Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

lördag 1 oktober 2022

Astrologiska funderingar: George Harrison – den mystiske Beatlaren


George Harrison född 25 Februari 1943 (-2001) var huvudgitarrist i Beatles (1963-1970), ett av de viktigaste och mest inflytelserika banden i rockhistorien. Efter bandets upplösning nådde George en enastående framgång som låtskrivare och artist.

Vad visar hans horoskop, utifrån det som är känt om honom och hans liv? Jag lägger den astrologiska tolkningen med en annan färgton (blå) istället för att “kladda” i styckena om George. (Uppgifter har jag hämtat från länkar jag lagt in).
Mitt inlägg är mer än ett astrologiskt porträtt, det är också en hyllning till hans andlighet och musik. (Läs min tolkning John Lennons horoskop HÄR).

George, yngst av fyra, föddes i Liverpool. Fadern Harold och modern Louise var “vanliga” arbetare. Louise var musikfantast och under graviditeten med George lyssnade honmusik med sitarer och tablasindisk radio för att de mystiska ljuden skulle ge barnet fridGeorge utvecklade tidigt kärlek till musik.

Vid fem års ålder började George grundskolan och blev antagen till gymnasiet 1954 -1959. På bussen träffade han Paul McCartney som också gick där. George inspirerades tidigt till att spela gitarr. Modern, som ville att barnen skulle vara lyckliga och hade en vekhet för sin yngsta, köpte hans första gitarr som inte var billig. 1956 hörde han Elvis och då väcktes intresset för rock and roll. Gymnasiets musikkurs gjorde George besviken över frånvaron av gitarrer, så fadern ordnade med Georges första gitarrlektioner.

Även om Georges beskrevs som någon som "satt ensam i hörnet" i skolan var han busig och fick en gång ta emot smällar av en lärares käpp. När fadern såg märkena på handleden, gick han till skolan och gav läraren en smäll. Då såg George upp till sin far. (Om detta HÄR). Efter det fick George inga återverkningar vad han än gjorde för ingen lärare ville möta faderns vrede. Men George tyckte skolan var tidsslöseri och den formade elever till att vara rädda, kanske grundades hans ogillande av auktoriteter redan då? Han tyckte att många och den verklighet de skapat, förstörde barn och att makthavarna inte praktiserar vad de predikar.

Han misslyckades klass efter klass, för vantrivseln gjorde att han satt och ritade gitarrer och ackord för att sedan springa han hem och öva på musik tills fingrarna blödde. Louise försäkrade honom om att han skulle bli bättre med tiden. Redan då komponerade han egna låtar.

Mot sin fars vilja slutade George skolan vid 16 års ålder. Harold ville att hans barn skulle bli samhällsproduktiva och antydde gång på gång att George borde skaffa ett jobb eller något. George fick jobb och arbetade flera månader som elektrikerlärling men gjorde knappt sitt arbete. Han ville bara hem och spela gitarr. När George engagerade sig för en musikkarriär ångrade Harold att han tidigare tagit honom till gitarrlektioner. Men George visade sin far att en musikkarriär kunde fungera. Det är Beatles historia, men efter det var han ett stort fan. Louise var även svag för sin sons fans och bjöd in ivriga Beatles-fans och svarade på deras brev…

I HOROSKOPET: Sol och Venus finns i Fiskarna och Ascendenten ("yttre personlighet") och Månen i Skorpionen. Dessa är vattentecken som symboliserar djuphet, känslosamhet och ett intuitivt sätt att hantera livet. George utstrålade en känslig och lyhörd individ med djup, en gnista intensitet och det fanns en mystisk ton. Blicken var outgrundlig och hemlighetsfull, typisk ”skorpionsk”. Inte bara för att de var mörka! Men trots att han verkade privat, lämnade han ut mycket av sin själ i intervjuer.
Georges (yttre) personlighet och bemötande, präglas av barndom/uppväxt och modern (Ascendent konjunktion Månen). Månens placering Hus 12 stämmer bra med att moderns musikkärlek gjorde att hon ville ge barnet i livmodern lugn genom de indiska tonerna i radion. Detta måste ha väckt musikkärleken redan då. Han fick också stöttning på flera sätt av modern när han ville musicera. Egentligen är lite känt om Georges mor (typiskt Pluto-Månen). Med nen-Pluto-kvadraturen kan anas att modern var både omvårdande och “dominant”, kanske på ett dolt/manipulerande sätt, så att hon alltid hade en (undermedveten) påverkan på honom. Det var tydligt att hon var“svag” för sin son, och hennes sätt kan ha inneburit att han nog var “överbeskyddad”? Man brukar säga att det finns en stark bindning “på gott och ont” med denna aspekt och här kan finnas en något “plutoniskt dolt” som aldrig “yppats”. Den aspekten KAN spegla en upplevelse av bortstötande eller övergivande av någon orsak, grundat i spädbarnsåldern, det kan vara en oavsiktlig händelse, men ger spår i själen. George har nämnt något om något “underligt” han aldrig riktigt förstod (Månen Hus 12?)…
Saturnus konjunktion Uranus kvadratur Solen, kan kopplas till att George försökte “frigöra sig” från fostran och krav. Det var inte smidigt, för fadern försökte ju bl a få honom in i arbetslivet (Saturnus kvadratur Sol), mot Georges vilja (Uranus kvadratur Sol). Beundran för faderns tilltag mot läraren (beskydd) kan anas hos Mars i Stenbocken opposition Jupiter, och även Saturnus kvadratur Solen.
Förmågan att komponera och öva, öva, öva kan ses hos Saturnus i Tvillingarna, dessutom är Mars i Stenbocken som påvisar ihärdighet och att ha tålamod, med siktet inställt på resultaten, även om de kan ta tid. Georges hade tidigt prestionsbehov, men inte i skolan, utan musikaliskt, vilket väl speglas med Solen i Fiskarna. Man kan ana självkrav (Saturnus kvad Solen).

Beatles och “Beatlemania”!

På Pauls uppmaning provspelade George för John Lennons skiffleband men John tyckte att han, knappt 15, var för ung. Efter ihärdigt övande på gitarr och ett nytt möte där George imponerade på John blehan med. Bandet blev till Beatles och takt med att framgångarna ökade 1963, ökade medieexponeringen. De var, för sin tid, annorlunda än andra popartister: De åt, svor och rökte på scenen. Attityden gjorde dem mer intressanta för fansen. Var de än uppträdde och turnerade möttes de av otaliga skrikande fans s k “Beatlemania”. Under första turnen i Sverige dök runt 100 journalister och fotografer upp, det hände att polisen fick ta till högtrycksvattenslangar…

1964 ansågs John, Paul, George och Ringo som de främsta och mest inflytelserika rockartisterna.Beatles som band, hanterade en extremt märklig/surrealistisk upplevelse. Beatles var tvungna att växa upp snabbt medan allt runtom dem skedde med ljusets hastighet. George var bara 20 år. ”Vi var bara fyra relativt sansade människor mitt i galenskapen”.

Bakom ridån” var Beatles ofta osams. George ogillade tiden i bandet. Att vara med började stressa honom redan i början av 1960-talet. Han kände sig bakåtknuffad av Paul. Han kom ofta hem full av ilska. Mer än en gång avsåg han att lämna Beatles. Det sägs att George ändå var dan att han klarade av att arbeta med två stora egon. Georges tidiga arbete sågs ner på jämfört med Johns och Pauls, av dem, som suckade:h ja, vi måste ha en George-låt". Men 1969 hade Georges låtskrivande vuxit till den grad att hans "Something" (HÄR) kallades "det bästa spåret på albumet" av John

George blev allt mer störd av den mytiska versionen av Beatles. Hoppet mellan arbetarklassgrabb till världsidol var traumatiskt. Han var nervös och rädd över att vara för populär p g a bandets enorma berömmelse. Redan som ung såg han vad det drev människor till, oavsett om det var av kärlek eller hat. Han erfor förföljelse, att jagas, skrikande människor, dödshot, att bli fysiskt angripen av beundrare, hemliga rutiner för att komma in i en hotell etc. 1965 hade allt "blivit en skräck... en mardröm… panik'. Han var orolig till den grad att han fruktade att han skulle bli mördad ända sedan 60-talet. Han ville inte längre höra högt ljud, inte bli skrämd och stressad. Allt tillsammans tärde på hans nervsystem. George led senare av PTSD p g a sin Beatles-erfarenhet och att han inte var känslomässigt rustad att hantera det. Det sägs att eftersom han var den som hade minst traumatisk barndom av de fyra (vad historien förtäljer), så på ett sätt kan det ha gjort det svårare för honom att anpassa sig till det.

George var också ”den minsta” både i sin familj och Beatles-”familjen”. Men inom sin familj var han allas ögonsten, Hans mor älskade honom speciellt och han fick allt (i stort) som han ville ha och var van att stå i centrum för uppmärksamheten. Som ”den minsta” i Beatles-familjen var han dock aldrig i centrum för uppmärksamheten.  kanske var George lite bortskämd på den fronten och tyckte att det var irriterande att bli ignorerad (vem skulle inte?) av sina Beatle-"föräldrar". Två totalt olika dynamik i dessa två familjer.

Men, trots allt, enligt George så utvecklade han, en djärvhet genom att vara i Beatles, mest tack vare John. Det kallas utveckling, och astrologiskt brukar man säga att man ”triggas” till det genom bl a kvadraturer (vilket hans horoskop har)..

Egentligen var Georges
mål och förhoppningar att vara en arbetande musiker i några år, för att sedan eventuellt försöka komma in på konstskolan. Han sa redan under ”Beatlemanias” dagar, "Jag bad aldrig om att bli känd. Jag ville bara bli framgångsrik."

I HOROSKOPET: Medium Coeli (MC), karriär och ambitioner, finns i Lejonet, opposition Merkurius, och i en konjunktion till Pluto, dock med stor orb (bredd) men är tillräcklig. Men Lejon-MC är inte en ovanlig placering för en ”plats i Solen”, en central roll i någon form! Pluto intill MC talar för en omvandlande livsväg, här kan man nog säga att Plutos ”skuggplats” omvandlades till en plats i Solen (i ”lejon-MC-anda), även om George inte framhävde sig själv som person (i plutonisk anda).Här kan jag se att han utvecklade en den djärvhet han själv nämner.
Hans MC är ju ”inhyst” på Lejon-scenen, att vara i centrum, ”för populär” etc. Men alla skränande fans, som skrämde honom, ”baksidan” med nervositeten för allt detta – möjligen att hans dels var Fisk och en känslig själ och det i kombination med kvadraturen till Uranus, som kan upplevas stressande (innan man får ”bukt med” energierna) och Saturnus som kan ge känslor av att vara ”låst”. Men samtidigt så får man inte glömma att allt handlar om utveckling, och det vet vi ju skedde i hans liv på sikt (Saturnus). Men även Merkurius i Vattumannen som är opposition Pluto, kan ge stress, för Vattuman-Merkurius är en högfrekvent energi som kan ge stress, och Pluto tenderar att dra fram, spetsa till det som behöver komma upp för att i slutändan omvandlas.
Mars i Stenbocken påvisar en stor envishet och att inte ge upp och att pressa sig själv till resultat, kanske självkrav. Mars opposition till Jupiter i Kräftan tyder på att det fanns ett hett temperament, svårt att styra ibland. Framför allt då känslorna fick sig ”en törn”. Det fick han lära sig att balansera med tiden, vad man kan förstå.
Förmågan att komponera och ”ihärdigt öva” kan ses hos Saturnus i Tvillingarna, i kontakt med Uranus (att envist gå sin egen väg), Neptunus (“musikgehör”), Solen (jagsträvan), Venus (sinne för nyanser), Pluto (intensitet), och Merkurius (lärande, “fingerfärdighet i vattumansk ovanlig anda)”, samt kvinkunsen till till Asc. Allt detta tillsammans bildar en speciell ambition och hans (omtalade) arbetsmoral och hårda arbete. I efterhand vet vi att det var tufft, slitigt och ångestfyllt – men också ”a la” Saturnus ”karaktärsdanande”.
Pluto opposition Merkurius påvisar sarkasm och att kunna ”punkta till” med ord, något han var känd för – ibland att i smärta avge smärta. Men där finns också en benägenhet till grubblerier och djupt tänkande, relaterat till vattumanskt tänkade: nytänkande, att vara nyfiken på det som är annorlunda och att inte vara rädd för att ”bryta ny mark”…. Ofta ett upplyst sinne.

Karriär efter Beatles

Efter Beatles upplösning 1970 gjorde George saker på sitt sätt ochbevisade sig själv” som soloartist. Han släppte ett kritikerrosat album medmonsterhiten My Sweet Lord" (blev en av mina favoritlåtar från det att jag som barn hörde den i radio i början av 70-talet) HÄR, flera bästsäljande singlar och album, där texterna ofta gav inblick i Georges tankar och själ. Han organiserade konserten 1971 för Bangladesh, en föregångare till senare förmånskonserter som Live Aid. 

George rankades som nummer 11 av de "100 största gitarristerna genom tiderna". Han är en tvåfaldig Rock and Roll Hall of Fameinvald – som medlem av Beatles 1988 och postumt 2004 för sin solokarriär. Men för George var det inte, vare sig som en av inom Beatles eller som soloartist, viktigt att söka stjärnstatus och han brydde sig inte om intervjuer och prisutdelningar. Han var dock en produktiv inspelningsartist och gästgitarrist på andra stjärnors låtar och samarbetade med flera av de mest ansedda musikerna. Han uppskattade sina fans och det finns massor av fanhistorier från Beatlemania och framåt som beskriver mycket positiva upplevelser av att träffa honom.

George gick ofta runt hemma och rabblade ord för att komma på vad han kunde använda i en låt. Ibland var han tyst och tänkte, ibland skrev han ner ord som började med den bokstav han ville ha, tills han fick det rätta. Hustrun Olivia gav sin åsikt om melodierna och skrev ner texter. George lämnade klotter över hela huset som Olivia hittade, ibland år senare.

George var också en av de första västerländska musiker som insåg vikten av mångstusenåriga musiktraditioner. Med sitt betydande inflytande och popularitet öppnade George dörrarna till denna värld. Kärleken till världsmusik kan ha grundats när modern spelade indisk musik när hon väntade honom.

I HOROSKOPET:MC-Lejon i Hus 10 påvisar att han strävade efter att bevisa sitt värde i sin karriär, och Lejonet handlar om att ”vara sin egen” mer än att vara i grupp. Visst var detta en kamp, speciellt innan han gjorde solokarriär. Men det var nog inte lätt sedaan heller även om det gick bra. Men med Solen kvadratur Saturnus lär han ha haft självkrav och känt krav. Men han sökte inte stjärnstatus, vilket mer handlar om Plutos inverkan i Lejonet intill MC.
Hans MC-Lejon tyder
också förmåga till att kunna ha överblick och organisera, vilket han visade genom sina egna arragemang och välgörenhetskonserter.
George hittade sin egen väg, gjorde saker på sitt sätt, med Merkurius i vattumansk”anda” samt Uranus kvadratur Solen. Dessutom påtalar Uranus trigon Neptunus en ovanlig musikalisk talang som kan frambringa det speciella, vilket han också fick utmärkelser för.
Hans benägenhet till välgörenhet (bl a förmånskonserter men han skänkte ofta pengar till olika ändamål), kan tillskrivas Solen i Fiskarna, detta med att ”känna med andra”, bry sig om lidandet på planeten och vilja ge en hjälpande hand. Det gjorde också att han uppskattade sina fans och visade detta.
Att han lämnade klotter överallt och skrev texter med frenesi: hans hjärna ”gick på högvarv”, vilket inte är konstigt med Merkurius i Vattumannen.

Kvinnor, äktenskap och barn

Georges första äktenskap 1966 med modellen Pattie Boyd slutade med skilsmässa 1977 p g a hans upprepade otroheter. 1978 gifte han sig med Olivia som var sekreterare på Georges skivbolag. Samma år fick de sonen Dhani.

Det var "utmanande" för Olivia att kvinnor tyckte George var attraktiv och att han inte kunde "hjälpa sig själv". "Det var svårt att hantera någon som var så älskad”. Om han bara sa ett par ord till dig hade de en djupgående effekt". Så hur stor frestelse var inte det? Som en flodvåg? Olivia förlät varje gång. John var nog den mest sexomtalade Beatlen men det sägs att George inte var annorlunda.

Sonen Dhani är enda barnet. Uppväxten var bra. Han hade ett bra umgänge med sina föräldrar och deras vänner och behandlades som vuxen. Han var (och är)  aldrig ensam, han har många kusiner och sina föräldrars vänners barn, samt de andra Beatlarnas barn. Dhani har alltid spelat musik men George tryckte aldrig på honom att gå med i musikbranschen.

I HOROSKOPET: Neptunus symboliserar där vi söker vårt perfekta, romantiska ideal; där vi längtar efter att fly, till och med, och hålla oss till en rosafärgad vy. Georges födelsehoroskops Neptunus är opposition Venus, vilket tyder på någon överdrivet beroende av glamour, som han fann i den vackra, kanske för honom, glamourösa modellen. Han fann senare sitt ”ideal”, Olivia som han gifte sig med. Men trots det var han otrogen. Neptunus är där det är svårt att sätta och hålla gränser… Med Venus opposition Neptunus är det inte märkligt att han hade en inverkan på kvinnor, som antagligen romantiserade honom och denna konstellation innebär ofta ”lättpåverkan”, att dras med i andras förälskelse... Det är verkligen en drömsk konstellation, men också baksidan med desillusion m m.
Man kan ana att ”trollformeln” var Ascendenten och Månen i Skorpionen… En mystisk, suggestiv tillmötesgående framtonig och så blicken. Och det blir ju inte mindre av det eftersom han var Fisk. Men den ”rödblodiga” passionen kan jag se hos Mars opposition Jupiter – det kan vara passionerat gränslöst.
Hans egen föräldraroll, präglades av hans egen uppväxt – djup och lyhördhet (Månen Hus 12, Skorpionen).

Filmprojekt

George var också en skicklig filmproducent. Han lärde sig grundligt om logistiken kopplad till att producera filmer och hoppade på finansieringen av produktionen av Life of Brian. Det var inte ett fåfängaprojekt. Han belånade sitt hem vilket kunde ha ruinerat honom om satsningen inte lönade sig. Men han var övertygad om att filmen skulle bli en hit. Den blev succe och en inkomstbringande film. George gav världen en av de största komedifilmerna och gör också ett kort framträdande i den. Om filmen HÄR.

I HOROSKOPETDet är inte ovanligt att Fiskfödda har sinne för filmatisering, både framför och bakom kameran. Men det ska mer till, och han satte sig också in i och lärde sig hur man gör film, vilket kan tillskrivas Merkurius i Vattumannen, som kan tänka i avancerade banor och se olika vinklar, pröva olika sätt etc. Oppositionen till Pluto ger förmåga till fördjupning och fokus.

Missbruk

Tillsammans med John fick George första gången LSD 1965 (nämns HÄR HÄR HÄR). Det gav en överväldigande känsla av välbefinnande och att det fanns en Gud som han uppfattade i varje grässtrå. Den ökade medvetenheten inspirerade båda i efterföljande musikarbeten och gav dem ett intresse för österländsk filosofi och meditation.

Beatles, som band, tog LSD men minskade sin användning 1967. När George i San Francisco såg solkiga hippieungdomar som gav honom presenter och droger slutade han helt och gick in för meditationen. “Människor gjorde hopkok som var riktigt onda. Han har sagt att även om han inte hade problem med LSD så fanns det speciella sätt att bli hög utan droger - yoga, meditation och “alla dessa saker”.

Mars 1969 skedde en razzia hos George. Där hittades 120 “jointar” samt en stor haschklump. George och Pattie arresterades anklagade för innehav av illegala droger. Det gav nyhetsrubriker! De släpptes mot borgen. Inför en lokal domstol den 31 Mars erkände de innehav av cannabis, domstolen övertygades om att det var strikt för personligt bruk och bötfällde dem. Mannen bakom razzian, fängslades 1972 efter avslöjandet att han placerade droger hos sina offer. Precis som för John Lennon orsakade dessa mindre anklagelser problem för George när han ansökte om visum i USA under de följande åren.

Men likt många musiker på 1970-talet använde George kokain. Enligt första frun Pattie frös drogen Georges känslor och förhärdade hans hjärta. Antingen använde han det varje dag flera månader i sträck eller var andlig och mediterade timme efter timme flera månaderi sträck. var han tillbakadragen och hon kände sig isolerad. Sedan, som om alla yttre njutningar var för svåra att motstå slutade han meditera, snortade cola, flirtade och festade. Det fanns ingen normalitet med något av sätten.

I HOROSKOPET: Han var fiskfödd, det är inte något som förvånar (även om det ska mer till än att vara född i tecknet, i hans fall även Månen hus 12 och Venus opp Neptunus). I tecknet finns mycket av s k ”missbruk” – allt från kärlek, andlighet (!), alkohol,  droger till musik, ja allt som suger in och förhöjer den själsliga upplevelsen. I grunden är det egentligen sökandet efter ”källan” bakom allt, vad man än vill kalla den för... att uppgå i det ”stora andliga havet” (en del säger ”Gud” eller annan benämning)Baksidan med missbruket var att hans personlighet påverkades, å andra sidan tog han sig ur och blev med åren alltmer spirituell… Det talas om att ”sjunka i dyn” och att sen ta sig upp till ytan i Neptunus vatten… att gå från oklarhet till klarhet, att gå in i dimman och komma ut igen (som ett par liknelser). Det är inte utan att man kan ana att det egentligen handlade om drogpåverkan, detta med otrohet också – p g a ”förhärdat hjärta”, detta kan också härledas till en obalans mellan Mars (Stenbockens kyligare egenskaper) opposition Jupiter (lyhördhet och omsorg)? Något som blev balanserat med åren, förmodligen när Jupiterenergin lades på Kräftteman – hem och familj.
Neptunus brukar även spela roll vid ”lurendrejeri” och George fick känna på detta genom mannen bakom razzian.= Neptuniska speglingar.

Spiritualism

Men det var också de psykedeliska drogerna inspirerade Georges väg till indisk mystik och meditation. "Första gången jag tog det, öppnades bara något i mitt huvud som fanns inom mig, och jag insåg många saker… "

I mitten av 1960-talet träffade Beatles yogis på Bahamas. George gjorde flera resor till Indien där han studerade sitar, träffade gurus och besökte heliga platser.
Han sa i en intervju:"De vibrationerna som du får genom yoga, kosmiska sånger och sånt, jag menar att det är ett sådant surr, det surrar i dig". Efter att han tagit del av gamla indiska läror och texter blev han livslång förespråkare av flera yogis läror. I linje med det blev han vegetarian. Han initierade Beatles i Transcendental Meditation 1967 och utvecklade en relation med Krishnarörelsen vars ledare blev hans vän och mästare.

1969 producerade George singeln "Hare Krishna Mantra", framförd av Krishnamedlemmar, den första inspelningen av sånger på det urgamla andliga språket Sanskrit. Ingen trodde att albumet skulle bli populärt, men det blev en hit på radiostationer och toppade som de brittiska listorna 1969. Det spelades på Isle of Wight-konserten och under en fotbollsmatch i England. 1972 donerade George en herrgård till anhängarna som omvandlades till ett tempel.

Georges och Beatles andlighet ansågs vara en seriös och viktig utveckling som speglade populärmusikens ökande mognad. Georges sista intervju och framträdande 1997 ger en inblick i hans själ: För honom var det viktigaste inte pengar utan frid i sinnet. ”Det är vad vi är här för. Det handlar om att söka ”bliss” och det är bakom sinnet där det inte finns några tankar, vilket betyder att man kontrollerar tankar och att kunna överskrida de relativa medvetandetillstånden: att vakna, sova, drömma – vilket är allt vi egentligen vet --- och vad … händer när du dör… för mig är det det enda som verkligen är av någon betydelse.” George säger också att det ”finns inget som går fel med naturen, bara vad människan gör, då blir det fel”. Han berättar också att han ringde en indisk astrolog för att fråga efter en bra dag att hålla konsert. INTERVJUN HÄR.

På något sätt verkade George pressa sig själv till andliga framsteg eftersom hand periodvis kunde meditera flera månader i sträck timme efter timme. Men meditation och koppling till indisk andlighet hjälpte dock George att övervinna sina mörkare sidor. Han kände sig som en bättre person bl a för att han lade vikt vid sina handlingar och reaktioner. (HÄR). Som en del av sin andliga väg förberedde sig George inför ögonblicket att lämna kroppen, bl a genom mediationsövningar. Det var hans andliga övertygelse som hjälpte honom att bearbeta sorgen efter John, men han var länge arg över att John inte hade chans att lämna sin kropp på ett bättre sätt. Under en intervju där John nämndes sade George att han kände hans närvaro "runt här". (HÄR) .

George skrev många kärlekssånger men även om han sjunger "girl" eller "woman", syftade han inte bara på sin kärlek till dem. Genom kärleken till någon kände han samtidigt kärlek till Gudomen bakom allt.

Dhani upptäckte ett brev som George skrev när han var 24 år och turnerade med Beatles. "Jag är inte intresserad av materiella saker, den här världen, berömmelse - jag går för det verkliga målet".

I HOROSKOPET: Allt detta kan härledas till att George var väldigt, vad man kallar för ”neptunisk”, han var född i tecknet Fiskarna som Neptunus härskar över, Månen hus 12 och Neptunus opposition Venus… Fiskarna speglar väl hans andliga sökande och “finnande”, samt hans artistiska begåvning! Merkurius kontakt med MC påtalar att han ville lära ut/berätta, vilket han så småningom gjorde och då mest om sitt sökande och spirituella vägDet verkar finnas de som ”känner att han gick på vattnet”… Tja, det kanske han gjorde – musikaliskt.
Flykten till droger är ett ”neptuniskt sätt” att undvika att möta den jobbiga verkligheten i sitt liv.
Genom kärleken till någon kände han samtidigt kärlek till Gudomen bakom allt = Venus opposition Neptunus.
Som nämnts verkade George pressa sig själv till andliga framsteg, det kan ha att göra med Solen i Fiskarna kvadratur Saturnus som befinner sig konjunktion Uranus, som ju har en kvadratur Solen, vilket brukar tyda på ”spänningssökande” och att söka upplysning kan, till viss delar, kännas spännande. Dessutom stämmer Uranus med de ”vibrationer” eller det ”surr” som han upplevde genom yoga,kosmiska sånger och sånt”.

Den tyste”

Paul och John pratade mest i intervjuer och media såg något spännande hos dessa pratglada hitmakare. George kallades den "tysta Beatlen". Det brydde han sig inte om. Han kallades också för den "tysta Beatlen" för han verkade vara en tyst hemmatyp. Men bakom stängda dörrar pratade han mycket - om musik, racerbilar, komedi och speciellt spiritualism. Han var karismatisk och folk drogs till honom, inte bara för att han var en Beatle.

Behovet av privatliv blev ett problem för George när Beatles blivit berömda. Men när han blev litet äldre såg han till att ofta vara för sig själv, gärna i sin trädgård, för han var väldigt intresserad av trädgårdsodling och en riktigt bra trädgårdsmästare. Det var lugnande. Men han gick också ut och roade sig och var då en festprisse. Han umgicks med Hells Angels, blev hög med komikern Martin Short, var mycket intresserad av sportbilar och motorracing och körde även själv på motorbanor även om han inte tävlade

George sägs varit full av motsägelser. Trots att han var engagerad i andlig upplysning sedan 1967, tog han droger och var otrogen. Även om han kunde vara härlig och andlig, oerhört rolig och kvick, kunde han vara elak och cynisk när han ville, och också ganska stridbar. Å andra sidan berättas att George mycket omtänksam och hjälpte andra. Tydligen var hans ego i princip obefintligt. Även om han inte gillade berömmelse eller att vara i rampljuset visste han att han var välsignad av den. Där fanns en kamp inom honom. Hans fria själ och benägenhet att leva livet till ytterligheterna orsakade honom också problem.

Kanske var George HSP:s (högkänslig), som sådan är man djupt påverkad av människor och situationer runt om, samt känslomässig och intuitiv. För George led inte av barndomstraumor till skillnad mot bl a John och Paul. Han levde ett extraordinärt liv, och enligt Olivia var han inte utrustad för att hantera det. Kanske försökte han förstå det genom meditation och andlig tro samtidigt som han arbetade med sina egna problem och känslor r att finna frid.

Litet märkligt: Beatles manager har berättat att under inspelningarna av ”Please Please Me” fick totalt fyra mikrofoner ersättas endast för George."Oavsett hur vi förberedde oss för det eller vilka mikrofoner vi använde, gick alla sönder efter att George använt dem. Det var ett absolut mirakel som fortfarande förvirrar mig.” Sådant hände tills Beatles bröt upp 1970.

I HOROSKOPET: behovet av privatliv kan härledas till Månen Skorpionen i Hus 12, konjunktion Ascendenten. Han behövde sitt eget "utrymme" med en andligt, själsligt "ren" miljö för att trivas.
George var i grunden mjuk, sårbar, djupt känslig och väldigt känslomässig, samtidigt (sol-fisk + Månen Skorpionen Hus 12) var han var full av motsägelser (Uranus kvadratur Solen). D v s: andlig upplysningsväg hindrade honom inte från droger och otrohet, samt oerhört rolig och kvick men också elak och cynisk och också ganska stridbar. Ja, med både fisk och Tvillingenergier  i horoskopet är det inte förvånande. 
I horskopet finns kvadraturer och oppositionen mellan Merkurius opposition till Pluto har en tendens att spetsa till i kommunikation, och han brukade ha hetsiga diskussioner, men troligen höll han nog inne med många tankar och åsikter (enligt plutoenergin).
Hans fascination av sportbilar och motorracing är inte så konstigt med Mars opposition Jupiter, som talar för behov av spänning, och han ”fräste” ju även runt på motorbanor i sportbil vilket var hans mer privata (Hus 4) intresse, och också till Solen kvadratur Uranus (spänning).
George led inte av barndomstraumor (som andra i bandet) men erfarenheterna som ung tonåring i bandet blev till trauma. Det kan ha att göra med Månen Hus 12 kvadratur Pluto HUS 10 – att komma från en ”skyddad” uppväxt till en karriär som blev traumatisk (trots framgångarna) och bandets dispyter och nedlåtande. Att komma från en skyddad hem-atmosfär till yttre, socialt trauma.

Attackerades i sitt hem

Efter att John sköts 1980 höll George en låg offentlig profil. Men han fick också besök av ett mordiskt fan.
1999 attackerades han i sitt hem av en sinnesförvirrad, knivbeväpnad man som lyssnat på Beatles-musik dygnet runt i flera veckor, och nu hörde röster som befallde honom att mörda George. En blodig strid på liv och död bröt ut och George knivhöggs flera gånger i bröstet. Olivia kom dit och med en tung bordslampa slog hon mannen medvetslös.

George kämpade för sitt liv i en pöl av blod. En ambulans hann fram i tid.
Alla knivhugg resulterade i en punkterad lunga.

I HOROSKOPET: Planeterna på himlen vid denna dag finns i det inlagda horoskopet här. Den som kan astrologi kan kan kolla transiterna: Denna händelse tycks ha mest med Merkurius hus 4 (hemmet) opposition till Pluto Hus 10 (yttre status-känd som) att göra. För faktum är att kollar man transiteringen just då, så stod Saturnus i exakt kvadratur till Merkurius i det astrologiska ”hemma-huset” 4! Saturnus befann sig i Hus 7 (partner) i Oxen. Detta var givetvis en svår händelse för både honom och hans fru (partner-Hus 7) och påverkade deras grundtrygghet – Oxen. Det som är intressant är att han länge var rädd för en sådan händelse och det kan utläsas av Merkurius/tankar kopplat till oro-föraningar-det undermedvetna (Vattuman-Hus 4) och offentlig roll/kändisskap rädsla och att vara ”för” känd (opposition till Pluto Hus 10 Lejon). Sarturnus hade innan detta, passerat en kvadratur till Pluto, dessa energier är inte frånkopplade dagen för händelsen, då de har kontakt i grundhoroskopet.

Chiron


Georges horoskop visar att Chiron finns i Lejonet (konjunktion Norra Noden) i hus 10: Hans Chiron-tema - en ”öm punkt” - handlar om hjärtat och självuttryck, grundat i att inte känna sig speciell kopplat till karriär och självuttryck. Det bygger på ”sårande” situationer i tidig ålder som påverkat känslan av ”andras respekt”, att duga, omvärldens syn på (åsikter om) honom, att ta på sig ansvar, yttre prestation och/eller ambitionskraft/drivkraft.

Vi vet att han kände sig “bakåtknuffad”/åsidosatt i bandet och inte riktigt fick ”lysa” med sina gåvor och talanger fullt ut enligt Lejonsymboliken. Kanske han kände så ännu tidigare i livet? Men han kämpade för att hävda sig själv och uttrycka sig i kreativa aktiviteter. Och det var också en läkning, när han fick erkännande som soloartist och verkligen kunde uttrycka det unika. Genom kreativt uttryck gav hans musik läkning till många människor i världen, om inte annat så tyckte många om hans musik. Dessutom gjorde han välgörenhetskonserter - att ”ge ur hjärtat”. Genom självförverkligande, att hitta sin nisch i samhället och respekt för vad han kunde fick han alltmer läkning. 

Det finns också möjligheten att föräldrarna (eller någon av dem, eller någon annan som hårt trott på honom) projicerat sin kraft på honom, så att han hade stora förväntningar över sig, kanske där de har misslyckats – ”bära andras bördor”. Det kan ha känts pressande, men med åren kan han ha känt sig mer tillfreds med det. Det som också bör ha varit läkande för honom och andra, var att han delade sin andliga resa och sina ”kamper” offentligt. Så genom att han allt mer förstod sin speciella plats i universum kunde han hjälpa andra att göra samma sak.

Den sista tiden

Medan beatlaren Johns död var snabb och våldsam, gick George igenom en långsam, smärtsam process av cancer. Han behandlades 1997 för halscancer, som han sa berodde att han var före detta storrökare. Han opererades för lungcancer och behandlades för hjärntumör 2021. Den sista tiden sände han ett uttalande till fansen att inte oroa sig för hans kamp mot cancer. Han vädjade till världens medborgare att börja sitt sökande efter upplysning och sa att "allt annat kan vänta, men sökandet efter Gud kan inte vänta ”. Han sa också: ”älska varandra."

Vid Georges dödsbädd knöts ett vackert band mellan honom och Paul (efter år av missnöje) medan hans kärlek till indisk musik tidigare hade gjort att han och John hade hittat tillbaka till varandra när han vid deras sista möte 1978 besökt denne i hemmet och funnit en skatt av kassetter med indisk musik.

Georges liv var fyllt av trasiga relationer och oro för privatlivet. Det är svårt att förneka att han ofta misslyckades med att leva upp till de ädla känslor som uttrycktes i hans sånger. Historien säger att han var otrogen och kapabel till barnsligt, dömande beteende. Men han påstod aldrig att han var perfekt. Men han fann frid. Han hade fått allt att fungera. Döden var ingen skräck för George som var lugn p g a hans andliga övertygelse. Han sa att han pågick någon annanstans och ville inte att folk skulle sörja och känna att det var slutet.

För George ersattes också pojkkänslan av religiös skepticism till ett sökande efter andlig upplysning – och ett finnande. Till slut lämnade han världen med stora förråd av kärlek – både i sin musik och sin orubbliga hängivenhet för att hitta rent medvetande och andlig transcendens.

George lämnade den här världen i frid, omgiven av familj och vänner och med en enda tanke: Älska varandra, meddelade familjenHan kremerades och i enlighet med hinduisk tradition spreds askan senare i Indien över vattnet i floderna Ganges och Yamuna.

Georges bortgång skapade världssorg. Han var mycket mer än en artist framför skrikande fans. Få musiker har uppnått lika mycket som han och han beundras för sitt engagemang för fred, välgörenhet och andlighet.

Populära artister har en oerhörd verkan på ”massan”, en form av makt. Ibland tränger de igenom folks själ. Många fans formar t o m sin (tonårs) identitet genom sina idoler. Det här är varför bortgången av en omtyckt, ja älskad, artist kan få många att gråta: De har öppnat sig med sin konst och ibland om sitt djup, som George. Han var ärlig med att han funderade över livet och sökte efter en högre mening.

Många har berättat att George inspirerat och påverkat deras andliga sökande och medvetande. George var en guide, ett föredöme, på flera sätt. Genom sina egna uttalanden och handlingar var han en sökare som försökte förbättra sig själv och världen omkring honom. Det faktum att han inte var ofelbar, inte perfekt, gör honom mer relaterbar och personlig.

I HOROSKOPET:Georges horoskop har en stark Pluto, kopplad till Månen (djupa känslor, uppväxt), Merkurius (tankar, intellekt) och Medium Coeli (vad man är ”här” för, kallet, vägen, karriär). Astrologer bl a Donna Cunningham skriver i en av sina böcker (HÄR) att Pluto har med cancer att göra, Men det beror på flera faktorer. Bl a obearbetade känslor. Hon rullar upp det på ett mycket intressant sätt, så det är inget ”hafsverk”. Frågan är, hade det med hans cancer att göra, utifrån astrologin sett – jag har inget svar, men jag har funderingar… 

Dock var han här och lämnade musik som älskas av många efter sig, han visade också att en andlig väg kan leda till total frid, trots lidande. På så sätt, kanske det var meningen, oavsett Cunninghams och andra astrologers iakttagelser. Neptunus, Uranus och Pluto är starka i horoskopet – de handlar om djup andlighet och andlig upplysning. Han visade världen något vackert med det, han levde och gick verkligen inte härifrån utan mening… 

Aspektmönster i horoskopet

HOROSKOPET har aspektmönster, bl a en sällsynt “Yod” (“Gods Finger”), som handlar om en utmanande process som i slutändan är bra för själen, genom en djupgående förvandling. HÄR. (Bilden visar hur konstellationen är uppbyggd (exempel), vad man ska leta efter för vinklar.)
Man ser även en tripod, lokomotivet och “Vaggan”, HÄR i hans horoskop. Detta kan tyda på stor förmåga att "göra lemonad av citronerna" eller att göra det bästa av en dålig situation. Mer om HÄR.
Överlag tyder det på ett speciellt liv, inte helt lätt! 

Ekonomiska besvikelser och enorma rikedomar

Georges råkade ut för ekonomiska besvikelser i slutet av 80-talet och stämde bl a sin produktionspartner för bedrägeri och vårdslöshet och vann – vilket gav honom miljoner. HÄR

Trots Georges framgångsrika
Beatles-arv och royalties, tillskrivs huvuddelen av hans inkomst solokarriären. När George dog var han den näst rikaste Beatlen. Huvuddelen av hans inkomster, alla royalties från hans musik samt hans egendom gick till Dhani och Olivia.

George lämnade ocks
å en stor del av sina rikedomar till flera välgörenhetsorganisationer.

I HOROSKOPET:
Mycket av detta kan man härleda till Saturnus som befinner sig i Hus 8 – huset för ”gemensamma affärer” (produktionspartner) och ägande, och man kan ana att det inte var med lätthet som dessa tillgångar växte – till en början eftersom Saturnus handlar om ”med tiden”.
Nu vet vi att George med tiden lärde sig att rikedomar inte var värt något, utan det var den inre friden… Saturnus gjorde sitt “arbete” i 8:e Huset – med tiden…

***********************************************************

En tyst minut för George och det globala medvetandet”

Subtila samspel länkar oss till varandra och Jorden. Vid varje given tidpunkt samlar “Global Consciousness Project” (GCP) in data från ett globalt nätverk av fysiska slumptalsgeneratorer som finns på ett flertal värdsajter. Data överförs till ett centralt arkiv som innehåller många års slumpmässiga data i parallella sekvenser av synkroniserade 200-bitars försök som alstras varje sekund.

George var mycket älskad av familj, vänner och alla fans. Hans bortgång 29 November 2001 ca kl 21:30, GMT, troddes vara en GCP-händelse och det föreslogs också en tyst minut för George den 3 December. Olivia och Dhani bad fansen att gå med dem för en minuts meditation för att hedra Georges resa, kl 13:30 PST (1830 GMT).

Första figuren visar data den 3 December 2001 med en mindre positiv avvikelse från förväntan. Nästa figur visar GCP-data vid bortgången. Hela den dagen visar en ihållande trend även om den inte är statistiskt signifikant. Ur ett rent estetiskt perspektiv symboliserar det det gripande med Georges passage.

LÄS MER OM DETTA HÄR

I HOROSKOPET: Astrologiskt sett så fanns Neptunus (Hus 6) opposition hans Pluto Hus 10, i sextil till hans Saturnus, transiterande Neptunus har samtidigt en sextill till transiterande Merkurius i kvadratur hans Sol (en tyst minut i mediation). Transiterande Uranus oppostion hans MC i Hus 10… är några av de transiter som var aktiva och som handlade om världssorg och hans övergång.

****************************************

Efter sin bortgång …

Sonen Dhani fick många erbjudanden om att bli modell, skådespelare och musiker men han ville ha examen iindustriell design och fysik och tog jobb som aerodynamiker. Men när han såg efterdyningarna av den 11 September och att hans far sen dog i cancer, ville han göra något han älskade; musik. Livet var för kort. Musik var det närmaste han kunde komma George efter bortgången: Tillsammans med Jeff Lynne avslutade han Georges sista oavslutade album. "Det var nästan som om pappa hade kartlagt hela grejen och vi var bara labbråttor som försökte hitta vägen genom labyrinten som inte riktigt hade blivit färdig än, försökte att inte lämna några fotspår av oss eller några spår" . HÄR.
Dhani organiserade sedan en konsert för George. Se/hör sonen Dhani (så lik sin far) spela gitarr till “My Sweet Lord”, framförd av Billy Preston (2002) HÄR. Mer Dhani, här med Jeff Lynne och Joe Walsh med “Something” (2015) HÄR.



Även efter sin bortgång fortsätter Georges musik att påverka och inspirera, även de unga. Dhani tror att musiken ansluter till yngre publik för att George var före sin tid. Han skrev t ex 'Devil's Radio ' år 1987, om den värld vi lever i idag.”

Beatles sjöngWell, you know/We all want to change the world“/ 
George sjöngI really wanna see you/Really wanna be with you/Really wanna see you, Lord ”

Jag tror att Beatlarnas intentioner lyckades trots allt? Och: George förväntade sig inte att bli ihågkommen… Han hade fel…

Den mystiske George kom med Solen! Here Comes The Sun (som faktiskt handlar om hans guru). HÄR.

I HOROSKOPET
: Pluto i hus 10 talar i Lejonet för att bli ihågkommen och oppositonen till Merkurius belyser att det är genom att hans röst, genom hans ord… De klingar nog länge till.

Georges träd

För Beatlaren Paul är George och John alltid närvarande. Paul tänker ofta på George. Speciellt när han ser den stora granen som George gav Paul före sin död som han sen “bara planterade” nära sin egendom.

Paul tycker det är underbart att George gav honom trädet. När han lämnar sitt hem stiger han ur bilen och tittar på det och säger
: 'Hej, George'". Det tar honom tillbaka i tiden. Han ser George i trädet “att han gått in i det”, är där och växer kraftfullt. “Jag hoppas att han är nöjd med det." (HÄR HÄR HÄR).

…………………………………………………………………………………………………………

Det finns mycket mer att säga men detta tyckte jag var intressant att kolla efter i en snabbtolkning, andra kanske ser något annat.

***********************************************************

Länkar med info jag använt mig av

************************************

Läs gärna horoskop för:
Gandhi HÄR 
Buddha HÄR 

************************************

 MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.

Energi-astrologi” - Del 1 HÄR

Energi-astrologi” - Del 2 HÄR

Inspiration från ovan HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar