Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

måndag 9 maj 2022

★ Pluto`s ★ transiter i horoskopet + Hus – “Visst gör det ont när knoppar brister” (del 4)

Ofta uppfattas Pluto inom astrologin som destruktiv. Men egentligen är det så att det som bildligt sett redan är dött eller på väg att dö, bryts ned eller "förstörs" för att ny tillväxt ska kunna ha utrymme att blomstra. 

Det påminner om att man brukar ta bort utblommade blommor i trädgården för att främja ny tillväxt ... 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~


Det här är del 4 om astrologins Pluto och här handlar det om transiternas inverkan.

*********************''''''''

Här finns de andra inläggen om Pluto i astrologin:

Pluto`s

* Generationspåverkan (del 1) HÄR

* Personliga inverkan (del 2 ) HÄR

* inverkan i det personliga Huset (del 3) HÄR.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Tolkning: transiterande Pluto i de 12 astrologiska Husen längre ned

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Mina texter på denna blogg är skyddade av upphovsrättslagen, info HÄR. Du som publicerar citat, lägg med länken till denna sida.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Om du inte känner till var du har Pluto kan du hitta ditt Plutotecken och gradtalet, samt dess Hus i ditt horoskop HÄR. HÄR. HÄR. HÄR.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Vanligtvis när livet tycks "falla isär" kan man titta på transiter och se att det
sannolikt är Pluto som speglar det som går i sådana banor. Kom ihåg att det är en process som ska leda till omvandling!  Det ska jag ska ta upp i detta inlägg. 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Om transiter från Pluto

Många astrologer anser att en transitering av en yttre planet (Saturnus, Uranus, Neptunus eller Pluto) till en annan yttre planet inte är betydelsefull eftersom de inte är "personliga" planeter. Men en transitering av Pluto över födelsehoroskopets Neptunus omkring 28–30 år är mycket viktig - speciellt för dem med Pluto eller Neptunus framträdande i horoskopet. 

I många fall, är denna transitering början på intresse eller studier i det ockulta och andliga området.

Med transitering känner vi till Pluto som ett ombud för kraftfull förändring, men genom födelsehoroskopets position är Pluto en kraft till enormt djupgående, fokus och känslomässig "pålagrad smärta". Men Pluto anger också var vi kan hitta vår inre styrka.

Pluto kan få ett slut på saker som måste släppas. Detta kan vara ett jobb, en relation eller något annat som drar ner dig. Det är inte lätt att göra, men du måste plocka upp bitarna och gå vidare med ditt liv. Pluto vet att psyket inte kan hålla fast vid allt och förbli friskt. Även om det är skrämmande att låta det gå, är det bättre i det långa loppet.

Pluto kan också ta itu med social och personlig makt och maktlöshet. Gamla smärtor kan byggas upp, och göra att vi känner oss maktlösa och som offer. Detta är Pluto i arbete, som försöker kompensera och driver oss att omvärdera smärtsamma händelser och känslor. När vi gör det, kan vi uppnå en högre nivå av upplysning och inre frid.

Titta inåt och undersök vad som finns där. Pluto fortsätter att trycka på utlösande knappar tills du undersöker dig själv och tar itu med det. Pluto vill att vi ska utvecklas och bli mer än vad vi (fram till dess) är.

Pluto kan också visa var vi fastnar. Med hus eller aspekt, föreslår Pluto var det finns ett "ältande" eller "fastnaglande". Pluto för tankarna till utrensning och frigörande av begravd kraft eller kärnsanningar. Det är den kreativa förstörelsens planet, och transiter kan kännas som utdragna prövningar. Men om man fullföljer “kallelsen” till utrensning så sker ett stort lyft!

En Pluto-transit brukar markera en tid för att rensa ur "gammal skit", som medverkar till att förändra dig genomgripande och vad som finns omkring dig. Detta kan ses som ett restaureringsprojekt eller förnyelse av ett område i livet, eller det kan vara en fullständig förvandling. Och visst finns det smärta i förvandling, död och (åter)födelse.

Pluto är den stora "uppenbararen" men ofta finns det en mörk natt innan återfödelse. Pluto är en planet för kreativ förstörelse och uppbyggande.

Plutos vistelse i ett hus är nyckeln till att förstå vilket område av livet som antar den mest dramatiska omvandlingen. Det är ofta det område som du har djup längtan efter förändring som släpper fri, men där det känns svårt eller omöjligt. Som ett potent läkemedel bränner den bort det som inte är nödvändigt med både våra egna initierade förändringar och förändringar från yttre omständigheter.

Om du vet när en hård plutotransitering sker, kan man medvetet följa med in i processen och förstärka vad som är svagt eller bli av med det. Annars spetsar Pluto till situationer så att det sker. 

Plutos transit brukar inte ange bokstavlig död, för den som har transiten. Snarare tenderar det att vara en närstående som inte har en Plutotransit. Naturligtvis finns det undantag, (den som dör har ofta en Jupitertransitering av något slag och många av familjen har Pluto transit). 

Pluto kommer med tillspetsade situationer, som river ut det gamla och förändrar livet djupgående, som personen har att möta. 

Hemligheter eller dolda saker, som växt i "skymundan" kommer ofta upp till ytan under en Pluto transit. Saker man inte haft en aning om, eller som inte har tagits upp, men den person som vill ta itu med på ett medvetet eller omedvetet plan kommer ofta till ytan för att ta itu med. 

Generellt är frågan i förgrunden när Pluto ligger inom en viss orb (högst 2 orb) och närmar sig, men tenderar att gå mer i bakgrunden snabbt efter passagen. Det beror också på på hur man hanterar transiteringen. 

Det kanske kan kännas som att ödet är stämplat "i sten", men vi är kopplade till vad som kallas karma, som har att göra med "vägskäl" och att utifrån situationen ofta kunna göra val, som kan ändra vårt öde - karma. 

Plutos transitering kan ge en känsla av att livet aldrig kommer att bli
detsamma igen. Vi kan passera situationer som handlar om att erfara känslomässig övergivenhet, obehagligt beteende och "giftiga känslor".

Yngre människor har mer problem när Pluto gör hård aspekt. Men när vi blir äldre vi utvecklar kunskap och förmåga att dra resurser och tillgång till vår egenmakt. Som är viktigt att komma åt, men inte missbruka under en Pluto-transitering.

Pluto kräver sanning. Förlåta oss själva och andra och kärleksfull och uppskattar oss och andra hjälper.

När något som är gömt och begravförsöker att komma till ytan så kan terapi vara bra, Eller på något annat "utrensande" sätt genom någon alternativ terapi. Tillåt dig att resa in i underjorden under en Plutotransit, det är trots allt en mycket upplyftande resa. Plutos transiter brukar innebära en tid då man genomgår “själens mörka natt” innan gryningen. 

Men... “visst gör det ont när knoppar brister”… (Karin Boye).

’’*~*~*’*’**~*~**’*’*~*~*’’

¤ Pluto´s ¤ transiter genom de astrologiska Husen = 
livsområdet där det finns stor omvandlingspotential!

Genom att gå in HÄR eller prova HÄR (klicka fram "natal charts and transits"), så kan du ta fram de transiter från Pluto (och andra planeter) som är aktuella under en viss period, bakåt, i nuet eller framåt. 
Lär dig mer om tillvägagångssättet HÄR HÄR HÄR.


Pluto transiterar Hus 1

Denna fas kan innebära att du till en början kan uppleva en längtan efter att dra dig undan ytlighet och att förändra dig själv ”inifrån och ut”. Du kan längta efter lojalitet och uppskattning men befinner dig i låsta i maktkamper, eller ignoreras. vilket känns själstestande.

Du utvecklas till en mer fördjupad personlighet under denna tid. Du kan processa livet, dig själv och det speglas i din yttre person. Det tenderar att dra människor till dig som har ett djup, men också människor som ”drar fram” saker som måste ”fejsa ljuset”.

Du kan ha en yttre attityd, som att du ”döljer saker”, vilket ger en mystisk men intensiv air omkring dig. Kanske speglat i frisyrer, kläder, stil, sätt att vara på, etc.

Det kommer inte att ske över en natt, men en djupgående förändring sker som lämnar ett bestående intryck som inte ger någon väg tillbaka. Slutresultatet jämförs ofta med "död och förnyelse" där ett personlighetselement bildligt dör och kommer tillbaka i en ny form. Det är en tid att rensa ut och läkning. Det ger en djup och ibland smärtsam förändring, men reningseffekten är positiv på lång sikt.


Pluto transiterar Hus 2

Denna fas kan innebära att du kan hitta vägar att tjäna pengar på nästan mystiska sätt. Pengar och ägodelar tenderar att komma från makthavare eller genom kanske lån. Det kan förekomma djupgående förändringar i din ekonomiska situation eller din inställning till den. Du kanske börjar fokusera på att "samla" pengar för din trygghets skull.

Du kan ändra inställning till allt du anser värdefullt och nödvändigt och de saker du spenderar pengar på för att trygga din tillvaro. Du kan uppleva förändringar som leder till en ny förståelse, i hur du handskas med det materiella och "egendom".


Pluto transiterar Hus 3

Denna fas kan medföra djupgående förändringar i hur du tänker och kommunicerar. Ditt intellekt tenderar att gå igenom en process som fördjupar dina tankebanor och ditt synsätt. Kommunikationen kan bli djupare på något sätt, kanske utvecklar du en mer grubblande sida om ”orsak och verkan”, får mer insyn ”bakom ridåer” och ser sakernas rätta natur - avslöjade etc.

Det kan ske omvandlande processer – transformation -i relationer med syskon och/eller storfamilj och rutiner kopplade till det. 

Kontakter med människor kan mer eller mindre förändras – på gott och ont. Saker kan komma upp till ytan, kanske kommer saker till sin spets. Kanske har du tankar eller åsikter du inte avslöjar hur lätt som helt… En del kan kretsa kring din närmaste omgivning eller kanske du flyttar och därmed börjar att umgås i en ny miljö. Men det kan vara så att du rör dig mer runt i dina närmaste omgivningar eller reser runt i landet, och upplever sådant som omvandlar dina tankar och åsikter.

Du kan få en helt ny syn på livet. Kanske blir du intresserad av att fördjupa dig i nya tekniker eller ämnesområden.


Pluto transiterar Hus 4

Denna fas kan innebära att du erfar djupgående förändringar i ditt hemmaliv. Du kan påverkas djupt känslomässigt och du kan uppleva att minnen ur ditt liv, aktiveras av händelser i nuet. Mycket omvandlas och transformeras inom hem och familj. Dina känslor kan vara mer instabila i förhållande till närstående. Djupgående händelser kan ge nytt ljus över din vanliga livsrytm och även kontakten med dina rötter (barndom, släkt). Eventuellt kan du känna att du behöver flytta och skapa ett hem i en annan miljö, på annan ort.

Inledningsvis under denna fas, kan det ske förändringar i din närmaste omgivning, vilket kan göra att du först känner dig otrygg så är det egentligen en tid då "gamla uttjänta strukturer" avslöjas, för att du ska kunna skapa förändring som hjälper dig att rensa gamla känslor eller transformera något i din familje- hemsituation.


Pluto transiterar Hus 5

Denna fas kan innebära att du genomsyras av energier så att du börjar bli mer djup när handlar om att leva ut dig själv. Du känner att du vill stärka ditt självuttryck. Du kan börja uttrycka din kreativitet på dynamiskt sätt, kanske finner mycket latenta känslor som påverkar ditt uttryck, kanske utveckla konstnärliga talanger.

Romantiken kan också fördjupas och transformeras i ditt liv, kanske upplever du en stark intensitet, kanske svartsjuka. Du kan även dras till fritidsaktiviteter som tar fram din inre kraft och dynamik. Dessutom kan sådant som rör barn komma att förändras på det känslomässiga planet, inte nödvändigtvis eget/egna. Det kan vara fördjupande situationer, kanske i samband med fritid, jobb eller aktiviteter. Eller annars kanske händelser gällande barn ger transformerande erfarenheter - inte nödvändigtvis eget/egna inte nödvändigtvis eget/egna… Andra möjligheter är att du rensar ut det som blockerar för att ta fram ditt eget inre barn.


Pluto transiterar Hus 6

Denna transit handlar om djupgående transformation gällande sådant som är kopplat till din yrkessituation eller dina vardagliga göromål. Det kan handla om rutiner, det kan handla om fördjupning, eller fokus på transformerande åtgärder, och en helt annan situation börjar växa fram.

Det kan ske transformerande händelser som handlar om hälsa och välmående, du kan fördjupa eller förändra ”må bra-vägar”. Kanske dras till renande hälsovårdsmetoder eller läkande procedurer och läkningsmetoder.

Stora omvandlingar som handlar om inrutade rutiner, ditt jobb eller något som handlar om ditt välmående, kan sannolikt ske denna tid.

Kanske du också fokuserar på att följa "nyttigare" rutiner, kanske du behöver förändra din relation till chefer och/eller arbetskollegor. Det hjälper dig att rensa bort gamla strukturerer dina uppgifter… även om det är på hemmaplan…


Pluto transiterar Hus 7

Denna transit handlar om transformation inom relationer (nära vän, partner eller samarbetspartner). Du kan uppleva intensitet i relationer, kanske djupa erfarenheter - kanske träffa någon som påverkar dig djupt eller ”slår dig samman” med någon som är passionerad, kanske svartsjuk.

Missnöje i dina relationer kan skapa djupgående förändring. Du kan annars få en omvandlad syn på partners och relationer. Det kan också betyda att en befintlig relation avslutas eller att en ny startas. Det kan skapa pånyttfödelse.


Pluto transiterar Hus 8

Denna fas kan innebära du vill kontrollera ditt öde och är beredd att gå till botten med det som krävs, för att det ska bli så. Djupa känslor kan komma upp inom dig, och du kan genomgå intensiva omvandlingar med annan person på det intima planet. Det kan handla om gammal rädsla, svartsjuka eller kontrollsituationer som kräver transformation som utmanar dina latenta djupa känslor – kanske gamla trauman behöver komma upp i ljuset. Det sker en inre pånyttfödelse.

Åttonde huset står för de resurser som delas med andra. Det kan ske förändringar inom det området, förändringar som är nödvändiga och som "sopar rent".

Om du har gjort dig beroende av någon eller något kan en djupgående förändring ske som rensar bort gamla rädslor och blockeringar. Med det kan ske som en subtil process, vilket också kan ta fram frågor om sådant som ödet.

Ofta förknippas ”livets avslut” med detta hus, men det behöver inte betyda en absolut fysisk sådan. Det kan också gälla strukturer i livet som fyllt sin funktion, och när de ändras, kan det leda till en ett avslut av det gamla vilket ger plats för något nytt att växa. Det kan också vara en tid då du fördjupar eller förändrar uppfattning om ”livets avslut”.


Pluto transiterar Hus 9

Denna fas kan innebära en djupgående utveckling av din livsfilosofi: det kan också innebära förändringar gällande utbildningsvägar eller resor. Under denna tid är det inte omöjligt att du flyttar till en annan plats, långt bort, kanske till och med till ett främmande land.

Långa resor kan påverka ditt liv och inställning till andra kulturer och delar av världen. Men det kan också handla om internetkontakter.

Du kan söka kunskap om livet och existentiella villkor och transformera åsikter, övertygelser och till och med forma fram en annan livsstil.

Du dras mer till fördjupning inom kunskap och kan utveckla större medvetenhet. Du kan också känna att du behöver finna en tro som ger trygghet! Du kan föra fram tankar och kunskap som fördjupar tänkandet hos andra.


Pluto transiterar Hus 10

Denna fas kan innebära att du börjar fördjupa dig i gamla traditioner och är intresserad av att omvandla det som byggts upp i livet… Du kanske förändrar sådant som är kopplat till din livsuppgift eller karriär, eller söker efter ditt ”riktiga” livsmål… det kan göra att du hittar dolda förmågor i dig själv och din livsväg.

Din position kanske omvandlar ditt rykte eller kanske ditt offentliga inflytande.

Det kan ske transformerande händelser som handlar om myndigheter, kan det ske omvandlingar under denna fas.


Pluto transiterar Hus 11

Denna fas kan innebära att du har ett större fokus på vänskap, grupper, klubbar, organisationer, etc. Du kan genomgå en fördjupning med kollektivet, och kan förändra något som handlar om humanitära intressen. Du kan omvärdera dina gemenskapssammanhang. Det kan ske transformation gällande vänner. De aktiviteter du väljer kan vara mer fördjupade mot förut och du vill vara med och omvandla mänskliga villkor - kanske politiskt. Dina framtidsideal kan förändras, och dina visioner av framtiden är på väg att utvecklas och visar dig ett djupare sätt att leva ditt liv.


Pluto transiterar Hus 12

Denna fas kan innebära att du märker av rädslor eller omedvetna reaktioner, som du inte riktigt kan sätta fingret på och förstå inom dig själv. Därför kan du längta efter att förstå dig själv mer på djupet. Därför kan du söka efter de djupa svaren, och försöka förstå din själ. Samtidigt känner du mer för världens lidande. 

Du kan uppleva andliga energier eller eller mystiska saker och intuition; Du kan hitta inspirerande uttrycksmedel för ditt inre.

Ditt förhållande till olika institutioner kan förändras, du kan känna att du vill bearbeta något som annars skulle kunna innebära en risk för att du ”hamnar” inom någon situation där.

Det kan ske själviakttagelse som innefattar djup begrundan, men också tvivel på dig själv, skuld och rädslor. Men sakerna i ditt undermedvetna bearbetas så diffust att du inte lägger märke till det.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.

Energi-astrologi” - Del 1 HÄR

Energi-astrologi” - Del 2 HÄR

Inspiration från ovan HÄR


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar