Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

torsdag 1 december 2022

Astrologisk prognos för December 2022

I Universum
(som vi är en del av) tickar den kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster (s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. Astrologer spårar och tolkar dessa förbipasserande transiter. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO) 

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så solteckenprognoserna (längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Texterna är skyddade av upphovsrättslagen: INFODu som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Skyttens säsong 22/11-21/12

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så befinner sig Solen nu i Skytten som den passerar varje år mellan 22/11 till 21/12 (ca)!

Det sätter vårt kollektiva fokus på globala förbindelser, inspiration och att låta våra röster höras. Det ökar vår längtan efter spänning och att vidga våra vyer. 

Vi kan vara mer benägna att längta, drömma och planera något som ger glädje och vidgar vyerna, nu när den ”myskulna” hösten passerat och den kyligare vintern landat och dagarna är kortare. Nu tänker vi kanske på sådant som resmål eller vad vi kan göra när våren kommer (i bästa ”skyttanda”) vilket lättar upp när det tidigt blir mörkt på dagen.

Vi vill känna oss fria och behöver mer utrymme för att utforska världen. En ökning av toleransen runt om i världen och en mer tolerant syn på andliga och filosofiska skillnader eftersom Jupiter viskar, "de som har sann tro behöver inte pressa den på andra." Många agerar gärna som lärare – delar med sig av sina erfarenheter. Intellektuell stimulering är något annat som vi längtar efter och är upptagna med att göra många olika saker. Rastlöshet.

Vi kan känna oss mer världsliga, inspirerade, filosofiska och kan vara mer benägna att söka sanning och kunskap. Sammantaget kan Skyttensäsongen vara en bra tid till att börja nya projekt, resa, lära sig ett nytt språk, hoppa in i några nya hobbyer!

Skyttensäsongen ger ökade positiva vibbar till alla! Vi kan förvänta oss att känna oss mer flytande, lättsamma och öppna för att ta chanser och det kan innebära att avväga vissa risker. Det är tiden för ökade förhoppningar och förväntan.

Skytten är det sista tecknet i den astrologiska hösttriadens säsong. Därför är det ett muterbart tecken. Muterbar betyder förmågan att förändras, vara anpassningsbar och att tänka utanför ramen. Av sin natur reglerar ett muterbart tecken i slutet av en säsong och i övergången till nästa. Alla lärdomar som lärdes under säsongen behöver nu tillämpas på den kommande. Medan de fortfarande är i en verklighet planerar de redan för nästa. 

Medan solen går genom Skytten är det kalla vintervädret på väg (astrologin föddes under norra halvklotet och även om vi lever i en global värld kan vi uppleva den södra halvklotsenergin i våra dagliga liv, men djupt ner i våra primära gener, vi är fortfarande beroende av vårt nordliga halvklots anor). 

Djupt inuti håller jorden fortfarande fast den sista sommarvärmen, ovillig att ge upp den ännu. Jorden vill behålla fröna planterade på våren och hålla dem varma tills ”graviditeten” är igång och måste skydda och hålla fröna levande och varma. Dessa frön innehåller inte bara nytt växtliv, de innehåller löftet för framtiden. Trävirke uppsamlas och lagras för de kommande vintermånaderna och eldhärdar sätts i brand. Mänskligheten förr visste definitivt att det var eld som skulle säkerställa deras överlevnad genom de kalla månaderna. Utan det skulle de dö. På samma sätt säger Skyttens energi oss att utan andlig eld, kommer våra själar att dö. 
Detta är också en tid av generositet och gästfrihet. Människor dras tillsammans av nödvändighet, ofta runt eldstaden. 

Samtal är vanligtvis intressanta med denna ”solresa” genom Skytten när vi utforskar våra övertygelser – dock kan folk bli dominerande genom att predika att deras syn är "rätt". Att lära sig ett nytt ämne eller språk är ett utmärkt sätt att kanalisera denna energi. Att skapa en visionskort för framtida drömmar är ett annat bra sätt att kanalisera denna energi. Var försiktig för gräset som verkar grönare med denna aspekt. Det är bra att drömma men reflektera över vad som fungerar bra och var nöjd med det. Tankar i det hela taget blir mycket mer optimistiska än vad de har varit i Skorpionen. 

Dessutom kulminerar Geminiderna, en mycket aktiv meteorsvärm i December, varje år kring Lucia, (aktiv period: 7-17 December), främst under natten till den 14e. INFO. Se Geminid Meteor Showers 2017 Animationer HÄR.

Det finns mycket kraft och energi i det eldiga tecknet Skytten! Inte minst eftersom vi varje år runt den 6/12 är i linje med ”The Great Attractor” på 14-15 grader i Skytten, en enorm samling av galaxer och stjärnor som drar saker mot sitt centrum, och den 21/12 varje år är vi i linje med Galactic Centrum vid 26-27 grader i tecknet, en mycket kompakt astronomisk radiokälla i hjärtat av vår galax och ansedd som källan till högre medvetenhet.

Galactic Centrum sägs fungera som en parabolantenn, som riktar gudomligt inspirerad information till de som är mottagliga, direkt till den potentiellt mottagliga grå substansen i hjärnan. Så den här nymånen förmedlar ”högre budskap” om vi hörsammar dem! Vi har alla GC inbäddat i vårt eget personliga horoskop och den plats som denna nymåne äger rum på i ditt horoskop får högre energi/medvetenhet. Det är spännande att veta att den är vid GC och vad som genom det aktiveras.

När Solen precis transiterat GC, kan vi märka att vi ställs inför ”vilt” synkroniserade möten på något sätt. Håll utkik efter tecken på att du är i resonans med högre vibrationsnivåer än normalt. Dessa kan omfatta ökad telepati eller ”Deja vu” upplevelser.

Att ställa in sin potential kan hjälpa oss framåt på den kosmiska resanEtt tips är att gå ut under stjärnorna och göra en ritual, en andlig ”inkoppling” och en jordande balansering. Kanske vi då kan få en stark upplevelse av att stjärnorna finns där med en levande närvaro som ökar vår medvetenhet på ett mycket speciellt sätt. Ja vi kan få uppleva fantastiska energirika nyanser - frekvenser.

Läs om Galactic Centrum HÄR. Detaljerad kartan över vår plats i universum HÄR. Meditera på Galactic Centers energier” - inspiration finns HÄR och HÄR.

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~*

Stenbockens säsong 22/12 - 21/1 & Vintersolståndet

Den sista veckan går Solen över till Stenbockens tecken från ca 22/12 - 21/1. De dagarna speglar det praktiska, ambitiösa och traditionella. Det innebär ett ökat fokus och ett större behov av att vidta åtgärder för att behärska materiella resurser.

Solens rörelse in i Stenbocken markerar också Vintersolståndet, som är årets kortaste dag.
 Det styr oss genom slutet av kalenderåret. Det är en tid av mörker men Solen är på väg att födas på nytt. 

Bladen har förfallit på hösten och till sist går de in i marken, där de ska vänta, suspenderas i den kalla jorden, redo att återfödas på våren. Kölden sätter sig in och börjar penetrera jorden själv. Livet under och över ytan går in i viloläge. 

Förr var det en tid då människor var inomhus, djur gick antingen in i viloläge, fann skydd eller hölls från kylan av bönder (precis som nu). Det var dags att gå in och vänta. Här måste moderns natur respekteras. Det är dags att planera för överlevnad. Livsmedel var tvunget att hålla de långa kalla vintermånaderna. 

På ytan kan det ses som en tid för isolering, död och fördrivning. Ändå är det en del av naturcykeln och här menas inte att döden är slutet, snarare början. Precis som en cirkel fortsätter att gå runt och runt och runt, så gör livet, år efter år efter år och Stenbocken är tecknet som kollar över den cykeln. 

Stenbocken är det 10:e tecknet av zodiaken, det tredje jordtecknet och det första tecknet i den astrologiska vintertriaden. Det finns inga eldtecken i vinterns triad och jorden själv har ingen värme. 

När vi går in i Stenbocksäsongen kan vi använda denna energi för att förbereda oss för det kommande året. Vi kan använda denna energi för att börja tänka på våra mål och visioner för framtiden, och vad vi vill ge lång livstid i våra liv.

Under denna energi uppmuntras vi också att reflektera över vår resa och vår motivation. Vi vill alla hitta framgång, lycka och kärlek i våra liv. Men ibland förlorar vi vår väg. Vi glömmer vad som verkligen är viktigt och vi håller oss på drömmar, visioner och planer som vi har odlat eller inte längre stöder vår högsta själv.

Vi känner mer ansvar och vill få ut det mesta av vad vi har. Tålamod, framtidsplanering (att se långsiktigt) och uthållighet ökar: Varför inte försöka ”klättra till bergstoppen”? Det får ta sin tid.

Under denna energi behöver vi tänka på var vi är på resan och vår motivation för att fortsätta. Vi kan fråga oss varför vi gör vad vi gör och om det finns behov av att pivotera eller byta saker. Varför går vi vägen vi är närvarande på? Vad jobbar vi med? Framgång, pengar, berömmelse, säkerhet, kärlek, acceptans? Om man är olycklig över att klättra på berget, kan det vara dags att ompröva motivationen och fråga varför vi gör saker vi gör.

Vi behöver inte välja det största, bästa berget i skogen att klättra om det inte är det som ringer till oss. Det är acceptabelt att ta det lätta spåret med massor av bänkar och picknickplatser. 

Allt som spelar roll är att vi trivs på vägen. "Livet är en resa som ska upplevas, inte ett problem som ska lösas."(Winnie the Pooh).

God Jul och Gott Nytt astroår!

**************************************

DATUM PLANETASPEKTER DECEMBER 2022
 (världshoroskopet/kollektivt/allmänt) tolkning

Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”:

Uranus går retrograd under hela månaden. Uranus väcker dig att lyssna på din inre röst för att anpassa dig till Kosmos stora ordning.

Merkurius retrograd i Stenbocken mellan 29/12 till 1/1 2023.
O
m Merkurius retrograd HÄR

Mars går retrograd i Tvillingarna 30/10 till 1/1 2023.
O
m Mars retrograd HÄR

Uranus går retrograd i Oxen 24/8 till 1/1 2023) på 18° och 15°

Neptunus går retrograd i Fiskarna 28/6 till 4/12 på 22° och 25°

Runt den 1/12
Venus opposition Mars

Det speglar att manliga och kvinnliga energier kan vara i en viss konflikt. Men energin laddar oss dock med passion och lust, kanske självsäkerhet… Kärleksaffärer kan nu värmas upp till heta nivåer eller för den som är singel, kanske en attraktion kan tändas för någon vi aldrig tänkt oss. Se upp litet för ”blind” attraktion, att passionen styr mer än att det är ”rätt”! Attraktion kan nämligen tändas litet väl lätt denna tid, men kanske också utan att något mer än det sker. Den som hoppas på något spännande kan få uppleva åtminstone något extra denna tid.

En inledning till eventuella olösta problem med ekonomi och kärlek dras fram som tema genom Venus retrograda transit.

Runt den 2/12
Merkurius kvadratur Neptunus

Vi vill nog gärna drömma ”fluffigt”, kanske ”flummigt” och vi är mer benägna att skapa eller uppleva skönhet, att njuta av det som är estetiskt och vackert.

Något vara vilseledande eller svårt att greppa i dialoger, vi kan ana det som inte sägs: Det kan skapa ovisshet, kanske vissa förvirrande omständigheter, så lita inte på alla omkring, för alla har inte rena avsikter. Men de som är helt ärliga, har rena avsikter, kan lita på känslan, följa intuitionen. De kan lita på sitt rena hjärta. Det som medvetet sägs och görs för att vilseleda andra, slår på något sätt tillbaka. Sanningen kommer fram – så småningom - oavsett.

Runt den 2/12
Venus sextil Saturnus

En sofistikerad, känslomässigt cool, ”romantiskt cool” energi. Här finns potential till att stärka kompanjonskap och parrelationer samt att skapa en stabil grund för de som påbörjar en ny relation eller dejtar. 

Vi vill känna oss omtyckta och värderade av någon, vi vill det seriösa och är måna om att lägga ner tid för det som kan få bestå. Lösa relationer står inte högt nu. Nej, allvar och långsiktigt engagemang gäller. 

Vi kan vi komma till beslut som ”behagar” på ”relationsfronten”: En del kan vilja reparera något och stärka en relation. Andra bestämmer sig för att inte försöka. 

Trygghet är nyckelordet!

Runt den 4/12
Venus kvadratur Neptunus

Denna kombination kan skingra vår vanliga energi, så att vi ”hamnar i dimma” vilket gör det svårt att komma någonstans konkret. Dock är vi mer benägna att skapa eller vilja uppleva skönhet, att njuta av det som är estetiskt och vackert och vi kan känna starkare längtan efter romantik…

Den här energin kan också skapa en förvirrande dimma som infiltrerar luften, båda planeterna tenderar att vilja vara idealiska, romantiska och mottagliga. Men tillsammans kan de skapa situationer som gör att vi kan undvika verkligheten som den är och det kan handla om uppfattningar om kärlek och inom relationer. Det kan kännas förvirrande, diffust och ogripbart. Fantasier kan gå över verkligheten. Eller i vissa fall, så kan någon inverka hypnotiskt, och då kan vi tendera att gå vilse i poolerna av någons ögon. Romantiska känslor kan komplicera livet och sätter en del i invecklade situationer.

Men den här energin kan också användas för helande, meditation och kreativa visualiseringar. För artister ger denna aspekt inspiration, kreativitet och fantasi.

Runt den 6/12
Merkurius kvadratur Jupiter

Ökad kommunikation och överenskommelser är mer ”på tapeten”. Dessa tenderar att ha större betydelse och det är en ökning med viktiga nyheter av personlig karaktär. Viktiga diskussioner och förhandlingar äger rum. Men var ändå noga med detaljerna när det handlar om skriftliga saker som att underteckna papper av något slag. Extra medvetenhet i all kommunikation vid denna tid kan bidra till att förhindra missförstånd.

Denna aspekt kan också indikera oroligheter när det gäller rörelse, kanske även en del problem med fordon – men i så fall är det sannolikt något som man förbisett som behöver korrigeras, på djupet… Det är också en tid då vi planerar och tittar på utökade möjligheter, som resplaner och att köpa biljetter.
Även rastlöshet när det gäller planer och att utöka möjligheter, som resplaner och att köpa biljetter tenderar att inte bli exakt som man tänkt. Undvik att slösa denna tid – det kommer surt efter… Var noga med detaljerna när det handlar om skriftliga saker som att underteckna papper av något slag. Extra medvetenhet i all kommunikation vid denna tid kan bidra till att förhindra missförstånd.

Vi kan också räkna med att någon nyhet har större betydelse på det personliga eller i större sammanhang som massmedia.

Men Jupiters läge nu, varnar också för att ”tro på allt”, så se upp för propaganda utan grund och dåligt underbyggda nyheter! Och undvik att själv falla för frestelsen att överdriva.

Den 6/12 (-12/2 2023)
Merkurius går över till Stenbocken

Det ökar förmågan att kunna organisera vår hjärna bättre för ökad produktivitet. Vi kan också använda energin för att kommunicerar bättre, klokare och allvarligare med myndighetsfigurer. Saker blir väldigt seriösa. Vi blir uppmanade att verkligen sakta ner och ta en titt på våra långsiktiga mål, ambitioner och var i världen vi känner att vi hör hemma. Det är en tid att göra dessa beslut på egen hand utan att någon annan påverkar oss. Vår kommunikationsstil kan få ett mycket mer metodiskt tillvägagångssätt och vi kan se sakerna mycket mer svartvitt. Behovet av att avdela och strukturera hur vi hanterar situationer är starkare. Använd denna energi genom att bygga upp ordning och struktur i och planera en framtid som kommer att betala sig som en investering. 

För att få en bättre förståelse för hur denna Stenbockenergi påverkar, titta på det personliga horoskopet och huset där Merkurius i Stenbocken passerarr för en mer personlig förståelse. 

Runt den 7/12
Solen quincunx Uranus

Det kan ge litet spänd energi. Att vara mån om att slappna av och hålla lugnet när det ”guppar” eller är litet spretigt” i tillvaron. En uppbyggnad av energi kan kännas spännande men också litet oroligt. Om en känsla av förestående förändring byggs upp så är tipset att följa intuitionen. Det är emellertid denna uppbyggnad av energi som får oss att söka mer frihet och kreativt självuttryck.

Någon eller något kan frammana en vilja att nu ändra på rutiner, beteendet eller planer. Var flexibel när det handlar om de förändrade förhållandena eller omständigheterna. Gå med flödet och inte mot det för att passa in. Att göra något på ett annorlunda sätt kan göra hela skillnaden, vilket gör livet enklare. Vi ska dock inte gå för långt eller göra det som är för vågat, för det kan ”kantra” och då behöver kanske en del av det hela tas om från början igen – lösas om.

Den 8/12
Fullmånen kl 05:09:48, 16°01' i Tvillingarna

Fullmånens tolkning ska ses som ”fingervisning” och inspiration. Vi kan välja hur vi kanaliserar energier (Om) så hur energier inverkar personligt beror på flera faktorer, bl a var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. Men vanligtvis berörs mest de vars horoskop mottar starka aspekter, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

Historiskt använde indianer (och andra naturfolk) ”smeknamn” för fullmånar för att lokalisera årstiderna. Se namnet på fullmåne för varje månad på året och deras betydelse NFO

Varje fullmånes energier är olika, bl a p g a det stjärntecken den då befinner sig i. Dess krafter drar fram det undermedvetna och eventuella smärtsamma minnen. Sårbarhet ökar, instinkter bli starkare och vår energi ökar, vilket bl a kan ge oro. Den är månfasernas fulländning och anses vara bäst om man medvetet vill använda månenergin för ökad känslomässig balans. INFO HÄR & HÄR

Det föränderliga lufttecknet Tvillingarna har tonvikt på bollandet av motsatta idéer, den energi som präglar tecknets dubbelhet. Här finns två, ofta motstridiga sidor och man kan aldrig veta vilken man kommer att möta: Under tvillingfullmånen kan en ”dubbelhet” därför stimuleras i kontakter mellan människor: Å ena sidan utåtriktad och kommunikativ energi. Å andra sidan inåtvänd, rastlös och även obeslutsam energi...

Tvillingfullmånens energi inspirerar oss till att vara litet ”Wild & Crazy”: att släppa det tunga och känna oss och vara litet som fjärilen som flyger från blomma till blomma: mer livfulla, pigga, alerta, rörliga, lekfulla och nyfikna och kan även väcka ”vetgirig” längtan, likaväl som vi nu kan få glimtar om den ständigt föränderliga sanningen.

Under tvillingfullmånen är vi mer öppna för att ta in nya vyer och idéer. Det är också en tid då vi vill dela idéer. Vi är mer lyhörda för verbala nyanser. I någon mytologi föddes (skapades) tvillingar under dialog, så det är tid att uttrycka vad som finns i sinnet och i hjärtat till någon, för att skapa samverkan mellan yin och yang - dualism. Det är lättare att knyta kontakter, för behovet av ny stimulans ökar. Men - man kan faktiskt känna sig nöjd med en intressant bok…

Tvillingens härskare är Merkurius, gudarnas budbärare, som hjälper oss att vara snabba både i sinnet och fysiskt. När ”gudarnas budskap” kommer genom fullmånen så kan vi genom kommunikation och/eller tankar lättare nå känslomässig förståelse eller tolka känslor. Det är nu vi lättare får överblick. Så det är en bra tid att säga sin ärliga åsikt. Det är nu vi kan kommunicera med känsla.Vi kan även få speciella nyheter, besked eller information via t ex e-post, telefon eller post.

TOLKNING OM FULLMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR.
TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER HÄR. 
TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER FÖR ALLA 12 STJÄRNTECKEN HÄR.

Runt den 8/12
Solen opposition Mars

Kanske vi är litet extra ”humöriga” och det andra behöver bara ”nudda vid” reaktionsknapparna för att vi ska reagera. Någon kan kliva på tårna utan att ens inse det… Men om vi är medvetna om denna energi, så är det lättare att styra den och undvika känsloutspel.

Att skriva i en dagbok, spela in drömmar eller göra något annat som ger uttryck för frustration kan vara en väg.

En del gamla, omedvetna känslor kan komma upp.

Denna energi är som bäst om man sätter upp mål och börjar lägga de första krafterna på att påbörja dessa mål.

Runt den 9/12
Venus kvadratur Jupiter

När den expanderande Jupiters energi hamnar i ett spänningsläge till gudinnan Venus, så kan attraktion märkas litet ”överallt” luften… Kanske yttrar energin sig mest som rosa ”luftbubblor”, överidealiserande och en benägenhet att strunta i detaljer, vilket bäddar för att en del tenderar att ”falla” för ”vem som helst... Men samtidigt är det kanske en ”kick” att det kan finnas en massa romantik/svärmeri som ligger i luften… Även om attraktion kan väckas litet ”här och där” denna tid, utan att något mer sker, så var mån om att ge tillbaka positiv energi genom att vara den som är någon annans charmiga gensvar eller källa till glädje. Befintliga kärleksaffärer kan nu värmas upp till ”bubblande” nivåer!

Låt balans och harmoni vara ledstjärnan nu, vad som än sker!

Den 10/12 (-3/1 2023)
Venus går över till Stenbocken

Venus planeten för attraktion, relationer, självvärde och pengar i Stenbocken tenderar att göra att kärleksfrågor för en mer allvarlig och praktisk ton. Relationer, attraktion, värderingar och hur pengar tjänas ges en mer seriös granskning. Kanske självvärdet och vad man uppskattar som är njutbart och vackert i tillvaron. Inte minst beror det på att vi har både Saturnus och Pluto där som får ”samvaro” med Venus, och dessa två planeter betyder allvarliga affärer. Sammantaget kan vi bli ombedda att se djupt på vilka gränser och strukturer vi har när det gäller hur vi närmar oss attraktion eller hur vi ser på nära relationer. Har vi en bra ekonomisk sparande plan för vår framtid? Förhållanden från ”förr” kan naturligt uppstå, eftersom Venus passerar södernoden och Pluto. Kanske finns det några mönster vi behöver släppa när det gäller venusfrågor. Vi kan alla gå igenom någon form av djup transformation med denna Venus-Pluto och Södra Noden-konjunktion.

Runt den 12/12
Solen sextil Saturnus

Denna aspekt ger ökad stabilitet. Samt möjlighet att arbeta mer fokuserat. Här antyds en dos envishet och måttlighet som är till konkret hjälp och ger oss att ha styrkan att planera och sikta framåt. Ja, att våga oss på att börja klättra till en bergstopp, d v s en vilja att uppnå höga mål och ambitioner.

Detta är en källa till tydlighet. Vi känner mer självdisciplin och självförtroende, så det är lättare att ta större ansvar för våra handlingar, och åta oss våra åtaganden med ökad känsla av värdighet.

Bra energi om man jobbar med någon uppgift eller något projekt, vilket kräver både fokus och arbete. Nu är det verkligen läge att reda ut saker för att komma vidare mot viktiga framtida mål. Viktig kunskap kommer lättare på plats!

Runt den 14/12
Solen kvadratur Neptunus

Händelser eller andra människor kan orsaka känslor av ”kaos”, oklarhet och/eller besvikelse dessa dagar. Det kan ge känslor av osäkerhet, skuld eller känslor av ursäktande, kanske ett ”undvikande” agerande. Energin har ett utmanande inflytande som gör att egokonflikter, rädsla för konkurrens och att dra nytta av vänlighet och medkänsla kan te sig förvirrande:
Tänk på att det finns också då en ökad mottaglighet för ”sken som bedrar”, t ex bedrägeri eller oärlighet från andra som vill utnyttja ”godhet” eller ”snällhet” eller helt enkelt de som ter sig ”svaga” (rädda), t ex och man bör också undvika sådant agerande själv då det kommer tillbaka, förr eller senare…(karma).

Att se bara det bästa hos människor och därmed bortse från annat, eller inte gå efter intuitionen, ökar benägenheten att bli desillusionerad eller besviken just nu – eller snart då energin avtar och saker ter sig mer ”klart” (avslöjat = Neptunus-dimman är borta).

Det här är inte heller den bästa tiden för konkurrenskraftiga saker som affärsrelationer eller förhandlingar. 

En sådan här Neptunusaspekt kan också tyda på tendenser till skvaller, skandaler, hemligheter och lögner. Det kan ske sådant som undanmanövrar, oklarheter, missuppfattningar och liknande, vilket då innebär att det viktigt att använda intuitionen. 

Enligt astrologins sätt att tolka Neptunus aspekter, så har den som har ett rent (=Neptunus högsta vibration) och ärligt hjärta (=Solens högsta vibration) lättare för att ”se igenom” oärlighet (”för klarhet leder till klarhet”). Men den som inte har ett ärligt hjärta har svårare för att ”se igenom”. Det är viktigt nu att vara tydlig och ärlig om sin egen avsikt.

Denna neptuniska energi kan på det personliga planet ge tvivel, självtvivel, kanske förvirring där en gång fanns totalt förtroende och trygghet. I ett sådant läge är det till stor hjälp att man ”tankar in” energi som skapar inre tillit och skön energi - t ex genom att affirmera eller meditera på det man önskar uppnå inom sig själv.

Det bidrar till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och djupare förstå vad som behöver förändras i våra liv.

Eventuella känslomässiga problem kan speglas av Neptunus hos de som är mycket känsliga och sårbara till sin natur. En del kan känna av osäkerhet och modlöshet.
Tipset är då att mysa med ett tänt ljus och meditera på att nå klarhet och inre frid eller lyssna på musik som känns inspirerande. Den som medial kan också ställa frågor om vad kropp, själ och ande behöver! Det är lättare att få exakta svar denna tid och/eller att arbeta med ”lösa upp Mayans illusioner” (som ju är Neptunus högsta – gudomliga - roll)!

Runt den 16/12
Merkurius quincunx Mars

Nu är det många som talar klarspråk och vi kan märka att det är extra ”debattanda” omkring oss. Det kan finnas tendenser till mentala strider. Det finns mycket som många nog vill komma till tals med och vissa saker som hållits “undan” kan nu komma fram. Andas djupt och räkna ”en två.. tre…” varje gång ilskan börjar arbeta upp sig – om det inte är väldigt befogat att säga ifrån! Det är ibland är klokare att vänta lite och avvakta, än att handla på ren impuls och ångra sig efteråt. Ha lite is i magen nu. 

Runt den 17/12
Merkurius trigon Uranus

Denna harmoniska aspekt ger många nu ett mer ”fritt tänkande”, då den här energin tenderar att sätta fart på tankar på ett uppfriskande sätt. Många vågar nu ”tala ut” ur skägget.

Vi kan få mer mod att uttrycka oss på ett mer intressant, eller rentav spännande sätt. Räkna med givande dialoger! Vi kan plötsligt upptäcka nya intresseområden som väcker nyfikenhet och kreativa idéer. Vi kan få oväntade och inspirerande idéer, ett plötsligt nytänkande och utopier är sannolikt.

De som tar vara på idéer genom att skriva ner dem, och använda dem konstruktivt kan sedan inspirera andra till nytänkande. De som är helt inne på den kosmiskt upplysande vägen, kan uppleva speciella insikter, vilket då är ett nytt steg på upplysningsvägen – en ”magiskt andlig rikedom”. Många kan uppleva dessa uppvaknandeinsikter som förvånande på ett energigivande sätt (ungefär: aha, nu förstår jag). Plötsliga speciella visioner om framtiden är sannolikt.

Runt den 19/12
Venus quincunx Mars

Det tenderar att öppna till passion och lust. Det skapar längtan efter romantik. Om det inte finns någon speciell i vårt liv eller i horisonten kanske en attraktion tänds till någon.

Det är som om vi har sensuella känslor som vi släpper ut i världen, och det spelar nästan ingen roll vem vi når! Men det spelar ingen roll när denna energi är över.

Frustration kan uppstå om vi inte kan uttrycka denna energi, det kan vara överväldigande och orsaka konflikter. Det är bra att vara så kreativ som möjligt så att vi kan hitta ett utlopp för denna intensiva energi. Det är inte en bra tid att starta nya relationer om vi vill att de ska hålla.

Den 20/12 (-16/5 2023)

20/12 2022 Jupiter går framåt igen, och tillbaka in i Väduren HÄR
16/5 2023 Jupiter går nu från Väduren och in i Oxen (INFO KOMMER I BÖRJAN AV MAJ 2022 - kolla i bloggen då).

Den 21/12
(-20/1 2023)
Solen går över till Stenbocken

Läs om det ovan.

Runt den 22/12:
Solen kvadratur Jupiter

Kanske många känner sig litet rastlösa eller otåliga nu? Kanske en del börjar ”smida” planer, men vet att energi och resurser inte finns på plats ännu för att göra det till verklighet eller framgång. Ja kanske vi vill mer än vad som är möjligt just nu, men ta ett djupt andetag, räkna till tio och tänk igen. De alltför optimistiska känslorna vi kan ha under denna transitering kan leda till att vi hoppar in i något innan vi verkligen är redo…

Detta är en transitering av kort varaktighet som händer en gång om året, men det är en ”tryckpunkt” som kan få många att ta chanser och ”översträcka” sig själva på ett sätt som man eventuellt kan ångra senare...

Solen stimulerar Jupiters expansiva energi, så just nu är vi nog mer eller mindre angelägna om att visa världen exakt vad vi har att erbjuda. Problemet är att det finns en tendens här att erbjuda mer än vi verkligen kan leverera när det kommer till ”kritan”, kanske många ”hugger” efter mer än vad som är möjligt att tugga – eller överdimensionerar sig själv och sin förmåga – en del kan kanske vara mer ”benägna att skryta” eller liknande.

Känsla av missnöje kan få oss att söka stimulering. Så se upp för "behovet av mer". Solen kvadratur Jupiter vill expandera på ett kreativt sätt men (vi) kan känna en slags blockering och egot försöker kanske att täcka sådana känslor av frustration genom att ersätta med någon form av stimulering, till exempel hög musik, alkohol, mycket mat eller för mycket sällskap… Detta gör ingenting för att hjälpa oss gå vidare i vår strävan!

Så, varva ner och undvik att ”ta ut svängarna” för mycket just nu.

Runt den 22/12
Venus trigon Uranus

Den här energin kan liva upp inaktuella eller stillastående situationer och vi kan känna för att prova någonting nytt gällande allt från hobbys, nöjen, kreativitet till… romantik. Vi kan känna att vi vill bort från tråkiga rutiner. Inte minst då vi lättare ”distraheras” av något nytt som känns spännande.

Det här är en bra tid att umgås, att kanske plötsligt ordna en fest eller ge sig ut på shopping. En bra tid att göra sådant som att styla håret eller piffa upp sin garderob… kanske göra trevliga fynd - som några exempel.

De kreativa kan uppleva konstnärlig och musikalisk frihet och stimuleras till att utforska olika former av konst.

Vi tenderar att vara öppna för utbyte av idéer och att vara mer spontana och längta efter mer spännande former av nöje: Det i sin tur ger möjligheter att stöta på nya och intressanta människor. Vi kan lockas till och locka människor olika de vi annars träffar på… t e x andra kulturer eller livsstilar.

Den som har partner kan uppleva överraskningar och/eller insikter som rör relationen. För de som är ensamma, ökar denna transitering oddsen till åtminstone någon flirt – kanske en elektrisk typ av attraktion. Så det är sannolikt med ett överraskningselement som kan skapa en gnista: De som är andligt ”uppkopplade” kan uppleva ett kosmiskt flöde. 

Få ut det mesta av denna energi genom att hålla ögonen och hjärtat öppna men utan förväntningar. Denna transitering innebär att vi har ett utmärkt läge att lära oss något om energier, genom att låta den arbeta med sin ”magi” utan att vi försöker kontrollera resultatet.

Det sägs allmänt inom astrologin att den kan ge en chans till en ”öppningsflöde” gällande pengar, men det kan också handla om vad vi ser som värde på något annat sätt.

Den 23/12 2022
Nymåne kl 11:17:56 (S) Supermåne Stenbocken 1°32 '

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”. Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Nymåneprognosen är menad som inspiration. "Energi är neutral tills den riktas" (Om). Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i, har Ascendent eller Månen i nymånetecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

Stjärntecknet som nymånen vistas i visar oss ledtrådar och nu är Solen och Månen sammanfogade i Stenbocken. Med dessa två sammankopplade i detta stjärntecken präglas denna nymåne av jordens element vilket ger stabiliserande energi som förstärker vår jordiska förankring och förmågan att fokusera.

Det är det mest målorienterade tecknet i zodiaken. Det ger ökad benägenhet för verklighetsförankrade mål och som kan manifesteras och fungera på lång sikt. Tecknet står för ambition, disciplin, ansvar, gränssättande och självbehärskning – och som följd av det kan vi nå långsiktiga resultat. Något som ger bestående och hållbart värde. Man vet vad man har och vad man kommer att få.

Stenbockens tecken representerar även prövningar och hinder och viljan att ta sig över dem, att övervinna begränsningar. Och också ofta de hårda lärdomarna som skänker både ödmjukhet och vishet.

Detta tecken symboliserar klättringen upp till toppen av berget. Denna klättring är uppnåendet av uppsatta mål och också framgång genom envist arbete. Så denna nymåne är en perfekt tid för att satsa på konkreta mål, då energin verkar för att på sikt verkligen manifestera dem. Både materiella och känslomässiga investeringar som vi spenderar tid på får draghjälp. Den tid och all omsorg som man lägger ner lönar sig på sikt.

Stenbockens tecken är det maximala tecknet för materiella manifestationer, liksom affärer och ekonomi, handlar också om: grundning, politiska frågor, erkännande, organisationer, ambitioner, social status och respekt. Den här nymånen är bra om man vill ställa in mål, initiera projekt och göra ett seriöst engagemang för att uppnå framgång, bl a ekonomiska och karriärsmål.

Stenbockens energi ger integritet, disciplin och ansvar för att uppnå detta. Så, om man har problem med utgifter och behöver en budget, så är denna nymånes energi bra. Det är ett bra läge att använda dess energier till nya planer som har med det att göra.

Nymånens budskap är respekt för vishet eller auktoritet. Att uppskatta förvärvad kunskap och visdom genom prövningar och hur vi kan dra nytta av den. Bl a genom vår roll i samhället.

Stenbockens väg är jord- och bergartad. Den luktar jord och grus och är mineralrik. Den skuggas ett ögonblick när Solen och Månen möts och skapar en (delvis) förmörkad nymåne. Men drömmar om var vi vill fortsätta på vår livsresa är inte i skuggan. Det är dags att så dem: Att föreställa sig dem.

Stenbocken filtrerar världen genom uppsatta mål och fokuserad ambition, och det är vi som bestämmer hur högt vi vill klättra. Om man är utbränd eller överväldigad, kan det vara dags komma fram till ett bättre system. Om man känner sig stabil och säker på sin bergsväg leder stenbocken oss i rätt riktning. Allt som är seriöst gynnas. Kontrakt som görs vid denna tid är långvariga. 

Denna nymåne kan medföra en viss negativitet om man är benägen till det och visst är det möjligt att en del kan känna sig ensamma under denna nymåne… MEN: det är i så fall är en signal om att ta itu med det… Om man testas beror det på att Stenbockens gränssättande ber oss att bli tydliga om vad vi verkligen vill ha. Sätter gränser för det vi inte vill ha och bejaka det vi vill ha! Vad ska vi säga "ja" till? Vad behöver ett tydligt "nej"?

Stenbockens nymåne kan hjälpa oss att göra en ny plan grundad på realism, tydlighet och målmedvetenhet. När vi sedan flyttar in i Vattumansäsongen kan vi ta den här planen och göra den ännu mer visionär, så att vi kan bli förvånade av den intressanta verklighet vi skapat ...

Supermåne (perigeum/Moon’s perigee/Lunar Perigee INFOinnebär att Jorden, Månen och Solen är i linje, med Månen, då Månen är som närmast eller nära sitt närmaste avstånd till Jorden i en viss bana. Den ursprungliga definitionen Supermåne myntades av astrologen Richard Nolle 1979.

På praktisk nivå, säger Nolle och andra astrologer att den starkare gravitationen mellan Månen, Solen och Jorden när det finns en Supermåne, också ger ökad risk för hårt väder eller seismisk händelse. De innebär ökade jordbävningar, vulkanutbrott och stora tidvattenstörningar. Vissa stjärnskådare har observerat att supermånar har sammanfallit med jordbävningar orkaner och andra naturkatastrofer. Det påståendet finns det olika åsikter om - för och emotinfo 1 2.

Astrologiskt sett återspeglar supermånar en intensifiering av månenergin. Enligt Nolle kan man i några dagar före, under och efter Supermånen känna sig luddig eller har svårt att fokusera.

När det gäller en supermåne, kan man känna sig extra fokuserad på människor och relationsproblem kan komma till en kokpunkt… Kanske är det som ”i ovan, så i nedan”? Om det ”drar i tidvattnet” och stormar runt oss kanske vi påverkas? Då är det dags att skapa balans!

TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR 
TIPS OM RENANDE NYMÅNEMEDITATIONER HÄR 

Runt den 25/12.
Merkurius sextil Neptunus

Det kan göra oss mer benägna att drömma. Vår fantasi kan faktiskt förändra vår verklighet om vi gör något konkret av dem. Samtidigt finns här en kreativ potential. Konstnärer kan nu känna sig särskilt välsignade och andligt arbete är gudomligt inspirerat. All slags konstnärligt/kreativa sysslor gynnas vid denna tidpunkt. Bra aspekt nu om man vill fånga det vackra genom att fotografera. Denna aspekt ger också intuition och inspiration kopplad till tänkande, tal och kommunikation – om man är öppen för ”spirit” – inspirationen som kommer från det högsta.

Runt den 28/12
Venus sextil Neptunus

Det ger en benägenhet för dagdrömmeri och behov av avkoppling. Överlag känns det mer behagligt. Med denna harmoniska aspekt aktiv kan många dessutom längta efter och lättare uttrycka mer romantik, medkänsla och intuition i relationer. Singlar kan känna en längtan efter ”vacker och själslig kärlek” ett mer ”andligt band”. Det är en bra tid för ”dating”. De som mediterar kan känna en närmare kontakt med gudomligheten, en känslomässig och andlig koppling till hela skapelsen - ovillkorlig kärlek. Nu finns också potential till större fantasi och känsla för det vackra, sköna och konstnärliga. För artister ger denna aspekt ett starkare flöde av inspiration, kreativitet och gynnar god smak.

Runt den 29/12
Merkurius konjunktion Venus

Denna konjunktion hjälper oss att uttrycka oss balanserat, att kommunicera trivsamt och skänker oss ökad social kompetens vilket hjälper många att hitta en kompromiss och en fredlig lösning vid eventuella konflikter. Det är bra för förhandling, att se andras synpunkt, vi är mer finkänsliga och intonade. Det medverkar till att öka vår taktfullhet, behov av frid. Vi läser gärna om och tar lättare in det vackra i omvärlden och vill uttrycka det vackra.

Det går lättare att uttrycka tillgivenhet. Det är därför en tid då många har lättare för att slösa med charmiga ord, taktfullhet. Så, viska söta ord i rätt öron… Men energin kan också ge tendenser till ytlighet…

Det här är även en fin aspekt för sociala kontakter, så nu kan vi nog möta fler trevliga och sällskapliga människor?

Nu får många behov av att säga saker direkt ur hjärtat, t ex och Venus läge gör att det går smidigare och att det blir mjukare klor, om man säger så.

Runt den 30/12
Solen quincunx Mars

Energin gör oss litet konkurrenskraftiga och också kanske irriterade, lätt frustrerade av eventuella förseningar. Det antyder inre och yttre konflikter, mindre obalanser och kanske litet smådrama när olika viljor vill nå fram. De som är auktoriserade eller har ledaregenskaper kan försöka bestämma och det kan leda till egokonflikter. De som redan är otåliga och nervösa kan reagera snabbare på tecken på provokationer. Andra och omständigheter som inträffar kan få många att försvara sina förhoppningar och drömmar, och det är okej för vissa att vara på vakt under denna period. Undvik dock att uttrycka egot och att skapa konflikter. 

Gott Nytt astroår!

********************************************

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.

”Energi-astrologi” - Del 1 HÄR

”Energi-astrologi” - Del 2 HÄR

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar