Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 4 augusti 2021

Nymånen i Lejonet den 8/8 2021 & Lejonporten - Lion´s Gate – kraftfulla kosmiska ljusvågor

Nymånen sker den 8/8 2021 Kl. 13:49 ca 16°13 grader i Lejonet och det på Lejonportens (Lion´s Gate) öppnande! 

Lejonporten är en kosmisk portal mellan de fysiska och andliga rikena, som sker i stjärntecknet Lejonet. Att nymånen står på denna portal är extra speciellt! Det förstärker portalens urladdning av energi, det ger en boost av dess effekter. Energin hos lejon och besläktade varelser sägs vara närvarande på Jorden och påverka våra själar på kraftfulla sätt. Med nymånen här, får vi en ”laserenergi” till det vi vill manifestera. 

Å andra sidan, kanske det räcker med att ”ladda ner” gammal stjärnvisdom och kunskap om skapelsehistorien, vilket nu bärs fram, mer än annars. För när det gäller den kraftfulla ljusenergin som strömmar in under denna tid sägs att Giza -pyramidkomplexet tar emot energin och fungerar som en slags förankringspunkt, vilket möjliggör ultimat överföring av denna energi till oss via Jordens nät. Läs mer om Lejonporten HÄR.

Samtidigt har ett av årets bästa stjärnfall (meteorregn), Perseiderna, sitt maximum runt 11-13/8 då Jorden passerar genom en ström av ”damm” från jättekometen Swift-Tuttle (läs om det längre ner).

Ojoj! Så det ”gnistrar” och glittrar extra runt denna nymåne!

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~* 

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel och början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Nymåneprognosen är menad som inspiration. "Energi är neutral tills den riktas" (Om). Vi har ett eget ansvar, så tolkningar ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. hur energier inverkar på var och en beror på flera faktorer. Men vanligtvis berörs de mest som har starka aspekter denna dag, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~* 

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk. (Jag har fått veta att någon tar av mina texter utan att ange källan - se HÄR om det). 

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~* 

Nymånen i Lejonet & meteorsvärmar = ”glittergnistor”!

Varje år tänds himlen då och då genom återvändande stjärnfall (meteorskurar), från Perseiderna till Lyriderna, Orioniderna till Geminiderna. Just Perseidernas stjärnfallsregn kan vi årligen se mellan 17/7-24/8, med en ”topp” (ett maximum) med upp mot 150 stjärnfall i timmen mellan den 11-13/8.  Perseiderna även kallad Laurentiussvärmen är årets mest populära meteorregn på norra halvklotet. Inte minst eftersom det träffar jorden med full intensitet mitt under årets varmaste nätter. 

Nymånen infaller när sommarhimlen börjar mörkna och ett par dagar efter kulmineringen av meteorsvärmen Perseiderna. Om väderförhållandena är till vår fördel finns det en chans att vi kan se några gnistrande "augustistjärnfall" i aktion. Så har du några önskningar passa då på att ”sända dem” till stjärnfallen i Augusti: D v s Alfa Capricorniderna, Delta Aquariderna och Perseiderna - ett av årets mest aktiva och spektakulära stjärnfall.

Ett stjärnfallsregn uppstår när en större meteor splittras- eller när Jordens bana korsar en bana för en periodisk komet. Dessa kometer har en svans av rester (partiklar) som brutit sig loss under århundraden och när detta stoft når Jordens atmosfär börjar det brinna, vilket vi ser som stjärnfall. Meteorerna är oftast små som sandkorn och pulvriseras av friktionen mot vår atmosfär och når jordytan som dammkornDet mesta av stoftet i molnet är ca tusen år gammalt, men det finns en yngre del av molnet som härstammar från stoft som lossnade från kometen 1862. Hastigheten hos meteorer från denna del är betydligt högre än genomsnittet. Perseidernas stjärnfallsregn är skapat av kometen Swift-Tuttle.

Stjärnfallen syns bäst när natten är mörkast, så vid 01.00 är den optimala tidpunkten i norr. I syd är mörkt tidigare. Det kräver att det inte finns stadsljus. Ett mörkt ställe gäller. Perseiderna kan förekomma på någon del av himlen, även om alla svansar pekar tillbaka mot konstellationen Perseus.
 INFO. Perseidernas stjärnfallsregn kan vi se fram till den 24/8 med upp mot 150 stjärnfall i timmen, även om kanske det är vanligare med 60-120 stjärnfall/timme.- med en ”topp” (ett maximum) mellan den 11-13/8.
Mer info
 HÄR
Meteorsvärmar är elektriska och avger radiovågor, vilket förstärker Lejonets nymåne (INFO 
HÄR HÄR). 

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~* 

Om nymånen i Lejonet

Med Solen och Månen sammanfogade i Lejonet präglas denna nymåne av eldens element vilket förstärker vår kraft och hjälper oss att stå upp för oss själva. Detta är tecknet för ”mod och hjärta” så budskapet i och "nyckeln" denna nymåne är att ansluta till hjärtat och ge uttryck för ”hjärtesaker”. Att gå in i våra egna hjärtan; och ta fram självförtroendet och att hävda vårt hjärtas konungsliga kraft, vårt inre Lejon!

Japp, det är nu vårt lejonhjärta kan ”slå ut” med full kraft. Det är tid då alla kan öppna till sitt ”Braveheart”, sitt ”Lionsheart” eller sitt ”Lejonhjärta”. Ja det är ”alla hjärtans tid” fast det inte är Februari!

Lejonets nymåne kan ge oss kraft och vägledning. Lejonenergi handlar om att hävda sig själv och utveckla sin inre och yttre kraft och andliga förmåga. Det uppmanar oss att stiga över det lägre, jobba på självkänsla, vara starka och stå upp för vår övertygelse. Lejontecknets visdom ligger i att lyssna på sitt hjärta och vara lugn och klok innan man vidtar åtgärder. Det uppmanar oss att gå in i hjärtat för att få åtkomst till den mer instinktiva intuitionen vilket underlättar i alla beslutsfattande. 

Lejonnymånen är till hjälp för att överbrygga svaga, passiva eller negativa känslor som tar ner självförtroendet. I stället för att känna på det sättet så är detta en bra tid till att ge självkänslan en nystart och att påbörja en mer aktiv livsstil.

Det som känns kraftfullt och rätt, kommer att fungera i framtiden. Sätt nymånefröna med omsorg och vattna med kärlek, så kommer skapelsen att manifesteras "kungligt" och fyllt av närvaro!

Lejonnymånen är en bra tid för att sätta upp en avsikt som stimulerar kreativiteten. När vi skapar - vare sig det är ett barn, ett konstverk, en sång, ett kreativt skrivstycke, en kärleksaffär - får vi möjligheten att frossa i vår individuella natur. När vi kliver in på högre medvetandetivåer som ett kollektiv är vi - med denna Nymåne - kallade för att se att det vi skapar är gudomligt inspirerat.

Denna nymåne hjälper oss att våga ta risker och vara modiga… ihjärtetecknet” Lejonet finns möjligheten att kärlek. Den största risken är kanske att bli kär… för en del.

Lejonnymånen hjälper oss med:

Ledarskapsförmågor

Att stå i egen kraft

Självförtroende

Kärlek och vänskap

Kreativt uttryck

Passionerade känslor

Modiga risker

Målmedveten inriktning

Det är en bra tid att uttrycka vilka vi är och att släppa ut kreativitetens vågor i våra liv. Det krävs mod att göra det med syftet att bli sedd och utstråla kraft och självförtroende i vårt hjärta.

Vi kan uppmanas att erbjuda vår medkänsla till dem som är fångade långt ifrån sina hjärtan och som behöver stöd för att hitta sin egen sanna natur. 

Vi kanske får en påminnelse om den glädje och lekfullhet som är en viktig del av vår mänskliga erfarenhet. 

Så nu är det ett fint läge att släppa loss och tillåta oss att skina som en sol, liksom att tillåta oss vara "konung" - som ett Lejon! Lita på att Solen, den centrala stjärnan i solsystemet och Lejonets härskare, skiner upp livet med den gyllene kraften!

Lejonets vibration kan manifestera sig som den andliga ljusenergi som styrker vår tro för, som Rumi skriver (onlineöversatt), "Han är Solen vars spår varje hjärta må följa."

Genom århundradena har mystiker bl a talat om Solen som dörröppning till andlighetens rikeSufiläraren Vilayat talade om Solen som ett enormt ärkeängelsväsen. Forna Sufis talade om "midnattssolen" som ett sätt att beskriva själens möte med det gudomliga. Ja, för att komma i kontakt med gudomens ljus åkallade man på 1300-talet ”Solen av mysteriet", ”Hjärtat av hjärtat" och "Andens Sol"…

~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~*

Nymånens aspekter 

OBS: det viktigaste transiterna för Månen är dess exakta aspekter, inte aspekter mellan andra himlakroppar. Det finns det en allmän månadstolkning för det - se nedan).

Hur vi påverkas av – upplever - energin från fullmåneaspekterna beror på hur - och om - de påverkar det personliga horoskopet. De har oavsett en viss allmän inverkan.

Denna nymåne i Lejonet hamnar på Lejonporten! Dessutom i en utmanande aspekt till Uranus vilket kan ge oväntade ”skruvbollar” och ovanliga situationer. Det leda till att det ger stolthet, envishet både på ett ”bakåt-framåt-strävande” sätt, och där självförtroende och djärvhet kan komma fram på ett dynamiskt sätt.

En massiv energiportal öppnas den 8-8 varje år, och en virvel, en slags kosmisk/himmelsk enorm ljusvåg från det galaktiska centrumet kommer ner till oss på Jorden. Detta galaktiska centrum anses vara en mycket laddad energipunkt och mittpunkten i vårt solsystem, och vårt Universums andliga hjärta. Det erbjuder oss en stor kraftig kraft genom de superljusvågor och höga energikoder som hjälper oss att höja vår kärlek och ljusvibrationer. På ett andligt plan hjälpa det oss med vår evolution, och att ta emot exponentiella skurar av högfrekvent energi som aktiverar, lyser och utökar vårt medvetande i vår individuella och kollektiva uppvaknandeprocess. Vid lejonportens tid på året är länken mellan de två världarna starkast och något att vörda.

Men visst, med Uranus i leken, kan det kännas utmanande, framför allt om ”lejonpräglade” stör med självsäkerhet och ”oxepräglade” sätter ner ”tjuriga hälar” och drar åt sitt håll.
Så tänk då på att släppa in den höga energin från Lejonporten och släpp de jordiska ”kamperna”.
Och skulle en oväntad händelse ”bryta av” i Uranus anda så är det bra att tänka på att ”tona in sig” på ljusenergin från Lejonporten och låta Lejonets hjälpa till att verkligen dra nytta av det som strömmar från den kraftfulla Lejonportalen. De är en enorm energiförstärkning. Och många kanske behöver ”använda” denna högljudda och stolta energi som hjälp för att nå den fulla potentialen – på en högre nivå. Ja, det kan behövas litet ”lejonvrål” – eller lejonklor. Så länge det inte skadar någon.

Detta är ett dynamiskt ögonblick
p g a att nymånen befinner sig i Lejonet, på Lejonporten och i kvadratur till Uranus, så det bästa är att be om vad vi behöver – inte vad vi vill - för Kosmos som har överblick vet ju bättre än vi här på ett ”lägre plan”.

Hur som helst, vi kan
känna oss upplivade och ”peppade” av den höga energi och de höga vibbarna från lejonportalen.

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~* 

ASTROLOGISK PROGNOS FÖR AUGUSTI 2021 HÄR.

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~* 

Nymånen i ditt personliga horoskops Hus (= livsområde):

Nymåne är en bra tid om man vill rikta in sig på nya mål. Nymånen sänder just nu energin från Lejonets tecken. För att se vilket livsområde som aktiveras av nymånens vibration så kollar man sitt horoskops hus. Där nymånen befinner sig på graden, kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är en av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop. 
LÄS TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR. 

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Tips om man medvetet vill använda nymåneenergin

Nymånen är en tid då det är bra att ”plantera frön” som sedan kan ge framtida växt, att inrikta sig på att låta drömmar manifesteras. 

Du kan välja om du bara vill vara i stillhet i meditation, bön eller göra en ceremoni och känna tacksamhet för livets gåva och allt som är, eller om du vill göra en helande meditation och/eller ställa in dig på avsikter/intentioner för nymånen.
LÄS OM NYMÅNECEREMONIER HÄR.

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~* 

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar