Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

måndag 8 juli 2024

Merkurius skuttade in i Lejonet den 2/7 2024 (-9/9 -24)

Snabba Merkurius skuttade in i Lejonet den 2 Juli. Den rör sig genom tecknet och vandrar ur det den 25 Juli, men pga dess retrograd återvänder den dit den 14 Augusti. Dess tid där är för den här gången över den 9 September 2024.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Lejonet är ett fast stjärntecken (läs: envist) och dess element är eld. Dess styrande himlakropp är Solen. I zodiaken symboliserar detta tecken det kungligt majestätiska. Det är inte tecknet som manar till ”panelhönestatus” (typ) eller att vara gömd i skuggorna medan andra glassar på stranden eller så... Nej, tecknets vibbar tar snarare fram behov av en central roll, gärna en tron eller scen. Lejonet manar snarare på ”alla” att lysa i kapp med Solen.

Merkurius vandring den här tiden i detta strålande tecken innebär både majestätiskt resonemang, humor och ”sudda, sudda, sudda bort din sura min” som ju sjöngs av Gullan Bornemark (det sura, det får något annat tecken stå för). Visst är det litet barnsligt, men i det här tecknet är det inte alltid allvaret som är ledande. För här i Lejonets strålar värms Merkurius upp och kan komma närmare sitt barnasinne.

Fast ibland kommer stora tankar, andra gånger uttrycks dynamiskt tal. Det lutar åt tydliga resonemang, kanske hårda ord eller en del drama när folk hävdar sina åsikter och ställningstaganden. Möjligen kan det vara dominerande tal och ”grrr” när det möts av motsägelser – symboliskt som när ett lejon på savannen visar sin dominans. Ja, nu är det få som låter sig tryckas ned. Den här tiden vill man snarare tala sin sanning och vad som resonerar med hjärtat. Det är också lättare att hitta mod att göra det man förut tvekat inför.

Här sprudlar och spretar Merkurius med idérikedom och kreativitet. Något som man känner för att ge ut, dela med sig av. Självförtroendet kan få sig ett uppsving. Nu fastnar man inte i de små detaljerna. Nu ökar livsenergin som tänder nyfikenhet och skärper intellektuella färdigheter. Det går det lättare att se helheten, fatta viktiga beslut och organisera. Merkurius aspekter och astrologiskt Hus i födelsehoroskopet visar var tänkandet, tal och lärande nu ökar, var man tar mer intryck samt var man har behov av att uttrycka sig stort.

Merkurius i Lejonet är bra för alla kreativa projekt och självuttryck. Det är en tid som kan ge nya möjligheter kring dessa områden. Var redo att ta vara på ögonblicket.

Merkurius har också nått en opposition till Pluto. Därmed kan vi ana vibbarna som är på gång med Plutos tid i Vattumannen. Var och en på sitt sätt, utifrån kontakten med de andra positionerna i det personliga horoskopet. Genom att känna temat så kan man göra det bästa av den tid som kommer med hjälp av dessa förnimmelser.

**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**

MER ATT LÄSA  

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.


**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar