Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

tisdag 1 augusti 2023

Astrologisk prognos för Augusti 2023

I Universum (som vi är en del av) tickar den kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster (s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. Astrologer spårar och tolkar dessa förbipasserande transiter. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO) 

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så solteckenprognoserna (längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Aktiveringen av Lejonporten/Lions Gate kring 8/8

Aktiveringen av Lejonporten/Lions Gate varje år kring 8/8, den åttonde dagen av den åttonde månaden. Det är en kosmisk portal mellan de fysiska och andliga rikena, som sker i stjärntecknet Lejonet enligt många astrologer. Kosmisk energiförhöjning.

För dem som är intresserade av Lejonporten har jag samlat så mycket information som jag kunnat, för att stödja de som vill göra det bästa av den här energin och gå sin egen unika väg…
Läs om det HÄR.

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~*

Lejonets säsong 22/7-22/8

Solen lyser djärvt med strålkraften sedan han simmade ur vattentecknet Kräftan den 22/7 och gjorde ”glory” entré i Lejonet. Lejonet är stjärntecknet som han härskar över och han vandrar soligt genom tecknet från den 22/7 till den 22/8, likt varje år.

I Lejonet skiner Solen som ljusast, för de dynamiska och uttrycksfulla egenskaperna hos Lejonet matchar perfekt med vad solen representerar i astrologin, och alla har nytta av den strålande och positiva atmosfären! Lejonsäsongen slår an på vår uppmärksamhet och sätter oss under strålkastaren så att vi kan uttrycka vårt hjärtas lust och fägring. 

Det är svårt att inte känna energin när man befinner sig i detta rådande astrologiska tecken, oavsett vilket det egna soltecknet än ärUnder Lejonsäsongen börjar vi använda våra röster igen, eftersom det här tecknet reglerar självuttryck. Det mäktiga ryandet kan locka beundrare, men det kan också väcka drama. 

Men visst kan självcentrerade Lejonenergin ha en annan sida - det finns potential för humör, vilket inte bäddar för frid om båda parter är för egoistiska. Snarare drama!

Om vi behåller energin i den icke-destruktiva zonen så kan vi istället njuta av divastunder. Trots allt, det behövs litet "lekstrider" (som två lejon som rullar runt på savannen) för att fastställa att vi kan vara i vår egen kraft. Vi behöver inte riva någons huvud för att tjäna den riktiga respekten!

Obegränsad individualitet i kombination med behov av att provocera under denna årstid kan dock leda till sårade egon när åsikter inte matchar… Men det handlar inte om elakhet eller att leva på sårade känslor. Vi kan lättare studsa tillbaka från spänningar ganska snabbt.

Under Lejonsäsongen kan tendenser till stolthet öka. Allt blir så laddat med betydelse och i vissa fall kan ömsesidig påverkan bli till tvålopera... För mycket! Men om vi gör en medveten ansträngning kan vi behålla det roliga och lätta upp. Så – det är en perfekt tid att släppa loss våra inre barn. Denna tid förtjänar hela idén att "agera utifrån sin ålder" att avvisas. ”Smitta” hellre avsikterna med kärlek och den mäktiga energin bli ett härligt utrop för alla att hävda Lejonets tema: passion, glädje och lustfylldhet!

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Stjärnfall i augusti

Varje år tänds himlen genom återvändande stjärnfall (meteorskurar), från Perseiderna till Lyriderna, Orioniderna till Geminiderna. Om väderförhållandena är till vår fördel, finns det en chans att vi kan se några gnistrande stjärnfall i aktion. Så har du några önskningar passa då på att ”sända dem” till stjärnfallen i Augusti: Alfa Capricorniderna, Delta Aquariderna och så ett av årets mest aktiva och spektakulära stjärnfall: Perseiderna, även kallad Laurentiussvärmen. Perseidernas stjärnfallsregn kan vi se fram till den 24/8 med upp mot 150 stjärnfall i timmen, även om kanske det är vanligare med 60-120 stjärnfall/timme. Perseiderna har varje år med en ”topp” (ett maximum) mellan den 11-13/8.

Tips när det är Lejonets säsong och energin strålar som mest från Solen:

Behandla dig själv som kunglighet och klä dig som en kung eller en drottning

Stå och gå rak och stolt, bli medveten om din hållning och gå med självförtroende

Bär ljusa färger, särskilt gula, apelsiner och röda.

Utveckla dina kreativa färdigheter

Se det positiva hos andra människor

Ge uppmuntrande och beröm till människorna i ditt liv

Uttryck värme och tillgivenhet

****************************

Jungfruns säsong 23/8-22/9

Astrologiskt är den här sommarens högform nästan över nu, när Jungfrusäsongen börjar den 23/8 och slutar 22/9. När vi förbereder oss för att säga adjö och välkomnar den friska nedtoningen, kan Jungfrusäsongen ge alla stjärntecken något att hålla fast vid. Lejonsäsongen regerade under sommarens höjd och gav oss kanske stora planer och överflödig kreativitet. Jungfrusäsongen handlar om utförandet. Det är dags att bli organiserad och förvandla dessa drömmar till verklighet, att göra det till ett projekt. Jungfrun hjälper oss att ta de små delarna av våra planer och sätta ihop dem till ett snyggt paket.

Jungfruns säsong hjälper oss att flytta vår tankegång till överflöd. Det är lättare att möta sensommaren med en positiv attityd, det ger en enkel övergång. 

Jungfrusäsongen är en påminnelse om att vara oklanderlig i tankar och ord, eftersom de skapar vår verklighet och påverkar andra såväl som världen runt omkring oss. Så om vi aktivt arbetar med universum och våra intentioner är bra, bäddar vi för att positiva saker kommer till oss. Men det kräver mycket ansträngning. Vi måste, lika noga som jungfruns energi, övervaka tankar, avsikter och handlingar varje ögonblick varje dag… Om vi tycker om det som en mental träning, och förbinder oss att arbeta för det, kommer Jungfrusäsongen att ge stor utdelning - skörd. Jungfrun är ju förknippad med de upptagna förberedelserna inför vintern, känd som skördetid.

När sommaren slingrar ner, betyder det att det är dags att organisera inför skolåret, gå tillbaka till jobbet efter en avkopplande semester och börja sätta igång med hösten. 

Det här är en perfekt tid till att starta ett nytt projekt, skicka in en ansökan och fokusera på sig själv.

Jungfrusäsongen en tid för att organisera i våra rum, gå igenom kläder och djuprena vårt hem. För den som mer är en storbildstänkare och som vanligtvis inte är detaljorienterad, kan Jungfruns energi vara en hjälp till att fokusera på de små sakerna, att få ordning till kaos. Vi vill lägga allt på sin rättmätiga plats. Det är en bra tid då att lagra eller ge bort saker som vi inte använder. Vi gör plats för det nya att komma in, som kläder som passar vem vi är idag.

Det är en bra månad att rensa föråldrad mat från kylskåpet och att konservera och sätta upp mat och torka örter, hugga ved för elden. Med jordförändringar och samhällsskifte är det också klokt att göra förberedelser inför framtiden. Det är bra att ha vattenfilter till hands, grundläggande häftklammer tillsammans med mat vi älskar och förstahjälpmedel.

Det är en tid då saker förfinas och förbereds inför skörden… fruktens nedkomst. Det är bra att ta sig tid att hitta den tysta platsen och att där sedan analysera tillståndet för hälsa, relationer, arbetslivet ur en tydligare synvinkel. Jungfrun handlar om att titta på bitarna av helheten. Och när vi är själva kan vi vända på bitarna tills praktiska lösningar kommer i fokus.

Det är en bra tid att återintegrera träningen i rutinerna. På norra halvklotet börjar vädret svalna, vilket gör det lättare att motionera. Svettningen flyttar toxiner ur kroppen, och det är en bonus. Jungfruns energi driver oss för att röra oss genom obehaget, med vetskap om att det leder till ett genombrott. Det finns nervös fysisk energi i våra system och ett behov av att gå mot ett mål. 

Jungfrun är generellt ett tecken som ger oss en tydligare förståelse av orsak och verkan. Det här är en bra månad för att hedra sin kropp med näringsrik mat och se om det gör skillnad. Och sättet att göra det är att köpa lokalt och köpa ekologiskt.

Jungfrun är tecknet på läkning eftersom det är inställt på kroppens nyanser och dess processer. Jungfrun analytiska energi hjälper oss att se var det är disharmoni och agera själv på vår egen väg till välmående. Vi bör lyssna på den inre läkaren. Vad säger kroppen till oss? Många moderna sjukdomar återspeglar en separation från vår själs väg och en motvilja att släppa och lita på Jungfruns inre visdom. Att vila i mitten av jaget gör att vi kan ställa in oss på grunden till hälsoproblem. Vi kan se kroppen som ett ömsesidigt beroende system och komma fram med praktiska strategier för att lösa det som stör oss.

Astrologi + Yoga: Hur man kan balansera sin energi i Jungfrunssäsongen HÄR.

Det här är en bra månad att komma hem till naturen, kanske göra organiskt trädgårdsarbete, eller sitta bland träden i parken. Det är en bra månad att sluta använda kemikalier som dödar de små varelserna och förorenar vårt grundvatten. Med Jungfrun får vi lättare känslan av att det som görs med naturen görs mot oss själva. Och vi förtjänar att leva naturligt.

Låt Jungfruns vibbar ge dig hopp om att du kan göra nödvändiga förändringar och att det inte måste ske över natten. Vi är trots allt ett ”pågående projekt” eftersom vi utvecklas... Låt var sak ta den tid som behövs.

******************************

DATUM PLANETASPEKTER AUGUSTI 2023

Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”:

Merkurius retrograd i Jungfrun från 23/8 2023 och resten av månaden (till 15/9 2023). Om Merkurius retrograd HÄR.

Venus började gå retrograd i Lejonet den 23/7 2023 (- 4/9 2023). Om Venus retrograd HÄR

Saturnus går retrograd hela månaden i Fiskarna från 17/6 2023 till 4/11 2023

Neptunusgår retrograd hela månaden i Fiskarna från 30/6 2023 till 6/12 2023

Pluto går retrograd hela månaden (från 1/5 2023 i Vattumannen till 11/10 2023 på 27°16 Stenbocken)

Uranus går retrograd i Oxen från den 29/8 2023 (-1/1 2024)


Runt den 1/8

Mars trigon Jupiter

Den här energin kan tolkas som att vi får mer kraft, styrka och/eller mod. Det hjälper oss att vara mer motiverade och att fortsätta att söka efter sådant som kan hjälpa oss framåt. Viljan och en önskan att nå längre än normalt ökar vår handlingskraft och motivation.

Vi känner förmodligen mer förväntan och törs sannolikt därför ta en ny chans… Mycket gott kan komma ur det. Det är lättare att ta itu med nya saker – och att inte falla för destruktiva tendenser och ”uppgörelser”. Perfekt för spekulation!

Energi, aktivitet och rörelse, det är en bra tid till att börja med något kraftfullt - som en träningsrutin, i form av aktiv sport - eller kanske resa.

Många är angelägna om att skaffa ny information – kanske vill delta i olika kurser, seminarier och träningssessioner.


Den 1/8

Fullmånen kl 20:33:26, 9°15' Vattumannen (Supermåne)

Fullmånens tolkning ska ses som ”fingervisning” och inspiration. Vi kan välja hur vi kanaliserar energier (Om) så hur energier inverkar personligt beror på flera faktorer, bl a var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. Men vanligtvis berörs mest de vars horoskop mottar starka aspekter, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

Historiskt använde indianer (och andra naturfolk) ”smeknamn” för fullmånar för att lokalisera årstiderna. Se namnet på fullmåne för varje månad på året och deras betydelse. (info).

Varje fullmånes energier är olika, bl a p g a det stjärntecken den då befinner sig i. Dess krafter drar fram det undermedvetna och eventuella smärtsamma minnen. Sårbarhet ökar, instinkter bli starkare och vår energi ökar, vilket bl a kan ge oro. Den är månfasernas fulländning och anses vara bäst om man medvetet vill använda månenergin för ökad känslomässig balans. INFO HÄR & HÄR

Supermåne

Supermåne (perigeum/Moon’s perigee/Lunar Perigee INFOinnebär att Jorden, Månen och Solen är i linje, med Månen, då Månen är som närmast eller nära sitt närmaste avstånd till Jorden i en viss bana. Den ursprungliga definitionen Supermåne myntades av astrologen Richard Nolle 1979.

På praktisk nivå, säger Nolle och andra astrologer påstår att den starkare gravitationen mellan Månen, Solen och Jorden när det finns en Supermåne, också ger ökad risk för hårt väder eller seismisk händelse. De innebär ökade jordbävningar, vulkanutbrott och stora tidvattenstörningar. Vissa stjärnskådare har observerat att supermånar har sammanfallit med jordbävningar orkaner och andra naturkatastrofer. Det påståendet finns det olika åsikter om - för och emotinfo 1 2.

Astrologiskt sett återspeglar supermånar en intensifiering av månenergin. Enligt Nolle kan man i några dagar före, under och efter Supermånen känna sig luddig eller har svårt att fokusera.

När det gäller en supernymåne, kan man känna sig extra fokuserad på människor och relationsproblem kan komma till en kokpunkt… Kanske är det som ”i ovan, så i nedan”? Om det ”drar i tidvattnet” och stormar runt oss kanske vi påverkas? Då är det dags att skapa balans!

När den känsliga och personliga Månen nu kommer in i Vattumannens stjärntecken och med sin fulla kraft “belyser” det tecknet så kan man ana att detta är en fas där många känner ökad längtan efter det som “bryter av” vardagens känslor och stämningar – något som kan “pigga upp” gamla känslomönster och skapa spänning och förnyelse – kanske tillsammans med en känsla av stress eller upproriska känslor och förnimmelse av “rotlöshet”. Man längtar efter något annat än det man är van vid, något som “lyfter” och laddar om själen och förändrar gamla invanda mönster och hjulspår.

En oro trappas förmodligen upp kring denna fullmåne – och detta i sin tur kan resultera i en urladdning. Man vill vidare och kanske det stundom känns som att man vill “spränga gamla väggar” - överskrida gränser. Något som kan komma till uttryck genom oväntade och plötsliga känsloreaktioner – som exempel. Det är då viktigt att vara uppmärksam på sina känsloreaktioner så att dessa inte leder till bristande respekt för andras känslor. Att andas djupt och “tänka om”, d v s försöka förstå att det är gamla känslor som gör sig gällande och istället gå inåt och “ladda ur” det som ligger bakom reaktionerna. Att också ställa sig frågan, “varför” är en bra inledning till svaren...

Tar man itu med dessa gamla känslor kommer man att ladda om sina känslor och uppleva sig förnyad och fräsch eftersom Vattumannens energi då blir som att ladda upp tömda batterier!

Över huvud taget så kan man känna sig mer redo att acceptera och omfamna sidor av personligheten som inte alltid tycks passa in – möta och bejaka sin mest unika sida. Många kan också få viktiga budskap, bl a symboliska som handlar om det som kommer att ske, t ex spontant, när man mediterar och/eller genom “märkliga” drömmar. Så, troligtvis får många nu ledtrådar till vad som ska komma i framtiden – och de kommer att knytas samman med det som skett. Räkna också med speciella visioner och synkronicitet. Skriv gärna ner drömmar och lägg märke till hur de drömmar som innehåller symboliska budskap kommer att få förklaring inom nio månader. Kosmos “laddar nämligen ner” högre visdom och ledtrådar genom Vattumannen (det tecken som Uranus härskar över).

Vattumannens energi kan liknas vid Zen Buddhism Koan (info) den exponerar och förenar till synes paradoxala perspektiv i en sannare verklighet som existerar bortom stela och dualistiska synsätt. 

Energin från Vattumannens fullmåne är dessutom kreativ, så nya idéer och infall kan aktiveras hos många. Fantasi och inspiration går på högvarv, framför allt hos de kreativa.

“Hursomhelst”... en glimt av vår inneboende helhet och vår vilja att fullfölja den genom att frigöra känslomässig press kommer att påverka oss att söka sådant

TOLKNING OM FULLMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR.

TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER HÄR. 
TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER FÖR ALLA 12 STJÄRNTECKEN HÄR.


Runt den 2/8

Merkurius opposition Saturnus

Vårt tänkande tenderar att vara mer tydliga och systematiska även om negativa tankar eller grubblerier på något gammalt, stundom kanske gör sig gällande. Det är bra att skjuta undan det efter en stund och satsa på att ta vara på Saturnus bästa sida: Den att det ökar förmågan att kunna organisera bättre och koncentrera sig på det som är mer ”tråkigt” än roligt. Vi kan också använda energin för att kommunicerar bättre, klokare och seriösare med myndighetsfigurer.


Runt den 7/8

Sol kvadratur Jupiter

Kanske många känner sig litet rastlösa eller otåliga nu? Kanske en del börjar ”smida” planer, men vet att energi och resurser inte finns på plats ännu för att göra det till verklighet eller framgång. Ja kanske vi vill mer än vad som är möjligt just nu, men ta ett djupt andetag, räkna till tio och tänk igen. De alltför optimistiska känslorna vi kan ha under denna transitering kan leda till att vi hoppar in i något innan vi verkligen är redo…

Detta är en transitering av kort varaktighet som händer en gång om året, men det är en ”tryckpunkt” som kan få många att ta chanser och ”översträcka” sig själva på ett sätt som man eventuellt kan ångra senare...

Solen stimulerar Jupiters expansiva energi, så just nu är vi nog mer eller mindre angelägna om att visa världen exakt vad vi har att erbjuda. Problemet är att det finns en tendens här att erbjuda mer än vi verkligen kan leverera när det kommer till ”kritan”, kanske många ”hugger” efter mer än vad som är möjligt att tugga – eller överdimensionerar sig själv och sin förmåga – en del kan kanske vara mer ”benägna att skryta” eller liknande.

Känsla av missnöje kan få oss att söka stimulering. Så se upp för "behovet av mer". Solen kvadratur Jupiter vill expandera på ett kreativt sätt men (vi) kan känna en slags blockering och egot försöker kanske att täcka sådana känslor av frustration genom att ersätta med någon form av stimulering, till exempel hög musik, alkohol, mycket mat eller för mycket sällskap… Detta gör ingenting för att hjälpa oss gå vidare i vår strävan!

Så, varva ner och undvik att ”ta ut svängarna” för mycket just nu.


Runt den 9/8

Venus kvadratur Uranus

Gnistor av attraktion kan nog tändas litet ”här och där” denna tid, utan att något mer sker. Det här är en ganska oförutsägbar energi, som ökar flirtbenägenhet, romantisk frihet, ökar passion, entusiasm.

Energin kan förmodligen stimulera känslor inom relationer, de som är nya likaväl som de som varit längre. Känslomässiga störningar kan också märkas. Att sätta hälsosamma gränser på ett kärleksfullt men fast sätt kan behövas nu.

Det kan ske överraskningar i kärleken, kring pengar. Kanske en del tuffar till utseendet.

Den som hoppas på något spännande kan få uppleva åtminstone någon extra gnista denna tid.


Runt den 10/8

Merkurius trigon Jupiter

Det kan göra oss öppna för nya mentala intressen, att ta reda på, veta mer. Vi önskar ”bredda” fältet, kanske vill ut och röra på oss, resa eller boka en resa… Det ökar potentialen till entusiastisk kommunikation och positiva diskussioner. Därför finns chans till utvecklande dialoger.

Jupiter och Merkurius i harmoni gynnar alla idéer och planer och kan bära fram positiva besked.
Denna harmoniska aspekt ger optimism, vänlighet och vidgade tankar. Kanske en tendens till att filosofera. Vi uppmärksammar mer de glädjande nyheterna än de pessimistiska.


Runt den 13/8

Sol konjunktion Venus

Romantikens energi strålar från stjärnorna. Detta är det en bra tid att inleda en relation, att diskutera långsiktiga planer (och åsikter om engagemang) i en redan befintlig relation. Dessa energier hjälper oss att känna klarhet över vad vi vill – eller inte vill - på ”relationsfronten”. Attraktion kan nog märkas litet ”överallt”.

Vad mer är att Venus styr konst och Solen styr kreativitet, så det är en gynnsam tid att initiera, arbeta med eller marknadsföra kreativa projekt. Eller, bara njut av denna milda energi och känn förnöjsamhet! Vi känner oss allmänt mer välvilliga, vänliga, tillmötesgående och omtyckta av andra. Ett behov av frid och harmoni kan kännas extra starkt.


Runt den 16/8

Sol kvadratur Uranus

Denna energi är ”elektriskt laddad” och kan ge litet spänd eller stressande energi. Uppbyggnaden av denna energi kan kännas spännande men också litet oroligt.

Om en känsla av förestående förändring byggs upp så är tipset att följa intuitionen. Det är emellertid denna uppbyggnad av energi som får oss att söka mer frihet och kreativt självuttryck.
En känsla av att något ”som är fel/bakvänt” kan manifesteras hos många och då med behovet att man behöver göra något åt ​​det. Så det kan leda till beslut att oväntat och plötsligt göra radikala förändringar.

Någon eller något kan frammana en vilja att nu ändra på rutiner, beteendet eller planer. Var flexibel när det handlar om de förändrade förhållandena eller omständigheterna.

Många kan välja att ”gå emot” flödet nu och markera sig, istället för att försöka passa in och vara ”slätstruken” som ”alla andra”. Att göra något på ett annorlunda sätt kan göra hela skillnaden, vilket efter litet omstrukturering gör livet enklare. Vi ska dock inte gå för långt eller göra det som är för vågat, för det kan ”kantra” och då behöver kanske en del av det hela tas om från början igen – lösas på nytt. Göras om…

Att vara mån om att slappna av och hålla lugnet när det ”guppar” eller är litet spretigt” i tillvaron är bra. Andas in lugnt och ut emellanåt och att slappna av ger välbehövlig avspänning.


Runt den 16/8

Mars trigon Uranus

Genom denna energi kan många som är medvetna välja att se en annan sida, en ny och mer intressant vinkel, kring saker som irriterar, som skapar konkurrens och väcker sårbarhet! Det antyder en mer rolig, excentrisk, spännande energi till det hela som kan förlösa mycket. Upplösning av konflikter bör då innebära trevliga överraskningar och stimulerande möten – som ”svar”/respons! 

Vi kan räkna med inspiration, oberoende och motivation som kan medföra snabba förändringar som hjälper till att lösa vårt ursprungliga förhållande till drama, frustration eller någon slags kris. Det går lättare att ta initiativ till nya engagemang.

Denna aspekt kan ge ett ökat behov av fysiska aktiviteter och energin stimulerar också till kort och snabb prestanda.


Den 16/8

Nymånen kl 11:38:49, 23°16' i Lejonet Micro New Moon

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”. Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i, har Ascendent eller Månen i nymånetecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

Stjärntecknet som nymånen vistas i visar oss ledtrådar och nu är Solen och Månen sammanfogade i Stenbocken. Med dessa två sammankopplade i detta stjärntecken präglas denna nymåne av jordens element vilket ger stabiliserande energi som förstärker vår jordiska förankring och förmågan att fokusera.

Med Solen och Månen sammanfogade i Lejonet präglas denna nymåne av eldens element vilket förstärker vår kraft och hjälper oss att stå upp för oss själva.

Lejonet härskar över hjärtat, så budskapet i och "nyckeln" denna nymåne är att ansluta till hjärtat och ge uttryck för ”hjärtesaker”. Att gå in i våra egna hjärtan; och ta fram självförtroendet och att hävda vårt hjärtas konungsliga kraft, vårt inre Lejon!

Lejonnymånen är till hjälp för att överbrygga svaga, passiva eller negativa känslor som tar ner självförtroendet. I stället för att känna på det sättet så är detta en bra tid till att ge självkänslan en nystart och att påbörja en mer aktiv livsstil.

Det som känns kraftfullt och rätt, kommer att fungera i framtiden. Sätt nymånefröna med omsorg och vattna med kärlek, så kommer skapelsen att manifesteras "kungligt" och fyllt av närvaro!

Lejonnymånen är en bra tid för att sätta upp en avsikt som stimulerar kreativiteten, liksom möjligheten att vara modig i kärlek. Det hjälper till att ta risker. Den största risken är kanske att bli kär… för en del.

Lejonnymånen hjälper oss med:

Ledarskapsförmågor

Att stå i egen kraft

Självförtroende

Kärlek och vänskap

Kreativt uttryck

Passionerade känslor

Modiga risker

Målmedveten inriktning

Det är en bra tid att uttrycka vilka vi är och att släppa ut kreativitetens vågor i våra liv. Det krävs mod att göra det med syftet att bli sedd och utstråla kraft och självförtroende i vårt hjärta.

Vi kan uppmanas att erbjuda vår medkänsla till dem som är fångade långt ifrån sina hjärtan och som behöver stöd för att hitta sin egen sanna natur. 

Vi kanske får en påminnelse om den glädje och lekfullhet som är en viktig del av vår mänskliga erfarenhet. 

Så nu är det ett fint läge att släppa loss och tillåta oss att skina som en sol, liksom att tillåta oss vara "konung" - som ett Lejon! Lita på att Solen, den centrala stjärnan i solsystemet och Lejonets härskare, skiner upp livet med den gyllene kraften!

Lejonets vibration kan manifestera sig som den andliga ljusenergi som styrker vår tro för, som Rumi skriver (onlineöversatt), "Han är Solen vars spår varje hjärta må följa."

Genom århundradena har mystiker bl a talat om Solen som dörröppning till andlighetens rikeSufiläraren Vilayat talade om Solen som ett enormt ärkeängelsväsen. Forna Sufis talade om "midnattssolen" som ett sätt att beskriva själens möte med det gudomliga. Ja, för att komma i kontakt med gudomens ljus åkallade man på 1300-talet ”Solen av mysteriet", ”Hjärtat av hjärtat" och "Andens Sol"…

Nymånen i ditt personliga horoskops Hus (= livsområde):

Nymåne är en bra tid om man vill rikta in sig på nya mål. Nymånen sänder just nu energin från Skyttens tecken. För att se vilket livsområde som aktiveras av nymånens vibration så kollar man sitt horoskops hus. Där nymånen befinner sig på graden, kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är en av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop. 
LÄS TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSENHÄR

Tips om man medvetet vill använda nymåneenergin

Nymånen är en tid då det är bra att ”plantera frön” som sedan kan ge framtida växt, att inrikta sig på att låta drömmar manifesteras.
Du kan välja om du bara vill vara i stillhet i meditation, bön eller göra en ceremoni och känna tacksamhet för livets gåva och allt som är, eller om du vill göra en helande meditation och/eller ställa in dig på avsikter/intentioner för nymånen.

LÄS OM NYMÅNECEREMONIER HÄR.


Runt den 20/8

Solen quincunx Neptunus

önskar och vill skapa än att sätta det i verket… Vi vill nu gärna drömma ”bland molnen”, kanske ”flummigt” och kan vilja vara mer i fred nu.

Vi är mer intonande gällande upplevelsen av skönhet, och vill njuta av det som är estetiskt och vackert. Det bidrar också till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och djupare förstå vad som behöver förändras i våra liv.

Händelser eller andra människor kan orsaka viss förvirring och kanske besvikelse dessa dagar. Vi är extra sårbara för ”tuffhet” och hårdhet eller orättvisa nu. Det kan ge osäkerhet, skuld eller känslor av ursäktande, kanske ett ”undvikande” agerande – från oss eller andra runt oss.

Energin har ett utmanande inflytande som gör att egokonflikter, rädsla för konkurrens och att dra nytta av vänlighet och medkänsla kan te sig förvirrande, och det finns också då en ökad mottaglighet för ”sken som bedrar”, t ex bedrägeri eller oärlighet från andra – man bör också undvika sådant agerande själv då det kommer tillbaka, förr eller senare…

Dock: Att se bara det bästa hos människor och därmed bortse från annat, eller inte gå efter intuitionen, ökar benägenheten att bli desillusionerad eller besviken just nu – eller snart då energin avtar och saker ter sig mer ”klart” (avslöjat = Neptunus-dimman är borta). Det här är inte den bästa tiden för konkurrenskraftiga saker som affärsrelationer eller förhandlingar. 


Runt den 21/8

Solen quincunx Pluto

Den här kvinkunsen med Pluto kan spegla en viss känsla av minikris eller kanske en diffus oro som kan kännas som ett slags hot – det kan komma från en osäker situation eller en uppfattning att andra är ”luriga” eller inte ”har rent mjöl i påsen”… De är kopplade till varandra och markerar ett fortlöpande tema relaterat till makt- och kontrollproblem eller destruktivt beteende. Vi kan behöva göra justeringar och kompromisser för att lätta på trycket och finna ut vad känslorna bottnar i och rensa bort dem genom bearbetning. 

En händelse eller person kan utlösa energierna genom att ta bort känslan av personlig kraft. I relationer kan många reagera genom att försöka styra och manipulera den andra personen vilket kan leda till konflikter och sårade egon. 

Var mån om att inte hamna i t ex "smutsande" anklagelser eller andra maktmissbruk. Hemligheter kan denna tid exponeras och rykten kan ev. förstöras medvetet. 

Men varje kris eller allvarligt beslut bär uppfattas som en övning i självförbättring. 

Då finns alltid möjligheten att kunna förvandla något i våra liv till det bättre som i slutändan har en positiv effekt på någon eller mänskligheten i allmänhet.


Runt den 22/8

Venus kvadratur Jupiter

När den expanderande Jupiters energi hamnar i ett spänningsläge till gudinnan Venus, så kan attraktion märkas litet ”överallt” luften… Kanske yttrar energin sig mest som rosa ”luftbubblor”, överidealiserande och en benägenhet att strunta i detaljer, vilket bäddar för att en del tenderar att ”falla” för ”vem som helst... Men samtidigt är det kanske en ”kick” att det kan finnas en massa romantik/svärmeri som ligger i luften… Även om attraktion kan väckas litet ”här och där” denna tid, utan att något mer sker, så var mån om att ge tillbaka positiv energi genom att vara den som är någon annans charmiga gensvar eller källa till glädje. Befintliga kärleksaffärer kan nu värmas upp till ”bubblande” nivåer!

Låt balans och harmoni vara ledstjärnan nu, vad som än sker!


Runt den 22/8

Mars opposition Neptunus

Vi kan nu uppleva en viss håglöshet eller att något vi är engagerade i eller vill starta upp, har ”ingredienser” som gör att det känns ovisst eller är svårt att ”greppa alla trådar”. Kanske är våra känslor inte i ”direktkontakt” med alla delar av spektrat? Känslorna tenderar att vara antingen för aggressiva eller för passiva.

Det är litet svårare att vara fokuserad eller att agera med kraft nu, och kanske det ter sig som att det inte går att vara exakt eller att en osäkerhet smyger in, som ger ”farhågor” att ett agerande för något kan misslyckas.

Vi kan dock ”fantisera” om de åtgärder vi vill vidta för att göra drömmarna verkliga så de kan iscensättas efter denna transit. ... men bara om vi sedan rent praktiskt skapar omständigheterna så att idealet kan komma till verklighet.

Denna aspekt kan också göra att vi nu märker att vår egen agenda inte kan vara förhärskande, vi kan behöva ”tassa på tå” och ta mer hänsyn till rådande omständigheter. Vi kan uppmuntras till att agera med medkänsla, med vetskap om att alla har sin egen timing, rytm och kors för att bära.

Vi är mer känsliga när det gäller att hävda oss själva och att svara tillbaka med dynamik. Vi bör känna efter i vilket sammanhang vi ska agera med framfötterna.

Neptunus förfinar Mars egenskaper, mjukgör konkurrens, viljan att hävda sina egna egoönskningar och instinkter att vinna. Detta kan resultera i motgång såväl som positiva manifestationer runt dessa dagar. Det är genom att vi är kärleksfulla nu som det magiska kommer att kunna manifesteras - vi kan upptäcka att de saker vi behöver bara manifesterar sig.

Det här är en period när vi bör vara tänka på att vi kan lita mindre på andra eftersom Neptunus har tendens att ”dimma till”.

Tänk på att:

+ Situationen på jobbet kan te sig förvirrande och alla är inte tydliga

+ Se till att dokumentera allt, så att vi inte kan skyllas för någonting.

+ Inte lyssna på rykten eller hörsägen.

+ Inte inleda förändringar själv - utan flyta med i de som sker

+ Inte skriva på papper eller kontrakt som skapar en ny situation

Var försiktig tills alla fakta är klargjorda.

Tänk på att det är lättare att luras av ”sken som kan bedra”. Var försiktig så att du inte blir involverad i någon aktivitet som är ”skuggig” dessa dagar. Det är nämligen lättare att bli fascinerad av illusioner och de som skapar dem. Undvik att fastställa orealistiska mål. Var noga med att vara helt ärlig med motiv och handlingar.

Den som är helt ärlig och har rena avsikter kan lita på sin intuition och det är viktigt att inte lita på något om det känns som en "tvekan". Fall inte för frestelsen att använda energin med syftet att förvilla och dölja eventuella egoistiska avsikter …

Det enda som är bra när saker ”dimmar sig” är att ta det lugnt, vända sinnet till det andliga, kanske be om hjälp, och vara medveten om att det som sker tillhör den andliga tillväxten, att lära sig något av det. Bland annat att öva upp intuitionen, att vara ödmjuk inför det som ”är större än oss själva” (därute). Att omfamna det mystiska och andliga. Vi kan nu lära oss att vi inte kan styra allt och alla och att försöka göra det är att göra oss själva onödiga, att vi ska förändra de saker vi kan, men acceptera de saker vi inte kan.

Många kan dessa dagar känna en önskan att ”släppa taget” och ”bara vara” – slappa. Det viktiga nu är att inte tvinga fram något.

Nu är snarare frågan hur vi kan införliva det i vårt liv framåt, hur vi gör det till en rutin utan att förlora det magiska.

Neptunus med Mars är en EXTRA dålig kombination vad gäller att mata kroppens kemikalier med missbruk - som droger, alkohol, matfrosseri… mediciner… överdrivet godisätande, för att nämna något…

Många kan nu erfara mystiska hälsoproblem, men budskapet är då att med intuitionens hjälp ”luska ut” vad kroppen behöver och vad den inte behöver!

När vi ignorerar Neptunus kan det undergräva Mars energi inom oss, och det vi söker och vill. Vi kan dock tvätta bort en del självcentrerade önskningar dessa dagar. 

Nyckeln nu är att närma sig händelserna från en andlig motivation. Att prioritera uppriktiga initiativ som strävar efter något större och gott för alla.

Och med att vi förstår att vi alla kan ha en inverkan på vår miljö och ändå är ”bleka i obetydlighet” i det större schemat av saker, tänk på Reinhold Niebuhrs "Serenity Prayer": Gud, ge mig lugnet att acceptera de saker jag kan inte förändra, modet att förändra saker jag kan, och visdom att känna skillnaden.”



Den 23/8 (- 23/9)

Solen går över till Jungfrun

Se beskrivning i första stycket om Jungfruns säsong


Runt den 25/8

Mars trigon Pluto

Detta är en mycket intensiv transitering, även om det är en sextil, på grund av Plutos intensitet. Det kan ”tända” en intensiv gnista.

Det är en tid då många känner sig mer passionerade. Det kan ge en "smak" av vad vi verkligen vill ha.

Det är lättare att komma i kontakt med en djup inre styrka. Denna kraft har förmåga att också omvandla den.

Vi får mer kraft att stå upp för oss själva. Många föredrar att dra mer nytta av egna resurser snarare än att förlita sig på andra.

Så det är läge att med det djupaste modet gå vidare med de övertygelser man har.

Dessutom är det lättare att på ett milt sätt eliminera något som är oönskat eller onödigt i vårt liv. Det är bättre satt släppa ut känslor än att hålla dem inne", samtidigt som man inte tar det för personligt. Gör man det så är det till hjälp att man ”tankar in” energi som skapar inre tillit t ex genom att affirmera eller meditera på det man önskar uppnå inom sig själv.


Runt den 27/8

Sol opposition Saturnus

En del kan tycka att omständigheter, andra människor eller hela världen är emot dom! Det kan vara sådant som känns som hindrande eller bromsar viljan. Vi kan känna av krav eller press som tycks ligga utanför vårt eget ansvar. Kanske måste vi ta mer ansvar eller bli medveten om allvarligheten i någon slags situation. Vi kanske känner att vi behöver bygga försvar stora som stenblock. 

Det kan kännas litet tungt och motigt, men det gör också att man kan se över var det finns ev. ”brister” som man behöver korrigera för att ”lösgöra” tyngden. Det leder till en stabilare känsla.

Vi bör undvika att gå in i känslor av pessimism även om vi är mer benägna att grubbla över framtid och vad vi behöver åta oss eller ”avlasta” oss från. Vi ska inte heller låta någon få oss att känna oss nere. Aristoteles sa: "För att undvika kritik, säg ingenting, gör ingenting, var ingenting. "

Men för många kan detta vara en dag för prestation, även om det inte känns lätt. Men att behärska någonting nu behöver hårt arbete och gör det värt det. Det får oss att känna vår största känsla av självvärde. 

Om dessa dagar tynger dig, försök att tänka på vad du praktiskt kan göra för att förbättra livet. 


Den 27/8 (- 12/10)

Mars går över till Vågen

Mars, som i grunden har bråttom och vill göra saker djärvt, direkt eller fightas och hävda sig behöver nu överväga saker och agera med balans i Vågen. Dessutom finns mer fokus på partnerskap, kärleks- eller affärspartnerskap.

Det handlar om att det vi ”delar” med någon annan/andra blir viktigare än vad som skiljer oss åt... Det känns viktigare att enas eller förenas än tvärtom.

Våra handlingar är mer balanserade. Rättvisa tilltalar. Vår önskan att hävda oss saktar ner. Vem säger att vi bara måste kämpa för oss själva?

Om vi i stället för att kämpa för vårt eget intresse, kämpar vi för andras intressen, så i det fallet vi kan dra stor nytta av Mars transit i Vågen. Mars energi i Vågen står för: att ”stå upp” för de andra – eller någon annan.

Under de närmaste veckorna väljer vi kanske mer att kämpa för rättvisa och argument kan vara starka och övertygande. Nu är det bra att stå upp för en kollega eller kanske partner.


Den 31/8

Fullmånen kl 03:37:05, 7°24 Fiskarna Supermåne+ Blue Moon
Fullmånens tolkning ska ses som ”fingervisning” och inspiration. Vi kan välja hur vi kanaliserar energier (Om) så hur energier inverkar personligt beror på flera faktorer, bl a var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. Men vanligtvis berörs mest de vars horoskop mottar starka aspekter, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

Historiskt använde indianer (och andra naturfolk) ”smeknamn” för fullmånar för att lokalisera årstiderna. Se namnet på fullmåne för varje månad på året och deras betydelse (info)

Varje fullmånes energier är olika, bl a p g a det stjärntecken den då befinner sig i. Dess krafter drar fram det undermedvetna och eventuella smärtsamma minnen. Sårbarhet ökar, instinkter bli starkare och vår energi ökar, vilket bl a kan ge oro. Den är månfasernas fulländning och anses vara bäst om man medvetet vill använda månenergin för ökad känslomässig balans. INFO HÄR & HÄR

Supermåne

Supermåne (perigeum/Moon’s perigee/Lunar Perigee INFOinnebär att Jorden, Månen och Solen är i linje, med Månen, då Månen är som närmast eller nära sitt närmaste avstånd till Jorden i en viss bana. Den ursprungliga definitionen Supermåne myntades av astrologen Richard Nolle 1979.

På praktisk nivå, säger Nolle och andra astrologer påstår att den starkare gravitationen mellan Månen, Solen och Jorden när det finns en Supermåne, också ger ökad risk för hårt väder eller seismisk händelse. De innebär ökade jordbävningar, vulkanutbrott och stora tidvattenstörningar. Vissa stjärnskådare har observerat att supermånar har sammanfallit med jordbävningar orkaner och andra naturkatastrofer. Det påståendet finns det olika åsikter om - för och emotinfo 1 2.

Astrologiskt sett återspeglar supermånar en intensifiering av månenergin. Enligt Nolle kan man i några dagar före, under och efter Supermånen känna sig luddig eller har svårt att fokusera.

När det gäller en supernymåne, kan man känna sig extra fokuserad på människor och relationsproblem kan komma till en kokpunkt… Kanske är det som ”i ovan, så i nedan”? Om det ”drar i tidvattnet” och stormar runt oss kanske vi påverkas? Då är det dags att skapa balans!

Blå Måne/Blue Moon (andra fullmånen i en kalendermånad)

En astrologisk Blå Måne förstärker den effekt som dess respektive zodiakfas har. Denna Blå Måne i vattentecknet, Fiskarna så det är en känslig och intonande måne som ökar intuitionen! Nu kan inspiration flöda och det går lättare att se igenom "otydligheter". Man kan också förstå invanda mönster och hur dessa är kopplade till känslomässiga reaktioner i nuet. Genom att man ser sig själv klarare öppnar det i sin tur till en större medvetenhet, så att man når bortom till en annan medvetenhetsnivå. Det som varit oklart klarnar som kan ge en inre förändring som gör att själens ljus börjar blomstra. Mer om blå måne HÄR. Låten ”Blue Moon” har spelats in av många, sen den skrevs 1934. Här en av tidigare inspelningarna, 1949, inte så poppig men lyssna gärna HÄR. 

När den känsliga och personliga Månen nu är i Fiskarnas stjärntecken och med sin fulla kraft “belyser” det tecknet så kan man ana att detta är en fas där många känner längtan, en längtan som samtidigt kan vara svår att sätta fingret på. Det kan upplevas som tomhet eller som en saknad. Andra kan känna längtan efter en själsfrände, drömma om romantik eller en ”hög och ren” kärlek. För andra kan det handla om en förnimmelse av att vara i kontakt med “Källan (en del säger ”Ljuset”, ”Kraften” eller ”Gud” eller något annat – oavsett så handlar det om vår ”urkälla”).

Ingen fullmåne kan vara mer själslig, andlig och drömsk än en fullmåne som kommer insvept i stjärntecknet Fiskarnas hemlighetsfulla dimma… och dyker i de kosmiska haven. Fiskfullmånen tunnar ut slöjan mellan andevärlden och vardagen. Under de närmaste dagarna, kan de som är mottagliga därför uppleva att gränserna suddas ut och t ex uppleva tillfälligheter och symboliska drömmar eller märkliga "tecken" så följ ledtrådarna, de har något att säga.

Många kan känna sig drömska och också få budskap från andra dimensioner dessa dagar.

Många berörs nu av förnimmelser av det oklara och sällsamma, det där som känns svårt att förtydliga och förklara, men som upplevs som förtrollande, overkligt, sagolikt och/eller magiskt. Dessa upplevelser kan märkas t ex när man mediterar, i drömmar eller när man t ex gör kärleksfulla ceremonier för Månen. Många kan uppleva ett starkare behov av att fylla upp sin själ med sådant som känns heligt, trolskt och/eller vackert.

Det är bra att veta att sårbarhet och känslighet är förhöjd vid fiskfullmånen och att många därför kan ha starka känsloreaktioner. Samtidigt är det också något som ska medverka till att vi får loss känslomässigt skräp, t ex besvikelser.

TOLKNING OM FULLMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR.

TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER HÄR. 
TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER FÖR ALLA 12 STJÄRNTECKEN HÄR.


***************************

**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**

MER ATT LÄSA  

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.


**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar