Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

tisdag 6 juli 2021

Chiron i astrologin del 2 – The wounded healer –” Skadan är platsen där ljuset kommer in”

”Del 1 "
Chiron i astrologin "The wounded healer” - lektioner och välsignelser: HÄR..

Wounded healer är en term skapad av psykolog Carl Jung. Idén kan ha ursprung i grekisk mytologi. Det är en beteckning för en healer eller psykolog, som själv kan uppleva patientens problem/sår eftersom han/hon själv har haft detta men botat sig så att han/hon vet vad det handlar om. Helaren är själv ”skadad”.

Längre ner finns en länk så du kan hitta det stjärntecken och det astrologiska Hus där du har Chiron.

Det finns också tolkningar så att du kan få inblick i vad det kan betyda i ditt liv. 

Forskning har visat att 73,9% av rådgivare och psykoterapeuter har upplevt en eller flera sårande upplevelser som ledde till deras karriärval. (INFO).

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk. (Jag har fått veta att någon tar av mina texter utan att ange källan - se HÄR om det). 

Inom astrologin speglar asteroiden Chiron (Kiron) The wounded healer, ”den sårade helaren”, som alla har inom sig. Det är Chiron som utlöser vårt djupaste inresår” eller ”ömma punkt” och ger oss också ”nyckeln” så att vi kan öppna en dörr som visar oss läkande metoder. 
Genom att bland annat rensa inre smärta så kan man förvandla den ömma punkten, ”såret”, till visdom och läkande förmåga! Chiron pekar alltså på en möjlighet eller chans till en healingprocess av någon obalans.

******************************* 

”För att ta hand om dig själv behöver du ta hand om den hjälplöst bönande inuti dig.
Du behöver omfamna honom/henne: 
Du behöver prata med honom/henne.
Du behöver  göra något som visar att du erkänner hans/hennes närvaro.
Du behöver  lova att ge allt för att läka och ta hand om honom/henne.” 

~ Siraj Sirajuddin

 

*******************************


Chiron och dess upptäckt

 

År 1977 upptäcktes ett föremål i vårt solsystem med en mycket ovanlig bana.
Den döptes till Chiron och har visat sig ha betydelse i det personliga horoskopet och astrologer har arbetat med att förstå dess arketyp.

 

Chiron klassificerades först som en asteroid, men betraktas nu som en Centaur - en del av en grupp kroppar som kretsar mellan asteroidbältet och Kuiper-bältet - och har jämnats upp till en "mindre planet"-status samtidigt som han kategoriseras som en komet. Det förs dialoger om att kalla Chiron dvärgplanet, likt hans ”bro”, den karmiska Pluto.

 

Oavsett kategorisering så uppfattas Chirons inflytande som läkande. Chiron visade sig nämligen ha en betydelse som "The wounded healer” (den sårade helaren i mytologin) och är en symbol för ”vårt sårade inre barn”. Dess position i vårt personliga horoskop påvisar var någonstans vi blir känslomässigt sårade, vår ömma punkt, vad det bottnar i och hur vi kan gå tillväga för att läkas.

Ursprungsamerikanska profetior säger att när planeten för läkning upptäcks på himlen, kommer den forntida heliga krigarens lära att återvända till Jorden. Strax efter Chirons upptäckt 1977 antogs Native American Religious Freedom Act. Lagen antogs för att återlämna grundläggande medborgerliga friheter till ursprungsfolk, så att de kan utöva sina kulturellt föreskrivna traditioner, vilket varit förbjudet. (INFO INFO)

Mer om Chiron HÄR. HÄR


~~~ ~~~ ~~~~~~ ~~~ ~~~ ~~~ ~~~ ~~~

Chiron i mytologin & astrologin

 

Enligt grekisk mytologi var
Chiron en healer, filosof och lärare när han lärde Hercules hur man skapar giftiga pilar och av misstag skadade sig själv i benet. Han kämpade sedan med detta smärtsamma, ihållande sår och under försöket att läka sig själv blev han mycket respekterad och vida berömd för att han kunde läka andra, men han kunde aldrig riktigt läka sig själv till fullo.

Så vi påminns om att det också kan vara vi själva som ”tillåter oss” att såras (enligt Chirons horoskopplacering) för att vi i nuvarande liv önskar att omvandla oss själva och nå stor vishet och läkeförmåga! Så vi har valt att verkligen förstå vad vårt ”kärnsår” handlar om och i den förståelsen blir vägen till läkning belyst.

Enligt Chirons symbolik i vårt horoskop är det vi som ska läka oss själva och dela med oss ​​av visheten i det vi lär oss på denna resa för att hjälpa andra. En del av denna visdom är att acceptera att vi inte alltid kan läka vårt sår perfekt men vi kan hjälpa andra att läka sig själva, även om vi inte är ”perfekta”.

Givetvis är ”Chironskadan” väldigt olika i olika horoskop och ju svårare placering, desto mer visdom och läkekraft förvärvas i takt med den egna läkningen. Det finns de med en enklare placering av Chiron som kan ha förvärvat dessa förmågor i tidigare liv och har därför nu en plats som stor healer utan att nämnvärt lida i detta liv!

Chirons placering i horoskopet kan avslöja ett ”kärnsår” som kan ta en livstid för en del att arbeta sig igenom. I horoskopet indikerar Chiron, både genom tecken och hus, de frågor och omständigheter som är personens djupaste sårbarhet, den djupaste känslan av sårbarhet och otillräcklighet tillsammans med speciella helande gåvor och potentialen för att föra "medicinen" till mänskligheten. 

De med Chiron framträdande i sina horoskop besväras ofta av en någon form av "svaghet" som dålig självkänsla, ett ”gnagande” känslomässigt problem, kanske en period (eller fler) av utbrändhet när själen ”bränts ut för mycket”. Genom att kämpa med smärtan som det är kopplat till får man visdom som man kan vidarebefordra till andra som ett ”läkande elixir".


I ”Astrology and the Rising of Kundalini hänvisar författaren Barbara Hand Clow till Chiron som ”regnbågens bro” mellan Saturnus och Uranus. Givet, eftersom integrering av hela spektrumet av känslor är nyckeln till helhet.


Symbolen för Chiron är faktiskt formad som en nyckel. 

Det handlar då om att använda "nyckeln" eftersom låsningen av Chirons krafter öppnar upp en portal till läkandet!


~~~ ~~~ ~~~~~~ ~~~ ~~~ ~~~ ~~~ ~~~

Shamanism och Chiron


Chiron symbolik är också förknippad med den shamanska traditionen. Shamanen tjänar sitt samhälle och är bron mellan mänskligheten och andevärlden. Och, precis som hos Chiron, ”den sårade helaren”, finns det ofta i en shamans liv en skada som tidig sjukdom, en nära döden upplevelse eller någon annan upplevelse som får honom/henne att samla styrka och kraft och motiveras till att uppfylla ett unikt öde. 

Oavsett vad det handlar om, så är Chiron kopplad till ett pågående tillstånd som ger fortlöpande besvär och som då behöver ständig uppmärksamhet. Men det fantastiska är att det samtidigt är ett tillstånd som kan övervinnas! 

Födelsehoroskopet är statiskt, det ändrar sig aldrig. Däremot så rör sig planeter på himlen och skapar friktion eller harmoni till födelsehoroskopet och ger möjligheten att växa som människa. Den processen är lika dynamisk som psykodynamisk teori är: Inom psykodynamiken säger man att det är konflikterna som för utvecklingen framåt, om man löser dem på ett bra sätt.

Det går att överföra till astrologin, för det är de hårda aspekterna, eller de dynamiska aspekterna, som är de som gör att man utvecklas. De mjuka aspekterna ”gjuter olja på vågorna” och kan ge andrum från de hårda aspekternas framfart. Eller lindra svårigheterna med dem.

~~~ ~~~ ~~~~~~ ~~~ ~~~ ~~~ ~~~ ~~~

”Skadan är där ljuset kommer in”


"Skadan är platsen där ljuset kommer in i dig" — Rumi (poet och mystiker 1207- 1273)
Vad menade Rumi med att skadan är en plats där ljuset kommer in? När saker är bra tenderar man knappast att be till ”högre makter”, men i det ögonblick saker är svåra brukar man vända sig till den högre kraften för att få lättnad.

Det är då, som man oftast reflekterar
och vänder sig inåt, försöker förstå vad som händer och ta reda på sätt att hantera smärtan. Så, enligt Rumis ord, ärskadan smärtan och lidandet vi möter som sätter oss i kontakt med våra inre jag, som är källan till upplysning i våra liv. Det är ofta med tiden som vi utnyttjar vår reserv av styrka och finner ut sätt att hantera det. Det hjälper oss då att bli starkare. Vi vet inte vår verkliga kapacitet förrän vi testats. 

Så det bästa är ju att
vara tacksam även när det är jobbigt, eftersom det är vår största lärare. En tanke: Hur vet vi vad som är äkta, levande och fullständig glädje utan att ha känt motsatsen?
Oavsett vår ”sårade” historia, finns det vanligtvis ett djup där dess effekter finns inbyggda, en grundläggande en del av oss som kräver ett enormt terapeutiskt fokus för att påverka alla verkliga förändringar på den nivån. Även om ytliga effekter kan jämnas ut, lugnas och omdirigeras, tenderar de djupaste rötterna till ”såren” att fortsätta och berättar en historia som är vårt unika ”sår”. Men mycket läkning kan uppnås med specifikt arbete för de gällande frågorna (teman).

I processen med att behöva
vara i detta tillstånd blir vi ofta sådana experter inom det specifika området att det är ett naturligt språng att vilja gå ut och hjälpa andra med liknande problem.

Ännu mer övertygande är
fenomenet där det ofta är lättare att känna igen och ta itu med samma problem när vi ser dem hos någon annan. Det handlar då om principer för spegling och objektiv observation, och det kan vara lättare att läka andra än att läka oss själva. 

Men vi har möjlighet att lära
oss om och arbeta med våra egna problem när vi projicerar dem och interagerar med dem i någon annan. Men det krävs en medveten insats för att göra hoppet från att bara arbeta med projektionen för att tillämpa den upplevelsen på vår egen situation. Det är inte alla som hoppar och alltför ofta tar vi upp mer fokus på andra människor (och därför vår egen projicerade bild) än direkt på våra egna frågor.

Rådgivningsfältet är ett exempel
på detta och är oftast fullt av "sårade" människor som vanligtvis kommer från dysfunktionell bakgrund och som vill hjälpa andra. Många har bara gjort ett minimalt arbete med sina egna frågor och oavsiktligt hållit bort dessa problem genom att sätta dig ovanpå dem och rådgiva andra (men det behöver givetvis inte alltid vara så!). Om detta ska undvikas är det viktigt att göra sitt eget arbete och att sedan fortsätta göra det. 

Ett Chironsår, eller Chirons ömma punkt, antyder
att det inte är något som någon, ingen läkare, rådgivare, andlig healer eller shaman kan läka åt oss, det måste vi göra själva. Hur kan vi göra detta? Genom att söka och ta reda på var såret är, hur vi fick det och erkänna det. Det är Chirons väg till inre läkning.

Inom psykodynamisk teori talar
man om ”återuppepningstvång”. Det betyder att psyket "vill" hela sig, och innan man blivit medveten om omedveten konflikt, så hamnar man upprepade gånger i liknande situationer, med samma tema, som konflikten handlar om. När den psykologiska ridån går upp och man ser scenen som spelas upp, har man medvetandegjort sakens natur. Då först kan man börja bearbeta problemet.

Speciellt varje gång Chiron transiteras
av andra planeter aktiveras sårbarheten. Med hårda aspekter blir det ”tuffare” mellan den transiterande planeten och Chiron, men det ger samtidigt möjligheten att bearbeta och hela sig själv. Med de mjuka aspekterna kan det som ett exempel komma in någon i livet som hjälper till med helandet.
Oavsett om det är psykologiskt, spirituellt eller fysiskt helande, kan vi knappast leda andra effektivt in i det som är ett okänt område för oss. En viss teknik, tillvägagångssätt eller perspektiv, måste vara mer än teoretiska metoder. Vi bör ha utforskat området genom vår egen läkningsprocess. För ingen kan väl hjälpa andra i ett område som de inte kan hjälpa sig själva i.

Men att hjälpa andra
att utforska dessa områden kan vara ett viktigt sätt att få läkning till de egna Chiron-”såren”. Att helt enkelt röra oss kring temat läkande, och vara en kanal för det kan hjälpa till att hålla oss fokuserade på en helande riktning. Detta kan hjälpa oss att motstå tyngdkraften i sårets natur. "Du lär bäst vad du bäst behöver lära dig, "skrev Richard Bach. 

De flesta av oss vet
vad detta ”sår” är eller åtminstone vårt högre jag gör det. Men om ”såret” är djupt och vi oftast har fötts med det kan vi inte alltid se det med vårt vardagliga medvetande. Dessutom har vi kompenserat så länge att det bara är en del av vårt undermedvetna. Ett bra verktyg för att upptäcka det är astrologi.

Många talar om ljuset men få talar om
kampen för att komma dit och om verktygen som behövs. Som sagt, ”skadan är där ljuset kommer in” och Chiron påminner oss om att bara genom att känna igen och möta såren kan vi också erbjudas nyckeln till självhelande. Han visar oss hur vi ska vara starka inför motgångar, och om vi tillåter det visar han oss exakt hur vi ska överkomma dem. 

~~~ ~~~ ~~~~~~ ~~~ ~~~ ~~~ ~~~ ~~~

 

Mönstret av Chirons ”sår” och läkning

Vårt förhållande till Chiron-arketypen utvecklas i steg och börjar med en upplevelse av att bli ”sårad”. Detta ”sår” är ofta omedvetet eftersom det sker när vi är för unga för att förstå vad som händer. Det kan vara en upplevelse av bortstötande eller övergivande eller missbruk i familjen. Men även utan en uppenbar händelse utvecklas det i förhållande till livet, i relationer och/eller i förhållande till omvärlden.

När vi blir äldre börjar ”såret”, den ömma punkten, inom oss, att dyka upp. Kanske i symtom eller känslomässigt obehag i vissa sammanhang. Hur detta ter sig beror på ”sårets” natur, men det kan handla om upplevelsen av fysisk och/eller känslomässig smärta, känslor av ilska och frustration, självmedlidande och offermentalitet, kanske en önskan att ”ge igen” eller känslomässigt ”såra” andra. Kanske det uppstår problem med att acceptera känslorna och då istället projicera dem på andra eller förneka dem genom att agera med tuffhet eller liknande. Eller fly genom missbruk.


Så småningom kan känslorna som är förknippade med ”Chironsåret” vara omöjliga att förneka och vi börjar då arbeta med våra problem. Vi lär oss att förstå ”såret” och växa i visdom och självkännedom. Genom att acceptera våra ”sår” kan vi utveckla medkänsla för oss själva och andra, och våra gåvor börjar lysa igenom. Oavsett om våra ”sår” läker eller inte, kan vi sedan bli en healer eller lärare och dela vad vi har lärt oss.


Dessa mönster av känslomässiga ”sår” och läkning lyfts fram av Chirons cykel som ”den överför till sig själv” när den rör sig runt sin himmelska bana. Här kan man utforska det djupare.


Det finns några steg som är associerade med Chirons placering:

·         Den sårade - offret

·         Den som ”sårar”

·         Helaren eller räddaren


Vi kan vara någon av dessa tre och det kan förändras med tiden när vår relation till ”såret” utvecklas. Om vi till exempel identifierar oss som ”offret”, är helaren och den som ”sårar” i vår skugga och vi tenderar att projicera dem på andra. 
Att känna igen sig i var och en av dem (utifrån temat genom tecken, hus och aspekter) inom sig själv kan hjälpa oss att läkas i processen.


Chiron är förknippat med idén om homeopatisk läkning - som botemedel - så att såret bara kan läkas av sin egen orsak. Melanie Reinhart (OM HÄR) förklarar: "Det är det inom oss som sårar oss som måste omvända oss och komma till vår hjälp, eller så förblir vi offer för vårt eget öde och glömmer bort vår egen destruktivitet."


Oavsett den ursprungliga orsaken till våra sår kan vi komma till en punkt när vi inser att vi ”skadar” oss själva. När våra ”sår” återaktiveras har vi en möjlighet att bli medvetna om dem och läkas. 


Men vi kan också bli överväldigade så att upplevelsen blir traumatiserande och förvandlas till sjukdom eller självdestruktivitet - och ”den sårande cykeln” fortsätter, även om vi vill läka, fortsätter vi att ”såra” oss själva igen. 
Vi kan som exempel fastna i tvångsmässigt upprepande mönster där vi försöker fixa saker men ingenting fungerar. Vi kan då försöka fortsätta att göra oss själva bättre, men det kan ske på något sätt som förhindrar läkning eller till och med gör det värre. 


Melanie Reinhart menar att Jaget måste överge och sluta försöka kontrollera läkningsprocessen - eller undvika den. Att försöka tvinga läkning kan göra det värre, så det kan finnas tillfällen då vi bara måste ge upp

Men, säger hon, det betyder inte att ge efter för självmedlidande eller destruktivt beteendet. Läkning verkar vara beroende av att vi inte är knutna till resultatet: Så vi kan inte bara förvänta oss läkning som belöning genom att arbeta med våra ”sår” eller släppa det förflutna. 


~~~ ~~~ ~~~~~~ ~~~ ~~~ ~~~ ~~~ ~~~

Chiron – en nyckel till djupare visdom och helande

Eftersom vi kanske tror att de till synes sårade, svaga eller otillräckliga delarna inte kan "fixas", tenderar vi att undvika dem helt eller överkompensera för att dölja smärta, rädsla och förlägenhet. Precis som Chiron föddes annorlunda än sina föräldrar, upplever vi alla känslor av att inte passa in och inte vara tillräckliga. 

Men det finns en djupare visdom med att arbeta med Chirons ”sår” i vårt eget psyke och i livet, så den bästa medicinen är att lita på det ”Högre Jaget” (”ljuskraften”, ”Källan” eller Gud etc) eftersom det vet vad vi behöver för att bli hela.


Om vi inte till fullo kan läka våra ”sår” är det viktigt att inse att det inte betyder att vi har misslyckats eller att vi straffas eller att vi inte är tillräckligt bra eller värda att läkas. Vi kanske måste involvera vår sårbarhet som en del av vår varelse för att just detta ska låsa upp de gåvor Chiron väntar på att vi ska dela med oss av till omvärlden!


Att med ”såret” utvecklas till att bli en helare, har en enorm läkande inverkan på andra! Det kan faktiskt handla om allt från att vara sångare, till att ta hand om andra i en så svår situation som efter en bilolycka som ambulanspersonal, ja det kan vara att ta hand om missanpassade barn eller vanskötta djur eller att vara kiropraktor, det kan vara en komiker.


Det finns ingen mall för vad en helare är. Men det är en person som har en läkande inverkan på något sätt, genom någon väg. Det kan vara någon som får andra att skratta eller någon som är en omtänksam fosterförälder!


Processen att kämpa med ”såren” är ”nyckeln” som låser upp till djupare självkännedom och visdom. Genom självacceptans kan vi lämna de jobbigare cyklerna bakom och manifestera den inneboende gåvan hos Chiron - en djupare visdom. 


Detta är vårt bidrag till livet, till samhället eller på individnivå, men det kanske inte är uppenbart och behöver inte vara något spektakulärt eller heroiskt.


Det kan vara så enkelt som att bara leva ditt liv med acceptans och kärlek - det enbart skulle räcka för att förändra världen om alla gjorde det!


~~~ ~~~ ~~~~~~ ~~~ ~~~ ~~~ ~~~ ~~~

De tre Chiron-arketyperna

Det sägs att det finns tre uttryck för Chirons läkande energi (medicin), vilket motsvarar de tre Chiron-arketyperna:

Den första Chiron-arketypen är Wounded Healer (Den sårade helaren):

Vi kan inte läka oss själva om vi inte vet var det gör ont – det är där man är ”låst”. Det första läget av läkning är att erkänna ”såret”: det är nyckeln. The Wounded Healer är det vilande, omedvetna uttrycket av Chiron.


Den andra Chiron-arketypen är Shamanen, det mellanliggande uttrycket av Chiron:

Det är när vi omfamnar och läker vårt sår. Alla kamper som vi människor genomgår sker för att vi inte lyckas integrera de trasiga delarna i oss.

Kanske har vi gjort stora beslut i våra liv, misslyckanden och missade möjligheter. Det kan ha varit en del av oss som ville ha något, och en annan del som ville ha något annat. Det finns delar av oss som vi älskar och accepterar, och delar av oss som vi ogillar och kanske skäms för. Men om vi inte lär oss att föra samman alla dessa ”trasiga” (ohela) delar, kan vi inte bli hela. Vi kan inte nå vår potential.


Den tredje arketypen är Alchemisten (Alkemisten):

Detta är det högsta uttrycket för Chiron. I denna form har Chiron överskridit sina egna begränsningar. Såret är läkt och har förvandlats till en gåva. Så när vi i våra egna liv överskridit våra egna begränsningar – så sker det hos oss.

Vi kan ta reda på vad vårt djupaste sår är och hur vi gör det till vår största gåva genom att:

1) identifiera vårt djupaste sår
2) omfamna det och integrera det i vår varelse
3) förvandla den till vår största gåva.

Oavsett om livet är fantastiskt, kan något djupt inuti, vara något som är "av" eller ”svagt”. Det kan t ex vara skuldkänslor, skam, ånger, ilska, rädsla och/eller otillräcklighet. Men någonstans, på en ännu djupare plats, bortom ”såret”, finns det en gnista av gudomligt ljus som väntar på att förlösas.

Precis som Chiron föddes som halvdjur/halvgud, så finns det en del av oss som är mänskligt och ömtåligt, och en del av oss som är gudomligt och odödligt.

Chirons symbol är en nyckel av en anledning. Chiron kan låsa upp vårt horoskop och dörrarna till vår läkning. Det finns ingen annan arketyp som är bättre lämpad för djup helhet.

Mer om Chirons tre arketyper HÄR

Steg för att förvandla Chirons sår till medicin

Behöver du börja någonstans? Det kan vara  så enkelt som att erkänna en rädsla - där du ständigt kämpar i livet. Vad du än kämpar med, så är det just det som försöker få din uppmärksamhet.

De flesta av oss har en lång historia om oss själva som vi har ”köpt in”, men … det är ju historia. När du kommer förbi ditt sinnes filter kan verklig läkning börja. Är du villig att hoppa in och ta reda på vad som verkligen finns där? 

Omfamna din individualitet i alla dess brister och upptäck den medicin som din själ längtar efter. Var är din ”ömma punkt”? Vad är du rädd för? Varför är du rädd för det? 

När du känner till problemet och har en insikt i hur du kan rensa och läka det ... så blir det gjort. Vägen till att hitta den plats som du inte vill beröra kan vara svår och behöver medkänsla och trygghet.

Chirons nyckel påminner om att du kan öppna dörren och hitta det bästa inuti. Nyckeln till alla verktyg som behövs finns redan. Utöka ditt medvetande och öppna dörren till det okända. Det går att använda kinesiologi och stöd från sådant som konst och blomessenser, zonterapi, homeopati, massage och läkande, djupa samtal – utöver att gå inåt och bearbeta det som behöver bearbetas.

Ibland är såren vi får inte av detta liv, utan resterna av våra förfäder eller tidigare livstid. Känner du att du har en karmisk skuld? Finns det rädsla eller smärta som inte kan förklaras? Det är möjligt att din ande har olösta problem, och det är dags att dyka in i det förflutna. Det är dags att resa i meditation om du känner dig kallad.

Det enklaste sättet är att stänga ögonen i ett tryggt, heligt utrymme och låta ditt sinne ta dig med på en resa. Föreställ dig en korridor som leder till en dörr. Var är du? Hur ser marken ut? Hur ser dörren ut? Vad händer när du går in? Att se, förstå och släppa såren som följde dig in i detta liv kommer att hjälpa dig att erkänna och fixa de trasiga bitarna i din ande och växa ur det. Om du känner dig kallad att resa, vara öppen och trygg.

Att omfamna Chiron i oss är att omfamna vår mänsklighet i all dess sårbarhet. Japanska wabi-sabi är en världsbild som ser perfektion i brist och perfektion som en slags skönhet. Där finns en enorm styrka att hämta. Att hitta medicinen i Chiron-såret, läka det genom mod, kärlek och acceptans är att låsa upp bojorna: Sedan kan man också hjälpa andra att kunna läkas.

Med Chiron lär vi oss att ”läkningsvägen finns i skadan” och om vi är modiga nog att avslöja våra sårade jag med medkänsla och självkärlek är vi redo att läkas. Läkningen gör oss inte nödvändigtvis "perfekta", men det gör oss mer hela och kapabla att agera med en ny känsla av styrka och självförtroende.

För att se sina styrkor måste Chiron gå igenom "eldprov - bli sårad, få en törn, en smärtsam tagg...etc..." Därför symboliserar Chiron = befrielse genom skada!

Ditt Chiron-tecken och ditt Chiron-Hus återspeglar tillsammans ditt personliga Chiron-tema som kan hjälpa dig att öppna ditt hjärta för en ny nivå av läkning och acceptans. Att omfamna Chiron i dig är att omfamna din mänsklighet och alla dess brister. Det omfamnar också din starka ande och ditt hjärtas visdom. 

Varje gång din Chiron transiteras av andra planeter aktiveras din ”sårbarhet” (ömma punkt). Med hårda aspekter sker en konflikt mellan planeten och Chiron (de står på ”kant” med varandra”) vilket då ger dig möjligheten att bearbeta och hela dig. De Med de mjuka aspekterna kan det som ett exempel komma in någon i ditt liv som hjälper till i ditt helande.

~~~ ~~~ ~~~~~~ ~~~ ~~~ ~~~ ~~~ ~~~

Se i vilket stjärntecken du har Chiron och betydelsen

Alla har nog ”sårats” på något sätt - vi har alla upplevt sådant som sorg, förlust, krossade drömmar eller brutna löften, kanske bortstötande. Vi har ofta en rest kvar av dessa erfarenheter och vi tenderar genom det att förändra vår inriktning, våra handlingar eller förväntningar som ett resultat. 

Vissa har djupare ”sår” än andra (vilket horoskopet i så fall belyser), efter att ha överlevt verkligen traumatiska händelser och omständigheter som bedövar utvecklingsväxten i barndomen och påverkar ens funktionsförmåga som vuxen. Men kom ihåg att desto svårare placering för Chiron, desto större växtpotential!!

Vet du inte i vilket tecken du har Chiron? Genom att klicka HÄR HÄR eller HÄR kan du snabbt se det tecknet som din Chiron finns i.

Det är en bra början och du kan läsa om tecknen men tänk på att det är en ofullständig beskrivning. För att fördjupa dig behöver du också känna till huset, något du kan lära dig (om du inte redan kan det) genom att gå längre ned i texten.

Men för att få ännu djupare tolkning måste man se till aspekterna, som saknas i dessa tolkningar. Chirons stjärntecken visar (ungefär) vilka egenskaper det handlar om och Huset visar vilket livsområde det handlar om.

Tecknet som din Chiron är i avslöjar arten av "såret" som kan vara t ex osäkerhet, en känsla av svaghet (att man inte är tuff och framåt), sårbarhet, rädsla, känslosmärta eller att känna att man inte räcker till, etc

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’                    

Betydelsen av Chiron i de tolv stjärntecknen:

Tänk på att detta bara är ytliga tolkningar av Chiron i varje stjärntecken och inte är så individuellt, eftersom i stor sett alla födda det år som du är född, har denna placering! Men det ger ändå inblick (en ”fingervisning”) i det tema som gäller. 

Att studera huset (
som du kan läsa om nedan) ger däremot en personlig dimension, och riktig fördjupning kan man få genom att se till aspekter. Chirontecknet visar vad som uttrycks, hur det känns och Huset var i livet det kommer till uttryck och upplevs. Aspekter lägger till eller drar ifrån egenskaper… (minskar eller ökar på dessa egenskaper).

’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’

Chiron i Väduren – teman:

Självkänsla, identitet och att stå upp för sig själv


Ditt Chiron-tema
handlar om självkänsla. Det kan innebära att du känner dig osäker i mötet med din omvärld, är lättstött eller har svårt för att stå upp för dig själv. Du tenderar att aldrig känna dig aldrig bra nog. Du kan känna dig oförmögen att följa dina verkliga önskningar. Därför försöker du sannolikt sträva efter att kunna hävda dig själv.

Tills du bearbetat och ”löst” dessa känslor och kampen om att hävda dig, kan du känna dig rastlös, lätt irriterad, kanske är en aggressiv ”krigare”. Du kan känna konkurrens men har svårt att fokusera på att ta tag i saker eller starta upp nya saker. Det skapar frustration och påverkar ditt självförtroende.

Det här handlar om att hitta ”krigaren” i dig men inte de destruktiva krigande energierna; istället ska de användas för att uttrycka Vädurskraften på positiva, banbrytande och meningsfulla sätt. Om Vädurens kraft är kvävd är kan du känna sig ”svag”. Väduren i dig måste vara aktiv. 

Negativa tankar kan vara: ”Jag vågar inte men jag vill…”, ”Klarar jag detta”?

Läkningstips: Tänk ofta ”jag vill, jag kan, jag klarar det! Jag är en kärleksfull krigare!”

(Huset där din Chiron är visar vilket område i livet det här aktualiseras)


Förslag: Gör en lista över områden i ditt liv där du känner dig värdig. Identifiera ditt verkliga värde och hur det tjänar dig och andra. Fortsätt listan tills ditt hjärta öppnar sig för att älska dig själv. Ge inte upp. Lista också hur andras '' dåliga '' behandling av dig hjälper dig att lära dig att hävda dig själv och värdera dig själv mer. Fortsätt med listan tills ditt hjärta öppnar sig för dem och för dig själv: Då har du upplevt lektionen.

Gåvan: Erkännandet av ditt verkliga värde, att känna dig älskad för vem du är. Universum älskar dig bara för att vara den du är.

Du kan ge: läkning till omvärlden genom mod, styrka, stå upp för den du är och äkthet.

Chiron befinner sig i Väduren mellan den 17/4 2018 till 2027. Alla som föds denna tid har därför sin placering av Chiron i detta tecken. Vi är alla mer eller mindre påverkade av denna placering, men då som dess transitering. LÄS OM DET HÄR.

’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’

Chiron i Oxen teman:

Stabilitet, komfort och näring

Ditt Chiron-tema handlar om självvärde och självkärlek; kanske rädsla för att inte ha tillräckligt med pengar och mat (överlevnad): Du kan tro att du inte är tillräckligt/inte känner dig riktigt värdefull. Kanske tror att du är oförmögen att vara självförsörjande eller kan skapa bestående trygghet. Det kan finnas en oro kring dessa teman. 

Det är troligt att du har en oro för att du upplevt att du inte har fått tillräckligt av det materiella och den känslomässiga tryggheten. Det kan göra att du känner dig försummad och aldrig har tillräckligt med resurser. Andra verkar få mer än dig oavsett vad du gör.

Du är kanske mer intresserad av att behålla de värden som du känner är betydelsefulla än att skaffa nya. Du bör undvika att fastna i ett värdesystem som har överlevt dess meningsfullhet. 

Det kan finnas problem kring mat och kanske också kroppsbilden, vilket medverkar till att du kan utveckla kunskap om något av dessa teman (eller båda), vilket kan vara till hjälp för andra med samma problem; genom att du kan ge råd. Det är ett bra sätt att föra upp ”Chiron-såret” i ljuset eftersom du då upptäcker att du har verklig visdom i ämnet.

Men det kan också gälla ”ägande” och ekonomi där du kan utveckla kunskap och lära dig att växa i dig själv genom att lära dig att hantera resurser och nå en trygg grund i livet.

Du kan ha god hjälp på din läkningsväg genom att utveckla kroppsmedvetenhet, kanske stödja den genom att gå på massage eller andra liknande praktiska konster där kroppen kan vara ”i fokus”, för att lösa upp fysiska låsningar och känslor. Du kan också lära dig någon sådan teknik som kan åstadkomma läkning för andra eller så kan du vara lärare i dessa ämnen.

Negativa tankar kan vara: ”Tänk om jag blir utan…(vad det nu är)”, ”Tänk om pengarna jag sparar inte räcker i framtiden”?, ”Varför kan jag inte tjäna mer”? ”Varför har jag inte råd med…(vad det nu är)”?

Läkningstips: Tänk: ”Jag har så det räcker”, ”Jag är trygg med det jag har och vet att jag får så jag klarar mig”.

(Huset där din Chiron är visar vilket område i livet det här aktualiseras)


Förslag: Gör en lista över vad du har fått i ditt liv, särskilt från dina föräldrar och nära och kära. Fortsätt med listan tills du kan erkänna det överflöd som universum har gett dig. Känn tacksamhet och kärlek. De som du vet inte har medverkat till att ge dig något av värde (utan tvärtom), lista de sätt dessa inte har hjälpt dig och erkänn istället det verkliga överflöd som ligger i dig - i ditt hjärta.

Gåvan: Erkännandet av det överflöd av allt du behöver och den kärlek som ligger i ditt hjärta – allt det som universum ger. Trygghet.

Du kan ge läkning till omvärlden genom att lära andra livets sanna värden bortom materiella saker, genom att vara trygg i dig själv – andra kan behöva en varm kram och uppskattning för den de är och det är du som kan ge det.

’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’

Chiron i Tvillingarna teman:

Kommunikation – bli lyssnad till och få gehör

Ditt Chiron-tema handlar om kommunikation och din självkänsla gällande intelligens; kanske du inte känner dig smart nog. Kanske du tror att du inte kan kommunicera tydligt eller blir förstådd? Kanske du tycker att du har svårigheter att lära dig nya saker eller lösa problem? 

Det kan finnas en ”Chiron-otillräcklighet, som uttrycker sig i en känsla av att du är rädd att te dig ointelligent, långsam eller inte är lika smart som andra. Det kan också vara en känsla av att du har en oförmåga att kommunicera tydligt eller effektivt. 

Därför kan du sträva efter att veta saker, med en oupphörlig glöd. Något inuti dig vill bli förstått och hört av andra. Det här har att göra med tidigare erfarenheter som har präglat dig. Det kan komma från personer i din barndomsmiljö eller från skoltiden.

Grundtonen är att förstå hur du tänker för att åstadkomma förändringar i din mentala verklighet. Du behöver dels tro på dig själv, och inte ”falla tillbaka” i den gamla präglingen och du kan behöva skapa dig en tro på att andra hörsammar det du säger.

Nyckeln till läkning är att hitta ett utlopp för mental energi, och att lära dig att slappna av i ditt sinne. Att också acceptera alla dina tankar som en del som dig: Kanske passar sådant som mindfulness i den här processen?

Negativa tankar kan vara ungefär: ”Ingen bryr sig om vad jag tycker”, ”Jag behöver inte sätta mig in i det (vad det nu är)… för jag kommer ändå inte att fatta något”, ”Jag kan inte skriva bra så det är ingen idé att skriva något”…

Läkningstips: Känn känslan att andra bryr sig om vad du tycker. Låt den energin fylla dig, för då märks det i din utstrålning. Skriv vad du känner för, starta en anonym blogg och skriv, du kan bli förvånad av att det finns dom som läser och kommenterar!

(Huset där din Chiron är visar vilket område i livet det här aktualiseras)


Förslag: Gör en lista över områden där du har kunskap. Acceptera inte "Jag vet inte" som ditt svar. Fortsätt gräva för att hitta var din verkliga djupa kunskap. Hur kan din kunskap inom ett visst område tjäna andra? Lista de som lär av dig och din kunskap och visdom. 

Gåvan: Strävan efter kunskap och förmågan att kommunicera visdom till andra. Erkännandet av din egen "kunskap" som ligger i ditt hjärta, bortom ord. Det kommunicerar till andra utan ord.

Du kan ge läkning till omvärlden genom att skriva, undervisa, tala och tänka kreativt. Du är anpassad till medvetenheten hos individer runt dig och till massmedvetenhet.

’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’

Chiron i Kräftan teman:

Omsorg, känslokontakt och trygghet

Ditt Chiron-tema handlar om barndom, familj och tillhörighet, kanske att du inte känner dig kopplad till rötter och familj eller känner brist på känslomässig trygghet: Du kan ha en känsla av bristande moderskap och vårdande (förmågan att ge eller ta emot det) och kanske inte riktigt litar på livet (och människor) tar hand om dig. 

Du tenderar att känna dig trygg bara din miljö är trygg. Därför kan du känna dig mycket hotad av det kaos eller osäkra villkor som du ser i världen. Du är kanske rädd att det ska påverka dig. 

Det kan bottna i att dina kroppsceller minns dina föräldrars kamp för överlevnad under någon tid i det förflutna. men tänk på att: "Oro är att be om det som du inte vill." Arbeta på att minska din oro.

Men du kan annars ha varit med om otrygghet i dina tidiga levnadsår och att dina känslomässiga behov inte tillgodosågs av omgivningen. Detta kan vara känsla av att vara oönskad, oälskad, inte omhändertagen eller inte vårdad. Chiron-såret verkar ingen kärlek i världen kunna fylla. Du kan känna intensiv otrygghet.

Naturliga läkningstekniker som får fram ditt djupaste av sår och hjälper dig att släppa den inre smärtan kan vara något för dig. Celler är fyllda med minnen från det förflutna, även från våra förfäders förflutna.

Du kan söka efter ett medel för att nå verklig trygghet eller ”går in i ett krabbskal” för att sätta ett skyddande skal runt dig själv och gömma dig. Du försöker kanske rädda det oälskade i dig och i världen omkring dig.

Negativa tankar kan vara ungefär: ”Jag känner mig inte trygg med (vad det nu är)…”, ”den gjorde mig det (vad det nu är) och den andra gjorde mig det (vad det nu är) i min barndom och jag har svårt för att glömma det”…

Läkningstips: Släpp – om du bär på det så blir du inte fri! Det har hänt, det kan inte göras ogjort, men du bär en ryggsäck som du mår bättre av att ta av dig, då går du lättare!

(Huset där din Chiron är visar vilket område i livet det här aktualiseras

Det är i detta livsområde du kan känna dig begränsad, och där du behöver lära dig att släppa och låta den högre kraften arbeta genom dig – tillit till det högre.)


Förslag: Gör en lista över de människor som älskar dig. Lista de sätt som de visar eller har visat sin kärlek. Där du känner brist på kärlek, lista de sätt som detta har hjälpt dig att vända dig till den andliga kärleken som ligger djupt i ditt eget hjärta. Kärlekens källa är i dig, inte utanför dig. För de som du försökte att rädda, lista de sätt som deras situation tjänar dem för att väcka deras egna hjärtan.

Gåvan: upptäckten av den oändliga kärlek som ligger i ditt hjärta och väntar på att du ska erkänna den. Du är kärlek. 

Du kan ge läkning till omvärlden genom din känslighet, empati, vårdande och att kunna skapa en hemkänsla var du än går. Du är tänkt att vara med i kampen för att förändra medvetandet på Jorden. Därför är det viktigt att du lär dig att komma i resonans med din egen kraft. Det ger dig stor förmåga att vara i framkanten för att visa sann trygghet för Jorden ... 

’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’

Chiron i Lejonet teman:

”Jag är jag”, skapande och uttryck

Ditt Chiron-tema handlar om hjärtat och självuttryck, att inte känna sig speciell. Därför kan du känna sig oförmögen eller inte modig nog att ”lysa” och visa dig själv för världen. Du kan tro att du inte är kreativ eller att din "show" inte är värd beröm: Du kan tidigt ha känt dig åsidosatt eller nonchalerad. Därför kan du ha problem med självkärlek, självuppskattning.

Du kan känna att du inte kan uttrycka de saker som finns i dig. Din essens, kreativitet och ”Joie de vivre” är ”fångad” inom dig. Kanske känner du dig som om du aldrig har fått möjligheten att uttrycka eller att andra inte känner igen dina gåvor och talanger. Därför kan du ha problem med att hitta och känna att du verkligen uttrycker det unika i ditt jag.  Du kan ha svårt att komma i kontakt med ditt inre barn, den lekfulla, uttrycksfulla delen av dig själv som vill ses och höras.

Det är en inre frustration, då du dels fick en stark känsla för den du är och på ett annat sätt kände att du inte ”räckte till”. Förmodligen har det påverkat dig mer på det omedvetna planet.

Det kan också handla om en diffus känsla av att något ”förlorats” som i sin tur skapat en obalans mellan att kunna uttrycka dina inre behov, idéer och känslor och att ge dig ”den på” att kämpa för att hävda dig själv. Detta något av en ”öm punkt”, som påverkar känslan av att stå upp för dig själv. Du vill hävda dig.

Negativa tankar kan vara ungefär: ”Jag kan inte ses, jag är inte äkta, jag är ofullständig, jag är inte kreativ.”

Läkningstips: Öva på att ge och få kärlek och uppmärksamhet så mycket som möjligt. Fokusera på att bevittna andra, se dem, höra dem, älska dem. Ju mer du kan ge denna energi, desto mer anpassar du dig för att ta emot den. Prova uttrycksfulla och kreativa aktiviteter.

Huset där din Chiron är visar vilket område i livet det här aktualiseras

Förslag: Lista hur du lyser i ditt liv. Lista dina skapelser och hur de har tjänat dig och andra. Lista hur du uttrycker vad som finns i dig. För alla de människor som du känner har hindrat dig från att uttrycka det som finns i dig, lista vilka sätt detta har hjälpt dig att erkänna och försöka uttrycka det som finns inuti dig.

Gåvan: Erkännandet av de speciella sätten som du bidrar till världskreationer, uttryck, service. Insåg att oavsett vad andra gjorde eller inte gjorde, oavsett vad du gjorde eller inte gjorde, kan du inte låta bli att lysa.

Du kan ge läkning till omvärlden genom lek, kreativt uttryck, hjärtlig kärlek och uppmärksamhet och passion för livet. Du är här för att dela din styrka, din skapelse, dina förmågor, din kärlek, passion, kreativitet med andra.

’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’

Chiron i Jungrun teman:

Ordning, läkning, renhet, tjänande

Ditt Chiron-tema handlar om perfektionism, självkritik, behov av kontroll, överanalysering, kritiserande, rädsla för sjukdom, stort behov av att analysera och ordna med saker.

Du kan ha oro för hälsa och arbete och kan känna att det aldrig riktigt är ”städat” i ditt liv i den meningen ”perfekt”.  En upplevelse av att ”livet”, händelser, hemmet eller relationer aldrig är tillräckligt ordnade.

Du kan känna dig skyldig för att du inte har gjort saker bra nog och inte är ”till nytta” och att du borde kunna göra saker – livet - bättre. 

Det kan också vara så, till exempel, att du arbetar för hårt och behöver utforska dess motsats, att ta det lugnt och ”bara vara”.

Du kan ha en förvrängd (kroppsbild), en ångest för människors bedömningar, och tenderar att själv vara alltför kritisk mot andra, därför att du själv kritiserades i dina tidiga år. Du är ”rädd att vara/göra fel”.

Du kan ha rädsla för att inte kunna fullfölja uppgifter, vilken uppgift det än är. Du kan känna oro över om du har bra kapacitet bedömning. För fixerad på tekniska detaljer, oproduktiva kritiker och möjlighet att vara intoleranta.

Negativa tankar kan vara ungefär: ”Jag är oduglig, inte skicklig nog, jag är inte behörig, jag måste bättra mig, jag måste passa in. Kan jag ha den sjukdomen? Eller den här sjukdomen?”

Läkande kan ske genom att: Ge dig tid att rena din kropp med naturliga metoder, vara ute i naturen och ”bara vara” och att ”rena” dina tankar genom affirmationer. Affirmationer kan vara: ”Jag är fantastisk”, ”Jag vet att jag är kompetent”. Utveckla en förmåga att känna glädje för ögonblicket.

Lyssna inte på den ”självkritiska rösten” inom dig, lägg inte heller energi på att döma människor – stäng av den rösten. Säg positiva saker till andra, det som glädjer.

Ju mer du gör detta desto mindre bryr du dig om dina egna ”brister”.

(Huset där din Chiron är visar vilket område i livet det här aktualiseras)


Förslag: Lista områdena för dig själv och ditt liv där du är hel, läkt och integrerad. Lista de saker som du tycker inte är bra med dig. Sedan listar du för varje sak hur det hjälper dig att utvecklas, växa och läka. Lista hur det tjänar andra och hur du kan se det speciella uppdrag som du har fått av universum. Sedan listar du hur du är läkt i det som inte är bra med dig och ditt liv – vänd på det och meditera på hur bar det är. Gör det ofta.

Gåvan: En djup förståelse för läkning. Erkännandet av en universell plan som går långt bortom din begränsade syn. Förståelse för tillvarons perfektion, att allt tjänar förverkligandet av kärlek, att det verkligen finns en vägledande hand i universum.

Du kan ge läkning till omvärlden genom att lära ut detta du själv lärt dig och läkt och också genom att ge ödmjuk service – en hjälpande hand.

’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’

Chiron i Vågen teman:

Inre harmoni och balans i relationer

Ditt Chiron-tema handlar om att vara i en relation till en annan part, om balans och om harmoni. Du kan tro att du inte kan hitta eller behålla en riktig partner, kanske känner dig oförmögen att fatta beslut eller genomföra beslut. Du kan känna dig ur balans och kan inte hitta medelvägen; frid kanske inte verkar möjligt. 

Vågtecknet handlar i huvudsak om förhållandet till andra på grund av hur man ser sig själv genom dessa yttre angelägenheter.

Du kan ha en känsla av att du inte kan förhålla dig till andra på rätt sätt. Relationer verkar hamna i obalans. Frid tycks störas av andra eller dig själv. 


Det kan finnas problem med att relatera till andra. Relationer, särskilt romantiska, kan vara en speciell källa till känslor av otillräcklighet. Du kan uppleva att det är svårt att få andra att veta vem du verkligen är och kan tro att du inte är ”gillad”.

Smärta runt kärleksaffärer som att vara beroende av andra eller bli sårad av andra. Eller rädsla för avvisande kan vara särskilt smärtsamt. Du kan känna dig tom utan någon partner.

Negativa tankar kan vara: ”Jag är inte älskvärd, människor gillar inte mig, jag förtjänar inte att bli älskad.”


Läkande tips: Arbeta med att finna inre balans, att vara mån om att samarbeta med andra, att kommunicera balanserat. Att övervinna ”oenighet i dig själv” genom att vågskålarna balanseras i olika sociala yttre relationer eller bara genom personliga relationer. Genom djup begrundan i meditation och att tillåta dig vila, känna frid med dig själv genom självkärlek och egenvård, kan du lära dig att tro på dig själv och få insikt om ditt syfte kring relationsfrågan.
Du behöver hålla dig objektiv i dina intryck av andra och hur du deltar i relationer.

(Huset där din Chiron är visar vilket område i livet det här aktualiseras)


Förslag: Gör en lista över de "positiva" saker som du har gett andra i relationer. Fortsätt listan tills ditt hjärta öppnas. För var och en av dina uppfattade "misslyckanden", lista fördelar, lektioner och gåvor som resulterade från dem, för andra och för dig själv. Lista fördelarna för dig och andra - att det var så i de tider när friden avbröts. Gör en lista över attribut för en perfekt partner för dig. Sedan listar du för var och en hur du har dessa attribut i dig.

Gåvan: insikten att du är hel som du är. Uppskattningen av att oberoende och beroende är oskiljaktiga och alltid lika balanserade. Erkännandet av att kärlek kan ta många former i förhållanden, inte alltid den vanliga synen på fred och harmoni.

Du kan ge läkning till omvärlden genom samarbete, skönhet, symmetri och partnerskap.

’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’

Chiron i Skorpionen teman:

Inre djup och känslomässig pånyttfödelse

Ditt Chiron-tema handlar om sårbarhet, makt, djupa känslor och intimitet. Du kan känna dig oförmögen att lita på någon, du kan känna rädsla för övergivande och att bli ”förrådd”/avslöjad. Du kan annars känna dig rädd att relationer alltid hamnar i trauma och drama, i tron att din eller andras ”skugga är för mörk”. Du kan ha djupt sittande rädsla för att manipuleras av andra.

Det kan annars finnas ett djupt sår av stor förlust, kanske någon ”försvann” tidigt från ditt liv som gett känslan av att något inuti dig har dött eller skurits ut, att ditt hjärta är ohelat utan reparation. Det kan finnas en rädsla för att det du har kan tas från dig.

Du kan ha svårigheter att uppnå djup intimitet eller att släppa taget om rädslor och känna hundra procent tillit till någon. Möjligt kan det finnas antingen känslomässigt beroende och/eller manipulerande, kontroll i nära relationer. Syftet är att vara säker på att behålla kraften, att släppa kontrollen innebär en speciell källa till oro.

Negativa tankar kan vara ”självsaboterande”, det kan finnas bitterhet, småaktighet eller avund. Kanske tankar som ”Jag kan inte lita på någon, jag kan inte litas på, människor är i grunden dåliga”.

Läkningstips: All terapi som gör det möjligt att arbeta med att släppa taget, djup psykologi/ terapi, öva tacksamhet, meditation och lära känna ”skuggan” för att släppa oönskade negativa känslor. Att släppa kontrollen är att välkomna förändring.


(Huset där din Chiron är visar vilket område i livet det här aktualiseras)


Förslag: Minns saken eller personen som förlorats och lista just de saker du känner att du saknar efter det. För var och en, lista på vilka sätt du fortfarande känner saknad i ditt liv. 

Formen som det tar kan vara annorlunda än vad du förväntat dig, men det finns där. Lista sedan hur känslan av "saknad" har drivit dig till erkännande och uttryck för dina speciella gåvor.

Gåvan: Utvidgningen av din förståelse av dig själv. Att ta fram okända gåvor och erkänna dessa. Den slutliga insikten att ingenting verkligen dör, det är endast formen som ändras, anden och kärleken är evig och alltid tillgänglig för ditt öppna hjärta.

Du kan ge läkning till omvärlden genom psykologisk utforskning, att konfrontera rädsla och gränser, och påvisa kraften i transformation.

’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’

Chiron i Skytten teman:

Söka det bortom nuet, förstå ”hela livet” och existensen

Ditt Chiron-tema handlar om övertygelser och ”din” sanning/tro; kanske att du inte kan lita på din egen visdom eller att den inte är trovärdig för andra. Eller att känna att något är fel med din sanning och livssyn.

Du kan ha en känsla av att du inte har någon visdom eller djup förståelse ”att komma med”. Du kan ha känslan av att du är en ”fri fågel” inuti dig själv, men är fastkedjad och inte kan flyga och se ut över landskapen, eller känslan av att du är en ”häst som inte får springa fritt på gröna ängar och uppleva äventyr”. Känslan att livet var avsett att vara härligt, ett äventyr, men det blev inte så...

Du kan känna dig ”dömd” av andra för din övertygelse eller dina principer, du kan känna dig begränsad i din tanke- och frihet att tro det du vill: Du kan känna dig otillräcklig i högre studier eller i relation till andra länder…

Negativa tankar kan vara: ”Jag kan inte förvänta mig att få mer av livet än vad jag föddes med”, ”jag är inte duktig nog i studier”, jag önskar kunna göra mycket mer än jag kan”.

Läkande tips: Ta in andras tro och åsikter, bemöt dessa, öva öppenhet i tankar – när du gör det speglas det tillbaka: andra öppnar sig för just dina tankar och dina övertygelser… Du kan också gå en kurs där du kan lära dig något som inte är för svårt, men som ger dig ”ett bevis” på att du har en kunskap och med den självkänslan kan du fortsätta utbilda dig och känna att din känsla av otillräcklighet släpper.

”Klipp mentalt av” (i meditation) bojorna på fågeln, eller släpp ut hästen på grönbete! Känn hur det känns att vara fri och ute på äventyr!


(Huset där din Chiron är visar vilket område i livet det här aktualiseras)


Förslag: Lista hur du är klok och har djup förståelse. Lista hur andra drar nytta av din visdom. Fortsätt tills ditt hjärta öppnas och du erkänner den visdom som ligger i ditt hjärta. Lista också de sätt som du flyger på, lista vad du stiger uppåt mot höjderna genom (jobb, resor, upplevelser etc) och hur ditt liv är ett äventyr med det.

Gåvan: upptäckten och erkännandet av den stora visdom som ligger i ditt hjärta. Att inse att äventyr och livsglädje finns, oavsett var du är eller vad du gör. Äventyret är inuti dig själv, givet dig av universum.
Du kan ge läkning till omvärlden genom att hjälpa andra med självförtroende, positivitet, äventyr och att se den stora bilden.   

’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’

Chiron i Stenbocken teman:

Prestation, erkännande och statusvärde

Ditt Chiron-tema handlar om myndighet, prestation och kontroll, som kan innebära att du känner att du inte tar ”rätt” ansvar för ditt liv, att du haft för många ”pekpinnar” som gör att du inte är ”duglig”, inte är kraftfull eller kapabel nog för att nå dina mål. Du kan tro att du inte är respekterad och att du inte uppskattas så mycket som du önskar. En ”öm punkt” av att inte ha inte tagit på allvar.

Du kan känna att du inte blir erkänd eller hörd, att andra inte förstår ditt värde, att du inte uppskattas för vad du har att erbjuda och vad du ger till andra.

Du kan känna att man inte ser dig som "vuxen" och mogen. Du önskar en social och professionell bild samt erkännande. Din känsla inför myndighet/myndighetsperosner kan göra att du känner dig ”underlägsen”.

Det här kan innebära att du har ett konstant behov av att bevisa dig själv tenderar att alltid vara inställd på att ”visa dig vara duglig”, till den grad att du kan bränna ut dig genom ett konstant tryck.

Negativa tankar kan vara: ”Jag är inte tillräckligt duglig.”, ”Jag kan nå längre. Jag kan få en bättre roll än den här”, ”Jag får inte förlora kontroll och behärskning”, ”Jag måste ta mer ansvar”.

Läkande tips: Humor! Se till att hitta möjligheter att skratta. Varje dag. Om det så är en rolig film eller en rolig historia det handlar om. Du kan också spela roliga spel som väcker skratt, eller kanske ge dig ut och sparka boll med barnen, eller något annat som kan roa dig.

När du planerar och organiserar, eller ger struktur på något sätt, säg positiva påståenden till dig själv.

(Huset där din Chiron är visar vilket område i livet det här aktualiseras)


Förslag: Lista hur du blir erkänd och uppskattad av andra. Hur hör andra på dig och hur gynnar det dig och dem? Gör också en lista över vad ditt värde är. Erkänn ditt värde. Sedan, för varje exempel där du känner att du inte är värderad, erkänd eller hörd, lista de sätt på vilka detta har hjälpt dig att värdera, känna igen och höra dig själv.

 

Gåvan: I slutändan erkännandet av ditt eget värde. Att känna igen dig själv och var dina gåvor ligger. Att lyssna och höra budskapen från ditt hjärta. 

Du kan ge andra att läkas i sin egen känsla av värde, ge läkning till omvärlden genom ledarskap, ansvar, produktivitet och mogen visdom.

’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’

Chiron i Vattumannen teman:

Våga vara individuell i gruppgemenskap

Ditt Chiron-tema handlar om individualitet och ”främlingskänsla”, att ”inte höra till” bland andra i gruppgemenskap, inte passa in, kanske en känsla av att ”vara på fel planet”. Kanske upplevelsen att känna dig ensam, även när du är omgiven av andra.

Det är möjligt att du upplever att du sviks av vänner och/eller har svårigheter att utveckla en gruppanda.

Du kan ha en diffus känsla som att det är något ”fel” hos dig för att det är ”olikt” alla andra – det kan handla om det inom dig eller det ”utanpå”… eller att ditt sätt inte är ”som alla andras” i gruppgemenskap. Du kanske inte riktigt kan relatera till andra och det som andra gör. Det kan ge en känsla av att vara en ”iakttagare från sidan” av alla andra och inte ingår i gemenskapen… Det kan bottna i skoltiden eller dina föräldrars ”gruppgemenskap”/organisationsengagemang där du kan ha känt att det ”påtvingades” dig därför att du fick vara delaktig.

Du kan även känna det som att du är som en främling från någon annan värld ”där ute” och kan ha svårt att ”rota dig” här på planeten. Det finns en önskan men också en svårighet att revolutionera/protestera mot eller gå emot det som är etablerat och känns påtingat mot din innersta önskan om att känna dig fri och obunden.

Negativa tankar
kan vara: ”Jag borde vara som alla de andra”, ”Jag är inte som dom andra”, ”jag är på fel sätt bland de andra”, ”jag hör inte hemma här”.

Läkande tips: Astrologi är väl indikerat, liksom all slags gruppterapi. Öva en attityd av att du hör till, t ex genom att innan gemenskapssituationer och under dessa sträcka på ryggen, andas djupt för att öka din ”välbehagsenergi” så den kan ”stråla”! Känn att du hör hemma där. Att du har fina egenskaper som passar in bland de andra.
Låt de andra världarna vänta medan du jordar dig här och nu, på den här planeten.

(Huset där din Chiron är visar vilket område i livet det här aktualiseras)


Förslag: Lista de speciella sätt som du är kopplad till livet, till andra, till världen och till universum. Lista fördelarna och gåvorna med att känna dig ensam, utanför och/eller frånkopplad. Fortsätt komma på mer av vad som är bra med det, även om det verkar svårt, men fördelarna och gåvorna finns där. Lista också dom sätt på vilka din "olikhet" är en gåva och välsignelse till dig och andra. Var också tacksam för att du är medveten om att det finns andra världar och att detta inte är den enda…

Gåvan Utvecklingen av en objektiv och original synpunkt på livet. Eventuellt förverkligandet av allt detta sammankopplat. Erkännandet av dina speciella unika gåvor. En uppskattning av din individualitet.

Du kan ge läkning till omvärlden genom engagemang i samhället, nyskapande idéer, firande av mångfald och att få andra att känna gemenskap.

’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’

Chiron i Fiskarna teman:

Inspiration, tillit och andlighet

Ditt Chiron-tema handlar förlust av tro och tillit, kanske offerkänsla, eller att inte vara duglig ”bland de hårda” i denna värld.

Det är troligt att du i början av livet, hade ängslan och blev besviken på de som du såg upp till eller att du kände dig åsidosatt eller kanske otillräcklig. Därför kan du kämpa med självkänslan och att inte räcka till.

Du kan ha svårigheter med att utveckla eller ”integrera” din fantasi till ett meningsfyllt uttryck, te x genom konstnärliga ambitioner. Du kan känna dig ”bortom universums förståelse”, ”utdelning” eller hjälp. Egot (som behövs i det hårda jordklimatet) kan vara svårt att definiera och du kan känna dig rotlös och sårbar. Ja du kanske kan känna dig ensam djupt i själ. Det kan finnas en ”öm punkt” för att du upplever att det inte finns någon riktig rättvisa i världen. 

Det kan yttra sig i ”flyktbeteende”: Det kan handla om att ”leva med” orealistiska drömmar, missbruksproblem eller kanske ett ständigt sökande efter meningen men ha svårt för att finna den till fullo, ibland när den tros ha hittats, så kommer missnöjet och snart ”jagas det vidare”.

Det kan annars handla om gränsproblem gentemot andra eller handla om ett offermönster. Men det kan också yttra sig i ett undvikande. T ex situationer som påminner om sårbarheten, att inte vara tillräckligt stark i de sammanhangen. Eller ett undvikande agerande, att inte vara tydlig och rak gentemot andra.

Världen kan ofta kännas hopplös, eller livet känns hopplöst och sårbart, du kan könna att du inte hör till den här hårda, tuffa, aggressiva världen.

Negativa tankar kan vara: "varför jag?", ”livet är orättvist mot mig”, ”jag är för känslig”.

Läkande tips: Använd och utveckla din inspiration och fantasi med en inställning att du ska nå ut med det till andra och gör en utställning – om än i liten skala. Meditera och hela din sårbarhet genom att tänka på hur stark du är i de situationer där du känner dig sårbar. Meditera på situationer där du sårats och se att du ”höjer dig” över den andra med kärlek och acceptans. Du kan skapa inre styrka genom att stabilisera en tro på något andligt, och att förstå andra på det psykologiska planet.

Men frågor som ”varför jag” stunder är i sig själv ”vägöppnande” till läkning genom att verkligen utforska ja "faktiskt, det är ju en bra fråga: ”varför jag?" Universum kommer att svara och du kan finna ledtrådar som leder dig till ”jag förstår”- det är också vägen till läkning eftersom den samtidigt både visas och sker.


(Huset där din Chiron är visar vilket område i livet det här aktualiseras)


Förslag: Ta dom sätt som du känner att universum inte har ”stött” dig och lista för var och en på vilka sätt dessa händelser eller omständigheter har tjänat dig och tjänat andra omkring dig. Vilka lärdomar av kärlek gavs av den och vad lärde du dig genom det? Allt i universum är en kärlek, det finns inget annat än kärlek. Ibland känner du inte igen den form som kärleken tar. Titta också på vad du gör i ditt liv nu och lista på vilka sätt som förflutna svek har bidragit till att få dig dit du är nu. Det är Universums guidning till din växt.

Gåvan: Eventuellt erkännande och omfamning av gudomlighet som vägledande till den kärleksfulla masterplanen. Att öppna ditt hjärta ännu en gång för kärlek och för skaparen. Att se att allt fungerar på vägen till kärlek och att det inte finns annat än kärlek i universum.

Du kan ge helande till omvärlden genom medkänsla, att hjälpa andra, genom inspiration och fantasi.    

’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ 

~~~ ~~~ ~~~~~~ ~~~ ~~~ ~~~ ~~~ ~~~

Se i vilket astrologiskt hus du har Chiron och betydelsen


Chiron symboliserar såret/otillräcklighetskänslorna eller den ömma punkten inom oss och stjärntecknet visar hur det känns och uttrycks! Det astrologiska Huset påvisar i stället var eller vilket område i tillvaron det vanligtvis är kännbart och kanske uttrycks eller ”hålls tillbaka”: Alla dessa lägen visar potentialen till läkning, visdom och hur vi kan hjälpa andra.

Vet du inte Chirons husplacering i ditt personliga horoskop? Du får ditt horoskop gratis uträknat HÄR 

Längst upp till vänster står ”Chart drawing, Ascendant” och strax under ”Quick access to your chart and calculations” där du klickar. Sidan du kommer till, där fyller du i dina födelseuppgifter (födelse –år,-datum,- klockslag (så exakt som möjligt) och –ort).

När horoskopet kommer upp kan du se en symbol som ser ut som en ”nyckel”, det är positionen för Chirons placering i ditt horoskop. Du kan ändra typen av diagram som du vill använda. Du väljer alla asteroider eller planetoider du vill se.

Du kan också gå in här och få fram hela ditt födelsehoroskop med Chirons position HÄR

Är det svårt att själv kolla, be någon som är kunnig att hjälpa dig att få fram var du har Chiron i din horoskopkarta.

’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’


Chiron i de tolv astrologiska husen

Tänk på att detta är ytliga tolkningar av Chiron i husen! Men det ger ändå inblick (en ”fingervisning”) i det tema som gäller. Att studera tecknet samt aspekter lägger till eller drar ifrån egenskaper…

Oljorna som beskrivs har visat sig vara gynnsamma under de beskrivna förhållandena, men du kan använda någon essentiell olja som du känner dig personligt anpassad till.

’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’

 

Chiron i första huset

Det yttre jaget, personligheten och masken/rollen


Det påvisar att du kan ha en ”en öm punkt” som handlar om din självkänsla i mötet med omvärlden.

Det kan ha funnits oavsiktliga eller avsiktliga situationer i tidig ålder där du sårats av någon eller att någon gjort dig osäker. Kanske p g a kritik som handlade om hur du ter dig mot andra människor – eller hur du framstod i stil och/eller utseende.

 

Läkande tips:

Gör en lista över områden i ditt liv där du känner dig värdig. Identifiera ditt verkliga värde och hur det värdet tjänar dig och andra. Sluta inte göra listan förrän ditt hjärta öppnar sig för att älska dig själv. Lista också hur andras "dåliga" behandling av dig har hjälpt dig att lära dig att hävda dig själv och värdera dig själv mer. Fortsätt att notera tills ditt hjärta öppnar sig för dem och för dig själv för att uppleva lektionen.

Chirons gåva är ett erkännande av ditt verkliga värde, älskad för vem du är inne. Universum älskar dig bara för att vara den du är.

Undvik att försumma dig själv. Den lektion du behöver kan handla om självkärlek och självrespekt. Tillåt dig göra vad du älskar och ta till dig de som du ger andra. 

Eteriska oljor som hjälper till är: Frankincense, sandelträ, cederträ, kryddnejlika, ormenis blomma, neroli, enbär, romersk kamomill, pelargon.

Helande gåvor: Att ge människor möjlighet att omfamna sin personlighet, hjälpa andra att kanalisera ilska till kreativt uttryck, att nå orädd individualitet och bygga upp självständighet.

’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’


Chiron i andra huset

Pengar, ägodelar och självvärde


Det påvisar att du kan ha en ”en öm punkt” som handlar om
handlar om din känsla av ”självvärdering”/självvärde. 


Det kan ha funnits oavsiktliga
eller avsiktliga situationer i tidig ålder som skapat denna känsla, därför att du upplevde att du inte ”var värd” något, kanske du då upplevde att du måste bevisa ditt värde med ”något materiellt”.


Med Chiron i denna
placering kan värderingar och trygghet vara framträdande frågor i ditt liv. Du kan känna att du aldrig har fått tillräckligt - materiellt, känslomässigt, mentalt eller andligt. Ditt hjärta kan kännas försummat vilket leder till dålig självkänsla. Du kan överkompensera detta inre sår genom att samla pengar och ägodelar, eller hålla fast vid människor i hopp om att de kan ge dig den saknade känslan av trygghet. Med Chiron här kan du också känna ”misstro” din kropp eller att din kropp inte är vacker.

Läkande tips:

Gör en lista över vad du har fått i ditt liv, särskilt från dina föräldrar och nära och kära. Fortsätt med listan tills du kan erkänna det överflöd som universum har gett dig med uppriktig tacksamhet och kärlek. Där du känner att du inte har fått det materiellt, lista de sätt där det verkliga överflödet ligger i dig - i ditt hjärta. Lista också i två kolumner vad du gör och inte gillar med din kropp och för varje lista varför. För varje svar på "varför" titta djupare och ange varför det, då kan du upptäcka att utseende verkligen bara finns i det yttre - din styrka och skönhet ligger i - i ditt hjärta.

Chirons gåva i det andra huset ligger i erkännandet av det överflöd av kärlek som ligger i ditt eget hjärta och som universum ger. Du skapades i kärlek för att uttrycka kärlek, och det finns inget slut på den kärleken.

När du verkligen hittar ditt personliga värde kan du ”gå över” din ömma punkt…


Eteriska oljor som kan hjälpa till är: Hyacint, sandelträ, vetiver, ylang ylang, rose maroc, jasmin, nejlikor, bergamot, geranium, ormenis blomma, cederträ, tuberos.

Helande gåvor: Skapa lugn miljö, kunnig ekonomisk planering, vara en ”klippa” under turbulenta tider, lugn i stormen, praktisk magi, undervisning/modellering av traditionell visdom.

’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’


Chiron i tredje huset

Kommunikation och tänkande


Det påvisar att du kan ha en ”en öm punkt” som handlar om handlar om kommunikation. Detta kan innebära att du ofta har diffusa (eller starkare) känslor av att missförstås eller inte lyssnas på. 

Det kan ha funnits oavsiktliga eller avsiktliga situationer i tidig ålder som känts förolämpande eller ”nonchiga” som har lämnat dig med låg självkänsla och känslor av otillräcklighet kring hur du uttrycker dig, tycker eller gällande ditt intellekt. 

Det tredje huset för placering av Chiron kan tyda på att du på något sätt kan känna dig mindre intelligent, och ha känslor av att inte kunna kommunicera tydligt eller effektivt. Du kan ha lidit kommunikationsproblem som barn, vilket gör minnen från din tidiga skolgång smärtsamma. Du kan sträva efter att "veta" med oupphörlig glöd. Något inuti dig vill bli hört och förstått av andra. Med Chiron här kan sinnet fungera ganska naturligt på ett intuitivt eller associerande sätt - och inlärningsproblem är ofta ett missförhållande mellan undervisningsmetoderna och elevens behov.

Målet här är att lära dig att dina ord är viktiga och att du är värd uppmärksamhet. Du kan erkänna dina (eventuella) misstag och berömma dina prestationer utan att känna dig skyldig eller osäker.

Skapa en lista över de områden där du har stor eller djup kunskap. Acceptera inte "Jag vet inte" som ett svar. Fortsätt söka inom, för att hitta var din kunskap ligger. Lista också upp de personer du lär dig från. Hur tjänar din kunskap andra inom ett visst område?

Gåvan från Chiron i denna placering är den djupa strävan efter kunskap och förmågan att förmedla den visdomen till andra. Erkännandet av din egen "kunskap" ligger i ditt hjärta, bortom ord. Handlingar kommunicerar mer.

När du lär dig att tala utan att känna att du ”måste höras”, och vet att det enkla uttrycket är giltigt och viktigt, har du läkt din ömma punkt.

Eteriska oljor dom kan hjälpa till är: Muskatellsalvia, ylang ylang, cypress, geranium, tall, sandelträ, ormenis blomma, jasmin, kryddnejlika, pimentobär, mandarin, koriander, angelika frö, salvia, cistus, myrten.

Helande gåvor: ”kommunikationskonst”, hjälpa andra att ”våga kommunicera” samarbete och medling, med vett och humor som ett verktyg, att göra det enkelt för andra, kanske lekbaserat lärande,

’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’


Chiron i fjärde huset

Hemmet och familjen


Det
påvisar att du kan ha en ”en öm punkt” som handlar om dina rötter och familjen - ditt ursprung i familjen och den familjesituation du skapar utifrån det

Den djupaste läkningen av dig själv är djupt förknippat med dina rötter. Det kan ha funnits oavsiktliga eller avsiktliga ”sårande” situationer i tidig ålder som är kopplat till hemmet, trygghetskänsla, dina familjerötter, omsorg och känslor av att tillhöra. Du kan ha lidit under barndomen och känt dig missförstådd. Kanske du tenderar att bära barndomstrauma in i den familjesituation du skapar. Detta kan visa sig på många sätt.

Du kan känna som om det finns en bottenlös grop som ingen kärlek tycks kunna fylla. Känslan av att vara oönskad, oälskad eller inte vårdad. Du kan ständigt försöka rädda det oälskade i dig och du är mycket känslig för andras smärta, i hela världen.

Läkande tips:

Gör en lista över de människor som älskar dig. Lista de sätt som de visar den kärleken på. Där du känner en brist på kärlek, lista de sätt som detta har hjälpt dig att vända dig inåt till din egen kärlek djupt i ditt hjärta. Kärlekens källa finns i ditt eget hjärta inte utanför dig. För de som du försöker rädda, lista de problem som tjänar dem att väcka sina egna hjärtan

Gåvan från Chiron ligger i upptäckten av den oändliga kärlek som ligger i ditt eget hjärta, det behövande barnet som väntar på att du ska erkänna det och ta hand om det. Du är en enhet med detta universum av kärlek. Den gradvisa förståelsen att alla saker i livet tjänar till att vända dig tillbaka till den kärleken inom.

När du läker dig själv kommer du att börja läkningsprocessen för de omkring dig. Som ett resultat av ditt lidande känner du djup medkänsla för andras smärta. En stark känsla av empati för andra med en önskan inuti dig att ta hand om de som känner sig hjälplösa och otrygga.

Eteriska oljor som kan hjälpa till är: Basilika, citron, cederträ, grapefrukt, tall, vetiver, patchouli, en, myrra, cypress.

Helande gåvor: Skapa en trygg fristad för andra, stärka de som lider, näringsvisdom.

’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’

Chiron i femte huset

Självuttryck, barn och kreativitet


Det påvisar att du kan ha en ”en öm punkt” som handlar om handlar om ditt kreativa uttryck. 

Det kan ha funnits oavsiktliga eller avsiktliga situationer i tidig ålder där du upplevde att du nonchalerades, inte fick uppmärksamhet och/eller godkännande för din kreativitet eller personlighet, inte fick känna dig som den där lilla ”prinsen/prinsessan”!

Du kanske har förhindrats från att uttrycka dig själv kreativt som ett litet barn och därefter undertryckt denna aspekt av dig själv, vilket givit upphov till en svårighet att övervinna känslor av bristande förmåga. Det kan manifestera sig som ett ”vacklande” mellan att vilja vara ögonblickets stjärna och en rädsla för misslyckande så att du inte kan "släppa taget". Din essens, din kreativitet och ”joie-de-vivre” (glädje, eufori) kan förbli fångad inom. Du kanske känner att möjligheten aldrig har givits dig eller att andra inte ser dina gåvor och talanger.

Självuttryck, kreativitet, korta, romantiska förhållanden och barn (inte nödvändigtvis egna) och ditt ”inre barn” styrs också av detta hus. Det kan manifestera sig i vuxenlivet så du kanske har hållits tillbaka från att kunna göra det du ville göra och känner dig därför begränsad. Eller som att du har mycket inom dig som inte får blomma ut!

Du kan behöva lära dig att det är okej att känna nöje och njutning, att ge dig ”hän” men att inte ”skapa drama” eller söka efter ”höga romantiska höjder”! Kanske att "ta dig tid att lukta på blommorna." 

Du kan få viktig kunskap genom lekar, spel, kreativitet, romantik eller genom barn, som du kan använda för att hjälpa andra när du själv läkt.

Läkande tips:

För att hjälpa till att släppa, lista de sätt du lyser i ditt liv. Lista dina kreativa skapelser och hur de har tjänat dig och andra. Lista hur du uttrycker vad som finns i dig. Där du kanske känner att du har blivit avskräckt från att uttrycka det som finns i dig, lista hur det har hjälpt dig att själv se och försöka uttrycka detta. Känn dig stolt över det!

Chirons gåva här är ditt erkännande av det speciella med dig, som du också bidrar till världen med och insikten att oavsett vad andra gjorde eller inte gjorde, oavsett vad du gjorde eller inte gjorde, lyser du! Alltid!

Eteriska oljor som kan hjälpa till är: Hyancint, jasmin, frankincense, ylang ylang, cederträ, tall, patchouli, vetiver, enbär.

Helande gåvor: Att hjälpa andra att ”vara i sitt jag”, uttrycka sitt inre barn och hjälpa dem att uttrycka sig kreativt. Du kanske också hjälpa barn, kanske som lärare. Du kan hjälpa andra att uttrycka sig för du förstår vad de behöver för att känna glädje. ”Stärka andra genom äkta självuttryck, lekfullhet och hälsosam stolthet, använda konsten för att lyfta upp och sprida ett positivt budskap.

’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’


Chiron i sjätte huset

Jobb, rutiner och hälsa

Det påvisar att du kan ha en ”en öm punkt” som handlar om dagliga rutiner och hälsa. 

Det kan ha funnits oavsiktliga eller avsiktliga ”sårande” situationer i tidig ålder som påverkat dig kring att hålla rutiner, perfektionism, bedömningar, kritik och/eller hälsofokus.

Detta sägs vara den naturliga placeringen av Chiron och manifesteras här som kraftfullast. Här finns det vanligtvis ett djupt behov av att läka och integrera jaget på grund av en irriterande känsla av brist på helhet. Du kan känna det som om saker är fel med dig som aldrig kan fixas, aldrig läka ... att du på något sätt är ofullkomlig. Kopplingen mellan känslor och fysisk hälsa är ovanligt stark. Kontroll och en oförmåga att känna dig trygg vid delegering av ansvar är en annan fråga som ska hanteras.

Motions- och dietregler kan organiseras ordentligt och följas, men oavsett vad som verkar fixas är du inte nöjd. Hälsa och läkning kan vara viktiga frågor, och i ditt sökande efter självhelande dras du till att hjälpa andra och lära dem att hjälpa sig själva med det du har lärt dig.

Läkande tips:

Genom att lista de områden i dig själv och ditt liv där du känner att du är hel, helad och integrerad och lista de saker du inte tycker stämmer med dig, notera sedan för varje sak på vilka sätt det hjälper dig att utvecklas, växa och läka: Då kan du se en djupgående koppling.

Chirons gåva här ligger i en djup förståelse av läkning. Erkännandet av en universell plan som går utöver den begränsade jordiska uppfattningen - avslöjandet av tillvarons fullkomlighet att alla saker tjänar den gudomliga planen.

När du släpper den strama kontrollen över din hälsa blir du känslig för din kropp och ditt elektriska system. Du vet intuitivt vad som händer i din kropp och vad den behöver. Du kan också behöva frigöra dig från arbetsstress och lär dig att slappna av.

Eteriska oljor som kan hjälpa till är: Rose maroc, ylang ylang, patchouli, vetiver, galbanum, cypress, frankincense, Ros olja.

Helande gåvor: Du kan hjälpa andra med att kunna organisera sina liv och undvika hälsosamma vanor (från hemorganisation till välbefinnande), du kan vara en lärare för praktisk visdom…

’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’


Chiron i sjunde huset

Relationer och partnerskap

Det påvisar att du kan ha en ”en öm punkt” som handlar om handlar om nära relationer. 


Det kan ha funnits oavsiktliga
eller avsiktliga ”sårande” situationer i tidig ålder som påverkat dig i ditt engagemang i ”tvåsamhet”, att ta ett ensamt beslut i olika situationer, försöka hålla frid till vilket pris som helst, problem att avsluta relationer… Det kan också bottna i att föräldrarna hade/har en tuff relation. Detta kan ha påverkat dig till oro eller osäkerhet beträffande relationer. Du kan vara rädd för att bli övergiven. 

Det kan finnas en känsla av att du inte kan förhålla dig till andra ordentligt - relationer tycks gå fel eller känns ”vaga” oavsett hur du än försöker. Skuld eller projektion, spegling och försvar är viktiga frågor för dig att hantera, och harmonin och friden som du önskar kanske ofta verkar störas av andra eller av dig själv. Du kanske fruktar att du aldrig hittar den "rätta" personen. Men du lär dig mycket genom dina relationer, och särskilt det faktum att din känsla av individualitet inte beror på om andra gillar det eller inte. Dina prövningar och utmaningar leder till att du utvecklar bra en bra rådgivande sida.

Läkande tips:

För att förverkliga dina egna potentialer här, prova att göra en lista - en ärlig bedömning om du vill - av de "positiva" saker som du har gett andra i relationer. Fortsätt listan tills ditt hjärta öppnas. För var och en av de uppfattade "misslyckandena", lista fördelar, lektioner, gåvor som resulterade från dem, för andra och för dig själv. Lista fördelarna för dig och andra när det var så alla gånger då friden avbröts. Gör också en kort lista över attribut för en perfekt partner för dig. Sedan listar du för var och en hur du har dessa attribut i dig.

Chirons gåva här ligger i insikten att du är hel som du är, och en uppskattning av att oberoende och beroende är oskiljaktiga och alltid lika balanserade.

 

Eteriska oljor som kan hjälpa till är: rose otto, koriander, bergamot, frankincense, ylang ylang, basilika, söt fänkål, koriander, grapefrukt, neroli.

Helande gåvor: Främja fredlig kommunikation och harmoniska kompromisser, diplomati, skapa skönhet och hjärtöppnande upplevelser, vara budbärare för kunskap som kan ”läka relationer.

’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’


Chiron i åttonde huset

Resurser, övergångar och intimitet


Det påvisar att du kan ha en ”en öm punkt” som bl a handlar om
resurser, ”att knyta an”, frågor kring död-liv och/eller intimitet. 


Det kan ha funnits oavsiktliga
eller avsiktliga ”sårande” situationer i tidig ålder som är kopplat till maktkamp, ​​svartsjuka och ”fixering”/besatthet (av någon). Det kan bottna i att finns ett djupt sår av stor förlust, kanske någon ”försvann” tidigt från ditt liv som gett känslan av att något inuti dig har dött eller skurits ut, att ditt hjärta är ohelat (oreparerat).

Det kan ge rädsla för att det du har kan tas från dig när som helst och känslomässig kontroll kan användas för att hålla fast. Det kan finnas en djup smärta i samband med födelsen. Det kan vara känslor av intimitetsavstånd och känslighet för smärtsamma underströmmar, vilket kan orsaka smärta.

Läkande tips:

Lista upp saker du saknar hos personen eller saken som har gått förlorad. För var och en, lista på vilka sätt du saknar denna eller det i ditt liv. Formen det tar är annorlunda än vad du kan förvänta dig. Sedan listar du de sätt som känslan av "saknad" har drivit dig till erkännande och uttryck för dina speciella gåvor.

Chirons speciella gåva här är utvidgningen av din förståelse av dig själv. Att ta fram okända erkännanden av förståelse ur ditt inre djup, medkänsla och rådgivning. Den slutliga insikten att ingenting verkligen försvinner eller dör, bara formen förändras ... ande och kärlek är evig och alltid tillgänglig för det öppna hjärtat.

Du kan också ha behov av att förstå verklig kraft och frågor kring makt-maktlöshet, ljus-mörker, kärlek-hat etc! Genom att undersöka sådant och komma till ”orsak och verkan” ger det dig ett genomträngande sinne, en bra känsla för forskning och en intensiv förståelse av primal livskraft.


Eteriska oljor som kan hjälpa till är: sandelträ, vetiver, cederträ, narcissus, clary salvia, apelsin, citron, ros otto, frankincense, pelargon, cederträ, vik.

Helande gåvor: att hjälpa andra med ”själslig alkemi”, förvandla "skräp till skatt”, att hjälpa människor genom livsgångar som födslar, hemkallelsen och andra övergångar. Du kan hjälpa andra att lösa sina djupa känslomässiga problem och uppnå sina mål, i förhållande till pengar, makt och intimitet. Du kanske kan trösta de som sörjer.

’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’


Chiron i nionde huset

Resor, tro, filosofi och högre utbildning


Det påvisar att du kan ha en ”
en öm punkt” som handlar om kunskap, övertygelse, världsuppfattning och/eller att ”expandera”. 


Det kan ha funnits oavsiktliga
eller avsiktliga ”sårande” situationer i tidig ålder kring inlärning/lärande, övertygelser (filosofiska tankar och/eller tro, existentiella frågor), världsuppfattning och ”ge dig i väg” ut i ”stora vida” världen.


Det kan manifestera sig i
vuxenlivet så att du har känslan av att du inte har tillräckliga kunskaper, visdom, att dina uppfattningar/övertygelser ”inte duger”. Kanske du annars har en oro, en längtan efter att vara en ”världsvandrare” (en fri ande som inte bor på någon särskild plats), eller vill ut på riktigt stora äventyr?


Religion och filosofi och
känslan av att du inte har någon visdom eller djup förståelse är Chironteman här. Det kan finnas en längtan efter att tillämpa det du känner som en djup andaktig känsla eller passionerad iver som dock kan skapa osäkerhet i övertygelser. Ditt sinne kan ”snurra” och du kanske söker efter fara eller potentialen att ändra resultatet till din eller andras fördelar. Ibland kan du nog ”förlora” tron på meningen. Du kan i perioder vara som i vildmarken när det gäller din egen riktning eller ditt fokus. Det finns möjlighet att tröst finns i resor till heliga helgedomar och upplevelser av andra kulturer, deras tro och mytologi.

Läkande tips:

Lista alla sätt på vilka du är klok och har djup förståelse och hur andra drar nytta av den visdomen. Stilla dig och öppna ditt hjärta och lyssna för att finna vilken resonans något har med din själ, för allt finns där.

Chirons gåva till dig, är att upptäcka och erkänna den stora visdom som ligger i ditt hjärta och att veta att äventyr och livsglädje ska fås, oavsett var du är eller vad du gör. Allt finns inuti dig, det ges av universum.

Eteriska oljor som kan hjälpa till är kardemumma, ingefära, enbär, tall, geranium, lindblomma, apelsin, ylang ylang, rose maroc, rosmarin, pepparmynta, neroli.

Helande gåvor: Du kan få information och högre visdom att ge till andra, du kan vägleda människor till sina egna lektioner eller väg. Du tycker om att hjälpa andra att expandera. Men du kan också ”ge” skratt som medicin till omvärlden!

’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’

Chiron i tionde huset

Karriär, respekt och status

Det påvisar att du kan ha en ”en öm punkt” som handlar om ditt rykte, självförverkligande och status. Du vill ses som respekterad för det du kan. Det kan vara svårt för dig att hitta värde i dig själv om inte andra ser värdet i dig. 

Det kan ha funnits oavsiktliga eller avsiktliga ”sårande” situationer i tidig ålder som påverkat din känsla av ”andras respekt”, att duga, omvärldens syn på (åsikter om) dig, att ta på dig ansvar, din yttre prestation och/eller din ambitionskraft/drivkraft.

Det kan manifesteras så att det ger tvekan inför att sätta upp och nå ”högt siktade” och långsiktiga mål, eller hitta din nisch i samhället. Det finns också möjligheten att föräldrarna (eller någon av dem, eller någon annan som hårt trott på dig) har projicerat sin kraft på dig, så att du har stora förväntningar över dig, kanske där de har misslyckats – ”bära andras bördor”. Det kan ge tvekan inför att ta på dig stora uppgifter, kanske för att du känner att om du uttrycker den målinriktade kraften, kommer du att tävla med en/båda föräldrarna.

Läkande tips:

Om dessa teman visar sig i ditt liv kan du försöka lista på vilka sätt du blir erkänd och uppskattad av andra. Gör också en lista över vad du tror att ditt värde är. Erkänn ditt värde. För varje exempel där du känner att du inte är värderad, igenkänd eller hörd, lista sedan hur det har hjälpt dig att värdera, känna igen och höra dig själv.

Chirons speciella gåva här är erkännandet av ditt eget värde. Att känna igen dig själv och var dina gåvor ligger. För att lyssna och höra budskapen från ditt eget hjärta, se din speciella plats i universum och hjälpa andra att göra samma sak.

Du kan känna att du är ”kallad” att läka andra i masskala, eller åtminstone som en del av din karriär. Du kan därför söka berömmelse för att nå den största mängden människor med din helande potential och också som ett sätt att både läka dina egna sår. Du kanske åtminstone känner ett behov av att dela din resa med ”kamp och helande” på mer offentliga sätt. Du bär "maktens makt" (auktoritet) och genom att läkas kan du optimalt använda den. Din möjlighet att behärska makten är en helig gåva ... det är din födelserätt.

Eteriska oljor som kan hjälpa till är kardemumma, citron, ingefära, svartpeppar, bergamot, apelsin, jasmin, ros otto, ormenis blomma, basilika, pepparmynta, lindblomma, vetiver, jasmin, muskatellsalvia.

Helande gåvor: hjälpa andra att utveckla sin karriär. Genom att lyssna på budskap från ditt hjärta, kan du förstå din speciella plats i universum och hjälpa andra att göra samma sak. Dela din resa med ”kamp och helande”!

’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’


Chiron i elfte huset


Socialt liv, gruppsammanhang


Det påvisar att du kan ha en ”en öm punkt” som handlar om bekanta i det sociala livet, gruppsammanhang och hopp. 

Det kan ha funnits oavsiktliga eller avsiktliga ”sårande” situationer i tidig ålder som gjorde att du kände dig avvisad eller sårad av andra i gruppsammanhang. Kanske andra barn lämnade dig utanför organiserade händelser, förtryckte dig eller att du ”övergavs” av vänner.

Det kan manifestera sig i vuxenlivetatt du känner dig osäker i gruppsammanhang, framför allt i nya grupper. Det känns bättre när du inte ingår i strukturerade i grupper och när du ser varje person individuellt. Du kan eventuellt känna dig stressad och oroa dig för att bli avvisad av andra i gruppsammanhang och försöker att "passa in",

Det kan finnas en blockering att övervinna. såret kan vara en känsla av frånkoppling, avstånd, isolering eller känsla av främlingskap från världen och från universum -rotlöshet. Denna känsla av att inte passa in kan få dig att förkasta grunden för grupper eller samhälle, men längtan efter att tillhöra kvarstår.

Läkande tips:

Försök lista de speciella sätt som du är kopplad till livet, till andra, till världen och till universum. Lista fördelarna och gåvorna med att känna dig ensam, isolerad och rotlös. Lista också de sätt på vilka din "annorlundahet" är en gåva och välsignelse för dig och andra. Skriv dina tankar och drömmar i en dagbok.

Chirons speciella gåva till dig är utvecklingen av en objektiv och originell synvinkel på livet och förverkligandet av samordning mellan alla saker. Erkännandet av dina unika gåvor och individualitet. Din rätt att vara du.

Den högsta nivån för uttrycka alla talanger är att du inser att kraften kommer genom dig. 

Du kan välja att arbeta med gruppterapi. Du har förmågor att läka individer, höja kvaliteten på en grupp och stärka andras drömmar. Efter att ha upplevt besvikelser själv vet du hur du kan hjälpa andra att skapa balans i sådana sociala strukturer.

Eteriska oljor som kan hjälpa till är Frankincense, söt fänkål, sandelträ, neroli, ros maroc, jasmin, hyacint, bensin, nejlika, cederträ, tuberos, viol, mejram.

Helande gåvor: Social rättvisa/aktivism, främja utopiska samhällen och en delande ekonomi både online och IRL, upplyftande idealism. Hjälpa andra att passa in någonstans. 

’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’


Chiron I tolfte huset

Det själsliga, omedvetna, andliga och inspiration


Det påvisar att du kan ha en ”en öm punkt” som handlar om inspiration, det andliga och själsliga. 

Det kan ha funnits oavsiktliga eller avsiktliga ”sårande” situationer i tidig ålder kring gränser/gränslöst, skuldkänslor, att vara separerad, ensam, identitet, intuition, att hantera verkligheten, fantasiförmåga, institutioner, ditt inre liv och/eller andlighet eller kanske någon närstående med missbruk eller labilitet

Det kan manifestera sig i vuxenlivet som rädsla för att sätta gränser med en tendens att ta upp identitet från andra, kanske har du en benägenhet till flykt från ”vardagen” genom fantasi/inspiration, dagdrömmeri, filmer/romaner (som ex) eller beroendeproblem, kanske har svårt ta ansvar och/eller motiveras.

Denna placering visar att du har svårt att öppna dig för andra, men är extremt empatisk och önskar att hjälpa de i nöd. Du kan uppmuntra andra att dela sina problem så att du kan hjälpa. Du kan vara ”tuff” privat och ha mediala förmågor, men kan avvisa dessa förmågor och förneka dem till mycket frustration. Det handlar om det andliga, och om du ”flyr andlighet” kan det bli jobbigt, eftersom Chiron placerad här ”sänder lektioner” tills du närmar dig den andliga vägen. 

Att återfå den andliga förbindelsen och upprätthålla den genom någon form av kreativitet hjälper dig att markera dig på ett ”själsligt” sätt och det hjälper dig att uttrycka känslor som du kanske inte kan annars. Du kan nå människor djupt, på en transpersonlig nivå genom ditt kreativa uttryck. Du kan läka både dig själv och andra med din fantasi, kanske uttryckt i poesi eller konst. Läkningen börjar med att uppmuntra andra och dig själv till att ha tro och tillit.

Läkande tips:

Lista hur du känner att universum tycks ha ”svikit” dig och lista sedan för var och en av dessa sätt på vilka dessa händelser eller omständigheter har tjänat dig eller andra. Vilka lärdomar av kärlek gavs och vad lärde du dig genom det? Allt i universum är en kärlekshandling - det är bara att man ibland inte känner igen den form som kärlek tar. Titta också på vad du gör i ditt liv nu och lista hur universums förflutna "svek" har hjälpt dig att komma dit.

Chirons gåva här ligger i din förmåga att erkänna och omfamna gudomlighet, den vägledande handen, ”Masterplanen”. Att öppna ditt hjärta för kärlek och Skaparen. Att se att allt som händer i livet tjänar till att lära medkänsla och kärlek.

Eteriska oljor som kan hjälpa till är: cypress, ros otto, frankincense, muskot, narcissus, bergamot, helichrysum, lindblomma, ylang ylang, neroli.

Helande gåvor: Hjälpa människor att släppa begränsande övertygelser, andligt och esoteriskt ledarskap, psykiska/metafysiska/shamaniska krafter, hjälpa människor att leva ut sina fantasier.


’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’ ¤¤’’``**``’’


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar