Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

lördag 1 juli 2023

Astrologisk prognos för Juli 2023

I Universum (som vi är en del av) tickar den kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster (s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. Astrologer spårar och tolkar dessa förbipasserande transiter. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO) 

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så solteckenprognoserna (längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~¨

Kräftans säsong 21/6-22/7

På sin vandring runt
zodiaken som omger oss på himlavalvet, så ”skuttade” Solen ur Tvillingarnas säsong och dök in i Kräftans säsongs vattendjup vid sommarsolståndet den 21/6Kräftan är ett känslotecken, vars härskare är Månen (känd som himmelskroppen som reglerar känslor).

Kräftsäsongen hjälper oss att stämma in i våra känslor och rida på vågorna när de kommer, som havet i all sin härlighet. Havet är drottningen av känslor. En minut är hon helt nöjd, andra gånger skapar vindar milda vågor, sen täcks vågorna av is för att hon är kall en tid ... tills hon inte är det och kanske en storm brusar upp vågor. Det är bara som havet! 

Det är inte alls märkligt om vi denna tid märker av fluktuerade känslor, kanske vemod, nostalgi och kanske en och annan tår – litet mer! Trots att vi kan känna alla känslor under detta stjärnteckenstyre, kan nog de flesta se det som något bra… och inte som något förspillt. Det betyder snarare att man likt en madonna bär silkesklänning och sprayar håret med havsaltspray och ångar av havsnymfvibbar... och dessutom flödar av känslor och omsorg om andra...

Kräftsäsongen ”sprängerhjärtan som en geod som öppnade avslöjar kristallina strukturer och som gör det möjligt för oss att känna och uppleva känslor på djup, djup nivå. Det är vackert! Det är bra att acceptera det. De som inte är vana vid den intensitet som kan kännas denna månad, ombeds att andas in i den. Skriva ner den. Prata med någon. Känslorna är giltiga! Precis som Månen och havscykeln. 

Den här säsongen handlar om emotionell koppling, så spendera också tid med familj och nära och kära. Det är som häckningssäsong, förutom att det är riktigt varmt ute! Säsongen ger näring till allting, så att samla favoritmänniskor och kanske äta en näringsrik middag eller gå och bada tillsammans när alla sinnen. 

Under Kräftsäsongen kan vi komma att påminnas om att saker behöver få växa på sin egen väg och i sin egen takt. Precis som vi aldrig skulle överväga att försöka ta bort en blomma från sin knopp innan den är redo att dyka upp, så bör vi också vara tålmodiga med tillväxten inom alla delar av våra liv: Så säden, men låt frukten ta hand om sig själv!

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~*

Solen i Lejonet – Lejonsäsong 22/7-23/8

Från 22/7 till 21/8 (ca), lyser Solen med djärv strålkraft på sin allra stoltaste passage genom zodiakens ljusaste, mest dramatiska tecken – Lejonet. Det är också tecknet som Solen härskar över. I astrologin representerar Solen egot, kreativitet och kärnan eller grunden för vilka vi är. I Lejonet kan Solen skina som ljusast, för de dynamiska och uttrycksfulla egenskaperna hos Lejonet matchar perfekt med vad solen representerar i astrologin, och alla kan dra nytta av den strålande och positiva atmosfären!

efter en mer inåtvänd tid fyra veckor ”under radarn” Kräftsäsongen så är plötsligt hela världen en talangshow när ”levalivet” Lejonet äntrar mittfältet – scenen mitt i Solen. Lejonsäsongen slår an på vår uppmärksamhet efter de mysiga Kräftsäsongsmiljöerna och sätter oss under strålkastaren så att vi kan uttrycka vårt hjärtas lust och fägring. 

Ja, när uttrycksfulla och glamorösa Lejonet stiger upp på tronen, kommer den kraftfulla energin med spår av glitter, glamour och njutning fram i ljuset.

Det är svårt att inte känna energin när man befinner sig i detta rådande astrologiska tecken, oavsett vilket det egna soltecknet än ärUnder Lejonsäsongen börjar vi använda våra röster igen, eftersom det här tecknet reglerar självuttryck. Det mäktiga ryandet kan locka beundrare, men det kan också väcka drama. 

Lejonet är ett eldtecken, vilket betyder att för eldtecken som Väduren, Skytten och, naturligtvis, Lejonet, är vibbarna hoppfulla, inspirerande och stolta under Lejonsäsongen. Lejonet är också ett fast tecken -det är mer strukturerat och envist än andra tecken. Så för andra fasta, icke- eldtecken som Vattumannen, Oxen och Skorpionen, kan säsongen kännas litet spänd eller för intensiv. Men den allmänna stämningen för alla är fortfarande trevligt och socialt, totalt sett.

Det är bra att Lejonets säsong är under sommaren, en tid där de flesta har ledigt eller arbetar mindre, för Lejonet kan också skänka ganska loja energier! Så det är alldeles utmärkt att låta scheman, arbete och ansvar ta platsen i baksätet denna tid, eftersom energin öppnar för att alla ska kunna ha roligt och njuta. Att uppleva romantik är också lättare under charmfrämjande Lejonsäsongen. Det är lättare att våga ta risker, känna sig mer lekfull och vara mer äkta i självuttrycket denna årstid.

Men visst kan självcentrerade Lejonenergin ha en annan sida - det finns potential för humör, vilket inte bäddar för frid om båda parter är för egoistiska. Snarare drama!

Om vi behåller energin i den icke-destruktiva zonen så kan vi istället njuta av divastunder. Trots allt, det behövs litet "lekstrider" (som två lejon som rullar runt på savannen) för att fastställa att vi kan vara i vår egen kraft. Vi behöver inte riva någons huvud för att tjäna den riktiga respekten!

Obegränsad individualitet i kombination med behov av att provocera under denna årstid kan dock leda till sårade egon när åsikter inte matchar… Men det handlar inte om elakhet eller att leva på sårade känslor. Vi kan lättare studsa tillbaka från spänningar ganska snabbt.

Lejonet representerar glamour, så det är en bra tid att få styling, shoppa eller prova en ny frisyr... Det är läge att komma i kontakt med de inre kreativa och romantiska sidorna.

Vi kan vara så dramatiska som vi vill, och vara höga och stolta över allt vi gör. Gå på en dejt, skapa konst, kanalisera våra kungliga vibbar och gå upp till vår egen tron.

Under Lejonsäsongen kan vi vara självcentrerade ibland, men också entusiastiska och lojala. När allt kommer omkring styrs Leo av Solen, vilket är kraften i vårt solsystem.

Under Lejonsäsongen kan tendenser till stolthet öka. Allt blir så laddat med betydelse och i vissa fall kan ömsesidig påverkan bli till tvålopera... För mycket! Men om vi gör en medveten ansträngning kan vi behålla det roliga och lätta upp. Så – det är en perfekt tid att släppa loss våra inre barn. Denna tid förtjänar hela idén att "agera utifrån sin ålder" att avvisas. ”Smitta” hellre avsikterna med kärlek och den mäktiga energin bli ett härligt utrop för alla att hävda Lejonets tema: passion, glädje och lustfylldhet!

Tips när det är Lejonets säsong och solenergin strålar som mest:

Behandla dig själv som kunglighet och klä dig som en kung eller en drottning

Stå och gå rak och stolt, bli medveten om din hållning och gå med självförtroende

Bär ljusa färger, särskilt gula, apelsiner och röda.

Utveckla dina kreativa färdigheter

Se det positiva hos andra människor

Ge uppmuntrande och beröm till människorna i ditt liv

Uttryck värme och tillgivenhet

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~*

* * * Meteorsvärmar = gnistor! * * *

Varje år tänds himlen då och då genom återvändande stjärnfall (meteorskurar), från Perseiderna till Lyriderna, Orioniderna till Geminiderna. Just Perseidernas stjärnfallsregn kan vi årligen se mellan 17/7-24/8, med en ”topp” (ett maximum) med upp mot 150 stjärnfall i timmen mellan den 11-13/8.  Perseiderna även kallad Laurentiussvärmen är årets mest populära meteorregn på norra halvklotet. Inte minst eftersom det träffar jorden med full intensitet mitt under årets varmaste nätter. 

Om väderförhållandena är till vår fördel finns det en chans att vi kan se några gnistrande "augustistjärnfall" i aktion. Så har du några önskningar passa då på att ”sända dem” till stjärnfallen i Augusti: D v s Alfa Capricorniderna, Delta Aquariderna och Perseiderna - ett av årets mest aktiva och spektakulära stjärnfall.

Ett stjärnfallsregn uppstår när en större meteor splittras- eller när Jordens bana korsar en bana för en periodisk komet. Dessa kometer har en svans av rester (partiklar) som brutit sig loss under århundraden och när detta stoft når Jordens atmosfär börjar det brinna, vilket vi ser som stjärnfall. Meteorerna är oftast små som sandkorn och pulvriseras av friktionen mot vår atmosfär och når jordytan som dammkornDet mesta av stoftet i molnet är ca tusen år gammalt, men det finns en yngre del av molnet som härstammar från stoft som lossnade från kometen 1862. Hastigheten hos meteorer från denna del är betydligt högre än genomsnittet. Perseidernas stjärnfallsregn är skapat av kometen Swift-Tuttle.

Stjärnfallen syns bäst när natten är mörkast, så vid 01.00 är den optimala tidpunkten i norr. I syd är mörkt tidigare. Det kräver att det inte finns stadsljus. Ett mörkt ställe gäller. Perseiderna kan förekomma på någon del av himlen, även om alla svansar pekar tillbaka mot konstellationen Perseus. INFO. Perseidernas stjärnfallsregn kan vi se fram till den 24/8 med upp mot 150 stjärnfall i timmen, även om kanske det är vanligare med 60-120 stjärnfall/timme.- med en ”topp” (ett maximum) mellan den 11-13/8.

Mer info HÄR

Meteorsvärmar är elektriska och avger radiovågor, vilket förstärker Lejonets energi (INFO HÄR HÄR). 

********************************

DATUM PLANETASPEKTER JULI 2023

(världshoroskopet/kollektivt/allmänt) tolkning

Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”

Venus börjar gå retrograd i Lejonet den 23/7 2023 (- 4/9 2023). Om Venus retrograd HÄR.

Pluto går retrograd hela månaden (från 1/5 2023 i Vattumannen till 11/10 2023 på 27°16 Stenbocken)

Saturnus går retrograd hela månaden i Fiskarna från 17/6 2023 till 4/11 2023

Neptunusgår retrograd hela månaden i Fiskarna från 30/6 2023 till 6/12 2023


Runt den 1/7

Sol konjunktion Merkurius

Det betyder att kommunikation, uttrycka tankar och utbyta idéer samt transport är centrala teman. 

Dess energi uppmanar oss att kommunicera om de djupa tingen, att söka svaren ”under ytan” för att förstå hur saker hänger samman utifrån ”roten”/orsakerna. Vi tenderar att vara mer intresserade av det som inte är uppenbart och en viss misstänksamhet kan finnas hos många, att inte ”svälja allt” som sägs. Det är nog också många som tar sig tid att prata igenom saker och koppla ihop tankarna med känslorna.

En ökning av mental aktivitet kan också ske på internet. Vi vill prata om ämnen som intresserar oss såväl som nyheter, i diskussioner, samtal, möten och debatter.


Runt den 1/7

Merkurius sextil Jupiter

Det kan göra oss öppna för nya mentala intressen, att ta reda på, veta mer. Vi önskar ”bredda” fältet, kanske vill ut och röra på oss, resa eller boka en resa… Det ökar potentialen till entusiastisk kommunikation och positiva diskussioner. Därför finns chans till utvecklande dialoger.

Jupiter och Merkurius i harmoni gynnar alla idéer och planer och kan bära fram positiva besked.
Denna harmoniska aspekt ger optimism, vänlighet och vidgade tankar. Kanske en tendens till att filosofera. Vi uppmärksammar mer de glädjande nyheterna än de pessimistiska.


Runt den 1/7

Sol sextil Jupiter

Det skapar ett lättare flöde som genererar glädje och ökar viljan att uppleva mer personlig frihet samt påvisar att vi kan upptäcka nya möjligheter. Det ökar känslor av att vara ”nöjd” och skapar varma och generösa ”vibbar” i luften… Och vi vill nog ge oss ut och få upplevelser som kan berika oss. 

Det hjälper oss med förhöjd urskillning och positiva resultat av att vi kan se nya sidor och få en ny vinkel. Det kan för många även innebära oväntade fördelar inom arbete, resor, eller utbildning.


Runt den 2/7

Venus kvadratur Uranus

Gnistor av attraktion kan nog tändas litet ”här och där” denna tid, utan att något mer sker. Det här är en ganska oförutsägbar energi, som ökar flirtbenägenhet, romantisk frihet, ökar passion, entusiasm.

Energin kan förmodligen stimulera känslor inom relationer, de som är nya likaväl som de som varit längre. Känslomässiga störningar kan också märkas. Att sätta hälsosamma gränser på ett kärleksfullt men fast sätt kan behövas nu.

Det kan ske överraskningar i kärleken, kring pengar. Kanske en del tuffar till utseendet.

Den som hoppas på något spännande kan få uppleva åtminstone någon extra gnista denna tid.Vi mer benägna att skapa eller ”ta in” all form av skönhet, att njuta av det som är estetiskt och vackert och vi kan känna starkare längtan efter romantik… Kanske finns längtan efter ”den perfekta” romansen. Många kan drömma om hur saker kommer att vara och om all den underbara kärlek som ”finns”.

Om det finns någon speciell person i horisonten, kan den här transiteringen faktiskt ge litet besvikelse över att personen visar sig inte leva upp till förväntningar. Även om det inte handlar om någon ”riktig” relation, så kan det vara någon som finns i ”sinnet” där det byggts upp illusioner baserade på begränsad information och erfarenhet av vem denne (eller de) verkligen är!

Det är lättare att projicera egna behov, önskningar och förväntningar på någon annan nu. Att bli lurad av sken som bedrar de här dagarna tenderar att hänga som ”dimma” över oss… Men i så fall är det så att den ene ”skapar sken som bedrar” och den andra ”låter sig luras”…

Men andra, som öppnat till sin andlighet, kan nu se någon annan på nya sätt, även om illusioner faller och en viss besvikelse kan kännas. Det som kommer fram i så fall är: den avklädda sanningen som då är viktig. Det ger nämligen en öppning till nya inre dimensioner och ”öppnar” till större mottaglighet eftersom det ”rensar bort” det som står i vägen. 


Den 3/7

Fullmånen kl 13:40:30, 11°18' i Stenbocken

Fullmånens tolkning ska ses som ”fingervisning” och inspiration. Vi kan välja hur vi kanaliserar energier (Om) så hur energier inverkar personligt beror på flera faktorer, bl a var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. Men vanligtvis berörs mest de vars horoskop mottar starka aspekter, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

Historiskt använde indianer (och andra naturfolk) ”smeknamn” för fullmånar för att lokalisera årstiderna. Se namnet på fullmåne för varje månad på året och deras betydelse (info).

Varje fullmånes energier är olika, bl a p g a det stjärntecken den då befinner sig i. Dess krafter drar fram det undermedvetna och eventuella smärtsamma minnen. Sårbarhet ökar, instinkter bli starkare och vår energi ökar, vilket bl a kan ge oro. Den är månfasernas fulländning och anses vara bäst om man medvetet vill använda månenergin för ökad känslomässig balans. INFO HÄR & HÄR

Det är en tid då känslomässiga blockeringar lättare kan lösas upp, åtminstone till viss del, eftersom den kvinnliga energin hos Månen hjälper till med att mjuka upp det som är "stelt", "hårt" eller som har "stagnerat". Det är också mer angeläget att skapa känslomässig säkerhet och att ”jorda” och stabilisera det som känns viktigt i framtiden – förmodligen i relation till det som hör samman med släkt och närstående – det som kan kopplas till traditioner. Vi ska själva medverka i processen genom att komma i kontakt med vårt inre djup och bearbeta det som kommer upp och som är kopplat till stenbockens vibrationer!

Drömmar man har kan nu också lättare formas till praktiska planer och troligtvis följer ett ökat behov av att skapa en ”stabil” konstruktion av dem. Det finns även, för många, en tendens att vilja dra sig undan och vara ifred – ensam. 


Stenbocksfullmånen är perfekt för ensamtid. Att vara i lugn och ro, kanske för att bearbeta en del ”gammalt” – eller känna lugnet mellan livets ”stormar”. 
Så, det är läge att gå in i grottan nu.

Denna fullmåneenergi inverkar säkert också hindrande eller ”saktande/bromsande” på något sätt, men detta behövs i så fall för att vi ska kunna ta itu med gamla känslor och skapa struktur kring det som är viktigt för oss. Det är alltså en tid av jordande och mer fokus på det som vi behöver i framtiden.

Fullmånen i Stenbocken inspirerar oss till att vara realistiska med större känsla för det praktiska och vi blir också mer beslutsamma och pliktmedvetna med större fokus på framtidens resultat. Vi låter inte känslorna rusa iväg med oss så lätt nu utan får mer tålamod och större försiktighet. Vi blir mer verklighetsförankrade.

Det är en bra tid att ta itu med det som vi gått och dragit på, som ”samlats på hög inom oss”, det som skjutits åt sidan för att vi velat göra sådant som känts lättare. Men det är nu vi får extra hjälp att samla ihop vår energi och ”ta itu” med det som vi bör. Detta för att vi ska kunna åstadkomma sådant som är bra för våra känslor!

Fullmånen har en uppgift och det är att, om vi vill, hjälpa oss att ge upp dåliga vanor och släppa taget om negativa känslomässiga “bojor” och därmed bli befriade från dem - friare. Den drar därför fram det som inte har bearbetats och ger energi för att vi ska kunna rensa t ex hem, relationsproblem eller gamla känslor. Kom ihåg; vi måste själva ”ta itu med det” som kommer upp! Bearbeta är alltså nyckeln!


Runt den 6/7

Mars quincunx Neptunus 

Energin kan "mjuka upp" vår vilja, inriktning, energi och "kamp" och vårt temperament. Det kraftfulla kan t ex "ta vägar" som inte känns så tydliga som vi vill.

Vi är mer känsliga när det gäller att hävda oss själva och att svara tillbaka med dynamik. Vi bör känna efter i vilket sammanhang vi ska agera med framfötterna.

Det kan även utlösa någon form av utagerande där något kan kännas förvirrande eller leda till avvärjning eller undflyende. Då kan det vara läge att bara släppa frustration eller konkurrenskänslor. Den som är helt ärlig och har rena avsikter kan lita sin intuition och det är viktigt att inte lita på något om det känns som en "tvekan". 


Runt den 7/7

Merkurius sextil Uranus

Denna harmoniska aspekt ger många nu ett mer ”fritt tänkande”, då den här energin tenderar att sätta fart på tankar på ett uppfriskande sätt. Många vågar nu ”tala ut” ur skägget.

Vi kan få mer mod att uttrycka oss på ett mer intressant, eller rentav spännande sätt. Räkna med givande dialoger! Vi kan plötsligt upptäcka nya intresseområden som väcker nyfikenhet och kreativa idéer. Vi kan få oväntade och inspirerande idéer, ett plötsligt nytänkande och utopier är sannolikt.

De som tar vara på idéer genom att skriva ner dem, och använda dem konstruktivt kan sedan inspirera andra till nytänkande. De som är helt inne på den kosmiskt upplysande vägen, kan uppleva speciella insikter, vilket då är ett nytt steg på upplysningsvägen – en ”magiskt andlig rikedom”. Många kan uppleva dessa uppvaknandeinsikter som förvånande på ett energigivande sätt (ungefär: aha, nu förstår jag). Plötsliga speciella visioner om framtiden är sannolikt.


Runt den 9/7

Mars quincunx Pluto

Denna aspekt ger en intensiv passion för att uppnå de starkaste önskningarna. I denna djupa konkurrensenergi kan vi göra intensiva ansträngningar för att uppnå något av personlig vikt– öppet eller ”i det dolda”. Det är viktigt att kanalisera sådan aggressiv och dominerande energi, så att den transformer Plutos enorma kraft till något positivt.

En del kan möta starka krafter som verkar emot den egna viljan och inriktningen. Det kan ev. väcka kraftfulla och primala energier eller uttryck. 


Runt den 9/7

Merkurius trigon Neptunus

Det kan göra oss mer benägna att drömma. Vår fantasi kan faktiskt förändra vår verklighet om vi gör något konkret av dem. Samtidigt finns här en kreativ potential. Konstnärer kan nu känna sig särskilt välsignade och andligt arbete är gudomligt inspirerat. All slags konstnärligt/kreativa sysslor gynnas vid denna tidpunkt. Bra aspekt nu om man vill fånga det vackra genom att fotografera. Denna aspekt ger också intuition och inspiration kopplad till tänkande, tal och kommunikation – om man är öppen för ”spirit” – inspirationen som kommer från det högsta.


Den 10/7 (- 27/8)

Mars går över till Jungfrun

Det här är inte en typisk ”hett temperament” transitering, för nu reser Mars genom "servicetecknet". Snarare kan vi känna mer irritation om en situation inte uppfyller vissa normer. Dessa normer kan vara förnuftiga eller irrationella - som med alla tecken, driver Jungfruns energi fram temat, men vi väljer, trots allt hur det manifesteras. Den hälsosamma manifestationen är en ren, bemyndigande uppgradering. Ilska/frustration kan istället rasera ett redan gjort arbete (på oss själva eller ett yttre mål). Den hälsosamma manifestationen är också att vi slutar straffa oss själva eller någon annan, på grund av ett mikroskopiskt fel. 

Jungfrun handlar om vad som saknas och vad som inte är tillräckligt bra. I detta sammanhang drivs Mars till att hitta det exklusiva - bara en justering och vi kan hitta ”X” eller göra det perfekta. I alla Mars frågor (det intima, handlingar, inledningar) betyder det teknik över rå impuls. Varje drag är raffinerat och har ett visst syfte. Men det kan också betyda en fruktbar strävan efter något bättre, när det som är, egentligen är bra. Vi bör inte oroa oss för vad vi inte kan kontrollera. Det är bättre att fokusera på vad som ligger framför. 


Runt den 10/7

Merkurius opposition Pluto

Merkurius med Pluto kan påverka tänkandet på ett sådant sätt att många nu har mer styrka i sina åsikter och instinkter. Denna aspekt kan ge ”djup inblick i tankegångar” likväl som mentalt granskande och djuphet och skärpa i dialoger. Denna skärpa kan av andra användas för att gräva upp det giftigaste och skadligaste psykologiska avfallet för att blottlägga det och därmed frigöra det, eller för att manipulera, gömma och hålla undan saker från ljuset.

Så den här aspekten kan göra att vi uppmärksammar de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och att våra tankar får mer djup.

Många kan använda denna energi till att använda information för att manipulera andra, så det gäller att se igenom sådant. Den som anammar den bästa sidan av energin, kan lättare förstå att t ex antydningar handlar om en mycket större fråga som vi kanske känner att vi vill veta mer om, gräva i (i bästa Pluto-stil).

Eventuellt kan något slags avslöjande om vissa människor runt oss också komma fram i ljuset. Sådant som maktspel, manipulationer och ultimatum bör undvikas till varje pris. Bäst är att samarbeta utan att ge upp integritet och försöka hitta lösningar som skapar goda vibrationer.

Metafysiska och vetenskapliga ämnen kan, för de som är intresserade av det, locka extra mycket nu.


Den 11/7 (- 28/7)

Merkurius över till Lejonet

En tid då vi tenderar att vara mer öppna för sociala kontakter och kreativa projekt och vill uttrycka oss själva, kanske på ganska ”yvigt sätt”. Vi kan vilja säga saker direkt ur hjärtat. Det är en bra period saker som involverar barn.

"Var alltid dig själv, uttryck dig själv, ha tro på dig själv, gå inte ut och leta efter en lyckad personlighet och kopiera den" (Bruce Lee)


Runt den 14/7

Merkurius quincunx Saturnus

Vårt tänkande tenderar att vara mer tydliga och systematiska även om negativa tankar eller grubblerier på något gammalt, stundom kanske gör sig gällande. Det är bra att skjuta undan det efter en stund och satsa på att ta vara på Saturnus bästa sida: Den att det ökar förmågan att kunna organisera bättre och koncentrera sig på det som är mer ”tråkigt” än roligt. Vi kan också använda energin för att kommunicerar bättre, klokare och seriösare med myndighetsfigurer.


Runt den 14/7

Sol sextilen Uranus

Det tyder på en uppiggande energi som kan komma med det oväntade på ett glädjande sätt. Räkna därför med en sprittande energi som gör att man kan bli ”hög” på upplevelser ”i nuet”. Det ger en bra blandning av tro och känsla - förhoppning.

Det betyder att vi kan göra positiva förändringar för att förbättra våra liv. Uranus ger positiv förändring, större personlig frihet och val. Människor i allmänhet känner sig mindre hämmade.


Runt den 15/7

Venus quincunx Neptunus

Vi mer benägna att skapa eller ”ta in” all form av skönhet, att njuta av det som är estetiskt och vackert och vi kan känna starkare längtan efter romantik… Kanske finns längtan efter ”den perfekta” romansen. Många kan drömma om hur saker kommer att vara och om all den underbara kärlek som ”finns”.

Om det finns någon speciell person i horisonten, kan den här transiteringen faktiskt ge litet besvikelse över att personen visar sig inte leva upp till förväntningar. Även om det inte handlar om någon ”riktig” relation, så kan det vara någon som finns i ”sinnet” där det byggts upp illusioner baserade på begränsad information och erfarenhet av vem denne (eller de) verkligen är!

Det är lättare att projicera egna behov, önskningar och förväntningar på någon annan nu. Att bli lurad av sken som bedrar de här dagarna tenderar att hänga som ”dimma” över oss… Men i så fall är det så att den ene ”skapar sken som bedrar” och den andra ”låter sig luras”…

Men andra, som öppnat till sin andlighet, kan nu se någon annan på nya sätt, även om illusioner faller och en viss besvikelse kan kännas. Det som kommer fram i så fall är: den avklädda sanningen som då är viktig. Det ger nämligen en öppning till nya inre dimensioner och ”öppnar” till större mottaglighet eftersom det ”rensar bort” det som står i vägen. 


Runt den 17/7

Merkurius kvadratur Jupiter

Ökad kommunikation och överenskommelser är mer ”på tapeten”. Dessa tenderar att ha större betydelse och det är en ökning med viktiga nyheter av personlig karaktär. Viktiga diskussioner och förhandlingar äger rum. Men var ändå noga med detaljerna när det handlar om skriftliga saker som att underteckna papper av något slag. Extra medvetenhet i all kommunikation vid denna tid kan bidra till att förhindra missförstånd.

Denna aspekt kan också indikera oroligheter när det gäller rörelse, kanske även en del problem med fordon – men i så fall är det sannolikt något som man förbisett som behöver korrigeras, på djupet… Det är också en tid då vi planerar och tittar på utökade möjligheter, som resplaner och att köpa biljetter.
Även rastlöshet när det gäller planer och att utöka möjligheter, som resplaner och att köpa biljetter tenderar att inte bli exakt som man tänkt. Undvik att slösa denna tid – det kommer surt efter… Var noga med detaljerna när det handlar om skriftliga saker som att underteckna papper av något slag. Extra medvetenhet i all kommunikation vid denna tid kan bidra till att förhindra missförstånd
.

Vi kan också räkna med att någon nyhet har större betydelse på det personliga eller i större sammanhang som massmedia.

Men Jupiters läge nu, varnar också för att ”tro på allt”, så se upp för propaganda utan grund och dåligt underbyggda nyheter! Och undvik att själv falla för frestelsen att överdriva.


Den 17/7

Nymånen kl 20:33:06, 24°55’ i Kräftan

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”. Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i, har Ascendent eller Månen i nymånetecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

Stjärntecknet som nymånen vistas i visar oss ledtrådar och nu är Solen och Månen sammanfogade i Stenbocken. Med dessa två sammankopplade i detta stjärntecken präglas denna nymåne av jordens element vilket ger stabiliserande energi som förstärker vår jordiska förankring och förmågan att fokusera.

När Månen är verksam i sin ”hemmabas” utstrålar hon samtidigt sin egen speciella ”månmagi” och kan ”flöda” sin största potential. Så om vi förberett oss för initiering kan vi förvänta oss en kraftfull tid för det! Likt magi kan Månen öppna en intuitionsportal och hjälpa oss att komma i kontakt med de djupaste hemligheterna i drömtillståndet.

Med hjälp av intuitionen kan vi med hjälp av vår medvetenhet få tillgång till de rätta verktygen som behövs för att skapa vår egen magiska verklighet och det som betyder mest för oss.  

Detta började med fullmånen så denna tvåveckors accelerationsperiod har verkligen handlat om vad vi nu släpper och lämnar bakom oss. När vi tittar tillbaka på vad vi är på väg bort från, bör vi vara redo och förberedda för att betona vad vi vill skapa nästa cykel. 

Vi kan nu när energierna ”börjar om”, komma in i en fas som på det omedvetna planet handlar om platsen där våra liv började och vi vill kanske vara där vi känner oss tryggast.

”Nyckeln” för Kräftans nymåne, är det intuitiva, emotionella och familjära. Det som känns kraftfullt och rätt, kommer att fungera i framtiden. Sätt dina frön med omsorg och vattna med kärlek, så kommer din skapelse att manifesteras tryggt och fyllt av närvaro!

Ett viktigt tema för denna nymåne är att skapa starka band med andra. Nu är det dags att vara oss själva, för det leder oss mot människor som uppskattar oss för vilka vi verkligen är. Vi kan också känna ansvar när det gäller hur våra attityder och beteenden skapar en ”krusningseffekt” i omvärlden.


Nymånen i ditt personliga horoskops Hus (= livsområde):

Nymåne är en bra tid om man vill rikta in sig på nya mål. Nymånen sänder just nu energin från Skyttens tecken. För att se vilket livsområde som aktiveras av nymånens vibration så kollar man sitt horoskops hus. Där nymånen befinner sig på graden, kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är en av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop. 
LÄS TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSENHÄR

Tips om man medvetet vill använda nymåneenergin

Nymånen är en tid då det är bra att ”plantera frön” som sedan kan ge framtida växt, att inrikta sig på att låta drömmar manifesteras.
Du kan välja om du bara vill vara i stillhet i meditation, bön eller göra en ceremoni och känna tacksamhet för livets gåva och allt som är, eller om du vill göra en helande meditation och/eller ställa in dig på avsikter/intentioner för nymånen.

LÄS OM NYMÅNECEREMONIER HÄR.


Runt den 20/7

Sol trigon Neptunus

Den här aspekten främjar medkännande, kreativitet och det konstnärliga. Aspekten tenderar att göra många av oss inspirerade och det är lättare att känna omgivningsvibbarna. 

Energin kan också fungera som underverk i våra relationer. En uppmaning att hjälpa andra betyder det här, förlåtelse och välgörenhet.

Nu är vi mer i kontakt med vår mest andliga energi och vi bryr oss om vad som behöver vårdas i våra hjärtan. Vi kan lättare se lättare den andras synvinkel, vi kan kanske ”gå i deras skor” (identifiera oss med) och därmed trösta eller visa att vi verkligen förstår.

Det är en mjukare energi som ökar benägenheten för allmän ”snällhet” och är även en drömsk energi som är till hjälp i meditation.
Vi kan få en djupare och bredare förståelse av vår plats i världen. Det är viktigt att vi inser att uppnå våra mål och drömmar innan vi kan hjälpa andra.

Egot drar nytta av en mer andlig outlook, så att vi kan arbeta på att uppnå framgång. Vår väg till framgång kan också hjälpa till med en stark intuition.

Om du ensam kan du möta en känslig eller andlig typ av partner, vilket kan komma från engagemang i föreningsliv eller andra gruppsammanhang. Förhållanden drar nytta av en gemensam vision om framtida fridfullhet tillsammans.

Aspekten ger ett andligt inflytande som främjar vår fantasi och intuition. Det bidrar till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och att djupare förstå oss själva, våra motiv och känslor.


Runt den 20/7

Mars opposition Saturnus

Personlig motivation (Mars) och önskemål växer sig starkare (Saturnus), även om det inte handlar om snabba resultat. Kanske många känner sig fast, bromsade eller upplever tillfälligt litet mindre motivation? Ändå vill en sida inom ”gå” och kanske ta tag i något, för energin i Mars (som det handlar om) vill ju ”gå” (sätta fart). Mars säger: det finns en ”energi”, en eld. 

En annan sida vill avvakta och kolla saker litet mer, kanske överväga, det är planeten Saturnus (som är den andra aktiva sidan) som säger: ”Vänta: Gör upp en plan”. Sidan som är Mars energi inom oss säger: men jag vill sätta igång, huset är inte färdigt, jag har ju massor att göra. Eller jag har idéer till nya projekt! Eller ”Jag är tänd på någon”! Saturnus korsar armarna och släpper inte taget. Saturnus släpper inte på bromsen! Så vi sitter där och kanske känner oss ”på och av” eller upplever sådant som är en ”bromskloss”. Visserligen kan det stärka motivationen även om vi har en tendens att ”ligga lågt” av olika orsaker nu, alltså. Ibland behöver man bida sin tid.


Runt den 22/7

Sol opposition Pluto

När denna energi kanaliseras till konstruktiv användning kan den skapa förutsättning för att förändra något som är välbehövligt, inte minst genom att vi kan se ”bakom fasader” just nu och förstå mer om ”orsak och verkan” och hur vi kan gå vidare utifrån det, med en djupare medvetenhet. Visst, det kan också vara smärtsamt, men i så fall så är det för att en ”titt bakom” ytan behövs…

Denna energi ger oss en chans att ”gå på djupet” med oss själva, likaväl som en ökad benägenhet att vara vaksamma över andras ”motiv” just nu. Vi kan känna att vi vill ha mer kontroll alltså. Se upp för manipulerande personer och undvik sådana tendenser själv. Det kan också finnas tendenser till ett litet ”maktspel” där någon kan bli sårad. Men var viss om att om det sker, så är det verkligen en bra tid till att ”bearbeta” och ”ta loss ”stickan” för att känna större lätthet efteråt.
Det kan också komma upp gamla känslor ”av sig själv”, minnen från förr som behöver frigöras. Litet ensamtid är bra just nu.

Visst kan vi också förvänta att en del projekterar sitt ”skräp” på andra, men det är läge att i så fall vara medveten om det och därmed undvika att det sker. Så se upp för de som ”vill glänsa” (solen) och ”dumpa” den mindre trevliga sidan på andra (Pluto i opposition), för att få fortsätta ”glänsa” i någon situation som kan ”spetsas till” just nu. Solen är en kreativ kraft. Pluto är en mörk kraft. Folk gillar att se sig själva som varma, glänsande, konstnärliga likt Solen! För att göra detta måste någon i miljön bära Pluto-slutet på köpet. Men det gäller att inte själv vara den som projicerar något på andra. Det ger inget bra tillbaka…

En Pluto-transitering kan fokusera på att ”lita på eller inte lita” på andra igen. Vi lär oss att se igenom, att förstå psykologiska saker med Pluto. Starka människor (Solen i sin bästa energi) lyfter andra, och i djupet av Pluto ligger denna längtan efter att hitta starka människor som kan ta oss till nästa nivå. Vi vill vara med dem som stärker oss, inte de som tar oss ner eller gör något mot oss. Just nu kan vi märka av detta extra mycket. Vi behöver varandra för att växa, och det finns en intressant dynamik som händer när vi träffar någon som har det lilla extra som kan ta oss till nästa nivå. Tricket är att inte ta det för personligt.

Pluto representerar också massmedvetandet i opersonlig bemärkelse, och detta indikerar att något kan bli aktuellt som har att göra med grupper och organisationer som är dedikerade till att betjäna massorna.


Den 23/7 (- 23/8)

Solen går över till Lejonet

Se beskrivning i första stycket om Lejonets säsong


Runt den 23/7

Merkurius kvadratur Uranus


Denna aspekt kan dra fram extrema åsikter och motvilja att kompromissa hos de som har benägenhet till detta.

Kontakter som vi inte har haft på ett tag kanske återkommer – dyker upp - som ”ur det blå”.

Planer kan störas. Men vi kan också räkna med en del speciella, kanske udda idéer som till synes kommer från ingenstans. Det är okej att berätta för andra, men inte att förolämpa någon.

Det kan vara lätt hänt att ord flyger snabbare än tankar och tankar snabbare än fakta… Energin kan yttra sig upproriskt och kaotiskt beroende på hur man låter den komma till uttryck.

För de människor som allmänt är balanserade kan nya, ovanliga fakta dyka upp och förändra perspektivet på saker på ett spännande sätt. Håll anteckningsverktyg till hands för att fånga de fina insikterna som strålar in från kosmiska världar. På ett positivt sätt kan många därför få några stora genombrott och insikter. Så allmänt kan vi räkna med spännande saker – eller spänning!


Runt den 27/7

Merkurius quincunx Neptunus

Vi bör tänka på att vi behöver förstå att vi inte bara kan ”tro på allt” som ”serveras” i tal, text och i diskussioner, för det handlar om att det kan röra sig om det ”overkliga” och osanna. Merkurius kvinkuns Neptunus antyder att något kan vara – eller upplevas som – vilseledande, kanske verka förvirrande, så lita inte på alla omkring eller på allt i massmedia mm - alla har inte rena avsikter. Det är svårare att bedöma saker ordentligt och att bli vilseledd av ”sken som bedrar” av saker som inte är klart och tydligt! Men den som alltid är helt ärlig, alltid har rena avsikter etc, då kan lita då på vad som kommer ”till en”, vad som anaa (enligt astrologins sätt att tolka de här aspekterna). Den här energin kommer att på något sätt att också att ”slå” tillbaka på dem som använder energin för att vilseleda etc - senare.

Astrologer menar alltså att man måste ha ett ärligt och s k ”rent” hjärta, innan man (med dessa aspekter aktiva) tar till sig en ”ny inställning” från massmedia och/eller personer ”runt omkring sig”, eller om man ska fatta något viktigt beslut i något sammanhang.
Det är också viktigt att hålla sig jordad, kanske genom jordande övningar, tills aspekten är över.


Runt den 27/7

Merkurius konjunktion Venus

Nu är tid för charmiga ord, taktfullhet, behov av frid och sällskaplighet men då med djupgående dialoger. Viska rätt ord i rätt öron, Skorpionen vet vad som är bäst att säga på ett sensuellt sätt…

Nu är det också lättare att vara diplomatisk på ett förberäknande sätt. Vi läser om och tar lättare in det vackra i omvärlden. Ja vi ”läser också andra” lättare och det som är osagt.


Runt den 28/7

Merkurius quincunx Pluto

Våra sinnen kan skickas till ”skuggiga platser” och då är det bra om vi inte ”terroriserar” oss med våra tankar, utan försöker att få loss litet ”tankeskräp” istället, d v s använda energin till ”att rengöra” sinnet.

Den här aspekten kan göra att vi uppmärksammar de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och att våra tankar får mer djup. Man kan ana att detta också manifesteras i dialoger där hemligheter och avslöjanden sannolikt kommer att ske.

Många kan använda denna energi till att använda information för att manipulera andra, så det gäller att se igenom sådant. Den som anammar den bästa sidan av energin, kan lättare förstå att t ex antydningar handlar om en mycket större fråga som vi kanske känner att vi vill veta mer om, gräva i (i bästa Pluto-stil).


Den 28/7 (- 5/10)

Merkurius går över till Jungfrun

Planeten för kommunikation, tankar och idéer ger i detta tecken ett ökat behov av att se/nå praktiska resultat genom dialoger, fokus på detaljer, kritisk analys. Det är dags att komma ner till de snygga, konkreta detaljerna i nu. Det hjälper oss att få tankar fokuserade på vår dagliga rutin, organisering, städning, hälsa och fitness – och kanske evenemangsplanering etc.

Vi kan nog märka att vi blir mer kritiska och noggranna, så vi bör se upp med att negativt ”felletande”, att kritisera andra och oss själva.

Men det är en bra tid att använda den analytiska sidan för att verkligen komma till botten av vad som helst i våra liv som behöver ordning, eftersom vi har den tillgängliga energin för att i detalj se och studera hur vi sorterar saker i våra liv. Korrigerar. Om man blir väldigt orolig eller rastlös se är det bra att släppa ut all rastlös energi genom att göra en hobby, få massor av frisk luft och ha lite tid till att centrera sig själv.

Se till huset i födelsediagrammet där Merkurius befinner sig denna tid, för att ta reda på var tankar tenderar att förändras.


Runt den 29/7

Solen quincunx Saturnus

Det kan ge känslor av försening, eventuella gamla misstag behöver mötas och fixas – ställas i ordning och förbättras. Det kan kännas tråkigt men är nödvändigt för framtidens mål. Det hjälper till med att hantera livets hårda realiteter och vidta försiktighetsåtgärder och fokusera på viktiga uppgifter.

Energin kan hjälpa oss med mer självdisciplin samt att vi känner ökat behov av att ta itu med viktiga åtaganden med en känsla av ansvar. Det är dock bra att acceptera att dessa dagar kan kräva litet extra tålamod som behövs för att övervinna de uppgifter som ”tornar upp sig” eller för mycket ansvar. Det är möjligt att man istället fattar beslutet att ”lossa på knutar” och stiga av för mycket ansvarsuppgifter, lyfta av sig oket… Eller ge tömmarna till någon annan… kanske för att få en andningspaus eller välja något annat att göra. (Det kan handla om vad som helat; arbete, hemmasysslor, intresseområde som tar mycket tid etc).


Runt den 30/7

Venus quincunx Neptunus

Vi mer benägna att skapa eller ”ta in” all form av skönhet, att njuta av det som är estetiskt och vackert och vi kan känna starkare längtan efter romantik… Kanske finns längtan efter ”den perfekta” romansen. Många kan drömma om hur saker kommer att vara och om all den underbara kärlek som ”finns”.

Om det finns någon speciell person i horisonten, kan den här transiteringen faktiskt ge litet besvikelse över att personen visar sig inte leva upp till förväntningar. Även om det inte handlar om någon ”riktig” relation, så kan det vara någon som finns i ”sinnet” där det byggts upp illusioner baserade på begränsad information och erfarenhet av vem denne (eller de) verkligen är!

Det är lättare att projicera egna behov, önskningar och förväntningar på någon annan nu. Att bli lurad av sken som bedrar de här dagarna tenderar att hänga som ”dimma” över oss… Men i så fall är det så att den ene ”skapar sken som bedrar” och den andra ”låter sig luras”…

Men andra, som öppnat till sin andlighet, kan nu se någon annan på nya sätt, även om illusioner faller och en viss besvikelse kan kännas. Det som kommer fram i så fall är: den avklädda sanningen som då är viktig. Det ger nämligen en öppning till nya inre dimensioner och ”öppnar” till större mottaglighet eftersom det ”rensar bort” det som står i vägen. 


*****************************

**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**


MER ATT LÄSA  

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.


**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar