Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

torsdag 16 maj 2024

Merkurius i astrologin: Din kommunikationsstil - Hur du tänker, talar & resonerar (med dig själv & andra)

Vi är alla mångfacetterade människor med många sidor av våra personligheter, och astrologin återspeglar det. Var och en av planeterna i astrologi representerar en annan del av vem vi är.

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~*

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Publicera gärna citat från dessa texter och ange då källan med länk.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Många känner till sina sol-, måne- och Ascendent-tecken och vad dessa betyder. Men alla kan inte sitt Merkurius-teckens betydelse. Inte heller sitt Venustecken - HÄR- eller Marstecken – HÄR. För den som inte känner till sitt måntecken och vad den innebär finns info HÄR. Om någon vill veta sitt Jupiter-tecken och tolkning, finns länk HÄR. Om Saturnus finns HÄR, Uranus HÄR, Neptunus HÄR och Pluto HÄR .

Inom astrologin är Merkurius planeten för kommunikation, intellekt, minne och även mindre resor och transporter. Den visar även hur du hanterar platoniska förbindelser och vänskap.

(Länge ner kan du läsa om Merkurius uttryck i olika stjärntecken. Samt få veta hur du hittar ditt Merkurius-tecken om du inte redan vet det).

När Merkurius reser genom zodiaken, tillbringar den ungefär tre veckor i varje tecken (även om det ibland kan vara ganska lite längre, beroende på dess retrograda cykel), och det tar ungefär ett år att resa genom alla 12 av dem. Den är aldrig långt från Solen, och det tar ungefär ett år att ringa in zodiaken. När det retrograderar, vilket det gör tre till fyra gånger om året, kan det stanna i ett tecken så länge som tio veckor.

När den rör sig genom zodiaken uttrycker den sin energi genom egenskaperna hos varje enskilt tecken. Merkurius är sinnets planet – dess vibration styr hur vi förstår världen och vår plats i den.

Merkurius är planeten för idéer, för att kommunicera och dela information - så när vi pratar med någon eller tänker igenom något är det troligt att vårt stjärntecken Merkurius tar ratten och utövar sitt inflytande över våra tankar och sociala liv.

Tänk på ditt födelsehoroskop som en ögonblicksbild av hur himlen såg ut när du föddes. Ditt Merkurius-tecken = vilket stjärntecken Merkurius befann sig i när du föddes.

****************************************

Hur man beräknar sitt Merkurius-tecken

För att beräkna ditt Merkurius-tecken måste du använda ditt födelsedatum och år. Du kan slå upp Merkurius plats i zodiaken på datumet och året för din födelse i en Merkurius transittabell online, men då får du bläddra igenom hundratals datum HÄR

Å andra sidan så visar ditt astrologiska födelsehoroskop också ditt Merkurius-tecken, så ta fram ditt födelsebevis där klockslag och födelseort finns med, och kontakta en astrologiskt kunnig för att få tillgång till det om du inte kan det själv, eller använd en online-kalkylator för födelsehoroskop för att räkna ut det själv R. 

Zodiaktecknet och det astrologiska huset där Merkurius finns i födelsehoroskopet avslöjar en hel del om den personens naturliga stil att samla in och ge ut information.

****************************************

Vad Merkurius representerar i astrologi

Merkurius är uppkallad efter den snabba och smarta budbärarguden i romersk mytologi, och denna arketyp översätts till dess astrologiska betydelse. Den här snabbfotade ”lilla killen” i astrologin, är den mytologiska budbäraren som förmedlar information till alla. Precis som budbärarguden den är uppkallad efter, härskar Merkurius över kommunikationen.

Merkurius representerar icke-emotionell, mycket rationell, objektiv tanke. Dess placering i ett stjärntecken bestämmer tecknets intellektuella stil. Som en snabbt rörlig planet är Merkurius flexibel och anpassningsbar.

Merkurius i astrologi handlar om information: hur vi absorberar den, hur vi formar våra egna idéer med den och hur vi uttrycker våra idéer om den för världen. För att kunna kommunicera våra tankar på rätt sätt, måste vi kunna tänka igenom saker i första hand - så Merkurius styr även tänkandet, lärandet och att beräkna saker.

En stor del av Merkurius jobb är att dela ut information; som sådan reglerar det perception, språk, skrivande, redigering, forskning, tal, alla typer av inlärningsupplevelser och inlärningsstilar och bedömning av data.

Merkurius reglerar telekommunikation, datorer, programvara, tekniska prylar, posttjänster, frakt, kurirer och alla former av transporter. Att prata, twittra och skicka sms faller alla inom dess domäner.

Merkurius handlar om mer än att bara kommunicera information och tankar. Det reglerar också logistiska frågor - inklusive timing, schemaläggning och att ta sig från plats till plats. Merkurius energi trivs med att vara uppmärksam på detaljer och se till att allt är på plats i de olika intresseområdenna eller ämnesområdena. Det handlar om hur vi hanterar vår tid och ser till att logistiken i vårt liv löper smidigt (vilket naturligtvis är beroende av hur vi tänker om saker och kommunicerar).

Merkurius reglerar också syskonförhållanden, kartor, brev, resplaner, möten, vägar, fordon, reklam, publicering, försäljning och PR.

Merkurius styr över många viktiga små frågor. Det är en del av varför de treåriga Merkurius retrograda perioderna tenderar att ha effekt! Merkurius retrograda episoder anses vara opålitliga för att underteckna kontrakt, slutföra viktiga transaktioner, få tillgång till korrekt information eller fatta stora beslut. Men alla astrologer håller inte med om detta – de tolkar retrograderna som positiva! Var och en får själv ta reda på vad de olika astrologerna anser och dra sina egna slutsatser. Det finns att hitta online.

Merkurius är den härskande planeten för både Tvillingarna.

Kroppsdelar som påverkas av Merkurius är armar, öron, lungor, nervsystemet, huden och så vidare.

****************************************

Merkurius & hur man vinner vänskap

I ditt födelsehoroskop visar Merkurius placering efter tecken och hus, såväl som aspekter som den gör till andra planeter, hur du kommunicerar, samt också hur du vinner vänskap.

Hur du tänker och uttrycker dina idéer påverkar givetvis vem du vibbar med. Eftersom Merkurius styr vårt sinne och vår tankeprocess, underlättar det de relationer du har på en intellektuell nivå.

Vi binder oss lättare till människor som tänker som vi, som talar vårt språk (bokstavligen och bildligt), och delar våra perspektiv. Dessa ytliga förbindelser kan sedan lägga grunden för djupare relationer.

****************************************

När hjälper Merkurius oss?

Merkurius är kommunikationens planet och den symboliserar områden relaterade till handel, handel, konton, bank, kommunikativa kontakter i vardagen och så vidare.

En stark Merkurius tenderar att ge framgång inom områden som är relaterade till kommunikation, mindre resor, intellekt, skrivande och talande. Merkurius kontrollerar också sysslor relaterade till telefonerande, telegrafer, e-post, kurirer och liknande.

En välplacerad stark Merkurius i horoskopet ses ofta hos författare, astrologer, nyhetsreportrar, mediapersoner, matematiker, auktoriserade revisorer, återförsäljare, mäklare, affärsmän etc. Flera framgångsrika konstnärer, skulptörer och säljare har en stark Merkurius i sitt födelsehoroskop.

****************************************

Vad man kan lära sig av sitt Merkuriustecken

Ditt Merkuriustecken fungerar som något av en spegel för hur du kommunicerar. Titta på stjärntecknet där Merkurius är placerad i ditt födelsehoroskop och leta sedan upp egenskaperna hos det tecknet.

Det kanske inte är samma som ditt soltecken (även om det mycket väl kan vara det, eftersom Merkurius aldrig är mer än två stjärntecken från Solen!), men relaterar du till de egenskaperna i sociala situationer?

Det är troligt att ditt Merkurius-tecken återspeglar ditt sätt att uttrycka dig själv och din kommunikationsstil. Det illustrerar den kanal du gillar att använda, hur du sms:ar eller twittrar och ditt sätt att prata och vad du oftast mentalt är inne på för ämnen och intressen.

Merkurius teckenplacering är inte det enda sättet att skapa kontakter. Det finns många andra sätt vi skapar förbindelser på, och detta återspeglas också i det personliga horoskopet.

Merkurius arbetar tillsammans med andra så kallade "personliga" planeter i ditt horoskop såsom Solen (din identitet), Venus (ditt kärleksspråk), Mars (dina önskningar och ambitioner) och Månen (dina känslor), för att visa hela bilden av din relaterade stil.

Dessa ovan nämnda himlakroppar anses vara personliga eftersom deras placeringar i tecken, hus och aspekter bidrar till din kärnpersonlighet och representerar dina grundläggande sociala instinkter.

Med djupare och mer känslomässiga kopplingar, som barndomens bästisar eller din bror-från-en annan-mamma, spelar Venus och Månen större roller i ditt födelsehoroskop tillsammans med Merkurius.

Om Solen är knuten till din Merkurius kanske du ser vänskap som kärnan i din identitet och behöver vara runt människor som understödjer dig och hjälper dig att vara den bästa personen du kan vara. Sol-Merkurius-konjunktion i ett personligt horoskop är extremt vanlig, eftersom Merkurius aldrig är mer än ett stjärntecken borta från Solen hela tiden.

Hur Merkurius interagerar med alla planeter i ditt eget unika födelsehoroskop visar dig vilken typ av kontakter du föredrar, vilken typ av vän du är, hur platoniska relationer kan spela ut i ditt liv och vilka lärdomar du kan dra av dem!

Men som med allt inom astrologi, måste vi betrakta alla andra planeter i sitt sammanhang för att få ett fullständigt grepp om en individs relaterande stil.

****************************************

Merkurius-präglade personer

De som föds med en stark Merkurius är välsignade med skarpa tankeförmåga men de kan också visa oro och obeslutsamhet.

Om du influeras av Merkurius kan det betyda att du är nyfiken, kommunikativ och anpassningsbar – men det kan också innebära att du även kan vara obeslutsam, kritisk och fylld med nervös och orolig energi.

Som Merkurius-”stark” är du begåvad med en bitande sarkasm, kvickhet och förmågan att lära dig saker snabbt. Med en sådan intelligens bör man undvika den andra sidan – att vara benägen till lögner eller annat slags ”trickande”.

****************************************

Vad ditt Merkurius-tecken betyder

Merkurius i ett av eldtecknen (Väduren, Lejonet och Skytten) vinner vänner med passion, livslust och vilja att prova nya saker och sätta igång roligt.

Med Merkurius i jordtecken (Oxen, Jungfrun och Stenbocken) tenderar du att vara lite mer socialt reserverad, men tar gärna kontakt med andra för praktiska frågor.

Med Merkurius i lufttecken (Tvillingarna, Vågen och Vattumannen) trivs du i kvick och konversationsvänskap och kan lägga stor vikt vid sms, DM, gruppchattar och andra kommunikationsverktyg för att upprätthålla och ge näring åt vänskap.

Med Merkurius i vattentecken (Kräftan, Skorpionen och Fiskarna) vinner du människor med empati och förmåga att beröra hjärtan med ord. Dina tankar och idéer kan vara mer kopplade till känslor, vilket gör dig mer subjektiv snarare än logisk.

****************************************

Tolkning av MERKURIUS i stjärntecknen:



VÄDUREN

Du är intellektuellt skarp, direkt, framsynt och kan också vara rolig på ett bitskt sätt: Du är ingen mental mes – du kan mentalt ”klippa till” tillbaka om du känner att någon försöker förtrycka dig eller liknande. Vinna är mottot på den mentala nivån! Du är också på det klara med dina egna åsikter och brukar inte låta dig ”färgas” av andras.

Om du är på humör kan du vara argumenterande och till och med taktlös. Du går ofta efter dina mentala impulser snarare än rationella planer, men oftare än inte fungerar det för dig. Fortuna gynnar trots allt de modiga...

Ditt Vädurs-Merkurius-tecken tyder också på att du kan göra ett bra och skarpt arbete i förlags- eller litteratur-världen.

Du är vanligtvis frispråkig och säger vad du tänker på. Din uppriktighet det tenderar att dra andra till dig för de vet att du kör med rakhet – om än ibland irriterande rakhet... Som vän är du den typen som inte låter andra komma undan med skritsnack!


OXEN

Ditt intellekt är praktiskt och grundligt. Du har ett bra minne för det du en gång läst, hört eller tänkt/tyckt. Ofta tar det tid att komma fram till en åsikt, och när du väl har gjort det kan du vara ganska stel om det. Det kan även ta tid för dig att lära dig ett helt nytt ämne, möjligen känner du dig sällan intresserad av att sätta dig in i det.

Du behöver ”traggla” kunskaper från grunden. Men du är en lyhörd iakttagare av andra och missar ingenting och glömmer knappast!

Möjligen kan du upprepa dig själv, eller man kan sägabetona”. Din förmåga att hantera pengar och ett stort öga för skönhet gör att du kan göra bra saker inom modedesigner, inredare eller antikviteter.

Liksom din maskot ”tjuren Ferdinand” gör din Oxe-Merkurius att du är resolut med idéer och är vanligtvis är du svår att svaja, men du ger samma nivå av balans och lojalitet till dina relationer.


TVILLINGARNA

Tvillingarna är tecknet på kommunikation – du är begåvad i att kunna uttrycka vad du tänker. Ja, du är superkvick, väldigt nyfiken och mångsidig. Snabbt kommer du med åsikter, idéer och insikter och det med en väldigt bred bild. Du är bekant med de flesta ämnen och skeenden i världen och kan ge en intressant ”input” på ett ögonblick.

Du har ett så brett spektrum av intressen att dina kunskaper dock inte är djupgående: Men visst, om du behöver kan du vara något av en ”bra bluffare” så du låter som du att du verkligen vet ”allt” man behöver veta - så att ingen ser igenom detta.

Du älskar att uttrycka dig på det intellektuella planet, om det så är att prata eller skriva och du är då så intressant att andra älskar att ta del av det du förmedlar.

Du omfamnar nya och intressanta upplevelser och umgås lätt med en mängd olika människor – ju fler, desto roligare, för att stimulera ditt mångsidiga och nyfikna intellekt.

Många journalister, intervjuare och talkshowvärdar har sin Merkurius i Tvillingarna.


KRÄFTAN

Du är fantasifull, intuitiv och väldigt personlig i ditt sätt att kommunicera och har förmåga att skapa närvaro. Du har också förmåga att omedelbart läsa av ett rum. Ibland kan du uppleva att det är en ”aggressiv” eller negativ atmosfär eller kommunikativ energi och då kan du ”dra dig inom ditt skal” för att ”komma fram” när stämningen känns mer mjuk och tillmötesgående.

Du förstår världen genom din egen personliga erfarenhet – där minnen också har en stor roll. När du tittar på helheten vill du veta hur det kan påverka dig och dina nära och kära.

Du har också en poetisk sida eftersom du intellektuellt ”simmar i känsloriket” och du dras till historia.

Du har behov av att omge dig med vänner som känns som familj, och du tar ofta en moderlig eller fostrande roll.


LEJONET

Du har ett varmhjärtat och passionerat sätt att uttrycka dig på! Du vet vad du tycker och anser, för du har underbyggt det genom att titta på helheten (likt solen, tecknets härskare har en helhetsöverblick). Merkurius i Lejonet välsignar dig med ett magnetiskt sätt att framföra dina kunskaper på, det är få som låter bli att lyssna... Det kan dock vara svårt för dig att medge att du kan ha fel… Kanske du ibland har ett dominant kommunikativt beteende. Det finns en intellektuell stolthet.

Lejon-Merkurius gör dig också till en väldigt ”hypad” person och du vet värdet av att boosta andras egon, därför är du generös med komplimanger.

Du har förmåga att leda konversationer, gruppsamverkan och möten etc. Kanske du dras till uppgifter eller karriär som låter dig ha en central roll dig – VD, idrottare, skådespeleri, TV-personlighet eller annan kändisroll.


JUNGFRUN

Du är analytisk och metodisk, ja du är snudd på en född statistiker som alltid letar efter data och arbetar utifrån en rationell, logisk synvinkel. Du har förmåga att sortera i sinnet och kan grundligt studera all slags fakta och sedan sortera i det för att få en begriplig bild – som du sedan kan förmedla till andra på ett korrekt sätt.

Du behöver all information innan du bestämmer dig, och detta gör dig ibland motståndskraftig när verkligheten inte speglar dina förväntningar. Du har förmåga att fokusera på varje detalj, men kan ibland förlora helheten för detaljerna. Ibland tar du på dig för mycket, så du måste lära dig att sålla.

Din Jungfru-Merkurius strukturerade sätt att bearbeta information ger dig analytisk begåvning. Med din analytiska hjärna passar du för verksamhet inom vetenskap eller forskning.

Du är nog den som tenderar att ses som en mycket hjälpsam vän – och också en kritiskt vän… på ont och gott.


VÅGEN

Du är en ”mental” fjäril, ditt sinne ”fladdrar i luften” mellan andras åsikter och tyckanden, och det gör att du ofta har svårt för att ta ställning… De flesta har ju ”rätt” på något sätt, fast de inte är ense. Men helst vill du att alla ska vara ense, och vill inte ha hårda, tuffa dialoger – men du vill prata, tycka och tänka och överväga som möjligen kan vara det bästa. Som vän är du en god lyssnare som kan ge diplomatiska råd.

Social och tillmötesgående gillar du inte att skapa vilda vågor och kan passa in var som helst. Var dock noga med att inte offra dina egna åsikter och övertygelser.

Du trivs nog med att göra för- och emot-listor och tar dig tid för att fatta det mest balanserade beslutet. Du kan nå framgång i ett starkt affärspartnerskap med någon som är mer eldig och ambitiös genom din förmåga att jämna ut hårda kanter.


SKORPIONEN


Du kan vara en ”mental ensamvarg” som tenderar att grubbla när du är i ensamhet. Du föredrar att lita på din egen skarpsynthet och att se igenom saker och ting och andra människor.

Ditt sinne är litet som ”Sherlock holmes”. Du är en naturligt född utredare, medfödd nyfiken på allt omkring dig, speciellt om det verkar hemligt eller ~mörkt~.

Du är en envis och obevekligt utmanare, så det är bättre att folk inte kommer i vägen för dig och din ”ord-gadd”. Du passar faktiskt som dokumentärskapare eller utredare av något slag.

Du känner att andra är med dig, förstår dig, och är din vän om de låter dig veta deras hemligheter!


SKYTTEN


Som den eviga studenten – kunskapsgirige – har du en omättlig hunger efter kunskap och nyheter. Du älskar att hålla dig med om vad som sker i hela världen och det kan vara så att du gärna reser ut i den för att inhämta erfarenhet och kunskap.

Du är fritänkare med expansiva idéer; ibland kan du förlora helheten. Som vän uppmuntrar du äventyr och öppenhet för nya koncept. Dessutom filosoferar du gärna om existentiella frågor.

Du är rastlös och optimistisk, och hatar att bli fasthållen på något sätt. Ja du är gärna i rörelse. Du passar för något där du kan inspirera andras styrkor, som resevloggare, dokusåpaproducent eller positiv författare.


STENBOCKEN

Du har förmåga att beräkna och följa en tråd för att nå intellektuella resultat. Att ge upp något som du vill åstadkomma på det mentala planet är imte din grej. Du vet vad du vill och ger inte upp det du påbörjat – t ex studier, att ta reda på sådant som ger en väl underbyggd strategi.

Det finns sällan något du slumpmässigt eller spontant påbörjar. Men du kan grunna ett tag på det först, sedan har du en strategi. För dig är fakta viktigt och du ogillar s k ”flum”. Du dras till det som är seriöst, rationellt och byggt på vedertagen fakta.
Din naturliga flit och auktoritet gör dig passande för ledarroller.

Med din ambitiösa Stenbocks- Merkurius är du lågmäld inom nätverk; när du träffar nya människor kan du överväga nyttan av relationen före allt annat. Men du är en trofast, lojal vän när du väl fördjupar vänskap!


VATTUMANNEN

Du är intresserad av det mesta som inte är, vad man kan kalla, ”medelsvensson-aktigt”…! Ditt sinne är på en annan nivå. Du har en smart, nyfiken hjärna. Du har en speciell intelligens är det handlar om att ta in andra människors insikter och du kan känna av situationer på ett annat sätt, som att du tar in en annan vibration, och du kan förutsäga vad som kommer att hända härnäst.

Du passar för uppgifter inom progressiva områden som konst, alternativa ämnesområden, teknik och forskning.

Med din fritänkande Vattuman-Merkurius drar du till dig alla slags vänner som älskar att diskutera världens och mänsklighetens tillstånd. Din öppenhet betyder att du vill blanda dig med människor som är speciella och nytänkande. Du kan dras till olika och alternativa grupper för att där kunna få gehör för dina för speciella idéer.


FISKARNA

Du är mer en som känner och tar emot ”vibbar” som inte sägs rakt ut, än du är en tänkare och grubblare. Du kommer fram till dina bedömningar, åsikter och idéer mer på känsla än faktastudier och grundliga undersökningar.

Du är mottaglig för många tankegångar från andra för du tycker det är intressant att ta del av andras åsikter. Möjligen ”färgas” dina egna tankegångar och åsikter av andras åsikter – om inte annat kan du känna dig inspirerad att fundera vidare.

Du använder din intuition som vägledning och du kan vara ganska synsk. Med din Fisk-Merkurius är du även fantasifull, konstnärligt begåvad och vill dela med dig av sin inre värld genom att uttrycka den på något sätt. Det kan ske genom text, musik eller konst. Och visst det kan ”flumma i väg” Men det du skapar brukar fängsla och inspirera andra.

Kanske är du inte alltid den som följer bestämda planer, är du känslig och följer strömmen med kompisar, och du vill att vänner ska känna sig känslomässigt sedda.


Läs~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.




fredag 10 maj 2024

Den 25/5 2024 (till 9/6 2025) går jätten Jupiter till Tvillingarnas tecken

Varje år flyttar himlajätten Jupiter, ”Herren över lycka(enligt forna dagars astrologer), från ett tecken till ett annat: Jupiters resa runt himlavalvets alla tolv stjärntecknen (kallad zodiaken - djurkretsen), som omger oss, tar ungefär tolv år. Jupiter finns i varje stjärntecken i ungefär tolv månader och vidgar då vart och ett av deras egenskaper när den färdas genom det. Det utgör en ny scen för medvetandeutvecklingen för det följande året.

Ja, nu rör sig Jupiter åter från ett av de tolv zodiaktecknen till nästa! För efter tolv års cirkelfärd runt hela zodiaken lämnar Jupiter Oxens kosmiska gräns den 25/5 2024! Detta för att ta sig in i nästa stjärntecken Tvillingarna, och åter vistas i detta ungdomliga, mångsidiga och nyfikna tecken och samtidigt höja visdomen i det. (Sedan den 9/6 2025 är det dags för Jupiter att gå över till Kräftan och ladda detta tecken).

Med inträdet i Tvillingarnas tecken så är därmed Jupiters trettonmånaders ”regenttid” i Oxen över för denna gång och det dröjer tolv år till nästa gång som denna planet återkommer till just detta tecken.
(Om Jupiters tid i
Oxen 2023-24 HÄR,
Väduren 2022-23 HÄR,
i
Fiskarna 2021-22 HÄR
Vattumannen 2020-2021 HÄR
i Stenbocken 2019-2020 HÄR 
2018-2019 i Skytten HÄR 
I Skorpionen 2017- 2018 HÄR.

Jupiter representerar optimism, tillväxt, generositet, glädje och överflöd. Jupiters expansionsenergi piggas upp till ungdomlighet och nyfikenhet på bred front, i Tvillingarnas luftutrymme. Detta symboliserar en öppning för ökat intresse för allehanda saker i tillvaron, allt från det närliggande till det världsliga. Mångas hjärnor går ”högt”, möjligen på högvarv för att läsa, lära, förmedla och vidareutveckla uppdykande idéer. Det är en tid då mångsidighet tenderar att utvecklas på ett sätt som ger fördelar.

Det är också en tid då det går lättare att se på saker i tillvaron med ökat sinne humor och lättare sinne, mer energi och kommunicerande. Man vill gärna ge sig ut på äventyr även om det är i närliggande områden. Tja.. åtminstone hålla sig ”med i vad som händer” runt knuten… Nyfikenheten på precis allt tenderar att vara stor. Kunskapsutvecklingen lär ta ”ett skutt” för många.


~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Texterna är skyddade av upphovsrättslagen: INFO. Du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Som namnet antyder kallas Jupiter ”guru” (lärare) i vedisk astrologi och det finns en anledning till det. Jupiters uppgift är att utöka våra erfarenheter, vår kunskap och vår förståelse. Relaterade frågor i det stjärntecken Jupiter vistas i utvecklas till en ny nivå, vilket framhäver, tydliggör och/eller förstärker dessa.

Som läraren eller "gurun" har Jupiter olika saker att lära ut, enligt dess väg genom zodiaken. Oavsett vad planetens tillväxtstrålar berör, lär de ut något och tecknet kan man säga är ”vågen” som bär fram detta till oss. Vi tittar kort på detta:

I Skorpionen 2017- 2018 uppmanade Jupiter oss att gräva djupt som en arkeolog tills det inte fanns något kvar att utforska för det är så man kommer till kärnan. I Skytten 2018-2019 uppmanade Jupiter oss att öka vår kulturella och andliga medvetenhet, att utöka våra högre sinnen, utvidga våra upplevelser och att tro på universum. I Stenbocken 2019-2020 uppmanade Jupiter oss att definiera mål, söka konkreta resultat, agera etiskt och moget och att ta en disciplinerad och steg-för-steg strategi för att förverkliga våra mål. I Vattumannen 2020-2021 har människors idéer ”stuckit ut”” i olika gruppsammanhang, för många har markerat sig och sin individualitet tillsammans med andra – i gruppgemenskap. Många har slutat följa ”mainstream” som en slags protest mot ”följa John”-mentalitet. Under tiden med Jupiter i fuktiga Fiskarna 2021-2022 har Jupiters expansiva karaktär handlat mycket om att väcka vår känsla för det vackra, för att hjälpa de i nöd, expandera sympati och gästvänlighet. Den tiden har öppnat potentialen till andlig och själslig läkning, flödande kreativitet, fantasirikedom, andlig tillväxt och medvetenhet. En tid som inspirerat oss att nå expanderande kunskap och utveckling inom dessa områden av livet. 2022- 2023 har Jupiter i Väduren inspirerat många till att uppleva äventyrlighet, pionjäranda, jagbetoning, individstyrka, där framåt (inte bakåt) fått möjlighet att vara förhärskande! 2023-2024 har Jupiter i Oxen inspirerat många till att utveckla mer jordning, vara mer fysisk ”i kropp” med känsla för naturen och dess gåvor, att odla och fokusera på det materiellt trygga, samt att se till livets skönhet.

Så vad det kan betyda för oss när den filosofiska, hoppfulla, världsomfattande och gränslösa himlajätten Jupiter vandrar ut ur Oxens energi och går in i Tvillingarnas vetgiriga, rörliga och mångsidiga stjärntecken?

Längre ner i texten går jag in på det, men först litet kunskap om Jupiters energi, roll och potential inom astrologin. Det kan vara bra att förstå detta.

Om kommande stycke ter sig tråkigt eller så, rolla då vidare för att läsa tolkningen om Jupiter i Tvillingarna:

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Jupiter i astrologin – expansion, tillväxt och optimism

Astrologiskt anses Jupiter vara en av de mest fördelaktiga planeterna:
Känd som ”Den stora välgöraren”, symboliserar den tur och lycka. Jupiter är den största av alla de sanna planeterna, mer massiva än de övriga i kombination. Faktum är att Jupiter ger tur för Jorden (och oss) eftersom dess enorma gravitation fångar många av asteroiderna, meteorerna och andra rymdobjekt som annars skulle krascha in och skada vår planet!

Jupiter är planeten för expansion, tillväxt och optimism. Det är den största planeten i solsystemet, och är närmast i jämförelse med Solen i förhållande till dess storlek. Det tar ungefär tolv år för denna planet att rotera runt Solen, vilket med andra ord också innebär att den förblir i varje stjärntecken under ett år. 

Jupiters gåva är att vägleda oss till vår högsta uppfyllelse och expansion på ett tillfredsställande sätt. Som tillväxtplanet tar den oss ut på vägarna för att vi ska lära, resa, och våga oss på positiva utmaningar.

Den "högre" vibrationen hos Jupiter letar efter perspektiv. Jupiters "perspektiv" är inte en fristående, analytisk eller en detaljerad titt på en given situation, utan en översikt. Jupiter tar en titt på den "stora bilden". Med Jupiter kan vi helst stiga över de småaktiga, vardagliga bekymren, olägenheter och liknande.

Jupiter är törst efter kunskap, viljan att veta "varför" om allt, inte nödvändigtvis att använda det för praktiska ändamål, utan bara för att förstå hur Kosmos fungerar. Det utvidgar vår vision om livet och höjer medvetandet. Evolution är nyckelordet för Jupiter. Jupiter släpper ledtrådar om var och hur man kan ta chanser, var och hur man riktar sin energi för att expandera och hjälper oss att ”förädlas” av kunskapsinsikter.

Jupiter är planeten som skapar överflöd. Det Jupiter berör förstoras. Det är planeten för välstånd eller slöseri. Jupiter belönar genom väl riktad chanstagning som skapar tillväxt. Men Jupiter kan också innebära att chanstagning leder till risktagning som inte är väl genomtänkt.

Jupiter är den planet som också handlar om förväntningar. T ex förväntan vid lotterier, att vi kan vinna, eller att vi kan få den stora befordran eller den ökade inkomsten. Jupiter står också för hoppfullhet/förväntan och utdelning.

Jupiter i någons födelsekarta/horoskop, om den är starkt placerad genom teckenplacering och hus, och välaspekterad, antyder en sanningsenlig och ärlig individ med "Divine Grace". 

Liksom hos alla planeter så finns en ”baksida” hos Jupiter. Jupiter gör saker större, blåser upp dem (Jupiter är gasjätte) och tar saker till proportioner som annars inte skulle uppstå så att (symboliskt) ”ballongen blåsas upp” spricker och sjunker, om vi t ex inte fick den där pengautdelningen som vi hoppades på när vi med ogrundade förhoppningar satsade pengar i ett företag eller på lotteri (som två enkla exempel).

Jupiter sägs alltså välsigna oss med ”lycka”, och detta beror då på dess förmåga att ge oss en större ”lins” genom vilken vi kan se världen ”i stort” och därmed också våga oss på att satsa på ”möjligheter”/chanser.

Men vad är då ”lycka”? Jakten på lyckofyrverkerier (den stressande energin hos Jupiter) får oss t ex att köpa för dyra prylar eller lägga de slitsamt ihoparbetade semesterdagarna på att resa till något exotiskt land… 

En av världens mest kända astrologer, Donna Cunningham, (INFO) menar att många astrologer överdriver effekterna av en Jupitertransitering. Hon menar att dess transiter inte nödvändigtvis handlar om att få sådant som ”högsta vinsten”. Jupiter kan t ex indikera en period när man kan få en chans att successivt expandera inom t ex karriärmöjligheter, särskilt genom att lära sig nya färdigheter eller nå ut på nya sätt.

Vi tror att pengar kommer att göra oss mycket lyckligare under en lång tid när det kommer att göra oss lite lyckligare under en kort tid.” skriver Sonja Lyubomirsky (i sin bok Lyckans verktyg: INFO). 
Coacherna Bylund & Lundberg skriver: ”Vi satsar tid och pengar på saker som inte är realistiska.”
Komikern Jan Bylund säger: ”Optimistkonsulterna boostar ditt ego, men det gör dig inte till en bättre fotbollsspelare. Du måste ut i regnet och öva”. INFO).

Att uppnå ”lycka” är som en morot som hålls precis lagom långt ur räckhåll för att vi ska fortsätta hoppa högre och högre – eller göra som Ikaros... Att söka ”den stora lyckan” är den mer stressande sidan av denna planet. Jupiter i balans är: Välbefinnande!

Jupiter handlar ju också om optimism och hopp, vilket kan hjälpa oss genom de tuffaste tiderna. För den som känner sig låg, erbjuder denna planets transit sin expansiva anda. Att bland annat bjuda in mer utrymme i vårt liv på en fysisk nivå genom promenader eller korta/längre resor är ett direkt uttryck som också kan öppna för större möjligheter. När vi är nere, kan världen då öppnas för ett större utrymme där syfte och möjligheter växer.

Meditation är till exempel ett av många sätt att finna mening och känna tillfredsställelse genom bästa Jupiterflöde. Att försöka nå en högre medveten närvaro har visat sig ha positiva effekter på det vi kallar för ”lycka”. Att uppnå mindfulness, som det heter. Enligt en professor i praktisk filosofi (INFO)

I det antika indiska språket sanskrit är Jupiter känd som "guru" eller "lärare". Det är passande, med tanke på dess förening med högre sinne, filosofi, sanning och religion. Kanske kommer Jupiters lycka från sin förmåga att inspirera oss till att utforska de övre existensplanen, gå bortom gränser, även materiella gränser som ger oss en större bild av att se världen? Kunskap, intuition, visdom, rättvisa; är drag som ger människor charm och karisma, så det är lätt för de andra som är sökare att dras till att guidas av "gurus".

Jupiter är nog mest ”till nytta” med det som den också associeras med: d v s utveckling av högre sinne, filosofiskt synsätt, att söka och finna sanning och att ha en stark tro och tillit. Att söka meningen med livet – för ”vi kan ingenting ta med oss dit vi går”…

``~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~``

Vad ger Jupiter för löften den här tiden 25/5 2024 (till 9/6 2025) ?

Jupiter ses också som ”guden av alla gudar” – som ger löften. vilka löften eller vad dess energi får oss att tro på, beror på vilket astrologiskt tecken och Hus (livsområde - se längre ned) i vårt personliga horoskop den rör sig i.

Jupiters löften denna tid, för oss är glädje och mental utveckling genom att umgås med människor och genom spontana samtal (även online). Vi kan inspirera varandra genom det till nytänkande och intressanta filosofiska tankegångar.

Kommunikationer av alla slag framhävs av Jupiters passage genom Tvillingarna. Vare sig vi skriver eller talar, lämnar vi intryck på varandra på ett mångsidigt sättVi kan märka att vi formulerar idéer tydligare eller mer lättsamt och med övertygelse. 

Genom att omfamna denna intensiva energi, utvecklar och lär vi oss både om oss själva och andra. Jupiter i Tvillingarna ökar mänsklighetens intelligens och kunskap ett ”snäpp till”!

Nog kan man ana att Jupiter lovar att att vidga våra vyer och medverkar till en större känsla av oberoende. Vi får många olika erfarenheter och blir litet som fjärilen som flyger från blomma till blomma och hämtar nektar.

Jupiter i Tvillingarna kan nog lova att det är en tid då vi allt mer delar information, kunskap och våra tankar med andra, kanske inte de hemligaste, men ändå. Det blir ett större flöde och ökad bredd över gränserna. Så det lutar åt att vi tenderar att leva mer öppet och uttrycka oss på bred front.

Så vi kan träffa på alla slags personligheter på gatorna, i hissen, på trappan, på broar, i skolor, i en liten grupp människor, i grannskapet, på ett bibliotek, under en kort resa, genom att pendla, bli introducerad av ett slags ombud, av att cykla, eller på motorcykel, på löpningsturen, i sociala medier, dejtingsajter och komma i samspråk med, på ett sätt som utvecklar intellekt, ideer och skapar glädje.

Tvillingarna är tricksterns tecken, gycklaren, som ser bortom dualiteten och tar på sig rollen som kontrar, Jupiter ger benägenhet att bryta upp de stela mentala mönster som inte fyller någon funktion.

``~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~``

Vad innebär Jupiter i Tvillingarna 25/5 2024 (till 9/6 2025)
på kollektiv nivå?

Den största av planeterna, Jupiter, fungerar på vår sociala nivå och representerar expansion, tillväxt, stora idéer och erfarenheter. Denna stora planet öppnar dörrar, ger möjligheter och utblick i ett de områden stjärntecknet (och vårt personliga hus, samt aspekter) den ger energi till. Dessa område har chans att växa och fördelar genom dess energi.

Om Saturnus uppdrag är att förbättra vår värld genom sammandragning (kanske ”tar bort” vissa personer ur vår tillvaro, för oss bort från platser eller för oss bort från saker som är onödiga och hindrar vår tillväxt) så är Jupiters uppdrag utökning, att utöka vår värld - "lägga till" istället för att "ta bort". Vad som händer på andra ställen än vår gård märks till skillnad från tidigare tider, och sådana avlägsna och/eller globala händelser får en mer märkbar effekt på individer.

Vilket stjärntecken Jupiter än vandrar igenom på himlavalvet, så skänker denna planet visdom, ofta i lekfull form, för att där hjälpa till med att expandera de medvetandenivåer och förståelser som redan är på väg att gå framåt – utvecklas.

Tiden med Jupiters mentorskap i Oxen 2023-24 inspirerade oss att förstärka och expandera lugn och stabilisera processen inom den naturliga sfären.

När nu Jupiter går till Tvillingarna den 25/5 2024 markeras starten på en period med förstoringsglaset på allt som det tecknet står för där Jupiter tenderar att förstora, vidga och överdriva egenskaperna.

Jupiter har 2023-24 inhämtat lugn i Oxens tålmodiga, pålitliga tecken där vi lagt mer flit på att skapa en trygg tillvaro med hjälp av kunskap och naturliga val och produktiv handling. Nu när den tiden över, och Jupiter går till Tvillingarna, har vi fått med oss av Oxens stadighet och tålamod så att vi kan följa ett långsiktigt spår. Nu går vi in i en tid vill vi lära oss saker, läsa saker, ta till oss saker och prata om allt. Vi vill ha färgglada liv fulla av varierande upplevelser, utveckla språk och hantera mer än en uppgift åt gången. 

När Jupiter varit i Oxen under 2023-24 kanske många lärt sig att ha ta det lugnare och filosofera på ett mer jordnära sätt, kanske i naturens tystnad men där ”natursanningar viskats”, ökat kunskapen om att skapa det enkla, men njutbara, i tillvaron. Kanske tagit vara på naturens gåvor, sett skönheten i tingen, utvecklat tid med ”friden”. Men också utvecklat praktiska förmågor och samlat materiella tillgångar, samlat föda och spekulerat i ekonomiska lösningar. Det kan dock ha hamnat i en känsla av ”habegär”, så att det är svårt att ”gå vidare” med det. Det kan vara i en soffpotatis-känsla. Man vet vad man har och är nöjd med det, vilket, trots expansiva Jupiter, kan ha kommit till en inbromsning. Kanske, för en del.

Med Jupiter i Tvillingarna är det nu dags att möta uppgiften att flytta det framåt, till mental flexibilitet. Att hitta en mellanväg mellan den trygghet man arbetat för, det man utökat på det materiella planet – eller i varje fall fått kunskaper om och låta den materiella vissheten gå vidare och ”fylla upp” flyktiga tankar om hur man kan väva in detta på en bredare nivå. Det är läge att låta idéer expandera det vidare i Tvillingarnas luft.

Den stabilitet, praktiskhet, harmoni, kanske trygghetskänslor, som Jupiter expanderat i Oxen, följer med till Tvillingarna som ”växtmedel" som näring för att utveckla kommunikationsförmåga, nedladda information som man tenderar vända sig mot i flödet, något som ökar inlärningsförmåga och undervisningsförmåga och att skapa kontakter. Det är inte ett motmedel mot Oxens tendens att ta det för lugnt, utan snarare en vidareutveckling från ett mer stillnat tillstånd. Det är alltså, med Jupiter i Tvillingarna, att rikta uppmärksamheten utåt, och kanske åt ett annat håll. Kunskapen har växt och frodats i jord, nu är det dags att släppa loss-att föra ut fröna med luftens vindar.

Det är inte förvånande om fler, kreativt, tankeväckande nätverk blir till, som är utvecklande. Möjligen kan dessa nätverk involvera avslöjande av information av värde för många människor. Det kan vara som en väv av journalister med mångfald, allt enligt Tvillingarna. Ett nytt sätt att nätverka kan bli aktuellt, vilket möjliggör större anslutningsmöjligheter och massor av nya kunskaper med olika vinklingar på global nivå.

Nu tenderar sådant som chattande, informationsflödet, sociala kommunikationsplattformar, att lära sig mer och nytt att expandera. Många känner sig fria att vara sig själva i detta med hjälp av Jupiters ettåriga tid i Tvillingarna (2024-2025).

Det kan bli ett år för självpublicering och frilansande i stor skala utifrån ett nytt grepp. Publicering och sändningar kan ske i överflödoch ja, det kan även bli för mycket av detta… Det är klokt att göra en medveten ansträngning för att hålla sig jordad för att hantera Jätteplanetens överflöd.

``~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~``

Vad betyder Jupiter i Tvillingarnas transitering i det personliga horoskopet mellan den 25/5 2024 (till 9/6 2025) på den personliga nivån?

Självklart påverkar denna transitering våra personliga horoskop (och därmed livet) på olika sätt. Så det är bra att kolla dess ”färd” i ditt personliga horoskop, vilket/vilka Hus (=livsområde) den vistas i, samt dess aspekter till dina planeter där. Detta för att vara medveten om hur man kan ta tillvara Jupiter – Tvillingarnas - lektionerna genom att öppna dörren till det här årets potential för expansionsmöjligheter. 

När Jupiter byter tecken, kommer först en ny smak till den underliggande upplevelsen av våra liv, vilket ger en ”boost” till de frågor som styrs av det berörda tecknet och huset. Det hus där Jupiter är i Tvillingarna är ett område i livet där vi kan få en stor boost av kunskapsutveckling genom att läsa, tala, dela idéer och/eller lära av andra.

Jupiter hjälper oss att få ut mer av livet, ge mening åt personliga upplevelser, förbättra humöret, inspirera med ökat självförtroende. Jupiters energi i Tvillingarna kan utveckla ökat intresse och fördelar genom att studera, resa, utöka sin verksamhet. Man vill sannolikt vidta åtgärder som kan förbättra intellektuella och/eller resande omständigheter, filosofiska insikter eller ge sig ut på ett metafysiskt sökande av något slag.

Det är en tid som expanderar tänkandet i mentala fönster för utblick, man måste öppna dessa för att nå ut över gränser. Man har fördelar av att ta del av information, ge sig ut på nya erfarenheter, att dela med sig, att prata, träffa olika människor, sociala kontakter; Det öppnar våra sinnen ger fördelar eller rentav tur i livets dynamiskt föränderliga natur. Med andra ord, när man inte är kopplad till mentala konstruktioner, är man fri att ständigt återskapa sinnets värld samtidigt som han får det kosmiska utblickar.

Slösa inte bort Jupiters filosofiska välsignelser, det är viktigt att stävja det som hindrat från att nå tidigare mål. Lita på att Jupiter hjälper dig att göra just det genom ny information. Du kan också vara mer pratglad och kan utvecklas till att bli en flytande talare, en naturlig kommunikatör, en begåvad talare och kanske till att bli flerspråkig. Du kan lättare lära dig nya språk denna tid. Det är särskilt bra i nuvarande digitala tidsåldern.

Större självförtroende för intellektuella förmågor och en större lust att lära och veta kan hjälpa till med flyt vid tentor och prov. Nya intressen kan också introducera dig för nya människor som du kan dela dessa med.

Jupiters övergång till Tvillingarna gör att det går lättare att skaffa sig nya färdigheter och börja samla kunskap så man vet lite om allt. Man tenderar att samla in bitar av information här och där, och ökar förmågan att lösa problem och insikter som rör nästan alla områden. Det går lättare att uppmärksammas av människor som kan göra livet bättre. Många kan bli intresserade av att utveckla en lärarroll eller kan göra bra ifrån sig inom media eller konst.

Många kan också uppleva fler kontakter, från alla länder, kulturer och socioekonomiska bakgrunder, genom världswebben för att dela idéer och lära av varandra.


Jupiter är expansions-, förbättrings
- och möjlighetsplaneten. I lufttecknet Tvillingarna kan vi växa i kunskap om allt möjligt, vi kan få en större förmåga att hitta på vardagliga lösningar som ger fördelar. Vi kan hantera snabba scheman och hinna med många saker på en gång. Man kan säga att vi kan hänga med bättre i snabba svängar.

Jupiter är förstoringsglaset i vårt solsystem, vilket ger överflöd inom de områden i vårt liv som transiteras av Jupiter. Mer specifikt drar vi till oss den största lyckan när vi är inriktade på kunskap, ”orden”, vill ha fakta och när vi gör mindre resor samt det som är kopplat till att resa eller ger oss ut på strövtåg i närmiljön. Även kommunikation med grannar, syskon och människor som finns runtomkring oss ger ökad glädje.

Gurun Jupiter vill att vi ska växa. Så den här tiden i Tvillingarna utmanar han dig (oss) att växa i medvetenhet om allt möjligt i tillvaron, att nyfiket lyssna, lära, reflektera, resonera, fundera och dela med oss av våra insikter, av artiklar, böcker, nätinlägg etc. Att gå över våra vanliga gränser och undersöka världens kunskapsflöde för att öka möjligheten att använda detta till att nå fördelar. Även ekonomiskt.

Jupiter i Tvillingarna handlar också om att lära sig att vara lättsammare, mer förlåtande och mindre dömande.

``~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~``

Jupiters möjligheter
- att Göra någonting av Jupiter i Tvillingarnas gåvor
- att nyttja energin bättre

Jupiters roll är att öka vår medvetenhet och att uppmuntra oss att gå utåt, expandera och förbättra. Vi kan välja att nyttja Jupiter i Tvillingarnas energi bättre eller sämre.

Jupiter är en planet med stor positivitet och belöning, och i denna mening är belöningen en utdelning som vi känner ger oss glädje och personlig framgång, om att vi verkligen utvecklas inom temat för dess transitering.

När Jupiter för närvarande transiterar Tvillingarnas stjärntecken i vårt personliga horoskop är det i allmänhet inom Husets tema som vi är benägna att hitta utvecklingsmöjligheter och kanske en del ”tur”, samt här kan vi söka efter mer kunskap och ha ”stora planer” under detta skede av vår utveckling.

I allmänna termer gillar Jupiter expansion, tillväxt och utforskning. Jupiter vill ha mer, och den vill flytta ut över gamla gränser och bara fortsätta att nå ut mot framtida möjligheter.

Där Jupiter nu detta år 25/5 2024 till 9/6 2025, transiterar i ditt eget horoskop är det vanligtvis där du är benägen att hitta din "glädje" och ökad kunskap som är gynnsamt för dig och din utveckling. Men även om Jupiter kanske inte ”skänker omedelbar lycka” så brukar denna planet presentera något värdefullt och vidareutvecklande: Jupiter ger en chans eller möjlighet för oss som gör oss tillfreds, vad det handlar om kan man utläsa i det personliga horoskopet och dess transiter.

Jupiter i Tvillingarna tenderar att ge tur när man lär sig saker och när man kommunicerar. Man har fördelar knutet till inlärning, mindre resor och studier.

Denna transit: Jupiter i Tvillingarna tenderar att göra oss hungriga på ny information, energin fyller oss med oändlig nyfikenhet. Man kan hamna i en mentalt vimsig situation – sinnet kan skicka enorma mängder information längs ”hjärncellsvägarna” (Tvillingarna) och försöka bearbeta och absorbera allt på samma gång (Jupiter). Detta kan bli svindlande; ”för mycket på en gång” vilket kan bli överväldigande (A la Lucy show” se HÄR https://sv.wikipedia.org/wiki/The_Lucy_Show). Rådet är att släppa allt, och ta det lugnt – jorda sig.

Samtidigt ger det oss en möjlighet att lära oss och utveckla vår tankeprocess. Tvilling-energin frågar sånt som "Vad är det här?" medan Jupiter samtidigt frågar: "Vad betyder detta?". 

Men Jupiter i Tvillingarna öppnar möjligheter som innebär fler nya och briljanta idéer - så många kanske att det krävs mycket jonglering för att fullfölja dem alla. Detta är en tid att utveckla sina idéer vidare, kanske gå på kurser och lära sig mer inom sina intresseområden.

Jupiters passage genom Tvillingarna handlar om en världsutblick där global utveckling skapar möjlighet att aktivt befria oss från värdelösa halvhjärtade försök, tidsödande handlingar och gamla föreställningar om framtiden som aldrig var vår till att börja med. Vi får en kick av ungdomlig och smart energi.

Jupiter är kungen av alla gudar, så denna himmelska storhet ger oss stora möjligheter att manifestera inom det tema det handlar om. Jupiter i Tvillingarna främjar lättsamma unika idéer och att kunna presentera dem på ett intelligent och utbildat sätt.

Jätteplaneten Jupiter representerar gurus, lärare och tränare; därför ger dess besök i Tvillingarna denna tid, möjligheter till att vi kan motiveras till talande, lärande roller eller situationer där vi utvecklas till att bli mer socialt öppna på något plan. Det är en mycket bra tid att utveckla sånt som rör media, sociala medier, kommunikation, försäljning, reklam och liknande. Kanske många utvecklar kunskaper och färdigheter inom media eller färdigheter med sina händer.

Allmänt är vi mer öppna för att höra varandras idéer, och tenderar att få en bättre humor och en generellt mer glad och lycklig syn på livet. Ja, många pratar nog extra mycket, men det är nog inte bara prat – vi kan åstadkomma mycket under den här transiteringen!

Var ligger glädjen med Jupiter i Tvillingarna? När vi knyter an till människor, och även när vi knyter människor till varandra och är mellanhand, följer turen med. Också när vi lär oss en färdighet eller till och med lär ut en färdighet.

``~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~``

Baksidan av Jupiter i Tvillingarna
- att nyttja energin sämre

Men det finns en ljus sida och en mörk sida vid Jupiters transitering. Genom att leverera massor av lycka och större kapital kan också samma mängd oro eller stress följa. För varje belöning som vi får från Jupiters transitering kan vi också förlora något

Jupiters iver kan ibland bredda måttligheten. Det kan expandera de mer negativa egenskaperna hos ett tecken, precis som det kan expandera de positiva egenskaperna. Dess iver och entusiasm är välmenande, men det kan göra att vi inte märker vårt omåttliga beteende. 

Jupiter expanderar allt det rör vid. I Tvillingarna kan Jupiter expandera inte bara till att vara pratsam och utåtriktad utan också att vara mentalt alert vilket kan orsaka för mycket mental aktivitet. Det är viktigt att tillåta sig själv att utforska olika intressen, men försöka att inte sprida sig för mycket. Vi kan skaffa flera jobb eller hobbyer för att hålla saker intressanta, men behöver undvika att bli utbrända på någon enskild aktivitet.

Å andra sidan kan Jupiter också leda till icke-produktiva mönster. Vi ges en obegränsad palett av idéer och möjligheter för att se eller uppleva livet. Våra uppfattningsvinklar börjar mångfaldigas, utökar våra sinnen och ökar våra valmöjligheter. Att ändra sig ofta denna tid, leder inte till växt. Om du känner dig ocentrerad, märker en ökning av allmän aktivitet, dras åt många håll samtidigt, har tankarna utspridda av för många fakta som strömmar in och för många grepp för din uppmärksamhet ta då och gå ut i naturen och koppla av, koppla bort...

I "pigga Tvillingarna" kan Jupiter expandera planer, vårt sinne verkar ibland röra sig en mil i minuten, och vi kan ha så många idéer att det kan vara svårt att hålla fast vid bara en av dem. Man kan tänka kortsiktigt och sätter inga mål på lång sikt.Sinnet vandrar snabbt omkring, fångat av sina egna berättelser. Prat fyller sinnet och uppmärksamheten går förlorad.

Flyger du från plats till plats, antingen fysiskt eller mentalt, och försöker hålla nere lite mer än du kan hantera – stanna då på en plats ett längre tag och andas...

Faktum är att den negativa sidan av denna transitering också kan vara att vara ombytlig, ytlig eller bli för optimistisk och alltför självsäker. Om så är fallet kan vilket företag du än börjar i år visa sig vara svårare att förverkliga än du föreställt dig eller hoppats på. 

Jupiters transit genom Tvillingarna belyser också risken att mycket av det som cirkulerar och delas i vår cybervärld är ”dynga”, skvaller eller värdelös, repetitiv information. 

Eftersom Tvillingarna är mer mångfaldiga än något annat tecken kan Jupiter där peka vårt sinnesöga i en annan riktning - eller många riktningar - så om vi till exempel stöter på ett vägskäl under den här transiteringen kanske vi inte ser en delad väg -- vi ser en härva av stigar, genvägar, broar och underjordiska gångar. Oavsett om det handlar om viktiga livsval eller var du ska äta till middag, kan du känna hur slussarna av alternativ blir oupphängda. enligt Husets tema.

(Längre ner finns beskrivning om Husen och hur man räknar fram sitt personliga horoskop och hittar Jupiters transitering där).

``~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~``

Ascendenten, Solen, Månen eller Jupiter i Tvillingarna

och Jupiters transitering Tvillingarna 25/5 2024 (till 9/6 2025)

Om du har Ascendenten, Solen eller Månen i Tvillingarna kan du särskilt se fram emot en tid med framsteg och utveckling under det kommande året, det kommer inte att gå obemärkt förbi. 

Det är förundran och glädjen som du tar med dig vart du än går.

Medan Jupiter rör sig genom Tvillingarna, tecknet för idéer, lärande, mångfald, ungdomlighet och smarthet så är det troligt att det märks en stark känsla att gå framåt och utveckla kunskap inom det tema som det astrologiska Huset handlar om. Notera när Jupiter tar emot aspekter också.

Och Jupiter i Tvillingarna håller den intellektuella energin igång när du utforskar andra världar och kulturer. De lyckligaste stunder kan nås när du bildar allianser med vänner. samla sina tankar bör de tillbringa en trevlig dag på ett nytt fikaställe.

Du är väldigt nyfiken och har en naturlig förmåga att koppla intellektuellt med andra. Du kan relatera till många olika perspektiv och åsikter och du är vanligtvis icke-dömande.

Om du är född i Tvillingarnas tecken, d v s med din Sol i Tvillingarna så kan Jupiters transiterande närvaro denna tid (2024-25) i ditt födelsetecken uppmuntra dig till att intressera dig för personligt utvecklande litteratur, kurs/er och/eller att sätta igång något som har att göra med ord, kommunicerande och/eller att uttrycka dig på ett personligt sätt. Möjligen inspireras du till att lära ut något, berätta något etc.
Du tenderar i alla fall att ha ett rikare ordförråd, det kan göra dig mer pratsam, ”flygig”, snabb, ja litet ”busig” och fylld av nya upptåg på et humoristiskt sätt. Det tänkesätt är mer öppet och sinnet mer mottagligt för allehanda idéer och åsikter och delar själv med dig. 
Du är mer hängiven i kommunikation och kan lätt, luftigt och nyfiket ta del av det mesta. Det hjälper digatt utvecklas intellektuellt, kommunikativt och/eller inom skrivande. Jupiters inflytande ger dig ökade möjligheter inom detta, vilket innebär att du sannolikt hittar sätt att dra nytta av information.Det du satsar på inom detta, ger dig utdelning på sikt. Kanske även ekonomiskt.

Du kan också märka att du vill och också kan göra mer med dina händer, särskilt när det kommer till att skriva, pyssla och/eller uppfinna något. Du kan bli riktigt begåvad inom det du satsar på nu. 

Du kan märka att du känner mer för att diskutera ibland, kanske skämta om ett ämne snarare än att vara inblandade i ett tuffa argument. Men visst kan du bli extra pratsam, chattande eller diskuterande, om inte annat tänker du extra på allt möjligt. Undvik dock skvaller inom dina sociala kretsar.

Ja du kan, denna tid, utvecklas till en vältalig kommunikatör och som ett resultat av dina många kommunikationer kan du sannolikt utveckla en bred krets av vänner från olika intressen och sociala skikt. 

Om du är född med din Ascendent i Tvillingarna kan du, märka under 2024-25 att du lär dig mycket om dig själv och ditt sätt att möta omvärlden. Detta genom att du tar mer aktivt del av andras respons gällande ditt sätt att vara. Istället för att se dina personliga synpunkter som rätt och andras som fel, är detta en tid för dig att förstå vidden av ”dig själv”, din attityd och din ”persona”. Du tenderar att intressera dig för allt och allt.Det gör dig mer världsvan/världslig, och mer fascinerande i mötet med din omvärld. Det indikerar också att du kan utveckla ett typiskt ”Tvillingpräglat” sätt i kontakt med din yttre omgivning, alltså Det kan sannolikt att visa sig i ditt tal, eller att du kommunicerar flitigt med alla omkring dig i din strävan efter förståelse och kunskap på ett expansivt sätt och med optimism.

Att hitta ett sätt att sprida ”ordet” – det skrivna, det talande - kan gynna dig ekonomiskt eller ge fördelar på annat sätt. 

Om du är född med din Måne i Tvillingarna kan du sannolikt uppleva förbättringar inom hem- och familjeliv, investera i ett större, bättre hem eller någonstans längre bort att bo, eller en tillökning i familjen… 

"Hur mår du?" är inte bara en allmän hälsning från dig till andra denna tid (2024-25). Du är full av en genuin nyfikenhet och mottaglighet som gör dig personlig och lätt att tycka om. Med din ökade charm och kvickhet, så utövar du plötsligt ett starkt energi över alla i ett rum… Du har större potential att vara förstående och icke-dömande mot alla människor vilket kan göra dig magnetiskt tilldragande.
Du märker kanske också att du skrattar och skämtar mer. Kanske är mer busig. Ja, i vissa stunder kan du reagera barnsligt/omoget. 

Om du är född med Jupiter i Tvillingarna kan Jupiters transitering 2024-25 göra dig skicklig på att samla in alla typer av information. Du kan styras av ett starkt behov av att lära dig nya områden, kanske får du helt nya intressen eller breddar inom de områden du redan är inne på. Du vill sannolikt höra nya idéer och åsikter. Det låter dig se de olika sidorna av ett argument. Även om detta gör dig mångsidig, kan det också göra dig lite för öppen, vilket hindrar dig från att ha dina egna värderingar.

Du kan vara mer pratglad och kan märka att du har förmågan att utvecklas till en bra – eller bättre - kommunikatör. Det är möjligt att du utvecklar ett imponerande och fängslande sätt med ord, men din lyssnande förmåga och förmåga att ta till dig information gör dig också mer populär.

Du kan erfara ökad passion för litteratur, både skönlitteratur och facklitteratur, och tycker mer om skriftlig korrespondens med nära och kära. Ja, du kan t o m utvecklas till en fantastisk författare och kan till och med få dina verk publicerade.


Dina skriftliga och talade samtal tenderar att vara mer livliga och inbjudande och du kan ivrigt ta del av det mesta – din nyfikenhet expanderar. Med Jupiter som transiterar denna plats i ditt horoskop, detta år, kan din strävan efter kunskap flyttas till nya nivåer. Med detta sagt, om du hittar ett ämne du älskar, tar du dig stor tid att lära dig allt du kan om det.

Men Jupiters inflytande detta år går åt båda hållen, genom att dess energi kan lyfta fram och utöka ett mer ytligt tankesätt likaväl som att utöka din intressenivå för ett specifikt ämne. Överskottsenergin från Jupiters passage kan innebära att du sprider dina intressetrådar och har svårt att fokusera på ett eller ett par ämnen. Du kan vara intresserad av så många ämnen att du inte ger dig tid att specialisera dig och bli skicklig inom något område. Försök att undvika detta dilemma denna högintensiva tid.

Du tenderar att utveckla din filosofiska medvetenhet och kan vara extra nyfiken på högre kunskap. Jupiter kan dra dig vidare till nya ämnen som verkar oändligt mer fascinerande än nuvarande som nu kan innebära arbete och studier för att nå en djupare nivå.

Jupiter handlar också om att söka sanningen. När den passerar din Jupiter i Tvillingarna kan sanningsfrågor hamna på tapeten: Är dina sanningar så flexibla att du kan böja dem, se runt och bortom dem för att förstå andra synpunkter? Jupiter, planeten av välvilja, lovar utdelning, belöningar och fördelar om vi är villiga att ödmjuka i våra sinnen.


Det är inte osannolikt att du, denna tid (2024-25) kan komma att nå en rådgivande - mentor- roll inom något. Eller möjligen som reklamskribent, redaktör och inom sociala medier. Om du har en önskan om äventyr kan denna tid också ta dig in i upplysande världar och okända territorium.

``~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~``

Jupiter retrograd i Tvillingarna 25/5 2024 (till 9/6 2025)

Överdrivande Jupiter älskar att leva högt, att omge sig själv med expansion och en större bild. Men när denna planet börjar vandra bakåt genom kosmos, vänder dess yttre energi inåt. Om vi använder den här reflektionsperioden klokt kommer vi ut på andra sidan med de belöningar som Jupiter vill välsigna oss med.

Jupiters resa genom Tvillingarnas med retrograd

25/5 2024 Jupiter kommer in i Tvillingarna

9/10 2024 Tvillingarna 21 grader, i 84 dagar - Jupiter Rx(Retrograd)
29/12 2024 Jupiter går framåt igen

1/1 2025 vid Tvillingarna på 13 grader i 34 dagar - Jupiter Rx(Retrograd)

4/2 2025 i Tvillingarna på 11 grader - Jupiter går framåt igen

9/6 2025 Jupiter går nu från Tvillingarna och in i Kräftan då den ”gjort sitt” i tecknet denna omgång (nästa är om 12 år)

(Info Info info).

De som har Jupiter i Tvillingarna i sitt födelsehoroskop, upplever Jupiters ”återkomst” (retur), vilket är en tid med tilltro och chanser inom just i Tvillingarnas tema (som tagits upp tidigare i texten). 

Jupiters ”återkomst” (retur), sker en gång vart 12:e år. Så de som är runt åldrarna:12, 24, 36, 48, 60, 72, 84 har en retur. Men det kan man annars kolla genom ett personligt ställt horoskop.

Om du har Jupiter i Tvillingarna i ditt födelsediagram upplever du en Jupiters återkomst under en period mellan 25/5 2024 (till 9/6 2025)

Du har Jupiter i Tvillingarna om du är född mellan

26 Maj 1941-10 Juni 1942

9 Maj 1953 – 24 Maj 1954

22 April 1965 - 5 Maj 1966

23 Augusti 1976 - 30 December 1977

21Juli 1988- 30 Juli 1989

30 Juni 2000 -12 Juli 2001

11 Juni 2012 - 24 Juni 2013

D v s om du fyller 12/24/36/48/60/72/84 år detta år

Så vad betyder det när Jupiter går retrograd i tecknet Tvillingarna?

Jupiter andas djupt och ger oss en chans till eftertanke när den gör sin baklängesväg i Tvillingarna. Jupiter uppmuntrar oss att vara utåtriktade, idealistiska och framåt men när jätteplaneten är retrograd, uppmuntrar kosmos oss till eftertanke. Om vi gör det ger Jupiter oss de välsignelser som denna planet normalt utdelar till oss, men nu flödar dessa i våra inre världar.

Under Jupiters retrograd genom snabba, intellektuella och nyfikna Tvillingarna får vi möjlighet att överväga tankeprocesser och hur vi tar in information. Är vi uppmärksamma på viktiga, väsentliga saker? Har våra tankar ett slutmål – eller har vi ingen kontroll över demFöljer vi logik och tar del av olika kunskaper i våra beslutsprocesser? Även om svaren inte alltid är uppenbara, hjälper sådana frågor att överväga hur vi tänker och hur våra tankar är till nytta och ger framgång.

När Jupiter retrograderas i Tvillingarna tenderar vi att fundera över om våra framtidsplaner verkligen är i linje med din väg. Vi är mer benägna att försöka få rätsida på kommunikationsproblem, testa nya idéer, ha åsikter som man behöver omvärdera, granska synpunkter och de kunskaper fram till retrograden har skaffat sig.

Man kan behöva övervinna eventuella tendenser till att vara ytlig, oärlig eller inkonsekvent innan man kan höja sig till sitt bästa tillstånd. Vi kan behöva lära oss att sluta prata en liten stund och lyssna. Gå inåt och lyssna på den inre rösten. Vi kan behöva lära oss att kontrollera hur mycket energi vi lägger på vart och ett av våra olika intressen.

Vi kan behöva investera i upplevelser som vi är villiga att fullt ut engagera oss i under denna tid som krävs för att förstå kommunikativ mångsidighet – åsikter-fakta-logik-ologik etc - fullt ut.

Medan Jupiter är retrograd får vi de erfarenheter vi behövde för att se var vi är för mentalt stela, tillsammans med möjligheterna att anpassa oss. Med Jupiter som sedan går direkt, har vi förhoppningsvis integrerat dessa lektioner och lärt oss att mer fritt flexa våra sinnen, så att vi kan gå tillbaka till arbetet med våra personliga projekt och föra dem framåt var de än tidigare stagnerat.

Oavsett vilket intellektuellt, skrivande eller talande etc arbete vi hoppas kunna lansera, är det dags att återvända till det när Jupiter går direkt, och se det växa i enlighet med det man kommit fram till under retrograden. Nu kan vi bevisa oss själva i våra sinnens fält och kommunicera våra sanningar samtidigt som vi frossar i motsägelserna som är inneboende i andras sanningar.

När mentorn Jupiter går framåt tar han med sig situationer i våra liv som ökar våra möjligheter och uppmuntrar expansion och överflöd. När Jupiter vänder retrograd försvinner inte dessa chanser för tillväxt, utan de ändrar form. Det vänder den tillväxt som normalt riktas utåt inåt. Saker som rörde sig fint i vår vardag tenderar att sakta ner eller stoppas, vilket får oss att överväga olika sätt att göra saker på.

När Jupiter är direkt är det enklare att fortsätta detta framåt och känna att utmaningar som kan hamna i vår väg känns lättare att möta och lösa. Jupiter retrograd innebär att oavsett tillväxtområde behöver vi se till att allt är i ordning innan vi fortsätter…

``~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~``

Jupiter i Tvillingarna Tvillingarna
i ditt personliga horoskops Hus 
(= livsområde):

Varje tecken och Hus som Jupiter besöker - rör sig genom - skapar expansion inom de teman som rör det tecken och Hus som Jupiter befinner sig i, under ungefär ett år.

Genom att undersöka livsområdena i varje hus kan vi se de progressiva lektioner som Jupiter lär oss från år till år. Eftersom det tar ungefär 11-12 år att göra en hel krets genom alla tecken kan vi lära oss hur de utvidgningar och öppningar som skedde när den korsade vår Ascendent, Sol eller planeter är relaterade till vad vi lärde oss under efterföljande årsperioder om dessa livskvaliteter

Det är ganska praktiskt att veta vilket astrologiskt hus i vårt eget horoskop som Jupiter i Tvillingarna hamnar i, så att vi kan använda energin klokt. 

Titta på huset som har denna transitering för att få fler ledtrådar. Om t ex Jupiter transiterar det 2: a huset, kan inkomsten förbättras, om Jupiter transiterar det 4: e huset, kan det ge ”överflöd” inom familjen, om Jupiter transiterar det 5: e huset kan romantik blomstra.

För att veta vilket/vilka astrologiskt/a Hus som Jupiter passerar i ditt horoskop, behöver du först ha din horoskopkarta framför dig: Antingen ber du en astrologiskt kunnig hjälpa dig (genom din födelse-ort, -klockslag, -dag, -månad, -år), eller också lär du dig att online ta fram din horoskopkarta. Det finns telefonappar och webbplatser som gör det gratis. Länkar där du fyller i data HÄR HÄR HÄR 

Du kan där se var du har Jupiter i ditt personliga horoskop. Alltså där de befann sig när du föddes. 

Så hur kollar du var transiterande Jupiter den här tiden mellan 25/5 2024 (till 9/6 2025) befinner sig i ditt personliga horoskop? 

Jo: Den befinner sig som sagt i Tvillingarnas tecken OCH kommer att vandra där från grad 0 till 30 den här tiden, så i det tecknet kan du beräkna i vilket eller vilka två hus som den kommer att röra sig, det är ett av de 12 ”tårtbitarna” som är markerade med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop. 
Är det för svårt? FRÅGA en astrologiskt kunnig person vilka av dina Hus som Jupiter rör sig i denna tid!

Se litet idéer för just det hus i ditt personliga horoskop där Jupiter passerar mellan 25/5 2024 (till 9/6 2025).

Hur kan du använda den expanderande energin med utvecklingspotential? Kanske till nya kunskaper, inre och/eller yttre resor, vidareutvecklings av ”baskunskaper” eller kanske en stor förändring som ger dig ett ”större livsflöde”? Kanske anamma nya möjligheter?

Vi tittar på exempel:

Om Jupiter i Tvillingarna vistas...

i ditt 1: a hus,

så handlar det bl a om din yttre personlighet;

Se och ta vara på möjligheter som handlar om din fysiska kropp, din personlighet, hur du presenterar dig för andra, din hälsa. Du har möjligheter att utveckla din personlighet och hur du förhåller dig till din yttre kontaktyta, att få en ”bredare” syn på dig själv (om dig själv) i förhållande till omvärlden: Det kan hjälpa dig att nå ut med t ex kunskap/upplysning och på ett bättre sätt eller också lär du dig något viktigt genom sådant som du upplever i din omvärld, vilket är ”upplysande” för dig

Det är en tid då det är lättare för dig att utveckla
 egenskaper som generositet, vänlighet, lojalitet och hjälpsamhet! Och genom att göra det, har du så mycket igen! ”Lika attraherar lika”- lagen. Ett givande och tagande. 

Undvik: att gå över gränser gentemot andra, att agera oansvarigt, slöseri som tömmer dina resurser, att ge falska löften, överdriven konsumtion, ”njutningsfrosseri”, ogenomtänkt chanstagning… och ”andlig mani” eller att ”strida för hett/överdrivet” för dina filosofiska idéer – det är bra att tackla allt som har en tendens att bli måttlöst.


i ditt 2: a hus,

så handlar det bl a om pengar, ägodelar, inre resurser

Se och ta vara på möjligheter som rör förhållandet till pengar, ägodelar, inre resurser och att skaffa/äga eller ”trygga” framtiden med resurser. Nya kunskaper och insikter som rör din personliga inkomst, tillhörigheter, gåvor, bonus, vinst och förlust, inköp och finansiella kontakter med banker, låneföretag.

Denna tid är det bra att se över utgifter och det materiella ägodelar/ägande – att HA. Är du försiktig – slösande – har du begär? Det kan också röra andra resurser, t ex något som är sparat som har någon form av värde i framtiden.
Det handlar också om värden eller vad du värdesätter i livet och hur du använder dina resurser för att få det du uppskattar.

Det är en tid då du kan börja sätta större värde på att vara generös och hjälpsam med resurser. Och det du ger med hjärtat, har du dubbelt igen – senare! Ett givande och tagande. 

Undvik: att gå över gränser, att agera oansvarigt, slöseri, överdriven konsumtion, ogenomtänkt ekonomisk chanstagning... Problem kan annars utvecklas senare.


i ditt 3: e hus,
så handlar det bl a om syskon/släktingar, kommunikation, korta resor, kontrakt.

Se och ta vara på möjligheter att utveckla syskonkontakt och/eller kontakt släktingar, personer som är s k ”bonus” i familjen, kommunikation, korta resor, eller sådant som rör kontrakt eller papper. Även utbildning och lärande, instruktioner, privata studier.

Jupiter genom ditt tredje hus (= livsområde) kan spela en viktig roll för kommunikation, brev eller nyheter eller någon information som rör utökade familjemedlemmar – eller från. Det kan också handla om korrespondens som brev, meddelanden, konversation, nyheter, transport och bilar. Du kanske börjar skriva ”av dig” eller har viktiga och utvecklande samtal.

De ord och tankebanor, råd m m som du ger ut har du dubbelt igen – senare! Ett givande och tagande. 

Undvik: att gå över gränser på det kommunikativa planet (t ex och skvaller), att agera oansvarigt, ge falska löften, ta ogenomtänkta chanstagningar… eller att ”strida” för dina filosofiska tankar. Tänk också på vad du säger eller skriver på papper/online eller signerar. Problem kan annars utvecklas senare.


i ditt 4: e hus,
så handlar det bl a om hem och familj, din ”historia” och minnen.

Se och ta vara på möjligheter inom om hem, trygghet och familj, och kunskap om din ”historia”. Kanske från tidiga år, din själs rot och minnen. Detta hus rör även egendom, fastigheter och slutet på saker. 

Känslomässiga saker kan nu genomgå en utveckling som ger dig nya insikter. Kanske di känner behov av släktforskning eller att rensa känslor (ditt inre utrymme), kanske förnya i ditt hem… Hem-, familje- eller egendomsärenden kan behöva uppmärksamhet denna tid.

Undvik: att gå över gränser gentemot dina närstående, att agera oansvarigt, slösa om du köper till hemmet, överdriven konsumtion, ogenomtänkt chanstagning. Problem kan annars utvecklas senare.


i ditt 5: e hus,
så handlar det bl a om om kreativitet, kärleksaffärer, ”egofrågor” likaväl som ”hjärtefrågor”

Se och ta vara på möjligheter som handlar om kreativitet, angelägenheter som handlar om barn (inte nödvändigtvis egna), kärleksaffärer och att ge ut kärlek. Rekreation och nöjen och alla former av att ha roligt och njuta av livet och platser där du har kul - som parker, teatrar, lekplatser, stränder, skidorter, ect ... ”Egofrågor”. ”Hjärtefrågor” – det som ligger dig varmt om hjärtat kan aktiveras denna tid. 
Möjligheter inom fritidsaktiviteter eller romantiska äventyr kan aktualiseras. Du kan annars känna ett överväldigande behov av romantik. Det kan även vara dags att komma i kontakt med ditt inre barn, kanske genom kreativt självuttryck/aktiviteter. Bejaka dig själv. 

Undvik: att gå över gränser gentemot andra, att agera oansvarigt, slöseri, överdriven konsumtion, ogenomtänkt chanstagning… att gå för fort fram ”Hjärtefrågor”. Problem kan annars utvecklas senare. Tänk också på att inte låta egot ta över, det generar inte den bästa energin i kontakt med andra!


i ditt 6: e hus,
så handlar det bl a om jobb/ eller dagliga rutiner, kost, hälsa

Se och ta vara på möjligheter som handlar om sysselsättning/uppgifter (”måsten”), jobb/ eller dagliga rutiner. Mat, kost, hälsa, sjukdom och medicinska frågor. Små djur och husdjur. Ev. anställda.

Du kan hitta nya kunskaper och vägar som ökar ditt välmående och hälsan, kanske genom en hälsometod, ett nytt kostprogram. Eller kanske njuta av spa. 

Det kan vara dags att utveckla dagliga rutiner/göromål, hemma eller på jobbet och se om det finns vanemönster som du behöver förändra eller en ny, bra vana som du behöver införliva.

Undvik: att gå över gränser med sådant som rör sysselsättning/uppgifter, att agera oansvarigt, falska löften, ogenomtänkt chanstagning… och kanske gällande mat, kost, hälsa, sjukdom och medicinska frågor. Problem kan annars utvecklas senare.


i ditt 7: e hus

så handlar det bl a om relationer och samarbetssituationer, affärspartner

Se och ta vara på möjligheter som rör partnerrelationer, d v s där det finns en annan part: Relationer och samarbetssituationer, affärspartner eller en ”motståndare” (motpart), partnerskap, äktenskap/sambos, kompanjonskap, lagkamrater, allierade, storskaliga förhandlingar - en annan person.

Det kan vara dags att utveckla en balans med den "andra”. Det kan vara dags att kompromissa och förhandla. Det är en chans att medverka till att skapa balans till en speciell person. Du kan denna tid lära dig om ditt förhållande till dig själv och genom att ge dig själv kärlek, höjer du ditt självförtroende och påverkar reflektioner ifrån andra – du blir sedd för den du är tillsammans med andra.

Undvik: att gå över gränser gentemot andra, att agera oansvarigt, ge falska löften inom samarbete och i relationer och/eller kompanjonskap, ogenomtänkt chanstagning… Problem kan annars utvecklas senare.


i ditt 8: e hus,
så handlar det bl a om dina inre djup

Se och ta vara på möjligheter som omvandlar dig känslomässigt, också ”att dö och pånyttfödas”. Det kan också handla om djup intimitet. Samt försäkringsfrågor, skattefrågor, andra människors pengar, äktenskaps- eller partnerskapsmedel och gemensamt hållna pengar och egendom, resurser och besparingar, ekonomiska kontakter med andra och investeringar. Det kan även röra transaktioner, hemliga och dolda talanger och arv. Inteckningar.
Det är en bra tid att hantera och ordna skulder, ekonomiskt eller gemensamt med någon annan.
 

Jupiter här kan handla om situationer förknippat med något av ovanstående som får möjlighet att utvecklas.

Äg din skugga” – var medveten om den för att tillåta gammalt att släppa så känner du dig som ny i alla dina inre djup. Genom att titta inåt under denna transitering stärker du din förmåga att hantera dagliga irritationer och utmaningar. Genom att göra så får du fördelar i de mörkare tider som kommer. Gå djupt ... Det är helande!

Undvik: att gå över gränser – kanske att få ”för djupt” in i din skugga och ”fastna” i ältande, att agera oansvarigt, slöseri, falska löften, ogenomtänkt chanstagning… likaså att undvika att ta uti med ev. skulder. Problem kan annars utvecklas senare.


i ditt 9: e hus,

så handlar det bl a om kunskap, utbildning/kurs, resa, filosofi.

Se och ta vara på möjligheter som handlar om långväga resor, andra kulturer, högre sinne och abstrakta begrepp, religion/filosofi. Också din allmänna åsikt – publicitet. Kommunikation eller transaktioner med folk på avstånd. Religiösa/filosofiska och intellektuella intressen och angelägenheter för partnerns släktingar/svärföräldrar (icke närstående). Kanske något som rör domstolar och lag, 

Du kan vilja utveckla dina kunskaper kanske genom utbildning/kurs eller att resa.

Din personliga filosofi kan expandera! Och du kan utveckla något intellektuellt på ”stor nivå” – expandera. Dina personliga övertygelser kan också expandera.

Konversationer om livets höjder och djup kan hjälpa dig att avslöja nya och intressanta vägar att utforska...  

Undvik: att gå över gränser, att agera oansvarigt, slöseri, att ge falska löften, överdriven konsumtion, ogenomtänkt chanstagning… och ”andlig mani” eller att ”strida för hett/överdrivet” för dina filosofiska idéer – det är bra att tackla allt som har en tendens att bli måttlöst.


i ditt 10: e hus,
så handlar det bl a om karriär, mål du fokuserar på och social status.

Se och ta vara på möjligheter som rör karriär och/eller de mål du fokuserar på, vilket är kopplat till rykte och social status. Även statliga tjänstemän eller byråer, chefer, viktiga personer eller ”fostrare” (vanligtvis en eller båda föräldrarna, men det kan spegla en släktning eller fosterförälder etc), arbetsintressen, ansvar, ev. företag, yrke och karriär, mål som fokuseras på att uppnå och livsmål – kall – handlar det här huset om. Allmänhetens uppmärksamhet kopplas också till detta hus.
Den här tiden kan du få möjligheter att utveckla sådant som är kopplat till din karriär/ansvar/kall. Saker som rör social status eller chef.

Du kan utveckla långsiktiga ambitioner, karriär, ansvarsfulla uppgifter. 

Undvik: att gå över gränser gentemot andra, att agera oansvarigt, slöseri, falska löften, ogenomtänkt chanstagning… Problem kan annars utvecklas senare.


i ditt 11: e hus,

så handlar det bl a om bekanta, socialt engagemang, det kollektiva, kontaktnät.

Se och ta vara på möjligheter som rör händelser ”utanför dig själv” – eftersom det speglar ”andra människor i det sociala livet” och det som sker samman med dem: SOM: ytliga vänner (ej närstående) och bekanta. Medarbetare, grupper som du tillhör och deras aktiviteter och samhällsprojekt, klubbar och organisationer, fritidsintressen, socialt engagemang, det kollektiva, humanitära insatser, världsförbättrande idéer och engagemang, eventuellt politiskt. Kontaktnät. Men också romantiska aktiviteter. Det hör också samman med dina förhoppningar och önskningar för framtiden. 

Det är huset som också speglar folk som kan hjälpa dig (föreningar, gruppgemenskap, kontaktnät).

Du kan också utvidga den roll som du spelar i andras liv - vänner och gruppaktiviteter.

Undvik: att gå över gränser gentemot andra, att agera oansvarigt, slöseri, falska löften, ogenomtänkt chanstagning… och ”manisk andlighet” eller att ”strida” för dina filosofiska idèer. Det är bra att tackla allt som har en tendens att bli måttlöst.


i ditt 12: e hus,

så handlar det bl a om karma, undermedvetna tankar, andligt liv och intuition.

Se och ta vara på möjligheter som kan utveckla ditt inre, ge inblick och kunskap kring karma och influenser från det förflutna. Du har möjlighet att förstå och frigöra ev. sorg/känslomässig sårbarhet och utveckla intuition, genom att komma i kontakt med det undermedvetna sinnet. Du kan också utvecklas på ditt inre plan genom avskildhet/ensamhet, ladda och förnya dig själv. Det är också en tid att expandera ditt inre andliga liv. Det kan föra ljus till hemligheter eller dolda frågor som rör hälsa, arbete eller länge försummade angelägenheter.

Det är en bra tid för andligt eller inre arbete i det undermedvetna.
Det är en utmärkt tid att komma i kontakt med vad som har sjudit under ytan. 

Undvik: att gå över andliga gränser – andlig överdrivenhet, börja ”tro” på ogrundade saker, och ”manisk andlighet” eller att ”strida” för dina filosofiska föreställningar eller att agera oansvarigt, göra ogenomtänkt chanstagning… Det är bra att tackla allt som har en tendens att bli måttlöst.

En sida som beskriver Jupiter i de 12 olika husen HÄR: 

Jupiters inverkan på varje stjärntecken, scrolla ner och leta upp ditt HÄR

****************************************************

Jupiter i samma Hus i Tvillingarna för tolv år sedan 

ungefär hur var ditt liv då?

Det tar ungefär ett år för Jupiter att förflytta sig genom varje tecken i zodiaken, så den sista gången den var i Tvillingarna, var tolv år tidigare eller att vara mer exakt,

mellan den 11/6 2012-25/6 2013

Kan du komma ihåg vad hände i ditt liv under den tiden och tolv år innan det (1/7 2000-12/7 2001)

och tolv år innan det

(22/7 1988-30/11 1988 + (pga av retrogaden) 11/3 1989-30/7 1989)?

(TABELL HÄR

Titta tillbaka på vad som hände i ditt liv under dessa perioder för att få en uppfattning om vad den här transiten kan innebära för dig. Kan du se mönstret? Hur breddades dina horisonter då? Vilken typ av ny expansion och inlärning blev viktig för din framtid? Vad expanderade du i ditt liv? 

Svaren ger dig en uppfattning om vad som är att förvänta under det kommande året. Och den här gången borde du ha större visdom och självförtroende så att du kan få ut det mesta!


Må väl med Jupiter!

Mona


 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~


~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR. 

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~