Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 26 maj 2021

DEL 3: ⚡Uranus⚡ i astrologin: Transiter – tider med överraskningar & spännande insikter!

Detta inlägg är en fortsättning om planeten Uranus, astrologins banbrytande, geniala och revolutionerande kraft i våra liv. 

Nu handlar det om Uranus transiter till det personliga horoskopet och vad det kan innebära.

💫💫 DEL 1 HÄR, handlar bl a om Uranus i horoskopets stjärntecken. 💫💫


💫💫 DEL 2 HÄR handlar om Uranus i horoskopets astrologiska Hus. 💫💫

 

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk. (Jag har fått veta att någon tar av mina texter utan att ange källan - se HÄR om det).
 

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

 

Uranus - den ”väckande” universalkraften


Inom astrologin är Uranus den revolutionära planeten som öppnar kanaler för det högre sinnet och åstadkommer nödvändiga förändringar som (vanligtvis) inte kan motstås.

Uranus är också den som ska ”väcka oss”, då det är planeten som är astrologins ”stora uppväckare”. Frågan är vad som ska ”väckas”, kanske någon undrar: Jo: Allt det som är tvärtemot vad man lärt sig som allmänt vedertaget, bland annat. Uranus vill lossa på det man envist ”håller på”. Uranus belyser det som känns intressant, nytt och givande men jobbar också med att upplysa oss om det som inte känns så bekvämt att få veta om, bland annat i vår omvärld. Alltså det som vi inte fick lära oss i skolan, det som vi inte fått lära oss, veta, av andra omkring oss (vänner, familj t ex) eller genom massmedia etc.

Uranus ”bryter in i” de synsätt eller värderingar vi haft för länge (i Uranus ögon) och ”öppnar ögonen” vilket hjälper oss att kunna börja ifrågasätta saker och ting vi tyckt varit ”rätt”. Uranus vill att vi ska få våra egna insikter. Dess uppgift är att ge oss nya infallsvinklar och föra in oss på något helt nytt som är vad vi ”inte trodde” eller ”tänkt på” eller fram till dess inte förstått vidden av.


Uranus energi beskrivs vanligtvis som plötslighet, ”slumpen”, revolution, oväntade förändringar och störningar i vardagen. Som en blixt bryter Uranus in i tiden och bryter våra mönster och status quo, ibland kan det ske på ett chockartat sätt eller ”rör runt” i det som stagnerat.


Uranus är en universalkraft, vilket betyder att det ligger utanför vår makt att kontrollera dess energier. Den ”bryter in” med oväntade händelser vars syfte är befria oss från förtryckande omständigheter. Uranus skapar behovet av att komma med en lösning som är utanför ramen. Uranus energier, även om de som är plötsliga och svepande, brukar ta ungefär ett år på sig för att manifestera sig helt i våra liv och som tydlig erfarenhet där man kan se ”mönstret” som är en utvecklingskedja.


En transit från Uranus till någon planet i vårt födelsehoroskop, brukar innebära att något ovanligt, oväntat och plötsligt äger rum. Man kan nog påstå att det är specialdesignat av Kosmos. Så några kosmiska överraskningar får oss att se den delen  av livet från en annan vinkel. Ibland är det snabbt befriande, och andra gånger är det ett kaotiskt skede innan befrielsen kommer. 


Ta fram transiter från Uranus:


Genom att gå in HÄR eller HÄR kan du ställa upp ditt horoskop och ta fram de transiter från Uranus (och andra planeter) som är aktuella under en viss period, bakåt, i nuet eller framåt. Ja vilken tid som helst.


Lär dig mer om tillvägagångssättet HÄR HÄR HÄR. 


¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤


Uranus transiter ”bryter loss bojor”


När Uranus gör entré som transit så kan det i vissa fall ske ”omskakningar” t ex i "vardagslunket", inom arbetslivet eller på relationsnivå. Man ställs inför överraskningar. Det man inte planerat eller tänkt sig ramlar in vilket kanske inte upplevs som en smidig resa.

Saker och ting kan bli ganska excentriska och inte på det sätt man kunnat ana. Men man ska inte se på dessa manifestationer som fel. Ett tips är att gå med i det istället och se hur livet förvandlas på ett sätt som inte är precis vad man trodde från början.
Utgången brukar bli till det bättre, även om vägen dit kan vara ganska ”knagglig", ”guppig” och kanske förvånande. Man kan nog säga att det ibland är litet ”oj då”, ”va?” eller ”oops”, eller kanske man ofta känner och säger ”gud vad häftigt”, ”men så spännande” eller kanske ”what!!!”.


Som den högre oktaven till Merkurius anländer Uranus för att hjälpa oss bryta gamla, hindrande, osunda och/eller förstelnade regler och förändra etablerade strukturer. Uranus transiter ”bryter loss bojor”, även våra mentala ”låsta föreställningar”.


Om man har kommit till en punkt då man känner ett missnöje med en situation, förstärker Uranus transit det och tar det till nästa nivå. För att ta ett exempel så kanske man känner sig missnöjd med sitt jobb och så anländer Uranus som transit och man får sparken - man kanske är chockad, men nu har man chansen att byta kurs. Två år senare kan man se tillbaka och förstå utifrån det som sedan skedde med en ny utbildning och efter det ett nytt givande arbete, att det ju var precis vad som behövdes. Eller man kanske har ökande problem med sin partner och så kommer Uranus som transit. Ja, det kan bli ett nytt läge, där det ”bär eller brister”… 


Man kan känna sig spänd eller nervös under processen, särskilt när det gäller de saker man just då fokuserar på. Men oavsett så är det förnyelse som väntar. när Uranus agerat färdigt. En ”uppgradering”. Kanske kommer transiterande Uranus till horoskopets Merkurius och ”stökar om” i det intellektuella så man måste sätta sig in i nya saker, lära om, ta reda på saker och ”vända” på sitt tänkesätt. Ja är det någonting som Uranus då ”gör”, så är det att stimulera ”geniknölarna”.

 

Det kan verka som att allt påskyndas, även verka som att man tvingas mot sin vilja, men det är ingen bra idé att motstå, det leder till att saker ”missleds”. För Uranus vill puffa oss i en viss riktning, och föra in oss till något nytt väntar bakom hörnet. Vi ser det inte. Inte från början. Så det bästa tillvägagångssättet är att underhålla möjligheterna för det man ska utveckla eller lära sig. Det blir då en spännande tid istället för en anspänd tid – eller att man hamnar i ett slags ”vacuum”… Man kan förstå att denna förändring som Uranus vill komma med, är en befriande kraft som visar en ny kurs eller väg. Tvärtom än man är van vid…


Uranus kan ha ett något störande inflytande under en period av stress, men det är klokt att komma ihåg att störningar kan medföra betydande förändringar, vilket inte är dåligt även om det kan upplevas så.


Uranus är teknikplaneten och det kan hända att man måste lära sig att använda ett nytt verktyg, maskin, en dator eller till och med jobb som involverar internet, telefoni. 


Uranus är också kopplad till sådant som ”telepatisk kommunikation” liksom insikter som kommer från ingenstans. Ens omgivning kan börja uppvisa elektriska störningar. Så det är bra att se över ledningarna i hem eller på jobbet...


¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤


Medelålderskris - Uranus transit i opposition horoskopets Uranus

Oppositionen till Uranus inträffar för alla vid omkring 40-42 års ålder. Det är när transiterande Uranus passerar mitt emot vårt eget födelsehoroskops Uranus (den natala Uranus). 

Det är en tid som också är känd som medelålderskris - krisen mitt i livet. det är då man plötsligt kan slita loss de ”bojor” som hindrar en från att uppfylla sin egen unikhet. 

Man kan t ex få modet att lämna ett stillastående förhållande, eller plötsligt följa en länge begravd dröm. Det är  en tid då man tar sig förbi hindrande omständigheter eller rentav "spränger sina egna gränser". Man
 vill uppleva sig själv på nytt och behöver hitta en ny betydelse av sin existens.

Detta kan vara en revolutionerande förändring i livet, beroende på Uranus och dess aspekter. Man kan nå framgång i omvärlden, men man är mer mån om sin individuella integritet". Om man inte omorienterar sitt liv den här perioden blir det utan verklig personlig mening och utveckling eftersom man "står kvar", kanske i en dålig relation eller trist arbetssituation.

’’’’’’⚡⚡⚡⚡⚡’’’’’’⚡⚡⚡⚡⚡’’’’’’

 

Uranus transiter och energier …

En stark Uranus-transitaspekt (t ex Uranus transit opposition eller kvadratur ditt horoskops Merkurius, Ascendent, Mars eller Måne) kan en del uppleva som en elektrisk känsla i kroppen, kanske ”vandrande” spänningar.

Det kan till och med vara som att ”få stötar från elektricitet”… Man kan känna sig speedad eller rastlös och har svårt för att slå sig till ro och ”bara vara”. Extrem kreativitet, snabbt tankeflöde eller maniskt träningsbehov kan ske som följd, detta för att energin behöver ett utlopp. Men stundvis behövs tid att vara stilla, att jorda sig och ”bara vara”.
Man kan känna annars sig ”utbränd” eller trött, för energin är stark. Uranus transiter kopplar oss till ett snabbt energiflöde.

Dock är också en tid med Uranustransiter
då man får nya insikter, och många ”väcks i sin andlighet” om man inte tidigare gjort det – annars är det en tid av ett steg till på den andliga ”öppningsvägen”. Det är bra att inta föda som dämpar oro och äta jordande mat, det som växt under jord t ex, samt mörka/bruna/mörkröda grönsaker och frukter. Lugnande örter som kamomill kan för en del behövas.

De yttre planeternas transiter
skapar förändring genom att först stimulera någon aspekt av vårt elektromagnetiska fält, framför allt gäller det Uranus. Uranus tycks påskynda de elektriska strömmarna som stimulerar energikanalerna som kallas ”nadis” (INFO ), den eteriska motsvarigheten till vårt nervsystem. Denna känsla stimulerar oss till att göra förändringar. Så det är en tid då man med stor sannolikhet finner nya vägar och befriar sig från stelnade attityder eller sätt att se på livet.

Om Uranus transit aspekterar ens sol i födelsehoroskopet, kan man till exempel uppleva en nydanande omvälvning som leder till att man blir mer flexibel och kan gå med i energiflödet och börjar erfara stimulerande upplevelser. Om man studerar de astrologiska Hus som är inblandade får mer information om vilka teman som är aktuella.

När du fått fram de tider du har Uranus-transiteringar enligt ovan så kan du läsa om vad Uranus-transiter betyder för dig HÄR.

’’’’’’⚡⚡⚡⚡⚡’’’’’’⚡⚡⚡⚡⚡’’’’’ 

När ⚡ Uranus transiterar  

... ditt första Hus 

Denna fas kan innebära Till en början kan du uppleva en längtan efter att förnya dig och förändra dig själv. Du kan försöka vara annorlunda eller vilja se annorlunda ut. Din individualitet börjar lysa!! Det tenderar att locka människor till dig. Mycket förknippas med att du visar sin individualitet på något sätt, som med frisyrer, kläder, stil, sätt att vara på, etc.

Det kommer inte att ske över en natt, men plötsliga förändringar i ditt liv kan lämna ett bestående intryck som inte ger någon väg tillbaka.

… ditt andra Hus

Denna fas kan innebära att du kan hitta vägar att tjäna pengar på originella och uppfinningsrika sätt. Pengar och ägodelar tenderar att ”komma och gå” på plötsliga, oväntade sätt. Det kan förekomma ovanliga förändringar i din ekonomiska situation eller din inställning till den. Du kanske börjar känna en enorm önskan att få vara "fri från pengar och ägande". Du kan ändra inställning till allt du anser värdefullt och nödvändigt och de saker du spenderar pengar på för att trygga din tillvaro. Du kan uppleva plötsliga förändringar som leder till en ny förståelse, i hur du handskas med det materiella och "egendom".

… ditt tredje Hus

Denna fas kan medföra förändringar i hur du tänker och kommunicerar. Ditt intellekt tenderar att stimuleras till nya tankebanor och synsätt. Kommunikationen kan bli mer unik på något sätt, kanske utvecklar du en udda humor, får nya spännande insikter och ser saker från andra synvinklar etc. Det kan ske ovanliga eller förnyelse i relationer med syskon och/eller storfamilj och rutiner kopplade till det. 

Kontakter med människor kan mer eller mindre komma att förändras eller omstruktureras. En del kan kretsa kring din närmaste omgivning eller kanske du flyttar och därmed börjar att umgås i en ny miljö. Men det kan vara så att du rör dig mer runt i dina närmaste omgivningar eller reser runt i landet, och upplever sådant som förnyar dina tankar och åsikter. Du kan få en helt ny syn på livet. Kanske blir du nyfiken på nya tekniker eller sådant som astrologi eller astronomi – eller något annat som ”bryter av” det som du är van vid.


… ditt fjärde Hus.

Denna fas kan innebära att du erfar ett mer oregelbundet hemmaliv, din vanliga rytm kan förändras och det kan kännas stressig. Kanske du känner för att förnya inom hemmet. Dina känslor kan vara mer instabila i förhållande till närstående. Även om förändringar sker denna tid kan du utveckla ett intresse av att finna en tryggare fristad. Plötsliga, oväntade händelser kan ge nytt ljus över din vanliga livsrytm och även kontakten med dina rötter (barndom, släkt). Eventuellt kan du känna att du behöver flytta och skapa ett hem i en annan miljö, på annan ort.

Inledningsvis under denna fas, kan det ske förändringar i din närmaste omgivning, vilket kan göra att du först känner dig otrygg eller orolig så är det egentligen en tid då stelnade strukturer bryts, för att skapa förnyelse som hjälper dig att ”komma loss” från hämmande känslor eller familje- hemsituation.

 

… ditt femte Hus

Denna fas kan innebära att du genomsyras av nya energier så att du börjar bli mer excentrisk, kanske radikal och handlingskraftig på ett nytt utlevande sätt. Du känner att du vill ha mer utrymme för självuttryck. Du kan börja uttrycka din kreativitet på originellt sätt, kanske finner nya former av uttryck, kanske utveckla konstnärliga talanger.

Romantiken kan också förnyas i ditt liv, kanske upplever du spännande överraskningar. Du kan även dras till nya och kanske exotiska fritidsaktiviteter. Du är ”ute efter” intressanta erfarenheter. Dessutom kan sådant som rör barn komma att ändras, inte nödvändigtvis eget/egna. Det kan vara tankeväckande situationer och nya insikter, kanske i samband med fritid, jobb eller aktiviteter. Eller annars kanske ett plötsligt behov av att få barn eller de barn du redan har kan överraskar dig… Andra möjligheter är att du inspireras av barnens värld och finner ditt eget inre barn.


… ditt sjätte Hus

Denna transit handlar om omstrukturering av sådant som är kopplat till din yrkessituation. Det kan handla om andra rutiner, det kan handla om förnyelse, ”avbrott” från det du är van vid, och en helt annan situation inträder. Kanske är det inte vad du tänkt dig, men det har ett syfte att hjälpa dig till nya insikter och så vidare… Det kan ske nya saker som handlar om hälsa och välmående, du kan hitta nya ”må bra-vägar”. Kanske dras till okonventionella hälsovårdsmetoder eller ovanliga procedurer och läkningsmetoder.

Om du har är missnöjd med dina rutiner, ditt jobb eller något som handlar om ditt välmående, kan du, kommer du nu göra nya förändringar.

Kanske du också irriteras av rutiner, kanske auktoritära beteenden hos andra, kanske chef, och i denna fas kan du göra ”revolt” på något sätt. Det hjälper dig till mer frihet i hur du strukturerar dina uppgifter… även om det är på hemmaplan…


… ditt sjunde Hus

Denna transit handlar om omstrukturering, märkliga/icke-traditionella relationer (nära vän, partner eller samarbetspartner). Du kan uppleva nya, ovanliga relationer, ”avbrott”, långväga, på unika sätt, kanske träffa någon på ovanliga sätt eller ”slå dig samman” med någon som ses som speciell av andra.

Missnöje i dina relationer kan dyka upp, och du vill förnya, förändra, bryta eller hitta nya sätt till att umgås… Du kan annars få en ny syn på partners och relationer eller får insikter som ger dig nya perspektiv. Det kan också betyda att en befintlig relation avslutas eller att en ny startas. Det kan väcka spänning.


… ditt åttonde Hus

Denna fas kan innebära du vill kontrollera ditt öde och du gör ”vad som helst” för att det ska bli så. Möjliga upproriska tendenser kan komma upp inom dig, som kan kretsa kring drastiska omvandlingar med annan person på det intima planet. Det kan dyka upp rädsla för att förändring inte sker, så att du skakar upp förändring med nya ”grepp” som utmanar och väcker dina latenta djupa känslor – kanske gamla trauman frigörs. Det sker en inre pånyttfödelse.

Åttonde huset står för de resurser som delas med andra. Det kan ske förändringar inom det området, förändringar som är nödvändiga.

Om du skulle ha gjort dig beroende av någon eller något kan du märka det och vilja frigöra dig. Med det kanske inte blir en subtil process, utan snarare på ett plötsligt explosivt sätt, vilket också kan ta fram frågor om sådant som ödet.

Ofta förknippas ”livets avslut” med detta hus, men det behöver inte betyda en absolut fysisk sådan. Det kan också gälla strukturer i livet som fyllt sin funktion, och när de ändras, kan det leda till en ett avslut av det gamla vilket ger plats för något nytt att växa. Det kan också vara en tid då du fördjupar eller förändrar uppfattning om ”livets avslut”.


… ditt nionde Hus

Denna fas kan innebära en stark utveckling av din livsfilosofi: det kan också innebära förändringar gällande utbildningsvägar eller rese-val.
Du kan få nya insikter och föra fram otraditionella åsikter, övertygelser och till och med byta livsstil. Du kan bli en kämpe för något nytt som du tror på. Kanske börjar du undvika de som är alltför traditionella eller konformiga. Du dras mer till okonventionella sätt för att skaffa kunskap och kan utveckla högre medvetenhet. Du kan också känna att du behöver vara fri att tro som du vill! 
Du kan föra fram nya insikter som sätter fart på stillastående tänkande hos andra.

Under denna tid är det inte omöjligt att du oväntat flyttar till en annan plats, långt bort, kanske till och med till ett främmande land. Spontana eller långa resor kan påverka ditt liv och inställning till andra kulturer och delar av världen. Men det kan också handla om internetkontakter. Den intellektuella stimulans som du får under denna tid, kan leda till att du lär dig om rymden, kosmos, teknik, astrologi etc kanske på egen hand.


… ditt tionde Hus

Denna fas kan innebära att du börjar känna dig ”anti” mot traditioner och allt man ”måste” bygga upp och lyckas med i livet… Du kanske byter karriär för att förnya din inriktning, hittar en spännande hobby eller söker efter ditt ”riktiga”, genuina livsmål… det kan göra att du hittar dig själv och den väg som känna spännande och som ger dig ny energi. Detta kan förnya ditt rykte. Din position kanske skapar en del uppståndelse. Du kan roas av att experimentera med ditt offentliga inflytande.

Om du haft problem med att hantera myndigheter, kan det bli märkbart under denna fas och det kan även leda till konflikt med någon överordnad. Kanske för att du känner dig manad att uttrycka dig på ett rebelliskt sätt. Planera dina drag och agera inte utifrån plötsliga impulser.


… ditt elfte Hus

Denna fas kan innebära att du har ett större fokus på vänskap, grupper, klubbar, organisationer, etc. Du är mer i samklang med kollektivet, kan komma ”på toppen av trender”, kan få nya humanitära intressen eller åsikter; Du värderar gemenskap framför andra relationselement. Du kan göra nya val av vänner. De aktiviteter du väljer kan vara annorlunda mot förut. Dina framtidsideal kan förändras, och dina visioner av framtiden är på väg att utvecklas och visar dig nya sätt att leva ditt liv med en helt ny inriktning.

Du är på väg att göra dig av förlegade beteenden. Människor som kommer in ditt liv kan leda dig till ett nytt sätt att leva och vara.

 

… ditt tolfte Hus

Denna fas kan innebära att du fruktar förändring eller längtar efter det, beroende på hur pass framåt du vanligtvis är. Samtidigt utvecklar du humanitära egenskaper. Du kan uppleva nya kreativa energier som ger skapande tillväxt. Denna tid kan förändringar, originalitet och uppror vara knutna till andlighet och intuition; Du kan hitta spännande uttrycksmedel för dit inre.

Ditt förhållande till olika institutioner kan förändras, du kan känna att du vill frigöra något som skulle innebära en risk för att du ”hamnar” inom någon situation där. Du vill inte känna att du hämmas. Du kan komma i kontakt med detta gällande någon nära dig.

Men en annan tänkbar yttring är att saker i ditt undermedvetna omstruktureras så diskret att ingen ens lägger märke till det. Det kan ske själviakttagelse som innefattar djup begrundan om din roll i universum, som ger nya insikter.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤


Mer att läsa:


HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR

HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR

HÄR HÄR HÄR HÄR 

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

MER

Viktiga planetpositioner om under flera år speglar vår kollektiva utveckling R 

Retrograda planetrörelser uppfattas som "dåligt" - är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

 

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.

 

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar