Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

lördag 22 juli 2023

Venus retrograd i Lejonets stjärntecken 22/7- 3/9 2023

Venus befinner sig i Lejonets stjärntecken från 5/6 till 8/10 2023, ett besök litet längre än vanligt, p g a retrograden i Venus-cykeln som påbörjas den 22/7. Venus stationer direkt den 3/9 2023. (Venus retrograderar var 18:e månad).

Venus är en feminin skönhetsplanet och sedan länge sedd som skönhetsgudinna. När Venus är i Lejonet så får denna skönhetsgudinna verkligen trona och känna sig insvept i ett gyllene ljus! Det är svårt för oss (Venus i oss) att inte dras med i dessa soliga energier. Här, i detta soltecken, kan Venus få ”frodas” i allt som känns varmhjärtat, uttrycksfullt, stolt och extravagant.

Det är inte märkligt om man känner längtan efter att bli bortskämd och beundrad. Ja, kanske flöda över av stolthet och passion. Visst kan en del bli ganska ”ego” i kärlekslivet under denna period. Med denna placering är det lätt att överdriva bara för effekten, såväl som extravagans – kanske dramatisera en aning. Med Venus i Lejonet kan det kännas som att kärlek, romantik och relationer ska ha inslag av det magnifika och storslagna. Det är lätt att vara generös med pengar också – eller rent av slösande. Och det lär handla om allt som kan ge känslan av litet lyx, flärd och skönhet – ja, kanske en dos fåfänga spelar roll denna tid.

Men tänk på att: Planeter styr inte vårt liv. Det handlar om ett samband, de speglar verkligheten nedanför. Vårt liv och hur mycket vi lyckas bestäms av oss. Det är inte planeterna som roterar runt Solen som ger framgång eller misslyckande, utan hur vi hanterar saker. Vi får saker att hända… En förståelse av Universum är helt enkelt att det vi ser är vad vi är - planeterna är ett uttryck för oss…

Vad betyder Venus retrograd astrologiskt sett?

En retrograd uppstår när en planet verkar förflyttas bakåt från vår utsiktspunkt här på Jorden. Men egentligen rör den sig inte bakåt. Den fortsätter i sin vanliga bana, och den retrograda effekten är en slags optisk illusion.

Retrograd är egentligen bara en optisk illusion från vår utsiktspunkt på Jorden. Den astrologiska tolkningen innebär att planetens krafter inte är lika starka. Vad de flesta missar är att det är en viktig tid att stämma in och lyssna på vår intuition, som blir starkare under en retrograd. Det är under denna tid vi kan behöva skapa balans och harmoni utifrån våra sanna värden, vad vi verkligen värdesätter.

För att få den bästa känslan av retrograd, tänk på hur planeten fungerar när den rör sig framåt (aka "direkt.") När Venus är direkt kommer det att påverka hur du förhåller dig till andra i inte bara romantiska band utan platoniska och kollegiala förbindelser. Det färgar till exempel din flirtstil. Det formar hur du upplever njutning, vad du värdesätter, hur du går tillväga för att tjäna och spendera pengar och vad du anser vara tilltalande estetiskt. Och när Venus rör sig direkt, bedriver den all sin verksamhet på ett externt, handlingsorienterat sätt.

Nu går alltså Venus retrograd! Det kan ge upphov till upp- och nedgångar i alla delar av livet. Så om det ”skaver” - ha tålamod under denna period. Det är av betydelse oavsett, det som sker, och man kan behöva gå inåt och begrunda sådant som uppstår på relationsplanet.

Förmodligen dyker sådant som är ”sedan förr upp” vad gäller relationer, romantik… Kanske även en gammal relation kan bli aktuell från någon aspekt. Inte nödvändigtvis i ett möte, det kan ske på det inre planet. Det kan vara sådant man behöver erkänna och ”värdera”.

Om man redan har det besvärligt i en eller flera relationer, när Venus retrograderar, kan det skapa oro och att man behöver reda ut något för att komma vidare.

Venus retrograd kan uppmuntra till att prioritera och värdera samt finna balans gällande sådant som handlar om relationer, nöje, pengar och skönhet. Beakta det astrologiska huset i ditt födelsehoroskop. Venus går baklänges genom det medan det retrograderar i Lejonet. Det antyder inom vilket område av livet som retrograden utspelar sig – gör sig märkbar.

Men man ska inte ”gå ner sig” i retrograden! Venus retrograd främjar också lojala relationer och kanske heta romanser. Var bara medveten om att ”gå inåt” om det behövs för att hitta en balans, inom dig.

Medan Venus retrograd är i kraft, kan man upptäcka att man behöver backa litet, avvakta etc - oavsett om det innebär att arbeta kring kärleksuttrycket, ”gå på minnenas väg” eller omstrukturera i kärlekslivet – eller inom vänskapssammanhang.

Det är också en tid att finslipa kreativitet och eventuella konstnärlighet! Det hjälper till att stärka kreativa färdigheter som kan ha legat i träda. Eller att man plockar upp ett projekt man inte lyckats få till, men nu slutföra det utifrån ett annat perspektiv.

Djupast sett är Venus retrograd en period som sätter ljus på vad man värdesätter och behöver, kanske inom kärlekslivet. Om relationsproblem blir mer uppenbara, tänk på att Venus retrograd erbjuder chansen att läka hjärtan och lätta på den karmiska belastningen. Kanske se igenom hemligheter, släppa svartsjuka eller lämna manipulation. I slutändan ger det en ny medvetenhet och förmågan att förvandla relationer.

Med nutidens stressade livsstil är denna ”omkalibreringstid” behövlig. Vi kan inte alltid vara ”flammande framåt”; perioder av djup eftertanke är nödvändiga. 

I huvudsak kan vi välja att dansa med dessa mönster på ett sätt som är mer produktivt när vi hedrar dem. Det är ett tillfälle att lösa problem från det förflutna så att vi kan anpassa oss mer i nuets tillvaro.

************************************

Venus retrograd och astrologers råd

Enligt vissa astrologer så ser man inte alltid så klart under Venus retrograd och det är därför inte den bästa tiden att:

** Köpa nya kläder

** Göra något drastiskt för håret

** Köpa dyra smycken

** Göra dyra inköp av lyxobjekt till huset

** Omdekorera huset 

** Att göra ett stort designprojekt av alla slag som är svåra att förändra (tillfälliga eller billiga lösningar kan vara bra)

Kanske man annars i slutet av transiten säger; "Vad tänkte jag!?"

Undantag från "reglerna" ovan är det är bra att göra ändringarna om vi:

1. Har råd med det och inte saknar pengarna om vi ändrar oss eller något händer med det nya köpet

2. Gör lätt utbytbara förbättringar - som en henna-tatuering istället för en permanent, att göra hårfärgning som går att tvätta bort istället för att färga, skaffar armaturer som lätt kan avlägsnas och släckas…


************************************

LÄS om Merkurius och Mars retrograd HÄR och HÄR


************************************


MER ATT LÄSA 

Norra Noden till Väduren den 17/7 2023-11/1 2025

Pluto går in i Vattumannen 23/3 2023 (till 2044) - stort skifte!
Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt"

men är det verkligen så? Läs
 HÄR

Lär dig litet grunder i astrologin 
HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter 
HÄR.

”Energi-astrologi” - Del 1 
HÄR

”Energi-astrologi” - Del 2
 HÄR



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar