Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

lördag 1 maj 2021

Astrologisk prognos för Maj 2021

I Universum (som vi är en del av) tickar den kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster (s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. Astrologer spårar och tolkar dessa förbipasserande transiter. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO) 


De allmänna astrologiska
 prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så prognoserna är väldigt begränsade i omfattning och djup.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Texterna är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 

Oxens säsong 19/4-20/5

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så ”hoppade” Solen ur Vädurens intensiva säsong och landade i det jordande tecknet Oxens säsong den 19/4. Vi kan därmed se Solen med stjärntecknet Oxen som bakgrund fram till 20/5       

Oxen är vårt andra stjärntecken i zodiakcirkeln, och Oxens säsong fokuserar vår uppmärksamhet på att bygga. Oxen tar ner oss till jord för att hjälpa oss att sakta ner vår framfart, och ber oss att rulla upp ärmarna och skapa en konkret hållbarhetsplan. Nu kan vi lugna ner oss och hitta vårt fokus igen. Nu går vi in i ett jordat spår som ger oss möjlighet att omfamna livet i det långsamma körfältet.

Oxen är den bestående leverantören, som också älskar livets jordiska nöjen. Det öppnar till en långsammare, mer njutningsinriktad takt, tonvikten läggs på våra sinnen. Vi inbjuds till att gräva i och känna, smaka, beröra, höra och uttrycka våra sanningar, våra värderingar och det som formar vårt självvärde.

Oxenergi kan vara lika sensuell och elegant som den ärfrossande” och lat. Men detta tecken uppmuntrar oss att planera vårt arbete med enkla steg och sedan vidta dagliga åtgärder. Under Oxens säsong kan vi påminna oss om att det är det som är långsamt och stadigt som vinner tävlingen fram till 20/5.

Om vi ”tappat bort” självvärdet och med det självomsorgen, kan vi då äga, värdera och ge omsorg till något annat utanför oss själva? Vi kan den här säsongen be om att få hjälp att se det personliga värdet - inte bara känna igen det, utan veta det. 
Från det kan vi se hur omsorg om våra ägodelar speglar det värde och den vård vi ger oss själva. Som ett resultat värderar vi ägodelarna som vi bryr oss om och det vi äger, vilket skapar mer nöje och ömhet – och det gör att sådant som värdet består eller kan öka. Oxen bedömer tålmodigt om något är värt investeringen av tid och resurser.

******************************* 

Tvillingarnas säsong 21/5-21/6


Varje år från och med 21/5-21/6, beroende på året, transiterar Solen Tvillingarnas stjärntecken (Tvillingarnas säsong), och vi sträcker oss in i en period av energi och rörelse och, beroende på vem man frågar, en ”tokig tid med en del drama”... Men när Solen rör sig genom Tvillingområdet på himlen - så aktiverar den vår ”Tvillinghet”. Effekterna varierar beroende på vårt eget födelsehoroskop, men i allmänhet drar Solens transitering genom Tvillingarna fram vår sällskaplighet; vår nyfikna natur; vår önskan att prata och leva och kommunicera. Det aktiverar också våra motsättningar, vår mångfald, vår motsägelsefullhet och otillförlitlighet. Det är en tid för höga höjder och lägre nedgångar.

Vi känner det. Tar upp det. Vi uppfattar det intuitivt. Små aningar som bubblar upp från magen. Ett skifte i marken under våra fötter säger att något är oupplöst. Att förändring är på väg.
Tvillingarna är vindens rastlösa energi. Det är dags att fånga doften av det och rida längs vinden... Det signalerar en tid med större rörelse och mångfald. 

Ständigt rörlig, flyttande och bärande någonting från ett ställe till det andra. 

Stjärntecknet Tvillingarnas uppgift är att byta energi. Att ”blåsa iväg”- röra runt i - stillastående situationer. Att behandla ett mångsidigt informationsregister. Tvillingarna jagar efter fascinerande fakta, dualistiska idéer, motsatta synpunkter. Tvillingarna vill inte något annat än att ha sitt sinne töjt bortom uppfattningen. Tvillingarna går inte på djupet utan på bredden.

Så när det är Tvillingsäsong, tenderar vår energi att kännas spridd och vild, eller vi kan inte tyckas sluta prata, eller vi känner oss fräcka… och vet inte varför? Ja, kanske är vi bara mänskliga och har en rolig tid, eller kanske är det Tvillingsäsongen.


Tvillingsäsongen ber oss att stiga in i vår mångsidighet, vildhet och tokrolighet och ta in kunskaper och sprida dem...Byta energi, byta luft… Vi kan växa och överraska varandra utan att landa eller fastna. Tvillingsäsongen ber oss att vara flexibla, troligtvis mer flexibla än vi är beredda att vara, mer än vad som kanske känns lätt. Men fortfarande finns det sämre saker…

Den tid som Solen vandrar genom Tvillingarna är särskilt bra för att samla sommarens läsarlista (vinters för södra halvklotet), att komma ikapp med vänner och att planera korta resor som känns ”föryngrande”.

Tvillingarna lär oss om den dualitet som är närvarande i allt, att veta båda sidor i varje situation. Energin är dubbel - både tjuven och köpmannen. Budbäraren och lögnaren. Den brusande ungdomen och den ensamma eremiten som återhämtar sig. Mästaren på ”allt och ingenting”, är Tvillingenergin villigt att spela ut alla roller. Tvillingarna påminner oss om att vi alla har en tvillingsjäl som antingen kan lura i skuggorna eller integreras i vår medvetna medvetenhet. Ingen av oss är utan vår dualitet. Även om Tvillingarnas tecken uppenbart manifesterar denna dualitet, så har vi alla tecken inom oss, även detta. Varje tecken är en annan aspekt av det mänskliga tillståndet. De luftiga rikena i denna tid ber oss att lyfta situationer som är fyllda med blytunga ballonger.


Tvillingarnas energi är som
trollkarlens, den som korsar trösklarna, som rör sig mellan världar. Tvillingenergin är porten. De två kolumnerna som är detta teckens symbol, skapar en öppning, en portal för oss att gå igenom. Tvillingarna lär att information är åtkomst. Allt vi lär oss i livet är en inkörsport som vi flyger igenom, men vi lär oss inte allt på en gång. 

Tvillingenergin kan vara mycket att hantera, men det är inte dåligt - inget tecken är det. Nej, men vissa stjärntecken kan vara enklare för oss, andra kan överraska oss, andra som kan störa våra planer. 

Tvillingsäsongen ber oss att stiga in i vår mångsidighet, vildhet och tokrolighet och ta in kunskaper och sprida dem...Byta energi, byta luft… Vi kan växa och överraska varandra utan att landa eller fastna. Tvillingsäsongen ber oss att vara flexibla, troligtvis mer flexibla än vi är beredda att vara, mer än vad som kanske känns lätt. Men fortfarande finns det sämre saker…

******************************

DATUM PLANETASPEKTER MAJ 2021

(världshoroskopet/kollektivt/allmänt) tolkning


Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”:

Uranus går retrograd i Oxen (retro mellan 14/1 till 20/8)

Pluto går retrograd i Stenbocken 27/04 (retro mellan 27/04-6/10) 

Saturnus går retrograd i Vattumannen 23/5 (retro mellan 23/5 till 11/10) 

Merkurius går retrograd i Tvillingarna 29/5 (retro mellan 29/5 till 22/6). Om Merkurius retrograd HÄR .

Runt den 2/5
Merkurius trigon Pluto
Kommunikation, djuptänkande och mentala krafter är särskilt starka nu. Övertygelseförmågan stärks. Vi sporras sannolikt till att uppmärksamma de outtalade ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Dialoger tenderar att vara starkare och tydligare. Vi kan nog känna att vi vill veta mer om och gräva i saker (i bästa Pluto-stil). Det kan bli avslöjanden av större format inom nyhetsvärlden, TV, radio och tidningar.

Runt den 2/5
Venus sextil Neptunus

Det ger en benägenhet för dagdrömmeri och behov av avkoppling. Överlag känns det mer behagligt. Med denna harmoniska aspekt aktiv kan många dessutom längta efter och lättare uttrycka mer romantik, medkänsla och intuition i relationer. Singlar kan känna en längtan efter ”vacker och själslig kärlek” ett mer ”andligt band”. Det är en bra tid för ”dating”. De som mediterar kan känna en närmare kontakt med gudomligheten, en känslomässig och andlig koppling till hela skapelsen - ovillkorlig kärlek. Nu finns också potential till större fantasi och känsla för det vackra, sköna och konstnärliga. För artister ger denna aspekt ett starkare flöde av inspiration, kreativitet och gynnar god smak.

Runt den 3/5
Merkurius kvadratur Jupiter
Ökad kommunikation och överenskommelser är mer ”på tapeten”. Dessa tenderar att ha större betydelse och det är en ökning med viktiga nyheter av personlig karaktär. Viktiga diskussioner och förhandlingar äger rum. Men var ändå noga med detaljerna när det handlar om skriftliga saker som att underteckna papper av något slag. Extra medvetenhet i all kommunikation vid denna tid kan bidra till att förhindra missförstånd.
Denna aspekt kan också indikera oroligheter när det gäller rörelse, kanske även en del problem med fordon – men i så fall är det sannolikt något som man förbisett som behöver korrigeras, på djupet… Det är också en tid då vi planerar och tittar på utökade möjligheter, som resplaner och att köpa biljetter.
Även rastlöshet när det gäller planer och att utöka möjligheter, som resplaner och att köpa biljetter tenderar att inte bli exakt som man tänkt. Undvik att slösa denna tid – det kommer surt efter… Var noga med detaljerna när det handlar om skriftliga saker som att underteckna papper av något slag. Extra medvetenhet i all kommunikation vid denna tid kan bidra till att förhindra missförstånd.

Vi kan också räkna med att någon nyhet har större betydelse på det personliga eller i större sammanhang som massmedia.

Men Jupiters läge nu, varnar också för att ”tro på allt”, så se upp för propaganda utan grund och dåligt underbyggda nyheter! Och undvik att själv falla för frestelsen att överdriva.

Runt den 3/5
Solen kvadratur Saturnus

Det kan märkas att det finns mycket i tillvaron att ”ta itu med” som kräver planering. Det är i så fall tid att ställa in sig på hur det bör arbetas igenom för att man ska kunna ”lätta på bördorna”. Det i sin tur ger mer självdisciplin. Men initialt kan det kännas som att hinder, ”låsning” eller en ”tyngd” drar i alla trådar så att det segar. Man kan också säga att vi kan känna ett motstånd. Så visst kan många uppleva en känsla av at testas och att någon utmaning märks litet extra. Å andra sidan är detta en bra tid att mogna ”med uppgifterna” och ”slipa” på de färdigheter man har, eller som nu behövs för att övervinna de uppgifter som ”tornar upp sig” eller för mycket ansvar.

Det är en tid att fokusera på framtida mål och att bearbeta gammalt för att ”kasta stenen” man bär och istället hitta en inneboende styrka och inte ”huka sig” under Saturnus tunga energi. Om det känns litet ”trögt” eller ”vitalitetslöst” är det möjligt att många fattar beslutet att ”lossa på knutar” och stiga av för mycket ansvarsuppgifter, för att lyfta av sig oket… Eller ge tömmarna till någon annan… kanske för att få en andningspaus eller välja något annat att göra. (Det kan handla om vad som helst; arbete, hemmasysslor, intresseområde som tar mycket tid etc).  

Den 4/5 (-11/7)
Merkurius går över till Tvillingarna

tecknet som den också härskar över. Detta innebär ett mycket snabbt inflytande på våra intellekt! Vi kan komma att bli extra nyfikna på ny information och ställa massor av frågor för att få nya svar och andra vinklar. 
Vi kanske inte har så bra fokus men istället utmärkt för att bolla nya idéer, lära nytt och upptäcka nya perspektiv. Vi kan bli mer underhållande, skarpa, cynisk och smarta – och samtalsbenägna online och hemma vid köksbordet över en kopp fika. Allt är intressant att lufta, särskilt om det är nytt. Dock kan en del vara överflödig information och kanske skvaller…

Om man letar efter ”absoluthet” kanske man inte kan hitta den under denna tid? Dualitet är ett tema för Tvillingarna och Merkurius i detta tecken tenderar att noggrant (och övertygande) ta upp båda sidor av en historia. Det finns alltid en annan sida. Vi kanske inte håller med om den andra sidan, men den är fortfarande kvar… Denna energi kan betona skiftande sanningar eller direkta lögner. Vilken sida av historien är sann? Kanske är de båda det, eller kanske ingen är sann?… Att använda denna energi för att försöka se igenom det vi läser och hör är bra, men vi kan försöka att inte döma samtidigt. Det finns mer till historien och vi behöver inte gräva djupt för att se detta. Samtidigt måste vi vara smarta - om något låter misstänksamt följ den tråden.

Runt den 6/5
Venus trigon Pluto
Nu kan vi gå djupare i våra relationer, och/eller få fördjupade insikter om relationer och kärlek och de värden vi har i livet – vad vi verkligen värderar. Det öppnar till mer sinnligt djup! Det i sin tur gynnar romantik på en djupare nivå – bakom ord och yta. Våra känslor går djupt och exponerar dolda aspekter. Det kan skapa ett intensivt behov efter djup intimitet. Relationer är mer intensiva men inte uttömmande. Denna aspekt aktiverar också mångas ”sex appeal”. Vi kanske känner mer passion, men passionen upplevs inte påstridig, eller på ett manligt sätt, utan här handlar det om en mer mottaglig och feminin energi!

Dessutom är det lättare att på ett milt sätt eliminera något som är oönskat eller onödigt i på relationsfronten. Emotionella mönster kan komma till ytan, vilket ger oss en chans att rensa eventuella känslomässiga blockeringar. Det hjälper oss också med att vara mer smidiga och trevliga i sociala situationer.

Runt den 8/5
Venus kvadratur Jupiter
När den expanderande Jupiters energi hamnar i ett spänningsläge till gudinnan Venus, så kan attraktion märkas litet ”överallt” luften… Kanske yttrar energin sig mest som rosa ”luftbubblor”, överidealiserande och en benägenhet att strunta i detaljer, vilket bäddar för att en del tenderar att ”falla” för ”vem som helst... Men samtidigt är det kanske en ”kick” att det kan finnas en massa romantik/svärmeri som ligger i luften… Även om attraktion kan väckas litet ”här och där” denna tid, utan att något mer sker, så var mån om att ge tillbaka positiv energi genom att vara den som är någon annans charmiga gensvar eller källa till glädje. Befintliga kärleksaffärer kan nu värmas upp till ”bubblande” nivåer!
Låt balans och harmoni vara ledstjärnan nu, vad som än sker!

Den 9/5 (-2/6)
Venus går över till Tvillingarna
Energin är som en ”ytlig flirt” med ”glimten i ögat”! Med Venus i Tvillingarnas ligger flirtande, dejting, mer energi i fasta relationer eller trevliga vänskapsmöten i framkant.
Kanske det är litet svårare att skapa en fast relation för singlar? Men i befintliga relationer kan märkas en ökad lekfullhet eller ett extra kommunikationsbehov, men visst kan parterna snegla på karismatiska personer litet extra utanför relationen, men inte mer än så, eller nja kanske kasta dit en glimt i blicken…
Venus i Tvillingarna säger i grunden "omväxling är livets krydda". Tecknet Tvillingarna är också känt för att vilja ha ”två av allt”, inte så sällan två älsklingar… Ja det är inte precis så att tecknet ”tar tag i någon” och håller kvar till varje pris, för det är inte en ”fasthållande” energi. Med Venus i Tvillingarna kan man lätt bli attraherad, från en dag till nästa, så det är många som egentligen inte är riktigt motiverade att slå sig ner eller hållas fast: Men när förälskelse slår till, ja då är det läge för en relation om där det finns lekfullhet och en viss spänning. Så att för fånga någon under Venus i Tvillingarna så behövs glimten i ögat, humor, lekfullhet och också ett ”jysst snack” som lockbete... Men om det inte fungerar, var beredd på att det dyker upp någon ny och intressant, kanske finns ett ”intresseobjekt” i bakfickan... Det här är en bra tid att utveckla en "andra kärlek" om man har en relation… så länge den andra kärleken är karriär, kreativ eller hobby.
Det är också en tid då kreativitet lättare kan få ett utlopp och många hoppar på nya hobbys som stimulerar sinnet och visar nya talanger. Perfekt om man gå en ny kurs för att utöka sina färdigheter, kanske dansa, spela instrument eller börja teckna.
Om det finns saker man vill säga om människor omkring, eller de nära och kära är det här en bra tid att få fram saker från hjärtat. Men man kan behöva tänka lite innan man talar.

Den 11/5
Nymånen kl 21:01, 21°17 i Oxen + ”micro new moon”- mikromåne.
Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.
Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i, har Ascendent eller Månen i nymånetecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor. Stjärntecknet som nymånen vistas i visar oss ledtrådar och nu är Solen och Månen sammanfogade i Stenbocken. Med dessa två sammankopplade i detta stjärntecken präglas denna nymåne av jordens element vilket ger stabiliserande energi som förstärker vår jordiska förankring och förmågan att fokusera.

En mikromåne är inte ett officiellt accepterat astronomibegrepp, men det innebär motsatsen till en supermåne. En mikromåne är den minsta full- eller nymånen, den inträffar när månen är längst bort från jorden. Eftersom en mikromåne är längre bort ser den ungefär 14% mindre ut än en supermåne. Dessutom verkar det upplysta området 30% mindre, så det kan se lite mindre ljust ut.

Det första av jordtecknen, Oxen, handlar om att skapa bördig jord för att plantera våra frön i - både bokstavligen och metaforiskt. Under påverkan av Oxens stjärntecken vänder vårt fokus till vår grund, vårt underlag. Nu kan vi sätta våra fötter på fast mark och jobba på vår trygghet där vi är. Vi jordas. Utifrån en grund kan vi bygga någonting och nymånen i Oxen hjälper oss att vara envisa och ihärdiga. Att inte ge upp så lätt. Vi får också draghjälp till uthållighet.
Nu kan vi så frön som får växa. Ja, vi blir medvetna om att det är rejält virke som vi kan bygga något bestående av. Oxe-nymånen hjälper till att manifestera och upprätthålla våra önskemål och mål i den materiella världen. Det påminner oss om att använda de resurser som vi har, framför allt naturens!
Oxen reglerar kroppen. När vi är helt jordade i vår kropp och medvetna om informationen som kommer in genom våra sinnen har vi hittat ett sätt att komma fram i ett meditativt tillstånd. Vi är närvarande. Det är särskilt kraftfullt att koncentrera våra intentioner på Oxe-teman som fokuserar på den fysiska kroppen. Sådant som gör att den fysiska kroppen mår bra och som den behöver för att existera: T ex mat, skydd och vatten.

Nymånen i ditt personliga horoskops Hus  (= livsområde): Nymåne är en bra tid om man vill rikta in sig på nya målNymånen sänder just nu energin från Oxens tecken. För att se vilket livsområde som aktiveras av nymånens vibration så kollar man sitt horoskops hus. Där nymånen befinner sig på graden, i detta fall runt 21 grader i Oxen, där vid de graderna i det tecknet kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är en av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop.  
LÄS TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR. 
Nymånen är en tid då det är bra att ”plantera frön” som sedan kan ge framtida växt, att inrikta sig på att låta drömmar manifesteras. Du kan välja om du bara vill vara i stillhet i meditation, bön eller göra en ceremoni och känna tacksamhet för livets gåva och allt som är, eller om du vill göra en helande meditation och/eller ställa in dig på avsikter/intentioner för nymånen
LÄS OM NYMÅNECEREMONIER  HÄR.

Runt den 12/5
Mars sextil Uranus
Genom denna energi kan många som är medvetna välja att se en annan sida, en ny och mer intressant vinkel, kring saker som irriterar, som skapar konkurrens och väcker sårbarhet! Det antyder en mer rolig, excentrisk, spännande energi till det hela som kan förlösa mycket. Upplösning av konflikter bör då innebära trevliga överraskningar och stimulerande möten – som ”svar”/respons! 
Vi kan räkna med inspiration, oberoende och motivation som kan medföra snabba förändringar som hjälper till att lösa vårt ursprungliga förhållande till drama, frustration eller någon slags kris. Det går lättare att ta initiativ till nya engagemang. Denna aspekt kan ge ett ökat behov av fysiska aktiviteter och energin stimulerar också till kort och snabb prestanda.

Runt den 12/5
Merkurius trigon Saturnus

Denna harmoniska aspekt hjälper oss med ett praktiskt tillvägagångssätt för att lösa vardagliga problem. Det är lättare att syssla med rutinaktiviteter. Vårt tänkande tenderar att vara mer tydligt, enkelt och systematiskt. Det är läge att rensa sådant som skrivbord om där finns hopade göromål… Eller att ta itu med annat som hopat sig. Eller att resonera om allvarliga och konkreta ting. Vi kanske nu även söker råd från mogna/äldre eller erfarna människor som stöder våra ambitioner och hjälper oss med saker kring våra mål. Energin uppmuntrar oss att vara kritiska på sätt som hjälper oss att bygga det verkliga och inte på teorier, att sända ut raka budskap om våra framtida intentioner.

Runt den 13/5
Solen sextil Neptunus
Den här aspekten främjar medkännande, kreativitet och 
det konstnärliga. Aspekten tenderar att göra många av oss inspirerade och det är lättare att känna omgivningsvibbarna.  Energin kan också fungera som underverk i våra relationer. En uppmaning att hjälpa andra betyder det här, förlåtelse och välgörenhet. Nu är vi mer i kontakt med vår mest andliga energi och vi bryr oss om vad som behöver vårdas i våra hjärtan. Vi kan lättare se lättare den andras synvinkel, vi kan kanske ”gå i deras skor” (identifiera oss med) och därmed trösta eller visa att vi verkligen förstår. Det är en mjukare energi som ökar benägenheten för allmän ”snällhet” och är även en drömsk energi som är till hjälp i meditation. Vi kan få en djupare och bredare förståelse av vår plats i världen. Det är viktigt att vi inser att uppnå våra mål och drömmar innan vi kan hjälpa andra. Egot drar nytta av en mer andlig outlook, så att vi kan arbeta på att uppnå framgång. Vår väg till framgång kan också hjälpa till med en stark intuition. Om du ensam kan du möta en känslig eller andlig typ av partner, vilket kan komma från engagemang i föreningsliv eller andra gruppsammanhang. Förhållanden drar nytta av en gemensam vision om framtida fridfullhet tillsammans. Aspekten ger ett andligt inflytande som främjar vår fantasi och intuition. Det bidrar till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och att djupare förstå oss själva, våra motiv och känslor.
Den 13/5 (-20/12 2022)
Jupiter går över till Fiskarna 
Det högt sinnade och andligt kopplade stjärntecknet Fiskarna tar nu med sig den mest positiva och hoppfulla planeten – Jupiter - in i sitt havsrike! När Jupiter nu reser genom Fiskarna kan många känna och uppleva att de avslutar en uppgift eller avslutar en viktig cykel - och i så fall är det så. Varje planet och stjärntecken har definitiva egenskaper. Den mest anmärkningsvärda kvaliteten hos Jupiter är att den astrologiskt är så nära förknippad med lycka, rikedom och överflöd. Jupiter har djupa effekter på fisktecknets moral och produktivitet. Vi kan känna den mest upplyftande kärlek och uppfyllelse när vi ställer andras behov först. Att hjälpa andra att upprätthålla hopp är ett bra sätt att hålla perspektiv och vara tacksam för varje förmåga vi har den här tiden med Jupiter i det tecknet. Det kommer att ge ett överflöd av återverkan! Ju mer vi ger med hjärtat och/eller hjälper andra, utan att vilja ha något igen, desto mer får vi igen på något sätt, som vi inte alls föreställt oss… Så ”ge” av hjärtat, hjälp andra men förvänta inget tillbaka! Ha bara tillit, för som ”svar” (så småningom) kommer en fantastisk utdelning ändå från något håll i livet och inte nödvändigtvis från ett ”givet” håll! Kanske du en dag kommer in i en skog och där finns stora, goda, lättplockade bär i överflöd och fantastiska svampar som du aldrig sett maken till, som du sedan kan fylla frysen med! Eller något annat underbart!
Vad gäller Jupiter i Fiskarna måste man annars, utöver det, vara viss om va
d man verkligen önskar i livet, omfamna det och tillåta sig att ”önska” och drömma, och föreställa sig och lägga med kärlek för att det ska manifesteras på bästa sätt. Att undvika negativa tankar är viktigt, eftersom detta är ett ”önsketecken” som också hanterar ”våra tankemönster”. Var viss om att det också är en tid som är full av olika tecken, visioner om framtiden och ”impulser” om vad man ”behöver göra” för att växa andligt! Detta är verkligen en av de mest andliga tiderna! Jupiter kan inte vara mer andlig än i detta tecken. Men, var viss om att det också kan gå till överdrift (Jupiter) med ett andligt ”överberoende” som kan göra att man ”flyger i det blå” och får för sig saker som är mer ”fantasi” än andliga visioner eller kontakt med andra dimensioner… Skillnaden är ”hårfin” med dessa energier. Se till att vara ordentligt jordad, alltså och gör vardagliga saker som fokuserar sinnet. 
Kan du erinra sig den tiden när Jupiter sist fanns i Fiskarna – hur det var då för dig? Det kan ge en ”hint” om hur den här tiden till viss del också kan upplevas:
Det var mellan 17/1 2010 – 22/1 2011 (utom tiden mellan 6/6 – 9/9 2010 då Jupiter var in i Väduren och ”vände”).
Det finns några punkter som kan vara ”samstämmiga” med vår tillvaro med denna ”Jupiterfisk-energi” tiden mellan 13/5 2021 -20/12 2022. Desto mer man är andligt öppen ju mer märker man av energin som omger Jupiter under resan genom Fiskarna: 
Det uppmuntrar oss att ha en positiv inställning till livet.  Med Jupiter i Fiskarna finns det sannolikt en känsla av att ha en mer positiv inställning till livet. Det kan aktivt uppmuntra oss att gå vidare och jaga efter vad våra drömmar kan vara och det försäkrar oss om att vi har förmågan att göra detta. När vi gör det ökar självförtroendet vilket leder till en ännu mer positiv inställning i livet.
Vi kan märka en tendens till att vara mer öppna. När det gäller allt som ”sköljer över oss” i tillvaron så är vi mer öppna för intryck, känslor och andra kunskaper än vad brukar dras till. Det kan finnas en ökad vilja att utforska saker i livet och vad som omger oss, vilket kan resultera i att vi upptäcker nya saker om oss själva och vem vet vart det kan leda oss…? Vi kan känna vi vill undvika att följa det ”hårda” och medlöpande samhället. Många känner för en mer ”utflytande” tillvaro… Vad man bör se upp med är att vilja ”fly” på något sätt, med någon form av ”flyktmedel” (lugnande, alkohol, droger… som ex), och istället hitta något som känns givande för själens avkoppling, som naturen, något kreativt, meditation, försjunka i filmens/musikens/romanernas värld eller vistas vid havet (som ex). Vi kan mer känna av att vi vill vara i en fri anda/en fri själ i denna mening och kan nog försöka göra allt vi tycker är bäst för vårt eget och andras bästa, jämfört med allt annat… Vi är mer benägna att ställa frågor om andlighet, om meningen, om vår existens m m.  När denna kombination inträffar är det ofta så att vi inte är rädda för att gå vidare och ställa existentiella frågor. Om vi inte kan förstå det kommer vi att fråga tills vi får svar under den här tiden...

Runt den 15/5
Mars quincunx Saturnus
Vi kan känna att vi vill ”hålla tillbaka” litet och vara mer måttliga eller försiktiga, kanske vad gäller nya idéer och kanske vill strukturera och planer det bästa sättet att starta upp dessa på. Så ett ökat behov av att avvakta kan gälla alltså. Att tänka till är bra nu innan agerandet.

Runt den 17/5
Solen trigon Pluto
Det ger många det intensiva fokus och den typen av genomskådande som är till hjälp för att kunna se igenom hemligheter – se bakom ytan. Det ökar förmågan att hantera konkurrens och möta människor som är raka och öppna i kommunikationen på ett fördjupande sätt och att nå kunskaper på bred nivå.
Det finns nu en ökad vilja hos många, att gå till botten och undersöka saker och ting, händelser och även sådant som skett i det förflutna, vilket hjälper oss att förstå det komplexa. Detta hjälper till att undvika problem i framtiden. 

Runt den 20/5
Venus trigon Saturnus
En sofistikerad, känslomässigt cool, ”romantiskt cool” energi. Här finns potential till att stärka kompanjonskap och parrelationer samt att skapa en stabil grund för de som påbörjar en ny relation eller dejtar.  Vi vill känna oss omtyckta och värderade av någon, vi vill det seriösa och är måna om att lägga ner tid för det som kan få bestå. Lösa relationer står inte högt nu. Nej, allvar och långsiktigt engagemang gäller.  Vi kan vi komma till beslut som ”behagar” på ”relationsfronten”: En del kan vilja reparera något och stärka en relation. Andra bestämmer sig för att inte försöka. Trygghet är nyckelordet!

Den 20/5
Solen går över till Tvillingarna
Se beskrivning i första stycket om Tvillingarnas säsong

Runt den 21/5 
Solen kvadratur Jupiter
Kanske många känner sig litet rastlösa eller otåliga nu? Kanske en del börjar ”smida” planer, men vet att energi och resurser inte finns på plats ännu för att göra det till verklighet eller framgång. Ja kanske vi vill mer än vad som är möjligt just nu, men ta ett djupt andetag, räkna till tio och tänk igen. De alltför optimistiska känslorna vi kan ha under denna transitering kan leda till att vi hoppar in i något innan vi verkligen är redo…
Detta är en transitering av kort varaktighet som händer en gång om året, men det är en ”tryckpunkt” som kan få många att ta chanser och ”översträcka” sig själva på ett sätt som man eventuellt kan ångra senare...  Solen stimulerar Jupiters expansiva energi, så just nu är vi nog mer eller mindre angelägna om att visa världen exakt vad vi har att erbjuda. Problemet är att det finns en tendens här att erbjuda mer än vi verkligen kan leverera när det kommer till ”kritan”, kanske många ”hugger” efter mer än vad som är möjligt att tugga – eller överdimensionerar sig själv och sin förmåga – en del kan kanske vara mer ”benägna att skryta” eller liknande.  Känsla av missnöje kan få oss att söka stimulering. Så se upp för "behovet av mer". Solen kvadratur Jupiter vill expandera på ett kreativt sätt men (vi) kan känna en slags blockering och egot försöker kanske att täcka sådana känslor av frustration genom att ersätta med någon form av stimulering, till exempel hög musik, alkohol, mycket mat eller för mycket sällskap… Detta gör ingenting för att hjälpa oss gå vidare i vår strävan! Så, varva ner och undvik att ”ta ut svängarna” för mycket just nu.

Runt den 23/5 
Merkurius kvadratur Neptunus
Vi vill gärna drömma ”fluffigt”, kanske ”flummigt” och vi är mer benägna att skapa eller uppleva skönhet, att njuta av det som är estetiskt och vackert. Något vara vilseledande eller svårt att greppa i dialoger, vi kan ana det som inte sägs: Det kan skapa ovisshet, kanske vissa förvirrande omständigheter, så lita inte på alla omkring, för alla har inte rena avsikter.  Men de som är helt ärliga, har rena avsikter, kan lita på känslan, följa intuitionen. De kan lita på sitt rena hjärta. Det som medvetet sägs och görs för att vilseleda andra, slår på något sätt tillbaka. Sanningen kommer fram – så småningom - oavsett.

Den 26/5
Fullmåne kl 13:14, 5°29 i Skytten+ total månförmörkelse (Lunar Eclipse Total) samt supermåne Om du är i Australien, delar av västra USA, västra Sydamerika eller i sydöstra Asien, kommer du att se en Super Full Moon fullständigt förmörkad i cirka 14 minuter under denna totala månförmörkelse, om vädret tillåter.
Supermåne (perigeum/Moon’s perigee/Lunar Perigee INFO) innebär att Jorden, Månen och Solen är i linje, med Månen, då Månen är som närmast eller nära sitt närmaste avstånd till Jorden i en viss bana. Vissa astrologer påstår att den starkare gravitationen mellan Månen, Solen och Jorden, innebär ökade jordbävningar, vulkanutbrott och stora tidvattenstörningar. Det påståendet finns det olika åsikter om - för och emot: info 1 2, Den ursprungliga definitionen myntades av astrologen Richard Nolle 1979. Astrologiskt sett återspeglar supermånar en intensifiering av månenergin. Enligt Nolle kan man i några dagar före, under och efter Supermånen känna sig luddig eller har svårt att fokusera.
En månförmörkelse uppstår när fullmånen förflyttar sig in i och passerar skuggan bakom Jorden och Solens ljussken på Månen därför avbryts. Månförmörkelse kan, under de rätta förhållandena göra att Månen verkligen ser blodröd ut och därifrån kommer ordet "blodmåne". LÄS MER.

Man behöver inte någon utrustning för att titta på en månförmörkelse, som man gör med en solförmörkelse då man bör använda skyddsglasögon. Ljuset vid en månförmörkelse är svagare än ljuset från en vanlig fullmåne.
En månförmörkelse är alltid en fullmåne och markerar vanligtvis ändelser eller "punkter utan återvändo" där det mest handlar om själen.
Månförmörkelser ansågs förr även kunna skapa förändringar inom familjen eller hemmet: t ex födslar/dödsfall, äktenskap/skilsmässor. Man kan säga att det kan skapa någon slags ”rörelse” som förändrar på ”hemmaplan”.
Månförmörkelser ger oss även en inblick i vad Carl Jung kallade "skuggan” (Info): 
En månförmörkelse brukar kanske mest kretsa kring djupa känslor och även närstående eller viktiga kvinnor i våra liv (mor eller någon annan släkting, hustru, käresta – eller kanske t o m en kvinnlig chef). Helt enkelt: Någon som betyder något – eller som berört själen - och därför påverkar de djupaste, kanske också totalt omedvetna, känslorna. >LÄS MER HÄR.
Fullmånen i Skytten inspirerar till en känsla av entusiasm, frihet och expanderande horisonter för att berika livet med mening, upptäckter och kreativitet - den exponerade vyn blir panorama. Men... det är nu kanske också för lätt att bli överväldigad av dessa idéer och känslor, men poängen är då att rikta uppmärksamheten på långsiktiga mål och högre principer, snarare än att gå vilse i en flod av triviala uppgifter och detaljer eller illusoriska drömmar eller rena fantasier, så är du redo att kliva in i den stora bilden, utan att gå vilse i illusioner och höga ideal?
Vi glider lättare in i stora visioner, vilket kan röra upp både passion och hoppfullhet.
TOLKNING OM FULLMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR. TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER HÄR.  TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER FÖR ALLA 12 STJÄRNTECKEN HÄR.

Runt den 27/5
Venus kvadratur Neptunus
Denna kombination kan skingra vår vanliga energi, så att vi ”hamnar i dimma” vilket gör det svårt att komma någonstans konkret. Dock är vi mer benägna att skapa eller vilja uppleva skönhet, att njuta av det som är estetiskt och vackert och vi kan känna starkare längtan efter romantik…
Den här energin kan också skapa en förvirrande dimma som infiltrerar luften, båda planeterna tenderar att vilja vara idealiska, romantiska och mottagliga. Men tillsammans kan de skapa situationer som gör att vi kan undvika verkligheten som den är och det kan handla om uppfattningar om kärlek och inom relationer. Det kan kännas förvirrande, diffust och ogripbart. Fantasier kan gå över verkligheten. Eller i vissa fall, så kan någon inverka hypnotiskt, och då kan vi tendera att gå vilse i poolerna av någons ögon. Romantiska känslor kan komplicera livet och sätter en del i invecklade situationer.
Men den här energin kan också användas för helande, meditation och kreativa visualiseringar. För artister ger denna aspekt inspiration, kreativitet och fantasi.

Runt den 29/5
Merkurius konjunktion Venus
När gudarnas budbärare Merkurius reser genom sitt eget tecken Tvillingarna och under den genomresan just nu befinner sig i en konjunktion med Venus finns tendenser till att vi ”rör oss både snabbare och smidigare” och tänker och pratar snabbare och mer mångsidigt men med en avvägd ”toutch”… Merkurius tillsammans med Venus kan nämligen förhålla sig lättsam och anpassas till saker och ting – vilket speglas hos oss. Vi kan nu trivas med att samarbeta med andra med intellektuella sysselsättningar och ta del av vad andra förmedlar.
Detta är en kombination under vilken vi kan utbyta information och ha samtal som är direkta, tankeväckande, objektiva och känslomässigt fristående. Dessa egenskaper är viktiga eftersom det öppnar till konversationer där vi kan vara mer effektiva för att få klarhet och förståelse i situationer där det har saknats och behövts.
Under denna Merkurius-Venus-konjunktion i Tvillingarna, kan idéer helt enkelt vara just idéer, tankar kan vara just tankar och känslor kan presenteras enkelt och rationellt utan att någon behöver ta något personligen! Konversationer och informationsutbyte tenderar att ha en ungdomlig, nästan ”barnaliknande” nyfikenhet. Det kan vara som att varje inblandad person fascineras av vad de äntligen får säga, och genom att lyssna, vad de äntligen får lära sig om den andra personen eller om ämnet de diskuterar. Så det kan vara några dagar då de bästa konversationerna på länge sker, och i några av våra relationer…
Det är nu vi kan samla in och utbyta information för att förstå. Vi lär oss på många sätt att vara tydliga med harmoni. Så passa på att omfamna de lektioner som kommer fram för att hjälpa till mellan dig och någon annan – vän, arbetskollega eller partner! Det är nu vi lättare kan bli hörda – och sedda.

Runt den 30/5 
Venus quincunx Pluto
Relationer kan känsla mer intensiva och djupa, men det kan också väcka ”inre gamla taggar” – i så fall så betyder det att det är bearbetningspunkter som aktiveras. Hos vissa kan misstänksamhet eller dolda saker komma upp till ytan. Vi kan också upptäcka att vi behöver ligga lågt och anpassa oss till andra. Viktigt är att fokusera på att harmonisera motsatta synpunkter så att frid kan uppnås.

Runt den 31/5
Mars trigon Neptunus
Denna harmoniska aspekt ger fantasi, kreativitet, idealism och inspiration till att sätta igång något nytt, kanske inte av det mer praktiska slaget, snarare fantasifulla. Vi känner mer tillit och en harmonisk energi som tenderar att ”lösa upp” eventuella konflikttendenser: Det är en bra tid att affirmera eller meditera på det man önskar uppnå, framför allt om man önskar tona ner ev. aggressioner för att kunna möta livet med större fridfullhet.
Utöver det har denna aspekt en tendens att öka de sensuella önskningarna vilket är idealiskt för romantik. Vi kanske också känner mer för att röra på oss till musik ”i dansens anda”! Vi är mer känsliga för andras behov och vill också vara till hjälp. Vi kan också känna oss manade att använda denna andliga energi för att försvara de ”svaga” eller de som utsatts för något lidande, eller slåss för en rättvis sak. En stark känsla av det som är rätt och sant kommer att vägleda handlingarna.

*****************************

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som något "dåligt" men man bör inte tolka dem negativt, läs om det HÄR. 

DU KAN LÄSA MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.
Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar