Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 4 maj 2022

Den 10/5 2022 (till 16/5 2023) Jätten Jupiter byter tecken till Väduren = ökad pionjäranda!

Varje år flyttar Jätten Jupiter, ”Lord of Fortune”, från ett tecken till ett annat och utgör en ny scen för medvetandeutvecklingen för det resulterande året. Jupiters resa runt himlavalvets alla tolv stjärntecknen (även kallad zodiaken - djurkretsen), som omger oss, tar ungefär tolv år.

Jupiter finns i varje stjärntecken i ungefär tolv måna
der. 
Så under ungefär ett år "färgar" Jupiter varje tecken som den färdas genom och anbringar scenen för det mänskliga medvetandet för det påföljande året. 

Jupiters effekter är att utöka våra erfarenheter, vår kunskap och vår förståelse. Jupiter representerar optimism, tillväxt, generositet, glädje och överflöd. I slutet av var och en av dessa cykler måste relaterade frågor utvecklas till en ny nivå, annars kommer de att falla bort i otydlighet och eventuell glömska.

Ja, nu rör sig Jupiter åter från ett av de tolv zodiaktecknen till nästa! För efter tolv års cirkelfärd runt hela zodiaken får lämnar Jupiter Fiskarnas kosmiska gränser den 10/5 2022 för att ta sig in i Väduren och åter vistas där för att ladda detta, tills han träffar Oxens långsamma betesmarker 16/5 2023.
Så Jupiters trettonmånaders ”regenttid” i
Fiskarna är alltså över för denna gång i Maj 2022 (förutom ett kort dopp 28/10 - 20/12 2022) och det dröjer tolv år till nästa gång som den återkommer till just detta tecken. (Om Jupiters tid i Fiskarna HÄR, Vattumannen 2020-2021 HÄR, i Stenbocken 2019-2020 HÄR och 2018-2019 i Skytten HÄR). I Skorpionen 2017- 2018 HÄR

Jupiters resa genom Väduren, med retrograda rörelser -- Så här ser hela ”rörelsechemat” ut

10/5 2022 Jupiter kommer in i Väduren
28/10 2022 Jupiter Rx(Retrograd) går tillbaka in i Fiskarna
20/12 2022 Jupiter går framåt igen, och tillbaka in i Väduren
16/5 2023 Jupiter går nu från Väduren och in i Oxen då den ”gjort sitt” i tecknet denna omgång (nästa är om 12 år) 
(Info).

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Vad ger Jupiter för löften den här tiden 

10/5 2022 -16/5 2023?

Vad Jupiter - ”guden av alla gudar” - ger löften om eller får oss att tro på, beror på vilket astrologiskt Hus (livsområde) i vårt personliga horoskop den rör sig i. 
Jupiters expansionsenergi ”värms upp” i Vädurens glöd.

Detta symboliserar en öppning för framåtanda, mer mod, konkurrenskraft och energi som hjälper oss att nå kunskap och utveckling inom dessa områden av livet. Den positiva Jupiters närvaro i detta ”glödande” tecken ger nog många en "framåtkick" under denna tid.

Det är en tid då längtan efter äventyr och nya upptäckter tenderar att vara förhärskande på livsstigen. Nya upplevelser kan ge nya insikter och stärka tron på livets bästa. Det kan också "spraka av" situationer som triggar kampen och "stridskänslan" för att få en bra framtid här på planeten. 

Det finns en anledning till att Jupiter kallas ”guru” i vedisk astrologi. Oavsett vad planetens tillväxtstrålar berör, lär de ut något och tecknet kan man säga är ”vågen” som bär fram detta till oss. 

Jupiter i Skorpionen 2017-18 dök ner i djupet med oss och vidgade vår uppfattning - gjorde oss mer medvetna - om det fördolda. Läs mer HÄR

I Skytten 2018-2019 uppmanade Jupiter oss att öka vår kulturella och andliga medvetenhet, att utöka våra högre sinnen, utvidga våra upplevelser och att tro på universum. Läs mer HÄR. 
I Stenbocken 2019-2020 uppmanade Jupiter oss att definiera mål, söka konkreta resultat, agera etiskt och moget och att ta en disciplinerad och steg-för-steg strategi för att förverkliga våra mål. Läs mer HÄR.
I Vattumannen 2020-2021 har människors idéer ”stuckit ut”” i olika gruppsammanhang, för många har markerat sig och sin individualitet tillsammans med andra – i gruppgemenskap. Många har slutat följa ”mainstream” som en slags protest mot ”följa John”-mentalitet. Läs mer HÄR
Under året som gått (2021-våren 22) med Jupiter i fuktiga Fiskarna har Jupiters expansiva karaktär handlat mycket om att väcka vår känsla för det vackra, för att hjälpa de i nöd, expandera sympati och gästvänlighet. Den tiden har öppnat potentialen till andlig och själslig läkning, flödande kreativitet, fantasirikedom, andlig tillväxt och medvetenhet. En tid som inspirerat oss att nå expanderande kunskap och utveckling inom dessa områden av livet. Läs mer HÄR.

Nu är det dags för JUPITER I VÄDUREN (Maj-2022 - Maj 2023). Så vad kan det kan betyda för oss när den filosofiska, hoppfulla, världsomfattande och gränslösa himlajätten Jupiter vandrar ut ur Fiskarnas ”vattenrike” och rör sig genom det tecknet Väduren vars kosmiska vibration är het och egobetonad Under året som gått har ju Jupiter medverkat till en sensitivare mänsklighet, ökad själslig atmosfär i det kollektiva medvetandet och öppnat till andliga dimensioner. Så det är vad vi fått möjlighet att "anamma" genom Jupiters förstoringslins. Med de erfarenheterna inom oss och runt oss, flyttar gurun Jupiter till Vädurens jagbetonade, individstarka och pionjärinriktade ”heta rike” där framåt (inte bakåt) är betonat. Där Jupiter ska vandra till Maj 2023.

Längre ner i texten går jag in på det, men först litet kunskap om Jupiters energi, roll och potential inom astrologin. Det kan vara bra att förstå detta.

Om det ter sig tråkigt eller så, rolla då vidare för att läsa tolkningen om Jupiter i Väduren:

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Jupiter i astrologin – expansion, tillväxt och optimism

Astrologiskt anses Jupiter vara en av de mest fördelaktiga planeterna: Känd som ”Den stora välgöraren”, symboliserar den tur och lycka. Jupiter är den största av alla de sanna planeterna, mer massiva än de övriga i kombination.

Faktum är att Jupiter ger tur för Jorden (och oss) eftersom dess enorma gravitation fångar många av asteroiderna, meteorerna och andra rymdobjekt som annars skulle krascha in och skada vår planet!

Jupiter är planeten för expansion, tillväxt och optimism. Det är den största planeten i solsystemet, och är närmast i jämförelse med Solen i förhållande till dess storlek. Det tar ungefär tolv år för denna planet att rotera runt Solen, vilket med andra ord också innebär att den förblir i varje stjärntecken under ett år. 

Jupiter anses vara en lärare eller en "guru" som namnet antyder. Jupiter i någons födelsekarta/horoskop, om den är starkt placerad genom teckenplacering och hus, och välaspekterad, antyder en sanningsenlig och ärlig individ med "Divine Grace". 

Jupiters gåva är att vägleda oss till vår högsta uppfyllelse och expansion på ett tillfredsställande sätt. Som tillväxtplanet tar den oss ut på vägarna för att vi ska lära, resa, och våga oss på positiva utmaningar.

Jupiter är törst efter kunskap, viljan att veta "varför" om allt, inte nödvändigtvis att använda det för praktiska ändamål, utan bara för att förstå hur Kosmos fungerar. Det utvidgar vår vision om livet och höjer medvetandet. Evolution är nyckelordet för Jupiter. Jupiter släpper ledtrådar om var och hur man kan ta chanser, var och hur man riktar sin energi för att expandera och hjälper oss att ”förädlas” av kunskapsinsikter.

Jupiter är planeten som skapar överflöd. Det Jupiter berör förstoras. Det är planeten för välstånd eller slöseri. Jupiter belönar genom väl riktad chanstagning som skapar tillväxt. Men Jupiter kan också innebära att chanstagning leder till risktagning som inte är väl genomtänkt.

Jupiter är den planet som också handlar om förväntningar. T ex förväntan vid lotterier, att vi kan vinna, eller att vi kan få den stora befordran eller den ökade inkomsten. Jupiter står också för hoppfullhet/förväntan och utdelning.

Liksom hos alla planeter så finns en ”baksida” hos Jupiter. Jupiter gör saker större, blåser upp dem (Jupiter är gasjätte) och tar saker till proportioner som annars inte skulle uppstå så att (symboliskt) ”ballongen blåsas upp” spricker och sjunker, om vi t ex inte fick den där pengautdelningen som vi hoppades på när vi med ogrundade förhoppningar satsade pengar i ett företag eller på lotteri (som två enkla exempel).

Jupiter sägs alltså välsigna oss med ”lycka”, och detta beror då på dess förmåga att ge oss en större ”lins” genom vilken vi kan se världen ”i stort” och därmed också våga oss på att satsa på ”möjligheter”/chanser.

Men vad är då ”lycka”? Jakten på lyckofyrverkerier (den stressande energin hos Jupiter) får oss t ex att köpa för dyra prylar eller lägga de slitsamt ihoparbetade semesterdagarna på att resa till något exotiskt land… 

En av världens mest kända astrologer, Donna Cunningham, (INFO) menar att många astrologer överdriver effekterna av en Jupitertransitering. Hon menar att dess transiter inte nödvändigtvis handlar om att få sådant som ”högsta vinsten”. Jupiter kan t ex indikera en period när man kan få en chans att successivt expandera inom t ex karriärmöjligheter, särskilt genom att lära sig nya färdigheter eller nå ut på nya sätt.

Vi tror att pengar kommer att göra oss mycket lyckligare under en lång tid när det kommer att göra oss lite lyckligare under en kort tid.” skriver Sonja Lyubomirsky (i sin bok Lyckans verktyg: INFO). Coacherna Bylund & Lundberg skriver:

Vi satsar tid och pengar på saker som inte är realistiska.” Komikern Jan Bylund säger: ”Optimistkonsulterna boostar ditt ego, men det gör dig inte till en bättre fotbollsspelare. Du måste ut i regnet och öva”. INFO).

Att uppnå ”lycka” är som en morot som hålls precis lagom långt ur räckhåll för att vi ska fortsätta hoppa högre och högre – eller göra som Ikaros... Att söka ”den stora lyckan” är den mer stressande sidan av denna planet. Jupiter i balans är: Välbefinnande!

Jupiter handlar ju också om optimism och hopp, vilket kan hjälpa oss genom de tuffaste tiderna. För den som känner sig låg, erbjuder denna planets transit sin expansiva anda. Att bland annat bjuda in mer utrymme i vårt liv på en fysisk nivå genom promenader eller korta/längre resor är ett direkt uttryck som också kan öppna för större möjligheter. När vi är nere, kan världen då öppnas för ett större utrymme där syfte och möjligheter växer.

Meditation är till exempel ett av många sätt att finna mening och känna tillfredsställelse genom bästa Jupiterflöde. Att försöka nå en högre medveten närvaro har visat sig ha positiva effekter på det vi kallar för ”lycka”. Att uppnå mindfulness, som det heter. Enligt en professor i praktisk filosofi (INFO)

I det antika indiska språket sanskrit är Jupiter känd som "guru" eller "lärare". Det är passande, med tanke på dess förening med högre sinne, filosofi, sanning och religion. Kanske kommer Jupiters lycka från sin förmåga att inspirera oss till att utforska de övre existensplanen, gå bortom gränser, även materiella gränser som ger oss en större bild av att se världen? Kunskap, intuition, visdom, rättvisa; är drag som ger människor charm och karisma, så det är lätt för de andra som är sökare att dras till att guidas av "gurus".

Jupiter är nog mest ”till nytta” med det som den också associeras med: d v s utveckling av högre sinne, filosofiskt synsätt, att söka och finna sanning och att ha en stark tro och tillit. Att söka meningen med livet – för ”vi kan ingenting ta med oss dit vi går”…

``~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~``

Vad innebär Jupiter i Väduren på kollektiv nivå?

När nu Jupiter, den största av planeterna som fungerar på den sociala nivån och representerar expansion, tillväxt, stora idéer och erfarenheter, och tenderar att förstora, vidga och överdriva tecknets egenskaper går till Väduren den 10/5 2022 (till 16/5 2023) markeras starten på en period med förstoringsglaset på allt som det tecknet står för.

Om Saturnus uppdrag är att förbättra vår värld genom sammandragning (kanske ”tar bort” vissa människor, för oss bort från platser och saker som är onödiga och hindrar vår tillväxt) så är Jupiters uppdrag utökning, att utöka vår värld. Vad som händer på andra ställen än vår gård märks till skillnad från tidigare tider, och sådana avlägsna och/eller globala händelser får en mer märkbar effekt på individer.

Vädurens energier är alltid kraftfulla och framåt. Jupiters första övergång till Väduren kommer sannolikt att skapa några stänkande rubriker.

Jupiter i Väduren kan inspirera många till att uppleva Vädurens äventyrliga natur, vilket resulterar i dynamiska uttryck och önskningar att bredda horisonten. Detta kan skapa pionjäranda!

Vädurens begrepp blandad med Jupiters domän är av sådana teman som högre utbildning, religiösa filosofier och kulturella skiftande resor kommer sannolikt att vara i rampljuset. 

Medan Jupiter passage genom Fiskarna förmodligen lät de flesta lektioner om sinnets expansiva universella natur och medvetenhetens mångfald så visar snarare Jupiter i Väduren vägen till pedagogiska tillvägagångsätt, kanske genom att vi lär oss att inte chansa för fort även om modet finns och möjligheterna visar sig, så att vi kan justera förmågan att snabbt ge oss ”i väg på något” – men också lära oss att inte kasta eldbollar och slå på drakeld i onödan...

I tomhet finns gott men inget ont. Visdom existerar, logik existerar, vägen existerar, sinnet är tomt ... att inte känna krigarnas lagar är inte tomhet, förvirrad, man kan kalla ett tillstånd av hjälplöshet tomhet, men detta är inte verklig tomhet ... ” - Miyamoto Musashi, The Book of Five Rings

I Fiskarna har Jupiters mentorskap varit gränslös och flödande på själslig och andlig nivå, rentav kosmisk i sin omfattning, men under Jupiters vistelse i Väduren begränsas lektionerna snarare till en ”spjutspets”... Vi får lära oss att både våga och rikta rätt, då missriktad energi är energislöseri.

NU är det dags att expandera sådant som känns spännande och passionerat och som kan ge det slags självförtroende som ger positiv framåtanda och modet att starta nya saker med hjälp av Jupiters ettåriga tid i Väduren (10/5 2022 (till 16/5 2023).

``~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~``

Vad betyder Jupiter i Väduren 
den 10/5 2022 (till 16/5 2023) på den personliga nivån?

När Jupiter byter tecken, kommer först en ny smak till den underliggande upplevelsen av våra liv, vilket ger en ”boost” till de frågor som styrs av det berörda tecknet och huset. Det hus där Jupiter är i Väduren är ett område i livet där vi kan få en stor boost av mod och inspiration. Vi kan också först uppleva ”ökad energi” och en känsla av att vilja komma framåt inom det tema som tillhör huset, snart börjar vi kanske känna konkurrenskänslor eller visa oss ”på styva linan”, men så småningom börjar vi anamma en ökad medvetenhet som lär oss att hantera de starka energierna så att vi kommer i mer fas med den stora energikicken. 

Jupiters inflytande uppfattas i princip som expansivt, lyckligt (som jultomten) och alltför ofta ”över toppen”. Oavsett vilket hus eller tecken som Jupiter är i, är vi mer säkra på att ha extra *flyt* i det specifika tecknets ”drag”/tema.

Men det finns en ljus sida och en mörk sida vid Jupiters transitering. Genom att leverera massor av lycka och större kapital kan också samma mängd oro eller stress följa. För varje belöning som vi får från Jupiters transitering kan vi också förlora. Utan att ge oss en aning om att när vi utnyttjar Jupiters gåva, så lär vi oss så småningom att vi också måste avstå från en viktig aspekt av vårt liv. Att förhandla med Jupiter är aldrig lätt, eftersom Jupiter till synes känner till alla knep…

Även om Jupiter kanske inte ”skänker oss omedelbar lycka” så brukar denna planet presentera något värdefullt och vidareutvecklande, en chans eller möjlighet för oss som gör oss tillfreds, och vad det handlar om kan man utläsa i det personliga horoskopet och dess transiter.

Tänk på personer du vet som personifierar i Vädurens arketyp. Hur är deras energi? Tänk nu att energin förstärks. Detta är Jupiter i Väduren.

Se här Vädurens typiska egenskaper:

  • Som en ”alfa ledare”

  • Modig

  • Framåt

  • Ego”

  • Skärpt

  • Ironisk

  • Alltid på G

  • Tuff

  • Ogillar ”knussel”

  • Rakt på sak

  • Ogillar att älta gammalt

  • Vill inte vara fast i känslor

  • Konkurrensbetonad

  • Har eldigt temperament

  • Vill inte bli stoppad

  • Vill inte att andra bestämmer över honom/henne

  • Självisk

  • Hörs och syns gärna

  • Äventyrlig

  • Energisk

  • Banbrytande

  • Snabb

  • Impulsiv

  • Otålig

  • Våghals

  • Entusiastisk

  • Självsäker

  • Dynamisk

Den stora planeten Jupiter i Väduren ger självförtroende, möjligheter att frambringa krafter och ger oss chanser att höja och stärka dessa förmågor. Det är som en het vind, som höjer vår temperatur så att vi stiger för att möta livets utmaningar. Tänk på Jupiter i Väduren som den kampsportinstruktör som man alltid velat ha...

Men, å andra sidan, de potenta planetvibrationerna kan också frambringa typer som har den ohyfsade eller hyfsade förmågan och den gamla konsten att lära andra genom konflikterDen ena typen får andra att (symboliskt) tvätta hans bilar och ”sparkar till” – eller ger ett slag i ansiktet - om någon klagar. Det är ett påvisande om att den som fått sig en känga har oförmåga att inte bli slagen i ansiktet… Detta är dock för att lära av det och det är att stå upp för sig själv.

Den andra typen går i konflikt utan varning eller tvekan och att löser den innan ett destruktivt mönster uppstår. Motståndaren kan inte göra annat än att försvara sig tills striden är klar.

I Fire Scroll of the Book of 5 Rings” skriver Musashi om att trampa ner en motståndares attack när han utför den. Detta innebär att inte tillåta ytterligare attacker och att fortsätta att attackera oavbrutet tills motståndaren besegras. Man tillåter inte en strid där det finns ett jämnt och utdraget utbyte av slag. Musashi skriver: ”Att stampa görs inte bara med fötterna. Du bör lära dig att stampa med din kropp, stampa med ditt sinne och naturligtvis att stampa med ditt svärd”. Detta är, med Jupiter i Väduren på det symboliska planet, så att förvänta sig ”kampstrider” med fysiska tillhyggen här och där, är nog inte att förvänta den här tiden, även om en och annan kan vara mer våldsbenägen… Undvik dock att falla för den energin! Stå hellre upp för orättvisor, modigt och kraftfullt utan våld.

Jupiter är expansions-, förbättrings- och möjlighetsplanen. Jupiter i Väduren kan ta oss in i nya äventyr vi aldrig tänkt oss där vi verkligen upplever en känsla av att glädje och eufori. Eller vi kan få uppleva passion och ”vinnande situationer”.

Jupiter är förstoringsglaset i vårt solsystem, vilket ger överflöd inom de områden i vårt liv som transiteras av Jupiter. Jupiter i Väduren lyser upp kraftens väsen och essensen talar tydligt genom myter och legender. Så Jupiter i Väduren kastar glatt ut ett ”olé, medan den arketypiska bilden, väl invävd på baksidan av den kollektiva hjärnstammen, börjar spela ett ystert eller hänsynslöst maraton av gamla skolkampsporter. Som Joseph Campbell illustrerade är hjälten som spelar huvudrollen i varje berättelse ingen annan än den mänskliga anden (om HÄR ). Temat här är inte bara huvudlös blodlust, det är "lära sig att bli en krigare" resa. Så tänk ”a la”: Karate, Kung Fu etc. Det handlar om att upptäcka och förfina personlig kraft.

Men gurun Jupiter slår oss inte, han vill att vi ska växa. Så den här tiden i Väduren utmanar han dig (oss) för att hjälpa dig, puffa dig, att spela igenom de (anti) heroiska myterna som ligger djupt inne i den arketypiska själen. Nu låter allt detta ganska ”tokigt” mytiskt. Men den bevingade hjälmen är symboliskt med självkänsla, snarare än kampberedskap.

Men Jupiters transitering av Väduren sker ju i verkligheten – kring oss här - och även om det finns en mytisk dimension, så är samma de kampimpulser som sker hos dig utanför myten. Människor (och nationer) har potential att gradvis bli starkare och förhoppningsvis friskare de närmaste månaderna… Människor (och nationer) har potential att hitta sin egen potential och ”hitta sig själv”.

``~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~``

Jupiter i Väduren retrograd 2022-23

Överdrivande Jupiter älskar att leva högt, att omge sig själv med expansion och en större bild. Men när denna planet börjar vandra bakåt genom kosmos, vänder dess yttre energi inåt. Om vi använder den här reflektionsperioden klokt kommer vi ut på andra sidan med de belöningar som Jupiter vill välsigna oss med.

Så vad betyder det när Jupiter går retrograd i tecknet Väduren?

den 28/7 2022 går Jupiter retrograd i Väduren 08°

den 28/10 2022 går Jupiter retrograd tillbaka in i Fiskarna

den 23/11 2022 går Jupiter direkt i Fiskarna på 28°
den 20/12 2022 går Jupiter in i Väduren igen

den 4/9 2023 vänder Jupiter retrograd i Väduren

den 31/12 2023 går Jupiter direkt i Väduren

När kloka Jupiter går framåt tar han med sig situationer i våra liv som ökar våra möjligheter och uppmuntrar expansion och överflöd. När Jupiter vänder retrograd försvinner inte dessa chanser för tillväxt, utan de ändrar form. Det vänder den tillväxt som normalt riktas utåt inåt. Saker som rörde sig fint i vår vardag tenderar att sakta ner eller stoppas, vilket får oss att överväga olika sätt att göra saker på.

När Jupiter retrograderas i Väduren tenderar vi att fundera över om våra framtidsplaner verkligen är i linje med din väg. Vi är mer benägna att granska våra nya idéer. Vi kan även se över var vi har haft konfliktsituationer med syftet att undvika sådana framöver.

Det är också då vi kan se över var vi ev. fattat för hastiga ekonomiska beslut för att undvika fler. Visst kan det kännas otåligt men vi lär oss att vi inte kan få allt vi önskar direkt, utan att granska grunderna.

När Jupiter är direkt är det enklare att fortsätta detta framåt och känna att utmaningar som kan hamna i vår väg känns lättare att möta och lösa. Jupiter retrograd innebär att oavsett tillväxtområde behöver vi se till att allt är i ordning innan vi fortsätter...

``~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~``

Om du föddes med Jupiter i Väduren

I väduren är Jupiter i ett eldtecken. Inom astrologi symboliserar detta tecken början på allt – likt när vårens växtlighet knoppas, som när barnet föds och tar sitt första andetag och som när man tar ett nytt initiativ och påbörjar något nytt. Det har att göra med banbrytande vägar, modiga initiativ, entusiasm och framåtanda. 

Du som föddes med denna position i ditt horoskop växer i livet genom dessa principer när du tar del av kunskaper, filosofier, exotiska kulturer, nya bekantskaper och på resor. Du är född med dessa inneboende egenskaperÖvertalningskraften och viljans styrka dök säkert upp de första åren av ditt liv och följer sedan alltid med dig. Du tenderar att positionera dig stadigt och väl. Du gillar inte att stå på staketet, antingen är du ”på eller inte”… Inget halvdant, alltså. Ja, du kan vara ganska tuff!

Denna stora planet Jupiter är ansvarig för vår ”törst” efter tillväxt och Jupiter i Väduren visar att denna törst är kraftfull och utan tvekan. Du söker det bästa och ja, det kan vara ganska ”egobetonat”. Du vill höjas fysiskt, andligt och socialt. Och en av de bästa sakerna som följer med denna Vädurs-Jupiter om moralen är ledande, är att din Jupiter i Väduren välsignar dig med en respektfull väg och position. Med din flammande övertygelse kan du påverka dem omkring dig. Ja, dina originella idéer och din entusiasm kan göra att du drar till dig de som kan ansvara för att marknadsföra och hjälpa dig att utvidga och expandera dem. Ja… med Jupiter i Väduren skulle du till och med kunna skapa din egen religion från ingenting och få lärjungar (om du nu skulle känna för en sådan väg)…

Din tillit till att du alltid kan förbättra saker och ting – även dig själv - gör sannolikt att du tenderar att alltid vara i rörelse och vill ständigt skapa förnyelse. Ditt sinne har förmågan att kunna avkoda de steg som då måste uppfyllas och du ser dem på ett välkomnande sätt eftersom du gillar utmaningar. Och för varje milstolpe du når på din resa kan du upprätthålla stor tro. Det redan naturliga självförtroendet förstärks till nästa nivå. Det kan finnas ett tryck för att gå in i en ledarroll.

Det är nog så att du alltid söker efter saker att göra för att du tror att små och stora prestationer leder till det lyckliga målet. Men kanske du bryr dig mer om resan än om själva slutet. Du kan dock dra lärdom av små dagliga segrar och glädjas åt dem. Det är ett mycket ödmjukt sätt att se på livet och du kan vanligtvis smitta andra med den positiviteten.

Du som är född med Jupiter i Väduren når fördelar och framgång om du grundar ditt självförtroende genom att vara realistisk i dina framtidsvisioner och också håller dig till ”tidslinjen”. Det vill säga inte är nonchalans och har ”övertron” att saker ordnar sig bara du är ”på” och driver det. Det öppnar nya möjligheter om du avvisar sådant som inte är kreativt och självutvecklande och som känns entusiasmerande. Du behöver avvisa snäva egoöverväganden för det kan göra dig onödigt begränsad i din syn på vad som är möjligt.

För dig är det denna tid, med Jupiter transiterande ditt Jupitertecken Väduren, en tid då allt som beskrivs här ovan FÖRSTORAS. Rådet är att ta det lugnt och inte ha så stora planer. Tänk efter först, innan du sätter igång någonting så att du inte missar grunderna eller var det finns "svagheter". När du är på det klara med det - kör på! 

``~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~``

Jupiter i Väduren transitering i det personliga horoskopet

Ja som nämnts så påverkar denna transitering våra personliga horoskop (och därmed livet) på olika sätt. Så det är bra att kolla dess ”färd” i ditt personliga horoskop, vilket/vilka Hus (=livsområde) den vistas i, samt dess aspekter till dina planeter där. Detta för att vara medveten om hur man kan ta tillvara Jupiter – Vädurs - lektionerna genom att öppna dörren till det här årets potential för expansionsmöjligheter.

Så ta fram ditt födelsehoroskop och se var denna transitering sker. Något händer i ditt liv nu som är energiskt och framåtriktat likt Vädurens egenskaper där Jupiter reser igenom. 

När Jupiter för närvarande transiterar Vädurens stjärntecken i vårt personliga horoskop är det i allmänhet inom Husets tema som vi är benägna att hitta utvecklingsmöjligheter och kanske en del ”tur”, samt här kan vi söka efter mer kunskap och ha ”stora planer” under detta skede av vår utveckling.

I allmänna termer gillar Jupiter expansion, tillväxt och utforskning. Jupiter vill ha mer, och den vill flytta ut över gamla gränser och bara fortsätta att nå ut mot framtida möjligheter. 

Medan Jupiter rör sig genom Väduren, tecknet för kraft och konkurrens, så är det troligt att det känns en stark passion och lust att gå framåt och utveckla kunskap inom det tema som det astrologiska Huset handlar om. Notera när Jupiter tar emot aspekter också

Denna vädursenergi gör oss mer beslutsamma, mer involverade (investerade) i vår expansion och vår uppfattning känns betydligt mer självsäker. För de som redan är ganska självsäkra kan denna transitering verka som en dröm. Ändå är det viktigt att komma ihåg att Jupiters expansion kan leda till arrogans och överreaktion tillsammans med försök att manipulera situationer till en fördel.

Jupiter är en planet med stor positivitet och belöning, och i denna mening är belöningen en utdelning som vi känner ger oss glädje och personlig framgång, om att vi verkligen har tagit bra initiativ och entusiasmerat andra till att gå på en givande och självutvecklande väg.

(Längre ner finns beskrivning om Husen och hur man räknar fram sitt personliga horoskop och hittar Jupiters transitering där).

De som har Jupiter i Väduren i sitt födelsehoroskop, upplever Jupiters ”återkomst” (retur), vilket är en tid med tilltro och chanser inom just i Vädurens tema (som tagits upp tidigare i texten). 

Jupiters ”återkomst” (retur), sker en gång vart 12:e år. Så de som är runt åldrarna:12, 24, 36, 48, 60, 72, 84 har en retur. Men det kan man annars kolla genom ett personligt ställt horoskop.

Det gäller även som är födda i eller har Ascendenten i Väduren i födelsehoroskopet, eller har Månen eller Venus i det tecknet. Samt för dem som föddes med Jupiter i tecknet.

``~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~``

Ascendenten, Solen eller Månen i Väduren och Jupiters transitering

Om du har Ascendenten, Solen eller Månen i Väduren kan du särskilt se fram emot en tid med framsteg och utveckling under det kommande året, det kommer inte att gå obemärkt förbi. Det finns inget ytligt i Väduren!

Om du har din Sol i Väduren kan Jupiters närvaro denna tid i ditt födelsetecken uppmuntra dig till att ta nya kliv in något som du känner att du vill lägga passion och energi på. Du tenderar att känna dig modigare, mer orädd och ledarbenägen – på ett nytt sätt. Du kan lättare ta tag i dina ambitioner, drömmar och projekt med förnyad kraft.
Detta är en tid att lära genom att våga och satsa på att utveckla dig själv och ditt självförtroende, och det astrologiska Huset och aspekter ger dig nya infallsvinklar och potential till att ta fram din kraft inom dessa områden. Du kan nu lära dig att använda praktiska medel för att lösa omedelbara problem. Så när Jupiter är i Väduren känner du sannolikt lust att gå framåt och inspirera andra med din "kan göra" -positivitet. 

Det bör vara en mycket aktiv tid där du också lär dig vad som är ”värdelösa spekulationer”, teoretiska idéer och föråldrad social konditionering. Det motiverar dig till att vara obestridligt uppriktig, och att söka lämpliga fält för dina talanger och att söka personliga utmaningar för att kunna vara som bäst.

Väduren symboliserar jaget i det naturliga, obegränsade, oredigerade tillståndet. Så detta är en tid då du instinktivt tenderar att ta ledningen när det gäller att gå mot din omedelbara självuppfyllelse för att komma närmare och känna din identitet mer tydligt.

Om du har din Ascendent i Väduren kan du lära dig mycket om dig själv och ditt sätt att möta omvärlden genom att ta del av andras respons på ditt sätt att vara. Istället för att se dina personliga synpunkter som rätt och andras som fel, är detta en tid för dig att förstå vidden av ”dig själv”, din attityd och din ”persona”. Det utmanar dig att inte vara för överoptimistisk och att inte ”duka under” av brist på självförtroende. Det indikerar också att du kan utveckla ett typiskt ”Vädurspräglat” karakteristiskt oberoende och snabbhet i ditt svar på nya situationer.  Det finns en tonvikt på allt nytt och oprövat, och en glädje för experimenterande och risktagande. 

Om du har din Måne i Väduren kan du sannolikt uppleva förbättringar inom hem- och familjeliv, investera i ett större, bättre hem eller någonstans längre bort att bo, eller en tillökning i familjen…

``~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~``

Jupiters möjligheter - att nyttja energin bättre eller sämre

Jupiters roll är att öka vår medvetenhet och att uppmuntra oss att gå utåt, expandera och förbättra. Vi kan välja att nyttja Jupiter i Vädurens energi bättre eller sämre.

Så på den positiva sidan kan vi välja att använda Jupiter i Vädurens energi för att planera våra steg noggrant. Nyckelord för Jupiter i Väduren är kraft, vilja, mod, initiativ och passion.

Jupiters iver kan ibland ersätta måttligheten. Det kan expandera de mer negativa egenskaperna hos ett tecken, precis som det kan expandera de positiva egenskaperna. Dess iver och entusiasm är välmenande, men det kan göra oss blinda för vårt omåttliga beteende. I Väduren omfattar negativa manifestationer ett för snävt fokus, en första inställning som kan vara okänslig, att inte ta hänsyn till andras synpunkter och lämna möjligheter som ett resultat, översjälvförtroende, att inte lära sig av tidigare misstag och brist av objektivitet.

Med Jupiter i det flammande tecknet Väduren, kan vi märka att våra synpunkter blir starkare och tydligare. Väduren gillar mottot "get it on", och "att göra det bara!" och det med kraft eller entusiasm. Nackdelen med denna "eldiga gå mot målet” -typ är att det kan tendera att vara impulsivt, och att intresset taggar av efter kort tid. Jupiter i Väduren kunde ge omedelbara öppningar, men också stora idéer och planer som avtar inte långt efter att de har börjat. Detta är något att vara medveten om och att försöka motverka genom att inte gå in med för mycket eldighet i något.

Jupiter i Väduren öppnar möjligheter "direkt relaterade till ego-rättfärdigande." Det kan få oss att känna "jag kan göra vad som helst" eller "kan jag göra det?" Det är uppriktigt, inspirerande, brännbart och kan få oss att uttrycka oss på ett direkt sätt.

Jupiter i ett tecken som styrs av Mars ger mycket spontan energi, expanderande aktiviteter och snabba upp saker under anmärkningsvärt korta perioder. Detta kan innebära att rörelse för sin egen skull går överallt och ingenstans, eller en snabb lansering i stratosfären i ett nytt sätt att leva. Det kan dock ge ett slags självförtroende, en stark ”jagkänsla” och stärka egot för gott eller ont. 

Övergripande välsignar Jupiter i Väduren oss med en dynamisk energi som hjälper till att stärka vår tro på vår förmåga att återuppfinna våra liv och att gå framåt med självförtroende trots "misslyckanden" eller andra utmaningar som vi kan lämna efter denna tid… Vi kan lättare känna tillit till att ”livet är vad man gör det till”. Vi kan njuta av konkurrens eftersom det driver oss att göra saker bättre. Vår tro på oss själva ger pionjärens anda. Vi kan lättare leva i ”nuet” och vågar snabbt ta vara på tillfällen.

Även om Jupiters passage genom i Väduren handlar om en världsutblick där global utveckling är mod, passion och framåtanda, så har Jupiter också sin röda fläck som stormar (INFO): 

För Väduren som är ett mycket framåt tecken i kombination med Jupiters överflöd av positivitet kan det göra att våra förväntningar leder till litet tålamod och ”bråttomkänslor”

Tålamod finns inte på menyn när någon planet passerar i Väduren. Gränser och hinder är bara utmaningar att övervinna och rädsla är inte ett alternativ. Undvik överdrivenhet och aggressivt eller egoistiskt beteende, för det kan ”förta” de goda resultat som positionen ger med viljekraften att nå framgång med hjälp av Vädursenergin... Då kan vi åstadkomma saker tack vare all denna stora energi och själva planeten Jupiters ”förstoringsglas”. Detta är en stark källa till skapande och inspiration för oss själva och för det samhälle vi tillhör. Men om vi går in i känslan av stress kan det ge ”utfall” fall av egocentrering och frustration. Speciellt när vi inte kan uppnå det mål vi vill nu. 

Jupiter i Vädurens transit kan kännas ganska uppmuntrande när vi utmärker oss för att skapa vår egen lilla nisch i världen.

Men en del är mer benägna att känna sig ”överkörda”7tillplattade av individer som har blivit ännu starkare i sin känsla av översjälvförtroende. Så en del kan gå in i ”översittar”-rollen omedvetet. Det viktiga är att var och en av oss har kapacitet att ta ställning och motverka aggressioner etc.

En annan yttring med Jupiter i detta eldtecken är att identifiera sig för starkt med sina egna åsikter, övertygelser och uppfattningar, och att då ta det för personligt om andra inte håller med! Konflikter på grund av personliga idéer eller övertygelser ökar sannolikt det här året.

Kom ihåg att Jupiter är kungen av alla gudar, så denna himmelska storhet ger oss stora möjligheter att manifestera vad vårt hjärta verkligen önskar.

``~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~``

Gör någonting av Jupiter i Vädurens gåvor!

Den "högre" vibrationen hos Jupiter letar efter perspektiv. Jupiters ”perspektiv” är inte en fristående, analytisk eller detaljerad titt på en given situation, utan en översikt - en titt på den ”stora bilden”. Med Jupiter kan vi stiga över småaktighet, vardagliga bekymmer, olägenheter och liknande. Där Jupiter för närvarande transiterar i ditt eget horoskop är det vanligtvis där du är benägen att hitta din "glädje" i detta skede av din utveckling.

I Vädurens tecken kan Jupiters energi fullt uttryckas och ge fina välsignelser. Ett bra sätt att dra nytta av Jupiter i Väduren är att ”tanka” glädje och trivsel från olika ”energikällor” och aktiviteter varje dag.

Under Jupiters inledningstid i Väduren lär vi oss alla om Vädurens saker. Det indikerar behovet av att släppa värdelösa överväganden och regler som hindrar våra framsteg, hålla oss uppmärksamma på konsekvenser, inte arbeta mot våra egna intressen och vara villiga att göra tydliga och överordnade krav på omständigheter så att de visar sig lönsamma för oss på omedelbara sätt.

Under denna placering uppstår frustration när resultaten tar för lång tid, eftersom Väduren får en energisk laddning från de initiala gnistorna när något är på G och påbörjas. Även om dessa gnistor ofta används till nytta, är denna placerings nackdel en oförmåga att vara en lagspelare, och att istället föredra att arbeta självständigt eller styra andra. Att lära sig att balansera den risktagande energin med en känsla av långsiktig strategi är en viktig sak för dig att fokusera på.

Oavsett hur vi lever äventyret i vårt liv, visar Jupiter i Väduren oss hur det uppdraget eller äventyret är relaterat till vårt ego och dess förmågor, vårt självförtroende och hur man tar initiativ på egen hand för att hitta nytt liv uttryck och möjligheter.

Vi skapar våra egna möjligheter och vi är som bäst när vi tänker stort, tar beräknade risker och visar förtroende. Mer specifikt med Jupiter in Väduren lockar vi mest lycka när vi tar ledningen, initierar, inspirerar andra och visar entusiasm och mod. Välmående områden är sådana som gör att vi kan gå och leda och att förnya oss. Tro på oss själva kan leda till positiva omständigheter eller lycka.

Sammantaget är Jupiters inflytande vid transiteringen av Väduren självförtroende, självständighet, en känsla av frihet och förmågan att ta ställning. Vi kan nå ut för att röra vid den stjärnan och nästan känna värmen som strålar tillbaka.

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Jupiter i Väduren 10/5 2022 till 16/5 2023

i ditt personliga horoskops Hus  (= livsområde):

Varje tecken och Hus som Jupiter besöker - rör sig genom - skapar expansion inom de teman som rör det tecken och Hus som Jupiter befinner sig i, under ungefär ett år.

Genom att undersöka livsområdena i varje hus kan vi se de progressiva lektioner som Jupiter lär oss från år till år. Eftersom det tar ungefär 11-12 år att göra en hel krets genom alla tecken kan vi lära oss hur de utvidgningar och öppningar som skedde när den korsade vår Ascendent, Sol eller planeter är relaterade till vad vi lärde oss under efterföljande årsperioder om dessa livskvaliteter

Det är ganska praktiskt att veta vilket astrologiskt hus i vårt eget horoskop som Jupiter i Väduren hamnar i, så att vi kan använda energin klokt. 

Titta på huset som har denna transitering för att få fler ledtrådar. Om t ex Jupiter transiterar det 2: a huset, kan inkomsten förbättras, om Jupiter transiterar det 4: e huset, kan det ge ”överflöd” inom familjen, om Jupiter transiterar det 5: e huset kan romantik blomstra.

För att veta vilket/vilka astrologiskt/a Hus som Jupiter passerar i ditt horoskop, behöver du först ha din horoskopkarta framför dig: Antingen ber du en astrologiskt kunnig hjälpa dig (genom din födelse-ort, -klockslag, -dag, -månad, -år), eller också lär du dig att online ta fram din horoskopkarta. Det finns telefonappar och webbplatser som gör det gratis. Länkar där du fyller i data HÄR  HÄR eller HÄR.

Du kan där se var du har Jupiter i ditt personliga horoskop. Alltså där de befann sig när du föddes. 

Så hur kollar du var transiterande Jupiter den här tiden mellan 10/5 2022 (till 16/5 2023) befinner sig i ditt personliga horoskop? 

Jo: Den befinner sig som sagt i Vädurens tecken OCH kommer att vandra där från grad 0 till 30 den här tiden, så i det tecknet kan du beräkna i vilket eller vilka två hus som den kommer att röra sig, det är ett av de 12 ”tårtbitarna” som är markerade med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop. 
Är det för svårt? FRÅGA en astrologiskt kunnig person vilka av dina Hus som Jupiter rör sig i denna tid!

Se litet idéer för just det hus i ditt personliga horoskop där Jupiter passerar mellan 10/5 2022 (till 16/5 2023).

Hur kan du använda den expanderande energin med utvecklingspotential? Kanske till nya kunskaper, inre och/eller yttre resor, vidareutvecklings av ”baskunskaper” eller kanske en stor förändring som ger dig ett ”större livsflöde”? Kanske anamma nya möjligheter?

Vi tittar på exempel:

Om Jupiter i Väduren vistas...

i ditt 1: a hus,

så handlar det bl a om din yttre personlighet;

Se och ta vara på möjligheter som handlar om din fysiska kropp, din personlighet, hur du presenterar dig för andra, din hälsa. Du har möjligheter att utveckla din personlighet och hur du förhåller dig till din yttre kontaktyta, att få en ”bredare” syn på dig själv (om dig själv) i förhållande till omvärlden: Det kan hjälpa dig att nå ut med t ex kunskap/upplysning och på ett bättre sätt eller också lär du dig något viktigt genom sådant som du upplever i din omvärld, vilket är ”upplysande” för dig

Det är en tid då det är lättare för dig att utveckla egenskaper som generositet, vänlighet, lojalitet och hjälpsamhet! Och genom att göra det, har du så mycket igen! ”Lika attraherar lika”- lagen. Ett givande och tagande. 

Undvik: att gå över gränser gentemot andra, att agera oansvarigt, slöseri som tömmer dina resurser, att ge falska löften, överdriven konsumtion, ”njutningsfrosseri”, ogenomtänkt chanstagning… och ”andlig mani” eller att ”strida för hett/överdrivet” för dina filosofiska idéer – det är bra att tackla allt som har en tendens att bli måttlöst.

i ditt 2: a hus,

så handlar det bl a om pengar, ägodelar, inre resurser

Se och ta vara på möjligheter som rör förhållandet till pengar, ägodelar, inre resurser och att skaffa/äga eller ”trygga” framtiden med resurser. Nya kunskaper och insikter som rör din personliga inkomst, tillhörigheter, gåvor, bonus, vinst och förlust, inköp och finansiella kontakter med banker, låneföretag.

Denna tid är det bra att se över utgifter och det materiella ägodelar/ägande – att HA. Är du försiktig – slösande – har du begär? Det kan också röra andra resurser, t ex något som är sparat som har någon form av värde i framtiden.
Det handlar också om värden eller vad du värdesätter i livet och hur du använder dina resurser för att få det du uppskattar.

Det är en tid då du kan börja sätta större värde på att vara generös och hjälpsam med resurser. Och det du ger med hjärtat, har du dubbelt igen – senare! Ett givande och tagande. 

Undvik: att gå över gränser, att agera oansvarigt, slöseri, överdriven konsumtion, ogenomtänkt ekonomisk chanstagning... Problem kan annars utvecklas senare.

i ditt 3: e hus,

så handlar det bl a om syskon/släktingar, kommunikation, korta resor, kontrakt.

Se och ta vara på möjligheter att utveckla syskonkontakt och/eller kontakt släktingar, personer som är s k ”bonus” i familjen, kommunikation, korta resor, eller sådant som rör kontrakt eller papper. Även utbildning och lärande, instruktioner, privata studier.

Jupiter genom ditt tredje hus (= livsområde) kan spela en viktig roll för kommunikation, brev eller nyheter eller någon information som rör utökade familjemedlemmar – eller från. Det kan också handla om korrespondens som brev, meddelanden, konversation, nyheter, transport och bilar. Du kanske börjar skriva ”av dig” eller har viktiga och utvecklande samtal.

De ord och tankebanor, råd m m som du ger ut har du dubbelt igen – senare! Ett givande och tagande. 

Undvik: att gå över gränser på det kommunikativa planet (t ex och skvaller), att agera oansvarigt, ge falska löften, ta ogenomtänkta chanstagningar… eller att ”strida” för dina filosofiska tankar. Tänk också på vad du säger eller skriver på papper/online eller signerar. Problem kan annars utvecklas senare.

i ditt 4: e hus,

så handlar det bl a om hem och familj, din ”historia” och minnen.

Se och ta vara på möjligheter inom om hem, trygghet och familj, och kunskap om din ”historia”. Kanske från tidiga år, din själs rot och minnen. Detta hus rör även egendom, fastigheter och slutet på saker. 

Känslomässiga saker kan nu genomgå en utveckling som ger dig nya insikter. Kanske di känner behov av släktforskning eller att rensa känslor (ditt inre utrymme), kanske förnya i ditt hem… Hem-, familje- eller egendomsärenden kan behöva uppmärksamhet denna tid.

Undvik: att gå över gränser gentemot dina närstående, att agera oansvarigt, slösa om du köper till hemmet, överdriven konsumtion, ogenomtänkt chanstagning. Problem kan annars utvecklas senare.

i ditt 5: e hus,

så handlar det bl a om om kreativitet, kärleksaffärer, ”egofrågor” likaväl som ”hjärtefrågor”

Se och ta vara på möjligheter som handlar om kreativitet, angelägenheter som handlar om barn (inte nödvändigtvis egna), kärleksaffärer och att ge ut kärlek. Rekreation och nöjen och alla former av att ha roligt och njuta av livet och platser där du har kul - som parker, teatrar, lekplatser, stränder, skidorter, ect ... ”Egofrågor”. ”Hjärtefrågor” – det som ligger dig varmt om hjärtat kan aktiveras denna tid. 
Möjligheter inom fritidsaktiviteter eller romantiska äventyr kan aktualiseras. Du kan annars känna ett överväldigande behov av romantik. Det kan även vara dags att komma i kontakt med ditt inre barn, kanske genom kreativt självuttryck/aktiviteter. Bejaka dig själv. 

Undvik: att gå över gränser gentemot andra, att agera oansvarigt, slöseri, överdriven konsumtion, ogenomtänkt chanstagning… att gå för fort fram ”Hjärtefrågor”. Problem kan annars utvecklas senare. Tänk också på att inte låta egot ta över, det generar inte den bästa energin i kontakt med andra!

i ditt 6: e hus,

så handlar det bl a om jobb/ eller dagliga rutiner, kost, hälsa

Se och ta vara på möjligheter som handlar om sysselsättning/uppgifter (”måsten”), jobb/ eller dagliga rutiner. Mat, kost, hälsa, sjukdom och medicinska frågor. Små djur och husdjur. Ev. anställda.

Du kan hitta nya kunskaper och vägar som ökar ditt välmående och hälsan, kanske genom en hälsometod, ett nytt kostprogram. Eller kanske njuta av spa. 

Det kan vara dags att utveckla dagliga rutiner/göromål, hemma eller på jobbet och se om det finns vanemönster som du behöver förändra eller en ny, bra vana som du behöver införliva.

Undvik: att gå över gränser med sådant som rör sysselsättning/uppgifter, att agera oansvarigt, falska löften, ogenomtänkt chanstagning… och kanske gällande mat, kost, hälsa, sjukdom och medicinska frågor. Problem kan annars utvecklas senare.

i ditt 7: e hus

så handlar det bl a om relationer och samarbetssituationer, affärspartner

Se och ta vara på möjligheter som rör partnerrelationer, d v s där det finns en annan part: Relationer och samarbetssituationer, affärspartner eller en ”motståndare” (motpart), partnerskap, äktenskap/sambos, kompanjonskap, lagkamrater, allierade, storskaliga förhandlingar - en annan person.

Det kan vara dags att utveckla en balans med den "andra”. Det kan vara dags att kompromissa och förhandla. Det är en chans att medverka till att skapa balans till en speciell person. Du kan denna tid lära dig om ditt förhållande till dig själv och genom att ge dig själv kärlek, höjer du ditt självförtroende och påverkar reflektioner ifrån andra – du blir sedd för den du är tillsammans med andra.

Undvik: att gå över gränser gentemot andra, att agera oansvarigt, ge falska löften inom samarbete och i relationer och/eller kompanjonskap, ogenomtänkt chanstagning… Problem kan annars utvecklas senare.

i ditt 8: e hus,

så handlar det bl a om dina inre djup

Se och ta vara på möjligheter som omvandlar dig känslomässigt, också ”att dö och pånyttfödas”. Det kan också handla om djup intimitet. Samt försäkringsfrågor, skattefrågor, andra människors pengar, äktenskaps- eller partnerskapsmedel och gemensamt hållna pengar och egendom, resurser och besparingar, ekonomiska kontakter med andra och investeringar. Det kan även röra transaktioner, hemliga och dolda talanger och arv. Inteckningar.
Det är en bra tid att hantera och ordna skulder, ekonomiskt eller gemensamt med någon annan. 

Jupiter här kan handla om situationer förknippat med något av ovanstående som får möjlighet att utvecklas.

Äg din skugga” – var medveten om den för att tillåta gammalt att släppa så känner du dig som ny i alla dina inre djup. Genom att titta inåt under denna transitering stärker du din förmåga att hantera dagliga irritationer och utmaningar. Genom att göra så får du fördelar i de mörkare tider som kommer. Gå djupt ... Det är helande!

Undvik: att gå över gränser – kanske att få ”för djupt” in i din skugga och ”fastna” i ältande, att agera oansvarigt, slöseri, falska löften, ogenomtänkt chanstagning… likaså att undvika att ta uti med ev. skulder. Problem kan annars utvecklas senare.

i ditt 9: e hus,

så handlar det bl a om kunskap, utbildning/kurs, resa, filosofi.

Se och ta vara på möjligheter som handlar om långväga resor, andra kulturer, högre sinne och abstrakta begrepp, religion/filosofi. Också din allmänna åsikt – publicitet. Kommunikation eller transaktioner med folk på avstånd. Religiösa/filosofiska och intellektuella intressen och angelägenheter för partnerns släktingar/svärföräldrar (icke närstående). Kanske något som rör domstolar och lag, 

Du kan vilja utveckla dina kunskaper kanske genom utbildning/kurs eller att resa.

Din personliga filosofi kan expandera! Och du kan utveckla något intellektuellt på ”stor nivå” – expandera. Dina personliga övertygelser kan också expandera.

Konversationer om livets höjder och djup kan hjälpa dig att avslöja nya och intressanta vägar att utforska...  

Undvik: att gå över gränser, att agera oansvarigt, slöseri, att ge falska löften, överdriven konsumtion, ogenomtänkt chanstagning… och ”andlig mani” eller att ”strida för hett/överdrivet” för dina filosofiska idéer – det är bra att tackla allt som har en tendens att bli måttlöst.

i ditt 10: e hus,

så handlar det bl a om karriär, mål du fokuserar på och social status.

Se och ta vara på möjligheter som rör karriär och/eller de mål du fokuserar på, vilket är kopplat till rykte och social status. Även statliga tjänstemän eller byråer, chefer, viktiga personer eller ”fostrare” (vanligtvis en eller båda föräldrarna, men det kan spegla en släktning eller fosterförälder etc), arbetsintressen, ansvar, ev. företag, yrke och karriär, mål som fokuseras på att uppnå och livsmål – kall – handlar det här huset om. Allmänhetens uppmärksamhet kopplas också till detta hus.
Den här tiden kan du få möjligheter att utveckla sådant som är kopplat till din karriär/ansvar/kall. Saker som rör social status eller chef.

Du kan utveckla långsiktiga ambitioner, karriär, ansvarsfulla uppgifter. 

Undvik: att gå över gränser gentemot andra, att agera oansvarigt, slöseri, falska löften, ogenomtänkt chanstagning… Problem kan annars utvecklas senare.

i ditt 11: e hus,

så handlar det bl a om bekanta, socialt engagemang, det kollektiva, kontaktnät.

Se och ta vara på möjligheter som rör händelser ”utanför dig själv” – eftersom det speglar ”andra människor i det sociala livet” och det som sker samman med dem: SOM: ytliga vänner (ej närstående) och bekanta. Medarbetare, grupper som du tillhör och deras aktiviteter och samhällsprojekt, klubbar och organisationer, fritidsintressen, socialt engagemang, det kollektiva, humanitära insatser, världsförbättrande idéer och engagemang, eventuellt politiskt. Kontaktnät. Men också romantiska aktiviteter. Det hör också samman med dina förhoppningar och önskningar för framtiden. 

Det är huset som också speglar folk som kan hjälpa dig (föreningar, gruppgemenskap, kontaktnät).

Du kan också utvidga den roll som du spelar i andras liv - vänner och gruppaktiviteter.

Undvik: att gå över gränser gentemot andra, att agera oansvarigt, slöseri, falska löften, ogenomtänkt chanstagning… och ”manisk andlighet” eller att ”strida” för dina filosofiska idèer. Det är bra att tackla allt som har en tendens att bli måttlöst.

i ditt 12: e hus,

så handlar det bl a om karma, undermedvetna tankar, andligt liv och intuition.

Se och ta vara på möjligheter som kan utveckla ditt inre, ge inblick och kunskap kring karma och influenser från det förflutna. Du har möjlighet att förstå och frigöra ev. sorg/känslomässig sårbarhet och utveckla intuition, genom att komma i kontakt med det undermedvetna sinnet. Du kan också utvecklas på ditt inre plan genom avskildhet/ensamhet, ladda och förnya dig själv. Det är också en tid att expandera ditt inre andliga liv. Det kan föra ljus till hemligheter eller dolda frågor som rör hälsa, arbete eller länge försummade angelägenheter.

Det är en bra tid för andligt eller inre arbete i det undermedvetna.
Det är en utmärkt tid att komma i kontakt med vad som har sjudit under ytan. 

Undvik: att gå över andliga gränser – andlig överdrivenhet, börja ”tro” på ogrundade saker, och ”manisk andlighet” eller att ”strida” för dina filosofiska föreställningar eller att agera oansvarigt, göra ogenomtänkt chanstagning… Det är bra att tackla allt som har en tendens att bli måttlöst.

En sida som beskriver Jupiter i de 12 olika husen HÄR:

Jupiters inverkan på varje stjärntecken, scrolla ner och leta upp ditt HÄR

Kontrollera prognosen för ditt Ascendenttecken. 
Klicka här för att hitta det om du inte känner till det.
Klicka här för att ta reda på hur det påverkar ditt tecken! 

****************************************************

Jupiter i samma Hus i Väduren för tolv år  sedan ungefär hur var ditt liv då?

Det tar ungefär ett år för Jupiter att förflytta sig genom varje tecken i zodiaken, så den sista gången den var i Väduren, var tolv år tidigare eller att vara mer exakt, mellan den 6/6 2010 till 4/6 2011. (Exakt pga retrograder så gick Jupiter in i Väduren den 6/6 2010 och stannade till den 8/9 2010; och sedan igen från 22/1 2011 till 4/4 2011). Kan du komma ihåg vad hände i ditt liv under det året och tolv år innan det (12/2 1999 -14/2 2000) och tolv år innan (2/3 1987 – 8/3 1988)? 

Titta tillbaka på vad som hände i ditt liv under dessa perioder för att få en uppfattning om vad den här transiten kan innebära för dig. Kan du se mönstret? Hur breddades dina horisonter då? Vilken typ av ny expansion och inlärning blev viktig för din framtid? Vad expanderade du i ditt liv? 
Svaren ger dig en uppfattning om vad som är att förvänta under det kommande året. Och den här gången borde du ha större visdom och självförtroende så att du kan få ut det mesta!

Må väl med Jupiter!

Mona

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar