Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

torsdag 20 oktober 2022

Nymåne den 25/10 2022 i Skorpionen + delvis solförmörkelse ~ djupt läkande tid

Nymånen den 25/10 2022 sker kl 12:48:20 på ca 1°59’ i Skorpionen. Det är också solförmörkelse – den andra partiella/delvisa för i år! Regioner som åtminstone ser en partiell förmörkelse är. större delen av Europa, Syd/Västra Asien, Nord/östra Afrika, Atlanten. INFO.

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen = Sol och Måne i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”. Det innebär en ny energivåg, då Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel och början på en ny - en dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Nymåneprognosen är menad som inspiration. "Energi är neutral tills den riktas" (Om). Vi har eget ansvar, så tolkningar är ”fingervisningar”Det handlar även om var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. Vanligtvis berörs mest de som har starka aspekter denna dag, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Mina texter på denna blogg är skyddade av upphovsrättslagen, info HÄR. Du som publicerar citat, lägg med länken till denna sida.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Om solförmörkelse

Förmörkelser är när justeringen av Jorden, Solen och Månen är så exakt att en himlakropps kropp blockerar ljuset från en av de andra.

En solförmörkelse sker när vår största stjärna Solen står som högst vilket ger en ”turboladdad” nymåne. Eftersom förmörkelser inträffar så snabbt under en kort tidsperiod, har de kraften att flytta energi mycket snabbt och inleda stora förändringar med ett ögonblick. Det kan innebära en utlösning – ett frisläppande - såväl som att en korrigering sker – inom oss och runtom oss.

En solförmörkelse kan antingen få oss att känna ocentrering eller så blir vårt sinne kristallklart. Det beror på vårt tecken och planettransiterna. Men solmörkelser ger slumpmässiga händelser direkt till vår dörr utanför vår vanliga kontroll – och det finns en mening med det.

En solförmörkelse lyser med en skarp sanningens stråle till den del av vårt liv som berörs; Kanske folk lämnar våra liv och andra kommer fram? Kanske det sker djupt förändrande arbetsvillkor? Kanske ett “ödesmöte” – på gott ont? En solförmörkelse är en katalysator till förändringar. Detta beror på att de involverar noderna, astrologiska karmiska ödepunkter. När noderna är involverade känner vi en känsla av brådska att leva vårt syfte. Vi blir medvetna om våra övertygelser, begränsningar eller det som hindrar oss från att känna en känsla av uppdrag och uppfyllande i våra liv. Därför kan vi känna att vi behöver leva mer målmedvetna liv.

Många människor kommer i ett slags meditativt tillstånd när ljuset försvinner och det finns en genomgripande paus i det fortlöpande - en oändlighetspunkt. Det skapar krusningar i “rumstidssystemet” där man befinner sig just nu, som utstrålar i alla riktningar till det förflutna och framtid, från solförmörkelsens exakta ögonblick.

Det kan ge en känsla av att ett “evighetssus” passerar genom kropp och själ. Ett enda nu då allt samexisterar. Det är då man kan “insupa” information bortom den materiella verkligheten.

Det är en tid att skaka loss spindelväv, fälla ut fjädrarna och ”flyga” vidare – eller eftersom det är ett vattentecken (Skorpionen) kanske “ta sig ner i djupet och öppna skattkistan” – för att möta framtiden med de önskningar man planerat, väl medveten om vem man är genom inblick i sitt inre! Det är berikande!

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Om nymånen i Skorpionen

Stjärntecknet som nymånen vistas i visar ledtrådar om vilket tema som dras fram och nu är Solen och Månen sammanfogade i Skorpionen. 
Med dessa två sammankopplade i
det tecknet präglas denna nymåne av vattnets element vilket förstärker det undermedvetna och känslomässiga och speglar ökad intensitet. Det mystiskt djupa råder!

Det är höst, vi är i tiden mellan Samhain (om HÄR ) och Yule (vintersolståndet OM HÄR). Höstlöven har torkat och fallit till marken. Det är tid att kratta bort de sista möglande bladen och elda dem på höstbrasan för att bli av med sporer, som då inte kan förökas. Så för de som inte gjort det redan kommer Skorpionens nymåne och påminner om det.

Detta är tidenallting “går neråt”, växtglädjen på träd, buskar och blomster (etc) har stannat av, dött och fallit av… Den saftiga grönskan under våra fötter är borta. Ändå dör allt detta med en färgprakt som lovar något, som fyller oss med ett stillsamt hopp: Det kommer en återuppståndelse till våren. Under tiden ger Moder natur oss den näring vi odlat och samlat inför vintern (så var det förr iaf, men en del lever även nu i samklang med naturens rytmer och tar vara på dess rikedomar).

När nymånen stiger i Skorpionens stjärntecken så är vi och naturen i väntan inför den inbäddande vinterns energi.Det kan kännas som ett intensivt behov av att stilla sig och bida sin tid inför det som ska sättas i verket. Denna årstid är vi i en energi som påminner om babyn i livmodern, ännu inte redo att födas. Det pågår en inre aktivitet, inte synligt för ögat i naturen men även hos de flesta individerna på det känslomässiga planet. Det är en spegling – de processer som pågår under marken pågår inom oss också.

Nymånens anländande i detta fördjupande tecken förstärker det som pågår i det dolda och kan ge en signal om att det är tid för mys i sitt bo medan man funderar och förbereder sig inför de val och beslut som behövs inför framtiden. Det går lättare att föreställa sig och fokusera medan man i godan ro ser över vad som lett fram till nuet och hur man går vidare för att manifestera det nya.

Det är nu en tid då många vill förstå hur orsaker och verkan hänger ihop. Syftet är för att kunna överblicka för att veta hur planer kan sättas igång. Vi kan frestas (eller drivas på) att dyka in i något där vi vill ge allt.

Energin och höstmörkret ger o
ss också möjlighet att komma i kontakt med de delar av oss som vi håller gömda, inte bara från allmänheten utan från oss själva. Skorpionens energi kan att bränna bort det gamla, likt höstlöven som bränns upp, så att nytt sedan kan få växa där när tiden är inne.

Vi ges också en möjlighet att kunna utveckla ”detektivförmåga” eller en ”grävande förmåga” likt en arkeolog, så att vi ser vad som finns under ytan: Vi kan märka att Skorpionens nymåne förser oss med ”röntgenglasögon” (symboliska) som möjliggör en skarpare förmåga att tyda vad som finns överskuggat. Om inte annat kan vi ana vad som rör sig i djupet genom de tecken vi får. Ja, skorpionnymånen gör att det går lättare att se bakom människors motiv och göra våra nya, riktade val utifrån en djupare intuition när vi “sätter ner nya frön” att växa till en frukt som vi kan skörda framöver.

Skorpionen verkar i det fördolda och planerar saker bortom insyn och yttre påverkan och det är nog många som känner sig manade till det: Så en del kan ruva på sina “hemliga” planer nu. Man bör dock “ha rent mjöl i påsen” så att verkningarna blir lika rena framöver.

Skorpionen är ett tecken för skarphet och att gräva fram det som dolts (medvetet eller omedvetet). Med nymånen i detta djupgrävande och skarpt iakttagande stjärntecken som “pekare” kan det vara så att något triggar till att avslöja sådant som är fördolt, undangömt och “solkigt” så att ljuset kan lysa på det. När man ser dessa “solkiga” saker i dager så kan man rensa bort dessa! Det är den “ljusa sidan” av Skorpionenergin. Den andra är den “mörkare sidan” av tecknet, som kan göra att somliga manas till att “gräva ner” det som inte bör få vara i ljuset… Men någon gång; “det som (nu) göms i snö kommer upp i tö...”

För många är effekten av nymånen i Skorpionen att planer sätts i verket som varit aktiva i skymundan (bortom insyn): Eller att det sker avslöjande av något som varit dolt tills nu och som behöver granskning. Aningen sker detta på det personliga planet eller offentligt i världen, som då är något för omvärlden att begrunda.

Samtidigt att kan det som nu sätts i verket göra att vi kan reagera lite mer skarpt och med sting som tecknet Skorpionen är känt för. Många kanske känner saker lite mer passionerat, eller kanske är villiga att gå till ytterligheter som man annars kanske inte skulle.

Oavsett om man ger uttryck för känslorna eller ej, kan man uppleva dem mer fullständigt än annars. När nymånen är i Skorpionen uppmanar den oss att omvandla oss själva, vilket sedan speglas i våra yttre liv när vi riktar oss mot våra nya mål, när vi står inför det “tomma arket” och ska fylla detSkorpion-nymånen kan ge den där känslan av att det är dags att ta ett steg ut i det okända, att göra det man är mest rädd för. Kanske att möta förträngda, gamla känslor, kanske konsekvenserna av egna handlingar eller där man inte agerat på bästa sättAtt våga det ta fram sina mörka sidor, se dessa och förstå dess orsak är djupt läkande. Framför allt om man samtidigt förlåter sig själv och andra medan man släpper dem till ljuset.

Skorpionens nymåne kan spetsa till saker, men vi bör inte låta det ta över, utan gå i väg från situationer som kan leda till riktigt ”fula” konflikter. ”Bättre fly än illa fäkta” men med rent mjöl i påsen av att inte själv varit intrigerande utan sätta de “nya fröna” med rent samvete

Många av de som märker av denna nymånes energierkänner av kollektivtunderströmmande” känslor av det som andra inte vill få in i eller kan ta in: de tkan vara förtryck, maktutövning och det som är mörkat och fördolt – som hålls undan insyn - ljuset. De med medial förmåga kan uppleva mer än annars vad som försiggår under ytan i världen denna tid och också inom människor de har att göra med.

Energin hos nymånen i Skorpionen kan öppna mångas ögon för den pågående degeneration och de problem som växer under ytan i världen. Det handlar för dem om att anamma det skorpionska och se och förstå att “allt är inte vad det ser ut att vara på ytan”… Dessa kan känna sig motiverade att göra något åt det, i tid. Inte efteråt när det är för sent, Att vara förberedd är skorpionenergin i sin renhet: Är man förberedd kan göra något åt saker i tid, och skapa en frisk bädd för framtiden. Det kan man göra “under ytan” (utan att ropa ut det). Men kanske för andra som inte anammar den skorpionska “röntgensynen” och är förberedd, är det först efter det dåliga är tydligt uppenbarat, som det pockar på att ta itu med det hela… (det kan då vara för sent… ). Vilken “typ” man är… det vet man bara själv, för det avslöjar man ju kanske inte “under Skorpionen”.

Notera ledtrådarna från Universum.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 

Viktiga aspekter och tolkning


OBS:
det viktigaste transiterna för Månen är dess exakta aspekter, inte aspekter mellan andra himlakroppar. Det finns det en allmän månadstolkning för det). Hur vi påverkas av upplever - energin från månaspekterna beror på hur - och om - de påverkar det personliga horoskopet. De har oavsett en viss allmän inverkan.

Nymånen i Skorpionen har en konjunktion till Venus! Vilken mjuk förstärkning av Skorpionens tecken! Som att bli “månkysst” på ett “mystiskt sätt”, som att snuddas av en gåtfull känsla. Ah, denna Venus-nymåne i Skorpionen kan också “viska” de djupaste hemligheterna om kärlek och passion med en “doft” av mystik, det okända djupet man kan känna att man vill våga sig på. Kanske… Hur som helst; det kan kännas intimt, mysigt och trivsamt oavsett om man har en partner eller ej. Men det ger en djupare känsla och vi kan känna hängivenhet i kontakter med närstående, en starkare intensitetLiksom en högre nivå av känsla för saker av skönhet och konst.

Denna händelse på himlavalvet tenderar också att dra fram längtan efter romantik, passion och nöje. Kanske kan en gammal tagg, som att inte känna sig sedd, kanske svartsjuka eller förbittring dras fram, men djupast sett handlar det om hur mycket man värdesätter sig själv. Skorpionnymånen, intill Venus erbjuder möjligheten att gå till botten med detta och hitta självvärde. Följ “taggen” i själen och “dra ut den” för bakom den finns läkningskraft!

Eftersom Venusgudinnans energi är så stark denna förmörkelsenymåne med “skorpionska vibbar”, kanske många märker att man omfamnar och förkroppsligar mer av denna feminina energi i sitt liv. Energin kan öka känslan av att vara attraktiv, trivsam på ett fördjupat sätt – ja en del kan nog få fram dolda strömningar som väcker rent av magiska förnimmelser eller ett starkt begär efter intimitet… Men kraften kan likaväl forsa fram en dynamisk kreativitet med inslag av det skorpionska.

Många kan också känna att förtryckt/förträngd feminin (Venus)energi strömmar fram, den är vacker, den kräver inte, den har ingen “-ism”: Därför att den är den äkta feminina urgamla energin som kallar från djupet av hjärtat: Den är den harmoniska, mjuka kraften, formfulländad ända in på själsnivå – hur det yttre än ser ut. Den finns bara i djupet inom. Denna feminina energi längtar efter att få existera med milda ögon och magisk karisma – som bara är och existerar utan “kantighet”. Den kan bara vara harmonisk och följsam, som pulsen i en vacker dans och dess energiflöde. Den “kämpar inte för sina rättigheter” eller för “sin rätt”. Den stiger upp som en (ofarlig) orm, magisk, “tjusande” och enande för den är urenergi.

Om man tillåter sig denna vackra Venus-energi som strömmar fram  tonar det feminina ljuset fram från djupet. Därför helar den det feminina. Om man vill ta emot den. Man öppnar sig, tillåter sig att ta fram sin egen feminina ton och tackar ödmjukt för att man är den. Den är till för alla människor – den är allas vän, kärlek och balanserande kraft!

Det är också intressant med två kvinkunser! Det kan kännas som att man dras åt olika håll, men håll fokus på målen och att vara centrerad! 

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 
Astrologisk prognos för hela Oktober 2022 HÄR.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Nymånen i ditt personliga horoskops Hus (= livsområde):

Nymåne är en bra tid om man vill rikta in sig på nya mål. Nymånen sänder just nu energin från Skorpionens tecken. För att se vilket livsområde som aktiveras av nymånens vibration så kollar man sitt horoskops hus. Där nymånen befinner sig på graden, kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är en av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop. 
LÄS TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR. 

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Tips om man medvetet vill använda nymåneenergin

Nymånen är en tid då det är bra att ”plantera frön” som sedan kan ge framtida växt, att inrikta sig på att låta drömmar manifesteras. 

Du kan välja om du bara vill vara i stillhet i meditation, bön eller göra en ceremoni och känna tacksamhet för livets gåva och allt som är, eller om du vill göra en helande meditation och/eller ställa in dig på avsikter/intentioner för nymånen.
LÄS OM NYMÅNECEREMONIER HÄR.


 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~
MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar