Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

måndag 3 juli 2023

Norra Noden till Väduren den 17/7 2023-11/1 2025 – Ett skifte för vår själsliga utveckling individuellt & kollektivt.

Noderna byter åter igen tecken, vilket de gör ungefär var artonde månad. Så efter att ha verkat i Oxen och
Skorpionen, verkar de i Väduren och Vågen mellan 17/7 2023-11/1 2025. (Tabell som visar alla byten av tecken mellan 1916-2028 HÄR).

Månens Noder (Månens knutpunkter, Månnoder) hänvisar till Norra Noden (uppåtgående) och Södra Noden (nedåtgående). Dessa är inte planeter utan matematiska punkter på himlen som visar var Månens väg passerar/korsar Solens väg (kallad "ekliptikan" Info)

Månen Noder finns alltid i motsatta tecken, vilket återspeglar den astrologiska ”pelarpolariteten”. I vedisk astrologi kallas de Rahu och Ketu, Drakens huvud och svans.

Ungefär var artonde månad ändrar Månens Noder tecken. Dessa uppfattas som motsatta krafter mellan det som är bekvämt och utmanar. Norra Noden pekar mot den riktning vi bör utveckla. Den handlar om de utmaningar vi har och de livslektioner vi behöver lära oss i det här livet. Södra Noden hänför sig till vår komfortzon” och pekar bort från” vad vi inte behöver rikta in oss på, men som finns där ”som bas”.

När månknutarna ändrar tecken var artonde månad sker ett globalt skifte!

Den Norra Noden i Väduren ger oss bl a utmaningen att utöva vår personliga kraft och utveckla vårt inre självförtroende.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Texterna är skyddade av upphovsrättslagen: se HÄR. Publicera gärna citat från dessa texter och ange då källan med länk.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Nu har Oxen och Skorpionen gjort sitt under ca 1.5 år och Norra Noden i Väduren och södra Noden i Vågen tar istället vid den 17/7 2023. (Det är första gången sedan 2006-06). Noderna stannar i Väduren och Vågen till 11/1 2025. Om Norra N i Tvillingarna HÄR. Om Norra N i Oxen HÄR. 

Ja, under en tid av arton månader (18/1 2022-18/7 2023) har Norra Noden huserat i Oxen medan den Södra Noden huserat i Skorpionen  under en resa som bör ha utvecklat en balans mellan det djupt själsliga (Skorpionen) och andliga med det materiella (Oxen). Det har växt fram behov av att släppa vissa bindningar med andra, där intimitet inte längre gett något, till förmån för att utveckla mer jordisk sensualitet och kraft. Det kan ha känts som en ”dragning” mellan det praktiska och mystiska, det förnuftiga och det andliga under den här tiden.

Oxens koppling till trygghet och komfort, utifrån Skorpionens teckens erfarenheter har inspirerat till mer anslutning till jordiska, fysiska saker, som naturen. Vi har sökt oss bort från ”ekonomiska handbojor”, framför allt när det gäller gemensamt ägande, eller att förvalta åt andra. Vi har lärt oss lita på egna resurser för att lösa ett problem eller bedriva ett åtagande. Många har arbetat för att bli och vara självförsörjande, som ett större behov än att använda pengarVi har inspirerats till att frossa i naturens rikedomar. Vi vet ju att framtiden sträcker sig framåt med ett löfte om fortsatt glädje, eftersom jorden förnyar sig och fortsätter att ge. Vi har lärt oss att vara nöjda med vad vi har. 

Så förhoppningsvis har vi med oss en mer "jordande känsla", trygghet inför framtidens naturliga resurser, som värderingar och sätt att se på livet ”då, nu och sedan”- när Noderna nu träder in i Väduren och Vågen, och kommer med ny universell energi under 2023.

Väduren och Vågen är det stora astrologiska temat som kommer att påverka den totala energin på ett nytt sätt, såväl som för var och en av oss specifikt mellan 17/7 2023-11/1 2025.

Och så en sak till innan vi går vidare: 

En av många saker som astrologer argumenterar om är om man ska använda ”Medelnoden” eller "True Node". Det är den genomsnittliga medelberäkningen som är ”Medelnoden” för Norra Noden (som jag använder), men vissa astrologer använder ”True Node” (”sanna noden"). 

Astrolog Steven Forrest har skrivit en artikel om noderna. Steven säger att skillnaden mellan positionen för ”Medelnoden” och ”True Node” är liten och att han använder ”Medelnoden” och att hans anledningar är praktiska mer än teoretiska. Se artikeln HÄR.

Nedan följer grundläggande kunskap om Noderna. Om det är tråkigt att läsa, rolla vidare till tolkningar…

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*

Vad representerar de astrologiska Noderna?

Många lever ofta sitt liv och tror att det inte finns någon riktning eller karta, när det ju finns tecken längs vägen för vår jordiska resa. Noderna kan hjälpa oss att hitta vår väg om vi råkar vara ”vilse” och ge vägledning när vi söker en sådan. 

Det finns naturligtvis fler sätt att upptäcka vårt livsändamål. För många är det av stort värde att astrologin påvisar den punkt där man känner sig i linje med sitt sanna livsändamål.

Den ”uppåtgående” Norra Noden fungerar som ett vägledande tecken som guidar oss dit vi behöver ta oss för att ”växa in i framtiden”: Den visar vägen för vår själs evolutionära tillväxt, vad vi behöver utveckla. Så den hänvisar till det som ligger framför oss. Den ”nedåtgående” Södra Noden visar den förflutna utvecklingen, själens tidigare tillväxt.

De följande (ca) två åren är det Väduren (NN) och Vågen (SN) som det handlar om (17/7 2023-11/1 2025)!

Norra Noden ”drar oss framåt” och Södra Noden ”drar oss tillbaka”, varför vediska astrologer brukar se den senare (Ketu) som ”dålig” eller gjorde det förr. Från ett mer modernt perspektiv, så handlar det om att se till vad man lärt av ”dåtid” (Södra Noden) något som man ju bär med sig, samtidigt som man bör rikta in sig mot framtida själslig växt (Norra Noden) och även finna en balans mellan de båda Nodernas egenskaper (enligt de stjärntecken de befinner sig i). Visst kan Södra Noden ibland få fram det ”sämsta” i oss, men det visar också var det finns arbete som ska göras för att nå löften om Norra Nodens inkörsport (gateway).

Precis som med Merkurius och andra planeters retrograder ser de flesta astrologer inte bara det ”dåliga” (en del väljer dock att se det ”dåliga”, vilket är en felaktig astrologiskt tolkning – Om det finns att läsa HÄR). Det är bra att det numera frodas ett ”omtänkande” gällande den Södra Noden (och retrograder) bland världens astrologer! Numera handlar synsättet istället om att vi behöver vända oss till vårt förflutna (Södra Noden) för att kunna läkas, detta för att vi därefter ska kunna röra oss mer effektivt mot framtiden! Detta är en viktig del av själens arbete, det är en viktig aspekt för utveckling.

Astrologen Dane Rudhyar har sagt att den Södra Noden inte bara är en plats för ”förfall eller sönderfall”, utan också är vår ”fröliknande omkanalisering” till kreativt uttryck och andlig utveckling. 

De betydelser som tillskrivs Norra- och Södra noden - också till de två hemicyklerna som dessa börjar - härleds från den grundläggande betydelsen som getts i vår civilisation sedan historiens gryning, att varje rörelse riktas mot norr. Rörelser norrut är rörelser mot andan; rörelser söderut är rörelser från andan, vilket kan innebära antingen frigörande av andan mot jordisk manifestation (spirituell inkarnation, offer, fröets fall till marken) eller ett tillbakadragande från andliga värden eller från ett tillstånd av samordning (också, förfall, sönderfall, urholkning av icke anpassade element och motstånd).

Till sist och syvende handlar det alltid om hur medvetna vi är om de kosmiska processernas djupaste mening, samt hur vi därmed ”använder dem”! Så som det var för väldigt länge sedan, i forna dagar, där astrologin praktiserades med kunskap, respekt och medvetenhet.

I vårt personliga horoskop visar Norra Noden på vårt eget, personliga ”öde”. Den beskriver karma, de lektioner vi ännu inte har behärskat. Det är vad vi kom hit för att lära oss, det är avsett att bli (utvecklas till) vår högsta potential. Det kan vara svårare att utveckla vår Norra Nod då vi känner oss mer bekväma med den Södra Noden, som representerar det själen utvecklat och uppnått i förflutna, eftersom det inte finns någon stor utmaning där.

Den Södra Noden upplyser oss om våra tidigare liv och de lektioner vi redan har behärskat. Genom Södra Noden släpper vi människor, platser och saker som vi bär med oss ​​som inte längre behövs, men vars lärdomar bildar ”basen” för den Norra Nodens utvecklingspotential. Södra Nodens tecken och hus beskriver det som sker naturligt för oss, det vi redan har fokuserat på och uppnått. Vill du veta stjärntecknen där du har dina födelse-Noder så se HÄR.

Kollektivt förändras Nodernas fokus för de kommande arton månaderna till Väduren och Vågen polariteten.  Även om Nodernas transiter ofta motsvarar betydande händelser i våra liv så kanske det inte kan igenkännas omedelbart, utan senare kan ses som betydande vändpunkter. 

Längre ner kan du läsa om hur de transiterande Noderna påverkar de astrologiska Husen (=livsområden). Du kan där ta reda på hur energin inverkar i ditt eget astrologiska Hus.

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*

Vår evolutionära DNA-spiral och Noderna

Månens knutpunkter (Noderna) sägs vara direkt kopplade till dubbelspiralen i vårt DNA, som representerar Yin och yang, en inbyggd del av systemet för energikällorna som kallas chakras: Syd- och Nordnoden motsvarar chakrana för ”Earth Star” som finns nedanför det första chakrat/rotchakrat och ”Soul Star” som finns ovanför det sjunde chakrat/kronchakrat.

I det personliga horoskopet representerar Noderna DNA som har genetiskt samband med denna livstid och våra kroppar. De representerar våra individuella karman och våra själars specifika behov mot evolution. Och utifrån vårt nya förhöjda perspektiv är vad många misstänkt länge, äntligen klarlagt ... att våra karman inte är skilt från vår familjs karma ... och helandet av vår egen karmiska situation kan läka familjens karma för många generationer bakåt och framåt. Hitta dina egna horoskops noders stjärntecken: HÄR.

När ”ödesnoderna” rör sig genom varje tecken en gång vart 18.65 år har vi också chans att flyttas vidare runt vår evolutionära DNA-spiral.

Norra Noden är vår dharma, den Södra Noden är vår karma. De är områdena inom vår jordiska existens där 5D-jaget gränsar till 3D-jaget och de enda punkterna i det personliga horoskopet som rör sig medurs runt tecknen – på väg tillbaka till källan.

LÄS MER: HÄR, HÄR, HÄR 

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^


Norra Noden i Väduren 17/7 2023-11/1 2025 
Vad betyder det kollektivt?

Den kosmiska klockan som tickar, när himlakroppar och astrologiska punkter följer sina rörelser och bildar himmelska mönster, ger känsla, mening eller budskap för varje minut som går eller för en hel epok. Vi är förkroppsligandet av vårt födelseögonblick och vi representerar var och en av oss ett ögonblick i tiden. Så varje bråkdel av tiden ett syfte. Astrologer spårar och tolkar de kosmiska rörelserna.

Norra Noden som bl a symboliserar en framväxande evolutionär möjlighet för själen, går alltså in i Väduren den 17/7 2023-11/1 2025 och den Södra Noden som bl a speglar den grund vi har för att möjliggöra den utvecklingen, går då till Vågen .

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Vi kommer troligen att inspireras till att lära oss balansera alla slags partnerskap, överväganden och ta ställning med att konstruktivt använda och hantera framåtanda, konkurrens och kanske ilska. Det är en tid att välja sina strider medan man lär sig att stå upp för sig själv. Det en tid då många inspireras till att våga vara självständiga och att stå ensamma. Det betyder också att du lära sig lita på instinkter och att uttrycka oberoende preferenser.

Många kan känna sig manade att övervinna obeslutsamhet av rädsla för att bli avvisad och inte ses som "bra".

Väduren och Vågen är tecknen som symboliserar identitet, självständighet och att veta vad man vill. Norra Noden kan ge impulser till att våga vara den självsäkra pionjären som följer instinkter, är orädd och omfamnar ny början. Inom Vädurens tecken finns självsäkerhet, aktivitet och att ta initiativ. Norra noden här, tenderar att väcka de orädda ledarna något som kan komma i fokus genom att kollektivet lär sig att skapa en balans mellan dessa teman i livet. Energin från Noden i Väduren stärker många att inte bara ge av sig själv till en annan. Norra Noden i Väduren själsliga mission handlar om att utveckla vår individuella identitet, ett "jag"-fokus som vi känner behöver vara förhärskande, genom de erfarenheter vi får denna tid.

Det är en själslig resa där vårt kollektiva och också personliga ”öde” mycket handlar om en resa från medberoende till personlig makt. att utveckla oss mer mot självständighetVäduren bär fram ungdomlig energi, och inspirerar till att börja något nytt eller göra förändringar som stärker självständighet. Det kan också växa fram behov av att släppa livets yta, det ytliga, sociala klättrandet, falska människor där utseende är viktigare än något annat. Nu inspireras vi till komma på vilka vi är i våra relationer.

Efter stora tidigare Vågomvälvningar är Norra Noden i Väduren redo att vara öppen för nya möjligheter som kommer att leda mot högre uttrycksformer när tiden går, eftersom Norra Noden-Väduren vill lägga energi på att nå framsteg - en uppåtgående rörelse.

Tiden innan Norra Nodens inträde Väduren  börjar riktningen kring tendensen att söka materiell trygghet och satsa på det enkla, att att avta för att aktivera en ökad känsla av att "vilja" och vara modigare. Den trygga känslan som bärs med blir en "underton", som vi fått med genom att ha balanserat mellan djupa, intima känslor och att lösa upp ekonomiska bindningar. Något som fått utrymme att växa som ”ödesutveckling” under arton månader med Norra Noden i Oxen.

Nu möter vi istället en tid med Norra Noden i Vädurens tecken som för många kan innebära att man pressas till högre energi till en mer äventyrlig anda, där det kan det finns en längtan efter att våga följa utmaningar kontra överväga risker. Det kanske finns en rädsla för att lämna komfortzonen, men det sker situationer som driver många att ta sig ur den - det handlar om känslan av "slå sig fri".

Norra Noden i Väduren representerar en fas där vi motiveras av önskningar och vad som är spännande. Det väcker självständighet, ledarskapsförmåga och äventyrslust.

**•*~¨*•.¸¸¤¸¸.•*¨~*•¤~****•*~¨*•.¸¸¤¸¸.•*¨~*•¤~**

Vad kan Norra Noden i Väduren innebära på det personliga planet?

Norra Nodens tema i Väduren är vår arton månaders ”Dharmaväg” (ungefär: ”övning/lärdom som leder till lidandets slut”, Info)nu först Norra Noden i Oxen manifesteras, dvs vi bör bl a ha utvecklat en "rot" som känns som en trygg plattform. Vi kan känna oss mer anslutna till jordiska, fysiska saker. 

Det har hos många fått ett mer autentiskt uttryck, och det finns med som ”bas” och är till nytta kollektivt, när vi nu går vidare för att möta Noden i Väduren.

Nu uppmanas vi att utveckla självtillit och modet att skapa vår egen väg genom livet, att odla förmåga att vara självsäker, att ta initiativ och agera för våra egna vägnar och värderingar. Direkthet och självtillit är nycklarna till denna utveckling.

Vår ”ödesinriktning” pekar på att vi behöver frigöra medberoende, att definiera oss själva genom relationer, övervinna obeslutsamhet, och rädsla för att tala vår sanning. Inte alltid hålla balans mellan motsatta idéer, människor och förhållanden.

Tiden mellan 17/7 2023-11/1 2025 är vår chans att slutföra de saker som inte löstes upp andra perioder när Norra Noden likt nu befann sig i Väduren och Södra Noden i Vågen: Sist var 15/4 2003 – 26/12 2004. Försök att komma ihåg vad som hände då, så kanske du kan få en känsla om vad som väntar ca ett och ett halvt år framåt. Tidigare perioder var mellan 12/9 1984 – 5/4 1986 och mellan 26/8 1964-19/2 1966. INFO.

Att känna till husen de är i, hjälper till att upptäcka hur man "aktiverar" dessa syften.

Den transiterande Norra Noden är ett kollektivt manifest, vår uppgift, vår avsikt. Hur kan vi skapa en ny social struktur som hedrar teman som tillhör Vädurens tecken, att tillkalla den energi och det mod som krävs för att distribuera vår utstrålning och uttrycka oss med full kraft och leva mer för nuet. Samtidigt som man balanserat kommunicerar med andra att ta ställning till när man behöver underkasta sig omständigheterna och vara diplomatisk (Vågen).

Vi får ju chansen att flyttas upp en högre oktav av vårt syfte inom dessa teman! Hitta en balans mellan detta.

Vi får näring från Norra Noden genom att engagera oss i dess energi: att rota oss, skapa stabilitet och vara uthålliga. 

Vågens Södra Nods utmaning är att frigöras från ytlighet, undvikande av konflikt, rädsla för ilska. Vågen är också ett diplomatiskt och rättvist tecken som kan kompromissa, vilket passar bra som motpol till Vädurens hetlevrade tecken. Mångas själsarbete är att balansera detta.

Norra Noden i Väduren är inte en vilotid, på ett sätt. Vi behöver arbeta på att bli mer av en ledare, kliva in i vårt " kejsar "-jag och gå bort från att sätta allas behov över de egna och inte tala upp för oss själva.

Ja, Norra Noden i Väduren kallar oss att erövra den sanna Vädursandan - framåt. Med det sagt kan det vara en bra idé att inte backa inför en utmaning eller ett förslag, utan kasta sig in, hoppa in, ta risken... Om man kompromissar för mycket misslyckas man med att utveckla den inre kraften och viljan. Så det är inte en tid att "ge vika" för andras vilja om man vill något annat. Detta är en tid då omständigheter för oss till situationer där vi behöver ta initiativ och stå för oss själva - men med hänsyn till andras beslut. Det handlar om att överväga och sedan fatta mod.

Detta är en tid, då många manas till att våga sig på det som är nytt och obekant och inte vara en förlängning av någon annan, även om det kan vara obehagligt att inte hålla med - det är ofta bara genom konflikter som vi växer- men som nämnts välj dina strider, och strid med elegans (med hjälp av Södra Noden i Vågen). Det kan ju vara bekvämt att alltid ta en medelväg, använda takt och hitta diplomati, men genom att alltid kompromissa kanske vi inte uppnår det som verkligen är bäst för oss, för det kan innebära att offra sina egna behov för andras, kanske likställt sin lycka med någon annans framgångar. Väduren och Vågen -potentialen ger oss chansen att hitta sin egen väg (enligt Husen Noderna är i denna tid samt aspekter),

Hur kan man integrera transiterande Norra Noden i Väduren?

Det är en tid för många att arbeta på "självsäkerträning", att inte bara ta den bekväma vägen, och våga utmaningar. Det är tid att se över varför man har tendenser att sätta andra först, tendenser till passiv aggression, medberoende, undvikande av utmaningar eller varför man alltid är fredsbevarare och inte vågar visa styrka.

Detta är en tid att inte "gömma sig intill någon annan" att inte vara en "birollsaktör", utan det är tid att träna på att våga vara "stjärnan", den som tar plats, syns och hörs på ett självständigt sätt.

Integrera Norra Noden i Väduren och Södra Noden i Vågen

Förslag:

Meditera på den grafiska symbolen för Väduren som representerar djurets horn, också förknippad med grodden som kommer upp ur marken, vulkanutbrott (kraft), källvattnets strömmande (även om det är ett eldtecken är detta kraft).

(Allt Väduren står för, får energi att manifesteras i ditt liv genom mediation på dessa symboler: födelsen idéer, tydliga känslor, styrka, initiering av en handlingar, starten, debuten, invigningen, lägga den första stenen och allt relaterat till ”före”-fasen, innan det första steget.)

Bär röda toner, omge dig med röda toner...

Vi kan behöva lära oss att prioritera egna mål, vara bekväm ensam, kämpa för något man vill och tror på, uttrycka ilska på ett öppet och hälsosamt sätt.

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*

Om du har planeter och/eller vinklar i Väduren och Vågen i det personliga födelsehoroskopet, så korsar Norra Noden dem eller går i konjunktion med dem under den här tidenVad betyder det för dig? Kanske vill du att livet ska förändras. Vad kan du förlora? Vad kan du få? Det handlar om en process, inte allt på en gång…

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*

Månnodernas transitering i ditt horoskops Hus

På det personliga planet kommer Väduren och Vågens teman att märkas i ditt horoskops astrologiska Hus, när Månens Noder rör sig där - transiterar det.

Slutför först vad du behöver, avseende transiterande Noder i Väduren och Vågen Hus som nu går mot sin ände och andra teman är på väg in - alltså Väduren och Vågen. Lösa trådar? Oavslutade kapitel? Vad behöver du veta? Vart vill du gå? Tillbringa lite tid och meditera om detta. Meditera på ditt födelsehoroskop.

Det finns där.

När transiterande Noder går över till Väduren och Vågen kan du märka att du vill vara mer vågad, visa mod och inte vara beroende av en annan peron. Det leder till utveckling av självkänslan, inom vilket område påvisas av de astrologiska Husen där Noderna vistas denna tid. Norra Noden i Väduren tecken kan sätta dig på en ny väg (enligt Huset) med möjligheter att att stå upp för din egen sanning och bejaka dig själv. ”... 

För att veta var Månens Noder hamnar i ditt horoskop, behöver du kolla horoskopkartan: Antingen ber du en astrologiskt kunnig kolla det åt dig (genom din födelse-ort, -klockslag, -dag, -månad, -år), eller också lär du dig att online ta fram din horoskopkarta. Det finns telefonappar och webbplatser som gör det gratis. Länkar där du fyller i data - du kan prova: HÄR HÄR HÄR eller HÄR

Du kan där också se var du har Noderna i ditt personliga horoskop. Alltså där de befann sig när du föddes.
Är det svårt? FRÅGA en astrokunnig!

Så hur kollar man var Månens Noder nu befinner sig

De befinner sig i Väduren (Norra) och Vågen  (Södra), de kommer att vandra från grad 0 till 30 den här tiden, så i dessa tecken kan du beräkna i vilka hus de befinner sig, det är ett av de 12 ”tårtbitarna” som är markerade med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop.

Sist Norra Noden var i Väduren och Södra Noden i Vågen var mellan 27/12 2004-22/6 2006. Fundera på hur den tiden tedde sig för att få en ”hint” om hur det kan te sig för dig denna tid mellan17/7 2023-11/1 2025

Se litet idéer för just det hus i ditt personliga horoskop

där Månens Noder passerar mellan 17/7 2023-11/1 2025 .

Södra Noden som reser genom ett Hus ger upphov till teman från det förflutna som handlar om det livsområde som det Huset ”handhar”. 

Vi tittar på hur det kan tolkas:

Noderna som passerar ditt första/sjunde Hus ger upphov till teman/situationer som handlar om ditt yttre jag (första Huset) kontra möten med andra (sjunde Huset) – en spegling mellan ”du och jag”.

- Norra Noden i det första Huset/Hus1 och Södra Noden i det sjunde Huset/Hus 7

uppmuntrar dig att förbättra din känsla av din egen identitet (första Huset) genom dina relationer med andra, och förnya dig själv och Södra Noden i det sjunde Huset påminner dig om att kärnan i dina relationer är din egen individualitet och uppmanar dig att frigöra dig från vänrelationer och/eller partnerskap som inte längre tjänar dig.

- Norra Noden i det sjunde Huset/Hus7 och Södra Noden i första Huset/Hus 1

uppmuntrar till att bygga eller stärka relationer och partnerskap med likasinnade själar. Södra Noden i första Huset uppmuntrar dig till att skapa en stark självbild och projektera en mer kraftfull persona.

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

Noderna som passerar ditt andra/åttonde Hus ger upphov till teman/situationer som handlar om dina personliga värderingar och resurser (andra Huset) i förhållande till delade resurser och erfarenheter, även passion och omvandling ”död-pånyttfödd” (åttonde Huset).

- Norra Noden i det andra Huset/Hus2 och Södra Noden i det åttonde Huset/Hus 8

uppmuntrar till omsorg, harmoni och ”hemkänsla” gällande ägodelar och att skapa en trygg bas i ekonomiska mål. Södra Noden i det åttonde Husets tema är intima relationer och behov och/eller delade ekonomiska situationer, samt bearbetning av gamla känslor för att ”pånyttfödas”.
- Norra Noden i det åttonde Huset/Hus 8 och Södra Noden i det andra Huset/Hus 2

väcker sådant som är av djup betydelse gällande intimitet i dina relationer och kan uppmana till att ta itu med resurser, medan Södra Noden i andra Huset kan ge upphov till situationer som rör släktens arv eller resurser.

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

Noderna som passerar ditt tredje/nionde Hus ger upphov till teman/situationer som belyser kommunikation, släkt/syskon och ”bonuspersoner i familjen samt kortare resor (tredje Huset) kontra kunskaper på högre nivå t ex utbildning/kurser och/eller filosofisk inställning, andliga övertygelser, samt kontakter med anda kulturer (nionde Huset).
- Norra Noden i det tredje Huset/Hus 3 och Södra Noden i det nionde Huset/Hus 9

tenderar att skapa behov av att i bästa ”kräftanda” reflektera över vår historia, kanske att ”gräva i släktens historia” (släktforskning) eller att gå på djupet med äldre, kloka kunskaper… medan Södra Noden i det nionde Huset belyser områden där du kan behöva släppa ”gamla mossiga” idéer och tankar i för att ge plats åt större visdom. Kommunikation och reflektion är nyckelord.


- Norra Noden i nionde Huset/Hus 9 och Södra Noden i det tredje Huset/Hus 3

skapa hunger efter högre kunskap och hjälper till med att expandera din horisont och utblick genom att lära dig om världen, medan Södra Noden i tredje Huset tenderar att skapa djupare tankar om livet, än vad ytan påvisar - att reflektera över saker och ting vilket påverkar ditt synsätt vad gäller tillvarons grundläggande uppbyggnad..

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

Noderna som passerar ditt fjärde/tionde Hus representerar polariteten mellan din inre värld, de närstående och hemmet (fjärde Huset) med yttre världens ”roll”/status och kallelsen (tionde Huset). 
- Norra Noden i det fjärde Huset/Hus 4 och Södra Noden i det tioende Huset/Hus 10

drar din uppmärksamhet inom dig, där rötterna i ditt psykologiska arv ligger och uppmuntrar dig till att hitta trygghet inom dig, medan Södra Noden i det tionde Huset kallar din uppmärksamhet mot begränsningen av att leva livet strikt i yttervärlden och hjälper dig att kunna släppa på de kraven.
- Norra Noden i det tionde Huset/Hus 10 och Södra ”Noden i det fjärde Huset/Hus 4

hjälper dig att skapa en fördjupning gällande kall/livsväg/karriär med en koppling till din ”rot” (familj, bakgrund och trygghet) eller att du finner en ny väg… och som balanseras mot Södra Noden i det fjärde Huset som manar till att bearbeta sådant som familjeroll och din egen enskilda historia så att du kan finna en känslomässig ”bas” mellan ditt kall och de närstående i framtiden.

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

Noderna som passerar ditt femte/elfte Hus tar dig från individuellt självuttryck (femte Huset) till delade erfarenheter med omvärlden och engagemang i gemenskap/grupper (elfte Huset).
- Norra Noden i det femte Huset/Hus 5 och Södra Noden i det elfte Huset/Hus 11

hjälper dig att sätta upp nya mål för livsstilbyte, skapa en djupare känsla i det sätt du uttrycker dig på, medan Södra Noden i elfte Huset kan medverka till att du ”släpper” vänner, eller grupper som behöver spela en mindre roll i ditt liv, till förmån för att du inspireras till att gå in i personliga ”hjärtefrågor” i ditt privatliv.
- Norra Noden i det elfte Huset/Hus 11 Södra Noden i det femte Huset/Hus 5

kan inspirera dig att söka nya grupper och nya vänner och öppnar dörrar till effektiv gruppdynamik, medan Södra Noden i det femte Huset medverkar till att du fokuserar på det individuella jagets uttryck och att frigöra egosaker, finna balans i romanser/flirtar och alla former av att ha roligt och njuta av livet... 

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

Noderna som passerar ditt sjätte/tolfte Hus balanserar livets kroppsliga behov, de dagliga rutinerna som man kan ”fastna” i (sjätte Huset) med själens längtan efter att lösgöra kraven till förmån för transcendens (tolfte Huset). 
- Norra Noden i det sjätte Huset/Hus 6 och Södra Noden i det tolfte Huset/Hus 12

Inspirerar dig att ta hand om kroppen som själens tempel och skapa rutinsysslor för att förbättra arbetsmiljön eller det dagliga livets uppgifter, att vara noga med kost, hälsa, medan Södra Noden i den tolfte Huset ökar behovet av att balansera rutiner med att ha tid ensam – tid för andrum.
- Norra Noden i det tolfte Huset/Hus 12 och Södra Noden i det sjätte Huset/Hus6

ger en önskan om trygghet och förankring längs den andliga vägen och upplevelser av enhet eller att undersöka det omedvetna sinnet, medan Södra Noden i det sjätte Huset skapar behov av att rena kropp och själ och hålla dagliga rutiner hemma eller på jobbet… Att hitta en balans mellan de dagliga göromålen och vila eller något som rör avskildhet från den vanliga ”yttervärldspulsen”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar