Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

torsdag 18 juli 2024

Mars i Tvillingarna den 20/7 (-4/9 2024). Pennan kan bli mäktigare än svärdet eller varför inte argumentera snitsigt?

Saker förändras på himlen och i våra liv. Jupiter har nyss gått in i Tvillingarna för att vistas där ett år framåt och Mars är på väg dit. Planeten inträder den 20/7 (-4/9 2024). 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~¨

Vi passerade nyss en konjunktion mellan Mars och Uranus i Oxen. Den 15/7 var exakt datum, även om vibbarna var aktiva dagarna innan och avtar nu. Därför kan många ha känt irritation och oro, kanske plötsligt ”hällt” ilska över någon… Att kunna slå sig fri från något kan ha legat och grott runt dom dagarna. De spänningar som redan fanns förstärktes. Möjligen kan någon oväntat händelse eller ett elavbrott ha rört om i tillvaron för många. Mars konjunktion Uranus kan ha ”poppat” fram märkliga och plötsliga händelser. Möjligen obehagliga sådana.

Men Uranus-Mars-trycket sänks nu när den passionerade krigarplaneten Mars drar iväg från Oxens jordfasta tjurfäktningsplats för att istället strida i Tvillingarnas tecken från den 20 Juli. I det stjärntecknet är Mars i sfären av information, språk och logik. Där stimulerar den röda planeten till uppflammande dialoger som kan bli eldiga. Mars konkurrenssida kan göra att många vill slåss med ord, kanske argumentera på internet eller "vinna" poängen. Det är nog inte sockersöta ord som kommer med Mars i Tvillingarna… Snarare kan ord skära skarpt. I detta stjärntecken tenderar Mars att utkämpa krig genom sinnet, genom ord. Pennan kan bli mäktigare än svärdet denna tid.

Mars i Tvillingarna är väldigt mycket ”are you talking to me” (den som minns: Robert DeNiro Taxi driver.

Mars in Tvillingarna kan dra fram ganska mycket "informationskrig"- propaganda, kraftfull påverkande information, desinformation, brist på information och alla sätt som media kan nyttjas, undergrävas, beväpnas, destabiliseras och censureras. Allt detta kan bli en stor del de kommande månaderna. Det är nog bra att inte fastna i det man läser och ”Mars-irritera sig” eller gå in i det i med affekt. Man får ta det för vad det är: mentala grejer.

Totalt sett kanske det mesta av konflikten under Mars i Tvillingperioden sker i våra egna sinnen, både individuellt och kollektivt. Det kan ge oss energi och gnista att säga våra åsikter, skriva det där blogginlägget, artikeln, kommentaren eller rent av den där boken. Eller stå upp för syskon, vänner eller så. Fast…den här himlakonstellationen kan, i sitt lägre uttryck, leda till bråk eller tjafs med syskon eller grannar.

Men Tvillingarna handlar också om både idérikedom, mångsidighet och fingerfärdighet, att arbeta med händerna så det lär inspirera till att en hel del blir gjort på det sättet. Snickra, virka, sticka, sy… typ sådant medan idéer om nya sätt, nya saker att göra sprudlar. Ingen lugn stund, kanske, för många.

Men om man inte fixar och grejar med sådant, så kan man få värdefull och praktisk informationen genom att lyssna på idéer och aktiviteter som snurrar runt i omvärlden. Tvillingarnas tecken är ju vardagens rike – grannar, kollegor, syskon, släktingar och andra i ”omlopp”. Det kan bli mycket som händer där nu, mycket information att absorbera och bearbeta. Och snack. Det kan kännas som friska fläktar. Här inspirerar energierna oss till att leva snabbare med betoning på vakenhet och spontanitet. Med sitt snabba mentala tempo är inflytandet bra för brainstorming, intellektuella sysselsättningar och projekt med många rörliga delar. Kanske man hoppar in i kommittéer i grannskapet eller kommer med sprudlande idéer i föreningslivet... För att nämna något.

Med både Jupiter och Mars i Tvillingarna så kan det bli talande, med tanke på att att det är ett intellektuellt stjärntecken som får energi av dessa två. Jupiter tenderar att ÖVERDRIVA och Mars att stimulera, så det lär räcka och bli över på den fronten så att säga. Det tenderar att få prat, skrivande och debattanda att glöda - i den meningen att få fram sin poäng, att få bli hörd.

När Mars möter Jupiter i en konjunktion den 14 Augusti läggs en kraftfullt expanderande ton på Tvillingenergierna. Det lär bli kraftfulla vibbar som nog kan kännas! Jupiter kan ge känslor av glädje och lycka, kanske över det rent vardagliga. Som att cykla omkring, strosa omkring eller snacka vid fikabordet. Eller över ett nygjort handarbete… Det öppnar för de enkla möjligheterna och förstärker optimism. Men visst: andra kan med dessa Mars-Jupiter-vibbar tendera att ta risker, på gott och ont… Det är väldigt bra att tänka efter innan man hoppar. Men visst: utan att göra djärva drag eller starta nya satsningar så lär inget hända. Dock kan vi nog se ökade ”ilskeutryck”.

Saturnus befinner sig i Fiskarna och det sker därför en kvadratur den 16 Augusti, men energin förstör inte Mars Tvilling-vibbarna det här året. Även om det kan sakta ner och ge en trögare känsla. Fast ibland är det bra att saktas ner, stanna upp, tänka efter och så vidare. Men visst dessa två föränderliga tecken kan hamna i en slags konflikt. Kanske snackiga, tänkande Tvillingenergin kan hitta ett sätt att möta Fiskarnas känslighet och intoning och prata känslor utan att de bli för tunga. Det kan leda till lättnad.

Tänk på att Tvillingtecknets lägre energi är ”slinktalande” och ”lurifaxande” – just vad de som luras och bedrar kan nyttja! Speciellt när Mars når en kvadratur till Neptunus i Fiskarnas ”hala” tecken. Det sker den 3 September. Undvik att falla i en sådan fälla. Men kanske det annars kan vara lätt att hamna i giftigt skvaller? Undvik den frestelsen.

Men det är också en tid då det är lätt att hamna i dagdrömmeri om allt möjligt man vill göra. Ett stänk av sänkt energi eller förvirring kan ”såsa” tillvaron. Det finns en tendens att känna nedstämdhet. För att nyttja den kvadraturen är det bra att titta inåt för att hitta ömma ställen att förlösa, söka sin skuggsida, föra drömjournal eller meditera. De är välgörande. Eller tillåta kreativitet att flöda om det inte finns något känslomässigt att ta itu med. Att hålla sig jordad är i alla fall ett bra tips. Som litet trädgårdsarbete, klippa gräsmattan, gå en promenad eller bara vattna växter.

Det är även en tid för den blyge att börja våga prata. Mången ”fegis” kanske talar ut ur skägget, vågar säga det de tryckt på länge. Eller den som är rädd att prata inför publik får modet att göra det. Intellektuellt mod! Andra kanske lär sig snacka och argumentera snitsigt. Det är en tid att också lyssna, reflektera och bli litet klokare… Japp, så kan Mars och Jupiter i Tvillingarna jobba för oss!

**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**

MER ATT LÄSA  

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar