Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

måndag 12 juli 2021

Förstå Månens Noder i ditt födelsehoroskop

Noderna en viktig del i födelsehoroskopet, eftersom dessa kan berätta mycket om vår livsväg, vårt syfte och våra livslektioner under denna livstid. Så för den som är öppen för den kosmiska vägledningen genom astrologi, så är det en punkt att fokusera på för astrologiska insikter om det.

Månens Noder (Månens knutpu
nkter, Månnoder) hänvisar till Norra Noden (uppåtgående) och Södra Noden (nedåtgående). I vedisk astrologi kallas de Rahu och Ketu, Drakhuvudet och Draksvansen. Dessa är inte planeter utan matematiska punkter på himlen som visar var Månens väg passerar/korsar Solens väg (kallad "ekliptikan" Info). 

Ungefär var artonde månad byter månnoderna tecken. Det innebär att alla som är födda inom en period av cirka arton månader (till två år) har Norra Noden (och Södra Noden) i samma stjärntecken. Det blir riktigt meningsfullt först när det syntetiseras med vilka hus Noderna befinner sig i, samt deras relation till de andra planeterna och tecknen i födelsehoroskopet.

*******************************

Längre ner kan du läsa och lära om om hur Noderna påverkar både stjärntecknen och de 12 astrologiska Husen (=livsområden).

Så om du vill förstå dina Noder så kan du hitta stjärntecknet i tabellen HÄR eller HÄR
För att få med det astrologiska Huset kan du beräkna dessa genom att fylla i ditt födelsedatum i ett onlinediagraHÄR eller HÄR.


*******************************
 
Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk. (Jag har fått veta att någon tar av mina texter utan att ange källan - se HÄR om det). 

*******************************

De flesta söker efter vägledning i sin strävan och väljer olika sätt för att försöka förstå sig själv och för att övervinna livets utmaningar. Vissa tror att det bästa för ”lyckan” är att bli rik, en del att det är genom berömmelse, andra genom att hitta inre frid och åter andra har en annan uppfattning om det. Om du inte har någon uppfattning om vad det betyder för dig, kan horoskopets Norra Nod ha svaret. Kortfattar och allmänt sägs Norra Noden berätta om vår ”ödesväg”, i detta liv och den Södra Noden om våra tidigare liv. Det förflutna ”dikterar framtiden” byggt på vår omfamning av våra karmiska lektioner. Det förflutna är våra resurser att bygga vidare på. 

Var och en av dina noder
har sina egna tecken i ditt födelsehoroskop, precis som planeterna, men de är, som nämnts, inte faktiska himmelsföremål som planeter och stjärnor. Det är punkter - matematiska punkter - som "tar hänsyn till förhållandet mellan Solen, Månen och Jorden vid tidpunkten för födelsen, som förklaras av Cafe Astrology och och av ThoughtCo, Med tanke på att dessa punkter är teoretiska och inte finns i det fysiska planet, är det meningsfullt.

Tillsammans berättar Noderna
historien om din själs resa genom liven du har levt hittills. Tänk på det så här: Din Södra Nod är vem du var i ditt förflutna liv medan din Norra Nod är den du är tänkt att bli i detta liv. Men dessa är tänkta att balanseras i förhållande till varandra så att man har Södra Nod som "bas" för att rikta in sig på Norra Noden.

                                                      ~~ ~~~¤*¤~*****~¤*¤~~~~~

”Ödesnoder!

Norra Noden (uppåtgående) och Södra Noden (nedåtgående) i ett födelsehoroskop, även känt som "Ödets Noder", är ”månkoder” och betraktas som användbara astrologiska ”pekare” som leder oss mot vår mest uppfyllande andliga livsväg.

För att tillfredsställa båda
motsatta energier, utifrån vedisk astrologi där de ses om Drakens huvud och svans (Rahu och Ketu) behöver vi mata Drakens huvud och svans - för att balansera vårt nuvarande liv och våra tidigare liv. Så Norra Noden och Södra Noden är två sidor av samma mynt. Oavsett tecken som din Norra Nod faller i finns tecknet på din Södra Noden mitt emot. 

De berättar också vilka
”skinn vi måste kasta av oss” för att komma dit. Vår Södra Nod representerar var vi kommer ifrån och vad vi tar med in i detta liv. Det innebär då lektioner från våra tidigare liv och därmed alla gåvor och kvaliteter som vi redan behärskar. Den Norra Noden, å andra sidan, representerar den väg vi växer in i genom detta liv. Det är därför ”vårt öde”. Det kanske inte alltid är lätt att omfamna detta, men det är där man går sin andligt uppfyllande väg.

Det är också genom dessa som vi kan förstå vad
som sker med oss ​​under förmörkelser, baserat på våra personliga horoskopnoder och de transiterande Noderna som påverkar kollektivet som helhet. De visar vårt livs syfte.

Noderna har en relation
till ʻtidigare livʼ, vad vi har varit och vad vi har gjort, och vad vi är avsedda att bli. Psykologiskt är Södra Noden relaterad till våra omedvetna och våra instinkter, medan Norra Noden handlar om hur vi bör försöka medvetet utveckla oss ur själens perspektiv.

I slutändan handlar det inte
om att gå från det ena till det andra. Liv efter liv försöker vi föra samman de tolv astrologiska energierna - för att uttrycka dem alla, men i balans, för vi kan givetvis känna igen delar av oss själva i alla astrologiska tecken. Dessa tolv tecken är i huvudsak alla möjliga uttryck för mänsklig erfarenhet, och att kunna "lyckas" nå examen/nå upplysning (hur du än ser på det) är en kosmisk balansakt på en evig scen. Vi måste integrera alla de tolv aspekterna av själens energier för att bli riktigt hela (cirkeln i ett födelsehoroskop).

~~~~~¤*¤~*****~¤*¤~~~~~

Norra Noden “själens syfte”

Norra Nodens placering visar alltså vilka själen behöver ”bli” under denna livstid, genom det sätt eller beteende som bäst tjänar vår tillväxt på Jorden. Vår Norra Nod pekar på vägen, precis som nordstjärnan/polstjärnan på himlen gör på en klar natt. De områden som noderna gäller för dig beror specifikt på husplaceringar och andra planetplaceringar.

Forskning (HÄR) har visat att i födelsediagrammet pekar Norra Noden på vad du gillar och vad du vill bli, medan Södra Noden pekar på vad du vill lämna bakom eller vad som inte är av intresse (längre). Södra Noden hänvisar också tydligt till det förflutna, till familjen och till dina rötter. Norra Noden hänvisar till vad du ser framför dig. Astrologer som tittar på noderna ur en evolutionär synvinkel kan se det just här: livets utveckling från Södra Noden till Norra Noden.

Eftersom noderna är känsliga punkter, strålar de inte ut eller strålar ut ljus. De får bara ljus och energier. Noderna fungerar som en katalysator och blir bara operativa när de aspekteras av andra faktorer.

Man kan säga att Norra Noden
visar de grundläggande visionerna vi kom in i detta liv för att lära oss och att Södra Noden visar det bagage vi har med oss ​​från tidigare livstid. Saken är den att vi kan falla tillbaka på tidigare livstendenser eftersom de är så bekanta. Vi kanske inte vill ta itu med gammal skräp, så vi arbetar bara mot framtiden. Det är här dramat och konflikter inträffar.

Generellt sett är vi i 20-års åldern i en
slags ”experientperiod” då vi starkt uttrycker vår Södra Nods energi: Det antas av många astrologer att vi börjar konfrontera problem med Norra Noden i 20-årsåldern. Vi brukar börja hitta oss själva mer runt 28-32, då vi har växt upp och börjar finna ut ett mer varaktigt uppfyllande, annorlunda för var och en av oss. Det sägs bero på att vi är mycket mer bekväma med Södra Nodens energi, men om vi fortsätter att agera så, skulle det vara som att upprepa de första åren i skolan…  


Så om åren efter 20-års åldern fortfarande ligger framför dig, förbered dig på att dyka in i det mystiska okända om du verkligen vill utveckla de möjligheter som Universum erbjuder dig under denna livstid. 

Den södra noden har en mer
besvärlig dimension. Den är inte "negativ" men det centrala med den Södra Noden är att den återspeglar olösta problem, som känslosår och problem från tidigare livstider - karma som har "mognat" under denna livstid och därmed också manifesteras i detta. Under tiden är Norra Noden ”botemedlet.” Den representerar vår karmiska eller genetiska identitet och den evolutionära resan vi har påbörjat under denna livstid. Norra Noden representerar den mest effektiva vägen mot uppösningen av den karmiska ”fåran”.

Om du tittar på stjärntecknet
associerat med din Norra Nod, upptäcker du alla de vackra och stärkande egenskaper du bör arbeta med att införa i ditt liv. Det kanske inte känns naturligt till en början. Men genom att gå bort från din komfortzon och låta din Norra Nod leda vägen, uppfyller du din största potential. På ett sätt, så finns alltså en färdplan till framgång. Det är den begravda skatten i din Norra Nod.

Båda noderna ”matar” varandra
, vilket betyder att vi behöver finna en harmoni i vårt förhållande till det förflutna för att bli den person vi är tänkta att vara. Södra Noden representerar som sagt det förflutna, som tar med sig karmiskt bagage och med dem lärdomar från ditt kosmiska förflutna. Norra noden representerar därför de lektioner vi måste lära oss i detta liv trots att de kan falla långt utanför vår komfortzon.

Även om vi kanske tar med gammalt ”skräp” i denna livstid, har vi möjlighet att övervinna vår rädsla även om det är lätt att glida in tidigare vanor.

Samtidigt som de kan ses
som motsatser på många sätt, fungerar de också i perfekt symbios för att visa dig vem du är, var du kommer ifrån och vart du ska vara på väg. 

Oavsett om vi medvetet arbetar
med dessa lektioner eller inte, kommer händelser i våra liv sannolikt att hjälpa oss att möta och lösa dem. Med andra ord, det finns inget som undgår yin och yang i noderna. Vi behöver övervinna det motstånd vi har mot den ena för att uppnå den tillväxt vi behöver från den andra. Det är universums naturliga ordning.

Norra Noden är vårt karmiska
öde under denna livstid, vad vi går mot baserat på lärdomarna från tidigare liv. Norra Noden representerar framtiden och det öde som finns väntande för oss, baserat på de lärdomar vi har lärt oss tidigare - så visst väcker de kvaliteter som är förknippade med vår Norra Nods tecken ofta en viss rädsla för det okända!  

Vi vill nog helst ha vad som
representeras av Södra Nodens position, vare sig det är ordning i våra liv ... eller tillfredsställelse i partnerskap. Men det enda sättet att känna oss framgångsrika på dessa områden är genom att arbeta med kvaliteterna i det motsatta tecken. 

Om vi
​​vill arbeta genom oavslutade affärer från våra tidigare liv och ~ utvecklas ~ till våra högsta, bästa jag, behöver vi omfamna Norra Nodens kvaliteter, även om de känns obehagliga. Tänk på det som att lära dig ett nytt språk som du är tänkt att lära dig! Det kan kännas besvärligt och vara svårt i början, men när du kan det flytande öppnar det upp en helt ny värld av möjligheter.

Att växa och gå
in i en okänd framtid är ofta skrämmande, och när vi är rädda tenderar vi att hålla oss fast vid de välkända vanorna som känns "säkra" - vilket innebär att det är lätt att falla tillbaka på de egenskaper du redan behärskar i vår Södra Nod. 

Se Norra Noden genom tecken
och Hus som ett område i livet och personlighet som vi kan försumma eller undvika, eventuellt på grund av rädsla och motstånd. Men livet är på många sätt synonymt med tillväxtOch när det gäller astrologi måste vi sträva efter att omfatta vår Norra Nods kvaliteter för att leva våra liv mest harmoniskt. 

~~~~~¤*¤~*****~¤*¤~~~~~

Södra Noden - din komfortzon

Södra Noden befinner sig i tecknet mittemot Norra Noden i zodiakhjulet, så det fungerar som myntets baksida på många sätt. 

Som en liknelse: att lära ett nytt språk kan vara svårt i början, som kan liknas vid Norra Noden som det nya språket du lär i detta liv och tänk då att Södra Noden är som ditt välbekanta modersmål! Eller som att lära sig cykla...Först kan det vara krångligt och skrämmande men när man kan det så känns det lätt.

Det är alltid lättast att falla tillbaka på, men för att växa och nå din potential måste du motivera dig att driva igenom och vidareutvecklas!Södra Noden fungerar som en påminnelse om det förflutna, vad vi har övervunnit i våra tidigare liv.

De egenskaper som är förknippade med vad ditt Södra Nod-tecken är är alltså i huvudsak kunskaper som du redan har fått. Använd dem, ja, men fastna inte där. Den södra noden kan betraktas som ditt arv ... från tidigare liv. Det bästa är att använda din Södra Nod som en språngbräda till din Norrra Nods öde."

Bekvämligheten och det bekanta med din Södra Nod  gör det enkelt att falla tillbaka på de kvaliteter som det representerar i dess tecken. Att göra det för mycket kan manifesteras som att undvika att omfamna det verkliga ödet för din Norra Nod. Det är som ett avlägset eko som återvänder i detta liv. Det är lätt, men inte särskilt tillfredsställande att spela upp det dramat, eftersom spåret finns där och faller sig enkelt och naturligt.

Använd det du har "samlat" för att gå framåt - utvecklas - och stanna inte på ett ställe. Åtminstone inte för länge. Mänskligheten kom nog inte till denna planet för att finna astrologin och ignorera den, trots allt. Så istället för att springa från det okända, använd din Södra Nods gåvor för att röra dig mot det nya - skörda sedan de kosmiska och karmiska belöningarna som ditt öde har för dig. Det som väntar!

Den Södra Noden är platsen för komfortzonen. Det är det område vi lätt "faller tillbaka på" och lever ut ungefär i 28-30 år. Runt tidpunkten för vår Saturnus återkomst börjar vår Norra Nod att bli mer aktiv. Det här är inte en kort process, utan det kräver en del integrering. Men som för de flesta i denna tid, om vi har övat på att öppna vår intuition, kommer vi att ta emot budskap om vad som är vårt själsyfte på denna planet.

~~~~~¤*¤~*****~¤*¤~~~~~

Vår evolutionära DNA-spiral och Noderna


N
oderna sägs vara direkt kopplade till dubbelspiralen i vårt DNA, som representerar Yin och yang, en inbyggd del av systemet för energikällorna som kallas c
hakras:

Södra- och Norra Noden motsvarar chakrana för ”Earth Star” som finns nedanför det första chakrat/rotchakrat och ”Soul Star” som finns ovanför det sjunde chakrat/kronchakrat.

I det personliga horoskopet representerar Noderna DNA som har genetiskt samband med denna livstid och våra kroppar. 

Noderna representerar våra individuella karman och våra själars specifika behov mot evolution. Och utifrån vårt nya förhöjda perspektiv är vad många trott länge klarlagt ... det att våra egna karman inte är skilt från vår familjs karma ... och läkandet av vår egen karmiska situation kan läka familjens karma för många generationer bakåt och framåt.

När ”ödesnoderna” rör sig genom varje tecken en gång vart 18.65 år har vi också chans att flyttas vidare runt vår evolutionära DNA-spiral.

Norra Noden är vår dharma, den Södra Noden är vår karma. De är områdena inom vår jordiska existens där 5D-jaget gränsar till 3D-jaget och de enda punkterna i det personliga horoskopet som rör sig medurs runt tecknen - tillbaka till källan. 
LÄS MER: HÄRHÄR, HÄR 

~~~~~¤*¤~*****~¤*¤~~~~~
Hitta dina Noder

 O

Om du inte redan vet var Norra Noden finns i horoskopet eller redan tagit fram dess position enligt hänvisningarna i inledningen, ange då ditt födelsedatum HÄR. Eller beräkna dina noder HÄR eller HÄR.

Noderna erbjuder en stor inblick i vad din själ har kommit hit för att lära sig. Teckenplaceringen (t.ex Norra Noden (uppåtgående) i Stenbocken och Södra Noden (nedåtgående) i Kräftan ger naturligtvis bara en del av bilden, så ta det du hittar här med lite objektivitet och en nypa salt. 

Tänk på att i ett födelsehoroskop fördjupas bilden, till exempel genom det "hus" som noderna faller i: Det visar vilka livsområden noderna uttrycker sig i. Ett annat element är om man har en planet eller planeter på eller bredvid en nod, då belyser och fördjupas deras betydelse.

Om du till exempel har den Södra Noden i Kräftan tyder det på att du har utvecklat tecknets egenskaper. Så du kanske lätt hamnar i sentimentala känslor, är känslig, känner dig väldigt bekväm med att vara hemma mycket, att omrimgas av närstående eller undersöka ditt arv och rötter och kan vara mycket knuten till barndomen och ditt förflutna. I alla fall, eftersom du har Södra Noden här innebär det ju att du har gjort allt detta förut, att det är ett enkelt för dig men att det blir lätt upprepande. Det är för "tungt". Så du måste utveckla motsatta kvaliteter, som indikeras av Stenbocken. 

Det innebär att du bör utvecklas utanför hem och familj, att gå in i världen och kanske öppna företag, fokusera på karriär, följa ambitioner och mål och inte oroa dig så mycket för andras känslomässiga tillstånd…

Om det finns någon planet i födelsehoroskopet ungefär nittio grader bort från noderna (de bildar då en rätt vinkel), så kvadrerar den noderna. Denna planet är en ”skarp” kontrast, den är ”på kant” och det är något som du behöver jobba med för att finna balans. Det kan gå "tillbaka" eller "framåt" – eller fram – och tillbaka - under denna livstid beroende på hur man jobbar med deras tema. 

Det är värt att reflektera över betydelsen av en sådan planet i en meditation, för att se om det kan ge insikter om hur man bäst arbetar med den.

Se nedan den specifika symboliken i de Norra- och Södra noderna och hur de kan hjälpa dig att se på de livslektioner du behöver möta för att växa till ditt mest uppfyllda jag. Först gäller det stjärntecknen och längre ned kan du lära dig att kolla de astrologiska Husen där Noderna befinner sig.

Nodernas polaritet - tolkningar

Väduren/Vågen

Det handlar om balansen mellan att fokusera enbart på dina egna behov kontra fokusera enbart på andras behov. 

Med Norra Noden in Väduren är du här för att utveckla din individualitet och fatta beslut för dig själv och att våga stå på dig. I det här livet är det dags att ta ledningen. Du behöver markera dig. Så det är okej att vara litet lagomt självisk och ”jag-betonad”! 

Du ska inte gömma dig i skuggorna och kompromissa hela tiden för andras skull. Det är inte menat att du ska vara beroende av någon annan eller ständigt lyssna till någons annans råd. Istället är det menat att du ska följa dina egna drömmar, hur vågade de än är! Det är dags att vara direkt om dina övertygelser och ”äga” vem du är. Det är menat att du ska utvecklas till en ledartyp snarare än en att vara en följartyp. Så förlora dig inte mitt i mängden, ”mittemellan”, stanna inte där och utan följ dina impulser och Din vilja. Med Norra Noden i Väduren är det menat att du ska sticka ut och ”vara rakt på sak” snarare än att jämka och jämföra dig med andra.

Med Norra Noden i Vågen är det menat att du ska söka balans i och stärka partnerskap, både som samarbete i t ex projekt och i relationer, samt att utveckla förmåga att jämka och medla. Det är menat att du ska sprida frid genom att själv söka balans, förfining och ”grace” i det här livet istället för att ”strida” och kasta dig in i saker. Din fulla potential ligger i att förena andra människor i harmoni samt genom att vara diplomatisk och förstående istället för att ”visa framfötterna” och gå i fronten. När konflikt från skiljer människor i "oss kontra dem", är du den som är tänkt kunna överbrygga den  klyftan. Du är här för att lära dig harmoni, ”smida band” (kontakter) som kopplar samman andra. Det är menat att du också ska utveckla förmågan att se båda sidor av ett argument, att överväga beslut och hålla fast vid det sedan.

Oxen/Skorpionen

Det handlar om balansen mellan att vara ”kolugn”, stabil och trygg mot kraftfulla känslor och djupgående omvandling. 

Med Norra Noden i Oxen är du här för att utveckla inre lugn och känna dig förankrad och hitta skönheten i livet, kanske genom att själv utöva något konstnärligt. Du är i alla fall här för att ”jordas” och skapa en givande kontakt med naturen. Det bästa för att du ska utvecklas är att fokusera på praktiska frågor som arbete med det som är naturligt (av baturen), hålla fasthet och skapa trygghet och släppa ”gamla känslor” (som att älta). I det här livet är du tänkt att organisera, ”rensa och försköna” din existens i den materiella världen.

Det är menat att du ska finna en rutin som gör att du kan samla ”rikedom” med tiden: Det kan handla om att äga praktiska saker, hus, gård, att odla eller att samla naturens nyttigheter – eller vad som berikar dig så att du känner dig trygg. Du är här för att finna frid i enkla nöjen snarare än att komplicera saker. Och att lära dig att ta saker en dag i taget.

Med Norra Noden i Skorpionen handlar det om att upptäcka din passion och omfatta en resa med djup inre transformation under denna livstid. Det är menat att du ska utforska hela din själ och det kan involvera andlighet. Det finns ett gensvar i en högre kraft när du avslöjar ditt inre djup och verkligen förstår dig själv bakom alla fasader. Det ger dig en större sanning. I stället för att söka materiellt nöje finner du allt du behöver och din högsta potential i dtt inre. Genom att släppa på den materiella sidan, komma bort från lyx och ägande, så tilllåter du din ande vandra fri. En del av ditt själsuppdrag är att först gå djupt in i dig själv och sedan ge av dig själv intimt med en annan. Så håll inte tillbaka inte tillbaka när passionen är där.

Tvillingarna/Skytten

Det handlar om balansen mellan lärande och att samla information kontra hitta din `sanning 'och se en` större bild'. 

Med Norra Noden i Tvillingarna behöver utveckla ditt intellekt genom att läsa, lära, berätta! Det är menat att du ska ta in fakta, idéer och allmän information och sprida den vidare. Du är här för att ”våga vara nyfiken” och ställa nya frågor om det mesta istället för att ”bara acceptera” och ”tro”, att fundera och tala/skriva om olika tankar och åsikter. 

Snarare än att flytta runt eller resa från en plats till en annan och uppleva livet ”i det stora världen”, är det menat att du ska utveckla kontakter, ett kontaktnät, där kommunkation kan stimulera din nyfikenhet och dina tankar. Så det är menat att du ska vara öppen för nya perspektiv och tankegångar och absorbera all information som du stöter på medan du fortsätter vara objektiv och ser på information från olika håll. Utforska din omgivning med nyfikenhet och fyll dig med nya intryck och ge den sedan vidare som en ”journalist”. Det utvecklar din flexibilitet och din uppfinningsrikedom och föder nya bra idéer som du kan utveckla vidare.

Med Norra Noden i Skytten handlar det om att du ska hitta din egen inre visdom och vägledning och mening i livet. Det är expansion genom att uppleva och ta in ”hela vida världen” som gäller, att träffa nya ansikten från alla världens hörn och ta in deras kunskap, kanske lära dig nya språk, och att låta filosofi vara din vägledande kraft. Att expandera i världen genom att krydda livet med variation och äventyr ”out there” är av stort värde för din själs resa. Det är inte menat att du ska stanna på ett enda ställe – men du kan göra inre resor likaväl som yttre! Lev livet varje dag enligt din sanning och arbeta med att uttrycka dig med integritet. Men låt dig inte fastna i samhällets förväntningar i din vanliga närmiljö eller genom att ”bara ställa frågor” och sprida information i olika kontaktnät. Det är lätt att ”fastna där”, men det är tänkt att du ska omfamna hela vida stora världen! Lär dig att vara den eviga optimisten, att fokusera på skogen, inte träden.

Kräftan/Stenbocken

Det handlar om balansen mellan att känna dig trygg inom "familjen" och att uttrycka den känslomässiga naturen och att ha en roll, ett kall i världen och att skapa struktur. 

Med Norra Noden i Kräftan är du här för att utforska hemlivet och dina rötter. Det är dags att gå in i dina känslor i det här livet. Och att tillåta dig att vara sårbar om du känner dig så, kanske du ibland känner dig känsligare och ”mjuk”? Tillåt dig att vara i de känslorna istället för att ”vara så stark och vuxen och bestämd”. Det hjälper dig att vara lyhörd inför andra vilket är vad du ska utveckla detta liv. Att vara inkännande, omhändertagande och ta hand om de behövande! Ditt syfte ligger i att våga vara känslig och empatisk, att knyta starka familjeband och att vara den som tar hand om andra i tillvaron, som ger ”näring” på olika sätt – känslomässigt och via föda. Det är inte meningen att du ska ”falla tillbaka” till en bestämd ”myndighetsperson” som styr allt med järnhand och prestige i åtanke, men inte ser till vad andra verkligen behöver. Om du använder energin i ditt hjärta när du möter anda och öppnar till din lyhördhet, hamnar du exakt där du är tänkt att vara: omgiven av de som behöver en förstående hjälpande/vårdande, näringsgivande hand likaväl som att du omsluts av nära och kära när du behöver.

Med Norra Noden i Stenbocken behöver du utveckla ambition, envishet, stabilitet och ta dig fram till en roll där du kan vara ledande eller en myndighet. Kanske en chefsroll eller hela släktens trygga ”överhuvud”! I det här livet är du tänkt att du ska utveckla sina praktiska sidor, bl a för att bygga upp en trygg och ordnad tillvaro, där du kan lära dig att vara mer eller mindre självförsörjande eller oberoende på något sätt. Samt att skapa traditioner. Det kan handla om att bygga upp en affärsmässig verksamhet men också att ha en myndighetroll.

Så stig ut från”det lilla krypinboet” med allt välbekant, inte minst de närstående. Våga dig på att axla en ansvarsroll utanför boet. Du har ju det ”lilla livet”, som ”bas”. Det är dags att utveckla disciplin, vara bestämd i din motivation och lära dig att inte backa för motstånd eller inför att planera, ta tag i saker och fokusera. Du är här för att ”vara boss” mer än ”hemtam”.

Lejonet/Vattumannen

Det handlar om balansen mellan att uttrycka dig själv kreativt och att ha kul, mot att göra något för kollektivet och mänskligheten. 

Med Norra Noden i Lejonet är det viktigt att tilllåta dig att lysa under denna livstid och att uttrycka dina talanger. Så, stig in situationer där du syns, hörs och är i centrum på något sätt. Var modig och uttryck din största sanning, oavsett vad någon annan tycker. Det är menat att du ska våga ta dig till ”rampljuset” i detta liv. Så omfamna din önskan efter berömmelse eller att på något aynnat sätt ”stråla” och känna dig som en stjärna. Det är din tid att lysa. I det här livet bör du tänka på dig själv som ”kunglighet”: men det är menat att du ska kunna göra det genom det du ”ger ut” – något kreativt, humor, att vara ett inspirerande fördedöme. Kanske underhållning är din roll? Var generös med ditt hjärta. Möt ditt ”inre barn” och lek och busa gärna med barn och/eller ta dig till ”scenen”!

Med Norra Noden i Vattumannen handlar det om att göra något för att hjälpa det kollektiva gå framåt och få in det nya.

Det handlar inte om dig i detta liv, det handlar inte om att du ska ”lysa” på en egen scen. I det här livet är det menat att du ska vara med och förändra och sy nya sömmar i samhället. Det ä en humanistisk väg du behöver utveckla. Omfamna din excentriska, individualistiska sida och stärk dina speciella egenskaper. Våga vara den som sticker ut och markerar dig, men inte på en scen. Du ska gå samman med andra och göra ”revolt” mot eller gå bort från normer och likhetstänket och främja rättvisa för alla.

Du behöver utveckla en ”lagspelarroll”, i gruppsammanhang med utvecklande idéer. Det är också ett liv där du kan utforska kropp-själ-ande och också det kollektiva. Våga vara visionär för mänskligheten och gå in i gemenskapssituationer. Främja också din uppfinningsrika sida. Du kan komma långt med den. Du är här för att vara en ”kanal” för allt som är nytt och progressivt och åstadkomma förändring.

Jungfrun/Fiskarna

Det handlar om balansen mellan att vara praktisk användning och service i livet kontra släppa, lita på och tjäna det gudomliga. 

Med Norra Noden i Jungfrun handlar det om att analysera, skilja ut, ordna till saker ”till rätta” och följa din pliktkänsla. 

Omfamna den vänstra logiska hjärnhalvan, du ska alltså lita på fakta snarare än subjektiva och irrationella övertygelser. Släpp allt som har med ”flum” och antaganden att göra, det är menat så i detta liv, inte heller att ”offra” dig för något man mest kan ”tro” på. Du ska istället gå efter det reella och tydliga. Gå från ”tro” till att ”veta”.

Det är menat att du ska lära dig sätta gränser, att följa rutiner, ta ansvar för saker i vardagen och utveckla produktiva vanor.

Du når din fulla potential genom att se till detlajerna, och skapa ett system som låter dig följa dina mål metodiskt. Du ska också lära dig att vara noga med sådant som är ”nyttigt” och hälsosamt, träning och kost - fysisk och mental hälsa. Var organiserad och håll dig till en konkret plan och var mån om att hjälpa andra praktiskt och att ge tips om det ”nyttiga” som du lärt dig.

Med Norra Noden in Fiskarna handlar det om att utveckla medkänsla, våga dyka in i det omedvetna och bada i det ”gränslösa”, att våga simma i fantasins världar, att besöka de de andliga och att ”tanka” inspiration och budskap.
Det är menat att du ska hitta din koppling till allt som existerar för att börja ”gå tillbaka” och förenas med källan. Skapa tid andliga övningar.

Det är också menat att du ska öppna till fantasins värld, att vara kreativ, kanske konstnär i detta liv, att presentera alternativa, själfulla perspektiv. Din intuition är en stor källa till sanning, lita på den.

Om du utvecklar en koppling till din sjätte sinne, har du alla svar. Var känslomässigt öppen och se därmed på andra med empati. Undvik att fastna i detaljer, att granska och döma. Lär dig att vara förlåtande. Utveckla tillit, tro och lita på perfektionen av livets utveckling. Motstå frestelsen att analysera och kontrollera alla detaljer när dina planer utvecklas. 

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Månnoderna i ditt horoskops Hus

Hitta de astrologiska Hus i ditt personliga horoskop där Månens Noder finns. Huset där det område i livet där ditt själuppdrag uttrycker sig: 

Det är i de astrologiska hus som Noderna finns som du mest kommer att ha nytta av och nå framgång med det som Nodernas stjärntecken visar (ovan).

För att veta var Månens Noder hamnar i ditt horoskop, behöver du kolla horoskopkartan: Det finns telefonappar och webbplatser som gör det gratis.

Om du inte redan kan positionen för dina Noder det, eller fyllt i enligt länkar tidigare i detta inlägg, så kan du kolla länkar där du fyller i data HÄR  HÄR  HÅR HÄR HÄR eller HÄR
Du kan där se var du har Noderna i ditt personliga horoskop. Alltså där de befann sig när du föddes. 
Är det svårt? FRÅGA en
 astrologiskt kunnig som kan kolla det åt dig (genom din födelse-ort, -klockslag, -dag, -månad, -år).

Så hur kollar man var Månens Noder befinner sig? 

De befinner sig i något av de 12 ”tårtbitarna” som är markerade med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop.

Se litet idéer för just det hus i ditt personliga horoskop där Månens Noder finns.

Södra Noden i ett Hus ger upphov till teman från det förflutna som handlar om det livsområde som det Huset ”handhar”. 

Norra Noden i ett Hus presenterar dig för människor och situationer som hjälper dig att utvecklas i ditt liv inom det området som det Huset ”handhar”. 

Vi tittar på tolkningar som exempel:

Noderna i ditt första/sjunde Hus ger upphov till teman/situationer som handlar om ditt yttre jag (första Huset) kontra möten med andra (sjunde Huset) – en spegling mellan ”du och jag”.

Norra Noden i det första Huset/Hus1 och Södra Noden i det sjunde Huset/Hus 7 
uppmuntrar dig att förbättra din känsla av din egen identitet (första Huset) genom dina relationer med andra, och förnya dig själv och Södra Noden i det sjunde Huset påminner dig om att kärnan i dina relationer är din egen individualitet och uppmanar dig att frigöra dig från vänrelationer och/eller partnerskap som inte längre tjänar dig. 


Norra Noden i det sjunde Huset/Hus7 och Södra Noden i första Huset/Hus 1 
uppmuntrar till att bygga eller stärka relationer och partnerskap med likasinnade själar. Södra Noden i första Huset uppmuntrar dig till att skapa en stark självbild och projektera en mer kraftfull persona.

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Noderna i ditt andra/åttonde Hus ger upphov till teman/situationer som handlar om dina personliga värderingar och resurser (andra Huset) i förhållande till delade resurser och erfarenheter, även passion och omvandling ”död-pånyttfödd” (åttonde Huset).

Norra Noden i det andra Huset/Hus2 och Södra Noden i det åttonde Huset/Hus 8 uppmuntrar till omsorg, harmoni och ”hemkänsla” gällande ägodelar och att skapa en trygg bas i ekonomiska mål. Södra Noden i det åttonde Husets tema är intima relationer och behov och/eller delade ekonomiska situationer, samt bearbetning av gamla känslor för att ”pånyttfödas”.

Norra Noden i det åttonde Huset/Hus 8 och Södra Noden i det andra Huset/Hus 2 väcker sådant som är av djup betydelse gällande intimitet i dina relationer och kan uppmana till att ta itu med resurser, medan Södra Noden i andra Huset kan ge upphov till situationer som rör släktens arv eller resurser.

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Noderna i ditt tredje/nionde Hus ger upphov till teman/situationer som belyser kommunikation, släkt/syskon och ”bonuspersoner i familjen samt kortare resor (tredje Huset) kontra kunskaper på högre nivå t ex utbildning/kurser och/eller filosofisk inställning, andliga övertygelser, samt kontakter med anda kulturer (nionde Huset). 

Norra Noden i det tredje Huset/Hus 3 och Södra Noden i det nionde Huset/Hus 9 
tenderar att skapa behov av att reflektera över livet och din tillvaro i stort och/eller att ständigt lära dig nya saker … medan Södra Noden i det nionde Huset belyser områden där du kan behöva släppa ”gamla mossiga” idéer och tankar i för att ge plats åt större visdom. Kommunikation och reflektion är nyckelord.

Norra Noden i nionde Huset/Hus 9 och Södra Noden i det tredje Huset/Hus 3 skapar hunger efter högre kunskap och hjälper till med att expandera din horisont och utblick genom att lära dig om världen, medan Södra Noden i tredje Huset tenderar att skapa djupare tankar om livet, än vad ytan påvisar - att reflektera över saker och ting... vilket påverkar ditt synsätt om tillvaron.

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Noderna i ditt fjärde/tionde Hus representerar polariteten mellan din inre värld, de närstående och hemmet (fjärde Huset) med yttre världens ”roll”/status och kallelsen (tionde Huset). 

Norra Noden i det fjärde Huset/Hus 4 och Södra Noden i det tioende Huset/Hus 10 drar din uppmärksamhet inom dig, där rötterna i ditt psykologiska arv ligger och uppmuntrar dig till att hitta trygghet inom dig, medan Södra Noden i det tionde Huset kallar din uppmärksamhet mot begränsningen av att leva livet strikt i yttervärlden och hjälper dig att kunna släppa på de kraven.

Norra Noden i det tionde Huset/Hus 10 och Södra ”Noden i det fjärde Huset/Hus 4 hjälper dig att skapa en fördjupning gällande kall/livsväg/karriär med en koppling till din ”rot” (familj, bakgrund och trygghet) eller att du finner en ny väg… och som balanseras mot Södra Noden i det fjärde Huset som manar till att bearbeta sådant som familjeroll och din egen enskilda historia så att du kan finna en känslomässig ”bas” mellan ditt kall och de närstående i framtiden.

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Noderna i ditt femte/elfte Hus tar dig från individuellt självuttryck (femte Huset) till delade erfarenheter med omvärlden och engagemang i gemenskap/grupper (elfte Huset).

Norra Noden i det femte Huset/Hus 5 och Södra Noden i det elfte Huset/Hus 11 
hjälper dig att sätta upp nya mål för livsstilbyte, skapa en djupare känsla i det sätt du uttrycker dig på, medan Södra Noden i elfte Huset kan medverka till att du ”släpper” vänner, eller grupper som behöver spela en mindre roll i ditt liv, till förmån för att du inspireras till att gå in i personliga ”hjärtefrågor” i ditt privatliv. 

Norra Noden i det elfte Huset/Hus 11 Södra Noden i det femte Huset/Hus 5 kan inspirera dig att söka nya grupper och nya vänner och öppnar dörrar till effektiv gruppdynamik, medan Södra Noden i det femte Huset medverkar till att du fokuserar på det individuella jagets uttryck och att frigöra egosaker, finna balans i romanser/flirtar och alla former av att ha roligt och njuta av livet... 

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Noderna i ditt sjätte/tolfte Hus balanserar livets kroppsliga behov, de dagliga rutinerna som man kan ”fastna” i (sjätte Huset) med själens längtan efter att lösgöra kraven till förmån för transcendens (tolfte Huset). 

Norra Noden i det sjätte Huset/Hus 6 och Södra Noden i det tolfte Huset/Hus 12 
Inspirerar dig att ta hand om kroppen som själens tempel och skapa rutinsysslor för att förbättra arbetsmiljön eller det dagliga livets uppgifter, att vara noga med kost, hälsa, medan Södra Noden i den tolfte Huset ökar behovet av att balansera rutiner med att ha tid ensam – tid för andrum.

Norra Noden i det tolfte Huset/Hus 12 och Södra Noden i det sjätte Huset/Hus6 ger en önskan om trygghet och förankring längs den andliga vägen och upplevelser av enhet eller att undersöka det omedvetna sinnet, medan Södra Noden i det sjätte Huset skapar behov av att rena kropp och själ och hålla dagliga rutiner hemma eller på jobbet… Att hitta en balans mellan de dagliga göromålen och vila eller något som rör avskildhet från den vanliga ”yttervärldspulsen”.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar