Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

torsdag 1 juni 2023

Astrologisk prognos för Juni 2023

 I Universum (som vi är en del av) tickar den kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster (s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. Astrologer spårar och tolkar dessa förbipasserande transiter. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO) 

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så solteckenprognoserna (längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Tvillingarnas säsong 20/5-21/6

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så gick Solen ur Oxens lugna tempo och tog ett skutt in i energiska och intellektuella Tvillingarnas säsong den 20/5. Astrologer uppfattar början av Juni som ”muterbar”, eftersom Tvillingarna är det föränderliga tecknet innan sommarsolståndet i Kräftan (21/6).

Det är en period av aktivitet och rörelse och, beroende på vem man frågar, en ”tokig tid med en del drama”... När Solen rör sig genom Tvillingområdet på himlen - så aktiverar den vår ”Tvillinghet”. 

Effekterna varierar beroende på vårt eget födelsehoroskop, men i allmänhet drar Solens transitering genom Tvillingarna fram vår sällskaplighet; vår nyfikna natur; vår önskan att prata och leva och kommunicera. Det aktiverar också våra motsättningar, vår mångfald, vår motsägelsefullhet och otillförlitlighet. Det är en tid för höga höjder och lägre nedgångar.

När det är Tvillingsäsong, tenderar vår energi att kännas spridd och vild, eller vi kan inte tyckas sluta prata, eller vi känner oss fräcka… och vet inte varför? Ja, kanske är vi bara mänskliga och har en rolig tid, eller kanske är det Tvillingsäsongen.

Tvillingsäsongen ber oss att stiga in i vår mångsidighet, vildhet och tokrolighet och ta in kunskaper och sprida dem... Byta energi, byta luft… Vi kan växa och överraska varandra utan att landa eller fastna. 

Tvillingsäsongen ber oss att vara flexibla, troligtvis mer flexibla än vi är beredda att vara, mer än vad som kanske känns lätt. Men fortfarande finns det sämre saker…
Det här är en bra tid att göra förändringar och vara flexibla med vårt dagliga schema samt viktiga aspekter av livet.


**********************************

Kräftans säsong 21/6-22/7

Den 21/6 är det dags för sommarsolståndet vilket också markerar starten på Kräftans säsong som beroende på året sker mellan den 21/6 -22/7 ca. Det är officiellt sommar och det betyder att det är dags att dyka in i Kräftperiodens vattendjup. 
Kräftan är ett känslotecken, vars härskare är Månen (känd som den himmelska kroppen som reglerar våra känslor).

Kräftsäsongen ber oss att stämma in i våra känslor och rida på vågorna när de kommer, som havet i all sin härlighet. Havet är drottningen av känslor. En minut är hon helt nöjd, andra gånger skapar vindar milda vågor, sen täcks vågorna av is för att hon är kall en tid ... tills hon inte är det och kanske en storm brusar upp vågor. Det är bara som havet! 

Det är inte alls märkligt om vi denna tid märker av fluktuerade känslor, kanske vemod, nostalgi och kanske en och annan tår – litet mer! Trots att vi kan känna alla känslor under detta stjärnteckenstyre, kan nog de flesta se det som något bra… och inte som något förspillt. Det betyder snarare att man likt en madonna bär silkesklänning och sprayar håret med havsaltspray och ångar av havsnymfvibbar... och dessutom flödar av känslor och omsorg om andra...

Ja, Kräftan är medkännande, vårdande och älskar att ta hand om. Så det är dags att gå in i denna Kräftans månadsenergi, att vara ett ”månbarn”: Bada i känslor, pryda hemmet med pastellfärgade blommor, bära månsten, ta hand om sig, kanske med massage, eller avkopplande bad – ute eller inne - och känna sig som en havsgud eller havsgudinna – eller som näcken eller sjöjungfrun… Det är några exempel på nycklar som hjälper till att komma igenom säsongen med de bästa energierna. Och de som gråter då och då eller känner nostalgi och ”badar i minnen”, det är bara att omfamna det!

Kräftan är den starka feminina energin som för upp känslor, så vi bör vara förberedda på att få vårt hjärta öppnat. Kräftsäsongen ”spränger” hjärtan som en geod som öppnade avslöjar kristallina strukturer och som gör det möjligt för oss att känna och uppleva känslor på djup, djup nivå. Det är vackert!

Det är bra att acceptera det och göra sig redo. Det kan säkert vara en givande åktur. De som inte är vana vid den intensitet som kan kännas denna månad, ombeds att andas in i den. Skriva ner den. Prata med någon. Känslorna är giltiga! Precis som Månen och havscykeln. 

Den här säsongen handlar om emotionell koppling, så spendera också tid med familj och nära och kära. Det är som häckningssäsong, förutom att det är riktigt varmt ute! Säsongen ger näring till allting, så att samla favoritmänniskor och kanske äta en näringsrik middag eller gå och bada tillsammans när alla sinnen. 

Så denna Kräftsäsong, se till att äta näringsrikt, ge andra näringsrikt att äta, det växer mycket som vi kan plocka direkt och äta nu, och kom ihåg att vara hydratiserad. Slösa med omsorg och ta hand om alla! Var den omvårdande modern/fadern. Gå till poolen, sjön, bäcken och plaska eller bada i saltvatten och skriv ner dina drömmar och tolka dem (Kräftan reglerar det undermedvetna). 

Bjud in kreativiteten! Måla med känslorna som energi, skriv poetiskt, pynta vackert, bind blomstersköna uppsättningar… fota vackert... Låt den kreativa kraften blomstra bland alla blomster!

Under Kräftsäsongen kan vi komma att påminnas om att saker behöver få växa på sin egen väg och i sin egen takt. Precis som vi aldrig skulle överväga att försöka ta bort en blomma från sin knopp innan den är redo att dyka upp, så bör vi också vara tålmodiga med tillväxten inom alla delar av våra liv: Så säden, men låt frukten ta hand om sig själv!

Vissa känner lektionerna starkare än andra, särskilt de med planeter eller punkter kardinala tecken: Vädurar, Kräftor (speciellt), Vågar eller Stenbockar. Framför allt Stenbockar kan uppleva en inre konflikt mellan behovet av att vårda sitt inre liv och familj och kraven i det yttre, som karriär. De som har ett starkt Kräftinflytande i sitt horoskop har en tid då de verkligen kan komma in i sin egen kraft.

Kom ihåg att rida på vågen så att det går att leva ut Kräftperioden till fullo på bästa sätt.


****************************

DATUM PLANETASPEKTER JUNI 2023

(världshoroskopet/kollektivt/allmänt) tolkning

Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”:

Saturnus retrograd i Fiskarna från 17/6 2023 (till 4/11 2023)

Neptunus retrograd i Fiskarna från 30/6 2023 (till 6/12 2023)

Pluto går retrograd hela månaden (från 1/5 2023 i Vattumannen till 11/10 2023 på 27°16 Stenbocken)


Runt den 1/6

Mars quincunx Saturnus

Vi kan känna att vi vill ”hålla tillbaka” litet och vara mer måttliga eller försiktiga, kanske vad gäller nya idéer och kanske vill strukturera och planer det bästa sättet att starta upp dessa på. Så ett ökat behov av att avvakta kan gälla alltså. Att tänka till är bra nu innan agerandet.


Runt den 2/6

Venus trigon Neptunus

Det ger en benägenhet för dagdrömmeri och behov av avkoppling. Överlag känns det mer behagligt. Med denna harmoniska aspekt aktiv kan många dessutom längta efter och lättare uttrycka mer romantik, medkänsla och intuition i relationer. Singlar kan känna en längtan efter ”vacker och själslig kärlek” ett mer ”andligt band”. Det är en bra tid för ”dating”. De som mediterar kan känna en närmare kontakt med gudomligheten, en känslomässig och andlig koppling till hela skapelsen - ovillkorlig kärlek. Nu finns också potential till större fantasi och känsla för det vackra, sköna och konstnärliga. För artister ger denna aspekt ett starkare flöde av inspiration, kreativitet och gynnar god smak.


Runt den 4/6

Merkurius konjunktion Uranus

Vi kan räkna med en del speciella, kanske udda idéer som till synes kommer från ingenstans. Denna aspekt kan dock dra fram extrema åsikter och motvilja att kompromissa hos de som har benägenhet till detta.

Energin kan hos de mer balanserade öppna dörrarna för nya uppfattningar från multidimensionella universum! Briljanta idéer kan därför dyka upp tillsammans med ”spacad” fantasi och påhittighet, så håll anteckningsverktyg till hands för att fånga de bästa insikterna som strålar in i sinnet från de kosmiska världarna.

Allmänt kan vi räkna med spännande saker, intressanta fakta, eller spänning på ett energigivande sätt! Det kan också dyka upp intressanta fakta i massmedia eller genom att läsa en givande faktabok.

Kontakter som vi inte har haft på ett tag kanske återkommer – dyker upp - som ”ur det blå”.

De som är helt inne på den kosmiskt upplysande vägen, kan uppleva mycket speciella insikter, vilket då är ett nytt steg på upplysningsvägen, ”magisk andlig rikedom”, även om det kan upplevas förvånande (chockerande) för en del. Men ibland måste något sådant ske för att skaka om, ”väcka” och leda till det viktiga uppvaknandet... Detta för att uppvaknandet är Uranus roll inom astrologin.

Visserligen kan planer störas men det ger en anledning till att ”gnugga” geniknölarna för att ordna till det och lösa eventuellt krångel.


Den 4/6

Superfullmåne kl 05:43:56, på 13°17 i Skytten

Fullmånens tolkning ska ses som ”fingervisning” och inspiration. Vi kan välja hur vi kanaliserar energier (Om) så hur energier inverkar personligt beror på flera faktorer, bl a var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. Men vanligtvis berörs mest de vars horoskop mottar starka aspekter, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

Historiskt använde indianer (och andra naturfolk) ”smeknamn” för fullmånar för att lokalisera årstiderna. Se namnet på fullmåne för varje månad på året och deras betydelse (info).

Varje fullmånes energier är olika, bl a p g a det stjärntecken den då befinner sig i. Dess krafter drar fram det undermedvetna och eventuella smärtsamma minnen. Sårbarhet ökar, instinkter bli starkare och vår energi ökar, vilket bl a kan ge oro. Den är månfasernas fulländning och anses vara bäst om man medvetet vill använda månenergin för ökad känslomässig balans, INFO HÄR & HÄR,

Skyttenmånen skjuter oss ut ur vår komfortzon och till sanning. Känd för att vara utåtriktad, håller Skyttens energi inte tillbaka. Och under denna fullmåne kanske vi inte heller gör det? När vi är ensamma upptäcker vi vår sanning. Vi har potential att sätta oss fria. Vi tillåter oss att röra oss genom ensamheten och märker att det är tillfredsställande att vara med oss ​​själva. Det är en viktig faktor.

Det kan kännas som att det är dags att skaka av sig gammal spindelväv, gå framåt och scanna horisonten för någon idé eller förhoppning, vars tid snart kommer. Nu är det lättare att gå igenom känslor ur det förflutna utan att hålla på rätt och fel.

Om man hamnar i känslomässig återvändsgränd eller frustration, så gäller det att vara i ögonblicket och se det ur ett högre perspektiv, för det är extra möjligt nu!

Fullmånen i Skytten kan också öka på sådant som drömmar om främmande platser, ”önskedrömmar” om det som finns i fjärran – långt borta från nuet. Eller upplevas som en oro som ger behov av rörelse i någon riktning.
Längtan bort eller efter äventyr kan alltså ”svepa in”.

Så många känner sig nu mer sugna på att ta sig till platser bortom, om inte i den fysiska världen så i fantasin (meditation, själsresor, drömmar... t ex).

En månförmörkelse uppstår när fullmånen förflyttar sig in i och passerar skuggan bakom Jorden och Solens ljussken på Månen därför avbryts. Månförmörkelse kan, under de rätta förhållandena göra att Månen verkligen ser blodröd ut och därifrån kommer ordet "blodmåne". LÄS MER.

En månförmörkelse sägs markerar vanligtvis ändelser eller "punkter utan återvändo". Den sopar bort allt som inte längre tjänar oss. Det brukar kanske mest kretsa kring djupa känslor och även närstående eller viktiga kvinnor (mor eller någon annan släkting, hustru, käresta – eller kanske t o m en kvinnlig chef). Helt enkelt: Någon som betyder något, som berört själen och påverkat de djupaste, kanske omedvetna, känslorna.

En månförmörkelse är oftast en inre händelse, snarare än yttre händelser. Den väcker sådant som finns djupt inom oss – den drar fram minnen, drömmar och känslor. De kan vara vemodiga, de kan vara fyllda med smärta eller ilska. Månförmörkelser ger oss även en inblick i vad Carl Jung kallade "skuggan” (Info): Vad vi upptäcker om oss själva och andra under en månförmörkelse kan därför ibland vara svårt att acceptera… Men om vi erkänner att vi har känslor som t ex: rädsla, ilska, svartsjuka och blockeringar så är det ett sätt att få grepp om dem så att de går att bearbeta och ”få loss”. De ”oskadliggörs”. >LÄS MER HÄR.

TOLKNING OM FULLMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR.

TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER HÄR. 
TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER FÖR ALLA 12 STJÄRNTECKEN HÄR.


Den 5/6 (- 9/10)

Venus går över till Lejonet

När den vackra Venus, planeten för attraktion, lust, värderingar och relationer vistas i tecknet som är mest uttrycksfullt, som stolt, majestätiskt och storslaget lever med dramatik – LEJONET – är nog många redo att ropa ut sin kärlek från höga tak eller från sin egen ”scen”.  Ja med Venus i eldtecknet Lejonet tenderar vi att vilja visa upp och tala från hjärtat. Så Venus egen energi lyser upp som en fackla med romantiska stunder kanske med storslagna kärleksförklaringar. För singlar längtan efter romantik, så i det fallet kan det leda till heta flirtstunder, eller lekfulla dejter… Visst, kanske ett och annat stolt svartsjukedrama. Stora känslor uttrycks lättare, på ett eller annat sätt!

Ingen vill bli ogillad eller uppskattad när Venus är i Lejonet ... vi vill bli förtjusande, kunna tjusa och bli tjusade.  Men… handen på hjärtat (som Lejonet styr över) på relationsnivån så finns det inte något "jag" i ordet "vi", och ju mer som fokuseras på ”jag” och de egna behoven, desto mer troligt är det att hamna med det: bara sig själv…

Lejonet är ett extravagant tecken som uppskattar glitter, flärd och glamour, så det är naturligt att gå till överdrift lite under denna transit. Venus i Lejonet gör oss mer benägna att vilja frossa litet i mer ”lyx”. Men att skämma bort oss själva ger oss ju en viss tillfredsställelse. Lejonet är ett generöst tecken, och att ge bort gåvor till andra ger faktiskt lycka!

Vi njuter lättare av det sköna och vackra - som att gå på konsert, bio och till gallerier... 

Med så mycket positiv energi i stjärnorna är detta en tid då har stora fördelar av att koncentrera oss på de goda sakerna i livet. Fokusera på det vi är tacksamma för, vad vi verkligen uppskattar och var vi kan se oss blomma. Ju mer vi söker efter de saker som fungerar i livet, desto mer finner vi dom. Detta är en tid att skapa/manifestera goda saker genom att visualisera och se dem komma till oss.

Det är en tid att lysa, bära ljusa färger och göra något dramatiskt som får oss att må bra! Skaffa en ny frisyr, gå till ett spa och lyxiga, gör något som får dig att bli bortskämd

Vi kan även bli även mer kreativa och ser lättare kreativ potential i andra. 

"Kreativitet innebär att man bryter ut etablerade mönster för att se på saker på ett annat sätt" (Edward de Bono)


Runt den 5/6

Venus opposition Pluto

Det lägger in intensitet och passion vilket speglas i våra relationer likaväl som vi kan få vara med om ”gnistor” i mer ytliga möten. Så räkna med attraktion och vårkänslor. Detta är en bra nymåne för intima stunder på grund av ökad längtan efter kärlek och närhet. 

Relationer är mer intensiva och djupa, men det kan också väcka ”inre gamla taggar” – i så fall så betyder det att det är bearbetningspunkter som aktiveras. Vi kan få fördjupade insikter om relationer och kärlek och de värden vi har i livet – vad vi verkligen värderar.

Många känner en ökad längtan efter kärlek och närhet. Det lägger in intensitet och passion vilket speglas i våra relationer likaväl som vi kan få vara med om ”gnistor” i mer ytliga möten. En mystisk typ av attraktion och stark karmisk dragning till någon är möjligt. Det ökar chanserna för romantik.


Runt den 9/6

Merkurius sextil Neptunus

Det kan göra oss mer benägna att drömma. Vår fantasi kan faktiskt förändra vår verklighet om vi gör något konkret av dem. Samtidigt finns här en kreativ potential. Konstnärer kan nu känna sig särskilt välsignade och andligt arbete är gudomligt inspirerat. All slags konstnärligt/kreativa sysslor gynnas vid denna tidpunkt. Bra aspekt nu om man vill fånga det vackra genom att fotografera. Denna aspekt ger också intuition och inspiration kopplad till tänkande, tal och kommunikation – om man är öppen för ”spirit” – inspirationen som kommer från det högsta.

Vi har även ökad förmåga att kommunicera extra finkänsligt och inkännande. Vi kan ana mer än vad som sägs… Det är en bra tid att prata om känslor med t ex partners eller med vänner i nöd. Vi är mer öppna för det osynliga och subtila och något mycket vackert och helande kan hända.


Den 11/6 (- går tillbaka till Vattumannen i Maj 2024 ):

Pluto går (retrograd) över till Stenbocken

LÄS TOLKNING HÄR


Runt den 11/6

Merkurius trigon Pluto

Kommunikation, djuptänkande och mentala krafter är särskilt starka nu. Övertygelseförmågan stärks. Vi sporras sannolikt till att uppmärksamma de outtalade ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Dialoger tenderar att vara starkare och tydligare. Vi kan nog känna att vi vill veta mer om och gräva i saker (i bästa Pluto-stil).

Det kan bli avslöjanden av större format inom nyhetsvärlden, TV, radio och tidningar.


Den 11/6 (- 27/6)

Merkurius går över till Tvillingarna

Merkurius går in i Tvillingarna, som den också härskar över. Detta innebär ett mycket snabbt inflytande på våra intellekt! Vi kan komma att bli extra nyfikna på ny information och ställa massor av frågor för att få nya svar och andra vinklar. 

Vi kanske inte har så bra fokus men istället utmärkt för att bolla nya idéer, lära nytt och upptäcka nya perspektiv. Vi kan bli mer underhållande, skarpa, cynisk och smarta – och samtalsbenägna online och hemma vid köksbordet över en kopp fika. Allt är intressant att lufta, särskilt om det är nytt. Dock kan en del vara överflödig information och kanske skvaller…

Om man letar efter ”absoluthet” kanske man inte kan hitta den under denna tid? Dualitet är ett tema för Tvillingarna och Merkurius i detta tecken tenderar att noggrant (och övertygande) ta upp båda sidor av en historia. Det finns alltid en annan sida. Vi kanske inte håller med om den andra sidan, men den är fortfarande kvar… Denna energi kan betona skiftande sanningar eller direkta lögner. Vilken sida av historien är sann? Kanske är de båda det, eller kanske ingen är sann?… Att använda denna energi för att försöka se igenom det vi läser och hör är bra, men vi kan försöka att inte döma samtidigt. Det finns mer till historien och vi behöver inte gräva djupt för att se detta. Samtidigt måste vi vara smarta - om något låter misstänksamt följ den tråden.


Runt den 11/6

Venus kvadratur Jupiter

När den expanderande Jupiters energi hamnar i ett spänningsläge till gudinnan Venus, så kan attraktion märkas litet ”överallt” luften… Kanske yttrar energin sig mest som rosa ”luftbubblor”, överidealiserande och en benägenhet att strunta i detaljer, vilket bäddar för att en del tenderar att ”falla” för ”vem som helst... Men samtidigt är det kanske en ”kick” att det kan finnas en massa romantik/svärmeri som ligger i luften… Även om attraktion kan väckas litet ”här och där” denna tid, utan att något mer sker, så var mån om att ge tillbaka positiv energi genom att vara den som är någon annans charmiga gensvar eller källa till glädje. Befintliga kärleksaffärer kan nu värmas upp till ”bubblande” nivåer!

Låt balans och harmoni vara ledstjärnan nu, vad som än sker!


Runt den 13/6

Venus quincunx Saturnus

Saturnus öppnar till en känsla av mer ansvar och kanske tveksamhet när det handlar om relationer och många tenderar att ställa några djupa frågor om relationer. Relationer och det som rör attraktion kan kännas ”kallt”, tråkigt eller saknas. Frågor som ”Vad vill jag” kan dyka upp. Många kan känna sig ensamma även om vänner/partner finns. Kanske dyker frågor upp kring vad ensamheten beror på. Om så är fallet så är det viktigt för att kunna förändra det som man inte är nöjd med. Kanske någon relation behöver sållas... Det är bra att satsa på att skapa en struktur som man kan tillämpa för att nå mål och önskningar.


Runt den 15/6

Merkurius kvadratur Saturnus

Denna aspekt kan vara bra för hårt arbete, och gynnar särskilt ensamarbete då kommunikation kan vara mer ”hämmad” eller också ökar kritiklusten…

Aspekten speglar att vi kan känna det som att vårt medvetandes energi (tankar) stöter på en mur, och det kan det också mana till att fokusera på realistiska, mogna alternativ: Det kan också öka tendensen till negativt tänkande eller överdriven försiktighet eller känslor av motstånd i sammanhang som rör förhandlingar, affärsrättsliga och/eller juridiska frågor. Sakfrågor som är angelägna kan ”tynga axlarna”. Avstånd i nära relationer är andra möjliga problem.

Vidare kan tankar, nyheter eller ensamhet kännas tyngande och leda till grubblerier eller en ökad känsla av ”nu är det dags att mota Olle i grind” så att inte förseningar och problem uppstår på sikt.

Se upp för bitterhet och samtala istället med någon/några som kan vara stödjande och se sådant som du inte tänker på och finna på angelägna råd. Eller läsa och ta reda på sådant som känns välgörande.

Aspekten tyder också på att försiktighet bör iakttas när det gäller ev. företagsfrågor, samt den egna ekonomin och skyldigheter. Planering är viktigt, men att nu genomföra något av stor framtida betydelse bör nog vänta litet, om det är möjligt. Vi bör fortsätta att följa sådant som kan hjälpa oss framåt, men kanske inte lita på alla råd från de som tycks vara ”experter” just nu, även om vi vill göra något konkret.

Planering är viktigt, men att nu genomföra något som har avgjort stor framtida betydelse, bör nog vänta litet, om möjligt.

Fortsätt att följa det som kan hjälper vägen framåt, men lita kanske inte på alla råd från de som tycks vara ”experter” eller äldre och ”vettigare” just nu, även om det känns viktigt att göra något konkret. ”Ligg lågt” om möjligt, slipa extra på sakfrågans kärnpunkt och omkringliggande ansvar och frågor. Tiden kommer när det ”faller rätt” – det som är bästa lösningen.


Runt den 17/6

Merkurius sextil Venus

Tid för charmiga ord, taktfullhet, behov av frid, sällskaplighet. Viska söta ord i rätt öron… Nu är det lättare att vara diplomatisk. En önskan om balans i kommunikation. Vi läser om och tar lättare in det vackra i omvärlden. Det här är även en fin aspekt för sociala kontakter, harmoni och kreativa projekt. 


Den 18/6

Nymånen kl 06:39:10 på 26°42' i Tvillingarna

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”. Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i, har Ascendent eller Månen i nymånetecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

Stjärntecknet som nymånen vistas i visar oss ledtrådar och nu är Solen och Månen sammanfogade i Stenbocken. Med dessa två sammankopplade i detta stjärntecken präglas denna nymåne av jordens element vilket ger stabiliserande energi som förstärker vår jordiska förankring och förmågan att fokusera.

Tvillingnymånen inspirerar oss att tänka på de budskap som vi sänder ut till världen och det är bra att ”fånga” dem först och ”plantera” dem med bästa ”gödmedel”, även om vi vill undvika det som är för djupt och föredrar att skumma längs ytan för att bibehålla maximal anpassningsbarhet. Så atmosfären tenderar att lättas upp. 

Tvillingnymånen hjälper oss att fokusera på våra tankar och hur vi har kommunicerat med oss ​​själva, med andra och för världen. Det är dags att glömma eventuella åsikter som vi ”lånat” från andra människor, från böcker, från TV: n och skapa våra egna istället. Det är dags att se över sättet att föra ut budskap, åsikter etc… Detta för att så dem rätt!

Tvillingnymånen hjälper till att öppna en portal för nya upplevelser. Det är dags att utforska livet med en nybörjarens sinne. Vi kan också passa på att planera en resa eller titta på en dokumentär om ett ämne som vi inte vet någonting om.

Eller är det kanske dags för en ny uppsättning hjul till bilen, en ny cykel, att pröva en ny skogsväg eller en ny typ av tillställning? Passa på att utforska tillvaron.

Nymånen i ditt personliga horoskops Hus (= livsområde):

Nymåne är en bra tid om man vill rikta in sig på nya mål. Nymånen sänder just nu energin från Skyttens tecken. För att se vilket livsområde som aktiveras av nymånens vibration så kollar man sitt horoskops hus. Där nymånen befinner sig på graden, kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är en av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop. 
LÄS TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSENHÄR

Tips om man medvetet vill använda nymåneenergin

Nymånen är en tid då det är bra att ”plantera frön” som sedan kan ge framtida växt, att inrikta sig på att låta drömmar manifesteras.
Du kan välja om du bara vill vara i stillhet i meditation, bön eller göra en ceremoni och känna tacksamhet för livets gåva och allt som är, eller om du vill göra en helande meditation och/eller ställa in dig på avsikter/intentioner för nymånen.

LÄS OM NYMÅNECEREMONIER HÄR.


Runt den 19/6

Sol kvadratur Neptunus

Händelser eller andra människor kan orsaka känslor av ”kaos”, oklarhet och/eller besvikelse dessa dagar. Det kan ge känslor av osäkerhet, skuld eller känslor av ursäktande, kanske ett ”undvikande” agerande. Energin har ett utmanande inflytande som gör att egokonflikter, rädsla för konkurrens och att dra nytta av vänlighet och medkänsla kan te sig förvirrande:

Tänk på att det finns också då en ökad mottaglighet för ”sken som bedrar”, t ex bedrägeri eller oärlighet från andra som vill utnyttja ”godhet” eller ”snällhet” eller helt enkelt de som ter sig ”svaga” (rädda), t ex och man bör också undvika sådant agerande själv då det kommer tillbaka, förr eller senare…(karma).

Att se bara det bästa hos människor och därmed bortse från annat, eller inte gå efter intuitionen, ökar benägenheten att bli desillusionerad eller besviken just nu – eller snart då energin avtar och saker ter sig mer ”klart” (avslöjat = Neptunus-dimman är borta).

Det här är inte heller den bästa tiden för konkurrenskraftiga saker som affärsrelationer eller förhandlingar. 

En sådan här Neptunusaspekt kan också tyda på tendenser till skvaller, skandaler, hemligheter och lögner. Det kan ske sådant som undanmanövrar, oklarheter, missuppfattningar och liknande, vilket då innebär att det viktigt att använda intuitionen. 

Enligt astrologins sätt att tolka Neptunus aspekter, så har den som har ett rent (=Neptunus högsta vibration) och ärligt hjärta (=Solens högsta vibration) lättare för att ”se igenom” oärlighet (”för klarhet leder till klarhet”). Men den som inte har ett ärligt hjärta har svårare för att ”se igenom”Det är viktigt nu att vara tydlig och ärlig om sin egen avsikt.

Denna neptuniska energi kan på det personliga planet ge tvivel, självtvivel, kanske förvirring där en gång fanns totalt förtroende och trygghet. I ett sådant läge är det till stor hjälp att man ”tankar in” energi som skapar inre tillit och skön energi - t ex genom att affirmera eller meditera på det man önskar uppnå inom sig själv.

Det bidrar till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och djupare förstå vad som behöver förändras i våra liv.

Eventuella känslomässiga problem kan speglas av Neptunus hos de som är mycket känsliga och sårbara till sin natur. En del kan känna av osäkerhet och modlöshet.
Tipset är då att mysa med ett tänt ljus och meditera på att nå klarhet och inre frid eller lyssna på musik som känns inspirerande. Den som medial kan också ställa frågor om vad kropp, själ och ande behöver! Det är lättare att få exakta svar denna tid och/eller att arbeta med ”lösa upp Mayans illusioner” (som ju är Neptunus högsta – gudomliga - roll)!


Runt den 19/6

Jupiter sextil Saturnus

Nu är verkligen läge att reda ut saker för att komma vidare mot viktiga framtida mål. Viktig och utvecklande kunskap kommer på plats! Vi kanske ställer de stora frågorna: Vilken sanning är det vi vill ”prenumerera” på i framtiden? Det kan också vara dags att verkligen förankra den i livet.


Runt den 21/6

Solen quincunx Pluto

Den här kvinkunsen med Pluto kan spegla en viss känsla av minikris eller kanske en diffus oro som kan kännas som ett slags hot – det kan komma från en osäker situation eller en uppfattning att andra är ”luriga” eller inte ”har rent mjöl i påsen”… De är kopplade till varandra och markerar ett fortlöpande tema relaterat till makt- och kontrollproblem eller destruktivt beteende. Vi kan behöva göra justeringar och kompromisser för att lätta på trycket och finna ut vad känslorna bottnar i och rensa bort dem genom bearbetning. 

En händelse eller person kan utlösa energierna genom att ta bort känslan av personlig kraft. I relationer kan många reagera genom att försöka styra och manipulera den andra personen vilket kan leda till konflikter och sårade egon. 

Var mån om att inte hamna i t ex "smutsande" anklagelser eller andra maktmissbruk. Hemligheter kan denna tid exponeras och rykten kan ev. förstöras medvetet. 

Men varje kris eller allvarligt beslut bär uppfattas som en övning i självförbättring. 

Då finns alltid möjligheten att kunna förvandla något i våra liv till det bättre som i slutändan har en positiv effekt på någon eller mänskligheten i allmänhet.


Den 21/6 (- 23/7)

Solen går över till Kräftan

Se beskrivning i första stycket om Kräftans säsong


Runt den 21/6

Merkurius sextil Mars

Denna aspekt snabbar på tänkandet och ger idérikedom, men har en tendens att skapa otålighet och oro. Många tenderar att vilja övertala andra om sin sanning eller bestämma över andra. Argumenterande är en möjlig effekt och det är lätt hänt att det sker heta diskussioner. Många tenderar dock att verka ganska oinsatta eller opålästa nu... Det är bra att tänka på vad man säger, hur man säger det och var man säger/skrivet det! Försök att avvakta istället för att "drabba samman" i dialoger.


Runt den 25/6

Merkurius kvadratur Neptunus

Vi vill nog gärna drömma ”fluffigt”, kanske ”flummigt” och vi är mer benägna att skapa eller uppleva skönhet, att njuta av det som är estetiskt och vackert.

Något vara vilseledande eller svårt att greppa i dialoger, vi kan ana det som inte sägs: Det kan skapa ovisshet, kanske vissa förvirrande omständigheter, så lita inte på alla omkring, för alla har inte rena avsikter. Men de som är helt ärliga, har rena avsikter, kan lita på känslan, följa intuitionen. De kan lita på sitt rena hjärta. Det som medvetet sägs och görs för att vilseleda andra, slår på något sätt tillbaka. Sanningen kommer fram – så småningom - oavsett.


Runt den 26/6

Mars kvadratur Uranus

Snabb omvälvning, plötslig överraskning, oväntade överreaktioner, förvånande impulsivitet, ”eldig” hänsynslöshet är några nyckelord och någon eller några kan komma till uttryck som ett resultat av den energi. Det kan ge känslor av att saker är ”motvals” men trots det så är det ett ”felvändande” som triggar till att finna ut nya vägar eller lösningar. Som resultat får man något nytt och fräscht, som man inte förväntat sig.

Dock kan många vara mer ”på kant” nu så undvik att gå in i konflikter och undvik tendenser till att vilja ”gå lös med ilska” eller liknande.… Energin har en tendens att spegla en störande eller mer upprorisk sida. Så ja vi kan räkna med ”uppblossande” händelser/känslor över hela världen, även ”strider”, det kan ske privat och vi får höra om både sådant, om banbrytande eller oväntade händelser i nyhetssammanhang… 

Mars kvadratur Uranus kan dra fram känslan av att behöva "tampas" med någon/något, eller ”strida”, en del kanske kämpar för att bryta sig fri från restriktioner och ”översitteri”.

Det är svårare för många att kompromissa, så meningsskiljaktigheter kan flamma upp. 

Var vis och klok och agera för att dämpa aggressiva tendenser denna tid! Detta är nämligen en tid som kan dra fram ökad ilska.

Som nämnts undvik ”utbrott” för att få utlopp för energin mot någon eller något. ”Ta det med dig själv”, alltså låt irritation eller ilska få ett konstruktivt utlopp när du är själv t ex genom ett träningspass, ”byt miljö”/luft” genom att t ex gå ut i skogen eller prata med någon som förstår vad du känner, eller gör något kreativt… Som några exempel.
Men det kan handla om att många behöver ta itu med svårigheter, krångel och "laddade", situationer både globalt och i enskilt. Det vill säga, säga ifrån mot något. Men gör det på ett klokt sätt!
Att inte "skapa gnistor" under den tid som följer är mer än angeläget. 

Många kan behöva hantera rädsla eller oro denna tid. Detta är en "adrenalinaspekt".

Med Mars och Uranus ökar energi som ”vill” ”spränga sig fram eller splittra”. 

Undvik också impulsiva åtgärder och att ta farliga risker! Undvik våghalsighet! 
OBS: Vi kan använda den här energin för att tjäna ett högre syfte och till att finna uppfinningsrika lösningar och något nytt kommer fram. 

Dock tenderar denna aspekt att dra fram hat/vrede som bl a kan riktas mot ledare/regeringar runt om i världen och mellan människor. 
Energin kommer att ge någon from av "utlopp", den finns där och behöver "kanaliseras" alltså.
Men det är viktigt att ta avstånd och inte vara en del av dess aggressiva/destruktiva utlopp, att undvika situationer där den kan "missriktas". 

Välj hellre ”zero”/nollpunkten, utan att för den skull bli utslätad och stå upp för orättvisor etc på ett stabilt sätt... 
Snarare är detta en tid att agera konstruktivt med energin, kanske att våga stå upp för något bra. 

Så det kan vara många som nu försöker hitta vägar att bryta gamla ”stofil”-sedvänjor, sociala låsta gamla regler och seder, hävdvunna uppfattningar. Och det kan man göra utan att riskera skada eller onödiga strider, för dess efterverkningar kommer tillbaka till slut (vänder åter när tiden är inne)… Undvik att gå emot andra (även i dialoger) och försök att gå ur situationer som trycker på ”aggressionsknappar” (egna som andras). 

Motionera hellre för ge utlopp för energin, men inte ör hård motion … Var mjuk i viktiga konversationer eller något annat eftersom oddsen ökar för överreaktioner... 

Var noga i trafiken eller med att använda tunga maskiner etc vid denna tidpunkt.


Runt den 26/6

Merkurius quincunx Pluto

Våra sinnen kan skickas till ”skuggiga platser” och då är det bra om vi inte ”terroriserar” oss med våra tankar, utan försöker att få loss litet ”tankeskräp” istället, d v s använda energin till ”att rengöra” sinnet.

Den här aspekten kan göra att vi uppmärksammar de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och att våra tankar får mer djup. Man kan ana att detta också manifesteras i dialoger där hemligheter och avslöjanden sannolikt kommer att ske.

Många kan använda denna energi till att använda information för att manipulera andra, så det gäller att se igenom sådant. Den som anammar den bästa sidan av energin, kan lättare förstå att t ex antydningar handlar om en mycket större fråga som vi kanske känner att vi vill veta mer om, gräva i (i bästa Pluto-stil).


Den 27/6 (- 11/7)

Merkurius går över till Kräftan

Det uppmuntrar intima samtal och nära kontakter. Kräftan är tecknet som handlar om behov, känslor och mor/far (eller någon annan som har omsorgsuppgiften) och barn (eller ett älskat djur). När vi lägger till Merkurius, planeten för information och kommunikation, blandas ord och känslor av omsorg. Det är lättare att ”stämma in” och känna empati med vad någon säger och det är även lättare att ta vad de säger personligt (även om deras anmärkningar inte har något att göra med oss). Ord kan vara tröstande eller omogna - tänk på ”verbala kramar” och/eller verbal ilska. Detta är i alla fall en bra transitering om man vill prata om sina behov, eller lyssna på någon som behöver gråta på axeln. Det kan vara en konfessionell känsla för konversationer. Att prata/tänka på det förflutna kan också betonas. Viss information kommer till oss genom intuition – alternativt så kan några gamla minnen dyka upp.


Runt den 29/6

Sol trigon Saturnus

Denna aspekt ger ökad stabilitet. Samt möjlighet att arbeta mer fokuserat. Här antyds en dos envishet och måttlighet som är till konkret hjälp och ger oss att ha styrkan att planera och sikta framåt. Ja, att våga oss på att börja klättra till en bergstopp, d v s en vilja att uppnå höga mål och ambitioner.

Detta är en källa till tydlighet. Vi känner mer självdisciplin och självförtroende, så det är lättare att ta större ansvar för våra handlingar, och åta oss våra åtaganden med ökad känsla av värdighet.

Bra energi om man jobbar med någon uppgift eller något projekt, vilket kräver både fokus och arbete. Nu är det verkligen läge att reda ut saker för att komma vidare mot viktiga framtida mål. Viktig kunskap kommer lättare på plats!


Runt den 30/6

Merkurius trigon Saturnus

Denna harmoniska aspekt hjälper oss med ett praktiskt tillvägagångssätt för att lösa vardagliga problem. Det är lättare att syssla med rutinaktiviteter. Vårt tänkande tenderar att vara mer tydligt, enkelt och systematiskt.

Det är läge att rensa sådant som skrivbord om där finns hopade göromål… Eller att ta itu med annat som hopat sig. Eller att resonera om allvarliga och konkreta ting. Vi kanske nu även söker råd från mogna/äldre eller erfarna människor som stöder våra ambitioner och hjälper oss med saker kring våra mål.

Energin uppmuntrar oss att vara kritiska på sätt som hjälper oss att bygga det verkliga och inte på teorier, att sända ut raka budskap om våra framtida intentioner.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**

MER ATT LÄSA  

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.


**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar