Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

måndag 1 juli 2024

Astrologisk prognos för Juli 2024

I Universum (som vi är en del av) tickar den kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster (s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. Astrologer spårar och tolkar dessa förbipasserande transiter. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO) 

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så solteckenprognoserna (längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~¨

Kräftans säsong 21/6-22/7

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så ”skuttade” Solen ur Tvillingarnas säsong och dök in i Kräftans säsongs vattendjup vid sommarsolståndet den 21/6Kräftan är ett känslotecken, vars härskare är Månen (känd som himmelskroppen som reglerar känslor).

Kräftsäsongen hjälper oss att stämma in i våra känslor och rida på vågorna när de kommer, som havet i all sin härlighet. Havet är drottningen av känslor. En minut är hon helt nöjd, andra gånger skapar vindar milda vågor, sen täcks vågorna av is för att hon är kall en tid ... tills hon inte är det och kanske en storm brusar upp vågor. Det är bara som havet! 


Det är inte alls märkligt om vi denna tid märker av fluktuerade känslor, kanske vemod, nostalgi och kanske en och annan tår – litet mer! Trots att vi kan känna alla känslor under detta stjärnteckenstyre, kan nog de flesta se det som något bra… och inte som något förspillt. Det betyder snarare att man likt en madonna bär silkesklänning och sprayar håret med havsaltspray och ångar av havsnymfvibbar... och dessutom flödar av känslor och omsorg om andra...

Kräftsäsongen ”sprängerhjärtan som en geod som öppnade avslöjar kristallina strukturer och som gör det möjligt för oss att känna och uppleva känslor på djup, djup nivå. Det är vackert! Det är bra att acceptera det. De som inte är vana vid den intensitet som kan kännas denna månad, ombeds att andas in i den. Skriva ner den. Prata med någon. Känslorna är giltiga! Precis som Månen och havscykeln. 

Den här säsongen handlar om emotionell koppling, så spendera också tid med familj och nära och kära. Det är som häckningssäsong, förutom att det är riktigt varmt ute! Säsongen ger näring till allting, så att samla favoritmänniskor och kanske äta en näringsrik middag eller gå och bada tillsammans när alla sinnen. 

Under Kräftsäsongen kan vi komma att påminnas om att saker behöver få växa på sin egen väg och i sin egen takt. Precis som vi aldrig skulle överväga att försöka ta bort en blomma från sin knopp innan den är redo att dyka upp, så bör vi också vara tålmodiga med tillväxten inom alla delar av våra liv: Så säden, men låt frukten ta hand om sig själv!

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~*

Solen i Lejonet – Lejonsäsong 22/7-23/8

Från 22/7 till 21/8 (ca), lyser Solen med djärv strålkraft på sin allra stoltaste passage genom zodiakens ljusaste, mest dramatiska tecken – Lejonet. Det är också tecknet som Solen härskar över. I astrologin representerar Solen egot, kreativitet och kärnan eller grunden för vilka vi är. I Lejonet kan Solen skina som ljusast, för de dynamiska och uttrycksfulla egenskaperna hos Lejonet matchar perfekt med vad solen representerar i astrologin, och alla kan dra nytta av den strålande och positiva atmosfären!

efter en mer inåtvänd tid fyra veckor ”under radarn” Kräftsäsongen så är plötsligt hela världen en talangshow när ”levalivet” Lejonet äntrar mittfältet – scenen mitt i Solen. Lejonsäsongen slår an på vår uppmärksamhet efter de mysiga Kräftsäsongsmiljöerna och sätter oss under strålkastaren så att vi kan uttrycka vårt hjärtas lust och fägring. 
Ja, när uttrycksfulla och glamorösa Lejonet stiger upp på tronen, kommer den kraftfulla energin med spår av glitter, glamour och njutning fram i ljuset.

Det är svårt att inte känna energin när man befinner sig i detta rådande astrologiska tecken, oavsett vilket det egna soltecknet än ärUnder Lejonsäsongen börjar vi använda våra röster igen, eftersom det här tecknet reglerar självuttryck. Det mäktiga ryandet kan locka beundrare, men det kan också väcka drama. 

Lejonet är ett eldtecken, vilket betyder att för eldtecken som Väduren, Skytten och, naturligtvis, Lejonet, är vibbarna hoppfulla, inspirerande och stolta under Lejonsäsongen. Lejonet är också ett fast tecken -det är mer strukturerat och envist än andra tecken. Så för andra fasta, icke- eldtecken som Vattumannen, Oxen och Skorpionen, kan säsongen kännas litet spänd eller för intensiv. Men den allmänna stämningen för alla är fortfarande trevligt och socialt, totalt sett.

Det är bra att Lejonets säsong är under sommaren, en tid där de flesta har ledigt eller arbetar mindre, för Lejonet kan också skänka ganska loja energier! Så det är alldeles utmärkt att låta scheman, arbete och ansvar ta platsen i baksätet denna tid, eftersom energin öppnar för att alla ska kunna ha roligt och njuta. Att uppleva romantik är också lättare under charmfrämjande Lejonsäsongen. Det är lättare att våga ta risker, känna sig mer lekfull och vara mer äkta i självuttrycket denna årstid.

Men visst kan självcentrerade Lejonenergin ha en annan sida - det finns potential för humör, vilket inte bäddar för frid om båda parter är för egoistiska. Snarare drama!

Om vi behåller energin i den icke-destruktiva zonen så kan vi istället njuta av divastunder. Trots allt, det behövs litet "lekstrider" (som två lejon som rullar runt på savannen) för att fastställa att vi kan vara i vår egen kraft. Vi behöver inte riva någons huvud för att tjäna den riktiga respekten!

Obegränsad individualitet i kombination med behov av att provocera under denna årstid kan dock leda till sårade egon när åsikter inte matchar… Men det handlar inte om elakhet eller att leva på sårade känslor. Vi kan lättare studsa tillbaka från spänningar ganska snabbt.

Lejonet representerar glamour, så det är en bra tid att få styling, shoppa eller prova en ny frisyr... Det är läge att komma i kontakt med de inre kreativa och romantiska sidorna.
Vi kan vara så dramatiska som vi vill, och vara höga och stolta över allt vi gör. Gå på en dejt, skapa konst, kanalisera våra kungliga vibbar och gå upp till vår egen tron. 

Under Lejonsäsongen kan vi vara självcentrerade ibland, men också entusiastiska och lojala. När allt kommer omkring styrs Leo av Solen, vilket är kraften i vårt solsystem.

Under Lejonsäsongen kan tendenser till stolthet öka. Allt blir så laddat med betydelse och i vissa fall kan ömsesidig påverkan bli till tvålopera... För mycket! Men om vi gör en medveten ansträngning kan vi behålla det roliga och lätta upp. Så – det är en perfekt tid att släppa loss våra inre barn. Denna tid förtjänar hela idén att "agera utifrån sin ålder" att avvisas. ”Smitta” hellre avsikterna med kärlek och den mäktiga energin bli ett härligt utrop för alla att hävda Lejonets tema: passion, glädje och lustfylldhet!

Tips när det är Lejonets säsong och solenergin strålar som mest:

Behandla dig själv som kunglighet och klä dig som en kung eller en drottning
Stå och gå rak och stolt, bli medveten om din hållning och gå med självförtroende
Bär ljusa färger, särskilt gula, apelsiner och röda.
Utveckla dina kreativa färdigheter
Se det positiva hos andra människor
Ge uppmuntrande och beröm till människorna i ditt liv
Uttryck värme och tillgivenhet

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~*

* * * Meteorsvärmar = gnistor! * * *

Varje år tänds himlen 
då och då genom återvändande stjärnfall (meteorskurar), från Perseiderna till Lyriderna, Orioniderna till Geminiderna. Just Perseidernas stjärnfallsregn kan vi årligen se mellan 17/7-24/8, med en ”topp” (ett maximum) med upp mot 150 stjärnfall i timmen mellan den 11-13/8.  Perseiderna även kallad Laurentiussvärmen är årets mest populära meteorregn på norra halvklotet. Inte minst eftersom det träffar jorden med full intensitet mitt under årets varmaste nätter. 

Om väderförhållandena är till vår fördel finns det en chans att vi kan se några gnistrande "augustistjärnfall" i aktion. Så har du några önskningar passa då på att ”sända dem” till stjärnfallen i Augusti: D v s Alfa Capricorniderna, Delta Aquariderna och Perseiderna - ett av årets mest aktiva och spektakulära stjärnfall.


Ett stjärnfallsregn uppstår när en större meteor splittras- eller när Jordens bana korsar en bana för en periodisk komet. Dessa kometer har en svans av rester (partiklar) som brutit sig loss under århundraden och när detta stoft når Jordens atmosfär börjar det brinna, vilket vi ser som stjärnfall. Meteorerna är oftast små som sandkorn och pulvriseras av friktionen mot vår atmosfär och når jordytan som dammkornDet mesta av stoftet i molnet är ca tusen år gammalt, men det finns en yngre del av molnet som härstammar från stoft som lossnade från kometen 1862. Hastigheten hos meteorer från denna del är betydligt högre än genomsnittet. Perseidernas stjärnfallsregn är skapat av kometen Swift-Tuttle.

Stjärnfallen syns bäst
 när natten är mörkast, så vid 01.00 är den optimala tidpunkten i norr. I syd är mörkt tidigare. Det kräver att det inte finns stadsljus. Ett mörkt ställe gäller. Perseiderna kan förekomma på någon del av himlen, även om alla svansar pekar tillbaka mot konstellationen Perseus. INFO. Perseidernas stjärnfallsregn kan vi se fram till den 24/8 med upp mot 150 stjärnfall i timmen, även om kanske det är vanligare med 60-120 stjärnfall/timme.- med en ”topp” (ett maximum) mellan den 11-13/8.
Mer info HÄR

Meteorsvärmar är elektriska och avger radiovågor, vilket förstärker Lejonets energi (INFO HÄR HÄR). 

********************************

DATUM PLANETASPEKTER JULI 2024

(världshoroskopet/kollektivt/allmänt) tolkning

Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”

Runt den 02.07.2024

Merkurius trigon Neptunus

Det kan göra oss mer benägna att drömma. Vår fantasi kan faktiskt förändra vår verklighet om vi gör något konkret av dem.
Samtidigt finns här en kreativ potential. Konstnärer kan nu känna sig särskilt välsignade och andligt arbete är gudomligt inspirerat. All slags konstnärligt/kreativa sysslor gynnas vid denna tidpunkt. Bra aspekt nu om man vill fånga det vackra genom att fotografera. Denna aspekt ger också intuition och inspiration kopplad till tänkande, tal och kommunikation – om man är öppen för ”spirit” – inspirationen som kommer från det högsta.

02.07.2024

Merkurius går till Lejonet

En tid då vi tenderar att vara mer öppna för sociala kontakter och kreativa projekt och vill uttrycka oss själva, kanske på ganska ”yvigt sätt”. Vi kan vilja säga saker direkt ur hjärtat. Det är en bra period saker som involverar barn.

"Var alltid dig själv, uttryck dig själv, ha tro på dig själv, gå inte ut och leta efter en lyckad personlighet och kopiera den" (Bruce Lee)

Vi kan nu känna mer att vi behöver inte någon som bestämmer över vårt tyckande. Vi är snarare intresserade av att ta till oss den kunskap som lär oss att vara vår egen ledare.

Våra tankar tenderar att förvandlas från ett mer introvert och emotionellt tillstånd till en mer säker och ambitiös ton denna tid.

Det är en bra tid att uttrycka sig autentiskt. Tankar och tal kan komma ut mer dramatiska eller passionerade.

Sinnet dras till saker som är underhållande och ger en känsla av glädje. Att spendera tid med barn gynnas liksom att vara kreativ.


Runt den 03.07.2024

Venus trigon Saturnus

En sofistikerad, känslomässigt cool, ”romantiskt cool” energi. Här finns potential till att stärka kompanjonskap och parrelationer samt att skapa en stabil grund för de som påbörjar en ny relation eller dejtar. 

Vi vill känna oss omtyckta och värderade av någon, vi vill det seriösa och är måna om att lägga ner tid för det som kan få bestå. Lösa relationer står inte högt nu. Nej, allvar och långsiktigt engagemang gäller. 

Vi kan vi komma till beslut som ”behagar” på ”relationsfronten”: En del kan vilja reparera något och stärka en relation. Andra bestämmer sig för att inte försöka. 

Trygghet är nyckelordet!


Runt den 03.07.2024

Merkurius opposition Pluto

Merkurius med Pluto kan påverka tänkandet på ett sådant sätt att många nu har mer styrka i sina åsikter och instinkter. Denna aspekt kan ge ”djup inblick i tankegångar” likväl som mentalt granskande och djuphet och skärpa i dialoger. Denna skärpa kan av andra användas för att gräva upp det giftigaste och skadligaste psykologiska avfallet för att blottlägga det och därmed frigöra det, eller för att manipulera, gömma och hålla undan saker från ljuset.

Så den här aspekten kan göra att vi uppmärksammar de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och att våra tankar får mer djup.

Många kan använda denna energi till att använda information för att manipulera andra, så det gäller att se igenom sådant. Den som anammar den bästa sidan av energin, kan lättare förstå att t ex antydningar handlar om en mycket större fråga som vi kanske känner att vi vill veta mer om, gräva i (i bästa Pluto-stil).

Eventuellt kan något slags avslöjande om vissa människor runt oss också komma fram i ljuset. Sådant som maktspel, manipulationer och ultimatum bör undvikas till varje pris. Bäst är att samarbeta utan att ge upp integritet och försöka hitta lösningar som skapar goda vibrationer.

Metafysiska och vetenskapliga ämnen kan, för de som är intresserade av det, locka extra mycket nu.


Runt den 05.07.2024

Mars sextil Saturnus

Detta ger oss fokuserad kraft, styrka och förmåga att kunna planera framåt med en känsla av tålamod, envishet och måttlighet. Vi vet vad vi vill nu. Det ger mer motivering och uthållighet vilket ger resultat.

Det tyder också på att det är en tid då vi kan möta mentorer eller de äldre eller klokare än oss som har något viktigt att lära oss.


06.07 2024

(den 5/7 i vissa delar av världen)

Nymåne kl 00:59:17 i Kräftan 14 ° 23'
Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”. Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i, har Ascendent eller Månen i nymånetecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

LÄS TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSENHÄR
Tips om man medvetet vill använda nymåneenergin
LÄS OM NYMÅNECEREMONIER HÄR.


Runt den 08.07.2024

Venus sextil Uranus

Den här energin kan liva upp inaktuella eller stillastående situationer och vi kan känna för att prova någonting nytt gällande allt från hobbys, nöjen, kreativitet till… romantik. Vi kan känna att vi vill bort från tråkiga rutiner. Inte minst då vi lättare ”distraheras” av något nytt som känns spännande.

Det här är en bra tid att umgås, att kanske plötsligt ordna en fest eller ge sig ut på shopping. En bra tid att göra sådant som att styla håret eller piffa upp sin garderob… kanske göra trevliga fynd - som några exempel.

De kreativa kan uppleva konstnärlig och musikalisk frihet och stimuleras till att utforska olika former av konst.

Vi tenderar att vara öppna för utbyte av idéer och att vara mer spontana och längta efter mer spännande former av nöje: Det i sin tur ger möjligheter att stöta på nya och intressanta människor. Vi kan lockas till och locka människor olika de vi annars träffar på… t e x andra kulturer eller livsstilar.

Den som har partner kan uppleva överraskningar och/eller insikter som rör relationen. För de som är ensamma, ökar denna transitering oddsen till åtminstone någon flirt – kanske en elektrisk typ av attraktion. Så det är sannolikt med ett överraskningselement som kan skapa en gnista: De som är andligt ”uppkopplade” kan uppleva ett kosmiskt flöde. 

Få ut det mesta av denna energi genom att hålla ögonen och hjärtat öppna men utan förväntningar. Denna transitering innebär att vi har ett utmärkt läge att lära oss något om energier, genom att låta den arbeta med sin ”magi” utan att vi försöker kontrollera resultatet.

Det sägs allmänt inom astrologin att den kan ge en chans till en ”öppningsflöde” gällande pengar, men det kan också handla om vad vi ser som värde på något annat sätt.


Runt den 08.07.2024

Merkurius sextil Jupiter

Det kan göra oss öppna för nya mentala intressen, att ta reda på, veta mer. Vi önskar ”bredda” fältet, kanske vill ut och röra på oss, resa eller boka en resa… Det ökar potentialen till entusiastisk kommunikation och positiva diskussioner. Därför finns chans till utvecklande dialoger.
Jupiter och Merkurius i harmoni gynnar alla idéer och planer och kan bära fram positiva besked.
Denna harmoniska aspekt ger optimism, vänlighet och vidgade tankar. Kanske en tendens till att filosofera. Vi uppmärksammar mer de glädjande nyheterna än de pessimistiska.


Runt den 11.07.2024

Sol trigon Saturnus

Denna aspekt ger ökad stabilitet. Samt möjlighet att arbeta mer fokuserat. Här antyds en dos envishet och måttlighet som är till konkret hjälp och ger oss att ha styrkan att planera och sikta framåt. Ja, att våga oss på att börja klättra till en bergstopp, d v s en vilja att uppnå höga mål och ambitioner.

Detta är en källa till tydlighet. Vi känner mer självdisciplin och självförtroende, så det är lättare att ta större ansvar för våra handlingar, och åta oss våra åtaganden med ökad känsla av värdighet.

Bra energi om man jobbar med någon uppgift eller något projekt, vilket kräver både fokus och arbete. Nu är det verkligen läge att reda ut saker för att komma vidare mot viktiga framtida mål. Viktig kunskap kommer lättare på plats!


Runt den 11.07.2024

Venus trigon Neptunus

Det ger en benägenhet för dagdrömmeri och behov av avkoppling. Överlag känns det mer behagligt. Med denna harmoniska aspekt aktiv kan många dessutom längta efter och lättare uttrycka mer romantik, medkänsla och intuition i relationer. Singlar kan känna en längtan efter ”vacker och själslig kärlek” ett mer ”andligt band”. Det är en bra tid för ”dating”. De som mediterar kan känna en närmare kontakt med gudomligheten, en känslomässig och andlig koppling till hela skapelsen - ovillkorlig kärlek. Nu finns också potential till större fantasi och känsla för det vackra, sköna och konstnärliga. För artister ger denna aspekt ett starkare flöde av inspiration, kreativitet och gynnar god smak.


11.07.2024

Venus går till Lejonet

När den vackra Venus, planeten för kärlek, värderingar och relationer vistas i tecknet som är mest uttrycksfullt, som stolt, majestätiskt och storslaget lever med dramatik – LEJONET – är nog många redo att ropa ut sin kärlek från höga tak eller från sin egen ”scen”.  Ja med Venus i eldtecknet Lejonet tenderar vi att vilja visa upp och tala från hjärtat. Så Venus egen energi lyser upp som en fackla med romantiska stunder kanske med storslagna kärleksförklaringar. För singlar längtan efter romantik, så i det fallet kan det leda till heta flirtstunder, eller lekfulla dejter… Visst, kanske ett och annat stolt svartsjukedrama. Stora känslor uttrycks lättare, på ett eller annat sätt!

Ingen vill bli ogillad eller uppskattad när Venus är i Lejonet ... vi vill bli förtjusande, kunna tjusa och bli tjusade.  Men… handen på hjärtat (som Lejonet styr över) på relationsnivån så finns det inte något "jag" i ordet "vi", och ju mer som fokuseras på ”jag” och de egna behoven, desto mer troligt är det att hamna med det: bara sig själv…

Lejonet är ett extravagant tecken som uppskattar glitter, flärd och glamour, så det är naturligt att gå till överdrift lite under denna transit. Venus i Lejonet gör oss mer benägna att vilja frossa litet i mer ”lyx”. Men att skämma bort oss själva ger oss ju en viss tillfredsställelse. Lejonet är ett generöst tecken, och att ge bort gåvor till andra ger faktiskt lycka!

Vi njuter lättare av det sköna och vackra - som att gå på konsert, bio och till gallerier... 

Med så mycket positiv energi i stjärnorna är detta en tid då har stora fördelar av att koncentrera oss på de goda sakerna i livet. Fokusera på det vi är tacksamma för, vad vi verkligen uppskattar och var vi kan se oss blomma. Ju mer vi söker efter de saker som fungerar i livet, desto mer finner vi dom. Detta är en tid att skapa/manifestera goda saker genom att visualisera och se dem komma till oss.

Det är en tid att lysa, bära ljusa färger och göra något dramatiskt som får oss att må bra! Skaffa en ny frisyr, gå till ett spa och lyxiga, gör något som får dig att bli bortskämd

Vi kan även bli även mer kreativa och ser lättare kreativ potential i andra. 

"Kreativitet innebär att man bryter ut etablerade mönster för att se på saker på ett annat sätt" (Edward de Bono)

Om man ser till det astrologiska huset i sitt horoskop som Venus passerar, så får man en bättre uppfattning om var det kommer till uttryck under de här veckorna.


Runt den 12.07.2024

Venus opposition Pluto

Det lägger in intensitet och passion vilket speglas i våra relationer likaväl som vi kan få vara med om ”gnistor” i mer ytliga möten. Så räkna med attraktion och vårkänslor. Detta är en bra nymåne för intima stunder på grund av ökad längtan efter kärlek och närhet. 

Relationer är mer intensiva och djupa, men det kan också väcka ”inre gamla taggar” – i så fall så betyder det att det är bearbetningspunkter som aktiveras. Vi kan få fördjupade insikter om relationer och kärlek och de värden vi har i livet – vad vi verkligen värderar.

Många känner en ökad längtan efter kärlek och närhet. Det lägger in intensitet och passion vilket speglas i våra relationer likaväl som vi kan få vara med om ”gnistor” i mer ytliga möten. En mystisk typ av attraktion och stark karmisk dragning till någon är möjligt. Det ökar chanserna för romantik.


Runt den 15.07.2024

Merkurius quincunx Saturnus

Vårt tänkande tenderar att vara mer tydliga och systematiska även om negativa tankar eller grubblerier på något gammalt, stundom kanske gör sig gällande. Det är bra att skjuta undan det efter en stund och satsa på att ta vara på Saturnus bästa sida: Den att det ökar förmågan att kunna organisera bättre och koncentrera sig på det som är mer ”tråkigt” än roligt. Vi kan också använda energin för att kommunicerar bättre, klokare och seriösare med myndighetsfigurer.


Runt den 15.07.2024

Mars konjunktion Uranus

Många är mer sannolikt ”på kant” nu… Energin speglar att det lätt kan utlösas en störande och mer upprorisk sida. Så vi kan räkna med att det sker mer eller mindre ”uppblossande” händelser/känslor över hela världen, även ”strider”. Det kan ske privat och vi kan nog få höra om både sådant och om banbrytande händelser i nyhetssammanhang… 

Mars med Uranus kan dra fram känslan av att behöva "tampas" med någon/något, eller ”strida”, en del kanske kämpar för att bryta sig fri från restriktioner och ”översitteri”.

Med Mars och Uranus i "ömsesidig mottagning" (var och en i tecknet styrd av den andra) har de en naturlig förmåga att reagera på varandra, vilket ökar energi som ”vill” ”spränga/splittra”.

Men vi kan använda energin för att tjäna ett högre syfte och till att komma på uppfinningsrika lösningar och få erfara att något nytt kommer fram. Oväntat.

Dock tenderar aspekten att dra fram hat/vrede som kanske även kan riktas mot ledare/regeringar runt om i världen och/eller mellan människor. Men det är viktigt att ta avstånd och inte vara en del av denna frenesi, eftersom det bara främjar mer känslomässig instabilitet i världen. För vad berättar allt detta om oss själva och mänskligheten? Uranus-Mars uttryckt i hat är ingen bra energi… Så välj hellre ”zero”/nollpunkten, utan att för den skull bli utslätad. För vi kan stå upp för orättvisor etc på ett stabilt sätt... utan drama.

Det kan vara en tid då många försöker hitta nya vägar att bryta gamla ”stofil”-sedvänjor, komma bort från sociala låsta gamla regler och seder, hävdvunna uppfattningar. Det är viktigt att inte riskera skada eller onödiga strider som i sådana fall ändå kommer tillbaka till slut…

Det svårt för många att kompromissa, så meningsskiljaktigheter kan flamma upp. Vad vis och klok och agera för att dämpa aggressiva tendenser denna tid! Detta är en tid av ilska och raseri. Undvik att gå emot andra (även i dialoger) och försök att gå ur situationer som trycker på ”aggressionsknappar” (egna som andras). 

Motionera hellre för ge utlopp för energin, men inte för hård motion … Var mjuk i viktiga konversationer eller något annat eftersom oddsen ökar för överreaktioner... 
Men det kan handla om att många behöver ta itu med svårigheter, krångel och "laddade", ja farliga situationer både globalt och i enskilt.

Var noga i trafiken eller med att använda tunga maskiner etc vid denna tidpunkt.

Undvik impulsiva åtgärder och att ta farliga risker! Dvs att inte skapa gnistor under den tid som följer är mer än angeläget.


Runt den 18.07.2024

Sol sextil Uranus

Den här aspekten är energigivande, så vi kan känna ett ”energiflöde” och även ett ökat behov av större personlig frihet. Vi kan känna en ”kick” att göra ”litet som vi vill” och också längta efter något totalt förnyande i tillvaron.

Känslan kan vara att det ska ske just nu, att vilja bejaka stundens impuls. Att kasta loss mer och kanske många också vågar sig på att sätta fart mot det ”oprövade” med en känsla av att ”japp nu är det dags”? Det går lättare att visa mer av vår unikhet. Och det kan ge den där sköna känslan av att ”jag lever nu”! ”Jag är”.

Vi känner oss mer nyfikna på vad som kan vänta bakom hörnet om vi tittar dit. Det i sin tur skapar en positiv ”spänningskänsla” och kanske kan vi nu få se något nytt där?

Många söker en ny lösning på något gammalt problem och det är också ett tillfälle då den dyker upp. En ”aha”-upplevelse!
Det är just nu som vi ”oväntat kan vänta oss” något nytt och speciellt! Kanske en ny möjlighet visar sig, som ju också i så fall bör greppas.


Runt den 20.07.2024

Mars sextil Neptunus

Denna harmoniska aspekt ger fantasi, kreativitet, idealism och inspiration till att sätta igång något nytt, kanske inte av det mer praktiska slaget, snarare fantasifulla. Vi känner mer tillit och en harmonisk energi som tenderar att ”lösa upp” eventuella konflikttendenser: Det är en bra tid att affirmera eller meditera på det man önskar uppnå, framför allt om man önskar tona ner ev. aggressioner för att kunna möta livet med större fridfullhet.

Utöver det har denna aspekt en tendens att öka de sensuella önskningarna vilket är idealiskt för romantik. Vi kanske också känner mer för att röra på oss till musik ”i dansens anda”! Vi är mer känsliga för andras behov och vill också vara till hjälp. Vi kan också känna oss manade att använda denna andliga energi för att försvara de ”svaga” eller de som utsatts för något lidande, eller slåss för en rättvis sak. En stark känsla av det som är rätt och sant kommer att vägleda handlingarna.


20.07.2024

Mars går till Tvillingarna

Tvillingarna är ett tecken på mångfald och Mars står för handlingar och engagemang, så det föreslår att vi denna månad lägger mycket av vår energi på flera olika delar av livet. När planeten Mars är i Tvillingarna indikerar det också intensiva samtal, en benägenhet att hett hävda åsikter, kanske skryt eller ”tävlande åsikter”, eller debattanda – det är sådant som vi kan notera mer runt om oss och också själv påverkas av.

Mer Mars, planeten för aktion, är i Tvillingarnas energi så ”flyger” han (vi) runt som en eldfluga, snabbtänkt och med den mängd glädje som krävs för att uppfylla ambitioner, dock kanske något snabbt ogenomtänkt ibland. Så det gäller att sakta ner ibland och tänka efter. Det är som en sprudlande och ”chattig” melodi, som gör att man vill dansa eller ropa ”woho”!

Mars är också planeten som representerar maskulin energi och vår fysiska strävan att få saker gjort. Det innebär att vi tenderar att öka takten i våra dagliga aktiviteter, vilket leder till att vårt fokus sprids över flera projekt. Ingen tid slösas bort på att sitta ... Det finns för många uppgifter att göra och för mycket folk att ha kontakt med.

Om man hamnar i konflikt och känner ilska kan det ge ett behov av att verkligen få saker verbalt ut bröstet… Men undvik att säga elaka saker eller vara ironisk – tala ut då det verkligen behövs och med medvetenhet.


Runt den 21.07.2024

Venus sextil Jupiter

Denna harmoniska aspekt är ”vänlig och hjärtlig” så nu tenderar vi att vara mer ”snälla och hjärtliga”. Det känns lättare att anpassas till sociala aktiviteter för ”gästfrihet och generositet” flödar lättare. 

Aspekten expanderar också energin inom alla slags relationer och partnerskap och skapar längtan efter romantik. Attraktion kan märkas litet ”överallt” luften. Hos många ökar behovet efter någon slags balans i relationer, sannolikt genom en lagom kompromiss.
Så, utifrån den sedvanliga tolkningen av denna aspekt, så kan vi nu få uppleva några av de bästa "lyckorna".
Det betyder inte att allt fungerar magiskt. Det betyder att det finns en öppning, ett fönster med möjlighet för oss att smyga igenom. Det fönstret är öppet mitt i drömmar och förhoppningar men det kan hindra oss från att koncentrera oss tillräckligt länge för att göra det bästa av det. Så var uppmärksam på inbjudningar som hjälper till att maximera det goda och ge dig själv ”puffen” – chansen - att optimera de möjligheter som visar sig.


Runt den 21.07.2024

Merkurius kvadratur Uranus


Denna aspekt kan dra fram extrema åsikter och motvilja att kompromissa hos de som har benägenhet till detta.

Kontakter som vi inte har haft på ett tag kanske återkommer – dyker upp - som ”ur det blå”.

Planer kan störas. Men vi kan också räkna med en del speciella, kanske udda idéer som till synes kommer från ingenstans. Det är okej att berätta för andra, men inte att förolämpa någon.

Det kan vara lätt hänt att ord flyger snabbare än tankar och tankar snabbare än fakta… Energin kan yttra sig upproriskt och kaotiskt beroende på hur man låter den komma till uttryck.

För de människor som allmänt är balanserade kan nya, ovanliga fakta dyka upp och förändra perspektivet på saker på ett spännande sätt. Håll anteckningsverktyg till hands för att fånga de fina insikterna som strålar in från kosmiska världar. På ett positivt sätt kan många därför få några stora genombrott och insikter. Så allmänt kan vi räkna med spännande saker – eller spänning!


21.07 2024

Fullmåne kl. 12:19:50 i Stenbocken på 29 ° 08'
Fullmånens tolkning ska ses som ”fingervisning” och inspiration. Vi kan välja hur vi kanaliserar energier (Om) så hur energier inverkar personligt beror på flera faktorer, bl a var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. Men vanligtvis berörs mest de vars horoskop mottar starka aspekter, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

Historiskt använde indianer (och andra naturfolk) ”smeknamn” för fullmånar för att lokalisera årstiderna. Se namnet på fullmåne för varje månad på året och deras betydelse (info).

Varje fullmånes energier är olika, bl a p g a det stjärntecken den då befinner sig i. Dess krafter drar fram det undermedvetna och eventuella smärtsamma minnen. Sårbarhet ökar, instinkter bli starkare och vår energi ökar, vilket bl a kan ge oro. Den är månfasernas fulländning och anses vara bäst om man medvetet vill använda månenergin för ökad känslomässig balans. INFO HÄR & HÄR


Runt den 22.07.2024

Sol trigon Neptunus

Den här aspekten främjar medkännande, kreativitet och det konstnärliga. Aspekten tenderar att göra många av oss inspirerade och det är lättare att känna omgivningsvibbarna. 

Energin kan också fungera som underverk i våra relationer. En uppmaning att hjälpa andra betyder det här, förlåtelse och välgörenhet.

Nu är vi mer i kontakt med vår mest andliga energi och vi bryr oss om vad som behöver vårdas i våra hjärtan. Vi kan lättare se lättare den andras synvinkel, vi kan kanske ”gå i deras skor” (identifiera oss med) och därmed trösta eller visa att vi verkligen förstår.

Det är en mjukare energi som ökar benägenheten för allmän ”snällhet” och är även en drömsk energi som är till hjälp i meditation.
Vi kan få en djupare och bredare förståelse av vår plats i världen. Det är viktigt att vi inser att uppnå våra mål och drömmar innan vi kan hjälpa andra.

Egot drar nytta av en mer andlig outlook, så att vi kan arbeta på att uppnå framgång. Vår väg till framgång kan också hjälpa till med en stark intuition.

Om du ensam kan du möta en känslig eller andlig typ av partner, vilket kan komma från engagemang i föreningsliv eller andra gruppsammanhang. Förhållanden drar nytta av en gemensam vision om framtida fridfullhet tillsammans.

Aspekten ger ett andligt inflytande som främjar vår fantasi och intuition. Det bidrar till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och att djupare förstå oss själva, våra motiv och känslor.


Runt den 22.07.2024

Mars trigon Pluto

Det är lättare att komma i kontakt med våra djupaste motivationer. Detta är en mycket intensiv transitering på grund av Plutos intensitet. Det kan ”tända” en intensiv gnista.

Det är en tid då många känner sig mer passionerade. Det kan ge en "smak" av vad vi verkligen vill ha.

Det är lättare att komma i kontakt med en djup inre styrka. Denna kraft har förmåga att också omvandla den.

Vi får mer kraft att stå upp för oss själva. Många föredrar att dra mer nytta av egna resurser snarare än att förlita sig på andra.

Så det är läge att med det djupaste modet gå vidare med de övertygelser man har.

Dessutom är det lättare att på ett milt sätt eliminera något som är oönskat eller onödigt i vårt liv. Det är bättre satt släppa ut känslor än att hålla dem inne", samtidigt som man inte tar det för personligt. Gör man det så är det till hjälp att man ”tankar in” energi som skapar inre tillit t ex genom att affirmera eller meditera på det man önskar uppnå inom sig själv.


22.07.2024

Sol går till Lejonet
Se beskrivning i första stycket om Lejonets säsong


Runt den 23.07.2024

Sol opposition Pluto

När denna energi kanaliseras till konstruktiv användning kan den skapa förutsättning för att förändra något som är välbehövligt, inte minst genom att vi kan se ”bakom fasader” just nu och förstå mer om ”orsak och verkan” och hur vi kan gå vidare utifrån det, med en djupare medvetenhet. Visst, det kan också vara smärtsamt, men i så fall så är det för att en ”titt bakom” ytan behövs…

Denna energi ger oss en chans att ”gå på djupet” med oss själva, likaväl som en ökad benägenhet att vara vaksamma över andras ”motiv” just nu. Vi kan känna att vi vill ha mer kontroll alltså. Se upp för manipulerande personer och undvik sådana tendenser själv. Det kan också finnas tendenser till ett litet ”maktspel” där någon kan bli sårad. Men var viss om att om det sker, så är det verkligen en bra tid till att ”bearbeta” och ”ta loss ”stickan” för att känna större lätthet efteråt.
Det kan också komma upp gamla känslor ”av sig själv”, minnen från förr som behöver frigöras. Litet ensamtid är bra just nu.

Visst kan vi också förvänta att en del projekterar sitt ”skräp” på andra, men det är läge att i så fall vara medveten om det och därmed undvika att det sker. Så se upp för de som ”vill glänsa” (solen) och ”dumpa” den mindre trevliga sidan på andra (Pluto i opposition), för att få fortsätta ”glänsa” i någon situation som kan ”spetsas till” just nu. Solen är en kreativ kraft. Pluto är en mörk kraft. Folk gillar att se sig själva som varma, glänsande, konstnärliga likt Solen! För att göra detta måste någon i miljön bära Pluto-slutet på köpet. Men det gäller att inte själv vara den som projicerar något på andra. Det ger inget bra tillbaka…

En Pluto-transitering kan fokusera på att ”lita på eller inte lita” på andra igen. Vi lär oss att se igenom, att förstå psykologiska saker med Pluto. Starka människor (Solen i sin bästa energi) lyfter andra, och i djupet av Pluto ligger denna längtan efter att hitta starka människor som kan ta oss till nästa nivå. Vi vill vara med dem som stärker oss, inte de som tar oss ner eller gör något mot oss. Just nu kan vi märka av detta extra mycket. Vi behöver varandra för att växa, och det finns en intressant dynamik som händer när vi träffar någon som har det lilla extra som kan ta oss till nästa nivå. Tricket är att inte ta det för personligt.

Pluto representerar också massmedvetandet i opersonlig bemärkelse, och detta indikerar att något kan bli aktuellt som har att göra med grupper och organisationer som är dedikerade till att betjäna massorna.


Runt den 25.07.2024

Merkurius quincunx Neptunus

Vi bör tänka på att vi behöver förstå att vi inte bara kan ”tro på allt” som ”serveras” i tal, text och i diskussioner, för det handlar om att det kan röra sig om det ”overkliga” och osanna. Merkurius kvinkuns Neptunus antyder att något kan vara – eller upplevas som – vilseledande, kanske verka förvirrande, så lita inte på alla omkring eller på allt i massmedia mm - alla har inte rena avsikter. Det är svårare att bedöma saker ordentligt och att bli vilseledd av ”sken som bedrar” av saker som inte är klart och tydligt! Men den som alltid är helt ärlig, alltid har rena avsikter etc, då kan lita då på vad som kommer ”till en”, vad som anas (enligt astrologins sätt att tolka de här aspekterna). Den här energin kommer att på något sätt att också att ”slå” tillbaka på dem som använder energin för att vilseleda etc - senare.

Astrologer menar alltså att man måste ha ett ärligt och s k ”rent” hjärta, innan man (med dessa aspekter aktiva) tar till sig en ”ny inställning” från massmedia och/eller personer ”runt omkring sig”, eller om man ska fatta något viktigt beslut i något sammanhang.
Det är också viktigt att hålla sig jordad, kanske genom jordande övningar, tills aspekten är över.


25.07.2024

Merkurius går till Jungfrun

Planeten för kommunikation, tankar och idéer ger i detta tecken ett ökat behov av att se/nå praktiska resultat genom dialoger, fokus på detaljer, kritisk analys. Det är dags att komma ner till de snygga, konkreta detaljerna i nu. Det hjälper oss att få tankar fokuserade på vår dagliga rutin, organisering, städning, hälsa och fitness – och kanske evenemangsplanering etc.

Vi kan nog märka att vi blir mer kritiska och noggranna, så vi bör se upp med att negativt ”felletande”, att kritisera andra och oss själva.

Men det är en bra tid att använda den analytiska sidan för att verkligen komma till botten av vad som helst i våra liv som behöver ordning, eftersom vi har den tillgängliga energin för att i detalj se och studera hur vi sorterar saker i våra liv. Korrigerar. Om man blir väldigt orolig eller rastlös se är det bra att släppa ut all rastlös energi genom att göra en hobby, få massor av frisk luft och ha lite tid till att centrera sig själv.

Se till huset i födelsediagrammet där Merkurius befinner sig denna tid, för att ta reda på var tankar tenderar att förändras.


Runt den 26.07.2024

Sol sextil Mars

Allmänt ger det gnistor av energi som bör ”brännas upp” på ett konstruktivt sätt eftersom det ger en ökad benägenhet av att ta initiativ och det med vilja och kraft. Vi kan nog märka att ”stora egon” eller kraftfulla personer på något sätt, kan synas mer i världen! Eller ökade stridigheter mellan individer (eller i grupper).

Denna aspekt kan hos många frambringa destruktivt agerande - eller starka reaktioner som är kopplade till ”jaget” och den personliga viljan. Ilska ”bränner lätt till” när mångas tålamod testas. En frisläppning av okontrollerad glöd och energi kan ge negativa konsekvenser. Det är möjligt att bli föremål för aggression från andra.

Notera ev. uppbyggnad av energi som irritation, konkurrenskänsla eller otålighet.

Det bästa alternativet i så fall är att medvetet finna en positiv form av aktivitet. Fysisk aktivitet är att föredra, men hjärnan kan också bränna upp en hel del energi.

Hos mindre aggressiva personer, kan energin skapa en känsla av att ”ha bråttom”.


Runt den 27.07.2024

Venus quincunx Saturnus

Denna aspekt tenderar att expandera energin inom relationer – eller skapar längtan efter ”mer” av det goda på ”attraktionsfronten” för de som är ensamma. Energin bäddar för litet ”vibbar” i luften och kan rentav skapa längtan efter romantik. Hos många kan det dock finnas en tendens till överidealiserande och att se förbi detaljer (hos någon), man ”hoppas på mer än vad som är verkligt” vilket då kan leda till att man kanske snart ramlar ur bubblan... Så man bör vara mån om att låta litet kritisk syn vara ledstjärnan nu, vad som än sker och hur mycket man än längtar ”efter mer”. För en del som inte har någon partner, kan det finnas tendenser att ”falla” för ”vem som helst” p g a längtan efter att träffa någon. Visst kan en liten bit av lycka eller glädje kan komma från någon intressant person utan att något mer sker. Kanske det också leder till ”överväganden” mellan vad man ”har” (eller inte) och vad man ”får” (eller inte) och om man ska ”ge sig ut i det gröna” eller stanna i en lugn vrå… Vi ges i alla fall extra möjligheter att komma i kontakt med mer utåtriktade människor och kanske litet extra festligheter.


Runt den 27.07.2024

Merkurius quincunx Pluto


Våra sinnen kan skickas till ”skuggiga platser” och då är det bra om vi inte ”terroriserar” oss med våra tankar, utan försöker att få loss litet ”tankeskräp” istället, d v s använda energin till ”att rengöra” sinnet.

Den här aspekten kan göra att vi uppmärksammar de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och att våra tankar får mer djup. Man kan ana att detta också manifesteras i dialoger där hemligheter och avslöjanden sannolikt kommer att ske.

Många kan använda denna energi till att använda information för att manipulera andra, så det gäller att se igenom sådant. Den som anammar den bästa sidan av energin, kan lättare förstå att t ex antydningar handlar om en mycket större fråga som vi kanske känner att vi vill veta mer om, gräva i (i bästa Pluto-stil).


*****************************

**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**

MER ATT LÄSA  

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.


**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar