ta det lätta spåret med massor av bänkar och picknickplatser. Allt som spelar roll är att vi trivs på vägen. "Livet är en resa som ska upplevas, inte ett problem som ska lösas."(Winnie the Pooh).

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~*

God soltid, säger vi till Vattumannens säsong!

Solen går över till Vattumannens tecken ca 20/1 - 19/2. Den månad som följer är en tid då vi nog känner att vi vill vara mer oberoende. Vi vill inte känna oss för instängda och kan agera för att förändra den situation som råder och som kan kännas hämmande. Vi blir mer medvetna om vad som är föråldrat i våra liv, och strävar efter att hitta nya perspektiv och nya sätt att göra saker. Struktur och ordning känns inte så tilltalande. Frihet känns mer betydelsefullt

Vi känner hunger efter kunskap och att visa vår originalitet och tenderar att vara mer humana, toleranta och accepterar lättare andra för vad eller vilka de är och vill tillbringa extra tid med vänner och gärna skapa nya nätverk. En ökad känsla av att vilja gå emot den vanliga strömmen är också sannolik. Det finns dock en rebellisk energi för att bekämpa orättvisor som kan tänkas dyka upp, men en del ”tar upp” den energin på ett förvrängt sätt och kan då slåss mot allt och alla. Viktigt är alltså att det finns en god sak att kämpa för, annars kan energin riktas på fel håll.

Det här är ett vinter-stjärntecken och vi tenderar att samlas och umgås då (åtminstone gjorde man så förr) så att vi gemensamt kan passera den kalla, hårda vintertiden medan vi väntar på våren. Det är också nu vi kan finna vår egen stjärna på himlen under de mörka nätterna och hålla elden vid liv medan allt annat är lagt under isen... De som vet var den personliga stjärnan finns där på himlen, glittrande och hoppingivande, bör låta den vara en speciell guide under den här Vattumantiden. De som inte vet var stjärnan finns kan söka efter den uppenbarelsen innan Vattumannens månad är över. 

Det är också nu vi behöver skämma bort oss kanske med en ”New Age behandling” i bästa Vattumanstil som kristallterapi, ett energigivande spa eller stenmassage (som exempel) för att frigöra vinterns ”stelnande” muskler och sinne, så att vi snart kan möta våren med frigjord "gammal energi". Det är dags att bryta rutiner och lösa upp det förstelnade och finna den unika och färgglada delen av oss själva.

Mitt i Vattumannens stjärnteckens cykel, den 1/2 och 2/2, och ungefär mitt emellan vintersolståndet och vårdagjämningen hålls en europeisk högtid, Brigids helgondag (även Sankta Brigidas, Imbolc, Imbolg): Vårens ankomst firas med ljus och eldar för att representera Solens växande kraft och påminna om att det finns ljus i mörkret och att ljuset nu ökar när dagarna blir längre. Det är dags att fira förnyelse och tillväxt.

 

Vattumannen är mitten på den astrologiska vintertriaden, det är därför ett fast tecken. När solen flyttar genom Vattumannen är det årets kallaste tid. Kalla vindar och regn sveper landet, så folk stannar helst inomhus. Men när jorden når sin mörkaste punkt, håller den löftet om det framtida livet. Under jorden börjar rötterna förbereda sig för nytt liv. 

Allt i naturen måste vara självförsörjande. Människan, odjuret och naturen måste fokusera på sig själv. Vattumannen är ett tecken på individualitet och att titta på framtiden. Det förflutna har gått på exakt samma sätt som det gamla året har gått och vattumannakraftens energi kan bara se på vad som händer nu och vad som kommer framöver. Med aktivitetsbegränsning och Vattumannen som ett lufttecken är det dags att diskutera idéer, planer och mål för framtiden. Det är en tid att föreställa sig och undra... 

Inget praktiskt kan göras, men det är dags att ta upp idéer. Det är en tid då innovationer och uppfinningar utarbetas. Under den mörkaste delen av vintern kommer ljuset inifrån. Allt som inte tjänade ett syfte visar sig och noteras för korrigering under våren. En av de största egenskaperna hos Vattumannens energi är självständighet och det är under vintermittens mittenmånad att livet själv utvecklar sig självständigt.

**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**

DATUM PLANETASPEKTER JANUARI 2022
(världshoroskopet/kollektivt/allmänt) tolkning

Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”:

Merkurius retrograd i Vattumannen och Stenbocken 14/1 (-4/2 2022). Om Merkurius retrograd HÄR.

Venus börjar gå retrograd i i Stenbocken 1/1 (- 29/1 2022). Om Venus retrograd HÄR

Uranus börjar gå retrograd i Oxen den 1/1 (-18/1 2022)

Runt den 1/1

Solen trigon Uranus

Det tyder på en uppiggande energi som kan komma med det oväntade på ett glädjande sätt. Räkna därför med en sprittande energi som gör att man kan bli ”hög” på upplevelser ”i nuet”. Det ger en bra blandning av tro och känsla - förhoppning.

Det betyder att vi kan göra positiva förändringar för att förbättra våra liv. Uranus ger positiv förändring, större personlig frihet och val. Människor i allmänhet känner sig mindre hämmade. Den 2/1 (- 27/1 då den går retro till Stenbocken)

Runt den 2/1

Merkurius går över till Vattumannen

Det uppmuntrar vårt tänkande och att komma ihåg att regler är till för att brytas. Vi är redo att tänka utanför boxen eller se utanför ramarna. Vi kan fånga in ett stänk av individualitet, även excentricitet, till våra idéer. Vi har lättare för att ingå i en grupps intellektuella puls, inte minst online. Vi är hungriga efter kunskap och öppna för nya och ursprungliga idéer. 

Vi har större energi i tankeverksamhet och det gör att våra kommunikations- och tankemönster kan vara mer spontana. Det här är en tid när uppfinningsrikt tänkande ligger i topp. Vi tenderar att vara mer nyfikna på vetenskap och teknik eller vill utforska mer avancerade kunskapsområden. Många insikter kommer plötsligt den här tiden. Dock kan vi räkna med både spännande dialoger och mer argumenterande.

Den 2/1

Nymåne, supermåne, kl 19:35:49 på 12°19 i Stenbocken nymåne diagram

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”. Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i, har Ascendent eller Månen i nymånetecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

Stjärntecknet som nymånen vistas i visar oss ledtrådar och nu är Solen och Månen sammanfogade i Stenbocken. Med dessa två sammankopplade i detta stjärntecken präglas denna nymåne av jordens element vilket ger stabiliserande energi som förstärker vår jordiska förankring och förmågan att fokusera.

Supermåne (perigeum/Moon’s perigee/Lunar Perigee INFOinnebär att Jorden, Månen och Solen är i linje, med Månen, då Månen är som närmast eller nära sitt närmaste avstånd till Jorden i en viss bana. Den ursprungliga definitionen Supermåne myntades av astrologen Richard Nolle 1979.

På praktisk nivå, säger Nolle och andra astrologer påstår att den starkare gravitationen mellan Månen, Solen och Jorden när det finns en Supermåne, också ger ökad risk för hårt väder eller seismisk händelse. De innebär ökade jordbävningar, vulkanutbrott och stora tidvattenstörningar. Vissa stjärnskådare har observerat att supermånar har sammanfallit med jordbävningar orkaner och andra naturkatastrofer. Det påståendet finns det olika åsikter om - för och emot: info 1 2.

Astrologiskt sett återspeglar supermånar en intensifiering av månenergin. Enligt Nolle kan man i några dagar före, under och efter Supermånen känna sig luddig eller har svårt att fokusera.

När det gäller en supernymåne, kan man känna sig extra fokuserad på människor och relationsproblem kan komma till en kokpunkt… Kanske är det som ”i ovan, så i nedan”? Om det ”drar i tidvattnet” och stormar runt oss kanske vi påverkas? Då är det dags att skapa balans!

Nymånens energi hamnar inom ett område i våra horoskop, i ett eller två astrologiska hus: Frågan är: Vilka teman? I detta fall: Stenbocken som handlar om strukturering. Regler. Tålamod. Plikt. Ansträngning. Strategi. Att göra saker fokuserat och inte stressa. Och mycket mer: Det tar litet tid, det kräver uppmärksamhet, tålamod och engagemang men det betalar sig på sikt.

Det är det mest målorienterade tecknet i zodiaken. Det ger ökad benägenhet för verklighetsförankrade mål och som kan manifesteras och fungera på lång sikt. Tecknet står för ambition, disciplin, ansvar, gränssättande och självbehärskning – och som följd av det kan vi nå långsiktiga resultat. Något som ger bestående och hållbart värde. Man vet vad man har och vad man kommer att få.

Stenbockens tecken representerar även prövningar och hinder och viljan att ta sig över dem, att övervinna begränsningar. Och också ofta de hårda lärdomarna som skänker både ödmjukhet och vishet.

Detta tecken symboliserar klättringen upp till toppen av berget. Denna klättring är uppnåendet av uppsatta mål och också framgång genom envist arbete. Så denna nymåne är en perfekt tid för att satsa på konkreta mål, då energin verkar för att på sikt verkligen manifestera dem. Både materiella och känslomässiga investeringar som vi spenderar tid på får draghjälp. Den tid och all omsorg som man lägger ner lönar sig på sikt.

Stenbockens tecken är det maximala tecknet för materiella manifestationer, liksom affärer och ekonomi, handlar också om: grundning, politiska frågor, erkännande, organisationer, ambitioner, social status och respekt. Den här nymånen är bra om man vill ställa in mål, initiera projekt och göra ett seriöst engagemang för att uppnå framgång, bl a ekonomiska och karriärsmål. 

Stenbockens energi ger integritet, disciplin och ansvar för att uppnå detta. Så, om man har problem med utgifter och behöver en budget, så är denna nymånes energi bra. Det är ett bra läge att använda dess energier till nya planer som har med det att göra.

Nymånens budskap är respekt för vishet eller auktoritet. Att uppskatta förvärvad kunskap och visdom genom prövningar och hur vi kan dra nytta av den. Bl a genom vår roll i samhället.

Stenbockens väg är jord- och bergartad. Den luktar jord och grus och är mineralrik. Den skuggas ett ögonblick när Solen och Månen möts och skapar en (delvis) förmörkad nymåne. Men drömmar om var vi vill fortsätta på vår livsresa är inte i skuggan. Det är dags att så dem: Att föreställa sig dem.

Stenbocken filtrerar världen genom uppsatta mål och fokuserad ambition, och det är vi som bestämmer hur högt vi vill klättra. Om man är utbränd eller överväldigad, kan det vara dags komma fram till ett bättre system. Om man känner sig stabil och säker på sin bergsväg leder stenbocken oss i rätt riktning.

Allt som är seriöst gynnas. Kontrakt som görs vid denna tid är långvariga. 

Denna nymåne kan medföra en viss negativitet om man är benägen till det och visst är det möjligt att en del kan känna sig ensamma under denna nymåne… MEN: det är i så fall är en signal om att ta itu med det… Om man testas beror det på att Stenbockens gränssättande ber oss att bli tydliga om vad vi verkligen vill ha. Sätter gränser för det vi inte vill ha och bejaka det vi vill ha! Vad ska vi säga "ja" till? Vad behöver ett tydligt "nej"?

Stenbockens nymåne kan hjälpa oss att göra en ny plan grundad på realism, tydlighet och målmedvetenhet. När vi sedan flyttar in i Vattumansäsongen kan vi ta den här planen och göra den ännu mer visionär, så att vi kan bli förvånade av den intressanta verklighet vi skapat ...

Nymåne är en bra tid om man vill rikta in sig på nya mål. Nymånen sänder just nu energin från Skyttens tecken. För att se vilket livsområde som aktiveras av nymånens vibration så kollar man sitt horoskops hus. Där nymånen befinner sig på graden, kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är en av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop. 
LÄS TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR. 

Nymånen är en tid då det är bra att ”plantera frön” som sedan kan ge framtida växt, att inrikta sig på att låta drömmar manifesteras. 

Du kan välja om du bara vill vara i stillhet i meditation, bön eller göra en ceremoni och känna tacksamhet för livets gåva och allt som är, eller om du vill göra en helande meditation och/eller ställa in dig på avsikter/intentioner för nymånen.
LÄS OM NYMÅNECEREMONIER HÄR.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Runt den 5/1

Venus sextil Neptunus

Det ger en benägenhet för dagdrömmeri och behov av avkoppling. Överlag känns det mer behagligt. Med denna harmoniska aspekt aktiv kan många dessutom längta efter och lättare uttrycka mer romantik, medkänsla och intuition i relationer. Singlar kan känna en längtan efter ”vacker och själslig kärlek” ett mer ”andligt band”. Det är en bra tid för ”dating”. De som mediterar kan känna en närmare kontakt med gudomligheten, en känslomässig och andlig koppling till hela skapelsen - ovillkorlig kärlek. Nu finns också potential till större fantasi och känsla för det vackra, sköna och konstnärliga. För artister ger denna aspekt ett starkare flöde av inspiration, kreativitet och gynnar god smak. 

Runt den 9/1

Solen konjunktion Venus

Romantikens energi strålar från stjärnorna. Detta är det en bra tid att inleda en relation, att diskutera långsiktiga planer (och åsikter om engagemang) i en redan befintlig relation. Dessa energier hjälper oss att känna klarhet över vad vi vill – eller inte vill - på ”relationsfronten”. Attraktion kan nog märkas litet ”överallt”.

Vad mer är att Venus styr konst och Solen styr kreativitet, så det är en gynnsam tid att initiera, arbeta med eller marknadsföra kreativa projekt. Eller, bara njut av denna milda energi och känn förnöjsamhet! Vi känner oss allmänt mer välvilliga, vänliga, tillmötesgående och omtyckta av andra. Ett behov av frid och harmoni kan kännas extra starkt.

Runt den 11/1

Solen sextil Neptunus

Den här aspekten främjar medkännande, kreativitet och det konstnärliga. Aspekten tenderar att göra många av oss inspirerade och det är lättare att känna omgivningsvibbarna. 

Energin kan också fungera som underverk i våra relationer. En uppmaning att hjälpa andra betyder det här, förlåtelse och välgörenhet. 

Nu är vi mer i kontakt med vår mest andliga energi och vi bryr oss om vad som behöver vårdas i våra hjärtan. Vi kan lättare se lättare den andras synvinkel, vi kan kanske ”gå i deras skor” (identifiera oss med) och därmed trösta eller visa att vi verkligen förstår.

Det är en mjukare energi som ökar benägenheten för allmän ”snällhet” och är även en drömsk energi som är till hjälp i meditation. 

Vi kan få en djupare och bredare förståelse av vår plats i världen. Det är viktigt att vi inser att uppnå våra mål och drömmar innan vi kan hjälpa andra.

Egot drar nytta av en mer andlig outlook, så att vi kan arbeta på att uppnå framgång. Vår väg till framgång kan också hjälpa till med en stark intuition.

Om du ensam kan du möta en känslig eller andlig typ av partner, vilket kan komma från engagemang i föreningsliv eller andra gruppsammanhang. Förhållanden drar nytta av en gemensam vision om framtida fridfullhet tillsammans.

Aspekten ger ett andligt inflytande som främjar vår fantasi och intuition. Det bidrar till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och att djupare förstå oss själva, våra motiv och känslor. 

Runt den 11/1

Mars kvadratur Neptunus

När Mars (framåtanda, vilja och energi) och Neptunus (föreställning, icke-fysisk och mystisk) hamnar på ”kant” med varandra genom denna kvadratur: så kan energin inverka försvagande på vår yttre bild och vår framåtanda, så att vi blir mer inkännande, men det kan också ge förvirring eller osäkerhet (var ska vi sätta ner fötterna eller vart bör vi gå?), men då kan vi träna på vår förmåga att se med vårt inre öga och låta det gudomliga vägleda oss. 

Vi kan släppa taget och gå på tillit helt enkelt!

Energin kan även utlösa någon form av utagerande där något kan kännas förvirrande eller leda till avvärjning eller undflyende. 

Vi bör vara försiktiga för att undvika bedrägerier och lögner, att lockas av sken som bedrar… vara blinda för någons brister. Den som är helt ärlig och har rena avsikter kan lita på sin intuition och det är viktigt att inte lita på något om det känns som en "tvekan". Fall inte för frestelsen att använda energin med syftet att förvilla och dölja eventuella egoistiska avsikter …

Runt den 16/1

Solen konjunktion Pluto

Solen går i konjunktion med Pluto i Stenbocken, men energin kan kännas före och efter. Detta är en intensiv transitering och vi kanske tycker att många människor är irritabla. 

Vi kan kalla denna transit en maktkamp som ”bara väntar på att få hända”, och om detta ”uttrycker” sig genom aspekter till vårt personliga horoskop kan vi känna extra av det.

Vi är inte så nöjda med bara ytliga svar, men om vi gräver djupt, var vi beredas på svaren som förklarar saker för oss. Pluto går under ytan och visst kan det kännas smärtsamt för en del.

Ego-energier kan också ”gå högt” vid denna tidpunkt. Undvik situationer som kan gå från ord till något värre… Faktum är att de som är lagda åt att ”anamma egoenergin”, kan uttrycka elaka sidor dessa dagar… eller försöka tvinga sin vilja på andra. Så, ja situationer kan vara anspända och oförutsägbara.

När energin uttrycker sig bäst nu, kan detta innebära någon typ av viktig förändring, antingen en ”uppblossning” av gamla känslor som kan ventileras och frigöras eller en situation i det yttre som innebär en ny fas, om än en känsla av smärta inledningsvis... 

Saker kan samlas och kulminera just nu om andra aspekter i horoskopet stöder det. Så vi kan komma att se många saker i världen just nu som Solen i konjunktion med Pluto ökar vårt behov av att ha kontroll, men kan också leda till egokonflikter med andra mäktiga personer eller myndighetspersoner. En kris eller konflikt med någon skapar en intensiv upplevelse som kan leda till extremt eller destruktivt beteende. Sådana utmaningar kan få oss att antingen försvara vår position eller göra en större förändring. 

Den intensiva upplevelsen kan utlösa djupt begravda psykologiska känslor som involverar rädsla eller att förlora kontrollen, att behandlas illa på något sätt. 

Dessa djupt rotade rädslor kan till och med vara relaterade till tidigare liv eller relatera till nyare borstar med livets mörka sida som beroende på vad som sker i vår omvärld som inte känns behagligt på det själsliga planet för oss. Vi kan känna, genom det vi iakttar, att vi verkligen önskar att alla på planeten slapp lida svårt! Vi är ju en del av allt, vi hör alla samman och det kan vara extra kännbart dessa dagar för många (beroende på horoskopet och hur denna aspekt står i förhållande till det). 

En Pluto-transitering kan fokusera på att ”lita på eller inte lita” på andra igen. Vi lär oss att se igenom, att förstå psykologiska saker med Pluto. Starka människor (Solen i sin bästa energi) lyfter andra, och i djupet av Pluto ligger denna längtan efter att hitta starka människor som kan ta oss till nästa nivå. Vi vill vara med dem som stärker oss, inte de som tar oss ner eller gör något mot oss. Just nu kan vi märka av detta extra mycket. Vi behöver varandra för att växa, och det finns en intressant dynamik som händer när vi träffar någon som har det lilla extra som kan ta oss till nästa nivå. Tricket är att inte ta det för personligt.

Så under dessa dagar kan det vara trevligt att påminna oss själva om vad som verkligen är värdefullt för oss och kolla in hur vi reagerar på vad som händer i våra liv. Om vi känner oss fast i en grotta, är det nu dags att möta just den rädsla som sätter oss där. Pluto utmanar oss att ta det som ges som en möjlighet till verklig tillväxt.

Den 18/1

Fullmånen kl 00:51:09 på ca 27.50° i Kräftan fullmåne diagram

Fullmånens tolkning ska ses som ”fingervisning” och inspiration. Vi kan välja hur vi kanaliserar energier (Om) så hur energier inverkar personligt beror på flera faktorer, bl a var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. Men vanligtvis berörs mest de vars horoskop mottar starka aspekter, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

Historiskt använde indianer (och andra naturfolk) ”smeknamn” för fullmånar för att lokalisera årstiderna. Se namnet på fullmåne för varje månad på året och deras betydelse. ( (info)). 

Varje fullmånes energier är olika, bl a p g a det stjärntecken den då befinner sig i. Dess krafter drar fram det undermedvetna och eventuella smärtsamma minnen. Sårbarhet ökar, instinkter bli starkare och vår energi ökar, vilket bl a kan ge oro. Den är månfasernas fulländning och anses vara bäst om man medvetet vill använda månenergin för ökad känslomässig balans. INFO HÄR & HÄR

Den känsliga, feminina Månen befinner sig i det stjärntecken som den härskar över, det mystiska, finstämda och feminina vattentecknet Kräftan.

Astrologiskt är det övergripande temat för Kräftans fullmåne själsliga och personliga bindningar och att bevara liv. Det handlar om omsorgsfull, ja t o m magisk kärlek. Visst kan många tänka sig att vibrationerna är ”hjärtöppnande” vid denna fullmåne?

Det är en moderlig fullmåne som ”laddar” med ökad förståelse för andras behov. Den ger oss också en mer drömmande och känslosam energi. Vi förnimmer mer av det som finns “i luften” och kommer lättare i kontakt med våra egna och andras känslor och stämningar samt tenderar att reagera med känsloreaktioner snarare än att svara med förnuft. Vi söker mer lugn och ro, och känner sannolikt ett ökat behov av att vara i en ombonad och trygg atmosfär, gärna med de närmaste.

Denna kräftfullmåne kan också väcka nostalgi och vemod. Minnen ur det förflutna kan bli märkbara, trevliga som icke trevliga. Tillbakablickande. Kanske också utifrån ett historiskt perspektiv?

Om man har obearbetade känslosmärtor så kan humörsvängningar eller oro märkas. Andra känner för att gömma sig i ett ”kräftskal” - dra sig undan – och andra kan hamna i självömkan eller gråtmildhet. I så fall ska man undvika att binda andra till sig känslomässigt och inte tillåta sig själv att bli sårad.

Då det även är en fullmåne som mer än någon annan handlar om den feminina energin så kan frågor som gäller en kvinnogestalt (kvinnogestalter) bli viktigt. Kanske gäller det en kvinnlig gammal vän, kanske modern eller en ”käresta”... Om det känns lätt eller svårt, beror givetvis på historien.

Men detta är också en fullmåne som kan väcka sinnliga och romantiska känslor!! Så de som inte har obearbetade känslor kan vara mer romantiskt sinnade! Denna fullmåne stimulerar också kreativitet!

Kräftan sägs vara det mest fertila zodiaktecknet och det handlar om tillväxt. Det kan ske på flera sätt: t ex i relationer, att en ny bebis eller födelse är på gång. Det kan också handla om bröllop och återträffar.

Den här fullmånen har nog mest en känslomässig påverkan på de som upplever att de inte har någon att knyta an till eller har svårt för det, det kan gälla i nutid eller ha med någon person eller några som tillhör det förflutna. Djupast sett handlar det om den primära känslan av att “tillhöra” och det gäller ofta familjegemenskapen, men det behöver inte vara biologiskt. Det bottnar i vår djupa “stamkänsla”, behovet av att vara i trygg, välbekant gemenskap och att samtidigt tillhöra en plats som ses som “hemma”. Vi kan också förnimma det grundläggande, att vi är omslutna av “vaggan”, där vi är trygga, för allt känns ombonat och mjukt...

När Månen vandrar runt och vistas i de olika stjärntecknen har den sitt syfte med det: Förra månadens Tvillingfullmåne hjälpte oss bl a att färdas i och utforska vårt inre, hörsamma den inre vägledningen - den inre rösten – och att hitta den yttre rösten. Dess energi stimulerade oss att bolla motsatta idéer och vara mer livfulla, alerta, rörliga, lekfulla och nyfikna…

Med Kräftans energier är det knappast att bolla motsatta idéer eller ytlighet som är förhärskande. Denna fullmånes uppgift är snarare att bl a hjälpa oss med att bli medveten om våra gamla “underströmningar” och avslöja de verkligt djupa känslorna och känslomässiga mönster som vi präglats med tidigt i livet.

NU finns chansen att verkligen kunna skölja bort dessa gamla och självförtryckande känslor, som egentligen härstammar ur det förflutna och att samtidigt försöka förstå “sin egen historia” på djupet. Detta för att förstå SIG SJÄLV! In under skinnet och djupt ner i alla de där känslorna som ligger och vibrerar i själ och kropp, ja ända från vaggans tid! Det är bra att frigöra det deprimerande, och ge plats åt de fina sakerna! Varför inte också beröra känslor från tidigare liv, eller som t o m härstammar från urtiden? Samtidigt som man försöker känna och förstå den djupa innebörden av moderlig kärlek och att tillåta sig att verkligen känna alla sina djupa känslor. Det är då man ger dem möjlighet att lösas upp. När vi blir befriade från det så kan vi vara mer i nuet och möta livets olika situationer - positiva som icke positiva - med nya ögon - eller med nya känslor.

Kräftfullmånen vill inspirera oss till att vara mer omsorgsfulla så att vi får andra att må bra, kanske ge känslomässigt stöd. Kräftfullmånen väcker nog beskyddaren hos många, den där ”riddaren i skinande rustning” som vill hjälpa!

Det första steget för att släppa taget är att göra det fysiskt. Den kraft Månen nu kommer med är en bra energi för att rengöra hem, avsluta projekt som inte är färdiga. Låt också det vackra ljuset från fullmånen komma in i hemmets atmosfär – om man kan se Månen nattetid. Dra dig då gärna undan in i ett ”skal”. Genom avskildhet är det lättare att verkligen få de svar som behövs för att förstå det förflutna och att genom det också kunna plantera nya, friska och väl växande frön.

Fullmånen i ditt personliga horoskops Hus  (= livsområde):

För att se vilket livsområde som aktiveras av fullmånens vibration så kollar man sitt horoskops hus. Där fullmånen befinner sig på graden nu, där vid de graderna i det tecknet kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är en av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop. 

LÄS TOLKNING OM FULLMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR.

LÄS TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER HÄR. 

LÄS TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER FÖR ALLA 12 STJÄRNTECKEN HÄR.

Den 20/1

Solen går över till Vattumannen

Se beskrivning i första stycket om Vattumannens säsong

Runt den 23/1

Solen konjunktion Merkurius

Det betyder att kommunikation, uttrycka tankar och utbyta idéer samt transport är centrala teman. Dess energi uppmanar oss att kommunicera vår sanning, vara öppna och uttrycka vårt sanna jag, ta oss tid att prata igenom saker och koppla ihop våra sanna tankar och känslor leder till läkning och hjälper oss att få ett annat perspektiv.

En ökning av mental aktivitet kan också ske på internet. Vi vill prata om ämnen som intresserar oss såväl som nyheter, i diskussioner, samtal, möten och debatter. 

Den 24/1 (- 6/3)

Mars går över till Stenbocken

Nu går vi från kunskapssökande, världsintresserade och chanstagande Skytten vill stabila Stenbocken Det är alltså en tid då vi inte vill ”hoppa från någon fallskärm” med osäker landningsplats… Nej nu är det tid på marken, att skapa och följa rutiner som gäller.

Vi kan förvänta oss att vi kan arbeta mer medvetet och komma längre med våra mål och hur vi ska uppnå dem. Det är en tid att vara medveten om att det är det långsamma och stadiga som vinner loppet eller klättra upp till toppen. Var redo att få dina händer smutsiga den här veckan när Mars-stationerna går direkt i Stenbocken. Denna placering av ger den röda planeten gåvan med fokuserad och kraftfull avsikt, tack vare den världsliga drivningen av getens tecken.

Det har gått en månad med ny början, så nu är det dags att bli upptagen och ta med det Stenbockens armbågsfett i ekvationen.

Stenbockens svalhet frister Mars värmen och kan hjälpa dig att kanalisera din passion till ett långvarigt projekt. Insatser för framtida mål kan ge välkomna resultat. Men det bästa? Det finns en känsla av att du äntligen, långsamt, kan få dragkraft på ett projekt eller plan som du har försökt driva fram hela året.

Den 26/1 (- 15/2 då Merkurius går direkt och tillbaka till Vattumannen)

Merkurius går över till Stenbocken

Det ökar förmågan att kunna organisera vår hjärna bättre för ökad produktivitet. Vi kan också använda energin för att kommunicerar bättre, klokare och allvarligare med myndighetsfigurer. Saker blir väldigt seriösa. Vi blir uppmanade att verkligen sakta ner och ta en titt på våra långsiktiga mål, ambitioner och var i världen vi känner att vi hör hemma. 

Det är en tid att göra dessa beslut på egen hand utan att någon annan påverkar oss. Vår kommunikationsstil kan få ett mycket mer metodiskt tillvägagångssätt och vi kan se sakerna mycket mer svartvitt. Behovet av att avdela och strukturera hur vi hanterar situationer är starkare. Använd denna energi genom att bygga upp ordning och struktur i och planera en framtid som kommer att betala sig som en investering. 

För att få en bättre förståelse för hur denna Stenbockenergi påverkar, titta på det personliga horoskopet och huset där Merkurius i Stenbocken passerarr för en mer personlig förståelse. 

Runt den 29/1

Merkurius konjunktion Pluto

Kan ge djuplodande nu hos många eftersom medvetenhet och undermedvetna processer sammanflätas. Det kan få oss till att uppmärksamma det som inte sägs, men som finns där, bakom ytan, bakom orden i samtal eller i nätchattande. 

Det är lättare att övertyga människor, med väl använda argument eller med hjälp av kraften i det talade ordet. En del ”paketerar” orden i ”silkespapper” för att inte avslöja sig. Var litet extra observant och försök läs mellan raderna… 

En del sysslar med maktspel, manipulation etc, något som man ska undvika för egen del. Det är en ”karma-aspekt” – den kommer tillbaka när det är dags, och avslöjar. ”Det som göms i snö…”. Så tro inte på allt som ”serveras” – inte heller på alla nyheter eller påståenden online: Denna aspekt kan nämligen ”inspirera” många till att smutskasta och ”dra andra smutsen”… 

Undvik fördomsfullhet, undvik att ”prata skit” – tänk KÄRLEK istället. ”Vänd på det”. Karma kommer tillbaka sen – inte nu! 

Metafysiska och vetenskapliga ämnen kan, för de som inte sysslar med sådant som maktspel/manipulationer/smutskastning etc, vara mer intressanta. Dock kan denna aspekt också innebära att både dialoger och tankar får mer djup och når till ”kärnpunkter” – på gott och ont”. Vi kan nog också lättare förstå att t ex antydningar handlar om en mycket större fråga som vi kanske känner att vi vill veta mer om, gräva i (i bästa Pluto-stil). En dos kompromisslös envishet är att förvänta och åsikter kan orsaka att våra ord bryter ner de strukturer som vilar på svaga grunder.

Analys gynnas nu. Vi springer nog inte så lätt ifrån ett problem förrän det analyserats ordentligt.

Dessa dagar kanske det dessutom kan bli avslöjanden av större format inom nyhetsvärlden, TV, radio och tidningar. 

Runt den 30/1

Solen kvadratur Uranus

Denna energi är ”elektriskt laddad” och kan ge litet spänd eller stressande energi. Uppbyggnaden av denna energi kan kännas spännande men också litet oroligt. 

Om en känsla av förestående förändring byggs upp så är tipset att följa intuitionen. Det är emellertid denna uppbyggnad av energi som får oss att söka mer frihet och kreativt självuttryck. 

En känsla av att något ”som är fel/bakvänt” kan manifesteras hos många och då med behovet att man behöver göra något åt ​​det. Så det kan leda till beslut att oväntat och plötsligt göra radikala förändringar. 

Någon eller något kan frammana en vilja att nu ändra på rutiner, beteendet eller planer. Var flexibel när det handlar om de förändrade förhållandena eller omständigheterna. 

Många kan välja att ”gå emot” flödet nu och markera sig, istället för att försöka passa in och vara ”slätstruken” som ”alla andra”. Att göra något på ett annorlunda sätt kan göra hela skillnaden, vilket efter litet omstrukturering gör livet enklare. Vi ska dock inte gå för långt eller göra det som är för vågat, för det kan ”kantra” och då behöver kanske en del av det hela tas om från början igen – lösas på nytt. Göras om…

Att vara mån om att slappna av och hålla lugnet när det ”guppar” eller är litet spretigt” i tillvaron är bra. Andas in lugnt och ut emellanåt och att slappna av ger välbehövlig avspänning.

**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.


”Energi-astrologi” - Del 1 HÄR


”Energi-astrologi” - Del 2 HÄR


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar