Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 12 juli 2023

Nymånen i Kräftan den 17/7 2023 – tid att “komma hem”.

Nymånen infaller den 17 Juli 2023 kl. 20:33:06 vid 24°55 grader i Kräftans tecken.

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”. Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel och början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Nymåneprognosen är menad som inspiration. "Energi är neutral tills den riktas" (Om). Vi har ett eget ansvar, så tolkningar ska ses som ”fingervisningar”Det handlar även om var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. Så hur energier inverkar på var och en beror på flera faktorer. Men vanligtvis berörs de mest som har starka aspekter denna dag, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~¨

Kräftans nymåne

Oavsett vad våra sol- eller måntecken är, är vi alla under ett par dagar i under påverkan av Kräft- nymånen.

Med nymånen (Solen och Månen sammanfogade) i Kräftans tecken präglas denna nymåne av vattnets element. Astrologiskt sett symboliserar Månen det inre känsloriket, och det som får oss att känna oss trygga, skyddade och omhändertagna och eftersom Kräftan är det tecken Månen härskar över (= där Månen är hemma) förstärks dessa områden och teman. Det medverkar till att öka intuition och känslighet för vibrationer runt om.

Stämningen för Kräftans nymåne är mer privat och sårbar än utåtriktad och äventyrlig, eftersom Månen och Solen är fokuserade tillsammans i det mest familjära och känslomässiga tecknet (Kräftan). Det är en nymåne som tenderar att ta fram känslor av medkännande och omtänksamhet mot våra närstående och oss själva. Vilket många vanligtvis inte gör - tar hand om och ”vårdar” sig själv. Att vårda, ge näring och ta om hand, kopplar oss till oss själva (även när vi tar hand om våra nära) och fortplantar sig ner till våra rötter! Det ger extra ”rotnäring” inom oss. Likt en växt som vi vårdar med kärlek, näring och skydd blir extra stark.

De närliggande angelägenheterna känns viktigare än vanligt, och man kan vilja vara hemma omgiven av de närmaste. Nymånar handlar om “avsikt” och “intentioner”, så det kan kännas angeläget att “bädda” för sådant som skapar det bästa inom hem, familj och andra närstående. Det handlar inte bara om vårt fysiska hem, utan även där man känner sig som hemma och där man känner sig hemma tillsammans med andra.

När Månen är verksam i sin ”hemmabas” (Kräftans tecken där hon är planethärskaren), utstrålar hon samtidigt sin egen speciella ”månmagi” och kan ”flöda” sin största potential. Så om vi förberett oss för initiering kan vi förvänta oss en kraftfull tid för det! För på ett magiskt sätt kan kräftnymånen öppna en intuitionsportal och hjälpa oss att komma i kontakt med de djupaste hemligheterna: Det sker i drömtillståndet – under sömn eller meditation

Genom vårt medvetna fokus kan vi nu med hjälp av intuitionen få tillgång till de rätta verktygen som behövs för att skapa vår egen magiska verklighet och gå mot det som betyder mest för oss att verka för. Det handlar om själens längtan och engagemang.

Energin började vid fullmånen så denna tvåveckors accelerationsperiod har handlat om vad vi nu behöver släppa och lämna bakom oss. När vi tittar tillbaka på vad vi är på väg bort från, bör vi vara redo och förberedda för att betona vad vi vill skapa nästa cykel.

Nymånen är en tid för början, och eftersom Kräfttecknet är känt för att vara hemkärt och familjeknutet, så är det läge att blicka mot familjeförhållanden. Både de forna och nuvarandre, inte nödvändigtvis blodsband, utan närstående som känns familjära.

Man kan börja processen med att gottgöra familjemedlemmar som man har haft problem med. Man kan börja frigöra destruktiva familjknutar. Eller återknyta kontakten med en familjemedlem. Eller hedra förfäder genom att dela minnen och berättelser och tända ett vitt ljus för att erkänna deras minne.

Nymånar öppnar dörrar i våra liv beroende på var de faller i vårt personliga horoskop (tecken, hus, ev. kontakt med andra planeter etc). Universum hjälper oss att fokusera på att bygga ny stabilitet i ett betydande område i vårt liv och att våga ta tag i en ny början. Vi kan lättare vara i kontakt med vår personliga känslomässiga stabilitet, eftersom det är roten till vår själs djup. Om något inom oss inte är stabilt, kan vi lättare komma i kontakt med intuitionen för att bedöma varför vi känner så och hur vi kan förbättra det framåt.

Vi kan nu, när energierna ”börjar om” med nymånen, komma in i en fas som på det omedvetna planet handlar om platsen där våra liv började (födelsen) och vi vill kanske vistas där vi känner oss tryggast för att få en känsla av inre kraft. Så detta är en nymåne att skapa förutsättningar så att man känner sig hemma. Hemmastadd. “Komma hem”.

Ett tema för denna nymåne tenderar att skapa starka band med andra som vi känner oss besjälade med. Att våga vara oss själva tillsammans med andra, leder oss mot människor som uppskattar oss för vilka vi verkligen är.

Vi kan behöva gå bort från att uppfatta känslomässiga saker genom vårt perspektiv utifrån gamla händelser, och öppna oss för att känna vad som är viktigt att nå, utifrån vad vår själ längtan efter. Genom att stämma in med det som vi känner att vi behöver för att känna oss kompletta, hela och centrerade ger vi oss själva möjlighet att uppnå det “som ett nytt tema” under Kräftans nymånefas

Det är bra att ge sig ensamtid för att sortera igenom känslor och bestämma om någonting behöver bytas och brytas för att skapa ökad inre frid. Att verkligen känna in vad som behöver släppas och vad vi också kan ge plats för. Följ intuitionen och känslan av inre trygghet och där det känns att det nya kan ”rotas”. Det är en bra tid att skapa en stark rotkänsla!

Kräftan är ett känslomässigt tecken (det är ett vattentecken) och nära knutet till frågorna i hemmet – familj (även om det inte handlar om blodsband), vårdande, stam/rotkänsla, modern och förfäder. Det här är våra rötter, de platser som håller oss och ger oss en känsla av stabilitet och trygghet. Eventuella problem eller obalanser i våra liv när det gäller dessa teman kan dyka upp under denna tid. Vi har möjlighet att släppa vad som kommer upp och sedan medvetet och avsiktligt stärka dessa.

Det som känns kraftfullt och rätt när vi ställer in på det vi vill manifestera, kommer att fungera i framtiden. Sätt ”framtidsfröna” med omsorg och vattna med kärlek, så kommer skapelsen att manifesteras på bästa sätt.

Ja, det är nu vi kan så frön till framtida trygghet i vår närmiljö, vårt hem och även stärka våra rötter! Så uppmaningen är att gå in i känslan av trygghet vad man än vill manifestera – för då blir också växten trygghet. Det stärker även närvarokänslan! Det både hjälper till att återansluta till rötter och att skapa en stark rot som manifesteras i framtiden.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Nymånens aspekter

OBS: inverkande aspekter för själva nymånen är alltid dess exakta aspekter, inte aspekter mellan andra himlakroppar. Vill man ha en helhet utöver nymånens specifika teman, så finns en allmän månadstolkning för det på bloggen.

Hur någon upplever energin från nymånens kraft och dess (exakta) aspekter beror på hur - och om - de påverkar det personliga horoskopet. Oavsett så finns ett kollektivt "energiavtryck"! Vi har också ett eget ansvar, så tolkningar ska ses som ”fingervisningar”.

Den här nymånen i Kräftan bildar en opposition till Pluto och en sextil till Uranus, samt en trigon till Neptunus. Detta kan ta fram känslomässiga saker som har förträngts under lång tid. Det kan handla om vår skugga; de obehagliga sidorna av oss själva som vi ofta undviker, eller projicerar på andra. Det gamla som vi inte är klara med. Pluto övervakar processerna för avgiftning och rening; inte bara fysiskt utan också metaforiskt.

Om denna resa genom Plutos själsliga grottor hanteras väl, kan den bidra till förändringar som hjälper oss att utvecklas.Det kan även handla vår kollektiva skugga.

Vi kan nu bli av med skräpet vi har samlat på oss över tiden. Och ja - precis som på hamstrare kommer vissa inte att vilja bli av med skräpet eftersom det ger dem en känsla av förtrogenhet och säkerhet. Det kan skapa rörighet till en organiserad tid men den tar upp spänningar till ytan. Både Uranus och Neptunus hjälper till med att frigöra allt som kan ha stagnerat! Det finns också en känsla av frid och positiva känslor som kan ge stor inspiration och skaparlust!

*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

 Nymånen i ditt personliga horoskops Hus (= livsområde):

Nymåne är en bra tid om man vill rikta in sig på nya mål. Nymånen sänder just nu energin från detta nymånetecken. För att se vilket livsområde som aktiveras av nymånens vibration så kollar man sitt horoskops hus. Där nymånen befinner sig på graden, där vid de graderna i det tecknet kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är en av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop. 

Är det svårt? FRÅGA en astrokunnig så kan du säkert kolla själv nästa nymåne!
LÄS TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR. 

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Tips om man medvetet vill använda nymåneenergin

Nymånen är en tid då det är bra att ”plantera frön” som sedan kan ge framtida växt, att inrikta sig på att låta drömmar manifesteras. 

Du kan välja om du bara vill vara i stillhet i meditation, bön eller göra en ceremoni och känna tacksamhet för livets gåva och allt som är, eller om du vill göra en helande meditation och/eller ställa in dig på avsikter/intentioner för nymånen. LÄS OM NYMÅNECEREMONIER HÄR.

**********************************************

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar