Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

lördag 14 augusti 2021

Planeternas symboliska betydelse i astrologi

Våra förhistoriska förfäder försökte förstå stjärnhimlen och himlakropparna cykliska mönster, eftersom de fascinerades av fenomen som förmörkelser och kometer. 

Centralt inom astrologin är tron ​​att solsystemets planeter påverkar liv och personligheter hos levande varelser på Jorden. 

De forntida stjärnskådarna delade upp himlen i tolv sektioner, var och en uppkallad efter den största konstellationen den innehöll. På så sätt skapades zodiaken med alla stjärntecken. Kalendern – stjärntabellen - med zodiaken spårade både tid och gav förutsägelser, då man observerade att planeternas rörelser, kallade transiter, motsvarade både bra och dåliga händelser på Jorden. Romarna antog zodiaken i början av det första århundradet och utvidgade stjärnornas och planeternas roller genom mytologi.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk. (Jag har fått veta att någon tar av mina texter utan att ange källan - se HÄR om det). 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

När man använder astrologi tittar man på planeternas rörelser och använder dessa himmelska rörelser för att förstå också Universums större rörelser. 

Alla astrologiska planeter har specifika funktioner inom zodiaken när de färdas inom himmelsfären. Carl Jung förde in astrologi i psykologin där zodiakens tolv tecken ses som ett kompendium av psykiska verkligheter. Varje planet representerar olika områden av livet, olika energier och teman. (INFO) https://exploringyourmind.com/carl-jung-astrology-psychoanalysis/ I psykologiska termer ses de som "behov" eller "drivkrafter".

Astrologisk läsning av astrologi handlar om att tyda den större historien bakom händelserna i vårt Universum. Medan var och en av oss individuellt bara representerar en kugge i den större helheten, ger astrologi information om hur kuggen passar. Den berättar om vår egen individuella plats i den större berättelsen om den universella historien.

De inre planeterna - Solen, Månen, Merkurius, Mars och Venus räknas som personliga planeter för de påverkar oss på en personlig, intim nivå. De kallas snabba planeter eftersom de rör sig snabbt genom hela zodiaken. Den snabbaste är Månen på 28 dagar. Den långsammaste är Mars på ca ett år, 220 dagar.

De yttre planeterna är Uranus, Neptunus och Pluto vilka påverkar oss på en mindre intim nivå. Förutom om de har en aspekt till en personlig planet eller punkt i vårt horoskop, då de får en personlig innebörd.

Uranus, Neptunus och Pluto kallas långsamma planeter eftersom de rör sig långsamt genom zodiaken.

Jupiter och Saturnus räknas till de långsamma planeterna, men ses mer som en övergång mellan de personliga planeterna och Uranus, Neptunus och Pluto eftersom de inte rör sig lika långsamt. Därför kan de ha ett mer personligt inflytande, än Uranus, Neptunus och Pluto, men inte så som de snabba Solen, Månen, Merkurius, Mars och Venus. De har en ”mitt-emellan” påverkan kan man säga.
Uranus, Neptunus och Pluto kallas kollektiva planeter och generationsplaneter. De tar 7 till 49 år på sig
att röra sig genom zodiaken, vilket förklarar varför varje kan identifieras genom en specifik kollektiv rörelse eller känsla (som t ex Flower Power perioden som man hänför till Neptunus i Vågen).

¤~¤’’¨¨¨’’¤**¤*¤ ~>*>¤**¨*¨**¤**¨*¨**¤<*< ~¤*¤**¤’’¨¨¨’’¤~¤

Hur används planetbeteckningar i astrologi? 

Vi har alla en unik födelsekarta (födelsehoroskop, astro chart,horoskopcirkel etc) alltså ett unikt horoskop, som berättar exakt var på himlen varje planet och konstellation var just när vi föddes - en ögonblicksbild av himlen när vi föddes.

Vi får detta horoskop från en kartläggning av himlen under vårt exakta födelseögonblick. Horoskopet avslöjar den exakta placeringen av var och en av planeterna och vilket stjärntecken de vistas i. (beräkna din födelsekarta här eller (beräkna den här). 

I vissa horoskop är alla planeter i samma stjärntecken; i andra är de spridda över himlen. Avståndet mellan dessa planeter är viktigt eftersom var och en har sin egen ”himmelska funktion”. 

Varje planet har en placering i ett stjärntecken och astrologihus, vilket förklarar vilket livsområde som påverkas mest av planeten. Många aspekter från andra planeter gör också en stor skillnad på vår livsväg. Den fulla innebörden kan inte alla tolkas om man inte har en personlig (eller natal) födelsekarta (horoskop).

¤~¤’’¨¨¨’’¤**¤*¤ ~>*>¤**¨*¨**¤**¨*¨**¤<*< ~¤*¤**¤’’¨¨¨’’¤~¤

Lista över planeter, planetbeteckningar och planetens symboler i astrologi

Nedan finns en lista över planeterna som används i astrologi, tillsammans med deras betydelser och symboler. Man tolkar tio planeter inom astrologin. Solen och Månen är inte planeter men astrologin placerar dem i gruppen "planeter" för enkelhetens skull. Så de anses vara planeter när man tolkar horoskop. Men man kan säga himlakroppar.

Varje planet i följande lista symboliserar något i våra liv - en universell del av våra upplevelser. Listan kan användas som hjälp till att förstå planetbetydelser i ett födelsehoroskop. Varje planet härskar över olika delar av vårt psyke - olika önskningar och olika behov, som speglar vilka vi är. Därför skildrar vår personliga kombination av stjärntecken, planetplatser och astrologiska Hus ett porträtt av oss i födelsehoroskopet (födelsekartan). 

Genom att lära sig varje astrologins planetnamn + betydelse kan man välja den talisman som är bäst lämpad för en viss andlig resa och situation..

¤~¤’’¨¨¨’’¤**¤*¤ ~>*>¤**¨*¨**¤**¨*¨**¤<*< ~¤*¤**¤’’¨¨¨’’¤~¤

 

Solen i astrologin

Planet symbol: 

Nyckelord: Ego, grundläggande personlighet, det medvetna, vitalitet, uthållighet, utåtriktning, värme och självsäkerhet.
Solens cykel är en månad i varje stjärntecken. Tumregeln är att Solen tar ungefär trettio dagar att passera genom varje tecken i zodiaken.
Styr/härskar över (är hemma i) stjärntecknet: Lejonet som är Solens hemvist eller hus. Det är det tecken där Solen uttrycker sig bäst och erbjuder många positiva egenskaper: det livliga, dynamiska eldtecknet som utstrålar både mod och teatralitet. värdighet, auktoritet, självförtroende, uthållighet, lojalitet, mod, generositet.
Psykologi: “Jag är”
Kvaliteter: Kreativitet, vitalitet, optimism, framgång, medvetande
Regerar: Ego och självkänslaSolen är källan till vårt ego; det är där sanningen i vår natur finns, där våra identiteter inte är förfalskade. När någon säger "vad är ditt tecken?" frågar de faktiskt ”vad är ditt soltecken?” Du är den du är på grund av ditt soltecken, och att verkligen förstå och acceptera denna integrerade del av dig själv hjälper dig att leva ett positivt och väl välgrundat liv.


Allmän beskrivning


Solen har en speciell betydelse i astrologin. Dess position i mitten av solsystemet, med alla planeter runt sig, ger Solen liv och belyser naturen och den mänskliga karaktären. Solen anses vara manlig energi i den nuvarande astrologiska traditionen och är därför symbolen för maskulinitet och representerar fadersfiguren.

 

När någon frågar dig vad ditt tecken är, huruvida de vet det eller inte, frågar de om Solens position vid din födelseögonblick. Solen symboliserar vårt grundläggande väsen.

Som den centrala punkten i solsystemet tillhandahåller Solen den livskraft som är kärnan i var och en av våra individuella varelser. Det gör att våra själar kan aktualiseras genom att uppmuntra manifestationen av andlig och mental energi samtidigt som den stärker livskraften som ligger bakom den energin. Det fungerar som gnistan av medvetandet och utgör grunden för våra individuella personligheter, behov och önskningar.


Solen sägs vara en välgörande
planet, vilket betyder att den i allmänhet är gynnsam. Detta är mer av en kulturell beteckning, för i Indien anses Solen vara het och grym. Uppenbarligen skulle en forntida astrolog bosatt i Oslo välkomna Solens stigande som lättnad från kylan på vintern, medan en i Mumbai kanske oroat sig för om hans grödor skulle brinna.


Människor med Solen dominerande i sina födelsehoroskop (människor födda vid soluppgång, middagstid eller i tecknet Lejonet) uppvisar i allmänhet dessa egenskaper.


Solens egenskaper

Solen i astrologi symboliserar den grundläggande personligheten och jaget. Solens tecken ger oss den grundläggande förståelsen för hur en person gör sina val, varför de gör vad de gör. Solen är den viktigaste planeten i vårt diagram. Den är vårt viktiga ego (vår identitet här på Jorden). Solen visar hur vi uttrycker och identifierar vårt jag just för att avgränsa oss och så att vi inte ”flyter ut mot alla andra”, alltså är ”utan jag/ego” och en identitet här på planeten. Alltså behöver vi ett hälsosamt ego (men utan egoism) för att kunna överleva här. Solen är kopplad till den maskulina energin och påvisar ofta vår fadersgestalt under uppväxten.

Solens energi ses vara utåtriktad, varm, stolt, självsäker och generös. Solen är var och hur vi lyser! Den speglar vår vitalitet. Den representerar behovet av att ha en hälsosam självbild och självkänsla: den speglar vår grundläggande personlighet och allmänna preferenser, samt visar vilka kärnegenskaper och behov som utgör den person vi är.


Solens tecken visar hur vi uttrycker våra starkare egenskaper, hur vi skapar och vilka riktlinjer vi lever efter. Men vi har alla en stark känsla för vilka linjer vi inte kan korsa utan att kompromissa med kärnan i vem vi verkligen är. Solen fungerar som vårt centrum, det är det som hindrar oss från inre kaos. Alla har inre konflikter, och vårt soljag uppfattar dem alla och kan ge dem alla en balanserad betydelse och en meningsfull riktning. Solen fungerar som vår centrala chef. Solen är också symbolen för sanningen. 

 

Om vi ​​inte tillåter vår sol att uttrycka sig väl har vi identitetskriser och självtvivel – vi har då problem med jagets/egots/identitetens sanna uttryck. Vi kan känna oss osäkra och ha en känsla av obehag i tillvaron. Många kan då kanske försöka ”lura sig” själva att de mår bättre än de känner sig innerst inne och också kanske då försöker ”ta energi” från andra för att bygga upp sig själv, andra kanske skryter för att ”täcka över” känslan av självtvivel, en del kanske deppar, åter andra använder dövande medel (som några exempel). 

Tips är att hitta en metod, ett sätt, en hjälp som ger möjlighet att ”se in i sig själv” och finna ut vem man där innerst inne är: D v s att ”finna sitt ego” och jobba på att ”blomma ut” som detta och vara den man verkligen är, utan ”pålagringar” av det yttre och andras präglingar. En balanserad, hälsosam sol ger en känsla av självförtroende, energi och trivsel med sig själv – och andra.

Solens kroppsfunktion

När det gäller hälsa och vitalitet påverkar Solen vitaliteten och har ett stort inflytande över hjärtat och ryggraden, forntida astrologer såg det som ”mannens högra öga och kvinnans vänstra öga” – idag är det inte ”könsbestämt” i astrologin… Vi talar om feminina och maskulina energier - egenskaper.


Utmanande egenskaper


Solen kan också vara nedslående
, egoistisk, dominerande, självisk, arrogant, berättigad och bossig. Vanligtvis är de negativa egenskaperna resultatet av positionen som Solens tecken innehar i hela horoskopet, eller hur de fungerar och uttrycks tillsammans med andra planeter.

De flesta känner till sitt soltecken (stjärntecken), men kanske inte någon kär väns eller släkting. Vet man födelsedag så kan man kolla HÄR.

Alla 12 soltecken beskrivna HÄR.och här.

Detta är beskrivningar av de 12 stjärntecknen som är tillspetsade, ungefär som karikatyrer och med en gnista humor - ibland! HÄR.

¤~¤’’¨¨¨’’¤**¤*¤ ~>*>¤**¨*¨**¤**¨*¨**¤<*< ~¤*¤**¤’’¨¨¨’’¤~¤

Månen i astrologin

Planet symbol: 

Nyckelord: omedvetenhet, känslor, instinkter, vanor, humör
Månens cykel är 2-3 dagar i varje stjärntecken. Himlens snabbaste astrala kropp, det tar i genomsnitt 2 och en halv dag att passera genom varje tecken i zodiaken och mindre än en månad att gå runt zodiaken och att då besöka alla tolv tecken.
Styr/härskar över (är hemma i) stjärntecknet Kräftan. Människor födda i tecknet uttrycker därför Månens egenskaper lätt och bäst. De verkar ha stämningar som på något sätt är kopplade till Månens cykel. Detta gäller även de som föddes på en dag då Månen var i detta tecken, eller vid en tidpunkt då Månen steg upp eller nära sin 'högsta punkt på himlen tenderar att uttrycka dess' egenskaper bättre än andra. 
Psykologi: “Jag känner”
Kvaliteter: Empati, lugn, anslutning, vård
Regerar över: Djupa känslor, spontanitet, det omedvetna, känsloreaktioner och rötter..

Allmän beskrivning


Månen är Jordens satellit, den kretsar kring Jorden och inte Solen. Det reflekterar solens ljus och förvandlar dess spektrum och intensitet. 

Månen är den himlakropp som är ansvarig för förmörkelser och är därför det enda himmelska objektet som kan överskyla Solen - tillfälligt. Månen reglerar tidvattnets flöde av vår planets vatten. Så om man kunde göra ett glas med vatten stabilt, skulle det ha mätbart tidvatten i sig.


Alla slags fenomen sägs kunna förutsägas av Månens tillstånd; djurmigrationer, brottsfrekvenser, väderförhållanden, blodflöde och till och med vissa aktiemarknadsfluktuationer har registrerats statistiskt för att samordna med Månens cykler. (INFO).

Kalendrar har byggts på Månens cykler, och trots den romerska kyrkans förakt för astrologin, beräknar den fortfarande påskdatumet på grundval av vårdagjämningen och månfasen.


Månens egenskaper


I astrologi är månen lika viktig som solen. Månen representerar zodiakens modersenergi. Månen är en symbol på feminin energi, den representerar också fertilitet, moderskap och barn. Det stöder själen och ger en trygg behållare för vår livskraftenergi, ungefär som en mor skyddar sitt barns välbefinnande. En förbindande kraft mellan själar, den föds med empati och förståelse. Månen är förknippad med din mor, ditt hem och din familj, din barndom och hur du vill dekorera ditt hem.


Om du vet ditt månstecken får du förmodligen bättre resultat av att läsa det tecknets horoskop än för ditt soltecken.


Månen representera det undermedvetna sinnet, känslorna (känslorna), vanor och stämningar, vår emotionella inre värld. Månen är vårt känslomässiga centrum. Månen styr stjärntecknet Kräftan, det känsliga, skyddande vattentecknet som definierar vård, komfort och säkerhet. 

Medan solen exponerar vår yttre upplevelse, symboliserar Månen allt under ytan. Vår inre upplevelse. Månen representerar den allmänna skildringen av ens känslor, vad deras instinkter driver dem till och vilka stämningar som är vanligast. Den representerar den andliga reträtten för våra mest privata jag. Om ditt soltecken representerar din yttre personlighet fokuserar ditt måntecken inåt och avslöjar din känslomässiga kärna. Det avgör hur du bearbetar dina känslor och ditt humör. 

Månen symboliserar de subjektiva, känslomässiga sätten vi upplever och reagerar på i livet. Det handlar om känsla och spontana svar på situationer, men det handlar inte om tankar. Vår måne avslöjar hur vi bryr oss om andra och hur vi bryr oss om oss själva. Den visar hur vi är sårbara och skyddar sårbarheterna hos dem vi står nära.

Tillit är en av de viktigaste känslorna, ett ursprungligt band som bildas när vi ställer oss öppna inför någon på en omedveten nivå. 


Månen är vårt hjärta, vårt behov av att känna oss vårdade, trygga och skyddade. 

Månen representerar intuition, instinkter, vanor, vårt medvetna sinne och vad som gör att vi känner oss bekväma och trygga. Det är viktigt att leva ett liv där vi känner oss skyddade och vårdade. Månen berättar vad vi behöver mest, och också vad som ger oss den mest emotionella smärtan, när vårt förtroende förråds. När vi inte kan hitta ett sätt att möta känslomässiga behov känner vi oss olyckliga.

Månen styr vad som helst som gör att vi känner oss lyckliga, säkra och tröstade. Känner du dig bäst i en livlig miljö; eller omgiven av lugn och ro? Dras du till världsliga eller andliga syften? Vill du ha mycket social aktivitet eller tycker du om långa perioder själv? Det är vad Månen i ditt horoskop påvisar…

Månen styr känslomässiga bindningar. Det övervakar hur vi uttrycker känslor och delar dessa med andra, särskilt när vi reagerar utan att ta oss tid att tänka igenom saker först. Månen styr känslor vi försöker hålla dolda, såsom svartsjuka, ilska och rädsla. Det är också den sensuella sidan som visar stor glädje och spontanitet. Eftersom Månen styr saker vi tenderar att hålla gömda är vårt månatecken vanligtvis bara synligt för dem som är närmast.

Månen kan också representera barndomen, och mycket om det förflutna kan berättas från dess relationer med de andra planeterna. Månen representerar vårt "inre barn", så när vår mörka sida av Månen kommer ut, agerar vi omogna. Denna sida av oss kan ses när våra känslomässiga behov försummas - när vi är i ett förhållande som inte vårdar oss, eller när vi avvisar våra egna känslomässiga behov.

Om du undrat varför vissa människor behöver mycket trygghet medan andra är ganska självsäkra, se till deras måntecken...

I mäns horoskop representerar Månen relationer med kvinnor, detta är logiskt, eftersom förhållandet till modern brukar sätta mönster för relationer med kvinnor när man växer upp. Män med en dominerande Måne i sina horoskop tenderar att vara mindre aggressiva i affärer och konkurrens, och är kända för sina "människoinsikter" (förståelse) eller för att ha den gemensamma ”beröringspunkten" som gör det möjligt för dem att komma överens med andra.

Månens kroppsfunktion

Det är känt att det har mycket att göra med långtidsminnet; medan tecknet som Månen styr över, Kräftan, representerar magen, som omvandlar mat till energi, representerar Månen själv kroppens vätskor och även hjärnans gråa substans.


Vet du inte ditt Mån-tecken? Läs om hur du tar fram det, samt tolkning HÄR. 

¤~¤’’¨¨¨’’¤**¤*¤ ~>*>¤**¨*¨**¤**¨*¨**¤<*< ~¤*¤**¤’’¨¨¨’’¤~¤

Merkurius i astrologin

Planet symbol: 

Nyckelord: Sinne, kommunikation, intellekt, resonemang, språk, intelligens
Merkurius  cykel är 3-4 veckor i varje stjärntecken Merkurius tar 13 eller 14 dagar att transporteras genom ett stjärntecken: Eftersom Merkurius omloppsbana är mellan Jorden och Solen kan den aldrig se ut att vara väldigt långt ifrån Solen. Det verkar för oss som att den gå fram och tillbaka över Solen i en cirka 116 dagars cykel. I horoskop är Merkurius antingen detsamma som ditt tecken eller så är det omedelbart före eller efter ditt Sol-tecken.
Psykologi: "Jag tänker"
Styr/härskar över (är hemma i) stjärntecknet: Tvillingarna även Jungfrun (men alla astrologer anser inte det, en del tror t ex att det är Chiron som är Jungfruns sanna härskare).
Kvaliteter: Överför information. Värdighet, intelligens, praktisk, organisation, visdom, rationalitet
Reglerar: Medan Månen återspeglar våra känslor återspeglar Merkurius logik och rationalitet, förnuftet - och visar därför också hur en person kommunicerar, och den allmänna strukturen i sina tankar och hur de lär sig och absorberar information.

Allmän beskrivning


Den minsta och innersta planeten i solsystemet, är Merkurius uppkallad efter den romerska gudom som tjänade som budbärare till gudarna, Merkurius (Mercury). Den närmaste planeten till Solen och den mest anpassade till den. Det kallas ibland Solens ”talesman”.  I urminnes tider var Merkurius gud för skriftlärda, budbärare och atletiska händelser (av skicklighet). Det styr kommunikationen och handeln. 


Merkurius egenskaper


Konversationsförmåga, ett brett spektrum av kunskap och samtalsförmåga är de mest kända egenskaperna hos Merkurius.

Merkurius var dock också tjuvarnas och trickkonstnärernas gud. Merkurius anses inte vara fördelaktig eller ”negativ”, då den tar sig an naturen hos planeter som kombineras med den. Merkurius skicklighet är lika nödvändig för en miljövänlig ideell verksamhet som för en skatteundandragande gangster. Merkurius kan göra det möjligt för en musiker att spela i ett konserthus en dag och en bar nästa dag. Merkurius handlar om skickligheten, inte värdena.


Merkurius har mycket ungdomlig energi; många människor med Merkurius vid sitt Ascendenttecken eller på annat sätt framträdande verkar mycket yngre än sin ålder.


Merkuriusmänniskor är i allmänhet snabba, älskar variation, har gott minne (Merkurius reglerar korttidsminnet) och är flexibla i både sinne och kropp.


En stark Merkurius stärker det rationella sinnet och uppmuntrar mental klarhet och fokus. Merkurius har också en kraftfull effekt på våra förmågor att översätta våra intellektuella tankar till tydligt tal och riktad handling. Det ger det möjlighet att uttrycka färdigheter och att sträva efter materiella fördelar.


Intelligens ligger inom Merkurius-tecken och den styr vår förmåga att kommunicera, förklara och förstå. Denna planet styr vårt behov av att veta, berätta och förstå information i vårt eget sinne och röst. Vi gör detta genom att prata, skriva, sjunga, lära oss eller uttrycka det vi vet på något sätt och vill kommunicera. Merkuriustecknet informerar om hur någon lyssnar, läser, skriver och pratar, så att förstå hur det fungerar kan hjälpa oss att förstå hur vi bäst lär oss och undervisar. Merkurius visar hur en person samlar in och organiserar information, vilka ämnen någon gillar att studera och deras sätt att studera.


Oavsett om vi lär oss något nytt formellt eller genom skvaller, försöker vi förstå det genom att länka det till det vi redan vet. Detta kan utöka eller till och med helt förändra vår förståelse för ett ämne. Vi lär oss inte bara genom att lyssna eller läsa, utan också genom att observera vad som händer runt omkring oss.


Lär du dig bäst med verbal eller visuell instruktion? Studerar du på ett ordnat sätt, eller vill du hoppa över och fylla i tomrummen när du går? Är du den som helst chattar, eller föredrar du bara att prata när det behövs? Tänker du på stora problem, eller mer personliga? Är du för bara fakta, eller en stor, fantasifull berättare? Delar du spontant det du vet, eller funderar över saker länge? Kolla Merkurius tecknet, där finns information om det.


Merkurius är sårbar när vi gör för tidiga bedömningar, är för öppna eller slutna, eller blir överbelastade med information. Våra informationskällor formar också våra idéer och åsikter, så försök att få din information från en mängd olika källor för att utmana dina egna åsikter.


Merkurius använder sitt smarta intellekt och sin obevekliga nyfikenhet för att analysera, sortera och klassificera, vilket hjälper oss att syntetisera och formulera komplexa idéer. 
Merkurius handlar även om din kommunikationsstil, hur du tänker, hur du löser problem, hur du lär dig, vad du är nyfiken på och några av dina allmänna intressen.

En Merkurius -talisman hjälper sinnet att organisera tankar, internalisera kunskap och analysera information. 

Merkurius i affärs- och personliga relationer


Merkurius är mycket viktigt i både affärs- och personliga relationer eftersom det är kommunikationsplaneten. Det finns en metod för att jämföra horoskop baserat på Merkurius position för två involverade personer - synastry. Vanligtvis märker man en Merkuriusförbindelse hos par, genom att de säger samma sak samtidigt eller slutför varandras meningar; "stora sinnen tänker lika" är ett typiskt Merkurius-uttryck. Om det finns en "teckenaspekt" mellan soltecknet och en annans (i horoskopet), finns det en god chans att din sol eller Merkurius är kopplad till deras. 

Inte bara det, utan det omvända: två personer som verkar ha perfekt kompatibla soltecken på ytan kan ha utmanande kontakter som involverar Merkurius.

Ibland trotsar förhållandeproblem den konventionella visheten om tecknen, och mycket ofta är Merkurius, som kan vara ganska ”lurifaxig”, den ansvariga parten. Det här är en anledning att lära sig mer om personlig astrologi än bara soltecknet.


Utmanande egenskaper


De mer negativa egens
kaperna hos
Merkurius-människor är att de lätt kan distraheras, har svårt att engagera sig och kan vara vilseledande eller manipulerande.


Retrograd


Dess retrograda mönster ä
r ganska vanliga i samtal om astrologi, men missförstås ofta.

Det sägs vanligtvis att under Merkurius retrogradperiod kan allt som är kopplat till kommunikation, teknik eller transport gå fel, men så är inte nödvändigtvis fallet. Frågor som rör dessa frågor kan uppstå, men mest för att fästa vår uppmärksamhet åt dem. Den retrograda perioden ger vanligtvis möjligheter att ta saker "från baksidan", eller att vara mer exakt med uppgifter som kräver uppmärksamhet på detaljer.

Merkurius kroppsfunktion

Merkurius styr nervsystem, armar, händer – fingrar och bröstkorg och andning.

Hitta ditt Merkurius tecken HÄR.

Läs betydelsen i de olika tecknen HÄR. 

¤~¤’’¨¨¨’’¤**¤*¤ ~>*>¤**¨*¨**¤**¨*¨**¤<*< ~¤*¤**¤’’¨¨¨’’¤~¤

Venus i astrologin


Nyckelord: attraktion, relationer, konst, skönhet, harmoni
Venus cykel är 4-5 veckor i varje stjärntecken. Det tar 225 dagar att kretsa kring Solen.
Styr/härskar över (är hemma i) stjärntecknet: Vågen styrs av Venus, räknas även till Oxen, men alla astrologer är inte överens om det, t ex Donna Cunningham som räknar vår vackra, blomstrande, jordande Moder Jord som Oxens sanna härskare
Psykologi: "Jag romantiserar"
Kvaliteter: romantik, tillgivenhet, skönhet, harmoni, intimitet, mildhet, anslutning
Regerar: Behagliga Venus! Det sköna, skira, estetiska och ”ljuvliga”. Vårt Venus-tecken avgör hur vi ger och tar emot romantik och samverkan med en annan part, och det är där vi hittar tröst och stöd inom oss själva och andra. Venus styr alla förtjusande, estetiskt tilltalande saker i livet. 

När du förstår ditt Venus-tecken öppnar du dig för riktigt uppfyllande relationer eftersom du kan formulera vad du behöver och också kan ge vad dina nära och kära behöver.


Allmän beskrivning

Venus är den andra planeten från Solen och den ljusaste himmelskroppen på natthimlen, efter Månen. Den har en snabbare bana än Jorden; Variationerna i hastighet får den att starta nästa stjärncykel två grader mindre än den föregående. Det tar ganska lång tid att slutföra en omgång på 760 cykler som tar tillbaka den till samma plats som omgången började; 1 215 år. Om det låter lite som Mayakalendern, så är detta är en del av det gamla systemet med "dagräkningar" som var kärnan i Maya-astrologin.

Venus har också faser, som Månen. Det verkar som antingen morgon- eller kvällstjärna; aldrig ensam på natthimlen långt efter solnedgången. Det finns alltid i samma tecken som vår Sol, eller de två tecknen direkt före eller efter.

Venus egenskaper


Venus är känd som
kärleksplaneten, men det handlar egentligen om alla slags relationer. Inget förhållande är perfekt hela tiden, men Venus är den del av oss som längtar efter så mycket harmoni som möjligt.

Planeten Venus symboliserar våra begrepp om skönhet, njutning och sällskaplighet. Någons Venustecken visar oss vad som känns behagligt och vackert och vad man lockas till, liksom romantiska stil och hur någon relaterar till den andra i en nära relation.

Venus har en stark inverkan på vår förmåga att älska och vårda. Det drar in de andra själar som värnar om dessa känslor mot oss, och det stärker de romantiska och känslomässiga kopplingar som vi redan har. Det tar fram vår charm och drar andras hjärtan mot oss medan vi utövar ett lugnande inflytande på våra egna kroppar och sinnen.

Full av feminin energi och enhet, förkroppsligar Venus den mänskliga andens behov av anslutning, mild glädje och smältande av själar. Med en Venus-talisman kan vi uppmuntra närvaron av intimitet och harmoni i vår vardag.


Venus karaktäriseras vanligtvis som "fredsskaparen" i zodiaken, och människor som har en väl belägen Venus i sina diagram brukar stoppa fler slagsmål än de startar. Det finns så många positiva egenskaper hos Venus att det skulle vara omöjligt att citera dem alla.


Charmig och kreativ


De flesta som är födda
med Venus i Vågen, nära Ascendenten eller på den högsta punkten på himlen (Medium Coeli) är vanligtvis både charmiga och kreativa. Venuspräglade är ofta kända för sitt leende och sin önskan att göra saker rätt.


Venus i kompatibilitet och relationer


Eftersom Venus representerar lusten
till samhörighet, harmoni och balans är det den naturliga indikatorn för inte bara romantiska eller affärsrelationer utan också vänskap. Det har mycket att göra med ens kärleksliv; medan Mars aktiverar passionslust och sexualitet, ger Venus attraktion och positiva känslor.


Venus position i ett horoskop avslöjar ofta något om den personliga stilen och smaken; detta inkluderar allt från kläder (även om Ascendenten också har med det att göra) och mat till möbler och konst (även Månen har med det att göra – vad gäller hemmets inredning). De som uppvisar Venus egenskaper kännetecknas ofta av att de har ett "bra öga för färg" eller ett utmärkt "öra för musik."

Venus styr alla saker som vi tycker är vackra; kläder, konst, musik, antikviteter; till och med samma klädesplagg som vi har använt i flera år som ingen annan kanske tål…

Har du nånsin hört en viss sång och kände att du var förknippad med den? Att en ny del av dig har upptäckts, reflekterats och förståtts? Den specifika uppsättningen texter uttryckte något du kanske inte har kunnat, så du kände en koppling till det.

 

Venus har mycket att göra med ens förmåga att trivas ekonomiskt. Det övervakar också pengar - både spendera och ta emot (tjäna). Det tenderar att visa hur människor går till att dra till sig ett flöde och hur bra de är på att bygga den typ av allianser med andra som stöder deras välbefinnande och välstånd. 

Venus är lyckligast när den får ta del av det ”välsmakande”: Fina viner, spabad och aromatisk fuktighetskräm passar venusandan. Venus smak återspeglar vårt intresse för konst och kultur.

Denna planet visar hur vi försöker göra oss attraktiva för andra. Venus styr romantiska relationer, vem (vilken ”typ”) man attraherar, hur man attraherar dem, sociala färdigheter, hur tillgiven man är, vad man tycker är vackert, vad man vill ha i en partner och hur man interagerar med andra. Det visar också hur vi gör för att träffa nya vänner eller för att hålla kontakten med gamla. Hur mycket energi gedu andra i ett förhållande, och får de dig att känna dig accepterad och uppskattad för vem du är?

Ett annat koncept för Venus är värde eller värde. När vi väl älskar en annan person blir de viktigare och värdefullare för oss. Även om Venus handlar om kärlek, bär den inte den vikten ensam. Kärlek inkluderar Månens förtroende, Mars passion och Saturnus ansvar. Det handlar om vår önskan om samhörighet och begreppet kompatibilitet.


Venus har traditionellt tolkats som den ”feminina” planeten. Forntida astrologer använde det för att visa hur en kvinna lockade en man eller vilka egenskaper en man letade efter hos en kvinna. Detta speglar inte modernt språk eller livsstil. Alla har Venus någonstans i sitt horoskop, oavsett kön.

Planetbetydelser och beskrivning: Venus styr dina romantiska relationer, vem du lockar, hur du lockar dem, dina sociala färdigheter, hur tillgiven du är, vad du tycker är vacker, vad du vill ha i en partner och hur du interagerar med andra. Det övervakar också pengar - både spendera och ta emot (tjäna).

Utmanande egenskaper


Venus har dock
också negativa egenskaper; människor som lutar sig mot de negativa aspekterna av denna planet kan vara överdrivande, envisa, manipulerande, inställsamma och dogmatiska.

Hitta ditt Venustecken HÄR. HÄR. 
Läs om Venus i de 12stjärntecknen HÄR.

¤~¤’’¨¨¨’’¤**¤*¤ ~>*>¤**¨*¨**¤**¨*¨**¤<*< ~¤*¤**¤’’¨¨¨’’¤~¤

Mars i astrologin



Nyckelord
: Aggression, passion, aktion, riktning, beslut, kurage, mod, kampanda
Mars cykel är 6-7 veckor i varje stjärntecken. Mars bana är tillräckligt långt från Solen för att den har en uppenbar cykel på knappt två år.
Styr/härskar över (är hemma i) stjärntecknet: Traditionellt styr Mars Väduren – där den erbjuder beslutsamhet och viljan att leda.
Psykologi: "Jag agerar"
Kvaliteter: Kraft, styrka, motivation, mod
Reglerar: Hos människor representerar Mars våra mest grundläggande enheter; konkurrensinstinkt, viljan att överleva och de fysiska drivkrafterna. 

Allmän beskrivning


Den röda planeten är känd för sitt stridsrop. Mars symboliska färg är röd, färgen på blod, eld, aktion och passion. Mars, uppkallat efter den romerska krigsguden, symboliserar handling, beslutsamhet och aggression. Mars anses vara en besvärande planet, men utan dess krafter skulle vi inte överleva.


Mars egenskaper


Mars representerar den allra
första delen av oss. Den inledande. Mars symboliserar vår personliga kraft och hur självförtroendet är. Mars representerar den del av oss som fortfarande är animalisk - vår aggression, vår känsla av konkurrens och drivkraft. Mars berättar hur en person drivs att agera och vad som ger den passionerade ådran.


Dess passionerade anda manifesterar sig ofta när vi tävlar för att nå en deadline, springer för att fånga ett flyg eller tävlar om en selektiv position. Mars är elden under vår rumpa och ger den adrenalinladdade energin som ökar rörelsen. Det återspeglar också vår fysiska passion och lust. 


Eldig och passionerad styr Mars hur vi hävdar oss själva - vår "kamp", i "kamp eller flykt" -striden (Mars är trots allt krigsguden). Det är här som vi kan hamna i aggression och volatilitet, men om de utnyttjas korrekt kan vårt Mars-tecken vara vår största källa till mod och självmakt. Du kan också hitta otrolig frihet och oberoende i ditt Mars-tecken, så om du känner dig fast eller passiv, vänd dig först hit och gör en analys.


Mars fokuserar vår energi så att vi kan driva de saker som är viktigast för oss. I antiken såg man den som en källa till makt. Allmänt anser man att den fungerar som en andlig resurs för de som vill samla mod och kämpa för det man behöver. En stark Mars inspirerar till handling och produktivitet, vitaliserar vår ambition och ger inre styrka.

Mars leder oss när vi strävar efter våra mål. Det fungerar också som ett skyddande hinder mot det som skulle skada oss och hindra oss från att nå vår verkliga potential.


Närhelst man befinner sig i en situation och undrar hur man kom dit var det förmodligen en hyperaktiv Mars som drev på...

Mars handlar om din motivation, ditt initiativ, var du lägger din energi och hur mycket av en risktagare du är. Mars är det som får dig att gå upp varje dag. Det är hur du uttrycker din ilska och vad du önskar och ger i ett intimt förhållande - passion.

Mars är den handlingsplanet som orsakar önskningar, och vi är drivna att driva det vi vill ha mest. Mars handlar om vår vilja, förmågan att göra ett medvetet val och agera på det. När vi gör detta uttrycker vi vår avsikt och förbinder vår energi. Marsenergi får oss att komma ut och få det vi behöver. Detta är en hungrig energi som driver oss att erövra och också vilja äga något (eller någon).


Mars visar vad vi strävar efter eftersom vi är motiverade att fånga, lösa eller slåss mot något. Mars är inte detsamma som månenergi, som beskriver vad vi vill, utan för att det får oss att känna oss trygga och nöjda. Mars handlar om den typ av spänning eller lust som får blodet att hetta. Denna planet har mycket att göra med hur vi uttrycker våra passioner och drivkrafter. 


Mars motsvarar det grundläggande behovet av betydelse; det driver oss att göra skillnad i andras ögon. Mars styr den fysiska drivkraften och är oerhört viktig i relationsstudier.


Mars är den del av oss som spelar för att vinna, vare sig det är på slagfältet eller i styrelserummet, och även i kärleksspelet.


Kvaliteterna hos Marspräglade människor och omständigheter tenderar att vara populära filmteman, så från titlarna kan man förstå att en film har ett Mars-tema. T ex "Die Hard", "Bladerunner","The Fighter", "Star Wars" - listan fortsätter och kopplingen bör vara uppenbar. Många filmer är gjorda av berättelser som har ett tema som passar andra planeter.

Mars kroppsfunktion

Mars reglerar bäckenområdet, ryggslut, muskler och hypofys.

Farliga yrken


Mars är också den planet
som representerar alla farliga yrken eller yrken där verktygen liknar vapen. Kirurger, järnarbetare, soldater, brandmän, militärer, racerförare och särskilt idrottare har ofta Mars framträdande i sina födelsehoroskop liksom allmänt tävlingsmänniskor. 

 

Utmanande egenskaper


Mars representerar också
ilska, intolerans, impulsivitet och förmågan att övervinna hinder. När Mars används felaktigt kan vi vara för aggressiva och försöka övervinna andra. Eller så kan vi undergräva vår vilja alltför lätt och låta andra tvinga på oss sina vilja. Men Mars-makten tillåter oss också att förhandla eller ge upp, inte bara attackera. Till och med att vägra att vidta åtgärder är en Marsvilja.

Mars ger oss vår förmåga att övervinna svårigheter, men det handlar inte heller om vilka medel det använder för att göra det. 


Mars har ett sätt att orsaka konflikter eller en viljekollision. Ilska är ett definitivt tecken på konflikt, en självförsvarsmekanism. 


Mars associerad med manlig energi


Precis som Venus har associerats med feminin energi var Mars associerad med manlig energi. Ofta sågs det förr, i horoskopet för en man har det att göra med viriliteten och modet att närma sig ett förhållande eller tävla om en. Ofta sågs det förr, i horoskopet för en kvinna indikerar Mars position och tillstånd vilken typ av partner hon lockades till.

Men numera handlar det inte om kön – utan om den energi som finns inom alla.


Vet du inte ditt Mars-tecken? se HÄR

Mer HÄR..

¤~¤’’¨¨¨’’¤**¤*¤ ~>*>¤**¨*¨**¤**¨*¨**¤<*< ~¤*¤**¤’’¨¨¨’’¤~¤

Jupiter i astrologin

Planet symbol: 

Nyckelord: Tur, tillväxt, expansion, optimism, överflöd, förståelse
Jupiters cykel är 12-13 månader i varje stjärntecken. Jupiter tar ungefär 11,8 år att göra en komplett rundtur i Zodiaken. Det noteras ofta att Jupiters ungefärliga 12-årscykel sammanfaller med den kinesiska zodiaken på 12 års tecken, men så är det inte exakt. Årstecknen baseras på kalenderdatum och inte på stjärnor och planeter.
Psykologi: "Jag växer"
Styr/härskar över (är hemma i) stjärntecknet: Skytten, det äventyrliga eldtecknet som är känt för sin spänningssökande disposition. 
Kvaliteter: Generositet, tillväxt, visdom, intellekt, andlighet, sanning, rättvisa
Regerar: Planeten Jupiter representerar vår känsla av optimism, hopp och tillväxt. Det visar oss hur en person hittar lycka och syfte, liksom var i livet de kan ha mest tur.

Allmän beskrivning


Den största planeten i solsystemet, Jupiter - eller Zeus, i grekisk mytologi - är känd för sin kolossala – enorma - närvaro. Jupiter I romersk mytologi är Jupiter en omskötare, den omhändertagare, nämligen Guds konung. Planeten Jupiter speglar kungligheter, kultur, filosofi, tur och optimism


Överflöd och generositet


Denna jätteplanet driver upp all möjlig positiva optimism i våra liv och anses vara planeten för mirakel, hopp och möjligheter. Jupiter vill bara att du ska växa som person genom att uppleva nya saker, och om du tar hand om att lyssna på ditt Jupiter-tecken kommer du säkert att skörda fördelarna.


Jupiters egenskaper


Jupiter stöder andlig och intellektuell tillväxt såväl som materiell vinst. Det förbättrar vår förmåga att förstå universum, även de principer som styr rätt och fel. Jupiter inspirerar oss att söka sanning och ger oss en ökad känsla av rättvisa.


Jupiter är en stark kraft för det expansiva i Universum. Genom att vägleda oss att växa och leda oss till det som är rätt lyfter det upp andan och fyller själen med frid och ”lugn glädje” - tillfredsställelse. Där Jupiter utövar ett starkt inflytande finns det ett under i allt som livet har att erbjuda.


Jupiter representerar den sociala klangen och ”puffar” oss att bli/vara intresserade av världen utanför våra familjer och våra barndomsförhållanden. Den står för personlig tillväxt och expansion till den sociala arenan. 

Jupiter representerar också våra ideal och mål, både personliga och sociala. I Indien kallas den "Guru" och anses också ha stort inflytande över någons förmögenhet: Där har den länge setts som planeten som övervakar religion och religiös ceremoni.


Det finns en viss mängd och kvalitet på varje planet inom oss. Människor har en dominerande Jupiter, genom att födas vid en tidpunkt då Jupiter är nära den östra horisonten (Ascendenten) eller högst på himlen (Medium Coeli). Välstånd kan tyckas lockas av dem, men de har ofta svårt att hålla fast vid det. Ofta beror det på att de kan vara filantropiska; de håller rikedom i omlopp och skickar det ofta dit det annars inte skulle gå.


Risk och äventyr


Ett av tecknen på en stark
Jupiter är en förkärlek för risker och en kärlek till äventyr, särskilt om resor är inblandade. Var man är försiktig och var man vill lära sig och hur man kan dra nytta av den kunskapen. 

Jupiterpräglade gillar att spela livets spel och är inte lika intresserade av att vinna som människor med andra tecken.


Jupiter representerar vårt behov av att hoppas, ta språng i tron, att prova nya saker och att göra det omöjliga! Vi känner dess inflytande när vi är tillräckligt optimistiska för att komma ur vårt eget sätt och ut ur vår komfortzon. Ibland måste vi släppa en säker sak för att få något vi vill, men inte har. Detta kräver självförtroende och tillit, också en tro att om vi agerar; det väntar något bättre i vingarna.


Jupiter hjälper oss att stänga av misstro och negativa tankar. Det tar fram våra naturliga tendenser mot den goda viljan och generositet mot andra. Vi måste kultivera förtroende och tro på oss själva, för när vi gör det har vi inga brister av entusiasm över spännande möjligheter som vi kanske aldrig tidigare har övervägt. 


Ärlig och generös

Jupiter handlar om sökandet efter sanning, vilket gör den till den perfekta planeten för att styra lag, religion, filosofi och utbildning.

Jupiterpräglade är oftast generösa, ibland naivt optimistiska och ärliga, ibland för ärlig för sitt eget bästa. Jupiter styr etik, filosofi om livet, där man har tur, där man är sanningssökare. Man kan överdriva saker lite, men den roliga och joviala naturen hos Jupiter gör att Jupiterpräglade oftast blir omtyckta.

Jupiter expanderar vad den än berör och visar därmed vad det är du gör i stor skala. Det visar var du får ekonomisk fördel och hur generös du är med andra.

Jupiter kallas "den stora nyttan" i traditionell astrologi, och symboliserar förmögenhet, filosofi, överflöd och andlighet. Denna generösa planet reglerar expansion, uppmuntrar oss att utvidga vårt omfång och bredda våra horisonter genom filosofi, andlighet och utbildning. 


Utmanande egenskaper


Om vi
​​blir lurade och missbrukar Jupiters energier, överdriver vi det och biter av mer än vi kan tugga. Detta kan leda till att vi spenderar för mycket, äter för mycket, volontärer för alltför många projekt eller bara glömmer hur man säger nej till andra. Tro och hopp måste balanseras med verklighet och sunt förnuft.


Många anser Jupiter vara lyckoplaneten. Men livet innebär att veta när man ska utnyttja möjligheter, eller att vara öppen för möjligheter som sätter bra saker i rörelse. Då och då får vi alla en bra paus som verkar komma från ingenstans. Men vanligtvis finner vi överflöd, rikedom, välstånd och framgång när vi oftare säger ”ja” till möjligheter.


Som alla andra planeter kan Jupiter också ha negativa egenskaper. Jupiter kan vara högljudd och tenderar att överdriva saker. En Jupiter-person kan vara fanatisk, girig, vilseledande, slösande och/eller en ”praktikal joker”. 


Men alla dessa egenskaper fungerar på märkliga sätt; svårigheten som Jupiterpräglade har med engagemang har lett till många lysande insikter inom vetenskap, lag och filosofi, helt enkelt för att Jupiter inte skulle rycka på axlarna och böja sig för konventionell visdom.


Jupiter i astrologin – expansion, tillväxt och optimism. Din lyckas smed eller…”guru" HÄR.
Vet du inte ditt Jupiter-tecken? Se HÄR.
Läs om Jupiter i alla 12 stjärntecken HÄR OCH HÄR.


¤~¤’’¨¨¨’’¤**¤*¤ ~>*>¤**¨*¨**¤**¨*¨**¤<*< ~¤*¤**¤’’¨¨¨’’¤~¤

Saturnus i astrologin

Planet symbol

Nyckelord: Struktur, lag, begränsning, disciplin, ansvar, skyldighet, ambition
Saturnus cykel är 2-3 år i varje stjärntecken. Saturnus långsamma transitering genom Zodiaken tar cirka 29 år.
Styr/härskar över (är hemma i) stjärntecknet: Stenbocken, det företagande jordtecknet är känt för sin outtröttliga ambition. 
Psykologi: "Jag uppnår"
Kvaliteter: Order, fokus, struktur, disciplin, stelnande
Regerar: Disciplin och engagemang. Den ringade gasjätten är associerad med tid, regler och begränsningar. 
Funktion: Saturnus är solsystemets uppgiftsmästare, känd för att skicka stora utmaningar på din väg - men för ditt eget bästa, naturligtvis. 

Allmän beskrivning


Saturnus styr ambition
, karriär, motivation, auktoritet och inducerar känslan av plikt, ansvar och disciplin.


Precis som Mars inspirerar oss att eftersträva våra mål, ger Saturnus oss den andliga och mentala styrkan att göra det. Det ökar uthålligheten och ger en känsla av beslutsamhet och ger oss fokus för att skapa realistiska planer för framgång. Det skyddar också mot inre eller yttre skada som kan komma att stå i vägen för att vi ska kunna följa vår ambition.

Saturnus är planeten för begränsning - av verkligheten - där vi börjar se våra begränsningar. Saturnus presenterar en rad hinder som är nödvändiga för vår utveckling i alla aspekter men också var och hur de kan disciplineras, och var deras större ansvar ligger.

Saturnus beskriver din ambition i livet, dina viktigaste livslektioner och dina känslor av otillräcklighet. Saturn handlar om begränsningar, begränsningar, gränser, säkerhet och praktiska egenskaper. Det handlar om hårt arbete och att få det du förtjänar.

Saturnus är känd för att ta saker långsamt, och tiden när den befinner sig i eller mittemot stora positioner i ditt födelsehoroskop och till och med ditt soltecken kan märkas av märkbara förseningar och hinder. Ändå är det ett av Saturnus stora bidrag till våra liv; det ger tålamod och försiktighet vart det än går. Därför är Saturnus inte populär bland unga människor, eller åtminstone de som ännu inte har nått sitt 29: e år (deras första Saturnus retur). 


De som anpassar sig till Saturnus är vanligtvis framgångsrika medan de är unga, för de lär sig de lektioner som Saturnus lär och har en bättre känsla för hur man kan utnyttja möjligheterna; de är på sätt och vis mer praktiska. Ofta när du känner dig särskilt utsatt av en svår situation, gör det vanligtvis Saturnus och tvingar dig att arbeta igenom de tuffa sakerna för att bli en bättre person.

 

De som upphöjer impulsivitet och det opraktiska har vanligtvis en tuff tid under sina unga vuxna år. De som fastnar i denna typ av beteende kommer vanligtvis till Saturnus retur utan att ha lärt sig dessa lektioner och slutar upprepa dem tills Saturnus andra återkomst.

 

Uranus anses vara zodiakens rebell. Så länge Saturnus endast fungerar enligt regler, tror Uranus att reglerna måste brytas, oavsett konsekvenserna. Det sägs ofta att människor som starkt uppvisar egenskaperna hos Saturnus föds som vuxna och blir som barn när de blir äldre.

Saturnus är planeten som övervakar din karriär, verksamhet och rikedom. Även om placeringen inte direkt påverkar din karriär, kommer den att visa vad du vill bli känd för och vad du vill uppnå.

Saturnus är den karmiska planeten, som representerar ansvar, hårt arbete, disciplin och engagemang - alla de "karaktärsuppbyggda" upplevelser vi behöver för att mogna. 

Denna planet orsakar begränsningar, svårigheter och frustrationer som testar vår inre styrka. 


Saturnus gör det inte lätt för oss; dessa frågor är de som verkligen får dig att undra om du klarar, eller ibland till och med klara dig igenom en annan dag.

Men gränser definierar våra parametrar och ger oss struktur. När vi väl har visat vad vi inte kan göra, utmanar det oss att överväga exakt vad vi kan göra. Saturnus grundar oss, håller oss ansvariga och lär oss en pliktkänsla. Vi kan ta ansvar på ett motvilligt sätt, eller ta kontrollen och äga det. 


Saturnusarbete är utklippt för dig; prestationer kräver uppoffringar, engagemang och flit. Ja hårt arbete ger stora saturnusbelöningar. Du kan ha en lycklig, långvarig kärlek, återhämta dig från en livshotande sjukdom, få den högskoleexamen du var tvungen att skjuta upp eller se ett tidigare djupt oroligt barn börja leva ett lyckligt och produktivt liv.


Vi kan känna oss så ensamma och rädda när vi möter livets svåraste problem, för andra har inte alltid makten att lösa allt för oss. Så vi lär oss självdisciplin, självkontroll, självförsörjning - i ett ord, mognad. Saturnus lär oss självförtroendet vi behöver för att vara de som kontrollerar våra egna liv. Ibland måste vi göra det själv för att få gjort något.


Saturnus är självmaktens planet. Vi kan lära oss av mentorer i våra liv. Vi måste lära oss att vara urskiljande, till och med myndighetspersoner, för alla är inte bra. Vi mognar och förstår vilka regler och vanor som antingen hjälper eller skadar oss. Sedan lär vi oss att göra förändringar för att hjälpa vår egen tillväxt och tro. Vi måste vara flexibla, tillåta tillväxt och hantera tryck. Ett träd böjer sig med vinden och har förmågan att uthärda. Det gör vi också.


Saturnus stärker kroppen såväl som sinnet. Det ansvarar för att skydda bäraren mot sjukdom och andra källor till fysisk svaghet.


Utmanande egenskaper


Saturnus har också sina
negativa egenskaper, liksom alla andra planeter. Tyvärr är de det vanligaste astrologin talar om. Saturnus kan vara snål, styv, envis, tuff och till och med antisocial när det är värst. Ibland ser vi en karaktär i filmerna eller i litteraturen som är utformade för att håna alla de negativa egenskaperna hos Saturnus, som de som skapats av Charles Dickens - Uriah Heep och Ebenezer Scrooge. Sällan känner människor igen en karaktär som uppvisar de positiva egenskaperna hos Saturnus; Gandalf the Grey från Tolkiens böcker är ett bra exempel.


Saturnus symboliserar hårt arbete, professionella prestationer och motståndskraft. Saturnus kan vara hård och känslomässig och tvinga oss att lära oss genom tuff kärlek och svåra utmaningar. Även den här planeten har ett udda sätt att visa sin tillgivenhet, har Saturnus vårt bästa intresse i åtanke. Den vill helt enkelt att vi ska spela efter reglerna. 


Vet du inte ditt Saturnus-tecken? Hitta det HÄR

Läs om Saturnus i alla 12 stjärnteckenHÄR


¤~¤’’¨¨¨’’¤**¤*¤ ~>*>¤**¨*¨**¤**¨*¨**¤<*< ~¤*¤**¤’’¨¨¨’’¤~¤

Uranus i astrologin

Planet symbol: 

Nyckelord: Excentricitet, oförutsägbara förändringar, uppror, reformation
Uranus cykel är cirka sju år i varje stjärntecken. Uranus kräver ungefär 84 år på sig genom Zodiaken. Eftersom det tillbringar cirka 7 år i varje tecken kan det inte betraktas som en personlig planet, vilket innebär att det finns stora grupper av människor som delar ett Uranus-tecken. Det bästa sättet att studera det är genom dess associering med de personliga planeterna, eller genom sin resa genom födelsehoroskopets hus.
Styr/härskar över (är hemma i) stjärntecknet: Vattumannen
Psykologi: "Jag utvecklas"
Kvaliteter: Frihet, tillväxt, nyhet, förändring, evolution
Regerar: Individualitet och förändring. 

Allmän beskrivning


Uranus är ovanlig: Det är den första planeten som upptäcktes av ett teleskop, den enda himmelkroppen som är uppkallad efter en grekisk gud, och lutar så långt på sin axel att den i huvudsak kretsar kring Solen på sin sida. 


Uranus egenskaper


Uranus är den planet som låter oss bryta ur gamla mönster och ta reda på vad vi kan bli. Det är frihet från begränsningar och en oavbruten strävan efter potential. Den inspirerar oss att dela vår skapelse med världen, det befriar oss från konvention och ger oss möjlighet att agera utifrån våra egna sanningar.


Uranus position inom våra astrologiska horoskop avgör hur och i vilken grad vi söker nyhet, förändring och tillväxt. Det ger oss styrkan i oss själva och låter oss sträva efter äkthet.


Oavsett var den är vid födseln, eller vart den än går, ger den spänning, nyhet och det oväntade. Astrologer har tillskrivit Uranus många nya uppfinningar, särskilt de för el. Hela området för elektronisk databehandling tillskrivs Uranus mer eller mindre i de flesta astrologiska litteraturerna, och i praktiken verkar det vara kopplat till resor med flyg och avvikelse, liksom blixtnedslag och jordbävningar.

En framträdande Uranus kan indikera en person som är unik, överraskande och innovativ; möjligen en som har religiösa eller politiska idéer är inget annat än revolutionärt.

Människor som är födda när Uranus är på sin högsta punkt på himlen (vid medium Coeli) har antingen ovanliga (åtminstone ur konventionell synvinkel) eller oregelbundna karriärer eller livsmål. T ex som de som är i showbusiness har, eller som byter inriktning då och då (av olika anledningar) eller någon annan inriktning som är beroende av individualitet eller innovation.

 

Kulturer har alla kollektiva åsikter om hur individer ska leva sina liv och pressar andra att vara som dem. Ibland är det välmenande människor som verkligen vill hjälpa, men vissa hotas eller känner sig obekväma med en person som inte vill följa sina samhälleliga föreskrifter och ”normer”. Hur man ”ska vara, hur man måste bete sig” etc.


Men många ”passar inte formen” och måste bestämma hur mycket av oss själva vi är villiga att ge upp för att passa in. Alla känner detta till viss del. Men om någon har blivit mobbad eller förlöjligad för att vara trogen mot sig själv, kanske det inte finns någon enkel väg att följa, så de kommer att behöva skapa en egen. 

Vi har alla våra egna unika kvaliteter att erbjuda, och ensam måste man bestämma vilka delar av sin personlighet som man ska vårda.


Uranus är vår inre rebell, vårt behov av att vara fri och oberoende. Det ger oss förmågan att bevisa och hävda vår rätt att vara en individ. Men man bör inte göra uppror bara för att vara emot. 


Vi måste vara oberoende av hur vi har definierats av andra, oavsett varifrån på Jorden vi än kommer, oavsett kultur, läggning, kön, familj, land eller på det sätt som samhällets regler gäller. Bara vi förstår den verkliga kärnan i den person vi är och har rätt att definiera oss själva. Detta kan orsaka ett behov av att lossna eller fly från tryck för att få lite andningsrum att tänka på. Ibland kan uppror vara det enda sättet att bryta sig loss och hitta sig själv.

Uranus är planeten för plötslig inspiration och förändring, av excentricitet och öppenhet. I ens födelsehoroskop visar Uranus oss var i livet vi kan uppleva sådana plötsliga förändringar. 

Impulsiv och plötslig


Uranus är nästan motsatsen
till Saturnus i naturen; det gör saker impulsivt och plötsligt, i allmänhet på ett överraskande sätt. De som har Uranus vid sin Ascendent kan ha haft en födelse som krävde någon form av plötsligt ingripande, p g a något oväntat (ex. kan sugklocka kan plötsligt ha behövts eller akut kejsarsnitt etc)....


En trickster


Uranus kan fungera som
en lurare och på något sätt göra att det poppar upp fel saker som sägs vid en olämplig tidpunkt; det kan verkligen "kasta in något nyckfullt" i planer och förväntningar. Men med Uranus kraftfull märker man en person eller situation som är ett bevis på att man inte kan lösa nya problem med gammalt tänkande.

Denna revolutionära planet hatar reglerna och är alltid angelägen om att underlätta banbrytande, dynamisk förändring. Uranus kan ha överraskande effekter (trots allt älskar planeten chockvärde).

"Aha" –ögonblick

Uranus styr var man söker frihet, var man är okonventionell, var man sticker ut, vad som får någon att göra uppror, var man gör det oväntade. Uranus handlar om plötslig förändring, till exempel en oväntad möjlighet som dyker upp ur det blå. Det involverar också händelser som inträffar på ett ögonblick, till exempel olyckor eller kärlek vid första anblicken.

Uranus involverar också intuition i form av de tider då du bara vet något eller har ett "aha" -ögonblick. Uranus styr elektricitet, så när man känner uppkomsten av denna fantastiska och elektrifierande energi för första gången är det mycket ögonöppnande. Det tar fram lysande idéer som andra aldrig haft och visar ovanliga bilder i sinnet. Så det var säkert därför Ben Franklin kom på att springa ute med en drake i åskväder… (INFO). Genialitet, briljans och inspiration ofta visar sig på märkliga sätt, sätt som inte överensstämmer med förväntade normer.

Utmanande egenskaper


Uranus kan som alla andra planeter
yttra sig ”negativt”, att t ex någon gör ”revolt” bara för att göra revolt, utan någon ”orsak”… Det yttrar sig då i att ständigt ”vara emot”, göra som man själv vill, men man har inte ”grundat” det – eller begrundat vad man vill åstadkomma med det. Detta hör ofta ungdom till som ingår i olika grupperingar utan något ”vuxet” mål. Men ofta ändras detta med tiden när mer mognad kommer…

Uranus i de tolv stjärntecknen HÄR. Uranus i de tolv astrologiska Husen HÄR.
Vet du inte ditt Uranus-tecken? Hitta det HÄR. Mer om Uranus i alla 12 stjärntecken HÄR.

¤~¤’’¨¨¨’’¤**¤*¤ ~>*>¤**¨*¨**¤**¨*¨**¤<*< ~¤*¤**¤’’¨¨¨’’¤~¤

Neptunus i astrologin

Planet symbol: 

Nyckelord: Drömmar, intuition, mysticism, föreställningar, illusioner
Neptunus cykel tar nästan 165 år på sig att besöka alla 12 stjärntecken och spenderar cirka 14 år i varje.
Styr/härskar över (är hemma i) stjärntecknet: Fiskarna, det intuitiva vattentecknet erkänt för sin otroliga fantasi och psykiska förmåga.
Psykologi: "Jag drömmer"
Kvaliteter: Uttryck, vision, öppenhet
Regerar: Intuition, sökande efter mening och andliga upplevelser och själsliga insikter. 
Funktion: Neptunus är här för att hjälpa dig att komma bort från ditt ego och bort från medvetenheten, och existera däremellan. Låter snyggt, eller hur? Neptunus är känd för att vara lite där ute (och inte bara dess avstånd från Solen). Det handlar om att avslöja din själ och utveckla din andliga medvetenhet, vad det än betyder för dig.

Allmän beskrivning

Neptunus har en omloppsbana som korsar Plutos oregelbundna bana och är ibland Solens yttersta planet. Liksom Uranus är Neptunus transiter från tecken till tecken mycket viktigt i politisk astrologi; dess handling är mer generation än den är personlig.

Neptunus upptäcktes 1846 och är uppkallad efter havets romerska gud, och representerar Poseidon från den grekiska mytologin, också havets Gud. Den styr allt som rör vatten, hav, navigering, fiske och marint liv.

Neptunus levande azurblå färg kompletterar dess astrologiska betydelse. 


Neptunus egenskaper


Bland planeterna är
Neptunus den som är mest omslagen av mysterium. Den representerar den mer mystiska sidan av vår natur - våra drömmar, vår intuition och fantasi. 
Den styr den magiska, mystiska storheten hos det andliga okända. När en tjock dimma rullar över havet är det svårt att urskilja åtskillnaden mellan vattnet och himlen. På samma sätt finns Neptunus kraft vid skärningspunkten mellan fantasi och verklighet. 


Det är en odefinierad kraft som suddar ut onödiga gränser och för oss in i fantasi, drömmar och ideal. Neptunus visar någons drömmar liksom vanföreställningar - och var någon är mest kreativ.


Kraftfull i att framkalla medkänsla och osjälviskhet, ger det stöd till dem som vill hjälpa andra och de som söker en andlig koppling.


Neptunus ger inspiration och förmågan att se bortom sina egna ögon. Det upprätthåller den andliga sidan av livet och tron ​​på det som förblir dolt för synen. Neptunus stärker vår koppling till de högre makterna som styr Universum och öppnar vår medvetenhet för andlighet. 

När det är nära en av de personliga planeterna kan det få den planeten att bli lite mindre personlig. Till exempel visar Neptunus konjunktion i ett födelsehoroskop ofta någon som snabbt absorberar information från sin miljö, lyckas vara bra på meditation eller andra terapeutiska mentala metoder eller är mycket fantasifull. Det visar också en person som snabbt kommer att anpassa klädstil, vanor och till och med den verbala accenten hos dem omkring dem.


Fantasi och idealism


Neptunus tenderar att
älska det allmänna snarare än det speciella, och är mer intresserad av fantasi än fakta, både uppenbart och säkert. Till skillnad hos alla som är alltför beroende av logik och förnuft men aktiverar den kreativa hjärnan. Neptunus fokuserar på fantasi, intuition och idealism. Dessa är tre av de definierande egenskaper som ofta är förknippade med den vattniga världen i Neptunus.


Känslig, medialitet, new-age och mystik


När Neptunus är väl ansluten
till de andra planeterna i födelsehoroskopet kan det indikera en person som är mycket känslig, till och med medial. Man kan säga att Neptunus är planeten för New Age-idéer, som i grunden är samlingar av olika mystiska traditioner som löses upp i varandra, som regndroppar som faller på havet.


Neptunus kompatibilitet och relationer                                                   


I relationsastrologi kan Neptunus
ofta representera underkastelse och övergivande. Den kan också representera en tendens att bli insvept i andras drama. När två personer med starka Neptunus-influenser träffas faller de ofta in i ett mönster där ansvar och skyldigheter tar baksätet för deras känslomässiga upplevelse av förhållandet, och sanningen blir ibland mindre viktig än en bra historia.


Många människor med ett kraftfullt Neptunus, om de inte är upptagna i en vetenskaplig eller andlig strävan, har problem med gränser som gör det svårt för dem att bedriva sitt eget intresse. Men för människor i kreativa yrken eller som lyckas ta sig fram i världen genom att följa sina personliga ideal kan Neptunus vara både en musa och en välsignelse. "Lagen om attraktion" fungerar för dem som kan ställa in Neptunus magi.


Neptunus uttrycker vårt behov av att uppleva det mystiska, eteriska och andliga. Det styr våra intuitiva och kreativa förmågor och är dörren till vårt undermedvetna. Vi känner Neptunus inflytande när vi försöker ta oss bortom det kända och till vad vi känner är - eller känner kan vara. Det här är vår anslutning till källan, universum, Gud, det gudomliga eller vad man än uppfattar det som möjlig existens. Neptunus försöker överskrida den fysiska världen och komma in i de metafysiska och andliga.


Neptunus styr vår astrala kropp, ande eller själ. Den berättar hur medveten eller i samklang vi är med dem, och var vår känslighet ligger utanför det medvetna området. Närhelst vi drömmer eller mediterar försöker vi uppleva medvetandet självt, oberoende av kroppen. Vi försöker också frigöra våra sinnen. 


Neptunus uppmuntrar oss att drömma, men kan också leda till flyktbeteenden. Om du lyssnar på musik eller läser en bok och går vilse i den en liten stund, betyder den glädjen att du har gått in i Neptunus rike. 


Kombinationen av empati och intuition höjer vår mottagliga känslighet och intuition. Neptunus högre energi är en kanal till vårt högsta jag.  Den kunskap vi lär oss då är subjektiv och livsförändrande när den utvecklas. När vår önskan att vara osjälvisk överväldigar vårt behov av egenintresse kan vi göra osjälviska handlingar genom att tjäna och göra kärleksfull omsorg. 


Men om vi ger av oss själva tills vi känner oss dränerade eller utnyttjade, har vi gått in i ”fel” område. Var och en måste se var det finns en gräns...


Neptunus lär oss med tiden om den osynliga sfären mellan det möjliga och omöjliga, det verkliga och idealet, det inbillade och det reella. Detta är inte en sfär för fakta. Vi kan föreställa oss en idé eller tro och även känna det som en upplevelse. Men verkligheten att försöka förklara dessa erfarenheter är inte lätt. Det är inte lätt för alla andliga att försöka också leva i en fysisk värld.


Utmanande egenskaper


Neptunus är mer känd för
sina negativa egenskaper än sina positiva, förmodligen för att den inte passar väl in i individens behov i dagens materiellt baserade samhälle.

Några av dess egenskaper är brist på disciplin, överaktiv fantasi, lathet och brist på organisation och praktiska frågor. 


De flesta har svårt att anpassa sig till Neptunus astrala inflytande. Neptunus kan inspirera motsägelser, förvirring och oordning. Fylld av fantasi och drömmar, finns en hårfin gräns till orealistiska drömmar och illusion och steget kan gå över till… det bedrägliga… bedrägeri – baksidan av att ”ge illusion”. Neptunus är också den planet som är närmast associerad med narkotikamissbruk och alkoholism som ett sätt att fly från fakta och verklighet.


Eftersom Neptunus är mer en kollektiv planet än individuell är människor som är starkt påverkade av denna planet mer benägna att bli involverade i sociala och politiska rörelser än personlig idealism. Neptunus anses av många vara fanatismens planet.


Neptunus energi kan vara extremt kreativ och kraftfullt medial och andlig, men Neptunus kan dock bli vilseledande och flyktig. 


Neptunus i astrologin: mysticism, inspiration & finstämdhet HÄR

Mer om Neptunus HÄR 
Neptunus-tecken-Hitta det HÄR.
Läs om Neptunus i alla 12 stjärntecken HÄR.

¤~¤’’¨¨¨’’¤**¤*¤ ~>*>¤**¨*¨**¤**¨*¨**¤<*< ~¤*¤**¤’’¨¨¨’’¤~¤

Pluto i astrologin

Planet symbol: 

Nyckelord: Transformation, mystisk kraft, död-återfödelse, evolution, djup transformation
Plutos cykel är 12-25 år i varje stjärntecken. Pluto tar 248 år att transitera Zodiaken, men dess bana är så sned att den spenderar olika tid i varje tecken; det tillbringade 25 år i Kräftan, där det upptäcktes, och bara 12 år i Skorpionen.
Styr/härskar över (är hemma i) stjärntecknet: Inte långt efter upptäckten tilldelades Pluto härskarskapet för Skorpionen, förmodligen för att astrologerna då, förr, likställde zodiakens tecken med husen i horoskopet - de ansåg att det åttonde huset var dödshuset och associerade det som åttonde tecknet.
Psykologi: "Jag ger"
Kvaliteter: Rensning, släppa, uppenbarelse, klarhet
Regerar: Pluto styr den tumultartade tiden mellan förstörelse och skapelse. Det uppmuntrar till frisläppandet av våra djupaste sanningar och driver oss att släppa gamla vanor så att vi kan födas på nytt.
Funktion: Även om Plutos planetariska skillnad kan diskuteras, är dess otroliga astrologiska inflytande starkt. Pluto regerar över våra öden, ger liv åt våra största önskningar samtidigt som vi påminns om hur kort livet är, så vi bättre gör något minnesvärt medan vi är här.

Allmän beskrivning


Pluto upptäcktes 1930 och är uppkallad och associerad med underjordens gud i grekisk mytologi och den romerska guden för underjorden ("Hades", i grekisk mytologi).


Även om den här isiga himmelskroppen inte uppmättes till den astronomiska definitionen av en planet, så är enligt astrologin sett, Pluto fortfarande enormt viktig.


Om man undersöker Plutos rörelser mot bakgrund av sociala och personliga historier, kan man se att det är förknippat med gruvdrift, avslöjande av hemligheter, personlig transformation, maktkamp, ​​massrörelser och dolda processer bl a.  

 

Pluto symboliserar makt, transformation, förstörelse och förnyelse och dess makt är rotad i mörkret. Denna mystiska, ibland bedrägliga, planet rör sig in i svåröverskådliga infrastrukturer och förvandlar i hemlighet – i det fördolda - system från insidan… såväl samhälle som den mänskliga själens ”dunkel”.


Plutos roll är att hjälpa oss att släppa det förflutna att för att vi ska kunna manifestera något. Det är associerat med Skorpionen, det svårfångade, mystiska vattentecknet. 


Plutos egenskaper


Pluto är planeten för återfödelse
, regenerering, transformation, på samma sätt som Fenix-fågeln reser sig från sin egen aska. Pluto förknippas med allt som är ockult, andligt, omedvetet, men representerar också djup intimitet och död – med pånyttfödelse.


Pluto ger oss en djup känsla av syfte, en övertygelse, att drivas av passion och mening. Pluto driver oss till kanterna - engagerar oss i val av liv eller död eller räddar oss från svåra omständigheter. Carl Jung använde termen ”skuggan” för att beskriva mörkret som omger oss. Vi vill inte erkänna det. Men det här är de största ledtrådarna för att hitta våra sanna jag, som avslöjar vad vi inte vill erkänna om oss själva.


Vi behöver mod när det gäller Pluto, för den tvingar till överlevnadsläge. Vi skulle aldrig känna djupet av vår inre styrka såvida det inte testades, och Pluto gör just det. 


Om man aldrig har upplevt en “mörk natt av själen”, vet man inte vad ”den onde” är. Pluto tvingar oss att hantera svåra och obehagligt djupgående saker. Vi behöver kraft för att hitta fördelarna med denna djupgående resa. Detta är dörren till den personliga underjorden. Vi kan försöka springa från det som visar sig, men vi kan inte gömma oss! Pluto agerar ofta på ett sätt som känns som om vår värld går sönder. Vi kan känna som om vi ”förångas” och att vi inte längre har koll på vem vi är. För att dra nytta av Plutos enorma kraft måste vi lita på vår potential och förbinda oss att bli vårt sanna jag.


Att veta att livet kan sluta när som helst kan hjälpa oss att fokusera på det som verkligen betyder något. Det kan främja vår önskan att leva livet till fullo. Det är Pluto´s omvandlingspotential!


Ibland dras vi till fel partner bara för att undvika oro för att ”bli utan”. Eller saboterar oss själva vid de ögonblick som ligger närmast vår framgång, för vi fruktar misslyckande. Att omvandla smärta till makt kräver ofta att vi befriar oss från försvarsmekanismer som inte längre tjänar oss. Ibland måste vi förlora det som betyder mest men det är nödvändigt för att leva igenom dessa omständigheter. Ibland fastnar vi, och Pluto ger oss det kosmiska tryck som vi behöver för att finna oss själva.

Det handlar om de stora händelserna i ditt liv och att bli av med det gamla för att skapa plats för det nya.

Pluto är också en borttagare av hinder; när Pluto är väl beläget, och särskilt när den kombineras med Jupiter, har den makten att ta bort allt som står i vägen för framgång. Det reglerar också kärnkraft (plutonium).


Koncentration av rikedom och makt


Pluto sägs härska
över koncentrationen av rikedom och makt; har den största förmögenheten i modern tid gradvis flyttats i händerna på en mindre andel av befolkningen. Detta fenomen beskrivs ofta som plutokrati.


Personlig transformation


Eftersom det är
planeten för personlig transformation, faller allt från att formas genom träning, själslig transformation, kosmetisk kirurgi, till yoga, till någon slags programmering etc, inom Plutos område. Men också världsekonomin förändras med Plutos rörelser genom tecknen. 

 

Pluto i relationer


Ofta förknippas den med intimitet
, men det är ju egentligen Mars och Venus. Plutos roll har mer att göra med effekterna av den fysiska intimiteten på ett djupt psykologiskt plan. 


Så Freud och Jungs psykologiska teorier är av plutonisk karaktär, eftersom de handlar om att komma till det dolda inom personer, till det som är orsaken, att avslöja vad som ligger i det omedvetnes djup och omvandla det till jagets medvetna. Det har mycket att göra med Plutos roll i astrologi.


Pluto kan driva fram tvingande omständigheter i en stark relation, men är den som involveras i de "första" och engagerande händelserna i kärlekslivet. Att studera Plutos roll i relationer är en anledning till att fördjupa sig i astrologi.


Utmanande egenskaper


I kombination med andra
planeter i en relation kan Pluto snabbt sätta igång intensiva saker. Det är vanligtvis Pluto som kan skapa ”intim passion” mellan vänner eller förvandla en kärleksrelation till något tillspetsat. Man kan se dess effekt som framträdande i skilsmässor eller smärtsamma förändringar mellan två parter. Ibland medverkar Pluto till att någon ”rensar ut” en kränkande partner, som den rensningsplanet den ju är.

Vilket är ditt Plutotecken? Se HÄR eller HÄR.
Läs om Pluto i alla 12 stjärntecken HÄR

¤~¤’’¨¨¨’’¤**¤*¤ ~>*>¤**¨*¨**¤**¨*¨**¤<*< ~¤*¤**¤’’¨¨¨’’¤~¤

Chiron och Månnoderna, beskrivna nedan, är inte planeter, men är viktiga inom i astrologin

¤~¤’’¨¨¨’’¤**¤*¤ ~>*>¤**¨*¨**¤**¨*¨**¤<*< ~¤*¤**¤’’¨¨¨’’¤~¤
Chiron

 

Chiron handlar om våra djupaste smärtor och livssår. Den speglar förmågan att läka sig själv och i sin tur läka andra. Det är där man är sårbar och potentiellt ärrad. Att läka denna punkt i diagrammet ger stor inre styrka.

 

Del 1 "Chiron i astrologin "The wounded healer” - lektioner och välsignelser: HÄR..

Chiron i astrologin del 2 – The wounded healer –” Skadan är platsen där ljuset kommer in” HÄR. 

Mer HÄRHÄR.

¤~¤’’¨¨¨’’¤**¤*¤ ~>*>¤**¨*¨**¤**¨*¨**¤<*< ~¤*¤**¤’’¨¨¨’’¤~¤


Månnoderna


Den Norra Noden driver våra mål för framtiden. Det visar lektioner och förståelse vi behöver för att assimilera oss i vårt liv. Det är vår framtids motor och allt vi kan bli i den framtiden.

 

Den Södra Noden är alltid mittemot den Norra Noden. Den Södra Noden var motorn i det förflutna. Det är områden som är kända och bekväma men som inte längre kan levas i. Genom att använda de talanger och färdigheter som finns i Södra Noden mot att nå Norra Noden kan vi harmonisera de två och ge dem kraft.

 

I vilka tecken har du dina noder? Se HÄR

Mer HÄR HÄR

Norra och södra Noden i de 12 stjärntecknen HÄR

¤~¤’’¨¨¨’’¤**¤*¤ ~>*>¤**¨*¨**¤**¨*¨**¤<*< ~¤*¤**¤’’¨¨¨’’¤~¤

Ta reda på vad universum har i beredskap för dig ... lära dig hemligheterna med att arbeta med dina astrala energier ... Upptäck den otroliga framgången och lycka som kan vara din när du vet hur du ska arbeta synkroniserat med ditt högsta jag ...

¤~¤’’¨¨¨’’¤***¨¨¤¨¨***¤¤ ~>>¤**¨¨¤¨¨**<< ~¤¤***¨¨¤¨¨***¤’’¨¨¨’’¤~¤

MER ATT LÄSA 

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

Inspiration från ovan! Har de gnistrande stjärnorna något budskap? HÄR.

Går det att ställa ett horoskop utan exakt födelsetid? HÄR.

Aspekterna i horoskopet HÄR.

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar