Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 1 september 2021

Astrologisk prognos för September 2021

I Universum (som vi är en del av) tickar den kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster (s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. Astrologer spårar och tolkar dessa förbipasserande transiter. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO) 

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så prognoserna (längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.

*******************************

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk. (Jag har fått veta att någon tar av mina texter utan att ange källan - se HÄR om det). 

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~*

Jungfruns säsong 23/8-22/9 


Augusti var en ”högvibrationsmånad”! September är en energimässigt lugnare månad som hjälper oss att vara jordade och hålla fokus. Om Augusti hjälpte oss att få överblick, är September den månad som uppmuntrar oss att föra det vi lärt oss tillbaka till Moder Jord!


Den 23/8 gick Solen från Lejonsäsongens ”solgloria” och in i Jungfrusäsongen. Nu förbereder vi oss inför den annalkande hösten. Vi säger adjö till sommaren och välkomnar den friska nedtoningen. Jungfrusäsongen ger alla stjärntecken något att hålla fast vid. Lejonsäsongen regerade under sommarens höjd och gav oss kanske stora planer och överflödig kreativitet. Jungfrusäsongen handlar om utförandet. Vi blir mer organiserade och förvandlar våra kreativa drömmar till verklighet, kanske till ett projekt. Jungfrun hjälper oss att ta de små delarna av våra planer och sätta ihop dem till ett snyggt paket.

 

Jungfruns säsong hjälper oss att flytta vår tankegång till överflöd. Det är lättare att möta sensommaren med en positiv attityd, det ger en enkel övergång. 

Jungfrusäsongen är en påminnelse om att vara oklanderlig i tankar och ord, eftersom de skapar vår verklighet och påverkar andra såväl som världen runt omkring oss. Så om vi aktivt arbetar med universum och våra intentioner är bra, bäddar vi för att positiva saker kommer till oss. Men det kräver mycket ansträngning. Vi måste, lika noga som Jungfruns energi, övervaka tankar, avsikter och handlingar varje ögonblick varje dag… Om vi tycker om det som en mental träning, och förbinder oss att arbeta för det, kommer Jungfrusäsongen att ge stor utdelning - skörd. Jungfrun är ju förknippad med de upptagna förberedelserna inför vintern, känd som skördetid.

När sommaren slingrar ner, betyder det att det är dags att organisera inför skolåret, gå tillbaka till jobbet efter en avkopplande semester och börja sätta igång med hösten. 
Det här är en perfekt tid till att starta ett nytt projekt, skicka in en ansökan och fokusera på sig själv.

Jungfrusäsongen en tid för att organisera i våra rum, gå igenom kläder och djuprena vårt hem. För den som mer är en storbildstänkare och som vanligtvis inte är detaljorienterad, kan Jungfruns energi vara en hjälp till att fokusera på de små sakerna, att få ordning på kaos. Vi vill lägga allt på sin rättmätiga plats. Det är en bra tid då att lagra eller ge bort saker som vi inte använder. Vi gör plats för det nya att komma in, som kläder som passar vem vi är idag.

Det är en bra tid att rensa föråldrad mat från kylskåpet och att konservera och sätta upp mat och torka örter, hugga ved för elden. Med jordförändringar och samhällsskifte är det också klokt att göra förberedelser inför framtiden. Det är bra att ha vattenfilter till hands, grundläggande häftklammer tillsammans med mat vi älskar och förstahjälpmedel.


Det är en tid då saker förfinas och förbereds inför skörden… fruktens nedkomst. Det är bra att ta sig tid att hitta den tysta platsen och att där sedan analysera tillståndet för hälsa, relationer, arbetslivet ur en tydligare synvinkel. Jungfrun handlar om att titta på bitarna av helheten. Och när vi är själva kan vi vända på bitarna tills praktiska lösningar kommer i fokus.


Det är en bra tid att återintegrera träningen i rutinerna. På norra halvklotet börjar vädret svalna, vilket gör det lättare att motionera. Svettningen flyttar toxiner ur kroppen, och det är en bonus. Jungfruns energi driver oss för att röra oss genom obehaget, med vetskap om att det leder till ett genombrott. Det finns nervös fysisk energi i våra system och ett behov av att gå mot ett mål. 


Jungfrun är generellt ett tecken som ger oss en tydligare förståelse av orsak och verkan. Det här är en bra månad för att hedra sin kropp med näringsrik mat och se om det gör skillnad. Och sättet att göra det är att köpa lokalt och köpa ekologiskt.

Jungfrun är tecknet på läkning eftersom det är inställt på kroppens nyanser och dess processer. Jungfrun analytiska energi hjälper oss att se var det är disharmoni och agera själv på vår egen väg till välmående. Vi bör lyssna på den inre läkaren. Vad säger kroppen till oss? Många moderna sjukdomar återspeglar en separation från vår själs väg och en motvilja att släppa och lita på Jungfruns inre visdom. Att vila i mitten av jaget gör att vi kan ställa in oss på grunden till hälsoproblem. Vi kan se kroppen som ett ömsesidigt beroende system och komma fram med praktiska strategier för att lösa det som stör oss.


Astrologi + Yoga: Hur man kan balansera sin energi i Jungfrunssäsongen HÄR.


Det här är en bra månad att komma hem till naturen, kanske göra organiskt trädgårdsarbete, eller sitta bland träden i parken. Det är en bra månad att sluta använda kemikalier som dödar de små varelserna och förorenar vårt grundvatten. Med Jungfrun får vi lättare känslan av att det som görs med naturen görs mot oss själva. Och vi förtjänar att leva naturligt. Låt Jungfruns vibbar ge dig hopp om att du kan göra nödvändiga förändringar och att det inte måste ske över natten. Vi är trots allt ett ”pågående projekt” eftersom vi utvecklas... Låt var sak ta den tid som behövs.


Genom att fokusera på Jungfruns nyckelenergier under Solens transitering där, kan vi bättre utnyttja de energimöjligheter som finns tillgängliga för oss. Ett kraftfullt tema för Jungfrun är att lyssna på din kropp. Läs mer HÄR.


Under den första delen av September, med Solen i Jungfrun och fem andra planeter i jordtecken, känner de flesta sannolikt behovet av det ”jordiska” som att tänka på de dagliga rutinerna och planera det praktiska inför höst och vinter. Det är vad vi gör dag in och dag ut som skapar vårt liv, så det är bra att tänka på de dagliga rutinerna och hur vi kan städa upp saker och planera mer tid för de saker vi verkligen vill göra. Detta är inte en tid för att drömma, det är en tid för att göra och vidta åtgärder!

Under den andra veckan i september har vi 9:e September. 9 betraktas som ett viktigt nummer i numerologi eftersom det är ett av skapelsens nummer. Den 9:e September har vi numerologikoden 99 som ökar den kreativa vibrationen och hjälper oss att reflektera över helheten, fullbordandet och vår spirituella anslutning. 

**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**

Vågens säsong 22/9-23/10

Var 30:e dag eller så, besöker Solen ett nytt stjärntecken. Under denna "säsong" brukar många känna av energin i den rådande astrologiska atmosfären, oavsett vad vi har för soltecken. Nu i September blir dagarna kortare och den optimistiska, ljusa sommarstämningen övergår till den långsamma höstrytmen och den sista veckan i September går Solen över till det diplomatiska stjärntecknet som agerar för balans och rättvisa!

Så vi säger välkommen till Vågens säsong 22/9-23/10, ett av zodiakens fyra kardinala tecken och den andra av zodiakens tre lufttecken, nu när Solen glider över till detta tecken.


Fredligt harmoniserande Vågen som söker balans i allt ”kickar” igång hösten, med nåd och stil, samtidigt som vi charmas till att uppfatta att skönhet finns runt varje hörn… Tecknet symboliserar harmoni och det estetiska och sätter vårt kollektiva fokus på relationer och det vackra.


När vi nu kommit igång med effektivitet och detaljerad fokus under Jungfrusäsongen, är det dags att välkomna mer gemensamma tillvägagångssätt i vår värld. Jungfrun hjälpte oss att upptäcka bristerna; vågsäsongen inbjuder oss att sammanfoga och lappa ihop de där sprickorna vi såg när vi synade saker och ting, nu inspireras vi till att arbeta i synergi och stämma in i vad varandra behöver.


Så när vågsäsongen officiellt anländer, tenderar vårt humör att förändras till en mer trevlig och social atmosfär. Förhållanden av alla slag tenderar att vara centrala, och det finns en större önskan att ansluta till andra, hänga med vänner och vara romantisk!


Varje år, sammanfaller dessutom början på Vågens säsong med Höstdagjämningen (runt 21/9), en tidpunkt då dag och natt är ungefär lika långa i hela världen, då Solen går upp och ner samtidigt, oavsett om man befinner sig vid ekvatorn eller långt upp i norr. Det är ingen överraskning att Vågen börjar regera på höstens dagjämning (eller vårens dagjämning på södra halvklotet), vilket är tiden för den perfekta balansen mellan sommar och vinter, dag och natt och ljus och skugga. 


Höstdagjämningen är ett tillfälle att uppskatta dualitet i alla dess former och att förstå att alla utmaningar vi upplever är tillfälliga. Universums ebb och flod rör sig konstant vilket hindrar oss från att vara ”låsta”, oavsett hur vi känner oss ”i det kosmiska flödet”. Höstdagjämningen markerar också att vi går in i skuggan av vårt liv men vi vet ju att ljuset kommer tillbaka.

 

Så följ det kosmiska flödet och ställ in dig på balans! Läs mer om höstdagjämning HÄR

Vid Höstdagjämningstid går Jorden genom en mild omvandling. Det är halvvägs mellan de heta sommardagarna och de tunga vinterdagarna. Sommargrödorna har skördats och Jorden själv vilar. Under de senaste två säsongerna har den blivit planterad, född till ny tillväxt och plöjts i beredskap för den nya säsongen. Det är en tid då grödorna distribueras och det behövs en noggrann balans mellan vad som hålls för mat och frö och vad som återges till jorden för att regenerera nytt liv för det kommande året. Rätt balans och val innebar skillnaden mellan liv och död i antiken.

Det finns inget arbete att göra nu i fälten. Arbetet som behöver göras är av intellektuell karaktär. Diskussioner och val måste göras, avvägt och medvetet. Förr var det de idéer och val som gjordes i Vågen som förde de som levde och verkade då, tryggt genom den hårda vintern.

Med Venus som Vågens planethärskare, är design, nöje och romantik områden som passar perfekt för oss att utforska under den här säsongen.

Det är också stjärntecknet som ”bär upp hela zodiaken” så den har jämvikt åt båda hållen i cirkeln (från Väduren till Vågen och från Vågen till Fiskarna). Det är stjärntecknet som strävar efter att allt ska vara rättvist och lika åt alla, likt vågskålar i jämvikt.

Vi kan därför känna att vi är mer diplomatiska och balanserade så här på höstkanten när sommaren är över. Nu njuter vi bland annat av harmoniska höstfärgers skönhet och har lättare för att hitta harmonin i tillvaron.

Genom att fokusera på Vågens nyckelenergier under Solens transitering där, kan vi bättre utnyttja de energimöjligheter som finns tillgängliga för oss. Ett bra tema för Vågen är att njuta av avkopplande aktiviteter som spa, lugna höstpromenader eller syssla med något som fyller sinnet med harmoni på annat sätt; musik, färger (konst, färglära), utställningar… för att nämna något.


Tack vare vågsäsongen är det lättare att samarbeta med andra nu, och vi finner att teamwork och gruppinsatser får jobbet snabbare gjort än om vi arbetar solo. Även om vi är ensamvargar eller föredrar att hålla oss för oss själva mycket av tiden, är vågsäsongen en årstid när vi njuter mer av att vara sociala.


Astrologi + Yoga: Hur balanserar du din energi under vågsäsongen HÄR. 


Hela September uppmuntras oss att organisera oss, rensa röran och omarbeta våra scheman så att de återspeglar hur vi vill spendera vår tid och under den här nymånen kommer den sista pusselbiten att vara på plats. Vi kan ta allt vi har upptäckt och lärt oss och integrera det på ett sätt som ger balans i våra liv. 

Saturnus går retrograd i Vattumannen (retro mellan 23/5 till 11/10 2021) 
Pluto går retrograd i Stenbocken (retro mellan 27/04-6/10) 
Neptunus går retrograd i Fiskarna (retro mellan 25/6 -1/12)
Jupiter går retrograd i i Vattumannen till 18/10 (retro mellan 20/6 -18/10)
Merkurius går retrograd den 27/9 i Vågen (retro mellan 27/9-18/10). Om Merkurius retrograd HÄR .

**********************************

DATUM PLANETASPEKTER SEPTEMBER 2021
(världshoroskopet/kollektivt/allmänt) tolkning

Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”:

Runt den 2/9

Mars opposition Neptunus

Vi kan nu uppleva en viss håglöshet eller att något vi är engagerade i eller vill starta upp, har ”ingredienser” som gör att det känns ovisst eller är svårt att ”greppa alla trådar”. Kanske är våra känslor inte i ”direktkontakt” med alla delar av spektrat? Känslorna tenderar att vara antingen för aggressiva eller för passiva.

Det är litet svårare att vara fokuserad eller att agera med kraft nu, och kanske det ter sig som att det inte går att vara exakt eller att en osäkerhet smyger in, som ger ”farhågor” att ett agerande för något kan misslyckas.

Vi kan dock ”fantisera” om de åtgärder vi vill vidta för att göra drömmarna verkliga så de kan iscensättas efter denna transit. ... men bara om vi sedan rent praktiskt skapar omständigheterna så att idealet kan komma till verklighet.

Denna aspekt kan också göra att vi nu märker att vår egen agenda inte kan vara förhärskande, vi kan behöva ”tassa på tå” och ta mer hänsyn till rådande omständigheter. Vi kan uppmuntras till att agera med medkänsla, med vetskap om att alla har sin egen timing, rytm och kors för att bära.

Vi är mer känsliga när det gäller att hävda oss själva och att svara tillbaka med dynamik. Vi bör känna efter i vilket sammanhang vi ska agera med framfötterna.

Neptunus förfinar Mars egenskaper, mjukgör konkurrens, viljan att hävda sina egna egoönskningar och instinkter att vinna. Detta kan resultera i motgång såväl som positiva manifestationer runt dessa dagar. Det är genom att vi är kärleksfulla nu som det magiska kommer att kunna manifesteras - vi kan upptäcka att de saker vi behöver bara manifesterar sig.

Det här är en period när vi bör vara tänka på att vi kan lita mindre på andra eftersom Neptunus har tendens att ”dimma till”.

Tänk på att:

+ Situationen på jobbet kan te sig förvirrande och alla är inte tydliga

+ Se till att dokumentera allt, så att vi inte kan skyllas för någonting.

+ Inte lyssna på rykten eller hörsägen.

+ Inte inleda förändringar själv - utan flyta med i de som sker

+ Inte skriva på papper eller kontrakt som skapar en ny situation

Var försiktig tills alla fakta är klargjorda.

Tänk på att det är lättare att luras av ”sken som kan bedra”. Var försiktig så att du inte blir involverad i någon aktivitet som är ”skuggig” dessa dagar. Det är nämligen lättare att bli fascinerad av illusioner och de som skapar dem. Undvik att fastställa orealistiska mål. Var noga med att vara helt ärlig med motiv och handlingar.

Den som är helt ärlig och har rena avsikter kan lita på sin intuition och det är viktigt att inte lita på något om det känns som en "tvekan". Fall inte för frestelsen att använda energin med syftet att förvilla och dölja eventuella egoistiska avsikter …

Det enda som är bra när saker ”dimmar sig” är att ta det lugnt, vända sinnet till det andliga, kanske be om hjälp, och vara medveten om att det som sker tillhör den andliga tillväxten, att lära sig något av det. Bland annat att öva upp intuitionen, att vara ödmjuk inför det som ”är större än oss själva” (därute). Att omfamna det mystiska och andliga. Vi kan nu lära oss att vi inte kan styra allt och alla och att försöka göra det är att göra oss själva onödiga, att vi ska förändra de saker vi kan, men acceptera de saker vi inte kan.

Många kan dessa dagar känna en önskan att ”släppa taget” och ”bara vara” – slappa. Det viktiga nu är att inte tvinga fram något.

Nu är snarare frågan hur vi kan införliva det i vårt liv framåt, hur vi gör det till en rutin utan att förlora det magiska.
Neptunus med Mars är en EXTRA dålig kombination vad gäller att mata kroppens kemikalier med missbruk - som droger, alkohol, matfrosseri… mediciner… överdrivet godisätande, för att nämna något…
Många kan nu erfara mystiska hälsoproblem, men budskapet är då att med intuitionens hjälp ”luska ut” vad kroppen behöver och vad den inte behöver!

När vi ignorerar Neptunus kan det undergräva Mars energi inom oss, och det vi söker och vill. Vi kan dock tvätta bort en del självcentrerade önskningar dessa dagar. 

Nyckeln nu är att närma sig händelserna från en andlig motivation. Att prioritera uppriktiga initiativ som strävar efter något större och gott för alla.

Och med att vi förstår att vi alla kan ha en inverkan på vår miljö och ändå är ”bleka i obetydlighet” i det större schemat av saker, tänk på Reinhold Niebuhrs "Serenity Prayer": Gud, ge mig lugnet att acceptera de saker jag kan inte förändra, modet att förändra saker jag kan, och visdom att känna skillnaden.”

Runt den 4/9

Venus quincunx Neptunus

Vi mer benägna att skapa eller ”ta in” all form av skönhet, att njuta av det som är estetiskt och vackert och vi kan känna starkare längtan efter romantik… Kanske finns längtan efter ”den perfekta” romansen. Många kan drömma om hur saker kommer att vara och om all den underbara kärlek som ”finns”.

Om det finns någon speciell person i horisonten, kan den här transiteringen faktiskt ge litet besvikelse över att personen visar sig inte leva upp till förväntningar. Även om det inte handlar om någon ”riktig” relation, så kan det vara någon som finns i ”sinnet” där det byggts upp illusioner baserade på begränsad information och erfarenhet av vem denne (eller de) verkligen är!

Det är lättare att projicera egna behov, önskningar och förväntningar på någon annan nu. Att bli lurad av sken som bedrar de här dagarna tenderar att hänga som ”dimma” över oss… Men i så fall är det så att den ene ”skapar sken som bedrar” och den andra ”låter sig luras”…

Men andra, som öppnat till sin andlighet, kan nu se någon annan på nya sätt, även om illusioner faller och en viss besvikelse kan kännas. Det som kommer fram i så fall är: den avklädda sanningen som då är viktig. Det ger nämligen en öppning till nya inre dimensioner och ”öppnar” till större mottaglighet eftersom det ”rensar bort” det som står i vägen. 

Runt den 5/9

Merkurius trigon Saturnus

Denna harmoniska aspekt hjälper oss med ett praktiskt tillvägagångssätt för att lösa vardagliga problem. Det är lättare att syssla med rutinaktiviteter. Vårt tänkande tenderar att vara mer tydligt, enkelt och systematiskt.Det är läge att rensa sådant som skrivbord om där finns hopade göromål… Eller att ta itu med annat som hopat sig. Eller att resonera om allvarliga och konkreta ting. Vi kanske nu även söker råd från mogna/äldre eller erfarna människor som stöder våra ambitioner och hjälper oss med saker kring våra mål. Energin uppmuntrar oss att vara kritiska på sätt som hjälper oss att bygga det verkliga och inte på teorier, att sända ut raka budskap om våra framtida intentioner.

Runt den 6/9

Venus kvadratur Pluto

En tid för att gå djupare i relationer, och/eller få fördjupade insikter om relationer och kärlek och de värden vi har i livet – vad vi verkligen värderar. Vi kan också attraheras på ett suggestivt sätt – det kan handla om någon som påverkar djupt utan att det leder till något mer…

Det kan för vissa lägga intensiva ”påtryckningar” till relationer. I en kärleksrelation kan kanske någon nu känna misstänksamhet, avundsjuka eller äganderätt. Det kan i så fall vara dags att ta itu med något inom relationen, så att det inte leder till relationsdrama på grund av manipulation eller maktspel.

Även om man är singel, bör man vara försiktig i dejting på grund av krafter som verkar på undermedveten nivå…
Många kan drabbas av en tillfällig passion. Känslor kan, för en del, komma ur kontroll eller kärlek och tillgivenhet kan vara ”fixerade” (vid någon eller något inom en relation)…

Eventuella maktobalanser i förhållanden kan belysas. Det bästa sättet att hantera överväldigande känslor är att observera var de kommer ifrån. Var öppen och ärlig med partnern och så det går att kunna ta itu med alla makt- och kontrollfrågor utan att någon använder subversiv taktik…


Runt den 6/9

Mars trigon Pluto
Det är lättare att komma i kontakt med våra djupaste motivationer. Detta är en mycket intensiv transitering, även om det är en trigon, på grund av Plutos intensitet. Det kan ”tända” en intensiv gnista. Det är en tid då många känner sig mer passionerade. Det kan ge en "smak" av vad vi verkligen vill ha. 
Det är lättare att komma i kontakt med en djup inre styrka. Denna kraft har förmåga att också omvandla den.
Vi får mer kraft att stå upp för oss själva. Många föredrar att dra mer nytta av egna resurser snarare än att förlita sig på andra.

Så det är läge att med det djupaste modet gå vidare med de övertygelser man har.
Dessutom är det lättare att på ett milt sätt eliminera något som är oönskat eller onödigt i vårt liv. Det är bättre satt släppa ut känslor än att hålla dem inne", samtidigt som man inte tar det för personligt. Gör man det så är det till hjälp att man ”tankar in” energi som skapar inre tillit t ex genom att affirmera eller meditera på det man önskar uppnå inom sig själv.

Runt den 6/9

Venus trigon Jupiter
Denna harmoniska aspekt är ”vänlig och hjärtlig” så nu tenderar vi att vara mer ”snälla och hjärtliga”. Det känns lättare att anpassas till sociala aktiviteter för ”gästfrihet och generositet” flödar lättare. 

Aspekten expanderar också energin inom alla slags relationer och partnerskap och skapar längtan efter romantik. Attraktion kan märkas litet ”överallt” luften. Hos många ökar behovet efter någon slags balans i relationer, sannolikt genom en lagom kompromiss.
Så, utifrån den sedvanliga tolkningen av denna aspekt, så kan vi nu få uppleva några av de bästa "lyckorna".
Det betyder inte att allt fungerar magiskt. Det betyder att det finns en öppning, ett fönster med möjlighet för oss att smyga igenom. Det fönstret är öppet mitt i drömmar och förhoppningar men det kan hindra oss från att koncentrera oss tillräckligt länge för att göra det bästa av det. Så var uppmärksam på inbjudningar som hjälper till att maximera det goda och ge dig själv ”puffen” – chansen - att optimera de möjligheter som visar sig.

Runt den 7/9

Solen trigon Uranus
Den här aspekten är energigivande, så vi kan känna ett ”energiflöde” och även ett ökat behov av större personlig frihet. Vi kan känna en ”kick” att göra ”litet som vi vill” och också längta efter något totalt förnyande i tillvaron. Känslan kan vara att det ska ske just nu, att vilja bejaka stundens impuls. Att kasta loss mer och kanske många också vågar sig på att sätta fart mot det ”oprövade” med en känsla av att ”japp nu är det dags”? Det går lättare att visa mer av vår unikhet. Och det kan ge den där sköna känslan av att ”jag lever nu”! ”Jag är”.
Vi känner oss mer nyfikna på vad som kan vänta bakom hörnet om vi tittar dit. Det i sin tur skapar en positiv ”spänningskänsla” och kanske kan vi nu få se något nytt där?
Många söker en ny lösning på något gammalt problem och det är också ett tillfälle då den dyker upp. En ”aha”-upplevelse!
Det är just nu som vi ”oväntat kan vänta oss” något nytt och speciellt! Kanske en ny möjlighet visar sig, som ju också i så fall bör greppas. 

Runt den 7/9

Mars quincunx Jupiter

Vi kan känna oss mer motiverade att söka efter sådant som kan hjälpa oss framåt. Vi känner förmodligen mer förväntan samtidigt som vi överväger viljan att chansa och satsa och att hålla i bromsen. Viljan och en önskan att nå längre än normalt ökar handlingskraften och motivationen och det är viktigt att överväga varje ”nytt drag” så att måttet hålls, för det lättare att vara måttlös. Så det är bra att inte falla för destruktiva tendenser och ”uppgörelser”. Det är dock en bra tid till att börja med något kraftfullt - som en träningsrutin.

Den 7/9

Nymånen kl 02:52, 14°37 i Jungfrun

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt. Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i, har Ascendent eller Månen i nymånetecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

Med Solen och Månen sammanfogade i Jungfrun präglas denna nymåne av jordens element vilket förstärker vår vilja och kraft. Det förstärker vår ”jordning” och hjälper oss att se till det verkliga och jordnära. Vi ges också en möjlighet att rikta in oss på att utveckla det renaste uttrycket inom oss, för att kunna ”förädla” oss till kropp, sinne och ande.Vi känner mer för att starta upp något nytt och att kämpa för det vi tror på.

Även om nymånar betyder en ny början så kan vi inte starta något nytt om vi inte lämnar det förflutna bakom oss. Ny början kommer aldrig från ingenstans - det är ju när vi fattar ett medvetet beslut att lämna förflutet bakom oss som vi skapar plats för det nya.

VI är i alla fall nu "kallade" och ombedda att vidta åtgärder. Om vi har hoppat över vissa steg eller fastnat i tidigare utvecklingsstadier, kan den här Jungfrumånen upplevas ganska störande, men samtidigt innebär den en ny chans att göra det inre arbetet, om vi är modiga nog att gå genom kaoset medan vi överlämnar oss till högre vägledning och visdom.

Med Jungfruns energi så aktiv som nu bör vi vara redo att omfamna den förädlande energin. Jungfruenergin som är aktiv hjälper oss att skapa mer ordning och reda. Möjligheten att med hjälp av analys hitta den "perfekta lösningen" för långsiktiga problem är större nu, inte bara i vårt eget liv, utan vi kan vara till hjälp för andra också.

Jungfrun trivs i en ren miljö och uppskattar renhetens skönhet och vill inte vara omgiven av något som stör ett "rent utrymme". Under inverkan av Jungfrunymånen kallas vi för att uppmärksamma våra sinnens tillstånd så att vi kan läka och nå in i vår egen kraft. Nu är det utmärkt att göra en ”rengöring” både mentalt och fysiskt och bli av med saker som är ”giftiga” för sinne, kropp och själ. Likaväl som att sortera och rensa i närmiljön.

TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR.

TIPS OM RENANDE NYMÅNEMEDITATIONER HÄR.

TIPS OM RENANDE NYMÅNEMEDITATIONER FÖR ALLA 12 STJÄRNTECKEN HÄR.

Runt den 10/9

Merkurius quincunx Uranus

Mångas sinne kan vara rastlösa och vi tenderar kanske att känna oss lätt uttråkade och söker stimulerande aktiviteter som bryter av de rutinmässiga uppgifterna. Ett starkt behov av mer självständighet kan göra sig gällande.

Det här tyder även på att vi kan förvänta oss det oväntade. För planer kan störas. Så det är en bra att vara medveten om att irritationsmoment kan komma upp. Det kan stimulera ”geniknölarna” så att vi försöker försöka lösa eventuella problem.

Men vi kan också räkna med en del speciella, kanske udda idéer som till synes kommer från ingenstans.

Den 10/9 (-7/10)

Venus går över till Skorpionen

Det är en förförisk men också manipulativ sexig energi, possessiv… När Venus går till Skorpionen tenderar det att skapa en ”allt eller inget” inställning i relationer. Placeringen öppnar till mer intensitet, mer passion, mer sinnligt djup. Det i sin tur gynnar romantik på en djupare nivå – bakom ord och yta och exponerar dolda aspekter. Det kan skapa ett intensivt behov efter djup intimitet. Det kan ”tända” en intensiv gnista. Det är läge att med djupt mod gå vidare med övertygelser. Det kan ge en "smak" av vad vi verkligen vill ha. Venus in i Skorpionen analyserar känslor så djupt att vi vet om de är 100% i eller 100% utanför.
Känslor som kan uppstå med Venus i Skorpionen är svartsjuka, besatthet/fixering, hemlighetsfullhet och att använda manipulation. Det kan väcka ”inre gamla taggar” – i så fall så betyder det att det är bearbetningspunkter som aktiveras. Venus ber oss att komma till botten av frågor som rör kärlek, relationer och värderingar. Detta kan hjälpa till med problem som har blivit flytande och förvirrat de senaste månaderna. Nu börjar vi se saker tydligare. Passionerna kan gå djupt med all Skorpion–energi. Var mån om att hitta sätt att kanalisera detta.
Om man ser till det astrologiska huset i sitt horoskop som Venus passerar, så får man en bättre uppfattning om var det kommer till uttryck under de här veckorna.

Runt den 14/9

Solen opposition Neptunus

Det tenderar att ge litet låg energi, mjukare energi och ökad ”snällhet”… men det kanske är många inte så realistiska nu. Andra tenderar att vara drömska.

Många kan säkert märka av brist på energi och det är därför läge att ta hand om både känslor och hälsa (Jungfrun).

Hos en del kan egokonflikter, rädsla för konkurrens eller att dra nytta av vänlighet och medkänsla dras fram. Energin kan locka de med benägenhet för oärlighet till oärliga handlingar. Därför finns också en ökad mottaglighet för ”sken som bedrar”, t ex bedrägeri eller oärlighet hos dem som är lätta att lura”. Var extra uppmärksam vid denna tidpunkt.

Denna aspekt kan hos andra ge förvirring eller känslor av oklarhet och att saker är höljda i dunkel. En del kan ha undringar kring vad som är sant eller inte.

De som är i kontakt med sin intuition och alltid kör med ärliga kort, har dock lättare för att följa intuitionen och kan undvika att luras av sken som bedrar och kan istället mer känna det som att ”evigheten är närvarande”...

En sådan här Neptunusaspekt kan utöver det, även tyda på risk för skvaller, skandaler, hemligheter och lögner. Det är många som märker sådant som undanmanövrar, oklarheter, missuppfattningar och liknande och kom då ihåg att det är nu viktigt att använda intuitionen.

Enligt astrologins sätt att tolka Neptunus aspekter, så har den som har ett rent (=Neptunus högsta vibration) och ärligt hjärta (=Solens högsta vibration) lättare för att ”se igenom” oärlighet (”för klarhet leder till klarhet”).

Men den som inte har ett rent och ärligt hjärta har svårare för att ”se igenom”. Det är viktigt nu att vara tydlig och ärlig om sin egen avsikt.

Eventuella känslomässiga problem kan speglas av Neptunus hos de som är mycket känsliga och sårbara till sin natur. Neptunus opposition kan göra att många (som inte involveras i ovan nämnda problematiska ”Neptunusspeglingar”) istället denna tid kan känna vemod och längtar efter ”något annat” i tillvaron. En del kan känna av osäkerhet och modlöshet.
Bästa sättet att använda denna energi är att ta sig tid att vara i stillhet, vila och att se till att få ordentligt med sömn. Att mysa med ett tänt ljus och meditera på att nå klarhet och inre frid eller kanske att lyssna på musik som känns inspirerande är ett bra tips. Notera även nattliga drömmar liksom intuitiva insikter.

Den som medial kan också ställa frågor om vad kropp, själ och ande behöver! Det är lättare att få exakta svar denna tid och/eller att arbeta med ”lösa upp Mayans illusioner” (som ju är Neptunus högsta – gudomliga - roll)!

Den 15/9 (-10/9)

Mars går över till Vågen
Mars, som i grunden har bråttom och vill göra saker djärvt, direkt eller fightas och hävda sig behöver nu överväga saker och agera med balans i Vågen. Dessutom finns mer fokus på partnerskap, kärleks- eller affärspartnerskap.
Det handlar om att det vi ”delar” med någon annan/andra blir viktigare än vad som skiljer oss åt... Det känns viktigare att enas eller förenas än tvärtom.
Våra handlingar är mer balanserade. Rättvisa tilltalar. Vår önskan att hävda oss saktar ner.  Vem säger att vi bara måste kämpa för oss själva?
Om vi i stället för att kämpa för vårt eget intresse, kämpar vi för andras intressen, så i det fallet vi kan dra stor nytta av Mars transit i Vågen. Mars energi i Vågen står för: att ”stå upp” för de andra – eller någon annan.
Under de närmaste veckorna väljer vi kanske mer att kämpa för rättvisa och argument kan vara starka och övertygande. Nu är det bra att stå upp för en kollega eller kanske partner.

Runt den 16/9

Solen quincunx Jupiter
Det ökar känslor av att vilja ha mer av det goda, och en tendens av varma ”vibbar” i luften… Vi ser saker ur ett mer optimistiskt och brett perspektiv, men det finns också en tendens att överdriva och att också överskatta händelser och andra.  Det finns en viss tendens att vi också ”tror på allt som” det som framförs i debatter, nyheter och media. Det är därför bra att fokusera på de mindre detaljerna och att inte lita på den ”större bilden”. Att försöka se under ytan vad gäller den ”offentliga” bilden, och påståenden som kan ”flöda” osant i den yttre världen är A och O nu för att vi ska kunna landa i oss själva och komma i kontakt med vår intuition!

Runt den 17/9

Solen trigon Pluto

Det ger många det intensiva fokus och den typen av genomskådande som är till hjälp för att kunna se igenom hemligheter – se bakom ytan. Det ökar förmågan att hantera konkurrens och möta människor som är raka och öppna i kommunikationen på ett fördjupande sätt och att nå kunskaper på bred nivå.

Det finns nu en ökad vilja hos många, att gå till botten och undersöka saker och ting, händelser och även sådant som skett i det förflutna, vilket hjälper oss att förstå det komplexa. Detta hjälper till att undvika problem i framtiden. 

Det kombinerade inflytandet av positiva Jupiter- och Pluto-aspekter hjälper oss alltså att lösa personliga eller professionella problem. Det är också möjligt att någon med makt/inflytande medverkar till att förändra vårt liv. Det innebär att en kraftfull energi verkar ”bakom kulisserna” för att hjälpa oss att ta stegen till en högre nivå. En stark önskan att reformera något i vårt liv kommer att sammanfalla med möjligheter att göra just det. 

Runt den 17/9

Venus kvadratur Saturnus
Vi tenderar att känna oss mer ansvariga, reserverade och kanske tveksamma när det handlar om relationer, och kan också ställa några djupa frågor om våra relationer. Skulle vi verkligen göra vad vi vill, för att fullt ut omfamna vår djupaste längtan? Om så är fallet, vill vi ta konsekvenserna? ? Kanske vi egentligen är rädda för att släppa vår trygghet vilket ju inverkar hämmande på t ex glädje och frihetskänsla? Detta handlar då om rädsla för förlust – eller att inleda något nytt. Våga. För vad kan vi förlora? ”Man vet vad man har men inte vad man får” är högst aktuellt på relationsfronten just nu… Många kan också känna otillräcklighet eller upplever en ensam känsla – även i gemenskap.
Utmaningar i ekonomi och relationer kan verka tyngre än annars.

Runt den 18/9

Merkurius quincunx Neptunus

Vi bör tänka på att vi behöver förstå att vi inte bara kan ”tro på allt” som ”serveras” i tal, text och i diskussioner, för det handlar om att det kan röra sig om det ”overkliga” och osanna. Merkurius-Neptunus antyder att något kan vara – eller upplevas som – vilseledande, kanske verka förvirrande, så lita inte på alla omkring eller på allt i massmedia mm - alla har inte rena avsikter. Det är svårare att bedöma saker ordentligt och att bli vilseledd av ”sken som bedrar” av saker som inte är klart och tydligt! Men den som alltid är helt ärlig, alltid har rena avsikter etc, då kan lita då på vad som kommer ”till en”, vad som anas (enligt astrologins sätt att tolka de här aspekterna). Den här energin kommer att på något sätt att också att ”slå” tillbaka på dem som använder energin för att vilseleda etc - senare.

Astrologer menar alltså att man måste ha ett ärligt och s k ”rent” hjärta, innan man (med dessa aspekter aktiva) tar till sig en ”ny inställning” från massmedia och/eller personer ”runt omkring sig”, eller om man ska fatta något viktigt beslut i något sammanhang.
Det är också viktigt att hålla sig jordad, kanske genom jordande övningar, tills aspekten är över.

Den 20/9

Fullmånen kl 01.54, 28°13 Fiskarna
Fullmånens tolkning ska ses som ”fingervisning” och inspiration. Vi kan välja hur vi kanaliserar energier (Om) så hur energier inverkar personligt beror på flera faktorer, bl a var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. Men vanligtvis berörs mest de vars horoskop mottar starka aspekter, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva. Historiskt använde indianer (och andra naturfolk) ”smeknamn” för fullmånar för att lokalisera årstiderna. Se namnet på fullmåne för varje månad på året och deras betydelse. (info info).

Varje fullmånes energier är olika, bl a p g a det stjärntecken den då befinner sig i. Dess krafter drar fram det undermedvetna och eventuella smärtsamma minnen. Sårbarhet ökar, instinkter bli starkare och vår energi ökar, vilket bl a kan ge oro. Den är månfasernas fulländning och anses vara bäst om man medvetet vill använda månenergin för ökad känslomässig balans. INFO HÄR & HÄR

När den känsliga och personliga Månen nu är i Fiskarnas stjärntecken och med sin fulla kraft “belyser” det tecknet så kan man ana att detta är en fas där många känner längtan, en längtan som samtidigt kan vara svår att sätta fingret på. Det kan upplevas som tomhet eller som en saknad. Andra kan känna längtan efter en själsfrände, drömma om romantik eller en ”hög och ren” kärlek. För andra kan det handla om en förnimmelse av att vara i kontakt med “Källan (en del säger ”Ljuset”, ”Kraften” eller ”Gud” eller något annat – oavsett så handlar det om vår ”urkälla”).

Ingen fullmåne kan vara mer själslig, andlig och drömsk än en fullmåne som kommer insvept i stjärntecknet Fiskarnas hemlighetsfulla dimma… och dyker i de kosmiska haven. Fiskfullmånen tunnar ut slöjan mellan andevärlden och vardagen. Under de närmaste dagarna, kan de som är mottagliga därför uppleva att gränserna suddas ut och t ex uppleva tillfälligheter och symboliska drömmar eller märkliga "tecken" så följ ledtrådarna, de har något att säga. Många kan känna sig drömska och också få budskap från andra dimensioner dessa dagar.

Många berörs nu av förnimmelser av det oklara och sällsamma, det där som känns svårt att förtydliga och förklara, men som upplevs som förtrollande, overkligt, sagolikt och/eller magiskt. Dessa upplevelser kan märkas t ex när man mediterar, i drömmar eller när man t ex gör kärleksfulla ceremonier för Månen. Många kan uppleva ett starkare behov av att fylla upp sin själ med sådant som känns heligt, trolskt och/eller vackert.

Det är bra att veta att sårbarhet och känslighet är förhöjd vid fiskfullmånen och att många därför kan ha starka känsloreaktioner. Samtidigt är det också något som ska medverka till att vi får loss känslomässigt skräp, t ex besvikelser.

TOLKNING OM FULLMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR.

TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER HÄR. 
TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER FÖR ALLA 12 STJÄRNTECKEN HÄR.

Runt den 20/9

Merkurius trigon Jupiter
Denna harmoniska aspekt ger optimism, vänlighet och öppenhet. Kanske en tendens till att filosofera. Vi är mer intresserade av mentala intressen, att ta reda på, veta mer. Vi önskar ”bredda” fältet, och kanske vill ut och röra på oss, resa eller boka en resa… Det ökar potentialen till entusiastisk kommunikation och positiva diskussioner. Nu finns chans till utvecklande dialoger med familj och vänner. Jupiter och Merkurius i harmoni gynnar alla idéer och planer och bär gärna fram positiva besked och goda nyheter.

Runt den 22/9

Merkurius kvadratur Pluto
Det sporrar oss att uppmärksamma de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Vi kan nog också lättare förstå att t ex antydningar handlar om en mycket större fråga som vi kanske känner att vi vill veta mer om, gräva i (i bästa Pluto-stil).
Merkurius med Pluto handlar om kraften i orden. En sådan kraft kan antingen användas för att gräva upp det giftigaste och skadligaste psykologiska avfallet, eller för att manipulera. Något avslöjande om vissa människor runt oss kan också komma fram. Sådant som maktspel, manipulationer, ultimatum bör undvikas till varje pris. Bäst är att samarbeta utan att ge upp integritet och försöka hitta lösningar som skapar goda vibrationer. Denna transit ställer krav på äkthet, och manar till att vi är mer ärliga om vilka vi verkligen är…

Den 22/9

Solen går över till Vågen
Se beskrivning i första stycket om Vågens säsong


Runt den 23/9

Venus opposition Uranus
kan innebära en tendens till spänning i relationer, likaväl som tända gnistor av attraktion i de som är nya likaväl som de som varit längre. Det kan också märkas som känslomässig oro och det som känns ”nytt” är vad många längtar efter, kanske att göra ovanliga aktiviteter tillsammans. Det finns kanske en ökad flirtbenägenhet, attraktion kan nog tändas litet ”här och där” denna tid, utan att något mer sker. Den som hoppas på något spännande kan få uppleva åtminstone någon extra gnista denna tid. Försök att inte vara för hastig i beslutssituationer. Det kan ske överraskningar och/eller insikter i relationer, kring pengar. En känsla av att plötsligt vilja bryta sig fri från det som hämmar. Att sätta gränser på ett kärleksfullt men fast sätt kan behövas nu. Undvik dock oansvarighet som sårar vänner/partner. De kreativa kan uppleva konstnärlig och musikalisk frihet och stimuleras till att utforska olika former av konst.

Runt den 25/9

Mars trigon Saturnus
Detta ger oss fokuserad kraft, styrka och förmåga att kunna planera framåt med en känsla av tålamod, envishet och måttlighet. Vi vet vad vi vill nu. Det ger mer motivering och uthållighet vilket ger resultat.
Det tyder också på att det är en tid då vi kan möta mentorer eller de äldre eller klokare än oss som har något viktigt att lära oss.

Runt den 29/9

Venus trigon Neptunus

Det ger en benägenhet för dagdrömmeri och behov av avkoppling. Överlag känns det mer behagligt. Med denna harmoniska aspekt aktiv kan många dessutom längta efter och lättare uttrycka mer romantik, medkänsla och intuition i relationer. Singlar kan känna en längtan efter ”vacker och själslig kärlek” ett mer ”andligt band”. Det är en bra tid för ”dating”. De som mediterar kan känna en närmare kontakt med gudomligheten, en känslomässig och andlig koppling till hela skapelsen - ovillkorlig kärlek. Nu finns också potential till större fantasi och känsla för det vackra, sköna och konstnärliga. För artister ger denna aspekt ett starkare flöde av inspiration, kreativitet och gynnar god smak.

Runt den 29/9

Solen trigon Saturnus

Denna aspekt ger ökad stabilitet. Samt möjlighet att arbeta mer fokuserat. Här antyds en dos envishet och måttlighet som är till konkret hjälp och ger oss att ha styrkan att planera och sikta framåt. Ja, att våga oss på att börja klättra till en bergstopp, d v s en vilja att uppnå höga mål och ambitioner.
Detta är en källa till tydlighet. Vi känner mer självdisciplin och självförtroende, så det är lättare att ta större ansvar för våra handlingar, och åta oss våra åtaganden med ökad känsla av värdighet.
Bra energi om man jobbar med någon uppgift eller något projekt, vilket kräver både fokus och arbete. Nu är det verkligen läge att reda ut saker för att komma vidare mot viktiga framtida mål. Viktig kunskap kommer lättare på plats!

Runt den 30/9

Venus kvadratur Jupiter
När den expanderande Jupiters energi hamnar i ett spänningsläge till gudinnan Venus, så kan attraktion märkas litet ”överallt” luften… Kanske yttrar energin sig mest som rosa ”luftbubblor”, överidealiserande och en benägenhet att strunta i detaljer, vilket bäddar för att en del tenderar att ”falla” för ”vem som helst... Men samtidigt är det kanske en ”kick” att det kan finnas en massa romantik/svärmeri som ligger i luften… Även om attraktion kan väckas litet ”här och där” denna tid, utan att något mer sker, så var mån om att ge tillbaka positiv energi genom att vara den som är någon annans charmiga gensvar eller källa till glädje. Befintliga kärleksaffärer kan nu värmas upp till ”bubblande” nivåer!
Låt balans och harmoni vara ledstjärnan nu, vad som än sker!

**************************************

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.

”Energi-astrologi” - Del 1

http://rainbowwarriorsoul.blogspot.com/2021/07/energi-astrologi-stall-in-dig-pa.html

”Energi-astrologi” - Del 2

http://rainbowwarriorsoul.blogspot.com/2021/07/energi-astrologi-del-2-yoga-for.html



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar