Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

lördag 1 oktober 2022

Astrologisk prognos för Oktober 2022

I Universum (som vi är en del av) tickar den kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster (s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. Astrologer spårar och tolkar dessa förbipasserande transiter. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO)
De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så prognoserna (längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Texterna är skyddade av upphovsrättslagen: INFO.

Du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Oktobers planetenergier skapar några utmaningar och tunga inriktningar, men det finns även mycket frigörelse och tillfredsställelse om vi ser utmaningar som puffar från Universum som hjälper oss att hålla jämnare steg och gå högre… Vi har all visdom inom oss, vi är ett med Universum, vi är ”stardust” (123), och aspekterna förstärker energier så att de som är redo kan utvidga medvetandet ännu mer. Många sägs ju ha valt att vara på denna planet vid denna avgörande tid för att göra ”detta arbete”.

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~*

Vågens säsong 23/9-22/10

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så befinner sig Solen nu mitt i den och är då i balansens stjärntecken Vågen som den passerar varje år mellan 23/9-22/10 (ca)! Det är stjärntecknet som ”bär upp hela zodiaken” så den har jämvikt åt båda hållen i cirkeln (från Väduren till Vågen och från Vågen till Fiskarna).

Det är stjärntecknet som strävar efter att allt ska vara rättvist och lika åt alla, likt vågskålar i jämvikt. Vi kan därför känna att vi är mer diplomatiska och balanserade så här på höstkanten när sommaren är över. Nu njuter vi bland annat av harmoniska höstfärgers skönhet och har lättare för att hitta harmonin i tillvaron.

Genom att fokusera på Vågens nyckelenergier under Solens transitering där, kan vi bättre utnyttja de energimöjligheter som finns tillgängliga för oss. Ett bra tema för Vågen är att njuta av avkopplande aktiviteter som spa, lugna höstpromenader eller syssla med något som fyller sinnet med harmoni på annat sätt; musik, färger (konst, färglära), utställningar… för att nämna något.

Vågen är ett tecken som symboliserar harmoni och det estetiska och sätter vårt kollektiva fokus på balans, relationer och skönhet. 

Vågsäsongen inbjuder oss att sammanfoga och lappa ihop de sprickor vi såg när vi synade saker och ting under jungfrusäsongen, nu inspireras vi till att arbeta i synergi och stämma in i vad andra behöver.

Vågsäsongens inträde tenderar att förändra humöret till en mer trevlig och social atmosfär för de flesta. Förhållanden av alla slag tenderar att vara centrala, och det finns en större önskan att ansluta till andra, hänga med vänner och också att vara romantisk!

Vågsäsongen är en bra tid om vi önskar balansera våra relationer. Det handlar både om relationer med andra, vår kropp, vårt sinne, vår själ, våra pengar och världen omkring oss.

Genom att fokusera på Vågens nyckelenergier under Vågens säsong, kan vi bättre nyttja de energimöjligheter som finns tillgängliga för oss. Ett bra tema för Vågen är att njuta av avkopplande aktiviteter som spa, lugna höstpromenader eller syssla med något som fyller sinnet med harmoni på annat sätt; musik, färger (konst, färglära), utställningar… för att nämna något.

Vågens energi skapar lätthet i samarbeta med andra, och vi kan märka under denna säsong att teamwork och gruppinsatser hjälper oss att få jobbet snabbare gjort än om vi arbetar solo. Även om vi är ensamvargar eller föredrar att hålla oss för oss själva mycket av tiden, är vågsäsongen en årstid när vi njuter mer av att vara sociala.

Astrologi + Yoga: balansera din energi under vågsäsongen HÄR.

**************************************

Skorpionens säsong 22/10-21/11

Den sista veckan i Oktober (22/10) går Solen över till det djupsinniga stjärntecknet Skorpionen (till 21 November) och vi tenderar att inte vara så intresserade av det ytliga utan kanske snarare gräver i det dolda, hemliga eller något vi vill veta mer om, kanske avslöja!

Skorpionens tecken markerar också att hösten är här, allt går i vila och vi drar oss litet undan, kanske är mer intresserade av att fördjupa oss i något, kanske en hobby, i mystiken eller en intressant bok.

Skorpionsäsongen är ett astrologiskt fenomen som handlar om djupa känslor, och får oss att söka efter betydelsen i nästan allting. Skorpionen är tecknet som vill veta hemligheter. 

Det här är vid en tid på året när vi ofta behöver räkna ut saker och arbeta igenom saker och Skorpionen rör inte runt i det. 

Skorpionen är mittentecknet på astrologins hösttriad. Det är ett fast tecken för att hösten ligger i dess höjd. Som ett fast tecken är det också bara intresserad av här och nu. Det är nu början på Jordens resa in i de långa mörka vinterdagarna. Dagarna börjar bli kalla och fuktiga. Höstens dagjämning har passerat. 

Skorpionen är ett vattentecken och det är nu som Jorden själv ”håller på vattnet”, vilket gör marken mjuk och tung. Kornet som skördades och sorterades i Jungfrun och Vågen ligger nu staplade i lador och i källare, där det kommer att användas för att ge mat till människor och djur under de kommande mörka månaderna. Det förvaras dock frön som innebär nytt liv när våren dyker upp efter den långa mörka vintern. 

Naturen förlorar nu sin grönska, när löv dör och faller till marken. Regenerering äger rum. Det är genom döden det nya livet så småningom kommer. Som den gamla roten i marken är frön för framtida tillväxt till nytta. Jorden behåller vad som hör till den. Skörden har gått och naturen har inget kvar att ge. Det här är en tid på året då Jorden tar tillbaka vad som behövs. Hittills har jorden tillhandahållit, nu drar den sig tillbaka. Att se denna säsong som en av helt enkelt död och förfall är att misslyckas med att se den verkliga magin av livet och säsongen. 

Det är vid denna död det nya livet verkligen börjar. Här kommer det ligga vilande under ytan och vänta på de första vårstrålarna för att få det till liv. Våren är långt ifrån och före dess måste vintern passeras. Det är Skorpionanden som ser allt detta. Ser saker djupare och kan identifiera livets cykler djupare. Som ett fast tecken erkänner Skorpionen att det finns arbete som ska göras, och frön måste sorteras och lagras. Den skördade skörden måste noggrant hanteras.

Eftersom Skorpionen är ett vattentecken, känner vi oss mer motiverade av våra känslor, och vi kan se en logik som går över ”vanligt förstånd”. Vi kan också känna oss lite mer inåtvända än vanligt, både för att vi behöver tid för oss själva och för att vi önskar meningsfulla kontakter och kanske upplever att vi inte riktigt når bakom ytan, trots att vi söker nå dit. Så vi söker mer…

Det är en tid då man kan lita på att det som finns under ytan är bättre än man någonsin kan föreställa sig. Det kan hjälpa oss att komma till botten med vad man vill rensa ut! Genom att man använder energin så kan man förvandla på djupet.

Skorpionen använder sin transformerande och återuppväckande kraft och förmåga till att rengöra och läka sig själv. Orädd för mörkret, medveten om död och pånyttfödelse, skalar den bort det ytliga och dyker in i det främmande. Den eliminerar kirurgiskt det oväsentliga och falska för att avslöja de "nakna benen." Den avslöjar djupare sanningar, upptäcker sin sanna natur, och avslöjar sitt inneboende väsen. Den blir erkänd och återföds. ”Fågel Fenix” är född igen!

 Precis som en orm ömsar skinn, måste vi regelbundet kasta av oss delar av oss själva så att vi andligt kan förändra och förnya oss. Skorpionen ber oss att ge oss in i djupaste delarna av vårt undermedvetna, möta våra skuggor och uppleva "död" i vårt egos självidentifierande, så att vi kan utvecklas på själens nivå.
Träning av självkontroll ger insiktsfullhet på djupet vilket ger oss möjlighet att återta vår egen kraft och använda den för att förändra och förnya oss.

Så detta är en bra tid för självtransformationDet är dom modiga som verkligen kan använda de magiska krafterna och stiga från djupet som en ny gudom/gudinna av gudomligt ljus och visdom som de sedan ta med sig in Skytten nästa månad.

Så att våga dyka djupt denna skorpionsäsong, är A och O. Vad man hittar under första mörkret är ett vackert skinande ljus som bara väntar på att bli upptäckt och förd ut för att delas med världen.

Vi kan tänka på Skorpionsäsongen som en tid för återfödelse där en del av oss löses upp och återföds, som en Fågel Fenix, som bildar en bättre version av oss själva. Det är främst kraften att omvandla oss själva, för att kunna uppnå våra mål. Det är den tiden på året när saker sker om natten. Så omfamna den mörka sidan för det innebär transformation.

Även om man inte är en Skorpion, förändrar energin oss på varje nivå av vårt väsen. Oavsett vilket Soltecken man är, ger denna säsong en möjlighet att suga upp denna energi och skapa magi.

Skorpionen representeras av olika färger och symboler i enlighet med den andliga nivån av dess expression. Den svarta skorpionen representerar den lägsta nivån av Skorpionen. När den hotas, tillfogar den smärta genom att injicera gift från sin ”stjärtgadd”. Den mörkröda skorpionen stiger upp ur askan och representerar skorpionens återuppväckta makt. Fågel Fenix på höga höjder representerar djup vision, som symboliserar Skorpionens förmåga att se klart in i hjärtat av sammanhanget och samtidigt hålla ett objektivt avstånd ovanför emotionellt kaos. Genom att möta Hades, det omvandlande mörka riket, så symboliserar den vita duvan som uppträder det högsta och renaste andliga uttrycket av Skorpionen, återfödelse av själen.

När det gäller vår själs astrologi, som handlar om vår inre resa, är detta en mycket viktig tid för rening, inre reflektion och förtydligande. Det själsliga syftet med Skorpionen är omvandlingen från mörker till ljus. Det är en tid då de aspekter av oss själva som vi hellre skulle begrava under mattan, kan komma i dagen. Detta är kraftfullt och kan väcka rädslor eller motivera till att ta itu med det, och den enda ”risken” är att ett inre helande är mycket stor.

Gamla sår kan mycket väl få vår uppmärksamhet eftersom de lättare belyses, så att vi medvetet kan främja en läkning av dem. Det behöver inte alltid vara smärtsamt och kan vara en mycket vacker tid av djup läkning, om vi förblir öppna för processen. Det är där vi behöver mod att våga följa med skorpionen in i mörkret, till någon oupptäckt vrå...

Detta är en tid för djup meditation, medvetenhet och inre tystnad. Att vara i tystnaden så mycket man kan innebär att man kan lyssna på sin inre visdom. Framförallt när det är fullmånetid!

Eftersom detta är en tid för rening och avgiftning på alla nivåer: fysiska, känslomässiga, psykiska, andliga, så är det en särskilt effektiv tid för en fysisk "detox". En enkel dag av fasta och att dricka rent vatten kan räcka eftersom det naturligt sker en "avgiftning" både i naturen och inom oss, så vi behöver bara för att stödja en befintlig process, utan att driva på för hårt. Det är en tid för mildhet och vara med vår inre värld på ett djupt, kärleksfullt, sätt. Det är en tid för egenvård, själsvårdande och egenkärlek.

Viktigast är att det en tid för "detox" av sinnet. Vi bör vara uppmärksamma på tankemönster som inte längre återspeglar det högsta och bästa av vilka vi är. Det är viktigt att inte falla in i självkritik eller självhat, utan i så fall notera det som gamla mönster eller vanor - resultatet av tidigare tillstånd.

Vi kan lägga märke till hur våra tankemönster påverkar hur vi ”strömmar” ut vår energi i världen. Detta är ett bra tillfälle att ställa in avsikten att släppa dem med kärlek, ändra en vana, och leva från den högsta av vilka vi är, från denna punkt och framåt.

Nu kan vi förstå de djupare lärdomarna från Skorpionen: att hitta en ljuspunkt i mörkret, att stärka det och därmed förvandla mörkret till ljus! Detta är hur vi lär oss kraften av vårt inre ljus i första hand, och det är den helande kraften i Skorpionen.

Slutet av oktober är alltid en magisk tid för när vi övergår till November blir slöjan mellan detta rike och andra riken tunn. 

Allhelgonaafton, vid den 31/10, är Solen i Skorpionen i opposition till Uranus (8-9 grader) och vi kan spännande få nedladdningar och inspiration från Universum och också få svar från vår själ. Detta är också en tid att fira och hedra nära och kära på anda sidan, och att hålla fast idén i hjärtat om att mötas igen, någon gång där. Vi kan också skriva ett brev eller prata med dem när vi tänker på dem. 

Om det känns tungt så kan man tänka på, att likt mycket annat, är kosmiska vågor samtidigt tillfälliga eller kommer i cykler. Oavsett kan vi hålla en känsla av konstant rytm och kontakt genom att utföra andliga övningar som daglig meditation, anteckna, göra tacksamhetsarbete och så vidare. Kanske prova en guidad meditation för Oktober månad.

När Oktober avtar och vi möter November blir det ett mildare och mer produktivt ”kosmiskt väder”. Många kan känna att det verkligen är dags att göra några reparationsarbeten och att bygga nya broar... 

**********************************

DATUM PLANETASPEKTER OKTOBER 2022

(världshoroskopet/kollektivt/allmänt) tolkning

Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”:

Merkurius går retrograd i Vågen och Jungfrun mellan 10/9-2/10. Om Merkurius retrograd HÄR

Mars går retrograd i Tvillingarna mellan 30/10 till 1/1 2023. Om Mars retrograd HÄR

Jupiter går retrograd i Väduren och Fiskarna mellan 28/7: till 23/11

Saturnus går retrograd i Vattumannen mellan 4/6 till 23/10
Uranus går retrograd i Oxen mellan 24/8 till 1/1 2023 på 18° och 15°
Neptunus går retrograd mellan 28/6 i Fiskarna till 4/12 på 25° och 22°
Pluto går retrograd i Stenbocken mellan den 29/4 till 8/10 på 28° och 26°

Runt den 1/10 (och under slutet av September)

Merkurius opposition Neptunus

Denna aspekt kan skapa oklarheter. Något kan vara – eller upplevas som - vilseledande, kanske teorier och ord vänds “upp och ner” i förhållande till tankar eller i dialoger… Något kan, för en del, verka förvirrande, så lita inte på alla omkring, för alla har nu inte rena avsikter. Men den som är helt ärlig, har rena avsikter, kan lita på det som den ”får till sig”, vad man anar.

Oavsett så slår energin på något sätt tillbaka på dem som använder energin för att vilseleda.

Samtidigt finns här en kreativ potential och ideal svallar. Dock kan det vara svårt att forma en konkret plan utifrån drömmarna och hur man ska kunna komma dit. Det viktiga är att ha tillit och vara viss om att allt inte är uppenbart just nu. Men om man söker efter tecknen och är mån om att “hörsamma det tysta” kan man då vägledande budskap.

Runt den 1/10

Venus opposition Jupiter

Aspekten kan medverka till en viss ”lättja” och ett ökat behov av livets ”gotter”, att njuta av det goda och vackra och många söker sig ut i nöjeslivet. Livet ”bjuder oss” på ökad charm och livslust!

Hos många ökar behovet efter någon slags balans inom relationer, sannolikt genom att agera för en lagom kompromiss.

Det är lätt att attraheras denna tid eftersom detta är en ”flirtöppnade” aspekt! ”. För en del som inte har någon partner, kan det finnas tendenser att nu ”påverkas” av ”vem som helst” som visar intresse eller flirtar, detta p g a av att aspekten kan skapa längtan efter att träffa någon. Men attraktionen kan faktiskt gå över rätt fort… Ballongfärden kan alltså vara kort men kännas glädjande, utan någon dramatisk landning. Träffar man ingen just nu så kanske man gärna ser en romantisk film eller så…!


Runt den 7/10

Merkurius trigon Pluto

Kommunikation, djuptänkande och mentala krafter är särskilt starka nu. Övertygelseförmågan stärks. Vi sporras sannolikt till att uppmärksamma de outtalade ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Dialoger tenderar att vara starkare och tydligare. Vi kan nog känna att vi vill veta mer om och gräva i saker (i bästa Pluto-stil).

Det kan bli avslöjanden av större format inom nyhetsvärlden, TV, radio och tidningar.


Den 9/10

Fullmånen kl 22:54:41, 16°32 Väduren

Fullmånens tolkning ska ses som ”fingervisning” och inspiration. Vi kan välja hur vi kanaliserar energier (Om) så hur energier inverkar personligt beror på flera faktorer, bl a var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. Men vanligtvis berörs mest de vars horoskop mottar starka aspekter, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

Historiskt använde indianer (och andra naturfolk) ”smeknamn” för fullmånar för att lokalisera årstiderna. Se namnet på fullmåne för varje månad på året och deras betydelseINFO

Varje fullmånes energier är olika, bl a p g a det stjärntecken den då befinner sig i. Dess krafter drar fram det undermedvetna och eventuella smärtsamma minnen. Sårbarhet ökar, instinkter bli starkare och vår energi ökar, vilket bl a kan ge oro. Den är månfasernas fulländning och anses vara bäst om man medvetet vill använda månenergin för ökad känslomässig balans. INFO HÄR & HÄR

Som det första tecknet i Zodiakens cykel är energin i Väduren den starka livskraften som finns i varje frö som brister, varje rot som kämpar för att ta sig fram och varje knopp som slår ut. Början till allt liv. 

Denna fullmåne förmedlar även manliga och dynamiska energier genom Väduren, som den röda kraftplaneten Mars härskar över. Därför ger Vädurens fullmåne oss energi som gör att vi lättare vågar vara rakt på sak och uttrycka våra känslor, samt att ta ett steg framåt. Det är nu – genast - vi vill att saker ska ske. 

Den kraftfulla energin laddar upp oss och vi blir mer modiga. Men, det är extra viktigt att inte missrikta denna kraft eftersom den är extra stark nu och därför om man inte sansar sig, kan smälla som dynamit!

Vädursenergin väcker lätt känslor av ”allt eller inget”. Det är troligt att adrenalinet ökar liksom volymen på känslor som behöver bearbetas. Känslomässig tyngd eller känslor av förlust kan röras upp som vi får möjlighet att ta itu med. Likaväl som både vrede och konflikter inom relationer vi har – eller har passerat - kan bli extra tydliga. Det kan nog för vissa kännas som om en revolver laddas. Många uppdämda känslor kan skjuta upp för snabbt och orsaka problem. I varje fall om det djärvt skjuts från höften.

Eftersom vädursfullmånen kan ta fram ilska som behöver få ett utlopp, var då modig nog att erkänna den. Det är en kraft som ska användas konstruktivt och inte tryckas ner. Det är bevisat att om man bearbetar och släpper ilska fri så påverkar det immunförsvaret positivt. Man laddas med ny och frisk energi så länge vrede inte handlar om hämndtankar och hämnd, förstås.

Det är extra viktigt att tänka på hänsyn, eftersom Vädurens energier kan vara hänsynslösa. Sårar man någon annan nu så kan vrede hänga kvar – men de medvetna kan överbrygga detta, bl a genom förståelse för orsaker och verkan och också förlåtelsen.

Var inte rädd för att gråta för det är en mycket helig reningsprocess med vårt eget salt som drar med sig alla dåliga energier.

Det sägs att gamla profetior och förutsägelser om dessa tiders stridigheter och problem försvinner när vi medvetet höjer våra vibrationsmönster. Så de val du gör idag avgör din morgondag. Välj så klokt som bara val utifrån ren kärlek kan.

TOLKNING OM FULLMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR.

TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER HÄR. 
TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER FÖR ALLA 12 STJÄRNTECKEN HÄR.

Den 10/10 (-29/10)

Merkurius går över till Vågen

Det är en bra tid för förhandling, att se andras synpunkt, vi är mer finkänsliga och intonande. Det medverkar till att öka vår taktfullhet, behov av frid, men ger också tendenser till en viss ytlighet i kommunikation (till skillnad mot när Merkurius t ex är i Skorpionen).

Det är en bra tid att umgås och prata med likasinnade själar eftersom Vågen är ett lufttecken och därför önskar vi mer kommunicera om idéer.

Våra sinnen kan dras till att tänka mer på relationer och även finna sätt att kompromissa för att få balans och harmoni.

En del kan uppleva att det är svårare att ta ställning och vara tvärsäker, i alla inte utan en tids övervägande för att komma fram till en åsikt. Det kan även vara svårare att ta ett viktigt beslut, så det kan var en hel del överväganden - ”ska jag göra så eller så, eller kanske så, nej men det där var nog bättre – eller kanske inte… eller jo”… Till slut kommer ett väl övervägt beslut.

Det kan hända att vi erfar mer argumentande och kanske hamnar i riktiga debatter. Det kan vara en tid då vi jämför mer än annars. Nackdelen med detta kan bli mycket bedömande, så det gäller att försöka undvika det även om vi jämför mycket nu.

Eventuellt kan vi ändra envisa uppfattningar nu genom att det är lättare att kunna se den andra personens synvinkel.

Runt den 11/10

Solen quincunx Uranus

Det kan ge litet spänd energi. Att vara mån om att slappna av och hålla lugnet när det ”guppar” eller är litet spretigt” i tillvaron. En uppbyggnad av energi kan kännas spännande men också litet oroligt. Om en känsla av förestående förändring byggs upp så är tipset att följa intuitionen. Det är emellertid denna uppbyggnad av energi som får oss att söka mer frihet och kreativt självuttryck.

Någon eller något kan frammana en vilja att nu ändra på rutiner, beteendet eller planer. Var flexibel när det handlar om de förändrade förhållandena eller omständigheterna. Gå med flödet och inte mot det för att passa in. Att göra något på ett annorlunda sätt kan göra hela skillnaden, vilket gör livet enklare. Vi ska dock inte gå för långt eller göra det som är för vågat, för det kan ”kantra” och då behöver kanske en del av det hela tas om från början igen – lösas om.


Runt den 12/10

Solen trigon Saturnus

Denna aspekt ger ökad stabilitet. Samt möjlighet att arbeta mer fokuserat. Här antyds en dos envishet och måttlighet som är till konkret hjälp och ger oss att ha styrkan att planera och sikta framåt. Ja, att våga oss på att börja klättra till en bergstopp, d v s en vilja att uppnå höga mål och ambitioner.

Detta är en källa till tydlighet. Vi känner mer självdisciplin och självförtroende, så det är lättare att ta större ansvar för våra handlingar, och åta oss våra åtaganden med ökad känsla av värdighet.

Bra energi om man jobbar med någon uppgift eller något projekt, vilket kräver både fokus och arbete. Nu är det verkligen läge att reda ut saker för att komma vidare mot viktiga framtida mål. Viktig kunskap kommer lättare på plats!


Runt den 12/10

Mars kvadratur Neptunus

När Mars (framåtanda, vilja och energi) och Neptunus (föreställning, icke-fysisk och mystisk) hamnar på ”kant” med varandra genom denna kvadratur: så kan energin inverka försvagande på vår yttre bild och vår framåtanda, så att vi blir mer inkännande, men det kan också ge förvirring eller osäkerhet (var ska vi sätta ner fötterna eller vart bör vi gå?), men då kan vi träna på vår förmåga att se med vårt inre öga och låta det gudomliga vägleda oss.

Vi kan släppa taget och gå på tillit helt enkelt!

Energin kan även utlösa någon form av utagerande där något kan kännas förvirrande eller leda till avvärjning eller undflyende.

Vi bör vara försiktiga för att undvika bedrägerier och lögner, att lockas av sken som bedrar… vara blinda för någons brister. Den som är helt ärlig och har rena avsikter kan lita på sin intuition och det är viktigt att inte lita på något om det känns som en "tvekan". Fall inte för frestelsen att använda energin med syftet att förvilla och dölja eventuella egoistiska avsikter …


Runt den 12/10

Merkurius opposition Jupiter

Det öppnar våra sinnen för olika "stora" idéer och koncept dagarna runt den dagen. Vi kan lättare uppfatta saker i mer ”vidsträckta” banor, vilket i och för sig kan upplevas som ”för mycket” eller överväldigande. Kanske vi pratar mycket, eller är mer produktiva och söker mer information. 

Vi vill veta mer och tenderar att tänja gränserna. Samtidigt kan vissa detaljer missas, så det gäller att vara medveten om det och därför se till att granska detaljerna. Tänka på att vara noggrann

Vi kan också räkna med att någon nyhet har större betydelse på det personliga eller i större sammanhang som massmedia. Men Jupiters läge nu, varnar också för att ”tro på allt”, så se upp för propaganda utan grund och dåligt underbyggda nyheter! Och undvik att själv falla för frestelsen att överdriva.


Runt den 13/10

Venus quincunx Uranus

En sofistikerad, känslomässigt cool, ”romantiskt cool” energi. Här finns potential till att stärka kompanjonskap och parrelationer samt att skapa en stabil grund för de som påbörjar en ny relation eller dejtar. 

Vi vill känna oss omtyckta och värderade av någon, vi vill det seriösa och är måna om att lägga ner tid för det som kan få bestå. Lösa relationer står inte högt nu. Nej, allvar och långsiktigt engagemang gäller. 

Vi kan vi komma till beslut som ”behagar” på ”relationsfronten”: En del kan vilja reparera något och stärka en relation. Andra bestämmer sig för att inte försöka. 

Trygghet är nyckelordet!


Runt den 14/10

Venus trigon Saturnus

Saturnus öppnar till en känsla av mer ansvar och kanske tveksamhet när det handlar om relationer och många tenderar att ställa några djupa frågor om relationer. Relationer och det som rör attraktion kan kännas ”kallt”, tråkigt eller saknas. Frågor som ”Vad vill jag” kan dyka upp. Många kan känna sig ensamma även om vänner/partner finns. Kanske dyker frågor upp kring vad ensamheten beror på. Om så är fallet så är det viktigt för att kunna förändra det som man inte är nöjd med. Kanske någon relation behöver sållas... Det är bra att satsa på att skapa en struktur som man kan tillämpa för att nå mål och önskningar.


Runt den 16/10
Solen quincunx Neptunus

Solen vill i kontakt med Neptunus drömma ”fluffigt” och vi är mer benägna att drömma mer om vad vi önskar och vill skapa än att sätta det i verket… Vi vill nu gärna drömma ”bland molnen”, kanske ”flummigt” och kan vilja vara mer i fred nu.

Vi är mer intonande gällande upplevelsen av skönhet, och vill njuta av det som är estetiskt och vackert. Det bidrar också till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och djupare förstå vad som behöver förändras i våra liv.

Händelser eller andra människor kan orsaka viss förvirring och kanske besvikelse dessa dagar. Vi är extra sårbara för ”tuffhet” och hårdhet eller orättvisa nu. Det kan ge osäkerhet, skuld eller känslor av ursäktande, kanske ett ”undvikande” agerande – från oss eller andra runt oss.

Energin har ett utmanande inflytande som gör att egokonflikter, rädsla för konkurrens och att dra nytta av vänlighet och medkänsla kan te sig förvirrande, och det finns också då en ökad mottaglighet för ”sken som bedrar”, t ex bedrägeri eller oärlighet från andra – man bör också undvika sådant agerande själv då det kommer tillbaka, förr eller senare…

Dock: Att se bara det bästa hos människor och därmed bortse från annat, eller inte gå efter intuitionen, ökar benägenheten att bli desillusionerad eller besviken just nu – eller snart då energin avtar och saker ter sig mer ”klart” (avslöjat = Neptunus-dimman är borta). Det här är inte den bästa tiden för konkurrenskraftiga saker som affärsrelationer eller förhandlingar. 


Runt den 17/10

Venus quincunx Neptunus

Vi mer benägna att skapa eller ”ta in” all form av skönhet, att njuta av det som är estetiskt och vackert och vi kan känna starkare längtan efter romantik… Kanske finns längtan efter ”den perfekta” romansen. Många kan drömma om hur saker kommer att vara och om all den underbara kärlek som ”finns”.

Om det finns någon speciell person i horisonten, kan den här transiteringen faktiskt ge litet besvikelse över att personen visar sig inte leva upp till förväntningar. Även om det inte handlar om någon ”riktig” relation, så kan det vara någon som finns i ”sinnet” där det byggts upp illusioner baserade på begränsad information och erfarenhet av vem denne (eller de) verkligen är!

Det är lättare att projicera egna behov, önskningar och förväntningar på någon annan nu. Att bli lurad av sken som bedrar de här dagarna tenderar att hänga som ”dimma” över oss… Men i så fall är det så att den ene ”skapar sken som bedrar” och den andra ”låter sig luras”…

Men andra, som öppnat till sin andlighet, kan nu se någon annan på nya sätt, även om illusioner faller och en viss besvikelse kan kännas. Det som kommer fram i så fall är: den avklädda sanningen som då är viktig. Det ger nämligen en öppning till nya inre dimensioner och ”öppnar” till större mottaglighet eftersom det ”rensar bort” det som står i vägen. 


Runt den 17/10

Solen trigon Mars

Aktivitet, energi, konkurrenskraft, otålighet och beredskap är typiska manifestationer av denna aspekt. Den ökar entusiasm, handlingskraft och motivation och kan ge litet extra mod på det. Bra saker kan komma ur detta, för det är lättare att ta itu med nya saker samtidigt som man kan frigöra en del samlad, otjänlig energi. Det kan ge positiv användning av självförtroendet och är utmärkt för att uttrycka energi på ett balanserat sätt. Det är en bra energi till att sätta upp mål för att nå sina mål.

Den här himlapositionen kan också väcka passionerad attraktion, vilket kan övervinna eventuell rädsla för att istället ge utlopp för dessa ”heta krafter” eller kanske att inte avskräckas av ett eventuellt avslag…
Denna energi kan bl a lösa problem inom hem och/eller familj eftersom det finns större villighet att kompromissa.


Runt den 19/10

Venus trigon Mars

Energin tenderar att öka vår önskan om social kontakt och njutning. Vi kan vara mer intresserade av vänskap, inte bara för intimitet utan för djupare relationer. Vi kan märka att många är mer charmiga, liksom vi själva är det. Oavsett om vi vill göra något aktivt med en partner, med vänner eller ska ha en dejt så är det ett bra läge. Det här är också en attraktionsfrämjande aspekt som hjälper oss att komma i kontakt med en mjukare känsla av intimitet och passion, så att vi vågar vara direkta utan att bli för ”gåpåiga. Det är egentligen det perfekta receptet för romantik och längtan, så för de som längtar efter det är det ett mycket gott omen. För ensamma ökar dejting oddsen för att träffa någon av betydelse på ”relationsfronten”.

När Mars och Venus kommer i kontakt med varandra, uppmanas vi också att balansera det manliga och det feminina. Maskulin energi handlar om att vidta åtgärder och är en yttre energi, medan kvinnlig energi handlar om att reflektera och skapa, och är en inre energi. Vi behöver båda dessa energier i våra liv och i världen för att skapa balans och harmoni.

Vi kan också märka att vi har mer kreativ energi


Runt den 19/10

Solen kvadratur Pluto

Energin kan kännas före och efter. En "kvadratisk aspekt" är en stressande energi som indikerar inre spänningar eller konflikter som frambringar åtgärder för att lindra situationen. Solen kvadratur Pluto är ett kortvarigt inflytande som varar i några dagar, men det kan kraftfullt trigga påverkan av längre transiter. Pluto styr "reformer". Det viktigaste är att "Sol-Pluto" inte orsakar något utan handlar om cykler som speglas som teman på planeten.

Detta är en intensiv transitering och vi kanske tycker att många människor är irritabla. Vi kan kalla denna transit en maktkamp som ”bara väntar på att få hända”, och om detta ”uttrycker” sig genom aspekter till vårt personliga horoskop kan vi känna extra av det.

Ego-energier kan också ”gå högt” vid denna tidpunkt. Undvik situationer som kan gå från ord till något värre… Faktum är att de som är lagda åt att ”anamma egoenergin”, kan uttrycka elaka sidor dessa dagar… eller försöka tvinga sin vilja på andra. Så, ja situationer kan vara anspända och oförutsägbara.

När energin uttrycker sig bäst nu, kan detta innebära någon typ av viktig förändring, antingen en ”uppblossning” av gamla känslor som kan ventileras och frigöras eller en situation i det yttre som innebär en ny fas, om än en känsla av smärta inledningsvis... Saker kan samlas och kulminera just nu om andra aspekter i horoskopet stöder det. Så vi kan komma att se många saker i världen just nu som Solen i konjunktion med Pluto ökar vårt behov av att ha kontroll, men kan också leda till egokonflikter med andra mäktiga personer eller myndighetspersoner. En kris eller konflikt med någon skapar en intensiv upplevelse som kan leda till extremt eller destruktivt beteende. Sådana utmaningar kan få oss att antingen försvara vår position eller göra en större förändring.

Vi kan räkna med djupa och intensiva känslor som kommer till ytan. Det kan vara svårt att fokusera på något annat. Drömmar, visioner, själsliga ”viskningar” ur det förflutna eller intuitiva insikter kan ha en djupgående inverkan på humör och känslor.
Pluto, planeten av kraft och intensitet förvandlar genom ”förstörelse och förnyelse”. Många kan nu uppleva kontroll och manipulativa beteenden som svartsjuka, skuld eller andra dynamiska känslor och reaktioner – något rivs upp för att kunna omvandlas. 

Tips: Bearbeta ev. utmanande känslor och beteenden genom meditation, självanalys eller annan teknik för att förstå de djupa känslor som behöver omvandlas.

En Pluto-transitering kan fokusera på att ”lita på eller inte lita” på andra igen. Vi lär oss att se igenom, att förstå psykologiska saker med Pluto. Starka människor (Solen i sin bästa energi) lyfter andra, och i djupet av Pluto ligger denna längtan efter att hitta starka människor som kan ta oss till nästa nivå. Vi vill vara med dem som stärker oss, inte de som tar oss ner eller gör något mot oss. Just nu kan vi märka av detta extra mycket. Vi behöver varandra för att växa, och det finns en intressant dynamik som händer när vi träffar någon som har det lilla extra som kan ta oss till nästa nivå. Tricket är att inte ta det för personligt.

Så under dessa dagar kan det vara trevligt att påminna oss själva om vad som verkligen är värdefullt för oss och kolla in hur vi reagerar på vad som händer i våra liv. Om vi känner oss fast i en grotta, är det nu dags att möta just den rädsla som sätter oss där. Pluto utmanar oss att ta det som ges som en möjlighet till verklig tillväxt.


Runt den 20/10

Venus kvadratur Pluto

Relationer kan känsla mer intensiva och djupa, men det kan också väcka ”inre gamla taggar” – i så fall så betyder det att det är bearbetningspunkter som aktiveras. Hos vissa kan misstänksamhet eller dolda saker komma upp till ytan. Vi kan också upptäcka att vi behöver ligga lågt och anpassa oss till andra. Viktigt är att fokusera på att harmonisera motsatta synpunkter så att frid kan uppnås.
Det involverar inte bara relationer med andra utan också ens inre känslor av självvärde.
Många kan bli förälskade under denna transitering, även om livet är ganska stabilt och förutsägbart kan en ny kärlek (eller flirt) komma in och väcka intensiva känslor. Känslan av avvisning kan också aktiveras hos en del, och i relationer kan någon part uttrycka svartsjuka eller äganderätt och är resultatet av känslor av osäkerhet. Undvik maktkamp! Många kan känna behov av att bearbeta sitt inre värde (självvärde) och får då en djupare känsla. 

För de som sysslar med något konstnärligt kan en passion just nu komma till uttryck i starka, kanske provocerande konstverk, musik eller andra skapelser. Skönhet kan väcka alla sinnen just nu.


Runt den 22/10

Merkurius quincunx Uranus

Mångas sinne kan vara rastlösa och vi tenderar kanske att känna oss lätt uttråkade och söker stimulerande aktiviteter som bryter av de rutinmässiga uppgifterna. Ett starkt behov av mer självständighet kan göra sig gällande.

Det här tyder även på att vi kan förvänta oss det oväntade. För planer kan störas. Så det är en bra att vara medveten om att irritationsmoment kan komma upp. Det kan stimulera ”geniknölarna” så att vi försöker försöka lösa eventuella problem.

Men vi kan också räkna med en del speciella, kanske udda idéer som till synes kommer från ingenstans.


Runt den 22/10

Solen konjunktion Venus

Solen och Venus står intill varandra och förstärker varandra och lyser på kärleksrelationer och kreativitet. Vi kan lättare personifiera Venus finstämda kvaliteter, så vi kan förvänta oss detsamma från andra som lockas till vår vänlighet. Vi känner oss mer sällskapliga och dras mer till trivsamma nöjen, vänskapsträffar och kanske en flört eller ny kärlek kan förgylla tillvaron. Stenbockens energi ökar dessutom behovet av att förankra och odla relationers varaktighet.
Eftersom Venus också reglerar pengar, kan vi också lockas till det materiellt sköna. Vi värdesätter vänner som delar våra värderingar.  


Runt den 23/10

Merkurius trigon Saturnus

Denna harmoniska aspekt hjälper oss med ett praktiskt tillvägagångssätt för att lösa vardagliga problem. Det är lättare att syssla med rutinaktiviteter. Vårt tänkande tenderar att vara mer tydligt, enkelt och systematiskt.

Det är läge att rensa sådant som skrivbord om där finns hopade göromål… Eller att ta itu med annat som hopat sig. Eller att resonera om allvarliga och konkreta ting. Vi kanske nu även söker råd från mogna/äldre eller erfarna människor som stöder våra ambitioner och hjälper oss med saker kring våra mål.

Energin uppmuntrar oss att vara kritiska på sätt som hjälper oss att bygga det verkliga och inte på teorier, att sända ut raka budskap om våra framtida intentioner.


Den 23/10 (-16/11)

Venus går över till Skorpionen

En förförisk men också manipulativ sexig energi, possessiv… När Venus går till Skorpionen tenderar det att skapa en ”allt eller inget” inställning i relationer. Placeringen öppnar till mer intensitet, mer passion, mer sinnligt djup. Det i sin tur gynnar romantik på en djupare nivå – bakom ord och yta och exponerar dolda aspekter. Det kan skapa ett intensivt behov efter djup intimitet. Det kan ”tända” en intensiv gnista. Det är läge att med djupt mod gå vidare med övertygelser. Det kan ge en "smak" av vad vi verkligen vill ha. Venus in i Skorpionen analyserar känslor så djupt att vi vet om de är 100% i eller 100% utanför.

Känslor som kan uppstå med Venus i Skorpionen är svartsjuka, besatthet/fixering, hemlighetsfullhet och att använda manipulation. Det kan väcka ”inre gamla taggar” – i så fall så betyder det att det är bearbetningspunkter som aktiveras. Venus ber oss att komma till botten av frågor som rör kärlek, relationer och värderingar. Detta kan hjälpa till med problem som har blivit flytande och förvirrat de senaste månaderna. Nu börjar vi se saker tydligare. Passionerna kan gå djupt med all Skorpion–energi. Var mån om att hitta sätt att kanalisera detta.

Om man ser till det astrologiska huset i sitt horoskop som Venus passerar, så får man en bättre uppfattning om var det kommer till uttryck under de här veckorna.


Den 23/10
(-23/11)

Solen går över till Skorpionen

Se beskrivning i första stycket om Skorpionens säsong


Runt den 23/10

Venus quincunx Jupiter

Denna aspekt tenderar att expandera energin inom relationer – eller skapar längtan efter ”mer” av det goda på ”attraktionsfronten” för de som är ensamma. Energin bäddar för litet ”vibbar” i luften och kan rentav skapa längtan efter romantik. Hos många kan det dock finnas en tendens till överidealiserande och att se förbi detaljer (hos någon), man ”hoppas på mer än vad som är verkligt” vilket då kan leda till att man kanske snart ramlar ur bubblan... Så man bör vara mån om att låta litet kritisk syn vara ledstjärnan nu, vad som än sker och hur mycket man än längtar ”efter mer”. För en del som inte har någon partner, kan det finnas tendenser att ”falla” för ”vem som helst” p g a längtan efter att träffa någon. Visst kan en liten bit av lycka eller glädje kan komma från någon intressant person utan att något mer sker. Kanske det också leder till ”överväganden” mellan vad man ”har” (eller inte) och vad man ”får” (eller inte) och om man ska ”ge sig ut i det gröna” eller stanna i en lugn vrå… Vi ges i alla fall extra möjligheter att komma i kontakt med mer utåtriktade människor och kanske litet extra festligheter.


Runt den 23/10

Solen quincunx Jupiter

Det ökar känslor av att vilja ha mer av det goda, och en tendens av varma ”vibbar” i luften… Vi ser saker ur ett mer optimistiskt och brett perspektiv, men det finns också en tendens att överdriva och att också överskatta händelser och andra. Det finns en viss tendens att vi också ”tror på allt som” det som framförs i debatter, nyheter och media. Det är därför bra att fokusera på de mindre detaljerna och att inte lita på den ”större bilden”. Att försöka se under ytan vad gäller den ”offentliga” bilden, och påståenden som kan ”flöda” osant i den yttre världen är A och O nu för att vi ska kunna landa i oss själva och komma i kontakt med vår intuition!


Den 25/10

Nymånen + delvis solförmörkelse kl 12:48:20, 1°59 i Skorpionen

Om solförmörkelsen HÄR.

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”. Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i, har Ascendent eller Månen i nymånetecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

Stjärntecknet som nymånen vistas i visar oss ledtrådar och nu är Solen och Månen sammanfogade i Stenbocken. Med dessa två sammankopplade i detta stjärntecken präglas denna nymåne av jordens element vilket ger stabiliserande energi som förstärker vår jordiska förankring och förmågan att fokusera.

Nymånen är det ögonblick i måncykeln när vi kallas för att omsätta våra mål in i handlingar, och när nymånen är i Skorpionen uppmanar den oss att förvandla våra handlingar för att omvandla oss själva och våra yttre liv. 

Det är dags att ta ett steg ut i det okända, att göra det vi är mest rädda för och att möta konsekvenserna av våra handlingar. Det är nu en tid då många vill veta varför och förstå hur orsaker och verkan hänger ihop för att kunna räkna ut saker och överblicka viktiga situationer - kanske hela livet som sådant.

Denna nymåne färgar nya begynnelser - inledningar - med skorpionvibbar av totalt engagemang. Vi kan frestas (eller drivas på) för att dyka in i något där vi vill ge allt. Det kommer inte att finnas något annat sätt att närma sig det - Skorpionen kräver all energi, annars kan vi bara gå iväg.

Djupgående känslor öppnas och exponeras med denna nymåne inom många, kanske också från tidig barndom. Det ger också möjlighet att bearbeta – rensa – det som finns i det känslomässiga djupet för att börja om och med intensitet. Transformation, alltså! ”Magi”!

Många av de som märker av denna nymånes energierkänner starkt av kollektiva känslor av det som andra inte vill få in i eller kan ta in: förtryck, maktutövning och det som är dolt – som hålls undan ljuset. De med medial förmåga vet vad som försiggår under ytan i världen och också inom andra.

Energin hos nymånen i Skorpionen kan öppna mångas ögon för degenerationen i världen. Det är först efter det att den dåliga lukten uppenbaras, som många känner sig manade att ta itu med det hela och sopar ihop de mögliga bladen och ger en frisk möjlighet för nysådd.

Var uppmärksam på ledtrådarna från Universum.

TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR 
TIPS OM RENANDE NYMÅNEMEDITATIONER HÄR


Runt den 25/10

Merkurius quincunx Neptunus

Vi bör tänka på att vi behöver förstå att vi inte bara kan ”tro på allt” som ”serveras” i tal, text och i diskussioner, för det handlar om att det kan röra sig om det ”overkliga” och osanna. Merkurius-Neptunus antyder att något kan vara – eller upplevas som – vilseledande, kanske verka förvirrande, så lita inte på alla omkring eller på allt i massmedia mm - alla har inte rena avsikter. Det är svårare att bedöma saker ordentligt och att bli vilseledd av ”sken som bedrar” av saker som inte är klart och tydligt! Men den som alltid är helt ärlig, alltid har rena avsikter etc, då kan lita då på vad som kommer ”till en”, vad som anaa (enligt astrologins sätt att tolka de här aspekterna). Den här energin kommer att på något sätt att också att ”slå” tillbaka på dem som använder energin för att vilseleda etc - senare.

Astrologer menar alltså att man måste ha ett ärligt och s k ”rent” hjärta, innan man (med dessa aspekter aktiva) tar till sig en ”ny inställning” från massmedia och/eller personer ”runt omkring sig”, eller om man ska fatta något viktigt beslut i något sammanhang.
Det är också viktigt att hålla sig jordad, kanske genom jordande övningar, tills aspekten är över.


Runt den 27/10

Merkurius trigon Mars

Vi kan känna behov av att hitta tid till att njuta av sällskap med andra som lugnar sinnet med trivsamma dialoger, med fokus på detaljer, praktiska lösningar och minnen. Vi kan lättare visa uppskattande gester och sträcka ut en hjälpande hand.

Det är lätt att skapa sociala kontakter under detta inflytande. Ja det är några dagar som tenderar att fyllas med sociala kontakter och trevligt samspel. Vi kan lättare skapa harmoni dialoger. Vad vi säger, vill andra höra. Vad andra säger, vill vi höra.

Det här är bra dagar för romantiska dejter, Det kan vara en tid då löften och förklaringar görs i kärleksförhållanden. Något vi hör nu, eller ny information som vi lär oss, kan ge glädje. Vi kan också uttrycka oss mer charmigt eller kärleksfullt verbalt.

Vi kan njuta av en promenad i vackra omgivningar, till exempel en park eller ett konstmuseum.

Vi är inte så motiverade att hantera allvarliga diskussioner eller mentalt arbete, snarare njuter vi av att vara kreativa, skriva eller designa. Denna transitering gynnar diplomati, förhandlingar, presentation av idéer, undervisning, affärer, publicering, handel, partnerskap PR, sälja eller marknadsföra idéer.


Runt den 27/10

Merkurius kvadratur Pluto

Det sporrar oss att uppmärksamma de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Vi kan nog också lättare förstå att t ex antydningar handlar om en mycket större fråga som vi kanske känner att vi vill veta mer om, gräva i (i bästa Pluto-stil).

Merkurius med Pluto handlar om kraften i orden. En sådan kraft kan antingen användas för att gräva upp det giftigaste och skadligaste psykologiska avfallet, eller för att manipulera. Något avslöjande om vissa människor runt oss kan också komma fram. Sådant som maktspel, manipulationer, ultimatum bör undvikas till varje pris. Bäst är att samarbeta utan att ge upp integritet och försöka hitta lösningar som skapar goda vibrationer.

Denna transit ställer krav på äkthet, och manar till att vi är mer ärliga om vilka vi verkligen är…


Den 28/10 (-20/12)

Jupiter Rx (retrograd) går tillbaka in i Fiskarna
Jupiter går framåt igen, och tillbaka in i Väduren 20/12 2022


Runt den 29/10

Merkurius quincunx Jupiter

Aspekten tyder på att tankar, tal/kommunikation och kunskapsbehovet ökar liksom även debattandan hos många. Att vädra tankar och idéer utifrån ett större perspektiv och vidga våra mentala vyer ligger i luften!

Den här aspekten kan också spegla oro eller ökat behov av expansion, ”chanstagning” när det gäller rörelse (resor t ex), dokument, viktiga diskussioner och förhandlingar. Sådant tenderar att ha större betydelse, så överenskommelser eller liknande sker sannolikt i större grad denna tid.

Den 29/10 (-17/11)

Merkurius går över till Skorpionen

Merkurius styr kommunikation och i hemlighetsfulla, djupa, mörka och utredande Skorpionen kan vi anamma ett mer djupsökande sinne. Vi kan vara mer nyfikna på det som är osynligt, som inte är uppenbart. Det är de djupa perspektiven som tenderar att vara av intresse. Vi kan vara litet mer som detektiver. Vi kan vilja dra upp hemligheter, eller söka i det förflutna efter svar. Att försöka avslöja konspirationer kan vara mer intressant, kanske för många nu. Eller andra mysterium att lösa. För det är det som lockar mer nu.

Vi kanske märker att tankar under de kommande veckorna är djupare. Kanske att vi visas vår skuggsida som vi vanligtvis undertrycker. Detta hjälper oss att acceptera vem vi är och att vända upp korten, så att vi kan se vad som finns där. Tankar och känslor är tydligare så att allt som har varit oklart i månader nu kommer att bli klart - avslöjas. Denna energi används bäst för forskning eller komma till roten till alla problem.

Tendenser till fixering är troligt med denna energi såväl som beslutsamhet. Tankar kan dras till rädsla, behov av förändring, tabuämnen och delade resurser. Merkurius i Skorpionen är verkligen en bra tid för självanalys och inåtblick.

Titta på det personliga horoskopet, och det astrologiska Hus som transiterande Merkurius befinner sig i för att ta reda på inom vilket område som tankar fokuseras djupt under den här tiden.

**************************

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs 

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.

Energi-astrologi” - Del 1 HÄR

Energi-astrologi” - Del 2 HÄR


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar