Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

söndag 12 september 2021

Stjärntecknen i zodiaken, deras grundteman och säsong - cykliskt sett

Kort kan man beskriva Zodiaken som ett 360 grader långt cirkelformat "smalt bälte" runt Jordens skenbara bana över himlen, med 12 stjärntecken om vardera 30 grader. 

De 12 stjärntecknen refereras astrologiskt till de mönster och tecken som stjärnorna på himmelen bildar. Från jorden ser det ut som att Solen under året rör sig genom detta cirkelformade bälte med de 12 stjärntecknen.

Zodiakens datum

Väduren ca 21 Mars – 19 April
Oxen 20 ca April – 20 Maj
Tvillingar ca 21 Maj – 21 Juni
Kräftan ca 22 Juni – 22 Juli
Lejonet ca 23 Juli – 22 Augusti
Jungfrun ca 23 Augusti – 22 September
Vågen ca 23 September – 23 Oktober
Skorpionen ca 24 Oktober – 21 November
Skytten ca 22 November – 21 December
Stenbocken ca 22 December – 19 Januari
Vattumannen ca 20 Januari – 18 Februari
Fiskarna ca 19 Februari - 20 Mars

Symbolernas historia är okänd, de verkar förekomma först i grekiska manuskript från senmedeltiden.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk. (Jag har fått veta att någon tar av mina texter utan att ange källan - se HÄR om det). 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Väduren - Jag fruktar inget utom att förlora kampen ...

Solen går in i Vädurens tecken varje år runt 21 Mars och stannar där till ca 20 April.

Om du är Vädur betyder det att din Sol är i Vädurens tecken. Om du har andra planeter i detta tecken tenderar de att förstärkas eller t o m tillspetsas beroende på vilka aspekter de gör till andra planeter.

Väduren är zodiakens första tecken, så det astrologiska året börjar i Mars.
Astrologiska associationer gjordes baserat på norra halvklotet, så Väduren är associerad med början av våren, efter en lång vinter. Snön ligger där, det är inte dött men utan den där ”gnistan”. Allt är i en slags väntan. Så blir Solen varmare, starkare och så smälter snön och de första, modigaste små växterna börjar gro. De som kommer först. 
Detta är Vädurens tema. Först ut.

Väduren vågar ge sig ut medan andra ligger efter och väntar på säkrare passage. Här finns modet att gå före, gå först och bryta ny mark. 

Väduren är zodiakens ”nyfödda”, barn, den som ny/ung fortfarande är naiv och full av drömmar om vad som kan sättas i verket, startas igång men oförmögen att planera på lång sikt eftersom nuet är det som existerar med en stark kraft likt en blomknopp har när den ”tränger sig fram”. Väduren är oförmögen att ljuga eller har till och med en uppriktighet som kan vara brutal.

Och likt en nyfödd kan Väduren inte vänta, det har inte lärts än, Väduren vill ha allt just nu, för begreppet tid finns inte – det är ”genast” som gäller. Frustrationen kan kännas outhärdlig och kan skapa raseri (som hos en hungrig bebis som tydligt visar sitt behov). Men ilskan går också snabbt över. I detta skede har den nya individen inte lärt sig skilja mellan sig och den andra, så det speglas i att det ”nyfödda” tecknet Väduren tenderar att vara egocentriskt, och tro att alla känner samma sak som Väduren gör, att alla ser världen på samma sätt. Det är därför Väduren litar på alla, i tron att alla är lika ärliga.

Väduren är ett kardinaltecken, vilket betyder att det rör sig framåt, oavsett hinder. Det är också ett eldelementstecken, som filtrerar information genom sin intuition.

Väduren är den som bär hoppets eld och belyser vägen för dem som följer.

~~¨¨~~ ¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~

Oxen – ”Jag vill vara länge på samma plats och bevara allt”

Solen går in i Oxens tecken varje år runt 21 April och stannar där till ca 21 Maj.

Om du är Oxe betyder det att din Sol är i Oxens tecken. Om du har andra planeter i detta tecken tenderar de att bete sig på ett Oxe-sätt och kan förstärkas eller t o m tillspetsas beroende på vilka aspekter de gör på andra planeter.

Oxen är relaterad till vårens höjdpunkt (på norra halvklotet), när det blommar för fullt, djuren har sin parningstid och det finns en känsla av lugn i luften.

Den nya individen (barnet) som föddes i Väduren är nu lugnare, och har lärt sig att om man väntar lite på att maten ska komma, om man ler, möts man av tillmötesgående värme. Oxen har lärt sig hur man skiljer släktingar från främlingar, och litar inte längre på blint på alla. Oxen vill vara nära de som ger föda och närhet, och börjar se och uppleva skönheten runtom. Det är Oxens tecken i ”fullblom”. Älskvärd, mild, behöver stabilitet, tröst och skönhet i sitt dagliga liv, uppskattar inte förändring och är knuten till människor, saker och situationer. Det välbekanta som ger trygghet, omtanke och föda. Det finns en känsla av att allt ska bevaras så. För alltid.

Oxen är zodiakens
mest tålmodiga tecken och som utstrålar lugn, och avskyr att bli påskyndad. Människor som tenderar att underskatta lugnet och tror att det är en ”slöhet” att ”stressa på” eller som inte uppfattar att det är ”äkta lugn” utan försöker ”provocera”, får snart reda på varför man inte ska göra en ”tjur” upprörd (Oxen är astrologiskt egentligen en tjur även om vi säger Oxen). Precis som djuret som representerar tecknet, exploderar Oxepersonen av att pressas till gränsen av ilska.

Oxen är ett fast tecken, vilket betyder en fast beslutsamhet att behålla sin position. Det är också ett jordelementstecken, som filtrerar information genom sina förnimmelser.

Oxen är den som skyddar de planterade fröna så att de kan blomstra och förtrolla alla.

~~¨¨~~ ¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~

Tvillingarna – ”Vem är du vem är jag? jo jag är du, du är jag”

Solen går in i Tvillingarnas tecken varje år runt 22 Maj och stannar där till ca 21 Juni.

Om du är en Tvilling, betyder det att din Sol är i Tvillingens tecken. Om du har andra planeter i detta tecken tenderar de att bete sig på ett ”tvilling-sätt” och kan förstärkas eller t o m tillspetsas beroende på vilka aspekter de gör med andra planeter. 

Tvillingarna är förknippade med den sena vårfasen (på norra halvklotet), när naturen börjar förbereda sig för säsongskiftet. Det finns en viss instabilitet, en känsla av övergång i luften.

Tvillingarna är ett föränderligt tecken, vilket betyder att det går lätt att anpassa sig till omständigheterna. Nu lär sig det växande barnet (som föddes i Väduren, rotades i Oxen – se tecknen ovan) de första orden och därifrån finns inga gränser... Allt finns för att upplevas bortanför nuet och den situation som råder omkring Tvillingarna. Och det är ett luftelementstecken, som filtrerar information genom tankar och resonemang. 

Tvillingarna är tecknet som sprider frön genom luften (jämför till exempel med maskrosfrön), så att livet kan föröka sig och ha variation. Tvillingarna är tecknet som förflyttar energi genom utbyte av tankar i kommunikation - rör runt i luften.

Tvillingarna är alltid på jakt efter det nya, men har inte tålamod eller uthållighet att undersöka saker noggrant. Det finns ju andra nyheter precis runt hörnet ... Tvillingarna vill röra sig runt och uppleva, det finns ett behov av att ständigt vara i rörelse och att få  kommunicera, så länge konversationen inte är för allvarlig eller djup. Tvillingarna är ju ett lufttecken som inte kan sjunka ner i djupet… utan vill alltid i väg och mingla som en fjäril fladdrar runt, stanna till och röra sig vidare...

Nyfikenhet styr Tvillingarnas teckens attityd som ju vill prova lite av allt, utan att fästa sig vid någonting.

Tvillingarna representerar scenen när barnet redan kryper och vill utforska hela miljön runt sig.

~~¨¨~~ ¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~

 Kräftan – ”Jag längtar till rötterna... hem” - green green grass of home...”

 Solen går in i tecknet Kräftan varje år runt 22 juni och stannar där till ca 22 Juli.

Om du är Kräfta, betyder det att din Sol är i Kräftans tecken. Om du har andra planeter i detta tecken tenderar de att bete sig på ett ”Kräftaktigt” sätt och tenderar att förstärkas eller t o m tillspetsas beroende på vilka aspekter de gör till andra planeter.

Kräftan är förknippad med försommaren (på norra halvklotet). Nu vill det växande barnet (som föddes i Väduren, rotades i Oxen, lärde sig kommunicera med omgivningen i Tvillingarna – se om de två tecknens säsongssymbolik ovan) i Kräftans energi känna sig omhändertagen och få omtanke, hemkänsla efter att ha lärt sig att uttrycka sig i Tvillingarna.

De som är födda i detta tecken har en stark skyddande instinkt mot allt nytt och oprövat. Det finns en skörhet. Precis som krabban som symboliserar tecknet, så har Kräftan en yttre rustning – eller skal - för att skydda sin känsliga natur. I princip önskar Kräftan ha med sig ”hemmet” överallt, eller åtminstone ”mitt hem är min borg”.

Kräftan är mycket knuten till familjen, modersfiguren och hemmet. Det handlar om rötterna. De ”suger” alltid där inom. Kräftan längtar alltid hem till det som känns ombonat, tryggt och välkänt – till rötterna.

Minnet spelar en viktig roll, och därför finns navelsträng till det förflutna. Det spelar ingen roll när, var och hur – längtan och minnet som är kopplat till det förflutna gör sig alltid påmind av olika saker, händelser, situationer… dofter, ord…etc… ”Green green grass of home”…

Kräftan är ett kardinaltecken, det vill säga att det rör sig framåt eller kanske hindrar. Det är också ett vattenelement tecken, som filtrerar information genom känslor.

Kräftan är den som skyddar och ger näring åt det nya, så att livet fortsätter att förnya sig.

~~¨¨~~ ¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~

Lejonet – ”Ge mig din hand, så går vi ut och gläds åt Solen”

Solen går in i tecknet Lejonet varje år runt 23 Juli och stannar där till ca 23 Augusti.

Om du är Lejonet betyder det att din Sol finns i Lejon-tecknet. Om du har andra planeter i detta tecken tenderar de att bete sig på ett Lejonet-sätt och tenderar att förstärkas eller t o m tillspetsas beroende på vilka aspekter de gör till andra planeter.

Lejonet förknippas med sommarens ”höjdpunkt” (på norra halvklotet), det är varmt och allting har en slags ”glödande” aura av färgrikedom, för allt är i ”högblom” och har slagit ut, medan den gyllene Solen gör att allt ser extra praktfullt ut. Detta är en tid då de flesta är på semester, villiga att uppleva trevliga saker. Det finns en glädje och beredvillighet, energin är på topp.

Utifrån zodiakens tillväxt i symbolisk mening (energimässigt sett) vill tonåringen (som föddes i Väduren, rotades i Oxen, lärde sig kommunicera med omgivningen, ville få omtanke och hemkänsla i Kräftans – se om de tre tecknens beskrivning ovan) som tillhör Lejonet bli mer självständigt. Det finns en stark vilja och att få bestämma själv, efter att ha gått igenom Vädurens, Oxens, Tvillingarnas och Kräftans ”utvecklingssteg”. Skaparkraften tar vid och Lejonet vill manifestera saker genom kreativitet, envishet och organisation och också få ”visa upp det” för omgivningen. ”Titta vad jag kan - själv”!

Lejonet har en stor kärlek till livet, som värmer alla omkring, för likt härskaren över tecknet, solen, finns en lyskraft och generositet. Optimistismen och entusiastismen är stark och en styrka i livets motgångar.

Lejonet är savannens konung och har en stark känsla av värdighet. Det finns stolthet över prestationer och Lejonet såras också lätt av kritik gällande detta. Lejonet kan till och med ställa till en dramatisk scen... 

Lejonet är ett fast tecken, vilket betyder fast beslutsamhet att behålla sin position. Det är också ett eldelemen
tecken som filtrerar information genom intuitionen.

En Lejonet är den som uppmuntrar den latenta potentialen, så att alla ger sitt bästa.

~~¨¨~~ ¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~

Jungfrun – ”Jag låter dig mättas av det dagliga brödet ...

Solen går in i Jungfruns tecken varje år runt 24 Augusti och kommer att stanna där fram till den 23 September. 

Om du är Jungfru betyder det att din Sol är i Jungfruns tecken. Om du har andra planeter i detta tecken tenderar de att bete sig på ett jungfruaktigt sätt och tenderar att förstärkas eller t o m tillspetsas beroende på vilka aspekter de gör till andra planeter. 

Jungfrun är förknippad med sensommarfasen (på norra halvklotet), när naturen börjar förbereda sig för säsongskiftet. Utifrån zodiakens ”utvecklingssteg” i symbolisk mening (energimässigt sett) vill Jungfrun sköta sig själv, som nästan är vuxen, det finns en mogenhet efter alla de andra 5 tecknen (födelsen i Väduren, barnets rotning i Oxen, lärandet att kommunicera med omgivningen i Tvillingarna, det växande barnets behov av omtanke och hemkänsla i Kräftan, tonåringens vilja, självständighet och skaparkraft i Lejonet – se om de tecknen ovan).

Jungfruns tecken inleder höstens tid, och det finns en känsla av övergång i luften: Det doftar början av höst som inte riktigt har anlänt, men nu är det snart dags att sortera ut skördar och börja planera inför vintern. Det representerar förmågan att känna igen mönster och följa rutiner, drivkraften att vara användbar och ta vara på det användbara. Detta för att ”få tillgång till det dagliga brödet”. Jungfrun är tecknet relaterat till självförsörjning, förmågan att ta hand om sig själv utan att vara beroende av något eller någon som måste tillgodose behoven. För att vara självförsörjande måste Jungfrun kunna särskilja, ha en tydlig känsla av rätt och fel, hälsosamt och skadligt, säkert och farligt, etc.

Och det får Jungfrun att se sig omkring och fråga sig själv: ”Hur kan jag hjälpa andra så att de också kan bli självförsörjande? Det finns ett djupt behov av att vara användbar, att på något sätt bidra till helheten. Att kunna tjäna och förtjäna. En Jungfru som känner sig onödig är inte nöjd.

Jungfrun har förmågan att analysera och se till detaljer som är till nytta. Jungfrun riskerar dock att vara alltför kritisk, mot sig själv och andra. För Jungfrun vill ha perfektion. Detta för att slarv kan medföra att något missas som är till nytta…

Jungfrun är ett föränderligt tecken, vilket betyder anpassning till omständigheterna. Och det är också ett jordelements
tecken, som filtrerar information genom sina förnimmelser. 

Jungfrun är den som skiljer vete från agnarna - det som är bra från det som är dåligt... för att säkerställa vad som behövs

~~¨¨~~ ¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~

Vågen – ”låt oss dela lika och vara jämlika – jag vill bilda partnerskap”

Solen går in i tecknet Vågen varje år runt 24 September och stannar där till ca 23 Oktober.

Om du är Våg betyder det att din Sol står i Vågen. Om du har andra planeter i det här tecknet tenderar de att bete sig på ett Våg-sätt och tenderar att förstärkas eller t o m tillspetsas beroende på vilka aspekter de gör till andra planeter.

Vågen är förknippad med början av hösten (på norra halvklotet), när naturen börjar överge sommarens överflöd och odlare och växtsamlare förbereder sig inför de långa vintermånaderna. Nu lagras skörden, nu fylls förråden och samtidigt med samlandet, finns en harmoni inför den annalkande vintern. Det finns en tacksamhet för allt som vuxit färdigt och nu kan ge näring till vintern. Det finns skönhet i höstens färger och de fallande lövens former. Det är avslappnande.

Utifrån zodiakens ”utvecklingssteg i symbolisk mening (energimässigt sett) vill Vågen ha en relation för det finns ett ”vi-behov” en vilja till utbyte av kommunikation, som nu har”växt upp” efter alla de andra 6 tecknen (födelsen i Väduren, barnets rotning i Oxen, lärandet att kommunicera med omgivningen i Tvillingarna, det växande barnets behov av omtanke och hemkänsla i Kräftan, tonåringens vilja, självständighet och skaparkraft i Lejonet, den nästan vuxna Jungfruns vilja att sköta sig själv, tjäna och förtjäna och vara till nytta– se om de tecknen ovan).

Vågen representerar behovet av balans, illustrerad med dess symbol, vågskålarna. Vågen undviker överdrifter och har en stark drivkraft för att etablera relationer (så att det kan ske utbyten), och värdesätter skönhet, estetisk känsla och harmoni.

Vågens förmåga att se båda sidor av ett problem kan leda till kronisk obeslutsamhet. När allt kommer omkring, hur väljer man, om båda positionerna verkar ha meriter? Samma tendens kan leda till ett försvar för en synvinkel som senare ersätts  med dess motsats...

Vågen är ett kardinaltecken, det vill säga går vidare, oavsett hinder. Och det är också ett luftelementstecken, som filtrerar information genom resonemang.

Vågen är den som delar och värnar om jämlikt, så att det finns rättvisa. 

~~¨¨~~ ¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~

Skorpionen – ”Jag dör varje dag och återföds varje natt...

Solen går in i Skorpionens tecken varje år runt 24 Oktober och stannar där till ca 22 November. 

Om du är Skorpionen betyder det att din Sol är i Skorpionens tecken. Om du har andra planeter i detta tecken tenderar de att bete sig på ett Skorpion -sätt och tenderar att förstärkas eller t o m tillspetsas beroende på vilka aspekter de gör till andra planeter.

Skorpionen är förknippad med höstens höjd (på norra halvklotet), när naturen genomgår en djupgående förvandling och samlar styrka för att möta vintern. Det finns förmåga att förplanera, se saker i ett långsiktigt och väl uttänkt perspektiv. Precis vad som behövs under höstens tid för att ta vara på insamlade grödor så att de kan hålla hela vintern. Det är också tid för mys med t ex tända ljus och också eftertanke, kanske djupare dialoger om livet, livets mysterier etc.

Utifrån zodiakens ”utvecklingssteg i symbolisk mening (energimässigt sett) vill Skorpionen, som vuxen och medveten, gå på djupet och låta sig ”repareras” efter alla de andra 7 tecknen (födelsen i Väduren, barnets rotning i Oxen, lärandet att kommunicera med omgivningen i Tvillingarna, det växande barnets behov av omtanke och hemkänsla i Kräftan, tonåringens vilja, självständighet och skaparkraft i Lejonet, den nästan vuxna Jungfruns vilja att sköta sig själv, tjäna och förtjäna och vara till nytta, Vågen som vuxit upp och vill ha en relation och utbyte av kommunikation – se om de tecknen ovan).

Skorpionen representerar förmågan att regenerera, möjligheten att återfödas ur askan, styrkan i överlevnadsinstinkten. Tecknets tema är de processer som är förknippade med övergångar - födelse, död och återfödelse, även på det känslomässiga planet.

Skorpionen söker (och drar till sig) intensiva upplevelser. Det finns ett intresse av allt som är dolt, vad som finns under ytan, vad som finns bakom maskerna. Men Skorpionens tecken vill inte bara veta vad som finns inom människor, utan det gäller allting i tillvaron. Skorpionen önskar förstå orsak och verkan och nöjer sig inte med ”att något är på ett visst vis”, utan vill veta ”varför”.

Förmågan att få tillgång till essensen i saker kan användas för att läka eller förstöra… bygga upp eller riva ner. Moral är ju därför en bra ledstjärna.

Skorpionen är ett fast tecken, vilket betyder fast besluten att behålla sin position. Det är också ett vattenelementstecken, som filtrerar information genom känslor. 

Skorpionen är den som återvinner det som fortfarande kan vara användbart, så att livet kan fortsätta. 

~~¨¨~~ ¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~

Skytten – ”Min längtan är uppleva världens ände, så jag söker”

Solen går in i Skyttens tecken varje år runt 23 November och stannar där till ca 21 December. 

Om du är Skytt betyder det att din Sol är i Skyttens tecken. Om du har andra planeter i detta tecken tenderar de att bete sig på ett Skyttigt sätt och kan förstärkas eller t o m tillspetsas beroende på vilka aspekter de gör på andra planeter. 

Skytten associeras med den sena höstfasen (på norra halvklotet), när naturen börjar förbereda sig för säsongskiftet. Det finns en viss instabilitet, en känsla av övergång i luften. 

Utifrån zodiakens ”utvecklingssteg i symbolisk mening (energimässigt sett) är det brådmogna Skytten som är nästa ut, efter alla de andra 8 tecknen: Detta teckens har längtan ”ut och bort” och intresse för allting som finns bortom nuet: Det gäller allt från högre tankeverksamhet, att kunna resa och uppleva livet i ett bredare perspektiv, det kan handla om inre resor likaväl som yttre resor.(från födelsen i Väduren, barnets rotning i Oxen, lärandet att kommunicera med omgivningen i Tvillingarna, det växande barnets behov av omtanke och hemkänsla i Kräftan, tonåringens vilja, självständighet och skaparkraft i Lejonet, den nästan vuxna Jungfruns vilja att sköta sig själv, tjäna och förtjäna och vara till nytta, Vågen som vuxit upp och vill ha en relation och utbyte av kommunikation, Skorpionen, som vuxen och medveten, går på djupet och låter sig ”repareras” – se om de tecknen ovan), 

Ja Skytten representerar att se möjligheter, behovet av tillväxt, att ta steget ut för att vidga sina horisonter, expandera och utveckla idéer – att sikta mot stjärnorna. Även om Skytten ”sitter kvar vid brasan” i vintermörkret, så finns drömmar om expansion och att se till möjligheter. Ja Skytten ser till framtiden och visualiserar vad som vill uppnås. Det är tron som är bron som sedan bär.

Skytten är en evig optimist som söker upplevelser som kan förgylla tillvaron. Skytten är också den evige studenten som söker efter kunskap för att vidga sin medvetenhet och förstå livet från ett högre perspektiv (till skillnad mot t ex Skorpionen som vill förstå djupet). Om denna impuls förs till ytterligheter blir personen oförmögen att slå rot eller engagera sig i långsiktiga projekt. Skyttens tema är ändå att inspirera andra.

Skytten är ett föränderligt tecken, vilket betyder att det anpassar sig till omständigheterna. Och det är också ett eldelementstecken, som filtrerar information genom intuitionen. 

Skytten är någon som går ut på jakt efter nya resurser, så att livet kan expandera. 

~~¨¨~~ ¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~

Stenbocken – ”Jag ska arbeta för vår materiella trygghet min kära”

Solen går in i tecknet Stenbocken varje år runt 22 December och stannar där till ca 20 Januari. 

Om du är Stenbock betyder det att din Sol är i tecknet Stenbocken. Om du har andra planeter i detta tecken tenderar de att bete sig på ett Stenbocksaktigt sätt - och tenderar att förstärkas eller t o m tillspetsas beroende på vilka aspekter de gör till andra planeter

Stenbocken är förknippad med vinterns början (på norra halvklotet), när naturen verkar dra sig tillbaka in i sig själv, och initierar en vilotid som pågår till våren. Tecknet representerar styrkan och strukturen som behövs för att överleva vintern.  

Utifrån zodiakens ”utvecklingssteg i symbolisk mening (energimässigt sett) är det alltså den åldersmogna Stenbocken som är nästa ut, efter alla de andra 9 tecknen och här finns ansvarskänsla och förmågan att tålmodigt bygga upp materiell trygghet (från födelsen i Väduren, barnets rotning i Oxen, lärandet att kommunicera med omgivningen i Tvillingarna, det växande barnets behov av omtanke och hemkänsla i Kräftan, tonåringens vilja, självständighet och skaparkraft i Lejonet, den nästan vuxna Jungfruns vilja att sköta sig själv, tjäna och förtjäna och vara till nytta, Vågen som vuxit upp och vill ha en relation och utbyte av kommunikation, Skorpionen, som vuxen och medveten, går på djupet och låter sig ”repareras” – den ”brådmogna” Skyttens längtan ”ut och bort” och intresse för allting som finns bortom nuet och behovet av tillväxt och expansion, att vidga horisonter - se om alla 9 tecken ovan).

Stenbocken är praktisk, effektiv, seriös och försiktig, medveten om sina skyldigheter och fokuserar på att arbeta för och skydda sina närstående. Det finns en medvetenhet om "följder", så Stenbocken försöker alltid "fostra" andra - detta för att förhindra eventuellt slarv och ogenomtänkta saker. Något som Stenbocken inte själv gör. vilket kan hindra Stenbocken från att ta nya chanser och förnya sitt liv.

Stenbockar värderar hårt förtjänad social status, men bör undvika effektivisering som "ändamålet motiverar medlen". 

Stenbocken är ett kardinaltecken, det vill säga det går framåt oavsett hinder. Och det är också ett jordelementstecken, som filtrerar information genom sina förnimmelser. 

Stenbocken är den som strukturerar nuet så att det kan finnas liv i framtiden.

~~¨¨~~ ¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~

Vattumannen – ” Jag följer inte något bestämt ... ”

Solen går in i Vattumannen varje år runt 21 Januari och stannar där till ca 18 Februari. 

Om du är en Vattumannen betyder det att din Sol är i Vattumannens tecken. Om du har andra planeter i detta tecken tenderar de att bete sig på ett ”Vattumanskt” sätt och tenderar att förstärkas eller t o m tillspetsas beroende på vilka aspekter de gör till andra planeter. 

Vattumannen är förknippad med vinterns höjd (på norra halvklotet), när naturen är i viloläge, men väntar på att snart få börja knoppas. Det är nu vi kan finna vår egen stjärna på himlen bland de andra under mörka nätter och hålla elden vid liv medan allt annat ligger fruset – även vinterkyliga muskler… Men det händer att vi får blicka på ett vinterlandskap som gnistrar och då kan man ana att det finns en energiöverföring mellan snöstjärnorna. Vattumannen är ju en kanal för livgivande kosmisk energi, etervågor och blixtar av elektricitet och denna tid, trots ett vintrigt landskap, så sker något på energinivå. Det finns en koppling till källenergin.

Utifrån zodiakens ”utvecklingssteg i symbolisk mening (energimässigt sett) är det alltså genuina Vattumannen som är nästa ut, efter alla de andra 10 tecknen. Vattumannen som ser ut över samhället och sprider information, idéer och energi för att driva på utvecklingen som upplevs som föråldrad.(från födelsen i Väduren, barnets rotning i Oxen, lärandet att kommunicera med omgivningen i Tvillingarna, det växande barnets behov av omtanke och hemkänsla i Kräftan, tonåringens vilja, självständighet och skaparkraft i Lejonet, den nästan vuxna Jungfruns vilja att sköta sig själv, tjäna och förtjäna och vara till nytta, Vågen som vuxit upp och vill ha en relation och utbyte av kommunikation, Skorpionen, som vuxen och medveten, går på djupet och låter sig ”repareras” – ”brådmogna” Skyttens längtan ”ut och bort” och intresse för allting som finns bortom nuet med behov av tillväxt, expansion och att vidga horisonter, Stenbockens åldersmogna ansvarskänsla och förmåga att tålmodigt bygga upp materiell trygghet.- se om alla 10 tecken ovan) 

Vattumannen tenderar att ”avvika, en del kanske säger excentricitet, andra kanske säger ovanlig och speciell, någon kanske säger unik. Oavsett så finns behovet att gå sin egen väg, vara på sitt eget sätt och inte följa några bestämda regler. Pekpinnar och auktoritet är inget som imponerar på en Vattumanpräglad som önskar interagera med grupper av människor, vilket samtidigt upprätthåller en viss opersonlighet. Med ett nyfiket sinne är det ofta svårt att hantera mer känslomässigt, djupa frågor. Men Vattumannen är en som inte tappar ansiktet inför nuets svårigheter, eftersom det finns en insikt om att morgondagen kommer att ge nya möjligheter.

Vattumannen är ett fast tecken, vilket betyder fast beslutsamhet att behålla sin position. Vattumannen är också ett luftelementstecken, som filtrerar information genom sitt resonemang. 

Vattumannen representerar drivkraften mot framtiden, de nödvändiga förändringarna i det som redan var känt och bekant.

~~¨¨~~ ¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~¤ ~~¨¨~~

Fiskarna - Jag sprider drömmar för andra att inspireras av

Solen går in i Fiskarnas tecken varje år runt 19 februari och stannar där till ca 20 mars. 

Om du är en Fisk betyder det att din Sol är i Fiskarnas tecken. Om du har andra planeter i detta tecken tenderar de att bete sig på ett fiskaktigt sätt och tenderar att förstärkas eller t o m tillspetsas beroende på vilka aspekter de gör till andra planeter. 

Fiskarna är förknippade med senvinterfasen (på norra halvklotet), när naturen börjar förbereda sig för säsongskiftet. Det finns en viss instabilitet, en känsla av övergång i luften. Fiskarna representerar slutet av zodiakshjulet och verkar innehålla lite av vart och ett av tecknen. Det finns en tendens till gränsöverskridande, att nå något "utanför" konventionell verklighet. Vi uppmuntras att lita på en andlig högre källa och att tillämpa andlighet i vårt dagliga liv.

Utifrån zodiakens ”utvecklingssteg i symbolisk mening (energimässigt sett) är sista tecknet Fiskarna efter alla de andra 11 tecknen, ett tecken som är ”övermoget” i denna materiella värld och i kontakt med andra tillstånd och förnimmer ”allting”, mottaglig och ”finstämd” i ett moget lugn inför det som komma skall – en övergång till något nytt... Alltid som i ”väntans tid” medveten om ”att det finns en annan existens”. Det finns en sammansmältning med allt som existerar och en känsla för kollektiva förändringar och det kan finnas problem med att anpassa sig till kraven och reglerna i den yttre världen.(från födelsen i Väduren, barnets rotning i Oxen, lärandet att kommunicera med omgivningen i Tvillingarna, det växande barnets behov av omtanke och hemkänsla i Kräftan, tonåringens vilja, självständighet och skaparkraft i Lejonet, den nästan vuxna Jungfruns vilja att sköta sig själv, tjäna och förtjäna och vara till nytta, Vågen som vuxit upp och vill ha en relation och utbyte av kommunikation, Skorpionen, som vuxen och medveten, går på djupet och låter sig ”repareras” – ”brådmogna” Skyttens längtan ”ut och bort” och intresse för allting som finns bortom nuet med behov av tillväxt, expansion och att vidga horisonter, Stenbockens åldersmogna ansvarskänsla och förmåga att tålmodigt bygga upp materiell trygghet och genuina Vattumannen som ser ut över samhället och sprider information, idéer och energi för att driva på utvecklingen som upplevs som föråldrad- se om alla 11 tecken ovan)

Fiskarna tenderar att vara kreativa, drömmande och känsliga. Det finns en svårighet att sätta gränser, och det är mycket viktigt att hitta ett hälsosamt sätt att kanalisera sina energier. Fiskarnas tecken inspirerar konstnärer, musiker och artister!

Fiskarna är ett föränderligt tecken, vilket betyder anpassning till omständigheterna. Och det är också ett vattenelement tecken, som filtrerar information genom sina känslor. 

Fiskarna är den som sprider medkänslans vingar för att överbrygga klyftan mellan det förflutna och framtiden.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar