Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

fredag 21 maj 2021

Superfullmåne & månförmörkelse "blodmåne" i Skytten 26/5 2021 – ”Tid för högre perspektiv"

Den 26 Maj 2021 är det fullmåne, en supermåne med månförmörkelse (i vissa delar av världen), kl 13:14:51 (svensktid - info), nu i Skytten.

Fullmånen passerar genom jordens skugga och skapar en total månförmörkelse, synlig från Antarktis, Australien, delar av Asien och Amerika: Se Världskarta. Under 14.5 minuter är då Månens skiva orange. Mer info HÄR.

Denna fullmåne är också årets närmaste fullmåne, d v s en supermåne, vilket gör den till den andra av två supermånar! 

*************************************

Fullmånens tolkning ska ses som ”fingervisning” och inspiration. Vi kan välja hur vi kanaliserar energier (Om) så hur energier inverkar personligt beror på flera faktorer, bl a var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. Men vanligtvis berörs mest de vars horoskop mottar starka aspekter, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk. (Jag har fått veta att någon tar av mina texter utan att ange källan - se HÄR om det). 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Indianstammar gav årets fullmånar olika namn för att lokalisera årstiderna (info). Majfullmånen kallas ”Full Flower Moon”, då våren blommar i överflöd denna månad. Vissa stammar kallade majfullmånen ”The Corn Planting Moon” (kornplanterings-månen) eller ”The Milk Moon”.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 

Varje fullmåne har olika energi! 

Varje fullmånes energier är olika, bl a p g a det stjärntecken den då befinner sig i. Dess krafter drar fram det undermedvetna och eventuella smärtsamma minnen. Sårbarhet ökar, instinkter bli starkare och vår energi ökar, vilket bl a kan ge oro. Den är månfasernas fulländning och anses vara bäst om man medvetet vill använda månenergin för ökad känslomässig balans. INFO HÄR & HÄR

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Astrologiska "data" för fullmånen i Skytten den 26/5 2021 

Den 26/5 2021 är fullmånens kraft starkast: kl 13:14:51 sv tid, vid 5 °25 grader i Skyttens stjärntecken. Tydligast inverkan har denna fullmåne på det personliga planet om den och/eller andra planeter aspekterar någon viktig planet/punkt i det personliga horoskopet och om man är född i tecknetDe som är mottagliga för kollektiva känslor märker också av energierna

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Om supermåne

Denna månad är fullmånen något närmare Jorden än den var i April (2021), vilket innebär att det är årets största och ljusaste fullmåne - tekniskt sett. För blotta ögat ser fullmånen inte ut att vara något större eller ljusare än April. Det är ett litet avstånd i rymdens stora skala, men vi ser en ljus, vacker supermåne (om vädret tillåter)! (info).

Supermåne (perigeum/Moon’s perigee/Lunar Perigee INFO) innebär att Jorden, Månen och Solen är i linje, med Månen, då Månen är som närmast eller nära sitt närmaste avstånd till Jorden i en viss bana. Den ursprungliga definitionen Supermåne myntades av astrologen Richard Nolle 1979.

På praktisk nivå, säger Nolle och andra astrologer att den starkare gravitationen mellan Månen, Solen och Jorden när det finns en Supermåne, också ger ökad risk för hårt väder eller seismisk händelse. De innebär ökade jordbävningar, vulkanutbrott och stora tidvattenstörningar. Vissa stjärnskådare har observerat att supermånar har sammanfallit med jordbävningar orkaner och andra naturkatastrofer. Det påståendet finns det olika åsikter om - för och emot: info 1 2.

Astrologiskt sett återspeglar supermånar en intensifiering av månenergin. Enligt Nolle kan man i några dagar före, under och efter Supermånen känna sig luddig eller har svårt att fokusera.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Om månförmörkelse- blodmåne

En månförmörkelse uppstår när fullmånen förflyttar sig in i och passerar skuggan bakom Jorden och Solens ljussken på Månen därför avbryts. Månförmörkelse kan, under de rätta förhållandena göra att Månen verkligen ser blodröd ut och därifrån kommer ordet "blodmåne". LÄS MER.

Man behöver inte någon utrustning för att titta på en månförmörkelse, som man gör med en solförmörkelse då man bör använda skyddsglasögon. Ljuset vid en månförmörkelse är svagare än ljuset från en vanlig fullmåne.

***********************************************************************

En månförmörkelse är alltid en fullmåne och markerar vanligtvis ändelser eller "punkter utan återvändo" där det mest handlar om själen

Månförmörkelser ansågs förr även kunna skapa förändringar inom familjen eller hemmet: t ex födslar/dödsfall, äktenskap/skilsmässor. Man kan säga att det kan skapa någon slags ”rörelse” som förändrar på ”hemmaplan”.

En månförmörkelse brukar kanske mest kretsa kring djupa känslor och även närstående eller viktiga kvinnor i våra liv (mor eller någon annan släkting, hustru, käresta – eller kanske t o m en kvinnlig chef). Helt enkelt: Någon som betyder något – eller som berört själen - och därför påverkar de djupaste, kanske också totalt omedvetna, känslorna.

Månförmörkelser ”vill” att vi ska göra viktiga förändringar och "vill" därför hjälpa oss att bryta gamla mönster så att vi med förnyad känsla kan ”börja om” utifrån det ”gamla” – det som hänt.

Man ansåg förr och många av de kloka i nutid menar att det är bättre att lyssna inåt och iaktta istället för att agera utåt under en månförmörkelse – och att om man inte kan säga något då som man inte menar ska man inte säga det. Det gäller ju i och för sig sig alltid annars också... Men att säga det under just månförmörkelse sägs ”slå tillbaka” – någon gång senare när man minst anar det… Om man känner sig manad att gå till handling under månförmörkelse så bör man vänta några dagar – det är bäst att låta energin stabiliseras.

Vi får information när en månförmörkelse ”talar”! 

Månförmörkelser är särskilt effektiva när det gäller att avslöja någons karaktär eller verkliga motiv. Man får alltså till sig ”tyst” information när en månförmörkelse ”talar till oss”! Så, ta till dig de signaler och budskap som du får vid månförmörkelser. Det kan gälla en person som du känner väl, eller trodde att du gjorde... Ibland kommer budskapen subtilt, ibland kanske t o m som skvaller…

En relation eller situation kan avslutas kring månförmörkelse eftersom vi då har lärt oss en hel del genom den personen eller situationen, eller också beror det på att situationen är dysfunktionell eller på något sätt inte längre kan vara stödjande.

Förmörkelser kan hjälpa oss att göra saker som vi aldrig trodde att vi skulle kunna göra och genom det övervinner vi gammal rädsla och kan gå vidare och våga mer.

Enligt gamla kunskaper så kan effekten av en månförmörkelse pågå i upp till tre månader, så detta kan vara en tuff, men renande, tid. Vi kan kanske känna det som att vi trevar oss över en mörk bro till ny mark. Visst kan det kännas ”mörkt”, men vi ska passera mörkret och nå något ljusare. Det följer en befriande läkning. Många kommer att känna sig nyförlösta – fri från gamla tyngder. Även obalanser som finns inom relationer rättas till.

Den kunskap och medvetenhet som Kosmos innehar hjälper oss på olika sätt om vi öppnat oss dit, även om vi inte alltid förstår det. Framför allt gäller nog det när vi upplever att vi inte får just så som ”vi vill”. Men: Kosmos kärleksfulla hjärta vet vad som är bäst för oss och hjälper oss därför med Kärlek.

Månförmörkelse och ”våra skuggor” 

En månförmörkelse är oftast en inre händelse, snarare än yttre händelser. Den väcker sådant som finns djupt inom oss – den drar fram minnen, drömmar och känslor. De kan vara vemodiga, de kan vara fyllda med smärta eller ilska…

Månförmörkelser ger oss även en inblick i vad Carl Jung kallade "skuggan” (Info): Vad vi upptäcker om oss själva och andra under en månförmörkelse kan därför ibland vara svårt att acceptera… Men om vi erkänner att vi har känslor som t ex: rädsla, ilska, svartsjuka och blockeringar så är det ett sätt att få grepp om dem så att de går att bearbeta och ”få loss”. De ”oskadliggörs”.

Om vi t ex har blivit självbelåtna eller kanske har tagit någon för given - eller något för givet - så är det troligt att vi inte kommer att känna likadant efter en månförmörkelse som har levererat sitt budskap…

Har man försökt låtsas vara oberörd och opåverkad av livets sårande händelser, så kan det göra att våra känslor ”slår upp” med kraft och de kan då överväldiga oss. Eller ger en ännu kraftigare blockering och på sikt en alltmer ”förstelnad” känslomässig attityd.

Så en månförmörkelse ger oss alltså en möjlighet att omfamna vår helhet och se var vi har utrymme att växa i nya riktningar – och att mogna.

OM vi är villiga att acceptera det goda tillsammans med det dåliga, kan månförmörkelser egentligen vara viktiga stunder av upptäckter inom oss, som också blir till magiska stunder om vi vågar erkänna våra känslor och uttrycka dem – och sedan släppa dem.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 

Astrologisk tolkning för fullmånen i Skytten 

När den känsliga och personliga Månen befinner sig i och belyser Skyttens stjärntecken, styrt av expansiva Jupiter, får vi energi i sinnet. Det lockar till nya idéer och att möta inspirerande människor.

Skyttenmånen skjuter oss ut ur vår komfortzon och till sanning. Känd för att vara utåtriktad, håller Skyttens energi inte tillbaka. Och under denna fullmåne kanske vi inte heller gör det? När vi är ensamma är vi bortom yttre påverkan och det ger potential att kunna upptäcka vår inre egna sanning. Det befriar oss från andras inverkan och ”yttre programmeringar”. Vi tillåter oss att röra oss genom ensamheten och märker att det är tillfredsställande att vara med oss ​​själva. Det är en viktig faktor.

Det kan kännas som att det är dags att skaka av sig gammal spindelväv, gå framåt och scanna horisonten för någon idé eller förhoppning, vars tid snart kommer. Nu är det lättare att gå igenom känslor ur det förflutna utan att hålla på rätt och fel. Om man hamnar i känslomässig återvändsgränd eller frustration, så gäller det att vara i ögonblicket och se det ur ett högre perspektiv, för det är extra möjligt nu!

Fullmånen i Skytten kan också öka på sådant som drömmar om främmande platser, ”önskedrömmar” om det som finns i fjärran – långt borta från nuet. Eller upplevas som en oro som ger behov av rörelse i någon riktning. Längtan bort eller efter äventyr kan alltså ”svepa in”. Så många känner sig nu mer sugna på att ta sig till platser bortom, om inte i den fysiska världen så i fantasin (meditation, själsresor, drömmar... t ex).

Fullmånen i Skytten inspirerar till en känsla av entusiasm, frihet och expanderande horisonter för att berika livet med mening, upptäckter och kreativitet - den exponerade vyn blir panorama. Men... det är nu kanske också för lätt att bli överväldigad av dessa idéer och känslor, men poängen är då att rikta uppmärksamheten på långsiktiga mål och högre principer, snarare än att gå vilse i en flod av triviala uppgifter och detaljer eller illusoriska drömmar eller rena fantasier, så är du redo att kliva in i den stora bilden, utan att gå vilse i illusioner och höga ideal?
Vi glider lättare in i stora visioner, vilket kan röra upp både passion och hoppfullhet.

Visst kan det kännas glädjande att sikta högt bland stjärnorna, men visioner och för höga förväntningar kan liknas vid att bygga luftslott om det inte finns en jordande grund – vilket då kan skapa besvikelse! Så det är bra att dels drömma och våga chansa, men att också hålla sig realistisk – på Jorden, d v s ”jordad” - så att man inte flyger för högt!
Gör man det, så är det läge att jorda sig; t ex genom att göra praktiska saker eller tänka sig att man sjunker ner i jorden.

Ett ökat behov av att förstå en större mening blir sannolikt mer märkbart, att se en betydelse i ett större perspektiv. Troligtvis får många en känsla av att vilja söka vidare och kanske trotsa gränser.
Nu vill vi veta hur saker och ting i livet förhåller sig och då finns inget tålamod för inbromsning, inte heller för ”knussel” eller mygel. Nu är det ärlighet som får möjlighet att blomstra, om än kanske litet burdust eller med mer kraft. Så, det är nog så att vi allmänt får uppleva att fler än vanligt har litet extra häftigt humör, och då säger sin mening... Å andra sidan så är det också samtidigt lättare att släppa taget och gå vidare, istället för att det ligger och gnager.

Varje fullmånes stjärntecken och aspekter anger tonen fram till nästa fullmåne.
Och om man är mer entusiastisk, hoppfull och energisk, är mer utåtriktad och har större frihetsbehov, längtar långt bort eller känner stor rastlöshet och kanske känner att man vågar chansa och satsa på något, samt vill veta mer och förstå helheten, ja då är man mer öppen för inflytandet från Skyttenfullmånen.

Fullmånen “vill” hjälpa oss med att ge upp dåliga vanor och släppa taget om negativa känslomässiga “bojor” och därmed bli befriade från dem - friare. Den drar fram det som inte har bearbetats och ger energi för att t ex rensa hem, relationsproblem eller gamla känslor.

När Månen vandrar och vistas i de olika stjärntecknen har den ett syfte med det:

Förra fullmånen i Skorpionen hjälpte oss bl a att gå djupare och finna ut orsaker till verkligt gamla, dolda och djupa sår m m och att kunna frigöra sådant.

Nu när Skyttens energier är aktiva så är det inte det djupgående och dolda som är förhärskande utan snarare det som riktar oss utåt mot omvärlden och livet i det stora hela. Det är en tid då vi kan känna ökad entusiasm och att expandera något medan vi ser bortom vår horisont… Skyttenfullmånen kan ge en känsla av att vi ”vet” att där finns en ”skatt” att finna, och genom att aldrig ge upp sökandets väg så kommer vi att finna den... Samtidigt som sökandets väg också ger glimtar om dess existens någonstans där ”ute”.  

Alla har, enligt astrologins synsätt, Skyttens energier någonstans i mindre eller större grad i sitt liv, vilket horoskopet speglar, men allmänt är det bl a förmågan att ”filosofera” och förstå livet utifrån ett vidgat perspektiv och behovet av främmande platser, samt behovet att planera sådant som kan få växa och utvecklas i framtiden. Och att kunna vänta sig något, d v s hoppfullhet.

Skyttmånen ”önskar” alltså hjälpa oss med att komma i kontakt med dessa energier.

Vi får tillgång till mer utåtriktad energi och eftersom vi kan bli mer rastlösa så är det bra att få utlopp för den energin. Skyttens tid passar bra för utomhusaktiviteter som nattliga brasor, campingresor - resor. 

Denna tid kopplar lättare våra känslor till vår inre livsfilosofi, så vi har stor hjälp av att låta visionerna guida oss till en medvetandeökning, kanske också ett litet uppvaknande då det sannolikt dyker upp något som ger nya perspektiv – och därmed nya möjligheter!

Det är vår egen personliga sanning och målmedvetenhet som vi är manade att anamma, samt möjlighet att förstå att ”sanningen kan gör oss fria”, i sinnet… 

Skyttens fullmåne ger oss upplevelsen av ett flöde av energi som påverkar oss att våga expandera och ta chanser. Det i sin tur får oss att se mer optimistiskt på livet och ger oss också känslan av att bra saker kommer att hända i framtiden, att livet bär med sig fördelar. Vi törs blicka framåt med tillit och nyfikenhet och ser nu fram emot framtiden. Vi släpper det förflutna.  Skyttfullmånen hjälper oss att lättare komma i kontakt med höga ideal och att hungra efter kunskap och sträva efter mening.

Denna fullmåne är bra att komma fram till vilken frihet som betyder mest. Att trycka på de gränser som håller oss tillbaka från att känna oss fria, att luta oss in i vad som känns äventyrligt. Och om vi känner oss kvävda där, omfamna att vara ensam. Gå ut på middag, gå på film, sitt i tystnad. Eller res ensam. Att lära känna sig själv i frånvaro av andra är en av de mest givande praxis i våra liv, och i sista hand en som också skapar mer frihet. Vidare är det så viktigt att avstå från att censurera känslor denna fullmåne. De kan behöva komma upp och ut. Var inte rädd för att uttrycka dem. Det betyder frigörelse

Det är en bra tid att vara uppmärksam på eventuella ”profetiska” drömmar och notera positiv överraskningar i det vakna livet. 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Tolkning av inblandade planeter (transiter)

OBS: Hur vi påverkas av – upplever - energin från fullmåneaspekterna beror på hur - och om - de påverkar det personliga horoskopet. De har oavsett en viss allmän inverkan! 

Vid fullmåne är oppositionen till Solen viktigast. Nu är det Solen i Tvillingarna i opposition till fullmånen i Skytten som bl a inverkar på vår tolkning av information, bedömningar, begrepp och föreställningar kring vad som är sant, möjligt och riktigt. Det är en tid där vi kan göra en medveten kursändring baserat på de nya begrepp som införlivas. Vi blir öppnare och nyfiknare och mer sociala, inte minst med tanke på att det är sommar!

Vi utmanas nu att leva efter – eller leva ut - våra sanningar. Ta också då makten att förändra något i ditt liv genom dessa nya insikter, eller dina drömmar eller det som kommer upp vid meditation. Vi kan känna att denna fullmåne uppmuntrar oss till att leda våra liv i sanning och också med passion. Det är som om vi blir ombedda att omfamna vår vildhet (Skytten), och att leda vårt liv så ärligt som möjligt.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Tolkning av
 andra inblandade planeter (transiter)

OBS: Hur vi påverkas av – upplever - energin från fullmåneaspekterna beror på hur - och om - de påverkar det personliga horoskopet. De har oavsett en viss allmän inverkan.

Starkast inverkan på denna fullmåne har månnoderna, månknutarna men också enligt vedisk ”drakhuvudet och svansen”– Norra Noden och Södra Noden: Dessa ses som indikatorer på krafter bakom utvecklingen av ödet.

Det som gör noderna så speciella är deras förhållande till förmörkelser. Varje gång Månen befinner sig i närheten av noderna är det sannolikt en förmörkelse, antingen sol eller mån. Förmörkelser kan bara inträffa under antingen sol-mån-konjunktion (nymånen) eller sol-mån-opposition (fullmånen) när förbindelsen mellan solen, månen och jorden avbryts.

Nodernas mystiska natur och förhållande till förmörkelser har varit känd sedan urminnes tider. De är kända för att hantera uppfattningen om individens förflutna och framtid, de fungerar ofta som betydelsefulla för både utmaningar och möjligheter

Innan man kan hitta svar på frågan ”vad innebär framtiden för oss?” måste man se tillbaka i tiden – för alla framtidens saker har sina rötter i det förflutna. Det är därför vi bör börja den här historien med att titta på själva nodernas förflutna ...

 

·         Norra Noden representerar öde och framtida utveckling

·         Södra Noden står för tidigare handlingar och karma


Förmörkelser har alltid en potential för störningar av livets flöde som är Månens påverkansdomän, eller det kreativa flöde som uttrycks av Solens energi. Inte alla förmörkelser är nödvändigtvis "dåliga" men vissa sällsynta är tillräckligt kraftfulla för att införa brytpunkter av ett visst slag, beroende på konfigurationen av andra betydande planeter. Att hålla detta i åtanke hjälper till att se månnoderna som kraftfulla punkter som oftast är "sovande" men när de är vakna medför de förändringar – ofta kraftfulla. Precis som i den vilande drakens symbolik: där finns en kraftfull sovande kraft som släpper loss eldflugor när den vaknar.

Tvilling-Skytt-Noderna under denna skyttförmörkelse, antyder att vi kan börja justera våra uppfattningar/övertygelser om vad som ger våra liv mening (Skytten) och hitta ett sätt att öppna våra sinnen för andra idéer som hjälper till att omforma vilka vi tror att vi är och reflektera över vad våra liv handlar om, kanske genom att iaktta vår omgivning eller genom kommunikation (Tvillingarna). Så vi möter en tid då vi förmodligen börjar ställa många, många fler frågor (Tvillingarna) för att få svaren och också avväger dessa utifrån ”en bredare bild” (Skytten). Vi kan också komma att utveckla ett större ”nätverk” med kontakter och ökade dialoger som kan handla om hur man kan utveckla saker vidare – det kan gälla i vardagen, tekniska saker och ”bollande” av utvecklande idéer. Vi följer sannolikt trender inom utbildning, lärande och undervisning. Den mentala aktiviteten ökar, fler nätverk kan skapas och sociala möten kan öka för att upprätthålla vårt behov av kontakter med många andra, variation och aktivitet.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

ASTROLOGISK PROGNOS FÖR HELA MAJ 2021 HÄR

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Fullmånen i ditt personliga horoskops Hus  (= livsområde):

För att se vilket livsområde som aktiveras av fullmånens vibration så kollar man sitt horoskops hus. Där fullmånen befinner sig på graden, i detta fall runt ca 5°25  ' grader i Skorpionens tecken, där vid de graderna i det tecknet kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är en av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop. 

LÄS TOLKNING OM FULLMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 

Tips om man medvetet vill använda fullmåneenergin

Runt fullmånen kan omedvetna känslor och reaktioner komma upp, t o m minnen från barndom – detta så länge det inte är ”färdigt”. Fullmånetid anses bäst om man verkligen vill ta itu med det.

Att läka med måncyklerna hjälper oss att få tid att lyssna på våra intuitiva jag. Det gör att vi kan dyka ner i djupet av vad vi behöver och låta vår inre visdom tala till oss. Så låt dig läkas med hjälp av fullmånens energi.

LÄS TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER HÄR. 

LÄS TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER FÖR ALLA 12 STJÄRNTECKEN HÄR.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

MER ATT LÄSA 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling R 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Ta väl vara på de Kosmiska Krafterna!

Må väl/Mona

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar