Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

söndag 1 maj 2022

Astrologisk prognos för Maj 2022

I Universum (som vi är en del av) tickar den kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster (s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. Astrologer spårar och tolkar dessa förbipasserande transiter. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO) 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Oxens säsong 19/4-20/5

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så ”hoppade” Solen ur Vädurens intensiva säsong och landade i det jordande tecknet Oxens säsong den 19/4. Vi kan därmed se Solen med stjärntecknet Oxen som bakgrund fram till 20/5.

Oxen är vårt andra stjärntecken i zodiakcirkeln, och Oxens säsong fokuserar vår uppmärksamhet på att bygga. Oxen tar ner oss till jord för att hjälpa oss att sakta ner vår framfart, och ber oss att rulla upp ärmarna och skapa en konkret hållbarhetsplan. Nu kan vi lugna ner oss och hitta vårt fokus igen. Nu går vi in i ett jordat spår som ger oss möjlighet att omfamna livet i det långsamma körfältet.

Oxen är den bestående leverantören, som också älskar livets jordiska nöjen. Det öppnar till en långsammare, mer njutningsinriktad takt, tonvikten läggs på våra sinnen. Vi inbjuds till att gräva i och känna, smaka, beröra, höra och uttrycka våra sanningar, våra värderingar och det som formar vårt självvärde.

Oxenergi kan vara lika sensuell och elegant som den ärfrossande” och lat. Men detta tecken uppmuntrar oss att planera vårt arbete med enkla steg och sedan vidta dagliga åtgärder. Under Oxens säsong kan vi påminna oss om att det är det som är långsamt och stadigt som vinner tävlingen fram till 20/5.

Om vi ”tappat bort” självvärdet och med det självomsorgen, kan vi då äga, värdera och ge omsorg till något annat utanför oss själva? Vi kan den här säsongen be om att få hjälp att se det personliga värdet - inte bara känna igen det, utan veta det. 

Från det kan vi se hur omsorg om våra ägodelar speglar det värde och den vård vi ger oss själva. Som ett resultat värderar vi ägodelarna som vi bryr oss om och det vi äger, vilket skapar mer nöje och ömhet – och det gör att sådant som värdet består eller kan öka. Oxen bedömer tålmodigt om något är värt investeringen av tid och resurser.

*******************************

Tvillingarnas säsong 21/5-21/6


Varje år från och med 21/5-21/6, beroende på året, transiterar Solen Tvillingarnas stjärntecken (Tvillingarnas säsong), och vi sträcker oss in i en period av energi och rörelse och, beroende på vem man frågar, en ”tokig tid med en del drama”... Men när Solen rör sig genom Tvillingområdet på himlen - så aktiverar den vår ”Tvillinghet”. 

Effekterna varierar beroende på vårt eget födelsehoroskop, men i allmänhet drar Solens transitering genom Tvillingarna fram vår
sällskaplighet; vår nyfikna natur; vår önskan att prata och leva och kommunicera. 

Det aktiverar också våra motsättningar, vår mångfald, vår motsägelsefullhet och otillförlitlighet. Det är en tid för höga höjder och lägre nedgångar.

Vi känner det. Tar upp det. Vi uppfattar det intuitivt. Små aningar som bubblar upp från magen. Ett skifte i marken under våra fötter säger att något är oupplöst. Att förändring är på väg. Tvillingarna är vindens rastlösa energi. Det är dags att fånga doften av det och rida längs vinden... 

Det signalerar en tid med större rörelse och mångfald. 
Ständigt rörlig, flyttande och bärande någonting från ett ställe till det andra. 

Stjärntecknet Tvillingarnas uppgift är att byta energi. Att ”blåsa iväg”- röra runt i - stillastående situationer. Att behandla ett mångsidigt informationsregister. Tvillingarna jagar efter fascinerande fakta, dualistiska idéer, motsatta synpunkter. Tvillingarna vill inte något annat än att ha sitt sinne töjt bortom uppfattningen. Tvillingarna går inte på djupet utan på bredden.

Så när det är Tvillingsäsong, tenderar vår energi att kännas spridd och vild, eller vi kan inte tyckas sluta prata, eller vi känner oss fräcka… och vet inte varför? Ja, kanske är vi bara mänskliga och har en rolig tid, eller kanske är det Tvillingsäsongen.

Tvillingsäsongen ber oss att stiga in i vår mångsidighet, vildhet och tokrolighet och ta in kunskaper och sprida dem...Byta energi, byta luft… Vi kan växa och överraska varandra utan att landa eller fastna. Tvillingsäsongen ber oss att vara flexibla, troligtvis mer flexibla än vi är beredda att vara, mer än vad som kanske känns lätt. Men fortfarande finns det sämre saker…

Den tid som Solen vandrar genom Tvillingarna är särskilt bra för att samla sommarens läsarlista (vinters för södra halvklotet), att komma ikapp med vänner och att planera korta resor som känns ”föryngrande”.

Tvillingarna lär oss om den dualitet som är närvarande i allt, att veta båda sidor i varje situation. Energin är dubbel - både tjuven och köpmannen. Budbäraren och lögnaren. Den brusande ungdomen och den ensamma eremiten som återhämtar sig. Mästaren på ”allt och ingenting”, är Tvillingenergin villigt att spela ut alla roller. Tvillingarna påminner oss om att vi alla har en tvillingsjäl som antingen kan lura i skuggorna eller integreras i vår medvetna medvetenhet. Ingen av oss är utan vår dualitet. Även om Tvillingarnas tecken uppenbart manifesterar denna dualitet, så har vi alla tecken inom oss, även detta. Varje tecken är en annan aspekt av det mänskliga tillståndet.

De luftiga rikena i denna tid ber oss att lyfta situationer som är fyllda med blytunga ballonger.

Tvillingarnas energi är som trollkarlens, den som korsar trösklarna, som rör sig mellan världar. Tvillingenergin är porten. De två kolumnerna som är detta teckens symbol, skapar en öppning, en portal för oss att gå igenom. Tvillingarna lär att information är åtkomst. Allt vi lär oss i livet är en inkörsport som vi flyger igenom, men vi lär oss inte allt på en gång. 

Tvillingenergin kan vara mycket att hantera, men det är inte dåligt - inget tecken är det. Nej, men vissa stjärntecken kan vara enklare för oss, andra kan överraska oss, andra som kan störa våra planer. 

Tvillingsäsongen ber oss att stiga in i vår mångsidighet, vildhet och tokrolighet och ta in kunskaper och sprida dem...Byta energi, byta luft… Vi kan växa och överraska varandra utan att landa eller fastna. Tvillingsäsongen ber oss att vara flexibla, troligtvis mer flexibla än vi är beredda att vara, mer än vad som kanske känns lätt. Men fortfarande finns det sämre saker…

******************************

DATUM PLANETASPEKTER MAJ 2022

(världshoroskopet/kollektivt/allmänt) tolkning

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så prognoserna är väldigt begränsade i omfattning och djup.

Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”:

Merkurius går retrograd i Tvillingarna och Oxen mellan 10/5 -3/6. Läs om Merkurius retrograd HÄR.

Pluto går retrograd 29/4 -28/10 2022 i Stenbocken (28°--26°)

Runt den 1/5

Venus sextil Pluto

Nu kan vi gå djupare i våra relationer, och/eller få fördjupade insikter om relationer och kärlek och de värden vi har i livet – vad vi verkligen värderar. Det öppnar till mer sinnligt djup! Det i sin tur gynnar romantik på en djupare nivå – bakom ord och yta. Våra känslor går djupt och exponerar dolda aspekter. Det kan skapa ett intensivt behov efter djup intimitet. Relationer är mer intensiva men inte uttömmande. Denna aspekt aktiverar också mångas ”sex appeal”. Vi kanske känner mer passion, men passionen upplevs inte påstridig, eller på ett manligt sätt, utan här handlar det om en mer mottaglig och feminin energi!

Dessutom är det lättare att på ett milt sätt eliminera något som är oönskat eller onödigt i på relationsfronten. Emotionella mönster kan komma till ytan, vilket ger oss en chans att rensa eventuella känslomässiga blockeringar. Det hjälper oss också med att vara mer smidiga och trevliga i sociala situationer.

Den 2/5 (- 29/5)

Venus går över till Väduren

När Venus är i Väduren, börjar den blommande kraften igen med våren. Nu söker många efter sätt att återuppliva romantiken efter den långa mörka vintertiden, då varma sockor, tröjor och mysljus kan ha hållit den i mer träda än i passionerade uttryck. I relationer blossar det lätt upp igen i ”en nytändande kick” och lätt upphetsade över utsikterna till ny kärlek, kan andra ta en chans för att påbörja något nytt. 

Passion är nu namnet på spelet när kärlekens och skönhetens planet passerar genom Vädurens tecken, känd för att vara entusiastisk och livfull! Blandningen av dessa energier uppmuntrar oss att ta risker eller ta kontroll över våra liv på ett sätt som hjälper oss att locka till oss det vi söker.

Venus visar sin kärlek som mjuka moln på himlen, och hos energirika Väduren kliar det av spänning. Kombinationen av dessa två energier kan innebära spännande höjdpunkter! Åtminstone på ”flirtfronten”!

Runt den 3/5
Jupiter sextil Pluto

Vi kan nu vilja ”sopa undan” en del gammalt för att börja hitta ny inspiration och ett nytt levnadssätt. Kontakter kan expandera en rad möjligheter (Jupiter) genom att påvisa ofullkomligheter i gamla, begränsande mönster (Pluto). Jupiter, planeten för sanningssökande och evig optimism, vill dyka in i de dolda djupen, för att utforska dem och många kan lockas till att undersöka eller fördjupa en andlighet/tro/lära för att expandera kunskaper och förstå mer på djupet, eller påbörja en utveckling av något djupare i livet.

Runt den 4/5

Mars sextil Uranus

Genom denna energi kan många som är medvetna välja att se en annan sida, en ny och mer intressant vinkel, kring saker som irriterar, som skapar konkurrens och väcker sårbarhet! Det antyder en mer rolig, excentrisk, spännande energi till det hela som kan förlösa mycket. Upplösning av konflikter bör då innebära trevliga överraskningar och stimulerande möten – som ”svar”/respons! 

Vi kan räkna med inspiration, oberoende och motivation som kan medföra snabba förändringar som hjälper till att lösa vårt ursprungliga förhållande till drama, frustration eller någon slags kris. Det går lättare att ta initiativ till nya engagemang.

Denna aspekt kan ge ett ökat behov av fysiska aktiviteter och energin stimulerar också till kort och snabb prestanda.

Runt den 5/5

Solen konjunktion Uranus

Det antyder att vi kan känna oss mer ”speedade” och redo för en förändring, vi känner för något nytt och spännande. Uranus ger oss gnistan och möjligheten att uppleva något nytt. Vi är mer öppna, därför vågar vi också ta nya chanser eller göra något ”udda” och kanske vågat – som bryter av. Det ökar vår chans att bli överraskade av den ”återverkan” som följer – kanske också oroade? Därför är en liten varning på sin plats: resultatet eller följderna är beroende på avsikterna (ärliga, goda – eller tvärtom)! Man ska vara mån om sina avsikter alltså, även om man är mer våghalsig och följer impulser, speciellt om man känner sig rebellisk och vill gå emot ”normer”, söka uppmärksamhet eller

Så vi kan räkna med att i vår omvärld få se människor som ”bryter av”, som chockar och upprör: Men eftersom Uranus också öppnar för högre vibrationer, leder det många av de som är medvetna, jordade och på ”upplysningsvägen” till ökad självmedvetenhet, ger ovanliga insikter eller ”kosmiska budskap”. Vi kan också möta nya och okonventionella människor, eller personer med mycket olika bakgrunder än oss själva.

Oavsett så kan vi känna en stark uppmaning att bryta oss fria från rutiner, göra något helt annat än vår normala verksamhet. För att undvika rastlöshet och spänning är det bättre att vara aktiv och inte vänta på att förändring plötsligt ska hända. Motion är ett bra råd för att kanalisera de starka energierna!

Runt den 6/5

Merkurius sextil Venus

Vi kan känna behov av att hitta tid till att njuta av sällskap med andra som lugnar sinnet med trivsamma dialoger, med fokus på detaljer, praktiska lösningar och minnen. Vi kan lättare visa uppskattande gester och sträcka ut en hjälpande hand.

Det är lätt att skapa sociala kontakter under detta inflytande. Ja det är några dagar som tenderar att fyllas med sociala kontakter och trevligt samspel. Vi kan lättare skapa harmoni dialoger. Vad vi säger, vill andra höra. Vad andra säger, vill vi höra.

Det här är bra dagar för romantiska dejter, Det kan vara en tid då löften och förklaringar görs i kärleksförhållanden. Något vi hör nu, eller ny information som vi lär oss, kan ge glädje. Vi kan också uttrycka oss mer charmigt eller kärleksfullt verbalt.

Vi kan njuta av en promenad i vackra omgivningar, till exempel en park eller ett konstmuseum.

Vi är inte så motiverade att hantera allvarliga diskussioner eller mentalt arbete, snarare njuter vi av att vara kreativa, skriva eller designa. Denna transitering gynnar diplomati, förhandlingar, presentation av idéer, undervisning, affärer, publicering, handel, partnerskap PR, sälja eller marknadsföra idéer.

Runt den 7/5

Solen sextil Mars

Aktivitet, energi, konkurrenskraft, otålighet och beredskap är typiska manifestationer av denna aspekt. Den ökar entusiasm, handlingskraft och motivation och kan ge litet extra mod på det. Bra saker kan komma ur detta, för det är lättare att ta itu med nya saker samtidigt som man kan frigöra en del samlad, otjänlig energi. Det kan ge positiv användning av självförtroendet och är utmärkt för att uttrycka energi på ett balanserat sätt. Det är en bra energi till att sätta upp mål för att nå sina mål.

Den här himlapositionen kan också väcka passionerad attraktion, vilket kan övervinna eventuell rädsla för att istället ge utlopp för dessa ”heta krafter” eller kanske att inte avskräckas av ett eventuellt avslag…
Denna energi kan bl a lösa problem inom hem och/eller familj eftersom det finns större villighet att kompromissa.

Den 10/5 (till 16/5 2023)

Jupiter går över till Väduren

Jupiter i Väduren kan skapa en spännande, inspirerande och entusiastisk blandning av energier, som kan ge det slags självförtroende som ger ett flöde av positiv framåtanda och modet att starta nya projekt. Jupiter i väduren kan inspirera många till att uppleva Vädurens äventyrliga natur, vilket resulterar i dynamiska uttryck och önskningar att bredda horisonten. Detta kan skapa pionjäranda hos många!

Runt den 15/5

Solen kvadratur Saturnus

Det kan märkas att det finns mycket i tillvaron att ”ta itu med” som kräver planering. Det är i så fall tid att ställa in sig på hur det bör arbetas igenom för att man ska kunna ”lätta på bördorna”. Det i sin tur ger mer självdisciplin. Men initialt kan det kännas som att hinder, ”låsning” eller en ”tyngd” drar i alla trådar så att det segar. Man kan också säga att vi kan känna ett motstånd. Så visst kan många uppleva en känsla av at testas och att någon utmaning märks litet extra. Å andra sidan är detta en bra tid att mogna ”med uppgifterna” och ”slipa” på de färdigheter man har, eller som nu behövs för att övervinna de uppgifter som ”tornar upp sig” eller för mycket ansvar.

Det är en tid att fokusera på framtida mål och att bearbeta gammalt för att ”kasta stenen” man bär och istället hitta en inneboende styrka och inte ”huka sig” under Saturnus tunga energi. Om det känns litet ”trögt” eller ”vitalitetslöst” är det möjligt att många fattar beslutet att ”lossa på knutar” och stiga av för mycket ansvarsuppgifter, för att lyfta av sig oket… Eller ge tömmarna till någon annan… kanske för att få en andningspaus eller välja något annat att göra. (Det kan handla om vad som helst; arbete, hemmasysslor, intresseområde som tar mycket tid etc).

Runt den 15/5

Solen sextil Neptunus

Den här aspekten främjar medkännande, kreativitet och det konstnärliga. Aspekten tenderar att göra många av oss inspirerade och det är lättare att känna omgivningsvibbarna. 

Energin kan också fungera som underverk i våra relationer. En uppmaning att hjälpa andra betyder det här, förlåtelse och välgörenhet.

Nu är vi mer i kontakt med vår mest andliga energi och vi bryr oss om vad som behöver vårdas i våra hjärtan. Vi kan lättare se lättare den andras synvinkel, vi kan kanske ”gå i deras skor” (identifiera oss med) och därmed trösta eller visa att vi verkligen förstår.

Det är en mjukare energi som ökar benägenheten för allmän ”snällhet” och är även en drömsk energi som är till hjälp i meditation.
Vi kan få en djupare och bredare förståelse av vår plats i världen. Det är viktigt att vi inser att uppnå våra mål och drömmar innan vi kan hjälpa andra.

Egot drar nytta av en mer andlig outlook, så att vi kan arbeta på att uppnå framgång. Vår väg till framgång kan också hjälpa till med en stark intuition.

Om du ensam kan du möta en känslig eller andlig typ av partner, vilket kan komma från engagemang i föreningsliv eller andra gruppsammanhang. Förhållanden drar nytta av en gemensam vision om framtida fridfullhet tillsammans.

Aspekten ger ett andligt inflytande som främjar vår fantasi och intuition. Det bidrar till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och att djupare förstå oss själva, våra motiv och känslor.

Den 16/5

Fullmåne + månförmörkelse kl 06:15:52, på 25°16 i Skorpionen

Fullmånens tolkning ska ses som ”fingervisning” och inspiration. Vi kan välja hur vi kanaliserar energier (Om) så hur energier inverkar personligt beror på flera faktorer, bl a var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. Men vanligtvis berörs mest de vars horoskop mottar starka aspekter, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

Varje fullmånes energier är olika, bl a p g a det stjärntecken den då befinner sig i. Dess krafter drar fram det undermedvetna och eventuella smärtsamma minnen. Sårbarhet ökar, instinkter bli starkare och vår energi ökar, vilket bl a kan ge oro. Den är månfasernas fulländning och anses vara bäst om man medvetet vill använda månenergin för ökad känslomässig balans. INFO HÄR & HÄR

Denna fullmåne är det total månförmörkelse vilken kan ses i Sydväst, mycket av Nordamerika, Sydamerika, Stilla havet, Atlanten, Indiska oceanen, Antarktis. se HÄR.

En månförmörkelse uppstår när fullmånen förflyttar sig in i och passerar skuggan bakom Jorden och Solens ljussken på Månen därför avbryts. Månförmörkelse kan, under de rätta förhållandena göra att Månen verkligen ser blodröd ut och därifrån kommer ordet "blodmåne". LÄS MER.

En månförmörkelse sägs markerar vanligtvis ändelser eller "punkter utan återvändo". Den sopar bort allt som inte längre tjänar oss. Det brukar kanske mest kretsa kring djupa känslor och även närstående eller viktiga kvinnor (mor eller någon annan släkting, hustru, käresta – eller kanske t o m en kvinnlig chef). Helt enkelt: Någon som betyder något, som berört själen och påverkat de djupaste, kanske omedvetna, känslorna.

En månförmörkelse är oftast en inre händelse, snarare än yttre händelser. Den väcker sådant som finns djupt inom oss – den drar fram minnen, drömmar och känslor. De kan vara vemodiga, de kan vara fyllda med smärta eller ilska. Månförmörkelser ger oss även en inblick i vad Carl Jung kallade "skuggan” (Info): Vad vi upptäcker om oss själva och andra under en månförmörkelse kan därför ibland vara svårt att acceptera… Men om vi erkänner att vi har känslor som t ex: rädsla, ilska, svartsjuka och blockeringar så är det ett sätt att få grepp om dem så att de går att bearbeta och ”få loss”. De ”oskadliggörs”. >LÄS MER HÄR.

TOLKNING OM FULLMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR.

TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER HÄR. 
TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER FÖR ALLA 12 STJÄRNTECKEN HÄR.

Runt den18/5

Mars konjunktion Neptunus

Denna aspekt kan göra att vi nu märker att vår egen agenda inte kan vara förhärskande, vi kan behöva ”tassa på tå” och ta mer hänsyn till rådande omständigheter. Vi kan uppmuntras till att agera med medkänsla, med vetskap om att alla har sin egen timing, rytm och kors för att bära.

Det tenderar att göra vår vilja, inriktning, energi och "kamp" och vårt temperament mildare. Det kraftfulla i oss dämpas, kanske kan "ta vägar" som inte känns så tydliga som vi egentligen vill. Ja, det kan ta sig underliga vägar och lösas upp, men det leder då istället till något annat som kan kännas förundrande...

Energin kan även utlösa någon form av utagerande där något kan kännas förvirrande eller leda till avvärjning eller undflyende.

Vi bör vara försiktiga för att undvika bedrägerier och lögner, att lockas av sken som bedrar… vara blinda för någons brister.

Den som är helt ärlig och har rena avsikter kan lita på sin intuition och det är viktigt att inte lita på något om det känns som en "tvekan". Den här energin slår tillbaka på något sätt på dem som använder energin med "orena avsikter".

Det är troligt att det inte finns något annat val än att släppa frustration eller konkurrenskänslor. I ett sådant läge är det till stor hjälp att man ”tankar in” energi som skapar inre tillit och skön energi - t ex genom att affirmera eller meditera på det man önskar uppnå inom sig själv.

Denna aspekt antyder att man bör sköta om sig äta nyttigt, hålla sig varm och kanske dricka litet välgörande örtte, som exempel. 

Take care!

Runt den 19/5

Solen trigon Pluto

Det påvisar intensiva och djupa känslor. De harmoniska aspekterna kan kanalisera denna intensiva energi till något kreativt. Det ger oss också större makt och inflytande över vårt eget liv, vilket möjliggör grunden för att påbörja både en känslomässig och materiell omvandling. Kontakter med andra fördjupas. Personliga eller professionella problem kan också lättare lösas nu.

Vi kan även känna behov av att avslöja något – gå på djupet för att förstå orsak och verkan. Denna nymåne ger oss möjlighet att utforska. Kanske en del vill möta ”monstret” för att bli fri från rädsla. Dessa möjligheter är stora nu.

Runt den 20/5

Merkurius sextil Jupiter

Denna harmoniska aspekt ger optimism, vänlighet och öppenhet. Kanske en tendens till att filosofera. Vi är mer intresserade av mentala intressen, att ta reda på, veta mer. Vi önskar ”bredda” fältet, och kanske vill ut och röra på oss, resa eller boka en resa… Det ökar potentialen till entusiastisk kommunikation och positiva diskussioner. Nu finns chans till utvecklande dialoger med familj och vänner. Jupiter och Merkurius i harmoni gynnar alla idéer och planer och bär gärna fram positiva besked och goda nyheter.

Den 21/5 (-22/6)

Solen går över till Tvillingarna

Läs om det ovan

Runt den 21/5

Solen konjunktion Merkurius i Tvillingarna

Det betyder att kommunikation, uttrycka tankar och utbyta idéer (samt kanske även transportfrågor) tenderar att vara centrala teman. En ökning av mental aktivitet kan ske på internet. Vi vill prata om ämnen som intresserar oss såväl som nyheter, i diskussioner, samtal, möten och debatter. Det är gryning för nya idéer.

Med Solen tillsammans med Merkurius i Tvillingarna är det dags att hämta kreativ inspiration från vår medfödda nyfikenhet på livet! Vi kan t ex tänka på vilka ämnen som glädjefyllt absorberade vår intellektuella uppmärksamhet som barn, långt tillbaka innan vi började bry oss om vem som tittade och vad de tyckte om våra intressen. Det är dessa små ledtrådar som dyker upp tidigt i livet, som så ofta binds samman och samlas inom oss för att komma till en full cirkel senare. Och just nu kan vi uppfatta en mindre eller större del av denna cirkel, eller hela denna cirkel! Vi kan känna en naturlig nyfikenhet som fyller våra sinnen, som omfattar ämnen vi gillar, samtalsämnen vi älskar att prata om, eller någon intellektuell strävan som kan fylla vårt hjärta med glädje. Den glödande strålande gnistan från det gudomliga barnet som vi alla bär inom oss kan ”flamma” och bli levande nu ...

Runt den 22/5

Mars sextil Pluto

Det är det lättare att komma i kontakt med våra djupaste motivationer. Detta är en mycket intensiv transitering, även om det är en sextil, på grund av Plutos intensitet. Det kan ”tända” en intensiv gnista.

Det är en tid då många känner sig mer passionerade. Det kan ge en "smak" av vad vi verkligen vill ha. Det är lättare att komma i kontakt med en djup inre styrka. Denna kraft har förmåga att också omvandla den. Vi får mer kraft att stå upp för oss själva. Många föredrar att dra mer nytta av egna resurser snarare än att förlita sig på andra.

Så det är läge att med det djupaste modet gå vidare med de övertygelser man har.

Dessutom är det lättare att på ett milt sätt eliminera något som är oönskat eller onödigt i vårt liv. Det är bättre satt släppa ut känslor än att hålla dem inne", samtidigt som man inte tar det för personligt. Gör man det så är det till hjälp att man ”tankar in” energi som skapar inre tillit t ex genom att affirmera eller meditera på det man önskar uppnå inom sig själv.

Runt den 23/5 (-22/6)

Merkurius går över till Oxen

Det gör sannolikt att kommunikationen lugnar ner sig betydligt och blir mer jordad. Detta innebär att vi kan vinna mer i praktiken för vi är mer kapabla att lyssna utan att avbryta: Det är troligt att vi tar oss tid innan vi skickar ett e-postmeddelande med det bifogade dokumentet, så att det verkligen bifogas: Vi kan vara mer rotade i oss själva och i vår sanning och mindre benägna att låta andra få oss att reagera.

När vi är mer långsamma i vår kommunikation uppmanas vi att reflektera mer över våra värderingar: ”Talar jag min sanning, eller böjer jag dig bakåt för att passa andras uppfattningar och perspektiv?” är en bra fråga. Eller ”Oroar jag mig genom att reagera på triggers”? ”Låter jag min energi slösas genom att engagera mig i onödiga intellektuella debatter och konflikter?”

Detta är en bra tid för oss att utforska vår kropp, vår själ och vår kreativitet. Den här tiden är bra att fokusera på andning och röst, kanske ta en yogaundervisning, Pilates, meditera eller sjunga. Energin uppmanar oss att återansluta sinne och kropp tillsammans.

Visst finns tendens till att vara alltför oflexibel, låsa sig själv intellektuellt och att vara alltför envis och fast i sitt tankesätt. 

Runt den 23/5

Solen sextil Jupiter

Det skapar ett lättare flöde som genererar glädje och ökar viljan att uppleva mer personlig frihet samt påvisar att vi kan upptäcka nya möjligheter. Det ökar känslor av att vara ”nöjd” och skapar varma och generösa ”vibbar” i luften… Och vi vill nog ge oss ut och få upplevelser som kan berika oss. 

Det hjälper oss med förhöjd urskillning och positiva resultat av att vi kan se nya sidor och få en ny vinkel. Det kan för många även innebära oväntade fördelar inom arbete, resor, eller utbildning.

Runt den 24/5

Merkurius sextil Mars

Aspekten stärker tänkandet och hjälper oss att tänka snabbt och ger bra idéer samt förmåga att agera. Nu är det många som talar klarspråk och vi kan märka att det är extra ”debattanda” omkring oss, och kanske vi själva glatt hänger på. Vi vill gärna säga vår mening, men undviker att hamna i konflikter.

Runt den 24/5

Venus sextil Saturnus

En sofistikerad, känslomässigt cool, ”romantiskt cool” energi. Här finns potential till att stärka kompanjonskap och parrelationer samt att skapa en stabil grund för de som påbörjar en ny relation eller dejtar. 

Vi vill känna oss omtyckta och värderade av någon, vi vill det seriösa och är måna om att lägga ner tid för det som kan få bestå. Lösa relationer står inte högt nu. Nej, allvar och långsiktigt engagemang gäller. 

Vi kan vi komma till beslut som ”behagar” på ”relationsfronten”: En del kan vilja reparera något och stärka en relation. Andra bestämmer sig för att inte försöka. 

Trygghet är nyckelordet!

Runt den 24/5 (-6/7)

Mars går över till Väduren

Mars, krigsguden, är härskaren över Väduren, så tecknets energi förstärks. Mars är aktivitetsplaneten! Temperamentets planet! I princip ostoppbar dynamit! Det innebär en kraftfull och tydlig energi som vitaliserar oss. Så det är inte konstigt om många känner sig mer kraftfulla och motiverade. Det är ett extra uppsving av djärv energi som kan ge oss gnisten att få saker att hända.

Energin tenderar att öka mod, vilja och konkurrenskraft. Vi vilar inte på hopp och drömmar (som mer tillhör Mars i Fiskarna) när Mars kommer in i Väduren; nej, vi litar på vår egen ”kämpakraft” och fysiska förmåga för att få saker gjort. Det är troligt att vi gör saker som vi aldrig har gjort tidigare under denna transitering. Mars och Väduren handlar båda om att försöka, inte bara om att vinna. Men framgång kommer från deltagande snarare än genom erövring.

Så om man har flagnat på projekt och/eller fysiska aktiviteter under tiden Mars var i Fiskarna, genom att ha fångats in mer av sina känslor, är detta en tid då energin kan ha mer fart igen.

Även om denna energiökning kan vara fördelaktig kan den också vara en utmaning i våra liv och relationer. Eftersom vi är mindre upptagna av konsekvenser är impulsivt beteende troligt. 

Mars i Väduren får oss alla att känna att "det är på mitt sätt", en ovillighet att möta andra halvvägs. Var beredd på några brännande och konkurrenskraftiga vibbar året ut! Även de tystaste väggblommorna bland oss ​​kan visa sig mer ”djärva”, tack vare Vädurens obändiga vilja. Hur det än är, så ligger det i Vädursenergin ”att agera först och tänka senare”, vilket innebär att detaljer kan förloras och sårade känslor följer kvar i dess spår... Så det är bra att ta det lugnt och kolla saker, innan man sätter fart mot något. Det är annars lätt att bara göra saker och ställa frågor senare, så det är bra att ta sig tid att pausa och reflektera innan man laddar framåt.

Det är bäst att man inte låter sig dras med i den aggressiva energi eller de konfliktsituationer som dock lättare kan triggas. Uttryck hellre dessa krafter genom motion eller någon engagerande aktivitet. Eller varför inte i passionerade stunder med någon?

Runt den 25/5

Merkurius trigon Pluto

Kommunikation, djuptänkande och mentala krafter är särskilt starka nu. Övertygelseförmågan stärks. Vi sporras sannolikt till att uppmärksamma de outtalade ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Dialoger tenderar att vara starkare och tydligare. Vi kan nog känna att vi vill veta mer om och gräva i saker (i bästa Pluto-stil).

Det kan bli avslöjanden av större format inom nyhetsvärlden, TV, radio och tidningar.

Runt den 27/5

Venus kvadratur Pluto

En tid för att gå djupare i relationer, och/eller få fördjupade insikter om relationer och kärlek och de värden vi har i livet – vad vi verkligen värderar. Vi kan också attraheras på ett suggestivt sätt – det kan handla om någon som påverkar djupt utan att det leder till något mer…

Det kan för vissa lägga intensiva ”påtryckningar” till relationer. I en kärleksrelation kan kanske någon nu känna misstänksamhet, avundsjuka eller äganderätt. Det kan i så fall vara dags att ta itu med något inom relationen, så att det inte leder till relationsdrama på grund av manipulation eller maktspel.

Även om man är singel, bör man vara försiktig i dejting på grund av krafter som verkar på undermedveten nivå…

Många kan drabbas av en tillfällig passion. Känslor kan, för en del, komma ur kontroll eller kärlek och tillgivenhet kan vara ”fixerade” (vid någon eller något inom en relation)…

Eventuella maktobalanser i förhållanden kan belysas. Det bästa sättet att hantera överväldigande känslor är att observera var de kommer ifrån. Var öppen och ärlig med partnern och så det går att kunna ta itu med alla makt- och kontrollfrågor utan att någon använder subversiv taktik…

Den 28/5 (-24/6)

Venus går över till Oxen

När Venus befinner sig i tecknet så är det dags att skörda frukterna för igångsatta intressen och kanske nya passioner som kom igång med Venus i Väduren. När Venus har sin tid i Oxen kan vi känna mer sensualitet och längta efter att göra det som känns trivsamt, lugnt och njutningsfullt. Det är det jordade och vardagliga vi vill njuta av: gå på skogspromenader, njuta av blomster och kanske massage. Under denna tid tar vi lättare in den skönhet som omger oss och vi känner oss mer kärleksfulla på det ”frodiga” kramande sättet. Men visst kan Venus vara lite ägande i Oxen så vi kanske önskar kontroll över den vi är kär i eller attraheras av…
Även om Venus är känd för sin förening med kärlek, är planeten också kopplad till vårt behov av pengar - och medan Venus är i detta praktiska, sparsamma Oxetecknet, kanske vi ägnar extra uppmärksamhet åt ekonomin, eller fundera vad vi vill bevara och låta bli mer värdefullt, eller vad vi vill skaffa oss som är av stort värde. Med Venus i Oxen är det en fin tid för avkopplande stunder i solskenet, kanske i en park eller promenader i skogen, kanske att njuta på en vacker äng eller att gå på konstutställning. Det är passande aktiviteter för Venus i oxen.

Runt den 29/5

Mars konjunktion Jupiter

Vi kan känna en ökad vilja och en önskan att nå längre än normalt vilket ökar vår handlingskraft och motivation. Det kan ge någon irritation eller uppmanar till att "berätta sanningen" vilket kan vara lite upprörande. Det är lätt att gå till överdrifter nu, på flera sätt, för det är svårare att veta när vi ska sakta ner, sluta eller helt enkelt stanna … Det finns en tendens att man vill hinna med mycket dessa dagar, så stress är också en möjlighet. Men det är läge att tänka till, det är bra att titta på detaljerna en extra gång innan man sätter fart mot något… Just nu kan många känna sig mer äventyrslystna, kanske våghalsiga eller har större lust att röra på sig, se sig om och kolla ”omgivningarna”. Andra känner för fysiskt utlopp, och toppidrottare lär ha en bra tid nu. Andra kan ha en överdriven önskan om ära, makt och rikedom.
Kör lugnt i trafiken nu!

Den 30/5

Nymånen kl 13:32:11 på 9°03 i Tvillingarna

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”. Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i, har Ascendent eller Månen i nymånetecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

Stjärntecknet som nymånen vistas i visar oss ledtrådar och nu är Solen och Månen sammanfogade i Stenbocken. Med dessa två sammankopplade i detta stjärntecken präglas denna nymåne av jordens element vilket ger stabiliserande energi som förstärker vår jordiska förankring och förmågan att fokusera.

Tvillingnymånen inspirerar oss att tänka på de budskap som vi sänder ut till världen och det är bra att ”fånga” dem först och ”plantera” dem med bästa ”gödmedel”, även om vi vill undvika det som är för djupt och föredrar att skumma längs ytan för att bibehålla maximal anpassningsbarhet. Så atmosfären tenderar att lättas upp. 

Tvillingnymånen hjälper oss att fokusera på våra tankar och hur vi har kommunicerat med oss ​​själva, med andra och för världen. Det är dags att glömma eventuella åsikter som vi ”lånat” från andra människor, från böcker, från TV: n och skapa våra egna istället. Det är dags att se över sättet att föra ut budskap, åsikter etc… Detta för att så dem rätt!

Tvillingnymånen hjälper till att öppna en portal för nya upplevelser. Det är dags att utforska livet med en nybörjarens sinne. Vi kan också passa på att planera en resa eller titta på en dokumentär om ett ämne som vi inte vet någonting om.

Eller är det kanske dags för en ny uppsättning hjul till bilen, en ny cykel, att pröva en ny skogsväg eller en ny typ av tillställning? Passa på att utforska tillvaron.

TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR

TIPS OM RENANDE NYMÅNEMEDITATIONER HÄR

*****************************

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.

Energi-astrologi” - Del 1 HÄR

Energi-astrologi” - Del 2 HÄR

Inspiration från ovan HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar