Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 15 september 2021

Den 21/9 2021 - Fullmånen i Fiskarna * Höstdagjämning * Tid för själens andning

Den 21 September 2021 är detfullmåne kl. 01:54:44 (svensk tid -info - den 20/9 i vissa delar av världen) nu i Fiskarna på 28°13 '.

Fullmånens tolkning ska ses som ”fingervisning” och inspiration. Vi kan välja hur vi kanaliserar energier (Om) så hur energier inverkar personligt beror på flera faktorer, bl a var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. Men vanligtvis berörs mest de vars horoskop mottar starka aspekter, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

Av indianstammar, som gav årets fullmånar namn för att lokalisera årstider (info), är Septembers bl a känd som skördefullmånen: Ett annat namn är ”Harvest Moon”, för det är fullmånen närmast höstdagjämningen, som sker i September eller Oktober och som ger tillräckligt med kvällsljus för att möjliggöra efterbearbetning av all skörd. Den kallas även ”Full Corn Moon” då den kommer vid majsskörd. Även ”Barley Moon” då man skördar och tröskar de mogna kornen(info infosamt också Fruit Moon!

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk. (Jag har fått veta att någon tar av mina texter utan att ange källan - se HÄR om det). 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

September & höstdagjämning innebär alltid en energirik månad 
& nu är det dessutom fullmåne ”på det” = extra energi

Höstdagjämningen som i år sker den 22/9 är ett tillfälle att uppskatta dualitet i alla dess former och att förstå att alla utmaningar vi upplever är tillfälliga.

Universums ebb och flod rör sig konstant vilket hindrar oss från att vara ”låsta”, oavsett hur vi känner oss ”i det kosmiska flödet”. Höstdagjämningen markerar också att vi går in i skuggan av vårt liv men vi vet ju att ljuset kommer tillbaka.

Så följ det kosmiska flödet och ställ in dig på balans vid tiden för höstdagjämning! 

 Läs mer om höstdagjämning HÄR  

Dessutom når starkare krafter från rymden oss alltid i September månad! Vi befinner oss nämligen i en av de mest geomagnetiskt aktiva månaderna av året: En studie visar att September är en av de mest geomagnetiskt aktiva månaderna av året, ett resultat av "dagjämning-sprickor", d v s att enorma sprickor öppnas i Jordens magnetfält och minskar planetens försvar mot solvinden så att den ”väller in ” och skapar kraftiga rymdväder, d v s att "himlen exploderar av norrsken”. (INFO). (INFO). Rymdvädrens prognosmakare kallar det " B sub z tipped south" (INFO). Den som är känslig för energier och därmed även rymdväder märker av detta! 

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 

Varje fullmåne har olika energi! 

Varje fullmånes energier är olika, bl a p g a det stjärntecken den då befinner sig i. Dess krafter drar fram det undermedvetna och eventuella smärtsamma minnen. Sårbarhet ökar, instinkter bli starkare och vår energi ökar, vilket bl a kan ge oro. Den är månfasernas fulländning och anses vara bäst om man medvetet vill använda månenergin för ökad känslomässig balans. INFO HÄR & HÄR 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Tydligast inverkan har denna fullmåne på det personliga planet om den och/eller andra planeter aspekterar någon viktig planet/punkt i det personliga horoskopet (dvs Sol/Måne/AC/MC). De som är mottagliga för kollektiva känslor är också känsliga för de här energierna. Utöver det speglar fullmånen givetvis också en global trend!

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Astrologisk tolkning för fullmånen i Fiskarnas stjärntecken

När den känsliga och personliga Månen nu är i Fiskarnas stjärntecken och med sin fulla kraft “belyser” det tecknet så kan man ana att detta är en fas där många känner längtan, en längtan som samtidigt kan vara svår att sätta fingret på. Det kan upplevas som tomhet eller som en saknad. Andra kan känna längtan efter en själsfrände, drömma om romantik eller en ”hög och ren” kärlek. För andra kan det handla om en förnimmelse av att vara i kontakt med “Källan (en del säger ”Ljuset”, ”Kraften” eller ”Gud” eller något annat – oavsett så handlar det om vår ”urkälla”).

Ingen fullmåne kan vara mer själslig, andlig och drömsk än en fullmåne som kommer insvept i stjärntecknet Fiskarnas hemlighetsfulla dimma… och dyker i de kosmiska haven. Fiskfullmånen tunnar ut slöjan mellan andevärlden och vardagen. Under de närmaste dagarna, kan de som är mottagliga därför uppleva att gränserna suddas ut och t ex uppleva tillfälligheter och symboliska drömmar eller märkliga "tecken" så följ ledtrådarna, de har något att säga.

Det är nu som vårt sökande kan få tysta budskap som ”viskas till vårt inre sinne” som ger klarhet i oklarheter… Många kan därför känna sig drömska och få svar och insikter från andra dimensioner dessa dagar.

Många berörs nu av förnimmelser av det oklara och sällsamma, det där som känns svårt att förtydliga och förklara, men som upplevs som förtrollande, overkligt, sagolikt och/eller magiskt. Dessa upplevelser kan märkas t ex när man mediterar, i drömmar eller när man t ex gör kärleksfulla ceremonier för Månen. Många kan uppleva ett starkare behov av att fylla upp sin själ med sådant som känns heligt, trolskt och/eller vackert.

Det är bra att veta att sårbarhet och känslighet är förhöjd vid fiskfullmånen och att många därför kan ha starka känsloreaktioner. Samtidigt är det också något som ska medverka till att vi får loss känslomässigt skräp, t ex besvikelser. 

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Fullmånen “vill” hjälpa oss att ge upp dåliga vanor och släppa taget om och därmed bli befriade från negativa känslomässiga “bojor”. Den belyser sådant som inte har behandlats än och ger bra energi för att rensa hem, relationsproblem eller gamla känslor. Det är väl så: rening/städning av kropp, själ, ande och den fysiska världen hör ihop och bildar grund för framtiden.

Vi har därför förmåga att välja... När Månen vandrar och vistas i de olika stjärntecknen har den ett syfte med det: Varje fullmånes stjärntecken ”vill” hjälpa oss alla att komma i kontakt med och använda tecknets egenskaper. Tecknet och aspekterna anger allmänt tonen fram till nästa fullmåne.

Förra fullmånen i Vattumannen hjälpte oss bl a med att öppna upp mot oupptäckta områden i tillvaron. Många fick en extra ”puff” som gav mer medvetenhet om något nytt och totalt oprövat att vilja rikta in sig på. Något (för oss) ovanligt som fångade uppmärksamheten.

Som zodiakens sista tecken, är Fiskarna tecknet för ändelser och övergångar. Det sägs ge oss en chans att övervinna i stort sett allt. Det ger oss också en chans att ångra oss likaväl som att acceptera de saker som vi inte kan ändra, att släppa taget utan att ge upp och känna oss besegrade eller gripa efter halmstrån. Många kan känna ett stort behov av att dra sig undan och vara i avskildhet, kanske för att meditera och lyssna inåt, syssla med något kreativt och konstnärligt, för det kan flöda inspiration. Fiskarnas fullmåne belyser rikedomen i vårt inre.

Fiskfullmånen sätter även en ljusstråle på områden i livet där vi har fastnat eller är i förnekelse.

Fiskarna är även ett dubbeltecken vilket innebär att vi även kan få uppleva några av livets paradoxer. Detta behövs för att vi ska få möjlighet att förstå sådant vi annars inte brukar vara medvetna om. Sådant som är ”höljd i dimma” klarnar t ex.

Detta tecken har även en energi som kan nyttjas till förvrängning, därför: Ignorera inte magkänsla som säger att något inte lika exakt som det presenteras… Och… fall inte för frestelsen att själv tänja på sanningens gränser… Det ger inget gott tillbaka i slutändan – när cirkeln sluts. Och om vi t ex har ignorerat vår intuition och vår kreativitet, så påminner Fiskarnas fullmåne oss att uppmärksamma detta.

Fiskarnas tecken är en sfär av illusion, intuition, fantasi och drömmar. I detta eviga rike planterar vi frön genom vår fantasi, om än ofta omedvetet, som senare uppenbaras i vår dagliga verklighet. Ta därför gärna in fullmånens vibration och använd den som ett kosmiskt redskap för själen, för att skapa just din fortsatta väg på Jorden genom att välja vad du vill släppa in i dig eller ”spinna på”/väva in i ditt eget energifält.

Detta är också en tid för något som kan kallas för ”själens andning”, en tid som hjälper oss att rensa bort ”störningar” som tankar och känslor som står mellan oss i denna värld och en annan dimension.

För en del kan denna tid te sig allmänt förvirrande, men om så är fallet så gäller det att jorda sig ordentligt. Det inte bra att ge efter för Fiskarnas tendenser till flykt genom t ex självmedicinering eller bedövningsmedel… Fullmånens energi ska hjälpa oss med själslig rening och det är bara möjligt om vi erkänner våra egna känslor, utvärderar dem och styr dem, istället för att låta dem dra ner oss.

Fiskarnas fullmåne ger oss denna chans mer än någon annan fullmåne.

Alla har, enligt astrologins synsätt Fiskarnas energier någonstans i mindre eller större grad i sitt horoskop och därmed i sitt liv, så den som känner igen dessa egenskaper som förhärskande i sitt liv kan vara starkt präglad av Fiskarna i sitt horoskop. Den som just nu är öppen för inflytandet från Fiskarnas fullmåne känner sig starkt påverkad av dessa egenskaper just denna fullmånetid.

Enligt Ayurveda, den gamla indiska medicinkunskapen, representerar Månen den som vårdar - modersgestalten. Enligt den traditionens lära får man de bästa kvaliteterna av mjölk och smörets energi – de mångmultipliceras under fullmånens dag. Därför är det den traditionella dagen inom Ayurveda att göra Ghee "klarnat smör". Det kan nog gälla annat också – som en tanke bara! För nu är det ju skördetider då många tillvaratar naturens gåvor – kanske torkar dessa för att använda i soppor och te, kanske lägger in i ättika eller fermenterar!

*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤

Tolkning av inblandade planeter (transiter) 

OBS: Hur var och en upplever energin från fullmåneaspekterna beror på hur - och om - de påverkar det personliga horoskopet. Oavsett såhar de en viss allmän inverkan!

Vid fullmåne är oppositionen till Solen viktigast. Denna gång befinner sig Solen i Jungfrun i opposition till den här fiskfullmånen och påverkar. När Fiskarna och Jungfrun möts kan vi också möta perfektion kontra kaos och liknande.

Även om det kanske inte är uppenbart kommer Fiskarnas och Jungfruns energier att belysa tydliga och grundläggande detaljer kontra det som upplevs som diffust och otydligt. Det handlar till stor del om att urskilja, granska och komma till klarhet med saker och ting.

Solen i praktiska Jungfrun uppmanar oss att se realistiskt på våra känslor, och den andliga sidan av livet. Bl a för att klargöra vem och vad våra intuitiva uppfattningar egentligen handlar om och var de kommer från. Obalanser mellan kritisk hållning, tvivel och misstro hamnar under månens ljus. En tid av filosofisk skepticism kanske? Sådant som rör tro, och det som är reellt kan bli aktuellt, detta för att ”kosmos” ”testar” både skepticism och tillit.

Vi kommer också nu lättare i kontakt med vår – och andras - känslighet och mer svala känslor. Det handlar om att finna en balans mellan dessa sidor.

Solen i Jungfrun och Månen i Fiskarna är en bra tid för läkande, eftersom den fysiska världen och andliga världen kopplas samman. Många kommer att känna lättnad och/eller hjälpa sig själva genom att hjälpa andra vid denna tid. 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Tolkning av
 andra inblandade planeter

OBS: gällande Månens effekt, gäller aspekter med snäv orb till Månen, inte mellan andra himlakroppar. (Det finns det en allmän månadstolkning som rör ”allt det andra” i livet på denna blogg). Hur vi påverkas av – upplever - energin från fullmåneaspekterna beror på hur - och om - de påverkar det personliga horoskopet. De har oavsett en viss allmän inverkan.

Denna fullmåne befinner sig i konjunktion till Neptunus och opposition Mars. Visserligen inte så snäv orb, men det finns ändå energiöverföringar p g a Solens konjunktion till Mars. Kopplingen mellan fullmånen och Neptunus kan göra oss drömmande och lite passiva, det kan finnas en längtan efter något annat än den som ”är”. Det är också nära till hands att försjunka in i en romantisk film eller stämningsfylld musik som fyller upp det inre. Men en del kan inspireras av dessa fisk-neptuniska energier och uttryckas energierna i något kreativt.

Vi kan vara extra känsliga, med en ”öppen” intuition som gör att alla intryck ”väller in” och dessa kan vara svåra att sålla. Många kan därför känna behov av ensamhet för att smälta allting.

Men nu är det ju också en Mars aspekt i opposition till fullmånen, även om den inte är exakt, den energin kan nog säkert förvandla många till ett ”knippe energi” (beroende på hur dessa faller i det personliga horoskopet) och ger då en ”puff” gällande självförtroendet och en känsla som manar på att ”göra något”, att ta itu med något nytt för det finns nog en eller flera önskningar om att få till något som är bättre. Å andra sidan kan det finnas en tendens till tvekan mellan att gå framåt med full fart, stå still och avvakta tills ”rätt läge” kommer…

Så det är nog många som får en känsla av att vilja utveckla inspirationen och fantasin som tenderar att flöda nu. Så passa då på!

Dessutom är denna fullmåne också i harmoni med Pluto. Det tenderar att vara en intensiv tid som avslöjar något under ytan. Så det lutar åt att vi gör upptäckter som ger djupa aningar om bakomliggande saker, och visst kan det kännas av extra passion, inte minst då Mars är med nu.

Vi har en tendens till drömmande förväntningar just nu. Det är viktigt att se till att fantasier inte ”far i väg” med oss, snarare låta drömmar och visioner motivera till nya tag.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

ASTROLOGISK PROGNOS FÖR HELA SEPTEMBER 2021 HÄR

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Fullmånen i ditt personliga horoskops Hus  (= livsområde):

För att se vilket livsområde som aktiveras av fullmånens vibration så kollar man sitt horoskops hus. Där fullmånen befinner sig på graden, där vid de graderna i det tecknet kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är en av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop. 

LÄS TOLKNING OM FULLMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 

Tips om man medvetet vill använda fullmåneenergin

Runt fullmånen kan omedvetna känslor och reaktioner komma upp, t o m minnen från barndom – detta så länge det inte är ”färdigt”. Fullmånetid anses bäst om man verkligen vill ta itu med det.

Att läka med måncyklerna hjälper oss att få tid att lyssna på våra intuitiva jag. Det gör att vi kan dyka ner i djupet av vad vi behöver och låta vår inre visdom tala till oss. Så låt dig läkas med hjälp av fullmånens energi.

LÄS TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER HÄR. 

LÄS TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER FÖR ALLA 12 STJÄRNTECKEN HÄR.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.

Ta väl vara på de Kosmiska Krafterna!

Må väl/Mona

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar