Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

söndag 1 augusti 2021

Astrologisk prognos för Augusti 2021

I Universum (som vi är en del av) tickar den Kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster (s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. Astrologer spårar och tolkar dessa förbipasserande transiter. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO) 

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så solteckenprognoserna (längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~* 

Lejonets säsong 22/7-22/8 + stjärnfall & Lejonportens öppnande

Solen lyser djärvt med strålkraften sedan han simmade ur vattentecknet Kräftan den 22/7 och gjorde ”glory” entré i Lejonet. Lejonet är stjärntecknet som han härskar över och han vandrar soligt genom tecknet från den 22/7 till den 22/8, likt varje år.'

I Lejonet skiner ju Solen som ljusast, för de dynamiska och uttrycksfulla egenskaperna hos Lejonet matchar perfekt med vad Solen representerar i astrologin, och alla har nytta av den strålande och positiva atmosfären! 

När Kräftans solsäsong är över, och Lejonets solsäsong tar över tenderar vi att vara mindre ”hemmamysiga”, och dras till det mer anspråksfulla rampljuset för att visa upp vårt hjärtas sanna passioner och önskningar. Ja, Lejonets typiska uttryck är att vara zodiakens strålande ”hjärtebombare”, full av översvallande hjärtevärme, den utlevande showaren som älskar att vara i centrum för att få ge glädje till andra. För djupast sett är detta teckens längtan att få ge andra av sin gassande solvärme – och visst kan det bli litet för mycket ibland... Men så är det ju med tecknets härskare – självaste Solen som är livskraften i vårt solsystem. Detta är det stjärntecken i zodiakens tecken som symboliserar livskraft – som ger liv!

Lejonsäsongen slår an på vår uppmärksamhet och sätter oss under strålkastaren så att vi kan uttrycka vårt hjärtas lust och fägring. Så det är inte utan anledning som människor under lejonsäsongen ibland kan vara mer dramatiska, utlevande, entusiastiska och energiska. Och när glamorösa Lejonet stiger upp till tronen, kommer denna kraftfulla energi med ett spår av glitter och lust! Precis som Solen.

Det är svårt att inte känna energin när man befinner sig i detta rådande astrologiska tecken, oavsett vilket det egna soltecknet än ärUnder Lejonsäsongen börjar vi använda våra röster igen, eftersom det här tecknet reglerar självuttryck. Det mäktiga ryandet kan locka beundrare, men det kan också väcka drama. Men visst kan självcentrerade Lejonenergin ha en annan sida - det finns potential för humör, vilket inte bäddar för frid om båda parter är för egoistiska. Snarare drama!

Om vi behåller energin i den icke-destruktiva zonen så kan vi istället njuta av divastunder. Trots allt, det behövs litet "lekstrider" (som två lejon som rullar runt på savannen) för att fastställa att vi kan vara i vår egen kraft. Vi behöver inte riva någons huvud för att tjäna den riktiga respekten!

Obegränsad individualitet i kombination med behov av att provocera under denna årstid kan dock leda till sårade egon när åsikter inte matchar… Men det handlar inte om elakhet eller att leva på sårade känslor. Vi kan lättare studsa tillbaka från spänningar ganska snabbt.

Under Lejonsäsongen kan tendenser till stolthet öka. Allt blir så laddat med betydelse och i vissa fall kan ömsesidig påverkan bli till tvålopera... För mycket! Men om vi gör en medveten ansträngning kan vi behålla det roliga och lätta upp. Så – det är en perfekt tid att släppa loss våra inre barn. Denna tid förtjänar hela idén att "agera utifrån sin ålder" att avvisas. ”Smitta” hellre avsikterna med kärlek och den mäktiga energin bli ett härligt utrop för alla att hävda Lejonets tema: passion, glädje och lustfylldhet!

Aktiveringen av Lejonporten/Lions Gate kring 8/8 Lejonporten/Lions Gate öppnas (aktiveras) varje år kring 8/8, den åttonde dagen av den åttonde månaden. Det är en kosmisk portal mellan de fysiska och andliga rikena, som sker i stjärntecknet Lejonet enligt många astrologer. Det innebär en kosmisk energiförhöjning. För dem som är intresserade av Lejonporten har jag samlat så mycket information som jag kunnat, för att stödja de som vill göra det bästa av den här energin och gå sin egen unika väg… LÄS HÄR.


Om väderförhållandena är till vår fördel, finns det en chans att vi kan se några gnistrande stjärnfall i aktion. Så har du några önskningar passa då på att ”sända dem” till stjärnfallen i Augusti: Alfa Capricorniderna, Delta Aquariderna och så ett av årets mest aktiva och spektakulära stjärnfall: Perseiderna, även kallad Laurentiussvärmen. Perseidernas stjärnfallsregn kan vi se fram till den 24/8 med upp mot 150 stjärnfall i timmen, även om kanske det är vanligare med 60-120 stjärnfall/timme. Perseiderna har varje år med en ”topp” (ett maximum) mellan den 11-13/8.

Tips när det är Lejonets säsong och energin strålar som mest från Solen:
Behandla dig själv som kunglighet och klä dig som en kung eller en drottning

Stå och gå rak och stolt, bli medveten om din hållning och gå med självförtroende

Bär ljusa färger, särskilt gula, apelsiner och röda.

Utveckla dina kreativa färdigheter

Se det positiva hos andra människor

Ge uppmuntrande och beröm till människorna i ditt liv

Uttryck värme och tillgivenhet

**************************** 

Jungfruns säsong 23/8-22/9


Astrologiskt är den här sommarens högform nästanöver nu, när  Jungfrusäsongen börjar den 23/8 och slutar 22/9. När vi förbereder oss för att säga adjö och välkomnar den friska nedtoningen, kan Jungfrusäsongen ge alla stjärntecken något att hålla fast vid. Lejonsäsongen regerade under sommarens höjd och gav oss kanske stora planer och överflödig kreativitet. Jungfrusäsongen handlar om utförandet. Det är dags att bli organiserad och förvandla dessa drömmar till verklighet, att göra det till ett projekt. Jungfrun hjälper oss att ta de små delarna av våra planer och sätta ihop dem till ett snyggt paket.


Jungfruns säsong hjälper oss att flytta vår tankegång till överflöd. Det är lättare att möta sensommaren med en positiv attityd, det ger en enkel övergång. 

Jungfrusäsongen är en påminnelse om att vara oklanderlig i tankar och ord, eftersom de skapar vår verklighet och påverkar andra såväl som världen runt omkring oss. Så om vi aktivt arbetar med universum och våra intentioner är bra, bäddar vi för att positiva saker kommer till oss. Men det kräver mycket ansträngning. Vi måste, lika noga som jungfruns energi, övervaka tankar, avsikter och handlingar varje ögonblick varje dag… Om vi tycker om det som en mental träning, och förbinder oss att arbeta för det, kommer Jungfrusäsongen att ge stor utdelning - skörd. Jungfrun är ju förknippad med de upptagna förberedelserna inför vintern, känd som skördetid.

När sommaren slingrar ner, betyder det att det är dags att organisera inför skolåret, gå tillbaka till jobbet efter en avkopplande semester och börja sätta igång med hösten. Det här är en perfekt tid till att starta ett nytt projekt, skicka in en ansökan och fokusera på sig själv.

Jungfrusäsongen en tid för att organisera i våra rum, gå igenom kläder och djuprena vårt hem. För den som mer är en storbildstänkare och som vanligtvis inte är detaljorienterad, kan Jungfruns energi vara en hjälp till att fokusera på de små sakerna, att få ordning till kaos. Vi vill lägga allt på sin rättmätiga plats. Det är en bra tid då att lagra eller ge bort saker som vi inte använder. Vi gör plats för det nya att komma in, som kläder som passar vem vi är idag.

Det är en bra månad att rensa föråldrad mat från kylskåpet och att konservera och sätta upp mat och torka örter, hugga ved för elden. Med jordförändringar och samhällsskifte är det också klokt att göra förberedelser inför framtiden. Det är bra att ha vattenfilter till hands, grundläggande häftklammer tillsammans med mat vi älskar och förstahjälpmedel.


Det är en tid då saker förfinas och förbereds inför skörden… fruktens nedkomst. Det är bra att ta sig tid att hitta den tysta platsen och att där sedan analysera tillståndet för hälsa, relationer, arbetslivet ur en tydligare synvinkel. Jungfrun handlar om att titta på bitarna av helheten. Och när vi är själva kan vi vända på bitarna tills praktiska lösningar kommer i fokus.


Det är en bra tid att återintegrera träningen i rutinerna. På norra halvklotet börjar vädret svalna, vilket gör det lättare att motionera. Svettningen flyttar toxiner ur kroppen, och det är en bonus. Jungfruns energi driver oss för att röra oss genom obehaget, med vetskap om att det leder till ett genombrott. Det finns nervös fysisk energi i våra system och ett behov av att gå mot ett mål. 


Jungfrun är generellt ett tecken som ger oss en tydligare förståelse av orsak och verkan. Det här är en bra månad för att hedra sin kropp med näringsrik mat och se om det gör skillnad. Och sättet att göra det är att köpa lokalt och köpa ekologiskt.


Jungfrun är tecknet på läkning eftersom det är inställt på kroppens nyanser och dess processer. Jungfrun analytiska energi hjälper oss att se var det är disharmoni och agera själv på vår egen väg till välmående. Vi bör lyssna på den inre läkaren. Vad säger kroppen till oss? Många moderna sjukdomar återspeglar en separation från vår själs väg och en motvilja att släppa och lita på Jungfruns inre visdom. Att vila i mitten av jaget gör att vi kan ställa in oss på grunden till hälsoproblem. Vi kan se kroppen som ett ömsesidigt beroende system och komma fram med praktiska strategier för att lösa det som stör oss.


Astrologi + Yoga: Hur man kan balansera sin energi i Jungfrunssäsongen HÄR.


Det här är en bra månad att komma hem till naturen, kanske göra organiskt trädgårdsarbete, eller sitta bland träden i parken. Det är en bra månad att sluta använda kemikalier som dödar de små varelserna och förorenar vårt grundvatten. Med Jungfrun får vi lättare känslan av att det som görs med naturen görs mot oss själva. Och vi förtjänar att leva naturligt.


Låt Jungfruns vibbar ge dig hopp om att du kan göra nödvändiga förändringar och att det inte måste ske över natten. Vi är trots allt ett ”pågående projekt” eftersom vi utvecklas... Låt var sak ta den tid som behövs.

 ****************************

DATUM PLANETASPEKTER AUGUSTI 2021

Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”:


Uranus slutar gå retrograd i Oxen till 20/8 (retro mellan 14/1 till 20/8 2021), vilket öppnar till fria val och oberoende inställning.

Saturnus går retrograd i Vattumannen (retro mellan 23/5 till 11/10 2021)
Pluto går retrograd i Stenbocken (retro mellan 27/04-6/10)   
Neptunus går retrograd i Fiskarna (retro mellan 25/6 -1/12)
Jupiter retrograd i Vattumannen till 18/10 (retro mellan 20/6 -18/10)


Runt den 1/8

Solen konjunktion Merkurius I Lejonet

Det betyder att kommunikation, uttrycka tankar och utbyta idéer (samt kanske även transportfrågor) tenderar att vara centrala teman. En ökning av mental aktivitet kan ske på internet. Vi vill prata om ämnen som intresserar oss såväl som nyheter, i diskussioner, samtal, möten och debatter. Det är gryning för nya idéer.

Dess energi uppmanar oss att kommunicera vår sanning, vara öppna och uttrycka vårt sanna jag, ta oss tid att prata igenom saker och koppla ihop våra sanna tankar. Det inspirerar oss att öppna våra hjärtan och att komma till hjärtat av det som är viktigast.

Solen styr vår självkänsla, vår inre identitet, medan i Lejonet fokuserar detta mycket på sanningen inuti våra hjärtan, och Merkurius är kommunikationsplaneten. Detta innebär att vi inte bara kommer att ha kontakt med hur vi verkligen känner, utan vi inspireras också till att dela den sanning.

Runt den 1/8

Merkurius opposition Saturnus

Vårt tänkande tenderar att vara mer tydliga och systematiska även om negativa tankar eller grubblerier på något gammalt, stundom kanske gör sig gällande. Det är bra att skjuta undan det efter en stund och satsa på att ta vara på Saturnus bästa sida: Den att det ökar förmågan att kunna organisera bättre och koncentrera sig på det som är mer ”tråkigt” än roligt. Vi kan också använda energin för att kommunicerar bättre, klokare och seriösare med myndighetsfigurer.

Runt den 2/8

Solen opposition Saturnus

En del kan tycka att omständigheter, andra människor eller hela världen är emot dom! Det kan vara sådant som känns som hindrande eller bromsar viljan. Vi kan känna av krav eller press som tycks ligga utanför vårt eget ansvar. Kanske måste vi ta mer ansvar eller bli medveten om allvarligheten i någon slags situation. Vi kanske känner att vi behöver bygga försvar stora som stenblock. 

Det kan kännas litet tungt och motigt, men det gör också att man kan se över var det finns ev. ”brister” som man behöver korrigera för att ”lösgöra” tyngden. Det leder till en stabilare känsla.

Vi bör undvika att gå in i känslor av pessimism även om vi är mer benägna att grubbla över framtid och vad vi behöver åta oss eller ”avlasta” oss från. Vi ska inte heller låta någon få oss att känna oss nere. Aristoteles sa: "För att undvika kritik, säg ingenting, gör ingenting, var ingenting. "

Men för många kan detta vara en dag för prestation, även om det inte känns lätt. Men att behärska någonting nu behöver hårt arbete och gör det värt det. Det får oss att känna vår största känsla av självvärde. Om dessa dagar tynger dig, försök att tänka på vad du praktiskt kan göra för att förbättra livet. 

Runt den 3/8

Venus trigon Uranus

Den här energin kan liva upp inaktuella eller stillastående situationer och vi kan känna för att prova någonting nytt gällande allt från hobbys, nöjen, kreativitet till… romantik. Vi kan känna att vi vill bort från tråkiga rutiner. Inte minst då vi lättare ”distraheras” av något nytt som känns spännande.

Det här är en bra tid att umgås, att kanske plötsligt ordna en fest eller ge sig ut på shopping. En bra tid att göra sådant som att styla håret eller piffa upp sin garderob… kanske göra trevliga fynd - som några exempel.

De kreativa kan uppleva konstnärlig och musikalisk frihet och stimuleras till att utforska olika former av konst.

Vi tenderar att vara öppna för utbyte av idéer och att vara mer spontana och längta efter mer spännande former av nöje: Det i sin tur ger möjligheter att stöta på nya och intressanta människor. Vi kan lockas till och locka människor olika de vi annars träffar på… t e x andra kulturer eller livsstilar.

Den som har partner kan uppleva överraskningar och/eller insikter som rör relationen. För de som är ensamma, ökar denna transitering oddsen till åtminstone någon flirt – kanske en elektrisk typ av attraktion. Så det är sannolikt med ett överraskningselement som kan skapa en gnista: De som är andligt ”uppkopplade” kan uppleva ett kosmiskt flöde. 

Få ut det mesta av denna energi genom att hålla ögonen och hjärtat öppna men utan förväntningar. Denna transitering innebär att vi har ett utmärkt läge att lära oss något om energier, genom att låta den arbeta med sin ”magi” utan att vi försöker kontrollera resultatet.

Det sägs allmänt inom astrologin att den kan ge en chans till en ”öppningsflöde” gällande pengar, men det kan också handla om vad vi ser som värde på något annat sätt.

Runt den 4/8

Merkurius kvadratur Uranus

Denna aspekt kan dra fram extrema åsikter och motvilja att kompromissa hos de som har benägenhet till detta.

Kontakter som vi inte har haft på ett tag kanske återkommer – dyker upp - som ”ur det blå”.

Planer kan störas. Men vi kan också räkna med en del speciella, kanske udda idéer som till synes kommer från ingenstans. Det är okej att berätta för andra, men inte att förolämpa någon.

Det kan vara lätt hänt att ord flyger snabbare än tankar och tankar snabbare än fakta… Energin kan yttra sig upproriskt och kaotiskt beroende på hur man låter den komma till uttryck.

För de människor som allmänt är balanserade kan nya, ovanliga fakta dyka upp och förändra perspektivet på saker på ett spännande sätt. Håll anteckningsverktyg till hands för att fånga de fina insikterna som strålar in från kosmiska världar. På ett positivt sätt kan många därför få några stora genombrott och insikter. Så allmänt kan vi räkna med spännande saker – eller spänning!

Runt den 6/8

Solen kvadratur Uranus

Denna energi är ”elektriskt laddad” och kan ge litet spänd eller stressande energi. Uppbyggnaden av denna energi kan kännas spännande men också litet oroligt.

Om en känsla av förestående förändring byggs upp så är tipset att följa intuitionen. Det är emellertid denna uppbyggnad av energi som får oss att söka mer frihet och kreativt självuttryck.
En känsla av att något ”som är fel/bakvänt” kan manifesteras hos många och då med behovet att man behöver göra något åt ​​det. Så det kan leda till beslut att oväntat och plötsligt göra radikala förändringar.

Någon eller något kan frammana en vilja att nu ändra på rutiner, beteendet eller planer. Var flexibel när det handlar om de förändrade förhållandena eller omständigheterna.

Många kan välja att ”gå emot” flödet nu och markera sig, istället för att försöka passa in och vara ”slätstruken” som ”alla andra”. Att göra något på ett annorlunda sätt kan göra hela skillnaden, vilket efter litet omstrukturering gör livet enklare. Vi ska dock inte gå för långt eller göra det som är för vågat, för det kan ”kantra” och då behöver kanske en del av det hela tas om från början igen – lösas på nytt. Göras om…

Att vara mån om att slappna av och hålla lugnet när det ”guppar” eller är litet spretigt” i tillvaron är bra. Andas in lugnt och ut emellanåt och att slappna av ger välbehövlig avspänning.

Solen kvadratur Uranus kan ”släppa fram” en krasch eller något mycket oväntat av något slag. Eller något får rubriker.

Det kan även öppna till något fanatiskt hos många i strävan efter personlig frihet. 

Runt den 8/8

Merkurius quincunx Neptunus

Vi bör tänka på att vi behöver förstå att vi inte bara kan ”tro på allt” som ”serveras” i tal, text och i diskussioner, för det handlar om att det kan röra sig om det ”overkliga” och osanna. Merkurius kvinkuns Neptunus antyder att något kan vara – eller upplevas som – vilseledande, kanske verka förvirrande, så lita inte på alla omkring eller på allt i massmedia mm - alla har inte rena avsikter. Det är svårare att bedöma saker ordentligt och att bli vilseledd av ”sken som bedrar” av saker som inte är klart och tydligt! Men den som alltid är helt ärlig, alltid har rena avsikter etc, då kan lita då på vad som kommer ”till en”, vad som anaa (enligt astrologins sätt att tolka de här aspekterna). Den här energin kommer att på något sätt att också att ”slå” tillbaka på dem som använder energin för att vilseleda etc - senare.

Astrologer menar alltså att man måste ha ett ärligt och s k ”rent” hjärta, innan man (med dessa aspekter aktiva) tar till sig en ”ny inställning” från massmedia och/eller personer ”runt omkring sig”, eller om man ska fatta något viktigt beslut i något sammanhang.
Det är också viktigt att hålla sig jordad, kanske genom jordande övningar, tills aspekten är över.

Den 8/8

Nymånen kl 15:50, 16°1 i Lejonet

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i, har Ascendent eller Månen i nymånetecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

Med Solen och Månen sammanfogade i Lejonet präglas denna nymåne av eldens element vilket förstärker vår kraft och hjälper oss att stå upp för oss själva.

Lejonet härskar över hjärtat, så budskapet i och "nyckeln" denna nymåne är att ansluta till hjärtat och ge uttryck för ”hjärtesaker”. Att gå in i våra egna hjärtan; och ta fram självförtroendet och att hävda vårt hjärtas konungsliga kraft, vårt inre Lejon!

Lejonnymånen är till hjälp för att överbrygga svaga, passiva eller negativa känslor som tar ner självförtroendet. I stället för att känna på det sättet så är detta en bra tid till att ge självkänslan en nystart och att påbörja en mer aktiv livsstil.

Det som känns kraftfullt och rätt, kommer att fungera i framtiden. Sätt nymånefröna med omsorg och vattna med kärlek, så kommer skapelsen att manifesteras "kungligt" och fyllt av närvaro!

Lejonnymånen är en bra tid för att sätta upp en avsikt som stimulerar kreativiteten, liksom möjligheten att vara modig i kärlek. Det hjälper till att ta risker. Den största risken är kanske att bli kär… för en del.

TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR.
TIPS OM RENANDE NYMÅNEMEDITATIONER HÄR.
TIPS OM RENANDE NYMÅNEMEDITATIONER FÖR ALLA 12 STJÄRNTECKEN HÄR.

Runt den 9/8

Merkurius quincunx Pluto

Våra sinnen kan skickas till ”skuggiga platser” och då är det bra om vi inte ”terroriserar” oss med våra tankar, utan försöker att få loss litet ”tankeskräp” istället, d v s använda energin till ”att rengöra” sinnet.

Den här aspekten kan göra att vi uppmärksammar de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och att våra tankar får mer djup. Man kan ana att detta också manifesteras i dialoger där hemligheter och avslöjanden sannolikt kommer att ske.

Många kan använda denna energi till att använda information för att manipulera andra, så det gäller att se igenom sådant. Den som anammar den bästa sidan av energin, kan lättare förstå att t ex antydningar handlar om en mycket större fråga som vi kanske känner att vi vill veta mer om, gräva i (i bästa Pluto-stil). 

Runt den 10/8

Venus opposition Neptunus

Vi kan känna starkare längtan efter romantik Faktum är att det också är ett ”bra omen” för romantik. Det finns också en möjlighet att ”hamna i dimma” vilket gör det svårt att komma någonstans konkret eller skapar situationer som gör att verkligheten undviks så som den är: Det kan handla om uppfattningar om kärlek och inom relationer. Det kan kännas diffust och ogripbart. I vissa fall, kan någon inverka hypnotiskt, och då är det lätt att gå vilse i de skimrande ögonen. Gränserna kan suddas ut och visst kan vi dras in i sådant som är mystiskt och magiskt. Men fantasierna, önskedrömmarna, längtan eller ovisshet kan rinna igenom våra själar… Kanske grepplöst och vackert och också lämna en känsla av vemod, om inte drömmarna uppfylls i verkligheten.

Energin gynnar även all slags kreativitet.

Runt den 11/8

Merkurius opposition Jupiter

Det öppnar våra sinnen för olika "stora" idéer och koncept dagarna runt den dagen. Vi kan lättare uppfatta saker i mer ”vidsträckta” banor, vilket i och för sig kan upplevas som ”för mycket” eller överväldigande. Kanske vi pratar mycket, eller är mer produktiva och söker mer information. 

Vi vill veta mer och tenderar att tänja gränserna. Samtidigt kan vissa detaljer missas, så det gäller att vara medveten om det och därför se till att granska detaljerna. Tänka på att vara noggrann

Vi kan också räkna med att någon nyhet har större betydelse på det personliga eller i större sammanhang som massmedia. Men Jupiters läge nu, varnar också för att ”tro på allt”, så se upp för propaganda utan grund och dåligt underbyggda nyheter! Och undvik att själv falla för frestelsen att överdriva.

Den 11/8 (-30/8)

Merkurius går över till Jungfrun

Planeten för kommunikation, tankar och idéer ger i detta tecken ett ökat behov av att se/nå praktiska resultat genom dialoger, fokus på detaljer, kritisk analys. Det är dags att komma ner till de snygga, konkreta detaljerna i nu. Det hjälper oss att få tankar fokuserade på vår dagliga rutin, organisering, städning, hälsa och fitness – och kanske evenemangsplanering etc.

Vi kan nog märka att vi blir mer kritiska och noggranna, så vi bör se upp med att negativt ”felletande”, att kritisera andra och oss själva.

Men det är en bra tid att använda den analytiska sidan för att verkligen komma till botten av vad som helst i våra liv som behöver ordning, eftersom vi har den tillgängliga energin för att i detalj se och studera hur vi sorterar saker i våra liv. Korrigerar. Om man blir väldigt orolig eller rastlös se är det bra att släppa ut all rastlös energi genom att göra en hobby, få massor av frisk luft och ha lite tid till att centrera sig själv.

Se till huset i födelsediagrammet där Merkurius befinner sig denna tid, för att ta reda på var tankar tenderar att förändras.

Runt den 11/8

Venus trigon Pluto

Nu kan vi gå djupare i våra relationer, och/eller få fördjupade insikter om relationer och kärlek och de värden vi har i livet – vad vi verkligen värderar. Det öppnar till mer sinnligt djup! Det i sin tur gynnar romantik på en djupare nivå – bakom ord och yta. Våra känslor går djupt och exponerar dolda aspekter. Det kan skapa ett intensivt behov efter djup intimitet. Relationer är mer intensiva men inte uttömmande. Denna aspekt aktiverar också mångas ”sex appeal”. Vi kanske känner mer passion, men passionen upplevs inte påstridig, eller på ett manligt sätt, utan här handlar det om en mer mottaglig och feminin energi!

Dessutom är det lättare att på ett milt sätt eliminera något som är oönskat eller onödigt i på relationsfronten. Emotionella mönster kan komma till ytan, vilket ger oss en chans att rensa eventuella känslomässiga blockeringar. Det hjälper oss också med att vara mer smidiga och trevliga i sociala situationer.

Runt den 13/8

Mars quincunx Saturnus

Vi kan känna att vi vill ”hålla tillbaka” litet och vara mer måttliga eller försiktiga, kanske vad gäller nya idéer och kanske vill strukturera och planer det bästa sättet att starta upp dessa på. Så ett ökat behov av att avvakta kan gälla alltså. Att tänka till är bra nu innan agerandet.

Runt den 14/8

Venus quincunx Jupiter

Denna aspekt tenderar att expandera energin inom relationer – eller skapar längtan efter ”mer” av det goda på ”attraktionsfronten” för de som är ensamma. Energin bäddar för litet ”vibbar” i luften och kan rentav skapa längtan efter romantik. Hos många kan det dock finnas en tendens till överidealiserande och att se förbi detaljer (hos någon), man ”hoppas på mer än vad som är verkligt” vilket då kan leda till att man kanske snart ramlar ur bubblan... Så man bör vara mån om att låta litet kritisk syn vara ledstjärnan nu, vad som än sker och hur mycket man än längtar ”efter mer”. För en del som inte har någon partner, kan det finnas tendenser att ”falla” för ”vem som helst” p g a längtan efter att träffa någon. Visst kan en liten bit av lycka eller glädje kan komma från någon intressant person utan att något mer sker. Kanske det också leder till ”överväganden” mellan vad man ”har” (eller inte) och vad man ”får” (eller inte) och om man ska ”ge sig ut i det gröna” eller stanna i en lugn vrå… Vi ges i alla fall extra möjligheter att komma i kontakt med mer utåtriktade människor och kanske litet extra festligheter.

Runt den 15/8

Solen quincunx Neptunus

Solen vill i kontakt med Neptunus drömma ”fluffigt” och vi är mer benägna att drömma mer om vad vi önskar och vill skapa än att sätta det i verket… Vi vill nu gärna drömma ”bland molnen”, kanske ”flummigt” och kan vilja vara mer i fred nu.

Vi är mer intonande gällande upplevelsen av skönhet, och vill njuta av det som är estetiskt och vackert. Det bidrar också till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och djupare förstå vad som behöver förändras i våra liv. 

Händelser eller andra människor kan orsaka viss förvirring och kanske besvikelse dessa dagar. Vi är extra sårbara för ”tuffhet” och hårdhet eller orättvisa nu. Det kan ge osäkerhet, skuld eller känslor av ursäktande, kanske ett ”undvikande” agerande – från oss eller andra runt oss.

Energin har ett utmanande inflytande som gör att egokonflikter, rädsla för konkurrens och att dra nytta av vänlighet och medkänsla kan te sig förvirrande, och det finns också då en ökad mottaglighet för ”sken som bedrar”, t ex bedrägeri eller oärlighet från andra – man bör också undvika sådant agerande själv då det kommer tillbaka, förr eller senare…

Dock: Att se bara det bästa hos människor och därmed bortse från annat, eller inte gå efter intuitionen, ökar benägenheten att bli desillusionerad eller besviken just nu – eller snart då energin avtar och saker ter sig mer ”klart” (avslöjat = Neptunus-dimman är borta). Det här är inte den bästa tiden för konkurrenskraftiga saker som affärsrelationer eller förhandlingar. 

Den 16/8 (-10/9)

Venus går över till Vågen

Vi känner oss mer sällskapliga och dras mer till trivsamma nöjen, vänskapsträffar och kanske en flört eller ny kärlek. Vi söker balans, vi vill ha samförstånd.

Venus planeten av kärlek, relationer och värderingar kommer in i Libra. Det här är Venus 'naturliga hemtecken, därför kan vi alla förvänta oss en snygghet av magi för att glittra upp i våra relationer. Att säga att om saker inte har balanserat sig i relationer så ser vi vågtipset. Det är en bra tid att umgås och prata med likasinnade själar. Det är också bra att njuta av de fem sinnena (t ex massage, äta god mat). Något som är romantiskt kommer att gå ner med en behandling med denna placering eftersom människor är mer öppna för att få kärlek och ge det. Flip-sidan till denna energi kan orsaka argument, genom att försöka för svårt att få din poäng över. Stig till våldens högre vibrationer och sök harmoni är alla situationer. Vågen tenderar att vara lite önskad varför i vad det vill, därför kan obeslutningen bli ökad. Libras behöver generellt folk att motivera dem att göra aktiviteter, annars kommer de att vara ganska glada att lata om - därför märker du att du också behöver motivation av andra för nästa månad.

Om man ser till det astrologiska huset i sitt horoskop som Venus passerar, så får man en bättre uppfattning om var det kommer till uttryck under de här veckorna.

Runt den 16/8

Merkurius quincunx Saturnus

Den aspekten kan göra att det känns litet motigt när det gäller intellektuella engagemang eller i dialoger. Det kräver kanske litet extra tid och tålamod för att lösa och komma till rätta med vissa uppgifter fast vi helst kanske vill göra något roligare.

Runt den 17/8

Solen quincunx Pluto

Den här kvinkunsen med Pluto kan spegla en viss känsla av minikris eller kanske en diffus oro som kan kännas som ett slags hot – det kan komma från en osäker situation eller en uppfattning att andra är ”luriga” eller inte ”har rent mjöl i påsen”… De är kopplade till varandra och markerar ett fortlöpande tema relaterat till makt- och kontrollproblem eller destruktivt beteende. Vi kan behöva göra justeringar och kompromisser för att lätta på trycket och finna ut vad känslorna bottnar i och rensa bort dem genom bearbetning. 

En händelse eller person kan utlösa energierna genom att ta bort känslan av personlig kraft. I relationer kan många reagera genom att försöka styra och manipulera den andra personen vilket kan leda till konflikter och sårade egon. 

Var mån om att inte hamna i t ex "smutsande" anklagelser eller andra maktmissbruk. Hemligheter kan denna tid exponeras och rykten kan ev. förstöras medvetet. 

Men varje kris eller allvarligt beslut bär uppfattas som en övning i självförbättring. 

Då finns alltid möjligheten att kunna förvandla något i våra liv till det bättre som i slutändan har en positiv effekt på någon eller mänskligheten i allmänhet.

Runt den 19/8

Merkurius konjunktion Mars

Denna aspekt ger idérikedom och många kan nog känna litet extra för att aktivera hjärnan. De som anammar energin tenderar att vara snabbare i tanken och det kan stimulera till sådant som ordpussel och givande, ”intellektuella tävlingar” och ”orddueller”. Var mån om att det inte övergår i sarkastiska argument…

Många tenderar att vilja övertala andra om sin sanning eller bestämma över andra. Argumenterande är en möjlig effekt och det är lätt hänt att det sker heta diskussioner. Många tenderar dock att verka ganska oinsatta eller opålästa nu eftersom denna aspekt kan skapa ”snabbhet” i tankar och uttryck, utan eftertanke och på grund av en iver och ”tävlaranda” i dialoger... Det är bra att tänka på vad man säger, hur man säger det och var man säger/skrivet det! Försök att avvakta istället för att "drabba samman" i dialoger.

Energin kan ge en ökad tendens att känna otålighet och oro.

Runt den 20/8

Solen opposition Jupiter 

Jupiter opposition Solen genererar extra energi och ett ”spänningsfält” som nog många energikänsla kan känna dessa dagar. Med denna gränsöverskridande expansionenergi utåt, framåt och uppåt kan vi känna att vi är på gång och tar väsentliga och hoppfulla steg mot våra önskningar.
Tänk på att d
enna aspekt dock kan göra att vi lättare ”förlorar sinnet” för proportioner just nu. Kanske många agerar övermodigt och tror på tur och framgång med någon aktivitet eller i ett visst sammanhang – eller gällande sin egen förmåga utan att se till viktiga och grundläggande detaljer. Det är ett läge där vi ser möjligheter och önskar ”mer” och ännu mer! Överdrifter kan göra sig gällande. Det är lätt att förhasta sig.

Vi kan också ha en tendens att agera ”översvallande” eller hjärtligt! Vi kan notera detta hos oss själva likaväl som hos andra. Men kanske vid några tillfällen, kan vi känna att det går litet trögare än vår egen vilja – vi vill mer än vad som är realistiskt.

Men om vi för "stöddigt" hävdar oss just nu, finns det risk att andra sätter sig emot, och stör oss på något sätt vilket kan upplevas som litet ”stök”.

Runt den 20/8

Merkurius trigon Uranus

Denna harmoniska aspekt ger många nu ett mer ”fritt tänkande”, då den här energin tenderar att sätta fart på tankar på ett uppfriskande sätt. Många vågar nu ”tala ut” ur skägget.

Vi kan få mer mod att uttrycka oss på ett mer intressant, eller rentav spännande sätt. Räkna med givande dialoger! Vi kan plötsligt upptäcka nya intresseområden som väcker nyfikenhet och kreativa idéer. Vi kan få oväntade och inspirerande idéer, ett plötsligt nytänkande och utopier är sannolikt.

De som tar vara på idéer genom att skriva ner dem, och använda dem konstruktivt kan sedan inspirera andra till nytänkande. De som är helt inne på den kosmiskt upplysande vägen, kan uppleva speciella insikter, vilket då är ett nytt steg på upplysningsvägen – en ”magiskt andlig rikedom”. Många kan uppleva dessa uppvaknandeinsikter som förvånande på ett energigivande sätt (ungefär: aha, nu förstår jag). Plötsliga speciella visioner om framtiden är sannolikt.

Runt den 22/8

Mars trigon Uranus

Genom denna energi kan många som är medvetna välja att se en annan sida, en ny och mer intressant vinkel, kring saker som irriterar, som skapar konkurrens och väcker sårbarhet! Det antyder en mer rolig, excentrisk, spännande energi till det hela som kan förlösa mycket. Upplösning av konflikter bör då innebära trevliga överraskningar och stimulerande möten – som ”svar”/respons! 

Vi kan räkna med inspiration, oberoende och motivation som kan medföra snabba förändringar som hjälper till att lösa vårt ursprungliga förhållande till drama, frustration eller någon slags kris. Det går lättare att ta initiativ till nya engagemang.

Denna aspekt kan ge ett ökat behov av fysiska aktiviteter och energin stimulerar också till kort och snabb prestanda.

Den 22/8

Fullmånen kl 14:02, 29°36 Vattumannen – den andra på rad i samma tecken en ”dubbel Vattumanfullmåne”- Blue Moon

Fullmånens tolkning ska ses som ”fingervisning” och inspiration. Vi kan välja hur vi kanaliserar energier (Om) så hur energier inverkar personligt beror på flera faktorer, bl a var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. Men vanligtvis berörs mest de vars horoskop mottar starka aspekter, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

Historiskt använde indianer (och andra naturfolk) ”smeknamn” för fullmånar för att lokalisera årstiderna. Se namnet på fullmåne för varje månad på året och deras betydelse. (info)

Varje fullmånes energier är olika, bl a p g a det stjärntecken den då befinner sig i. Dess krafter drar fram det undermedvetna och eventuella smärtsamma minnen. Sårbarhet ökar, instinkter bli starkare och vår energi ökar, vilket bl a kan ge oro. Den är månfasernas fulländning och anses vara bäst om man medvetet vill använda månenergin för ökad känslomässig balans. INFO HÄR & HÄR

Dessutom den andra Fullmånen i rad i detta tecken. Den förra skedde den 24/7. En ”dubbelVattumanfullmåne” - blå måne/ "Blue Moon":. En del astrologer menar att det kan räknas som en ”Blå Måne” (Blue Moon). Uttrycket "once in a blue moon" betyder att det infaller två fullmånar i samma kalendermånad, och de sker mycket sällan. Men astrologiskt kan detta betraktas som en ”Blå Måne”, eftersom det är den andra fullmånen på samma tecken. Universum ger oss en andra chans i år att balansera våra relationer och känslor kring dem.

Med Solen och Månen sammanfogade i Lejonet präglas denna nymåne av eldens element vilket förstärker vår kraft och hjälper oss att stå upp för oss själva.

Lejonet härskar över hjärtat, så budskapet i och "nyckeln" denna nymåne är att ansluta till hjärtat och ge uttryck för ”hjärtesaker”. Att gå in i våra egna hjärtan; och ta fram självförtroendet och att hävda vårt hjärtas konungsliga kraft, vårt inre Lejon!

Lejonnymånen är till hjälp för att överbrygga svaga, passiva eller negativa känslor som tar ner självförtroendet. I stället för att känna på det sättet så är detta en bra tid till att ge självkänslan en nystart och att påbörja en mer aktiv livsstil.

Det som känns kraftfullt och rätt, kommer att fungera i framtiden. Sätt nymånefröna med omsorg och vattna med kärlek, så kommer skapelsen att manifesteras "kungligt" och fyllt av närvaro!

Lejonnymånen är en bra tid för att sätta upp en avsikt som stimulerar kreativiteten, liksom möjligheten att vara modig i kärlek. Det hjälper till att ta risker. Den största risken är kanske att bli kär… för en del.

TOLKNING OM FULLMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR.
TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER HÄR. 
TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER FÖR ALLA 12 STJÄRNTECKEN HÄR.

Den 22/8

Solen går över till Jungfrun

Se beskrivning i första stycket om Jungfruns säsong

Runt den 23/8

Venus trigon Saturnus

En sofistikerad, känslomässigt cool, ”romantiskt cool” energi. Här finns potential till att stärka kompanjonskap och parrelationer samt att skapa en stabil grund för de som påbörjar en ny relation eller dejtar. 

Vi vill känna oss omtyckta och värderade av någon, vi vill det seriösa och är måna om att lägga ner tid för det som kan få bestå. Lösa relationer står inte högt nu. Nej, allvar och långsiktigt engagemang gäller. 

Vi kan vi komma till beslut som ”behagar” på ”relationsfronten”: En del kan vilja reparera något och stärka en relation. Andra bestämmer sig för att inte försöka. 

Trygghet är nyckelordet!

Runt den 25/8

Merkurius opposition Neptunus

Saker kan upplevas vaga, otydliga och i dialoger kan vi notera att en del är undvikande… Missförstånd och ökad oärlighet är sannolikt. Något kan vara – eller upplevas som - vilseledande, eller diffust. Kanske teorier och ord vänds upp och ner i förhållande till tankar eller i dialoger... Något kan verka förvirrande, så lita inte på alla, för alla har inte rena sinnen. Men den som är helt ärlig, har rena avsikter, kan lita på intuitionen, vad man anar. Gå då på ren intuition. Den här energin vänder tillbaka på något sätt till dem som använder energin för att vilseleda. Att undvika att göra ett viktigt åtagande eller signera avtal om man inte känner sig klar över allt är ju extra viktigt.

Samtidigt finns här en kreativ potential. Konstnärligt/kreativa sysslor gynnas vid denna tid.

Runt den 26/8

Merkurius trigon Pluto

Kommunikation, djuptänkande och mentala krafter är särskilt starka nu. Övertygelseförmågan stärks. Vi sporras sannolikt till att uppmärksamma de outtalade ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Dialoger tenderar att vara starkare och tydligare. Vi kan nog känna att vi vill veta mer om och gräva i saker (i bästa Pluto-stil).

Det kan bli avslöjanden av större format inom nyhetsvärlden, TV, radio och tidningar.

Runt den 27/8

Merkurius quincunx Jupiter

Aspekten tyder på att tankar, tal/kommunikation och kunskapsbehovet ökar liksom även debattandan hos många. Att vädra tankar och idéer utifrån ett större perspektiv och vidga våra mentala vyer ligger i luften!

Den här aspekten kan också spegla oro eller ökat behov av expansion, ”chanstagning” när det gäller rörelse (resor t ex), dokument, viktiga diskussioner och förhandlingar. Sådant tenderar att ha större betydelse, så överenskommelser eller liknande sker sannolikt i större grad denna tid.

Runt den 28/8

Venus quincunx Uranus

Mångas sinne kan vara rastlösa och vi tenderar kanske att känna oss lätt uttråkade och söker stimulerande aktiviteter som bryter av de rutinmässiga uppgifterna. Ett starkt behov av mer självständighet kan göra sig gällande.

Det här tyder även på att vi kan förvänta oss det oväntade. För planer kan störas. Så det är en bra att vara medveten om att irritationsmoment kan komma upp. Det kan stimulera ”geniknölarna” så att vi försöker försöka lösa eventuella problem.

Men vi kan också räkna med en del speciella, kanske udda idéer som till synes kommer från ingenstans.

Den 30/8 (-5/11)

Merkurius går över till Vågen

Det är en bra tid för förhandling, att se andras synpunkt, vi är mer finkänsliga och intonande. Det medverkar till att öka vår taktfullhet, behov av frid, men ger också tendenser till en viss ytlighet i kommunikation (till skillnad mot när Merkurius t ex är i Skorpionen).

Det är en bra tid att umgås och prata med likasinnade själar eftersom Vågen är ett lufttecken och därför önskar vi mer kommunicera om idéer.

Våra sinnen kan dras till att tänka mer på relationer och även finna sätt att kompromissa för att få balans och harmoni.

En del kan uppleva att det är svårare att ta ställning och vara tvärsäker, i alla inte utan en tids övervägande för att komma fram till en åsikt. Det kan även vara svårare att ta ett viktigt beslut, så det kan var en hel del överväganden - ”ska jag göra så eller så, eller kanske så, nej men det där var nog bättre – eller kanske inte… eller jo”… Till slut kommer ett väl övervägt beslut.

Det kan hända att vi erfar mer argumentande och kanske hamnar i riktiga debatter. Det kan vara en tid då vi jämför mer än annars. Nackdelen med detta kan bli mycket bedömande, så det gäller att försöka undvika det även om vi jämför mycket nu.

Eventuellt kan vi ändra envisa uppfattningar nu genom att det är lättare att kunna se den andra personens synvinkel.

Runt den 31/8

Solen quincunx Saturnus

Det kan ge känslor av försening, eventuella gamla misstag behöver mötas och fixas – ställas i ordning och förbättras. Det kan kännas tråkigt men är nödvändigt för framtidens mål. Det hjälper till med att hantera livets hårda realiteter och vidta försiktighetsåtgärder och fokusera på viktiga uppgifter.

Energin kan hjälpa oss med mer självdisciplin samt att vi känner ökat behov av att ta itu med viktiga åtaganden med en känsla av ansvar. Det är dock bra att acceptera att dessa dagar kan kräva litet extra tålamod som behövs för att övervinna de uppgifter som ”tornar upp sig” eller för mycket ansvar. Det är möjligt att man istället fattar beslutet att ”lossa på knutar” och stiga av för mycket ansvarsuppgifter, lyfta av sig oket… Eller ge tömmarna till någon annan… kanske för att få en andningspaus eller välja något annat att göra. (Det kan handla om vad som helat; arbete, hemmasysslor, intresseområde som tar mycket tid etc). 

***************************

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar