Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

torsdag 26 maj 2022

Nymåne 30/5 2022 i Tvillingarna = “piggelin” energi

Nymånen infaller den 30 Maj 2022 kl. 13:32:11 vid 9°03' grader i Tvillingarnas tecken! 

Vid viktiga ”himlahändelserkallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”. Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel och början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Nymåneprognosen är menad som inspiration. "Energi är neutral tills den riktas" (Om). Vi har ett eget ansvar, så tolkningar ska ses som ”fingervisningar”Det handlar även om var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. Så hur energier inverkar på var och en beror på flera faktorer. Men vanligtvis berörs de mest som har starka aspekter denna dag, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Mina texter på denna blogg är skyddade av upphovsrättslagen, info HÄR. Du som publicerar citat, lägg med länken till denna sida.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Nymånen i Tvillingarna & troligt meteorregn = energikick!

Flera prognosmakare är överens om att en meteorregn kan bryta ut den 31/5 2022, när Jorden springer in i en eller flera skräpströmmar från kometen 73P. Uppvisningen kan vara lika intensiv som en meteorstorm (1000 eller fler meteorer per timme) eller så svag som ingenting alls.

Ingen vet hur mycket spillror som finns i de annalkande strömmarna, så meteorhastigheter är svåra att uppskatta. 
Fast vi ser troligtvis inte någon… För ett sommar-meteorregn når som högst när det är dagsljus.

Men har du några önskningar passa då på att ”sända dem” till stjärngnistorna.

Meteorernas gnistor är elektriska och avger radiovågor, vilket förstärker energin i Tvillingarnas nymåne INFO(INFO HÄR HÄR). 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Allmänt om nymånen i tvillingarna

När Tvillingarnas stjärntecken möter nymånen (= Solen och Månen “sammanfogade”) finns det spänning i luften. Luftens element förstärker kommunikation, rörlighet och mångsidighet.

Tvillingarna är vindens rastlösa energi. Alltid rörlig, flyttande och bärande någonting från ett ställe till det andra.

Tvillingtecknets uppgift är att ge oss energi. Att flyga till stillastående situationer och förflytta energin. Att hantera ett mångsidigt informationsregister. 

Med nymånen i Tvillingarnas tenderar vi att “flyga” - röra oss - snabbt som vinden – och jaga efter fascinerande fakta, dualistiska idéer, motsatta synpunkter. Likt insekten som flyger från växt till växt… (Kanske “insekter får insikter”, eller budskap - vem vet?)

Tvillingenergin vill gärna ut på unika äventyr för att samla in idéer och lyssna/läsa om andras synpunkter och “nosa” på det mesta som verkar intressant . Styrd av Merkurius och luft rör sig Tvillingenergi snabbt. Det inspirerar oss och ger oss energi att prova nya saker, se nya människor och uppleva världen genom en annan lins. ”Radarn” är på för att söka information.

Att ansluta till den andliga innebörden av nymånen är ett bra sätt att ställa in den kosmiska frekvensen.

Med nymånen i detta “nätverkande” stjärntecken är det ett bra läge för ”sammankopplingar” och synergistiska relationer. Ja, vi kan ”kalla på” våra själstvillingar nu när nymånen står i stjärntecknet för vänskap, kontakter, överföringar, kommunikation och samarbete!

Tvillingsäsong och nymånen i Tvillingarna tenderar att påskynda tiden. Tvillingenergin är som en ”strålkraft” som har förmågan att “uppfylla de vakna” med massor av information, tankar och sprudlande idéer som kan vara litet överväldigande men också upplysande. Det är bra att se över hur vi för ut budskap och åsikter etc så att man “sätter fröna” rätt vid denna idénymåne. Det är ju en ny början för allt kommunikativt.

Energin i detta virvlande lufttecken kan få amosfären att lättas upp. Så vi kan känna extra för att prata, lära eller förflytta oss mer i den närmaste omvärlden... Vi är mer öppna för nya upplevelser och kan återskapa oss själva genom litet nya ”personas” (roller). Ja vi kanske spexar och skämtar mer.

Tvillingnymånen inspirerar oss att tänka mer. Det är då bra att “fånga” de budskap som vi vill sända ut till omvärlden och ”plantera” dem först, så att de inte flyger i väg som frön i vinden utan att hitta någonstans att fästa och rotas och då istället “dör ut”. Även om vi vill undvika det som är för djupt och föredrar att skumma längs ytan för att bibehålla maximal anpassningsbarhet.

Tvillingnymånen hjälper oss att sprida våra tankar, åsikter och hur vi har kommunicerat med oss ​​själva, med andra och världen. Det är tid att glömma eventuella åsikter som vi ”lånat” från andra människor, från böcker, från TV: n och “nollställa oss”, så vi kan skapa våra egna istället. För vem vet nya idéer och insikter kan komma “flygande” genom det och som innebär en ny väg om man “fångar” dem i flykten och gör något av dem.

Tvillingnymånen hjälper till att öppna en portal för att vi ska kunna erövra nya upplevelser. Det är ett fint tillfälle att utforska livet med nybörjarens sinne. Upptäcka. “nosa” på saker, dofta på blommorna, fundera på livets olika sidor och ställa tanke mot tanke och finna nya frågor – och insikter, att glädjas och förundras över allt som finns i tillvaron. Vara litet som en tonåring (om man inte råkar vara det) eller ett litet barn som upptäcker livet. Så – varför inte rita upp en hopphage och hoppa runt i den?

Men det är också läge att passa på att planera en resa eller titta på en dokumentär om ett ämne som vi inte vet någonting om.

Eller det kanske är dags för en ny uppsättning hjul till bilen, en ny cykel, att pröva en ny skogsväg eller en ny typ av tillställning?

“Hursomhelst” denna Tvillingnymåne har en “piggelin” energi. Det är inte utan att jag tänker på den milt gröna piggelinglassen som i varje fall jag njöt av som barn! Precis i Tvillingarnas anda! Den må ha varit kylig men den smälte med en uppiggande läskande smak och så hade den så härligt somrig färgnyans.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Nymånens aspekter

OBS: de viktigaste aspekterna för själva nymånens inverkan är alltid dess exakta aspekter, inte aspekter mellan andra himlakroppar. Om man vill ha en helhet förutom nymånen, så finns en allmän månadstolkning för det.

Hur någon upplever energin från nymånen och aspekterna beror på hur - och om - de påverkar det personliga horoskopet. 
Oavsett så finns ett kollektivt "energiavtryck"! 
Vi har också ett eget ansvar, så tolkningar ska ses som ”fingervisningar”.

Den här nymånen den 30/5 2022 har ingen aspekt med tillräckligt snäv orb för att det ska finnas energiöverföring som är något att räkna med. Det vill säga: det finns ingen aspekt som har tydlig inverkan på den här nymånen!

Kanske kan det finnas mer harmoni genom det? 

*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

 Nymånen i ditt personliga horoskops Hus (= livsområde):

Nymåne är en bra tid om man vill rikta in sig på nya mål. Nymånen sänder just nu energin från detta nymånetecken. För att se vilket livsområde som aktiveras av nymånens vibration så kollar man sitt horoskops hus. Där nymånen befinner sig på graden, där vid de graderna i det tecknet kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är en av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop. 

Är det svårt? FRÅGA en astrokunnig så kan du säkert kolla själv nästa nymåne!
LÄS TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR. 


 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Tips om man medvetet vill använda nymåneenergin

Nymånen är en tid då det är bra att ”plantera frön” som sedan kan ge framtida växt, att inrikta sig på att låta drömmar manifesteras. 

Du kan välja om du bara vill vara i stillhet i meditation, bön eller göra en ceremoni och känna tacksamhet för livets gåva och allt som är, eller om du vill göra en helande meditation och/eller ställa in dig på avsikter/intentioner för nymånen.
LÄS OM NYMÅNECEREMONIER HÄR.

**********************************************

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.

Energi-astrologi” - Del 1 HÄR

Energi-astrologi” - Del 2 HÄR

Inspiration från ovan HÄR


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar