Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 3 juli 2024

Neptunus vid zodiakens ändpunkt…

Neptunus befinner sig i slutet av stjärntecknet Fiskarna. Det är också där slutet av zodiakens cirkel finns. Eftersom den började sin retrograda fas den 2 Juli 2024 vid 29°56 Fiskarna, så går den allstå inte in i Väduren än. Detta sker den 30 Mars 2025 (-2039) då vi påbörjar en ny Neptunisk fas.

Neptunus stannar kvar i de sista minuterna av Fiskarna under Juli månad 
2024 och rör sig långsamt bakåt – retrograderar.

Eftersom Neptunus är precis slutet av Fiskarna och nosar på Väduren som den går in i våren 2025 så är är den kosmiskt sett i de sista ”skälvande minutrarna” där vid änden av hela zodiaken som ju är cirkelrund. ”Ormen/ouroborus biter sig i svansen”. Vilket symboliserar ungefär ”jag är min egen ände och begynnelse” enligt gamla sägner.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~¨

 Den första graden av Väduren är en mycket viktig punkt, eftersom den markerar en viktig ny början. Noll grader av Väduren är utan tvekan den mest betydelsefulla av alla 360 grader. Därför påbörjas en ny 165-årscykel för Neptunus under 2025 och 2026.

Alla planeter som går in i ett nytt stjärntecken i Juli bildar en aspekt med Neptunus under dess intåg. De bär med sig dess gränsupplösande egenskaper in i den nya början. Neptunus transcendenta kvalitet är fantastisk för mystiska upplevelser, men man kan ibland uppleva förvirring och brist på energi i vardagen. Den här månaden är det värt att uppmärksamma tydliga överenskommelser och medvetna gränser.

Den subliminala betoningen på Neptunus, som kännetecknar varje teckenförändring denna månad, skapar utmärkta förutsättningar för att utforska sitt inre. Tidens kvalitet gör att vi medvetet kan ställa in oss på de djupare dimensionerna av vår personlighet och utforska områden som vanligtvis förblir dolda.

Fiskarna är förknippad med de sena vintermånaderna på norra halvklotet, tid för vila som går inåt, föryngring och kontemplation. Väduren är kopplad till vårdagjämningen när natt och dag är lika långa. Detta markerar början på en ny årlig cykel, en period av kraftig tillväxt, återfödelse, ökande ljus och dramatiskt förhöjd aktivitet.

Mycket kortfattat ses positiva uttryck för Neptunus högre eller kosmiskt medvetande och att vara öppen för andliga dimensioner. Den förknippas den ofta med esoteriska frågor som medialitet och intuition, samt empati, medkännande och osjälviskhet. Den är även kopplad till drömmar och att inspireras. Den symboliserar också behov och försök att ansluta till det gudomliga eller icke-materiella. Många kreativa människor, som artister, kompositörer, författare, underhållare och artister, kan kanalisera neptuniska energier till kreativa verk.

Lägre uttryck för Neptunus kan vara att vara ogrundad, verklighetslös, benägen till bedrägeri, självbedrägeri, illusion, vanföreställning eller att vara alltför idealistisk. Det kan också finnas en tendens till eskapism från den hårda verkligheten, kanske genom droger och missbruk eller till och med psykisk ohälsa.

Väduren uttrycker en mycket maskulin, yang och eldig energi och är vanligtvis inte känd för uthållighet. Antalet påbörjade projekt överstiger ofta antalet genomförda. Däremot kan Väduren ta djärva åtgärder och initiativ, vara vågad, modig, vara stark, oberoende, atletisk, att inte dra sig för konkurrens och vara beslutsam. Det här är den typen av energi som får människor att göra saker. Negativa uttryck för Väduren kan vara att vara påträngande, impulsiv, stridslysten, självcentrerad och hänsynslös, om inte oförskämd ibland. Man vill inte komma i vägen för baggens horn.

Neptunus, härskaren över Fiskarna, är väldigt hemma i sitt eget tecken. Under de senaste åren har vi sett en mycket betydande ökning av intresset för esoteriska och metafysiska ämnen som astrologi, tarot och andlighet.

Så vad kan vi förvänta oss när den eteriska Neptunus passerar Väduren med början 2025 till 2039? Början av Väduren en mycket potent och viktig punkt i zodiaken, eftersom den markerar början.

Neptunus, som är icke-materiell, har ett sätt att lösa upp saker. Saker som verkat glida mellan fingrarna kan nu få ett annat perspektiv. Många är på väg att vakna upp från ett slags drömtillstånd. Väduren stundar snart och det tecknet kommer att ”slåss” mot illusioner, och ”grötighet” det är min uppfattning. Det kan bli en tuff kamp de kommande åren at ta sig ur allt vattnigt, dimmigt och slipprigt från Neptunus i Fiskarna. Men det är dags att se igenom illusioner. En del kan nu gå i den sista dimman och treva sig fram, för man ser inte riktigt klart. Inte än…

När vi dyker upp ur vattnet som omslutit oss de senaste 14 åren med Neptunus i Fiskarna så påbörjas tiden när Vädurens eldenergi skapat något nytt av de neptuniska visionerna.

Känner ni Neptunus upplösande vibbar där i slutet av Fiskarna, av att något är på väg att ”ändas” och att något nytt är på väg?

**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**

MER ATT LÄSA  

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar