Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

tisdag 20 december 2022

Supernymåne i Stenbocken den 23/12 2022 – tid att planera långsiktiga resultat

Årets sista nymåne, i juletid, den 23/12 2022 infaller klockan 11:17:56 runt 1°32’ grader i Stenbockens tecken. 

Månen är extra nära Jorden, vilket gör den till en Supermåne, så även om vi inte ser Nymånen, betyder dess närhet att vi definitivt känner det! Denna julnymåne är också nära Galaktiska Centrumet/Galactic Center och vintersolståndet. 

Visserligen är energierna starka precis innan vintersolståndet som sker den 21/12 kl 22:47 men den 23/12 kl 11:17:56 när nymånen sker, är de fortfarande starka!

⭐⚡ Så vi översvämmas av intensiva energier som vi kan ladda oss med! ⚡⭐

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”. Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Nymåneprognosen är menad som inspiration. "Energi är neutral tills den riktas" (Om). Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i, har Ascendent eller Månen i nymånetecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Texterna är skyddade av upphovsrättslagen: INFODu som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Om Supernymåne

Supermåne (perigeum/Moon’s perigee/Lunar Perigee INFOinnebär att Jorden, Månen och Solen är i linje, med Månen, då Månen är som närmast eller nära sitt närmaste avstånd till Jorden i en viss bana. Den ursprungliga definitionen Supermåne myntades av astrologen Richard Nolle 1979.

På praktisk nivå, säger Nolle och andra astrologer att den starkare gravitationen mellan Månen, Solen och Jorden när det finns en Supermåne, också ger ökad risk för hårt väder eller seismisk händelse. De innebär ökade jordbävningar, vulkanutbrott, orkaner och stora tidvattenstörningar. Flera stjärnskådare har observerat att supermånar har sammanfallit med naturkatastrofer. Det påståendet finns det olika åsikter om - för och emot: info 1 2.

Astrologiskt sett återspeglar supermånar en intensifiering av månenergin. Enligt Nolle kan man i några dagar före, under och efter Supermånen känna sig luddig eller har svårt att fokusera.

När det gäller en supernymånekan man känna sig extra fokuserad på människor och relationsproblem kan komma till en kokpunkt… Kanske är det som ”i ovan, så i nedan”? Om det ”drar i tidvattnet” och stormar runt oss kanske vi påverkas? Då är det dags att skapa balans!

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Galaktiska Centrumet/Galactic Center – GC- och nymånen

Decembers nymåne sker i konjunktion till Galaktiska Centrumet/Galactic Center – GC - Månen och Solen är i konjunktion med GC. Därmed förstärks nymånen eftersom GC är en av världens mest potenta platser.

GC är ett massivt svart hål eller virvel av superladdad energi som Vintergatan snurrar runt. Det är representativt för all energi som skapas, utvidgas och i slutänden förstörs. Det är en betydande kraftkälla som kan bidra till att initiera ny början och förstöra gamla föreställningar.

GC sägs fungera som en parabolantenn, som riktar gudomligt inspirerad information till de som är mottagliga, direkt till den potentiellt mottagliga grå substansen i hjärnan. Så den här nymånen förmedlar ”högre budskap” om vi hörsammar dem! Vi har alla GC inbäddat i vårt eget personliga horoskop och den plats som denna nymåne äger rum på i ditt horoskop får högre energi/medvetenhet. Det är spännande att veta att den är vid GC och vad som genom det aktiveras. 

När Solen och Månen precis transiterat GC, kan vi märka att vi ställs inför ”vilt” synkroniserade möten på något sätt. Håll utkik efter tecken på att du är i resonans med högre vibrationsnivåer än normalt. Dessa kan omfatta ökad telepati eller ”Deja vu” upplevelser.

Att ställa in sin potential kan hjälpa oss framåt på den kosmiska resan. Ett tips är att gå ut under stjärnorna när nymånen är som starkast (strax innan) och göra en ritual, en andlig ”inkoppling” och en jordande balansering. Kanske vi då kan få en stark upplevelse av att stjärnorna finns där med en levande närvaro som ökar vår medvetenhet på ett mycket speciellt sätt. Ja vi kan få uppleva fantastiska energirika nyanser – frekvenser.


Meditera på Galactic Centers energier” - inspiration finns HÄR och HÄR.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Om nymånen i Stenbocken

Stjärntecknet som nymånen vistas i visar oss ledtrådar och nu är Solen och Månen sammanfogade i Stenbocken. Med dessa två sammankopplade i detta stjärntecken präglas denna nymåne av jordens element vilket ger stabiliserande energi som förstärker vår jordiska förankring och förmågan att fokusera.

Det är det mest målorienterade tecknet i zodiaken. Det ger ökad benägenhet för verklighetsförankrade mål och som kan manifesteras och fungera på lång sikt.

Tecknet står för ambition, disciplin, ansvar, gränssättande och självbehärskning – och som följd av det kan vi nå långsiktiga resultat. Något som ger bestående och hållbart värde. Man vet vad man har och vad man kommer att få.

Stenbockens tecken representerar även prövningar och hinder och viljan att ta sig över dem, att övervinna begränsningar. Och också ofta de hårda lärdomarna som skänker både ödmjukhet och vishet.

Detta tecken symboliserar klättringen upp till toppen av berget. Denna klättring är uppnåendet av uppsatta mål och också framgång genom envist arbete. Så denna nymåne är en perfekt tid för att satsa på konkreta mål, då energin verkar för att på sikt verkligen manifestera dem. Både materiella och känslomässiga investeringar som vi spenderar tid på får draghjälp. Den tid och all omsorg som man lägger ner lönar sig på sikt.

Stenbockens tecken är det maximala tecknet för materiella manifestationer, liksom affärer och ekonomi, handlar också om: grundning, politiska frågor, erkännande, organisationer, ambitioner, social status och respekt. Den här nymånen är bra om man vill ställa in mål, initiera projekt och göra ett seriöst engagemang för att uppnå framgång, bl a ekonomiska och karriärsmål.

Stenbockens energi ger integritet, disciplin och ansvar för att uppnå detta. Så, om man har problem med utgifter och behöver en budget, så är denna nymånes energi bra. Det är ett bra läge att använda dess energier till nya planer som har med det att göra.

Nymånens budskap är respekt för vishet eller auktoritet. Att uppskatta förvärvad kunskap och visdom genom prövningar och hur vi kan dra nytta av den. Bl a genom vår roll i samhället.

Stenbockens väg är jord- och bergartad. Den luktar jord och grus och är mineralrik. Det är dags att "så drömmar" där. Det är dags att så dem: Att föreställa sig dem.

Stenbocken filtrerar världen genom uppsatta mål och fokuserad ambition, och det är vi som bestämmer hur högt vi vill klättra. Om man är utbränd eller överväldigad, kan det vara dags komma fram till ett bättre system. Om man känner sig stabil och säker på sin bergsväg leder stenbocken oss i rätt riktning.

Allt som är seriöst gynnas. Kontrakt som görs vid denna tid är långvariga.

Denna nymåne kan medföra en viss negativitet om man är benägen till det och visst är det möjligt att en del kan känna sig ensamma under denna nymåne… MEN: det är i så fall är en signal om att ta itu med det… Om man testas beror det på att Stenbockens gränssättande ber oss att bli tydliga om vad vi verkligen vill ha. Sätter gränser för det vi inte vill ha och bejaka det vi vill ha! Vad ska vi säga "ja" till? Vad behöver ett tydligt "nej"?

Stenbockens nymåne kan hjälpa oss att göra en ny plan grundad på realism, tydlighet och målmedvetenhet. När vi sedan flyttar in i Vattumansäsongen kan vi ta den här planen och göra den ännu mer visionär, så att vi kan bli förvånade av den intressanta verklighet vi skapat …

GOD JUL & GOTT NYTT NYMÅNE ÅR 2023

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Viktiga aspekter och tolkning

OBS: det viktigaste transiterna för Månen är dess exakta aspekter, inte aspekter mellan andra himlakroppar. Det finns det en allmän månadstolkning för det - se nedan).

Hur vi påverkas av – upplever - energin från fullmåneaspekterna beror på hur - och om - de påverkar det personliga horoskopet. De har oavsett en viss allmän inverkan.

Det finns mäktiga energier från Jupiter att packa upp denna julnymåne. Nymånen faller vid 1 grad Stenbocken precis efter att ha bildat en spänd – om än aktiverande – kvadratur med Jupiter i eldiga Väduren. Denna gigantiska planet, som tenderar att förstora allt den kommer i kontakt med, har precis flyttat in i Vädurens tecken den 20 December. (Tänk tillbaka på Maj för en känsla av vilken del av livet som påverkas mest av dess tid i början av Väduren.)

Kvadraturen mellan Månen i Stenbocken och Jupiter i Väduren kanske inte sätter saker i rullning så det “rockar” eller dundrar till, men det kan nog ge en känsla av att det är bråttom med att initiera något som kan få en lyckosam utdelning. Det kan dock ge mindre urskiljning när det gäller vad man sätter igång. Det kan vara litet av ett “lotteri”. Men friskt vågat – hälften vunnet kan man ju förvänta.

För det är en förväntansenergi hos Jupiter i Väduren som kan sporra den mer allvarsamma energi hos Nymånen i Stenbocken. Så kanske i ett försök att spika resultat förr snarare än senare, så kan man överdriva eller överskatta läget just nu.

Men man kan nu ta chansen att balansera dessa energier: Vädurs-Jupiter som har bråttom och Stenbocks-Nymånen som kan inverka hämmande av att begrunda vad det kan ge på sikt och om det är värt att ge sig in i det, kanske av negativitet: Så kan man hitta motivationen att sträva från grunden med uppfriskande framåtanda.

Mars, handlingens och energins planet, är fortfarande retrograd fram till den 12 Januari, och Merkurius, kommunikationsplaneten, går retrograd i Stenbocken bara några dagar efter denna nymåne. Båda transiterna ger bra läge för att ta sig tid att vila, reflektera och ge sig själv utrymme att lyssna på sin inre röst innan man rusar framåt.

Den här nymånen inträffar också bara timmar innan Chiron, en komet som anses vara himlens "sårade helare", avslutar sin fem- månads långa retrograd. När den går framåt i självsäkra, fartfyllda Väduren för första gången sedan den 19 Juli, tänk på allt inre arbete som är relaterat till ett område i livet där du brottas med förstärkt känslighet och osäkerhet. Om du har gjort det arbetet, jhar du skapat större självmedvetenhet dessa dagar, vilket tjänar dig när du tar steg för att manifestera din nymåneavsikt.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Fullmånen i ditt personliga horoskops Hus  (= livsområde):

För att se vilket livsområde som aktiveras av fullmånens vibration så kollar man sitt horoskops hus. Där fullmånen befinner sig på graden nu, där vid de graderna i det tecknet kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är en av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop. 

LÄS TOLKNING OM FULLMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Tips om man medvetet vill använda fullmåneenergin

Runt fullmånen kan omedvetna känslor och reaktioner komma upp, t o m minnen från barndom – detta så länge det inte är ”färdigt”. Fullmånetid anses bäst om man verkligen vill ta itu med det.

Att läka med måncyklerna hjälper oss att få tid att lyssna på våra intuitiva jag. Det gör att vi kan dyka ner i djupet av vad vi behöver och låta vår inre visdom tala till oss. Så låt dig läkas med hjälp av fullmånens energi.

LÄS TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER HÄR. 

LÄS TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER FÖR ALLA 12 STJÄRNTECKEN HÄR.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.
”Energi-astrologi” - Del 1 
HÄR
”Energi-astrologi” - Del 2
 HÄR


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar