Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 28 juli 2021

Medium Coeli & Imum Coeli i horoskopet: Var vi kommer från & dit vi bör gå & vår "plats i Solen"

Födelsehoroskopet (som tas fram genom, födelse -dag, -klockslag, -månad och -plats), visar mycket mer än om man bara ser till det stjärntecken som man är född i (soltecknet), som traditionellt ses som ”vår sanna person, vårt jag”.

Som exempel så finns i horoskopeten punkt som kallas för Ascendenten (även ”rising sign” i engelskan), det är ”fönstret” genom vilket vi ser världen och genom vilka andra ser oss. Det är så vi möter världen med den "mask" vi sätter på oss, till skillnad mot ens stjärntecken som bl a speglar ens identitet, den man innerst inne är, ”soljaget”. Mitt emot Ascendenten finns Descendenten som bl a speglar hur man förhåller sig till andra. (OM ASC HÄR):

Det finns en annan viktig ”punkt” som vanligtvis benämns Medium Coeli (från latin), MC, på engelska Midheaven, ”mitthimlen”, som å andra sidan visar vem vi strävar efter eller strävar efter att vara i världens ögon. Det är den offentliga bilden som vi konstruerar och hur vi vill att andra ska se oss i vår högsta möjliga manifestation. (Även Månen och andra himlakroppar och punkter är viktiga, men jag går inte in på dom i detta inlägg. Om Månen kan man läsa HÄR.

Som ordet antyder, är ”Midheaven” den högsta punkten på himlen, en höjdpunkt, längs ekliptiken - den punkt där Solens på sin färd passerar meridianen på den exakta platsen för vår födelse. Den högsta punkten (över våra huvuden) mitten av himlen, är alltså Medium Coeli. 

Om man står på marken med ansiktet mot söder och håller händerna åt sidan, pekar den vänstra handen österut. Om vi gör detta i dag och vid tiden för vår födelse, pekar vår vänstra hand på det stigande tecknet, Ascendenten, som finns på den östra horisonten. Vår högra arm i motsatt tecken pekar mot solnedgången som kallas descendent (ättling). Medium Coeli är samtidigt den punkt på zodiaken som just då står högst på himlen, där man kan säga att det ”finns en stark lyskraft”, nästan som när Solen står i zenit. 
Den motsatta punkten, som är under våra fötter, är ”botten av himlen” eller Imum Coeli.
Detta beräknas för respektive geografiskt läge och födelsetiden. Dessa punkter är praktiska när man vill checka in om ett horoskop beräknats korrekt.

Om man är född vid middagstid, befinner sig Solen på/vid denna högsta punkt på himlen. Då har man Solen konjunktion sin MC. Mitt emot MC finns Imum Coeli, IC; som bl a påvisar varifrån man kommer.

Längre ner finns en länk där man kan ta fram sin Medium Coeli och läsa om MC och IC i de tolv olika tecknen, men först litet kunskaper om Medium Coeli-axeln! Det kan vara bra att bekanta sig mer ”på djupet” med dessa horoskoppunkter:

”””¤”””¤”””¤”””¤”””¤”””¤”””¤”””¤”””

Medium Coeli och Imum Coeli axeln: 
Var kommer jag ifrån och vart ska jag?

MC-IC-axeln säger något om var vi har  kommit ifrån och vart vi ska. Som sådan kan det betraktas som ett slags ”axelöde” - en markör till där vi bör vara, och den axeln kan göra anspråk på vår enkla gåva: vår plats i Solen.

Precis som man har en höjdpunkt i sitt diagram, så har man en lägsta punkt, en lågpunkt. Den kallas Imum Coeli, IC, som betyder ”djupast på himlen” eller ”himlens låga punkt”. Den kallas också Nadir. IC är den lägsta punkten på ekliptiken (Solens väg) jämförelsevis med vår födelseort - den punkt där vi kan finna Solen vid midnatt, på motsatt sida av Jorden.

I symboliska termer är Medium Coeli där vi vill skina som Solen vid middagstid - vårt offentliga yttre jag - och Imum Coeli där vi går djupt inom oss, för att få näring och hitta vårt känslomässiga centrum: där är vår mest privata sfär. Som en axel visar IC-MC livets riktning: IC representerar vart vi kommer ifrån och MC dit vi ska.

Som en tumregel, om man är född vid middagstid är Sol och MC inriktade tillsammans i en konjunktion, och om man är född vid midnatt är Solen förenad med IC i en konjunktion.

Dessa födelsetider (middagstid eller midnatt) kan vara kraftfulla ödesindikatorer eftersom Solen, livskraften då är starkt sammankopplad med ”ödesvinklarna”, oavsett ursprung eller slutmål.

Vårt behov och val av livsmål, enligt vårt horoskops Medium Coeli, har samband med punkten mittemot, dom djupare behoven hos Imum Coeli: Så det vi känner som otillfredsställande som kommer från IC kan finna ett uttryck genom MC! Det vi inte är nöjda med kan stimulera (provocera?) tillväxt och utveckling.

Man kan med samvetet forma sin bästa livsbana. MC-IC är förkni

ppad med inre oro som skapar yttre behov, att manifestera något ”i världen” och det kan vara en källa till konflikt och lidande tills man har lärt sig att göra kloka val och rikta sina handlingar. Så den bästa och sannaste livsinriktningen och ens kall påvisas och ”skyltas” tydligt genom Medium Coeli och bör alltså följas till det perfekta slutet…

Så zodiakens kulminerade vid Medium Coeli kan också läsas som en kraftfull ödesindikator. Det ger insikter om den typ av väg som är mest idealisk, och visar några av de fallgropar som kan hindra framsteg längs den.

Om man är orolig om vilken riktning man ska ta vid något tillfälle, eller orolig om den karriär man valt (eller fallit i!), kan MC vara en tydlig pekare på landsvägen - som leder till de ideala målen. Medium Coeli speglar middagstidens höjdpunkt, där det inte finns skuggor, bara strålande ljus. Där kan vi finna visshet.

Den fulländade inriktningen av att man, så att säga, ”matar” MC genom ständig tillförsel från näringskällan, IC, och IC i sin tur berikas och förbättras genom återkoppling från MC, som är den del som modigt är aktiv i världen i stort.

Men vi ska inte förbise Imum Coeli jämfört med dess mer glamorösa motsvarighet, MC där det som sagt handlar om karriär, yrke, hur världen ser oss, vår plats i världen. IC är dolt, det är tecknet direkt under våra fötter det ögonblick vi föds, och är därför osynlig. (Imum Coeli betyder "längst ned på himlen".) Om någon punkt kan göra anspråk på det personliga omedvetna, är det säkert IC (precis som Månen, som hör samman med IC, planeten för det personliga omedvetna, så man kan studera dom båda).

Planeter och vinklar är olika saker: betoningen från planeterna ligger på det som är inom, medan betoningen från vinklar/axlar och de övriga huskusparna är det som är utanför vår koppling till världen. Men skillnaden är dock inte låst.

Så Imum Coeli bildar aspekter av vårt beteende som är osynliga för oss - omedvetna - men ofta synliga för andra. Vi är inom ett skuggområde här: Det börjar här i de dolda skrymslena av personligheten. Så mötet med IC innebär också en fråga om hur djupt vill vi resa inom oss för att se orsaker, samband och komma till ”roten”?

Medium Coeli är vår ”Public Persona”(vår offentliga ”persona”), den mest öppna, mest upplysta delen av vår person. Det är där den yttre världen ser oss (till skillnad mot den man är privat, den man är i mötet med de man står närmare, eller riktigt nära, det hemmabetonade, det vardagliga): T ex på jobbet, på scenen, på skärmen, på internet, när omvärlden hör vår röst genom podcast, eller läser våra ord i en bok eller artikel eller hör om oss från andra, alltså ”ryktet”: Det vill säga när de som inte känner oss väl ser oss, hör om oss, men inte har träffat oss ansikte mot ansikte, det är då de uppmärksammar vår MC. Så det är vår ”plats i Solen”, där ljus kastas över oss så vi syns i offentlighetens ljus. MC är också vad vi själva vill bli kända för och vad vi vill ses som och därför strävar efter att förverkliga.

Både MC och IC har sina rötter i barndomen, och vårt förhållanden till myndighetsfigurer som vi växer (växte) upp under. Från mor (eller den som har omhändertagarrollen), far (eller den som har fostringsrollen), morföräldrar, lärare, samhällsledare och andra vuxna med inflytande över oss (förr var det ofta även präster o d i bygden), lärs vi (utifrån deras syn) bland annat vad som är ”brukligt” – alltså rätt och fel sätt att agera på. De (en eller flera) kan agera fostrande genom att ge oss beröm, få oss att känna skam, förlägenhet eller skuldkänslor, ge kärlek, lära oss disciplin, visa värme, kanske vrede, kanske ge straff, eller köra med ”predikan” och/eller vara uppmuntrande (etc). Det är ju dessa som under uppväxten visar vilka egenskaper som beundras, vilka slags människor man skrattar åt och vad som inte duger eller accepteras – och ändå är det utifrån deras och/eller tidsandans uppfattningar och/eller det omgivande samhällets regler!

Vi lär också ”offentliga regler” genom samspel med vänner och bekanta, liksom skolan, att kolla in andra och att bli mer av det vi respekterar och sortera bort annat som ”inte duger” för en officiell roll – men det kan även vara en ”morot” för att gå emot sådana ”mossiga” uppfattningar. Man växer upp och börjar göra tvärtom (kanske med en starkt Uranus-präglad MC). Men allmänt så präglas man av familj, skola, samhället och den kultur som råder vilket utvecklar MC/IC-axlarnas potential. Därifrån växer det fram den del av oss som vi ”ger den yttre världen” (MC) och andra, privata och känsliga delar som vi har bara för oss själva (IC). Notera att även Hus 10 kopplas till MC, liksom till viss del Saturnus och Månen kopplas till IC, liksom Hus 4.

Kanske en del uppfattar att MC därmed skulle vara en falskt skapad officiell persona och IC är där vi är sanna – de vi innerst inne är. Men nej, vi är ju inte bara en slags personlighet med ett sätt att agera, som är tvingade att göra mot vad vi själva vill i olika situationer. Alla val och handlingar samlas till ett spektra som skapar en helhetsbild av vilka vi verkligen är, oavsett orsaker till varför vi agerar på ett sätt i olika situationer. Vi kan också förstå att det hänger ihop med tanken om reinkarnation, att vi kommit tillbaka för att fortsätta lära, lära om och utvecklas tills vi är ”färdiga på Jorden” för högre dimensioner. Så hur vi än agerar inför människor och vill göra ett bra intryck eller när vi är med de närmaste vi kan vara oss själva med - det är alltid kommet ur vårt riktiga jag. Liksom när vi är ensamma och ingen ser oss - det är ju också en del av vårt jag! 

”””¤”””¤”””¤”””¤”””¤”””¤”””¤”””¤””” 

Medium Coeli - där man bör vara

De flesta undrar kanske då och då i livet vad man ska göra, när man ska fortsätta gå eller om man är på god väg framåt - om man är på ”rätt spår”. Där kan horoskopet vara till hjälp!

Du har avslutat din utbildning, har ett jobb och tjänar pengar. Ändå är du fortfarande inte nöjd. Nästan varje vuxen kämpar med frågor som: "Vad kan jag göra med mitt liv för att skapa meningsfullhet?" eller "Vad brinner jag för?" och "Hur kan jag sätta mitt märke i världen?" Medium Coeli svarar på dessa frågor. 

Horoskopet visar en personlig ”färdplan” (eller ”skolplan”) och det finns vissa delar som kan användas som ”kompasspunkter” för att orientera sig till en optimal manifestation av dom bästa potentialerna, så att man verkligen kan ”få en plats i Solen”. Att hamna där man bör vara. Placeringen av Medium Coeli är då till stor hjälp!

Astrologiskt håller dom fyra vinklarna essensen av vår plats i världen (Ascendent-Descendent) och dom berättar historien om hur vi kan mobilisera denna viktiga aspekt av vår karaktär som vi ser framför oss och sedan nå för våra drömmar (IC-MC).

Medium Coeli i horoskopet påvisar livsinriktning, vad vi är här för att utveckla och arbeta med för att ”fästa ett meningsfyllt avtryck” här på Jorden. Medium Coeli antyder därför vad vi brukar välja att syssla med inom jobb och/eller hobby, vad vi riktar in oss på för livsuppgifter. För många innebär det att ”göra karriär”, för andra handlar det om en målsättning som känns som ett ”kall”. Vad man ”är här för att göra”. Man kan faktiskt även likna Medium Coeli med ”flaggan på toppen”.

Medium Coeli påvisar också ”rykte”, det man är ”känd som” och det är också punkten som visar ”vad man vill bli sedd som”. Det kan vara ”den där kloka farbrorn borta på heden”, ”den där andliga Mia på Storgatan”, ”den där stjärnadvokaten”, ”den där duktiga artisten/konstnären” eller ”han/hon som vann (det eller det)”. Detta var bara några exempel!

Ja Medium Coeli speglar det som är ens offentliga och mer eller mindre kända roll! Det kan handla om status och/eller presterande, det man strävar efter att ”bli sedd som” i liten eller stor skala (i lilla byn eller som världsvida känd)... Det handlar om den livsuppgift man är ”tänkt” att utföra på Jorden.

Men oavsett så är det stjärntecken man har Solen i, ens stjärntecken ändå alltid ens ”jag”: Det tecknet belyser den man är privat som person, och Ascendenten speglar hur man agerar som personlighet i mötet med nya situationer och människor, den ”teatermask” man tar på sig när man ”möter omvärlden”.

--------------------

Att tolka Medium Coeli, Ascendenten och Soljaget – exempel:

Jag ska ge exempel på hur man kan tolka Medium Coeli, Ascendenten och Soljaget: Det är dock väldigt ytligt eftersom aspekter och husplacering för Solen också spelar roll.en kanske kastar exemplet litet ljus över hur man tolkar in Medium Coeli:

Som exempel kan en person, jag kallar ”Stjärna”, ha Solen i (vara född i) Stenbockens stjärntecken, ha sin Medium Coeli i Jungfrun, och Ascendenten i Skytten.        

Stjärna vill ge intryck av att vara noggrann, korrekt, ordentlig, hälsomedveten och duktig (Jungfru-MC) och det är det allmänna omdömet i den norrländska byn där hon bor sedan länge. ”Alla i byn vet” att hon sysslar med ekologiska skönhetsmedel också, vilket innebär att hon ”är där hon bör vara” enligt hennes MC. Det speglar placeringen väl.

Så möter Stjärna en man som jag kallar ”Dag” på en hälsomässa där hon har ett bord för sina produkter. Dag vet redan att hon allmänt ses som en ”ordentlig” människa, ”ryktet” säger det. Dag står ansikte mot ansikte med den s k ordentliga Stjärna, men det är inte ”statusen” han möter nu, det är gestalten han möter här, skyttascendenten, men det är inte är den ”sanna” personen, för det är ju Soltecknet, Stenbocken. Han möter alltså skyttascendenten, och det visar sig att Stjärna ler varmt och ger ett gemytligt och öppensinnat intryck.

Dag och Stjärna småspråkar och hon visar sig vara glad, vidsynt, världsmedveten och frimodig, skämtsam och väldigt talför på ett sprudlande sätt. Mötet blir så bra, att en fika följer dagen efter som följs av en till fika… Snart har Dag lärt känna Stjärna mer, och då börjar han komma förbi den expansiva, frimodiga och humoristiska skyttascendenten. Där ”avslöjas” den ”inre kärnan”, vem Stjärna är ”på riktigt”, som är soltecknet Stenbocken, som ju inte är zodiakens lustigkurre precis, utan nu visar det sig att Stjärna är seriös och någon som aldrig skämtar bort något som man borde ta på allvar.

För Stenbockssolen, d v s Stjärna, är ansvar och att slutföra åtaganden viktigt, att göra sin plikt. Vid det här laget kan Dag ibland tycka att Stjärna är bestämd, envis och karaktärsfast. Ibland tråkig, ibland för envis och som ”en riktigt trygg klippa”... Dag vet att han kan lita på Stjärna i alla lägen! Kärleken är ett faktum, så dom gifter sig!

Om man fogar ihop de här tre positionerna, så innebär Jungfrun-MC att för byn/världen ses Stjärna som ”duktig”, noggrann och ordentlig, och ”soljaget” i Stenbocken visar att hon är en person privat som är ansvarsfull, seriös och stabil med båda fötterna på jorden. Men där finns alltså en skyttascendent, som visar en yttre gestalt som utstrålar värme, humor, frigjordhet och världslighet och som nog kan verka mer sorglös och ”hurtig” än vad hon innerst inne är...

Som exempel nr två kan en person, jag kallar ”Blå”, ha Solen i (vara född i) Kräftan stjärntecken, ha sin Medium Coeli i Lejonet, och Ascendenten i Vågen. Blå vill ge intryck av att vara kraftfull, ”kunglig”, självsäker, positiv och ”lysande” i allt han gör. Han vill ha en central roll och att göra ett bra intryck (Lejon-MC) och det är det allmänna omdömet i landet där han lever sedan länge. Han är allmänt känd som coach, där han är inriktad på självkänsla, självförtroende, självrespekt och självkännedom: Det innebär att han ”är där han bör vara” enligt hans MC. Det speglar placeringen väl.

Så möter en kvinna som jag kallar ”Röd” Blå på en festtillställning och hamnar bredvid varandra till bords. Röd vet då redan att Blå allmänt ses som en ”självsäker” människa, ”ryktet” säger det. Röd står då ansikte mot ansikte med den s k ”kungligt självsäkra” Blå, men det är gestalten hon möter nu, som är vågascendenten, men det är inte den sanna personen, för det är ju Soltecknet, Kräftan. Hon möter alltså en vågascendent, och det visar sig att Blå är väldigt trevlig, kommunikativ på ett charmigt sätt, visar ödmjukhet och möter henne som en jämlike, han är på hennes egen ”nivå”.

Mötet blir så bra, att de beslutar sig för att gå ut och ta en drink efter festen: Det följs av en fika dagen efter som följs av en till fika… Snart har Röd lärt känna Blå mer, och då börjar hon komma förbi den lättsamma, följsamma och balanserade Vågascendenten.

Därmed ”avslöjas” den ”inre kärnan”, vem Blå är ”på riktigt”, som är soltecknet Kräftan, som ju inte är så ”lättsam” som Vågen, alla gånger… utan nu visar det sig att Blå är känslig, mycket lyhörd och känslostyrd men också mycket romantisk.

Vid det här laget kan Röd dock ibland tycka att han är ganska lättstött och han kan vara vresig när morgonhumöret inte är på topp: dessutom är han lättstött och bunden till minnen och sin släkt… Men han är omtänksam och omhuldande och för Röd är det vad hon önskar, så dom flyttar ihop! 

Om man fogar ihop de här tre positionerna, så innebär Lejon-MC att för byn/omvärlden/världen ses Blå som ”ett Lejon”, lysande och säker, och ”soljaget” i Kräftan visar att han är en person privat som är känslig, omtänksam och känslostyrd med kärlek till släkten. Men där finns alltså en vågascendent, som visar en yttre gestalt som utstrålar charm, balans och tillmötesgående, någon som kan verka mer lättsam och ytlig än vad han innerst inne är...

Men när Soltecken och Ascendenten är i samma tecken, kan man vara mer lik sitt Ascendenttecken än vad andra är, som inte har Ascendent och Solen i samma tecken. Men det beror dock på det Hus som Solen finns i – första eller tolfte - och aspekter.

”””¤”””¤”””¤”””¤”””¤”””¤”””¤”””¤”””

MC-IC-axeln som ett kors eller som ett träd

Om vi ​​sätter upp Medium Coeli – Imum Coeli och Ascendent-Descendent- axlarna, tenderar dom två att bilda ett kors i diagrammet, ibland exakt och ibland mindre exakt (som på bilden nedan). Detta kors anses ofta beteckna materiens kors - de fyra punkterna där vi fästs i den fysiska inkarnationsvärlden. Ascendent-Descendent-axeln påvisar 'oss själva' och 'de andra', medan MC-IC-axeln påvisar den inre - subjektiva - och yttre - objektiva verkligheten.

I praktiska termer anger din MC vår karriär, yrke (men inte alltid, utan det kan mer handla om det astrologiska Hus 6) och hur vi vill ses i världen. MC är också förknippat med det 10:e Huset i horoskopet. IC symboliserar vårt hem, familj och det allmänna privata livet. IC är ofta förknippat med det 4:e Huset i vårt horoskop.

MC-IC kallas också ofta "föräldraxeln" eftersom den omsluter vår upplevelse av modern och fadern som tidiga förebilder för inre och yttre identitet – men det kan givetvis handla om någon annan/andra som hade hand om oss i tidig ålder, t ex fosterföräldrar.

Precis som vi vanligtvis stöds av vårt hem och vår familj för att våga oss ut och ta vår plats i världen, så kan vi tänka på MC-IC-axeln som ett träd: vi tar näring från trädets dolda rötter vid IC och blommar i de översta och mest synliga grenarna på trädet vid MC.

Om man ser MC-IC-axeln som ett träd, är IC som rötterna och MC (Medium Coeli: mitt i himlen) som grenarna. Om man så vill, kan det ses som Världsträdet Ygdrassil, där alla har sin plats; eller snarare, bland vars 9 världar vi är spridda. På toppen finns örnen, med sin vidsynta blick över världen. Och under, bland rötterna, finns en drake, en symbol för den dolda kraften i den starka grunden, grundkonstruktionen eller basen.

Vid basen, rötterna, av trädet Yggdrasil finns nornorna, ödesgudinnorna intill Urdarbrunnen. Dom tar vatten ur brunnen och sand från marken omkring den jättelika asken och öser över trädet så att dess grenar inte torkar eller ruttnar. Efter att ha skött om trädets rot började de spinna. Men tråden de spinner hänger alla födda människors och gudars liv och också själva universums öde. Det är Nornorna som mäter tiden och kontrollerar det förgångna, det nuvarande och det kommande (MC) medan de spinner.

Nornorna gav varje barn hans eller hennes framtid – deras öde. Nornorna kan därför förknippas mer med rötterna på trädet, med grunderna och livets början, mer än de är förknippade med grenarna.

Så kanske finns det något “ödesbundet” som är vävt från grunden, ett ”förmönster”, som är till för oss att göra ännu vackrare genom vår egen kraft och väg (MC) och IC är ett uttryck för en redan existerande väv?

Imum Coeli är på ett sätt vårt öde i psykologisk bemärkelse: ofta är det som tycks "hända" oss en konsekvens av det som är inom oss. Som Jung kallade ”karaktärsöde”. Men rötterna till Ygdrassil är mycket djupa, dom är inte bara "personliga". IC tar oss tillbaka till en plats som vi bara kan se mytologiskt: tidigare liv, tidlösa mönster, sinnets skapande - starka arketypiska bilder som vi kan koppla till mer medvetet genom ensamhet (i det 12:Huset). Och tanken på ödet har dessa slags resonanser. Vem vet vad gudarna har drömt fram för oss? 

För ödet är också en dröm, med alla dess flera lager och smidighet, och alltid med ett mysterium i centrum.

Kanske ödet bäst betraktas som en bild snarare än som en idé på egen hand. Dessa Nornor är en mycket kraftfull bild och de föreslår Ödet som något levande och mänskligt snarare än torrt och mekaniskt, vilket är något dom flesta av oss förkastar. Dom föreslår några större mönster som vi alla är en del av. Det är utanför tiden, och därför i en mening pågående, snarare än ”satt i sten” vid födseln. Fri vilja verkar inte ha samma kraftfulla bildspråk runt det. Kanske för att det är en nyare idé, och kanske eftersom det antyder en fristående, självbestämmande och ”självkörande” mänsklighet, fria och "obundna" gudar som vi föreställer oss att vi har blivit. Men det är väl här vi bör kunna ”stämma in” med vår Medium Coeli-axel?

På trädet Yggdrasil rusar en ekorre mellan örnen och draken, bärande dåliga budskap. Kanske det finns en inneboende spänning mellan MC och IC, mellan det vi kan föreställa oss att göra och vad vi kan göra, om vi rådfrågar oss själva, om det rätta att göra? Genom MC kan vi göra fantastiska saker, men vi glömmer ofta grunden. För grekerna var detta högfärd och vedergällning var gudarnas sätt att återställa balansen…

Medium Coeli (och tionde huset) kan vara, men är inte nödvändigtvis, hur vi tjänar vårt kall eller vår karriär. Medium Coeli är den roll vi spelar för att bli och/eller vara framträdande på världsscenen. Men vi kan också vara som ”en stor fisk i en liten damm”, och Medium Coeli kan vara den roll vi spelar för att få en framträdande roll i vårt samhälle, i sociala situationer eller inom vårt valda karriärsområde. Medium Coeli är realiserat över tid.

”””¤”””¤”””¤”””¤”””¤”””¤”””¤”””¤”””

Hitta tecknen för Medium Coeli & Imum Coeli & läs tolkning

Om du inte vet din Medium Coeli och Imum Coeli så kan du ta fram dessa punkter, samt Ascendenten HÄR

Lyckas du inte, så fråga någon som kan hjälpa dig.

Medium Coeli är den första punkten i yttre medvetenhet. den medvetna uppfattningen av den sociala miljön från födseln och framåt, ansvarig för att justera den instinktiva energin i det undermedvetna (IC). Hur du uttrycker tecknet på din MC´s kvaliteter påverkar hur du uppnår din önskan i den yttre världen.

Imum Coeli är den första punkten i inre medvetenhet. Den är källan till önskningar som härstammar från dina rötter och din tidiga början. Din barndoms omvårdnad födde dina känslor av "tillhörighet" och dina djupaste känslor.

IC är inte bara den personliga skuggan, det är mycket mer än så. Det är grunden ur vilken en blomstrande Medium Coeli kan växa fram. Det är rötterna - barndomen, familjen. Det är där vi är privata och personliga. Det är den plats där vi omgrupperar, där det är "driftstopp". 

 

Tolkningarna av "MC- IC-axeln" kan hjälpa dig att förstå något den magnetiska kraften mellan "inre jaget" och "yttre väg”.

”””¤”””¤”””¤”””¤”””¤”””¤”””¤”””¤”””

En kort titt på möjliga kombinationer av Medium Coeli

Med Medium Coeli i Väduren

vill du kanske vara en djärv och dynamisk pionjär i världen, samtidigt som du får näring från dina relationer med andra (Vågen IC). Du kommer sannolikt från en tolerant, harmonisk och jämlik bakgrund (”rot”), men också där det var en del obeslutsamhet.

Du kan dras till en livsuppgift/karriär/ett kall som tillåter din individualitet, initiativförmåga, energi och kanske självsäkerhet, eller där du har möjlighet att få utlopp för fysisk styrka.

Med Medium Coeli i Oxen

vill du sannolikt visa upp din förmåga att forma den materiella världen genom att ta näring från dina kraftfulla instinkter (Skorpion IC).

Du kommer sannolikt från en hemlighetsfull, djupsinnig och känslomässig bakgrund (”rot), kanske där det också fanns misstänksamhet eller kontroll.

Du kan dras till en livsuppgift/karriär/ett kall som gärna är praktiskt inriktad, jordnära, realistisk, som exempel kan det handla om bokföring, bank/finans, jordbruk, arkitektur, affärsföretag, eller intresse i biologi, ekologi, den fysiska miljön.

Med Medium Coeli i Tvillingarna

tenderar du att vara en ledande i att sprida idéer, genom att ta näring från din ständigt vidgade uppfattning om världen och sökande efter högre kunskap (Skytten IC).

Du kommer sannolikt från en inspirerad, ”fri” och vidsynt bakgrund (”rot”), eventuellt med en ”världsvida” betoning, kanske där det inte riktigt fanns en tydlig förankring i nuet.

Du kan dras till en livsuppgift/karriär/ett kall som tillåter variation och stimulans, och kanske föredrar att syssla med det som betonar språk, att informera, kommunicera, lära, veta, skriva, tala och/eller berätta.

Med Medium Coeli i Kräftan

vill du kanske framstå som en ledande försvarare av traditionen och för dem som behöver hjälp, vård och uppmärksamhet, förankrade i en djup känsla av ansvar gentemot andra (Stenbocken IC).

Du kommer sannolikt från en ansvarsfullt och pålitlig bakgrund (”rot”), men kanske något ”stel”, för fostrande eller kravfylld.

Du kan dras till en livsuppgift/karriär/ett kall som tillåter intresse i fastigheter och egendom, arbete relaterat till familjer, omvårdnad, vård, omhändertagande, matlagning, rådgivning eller känslomässig närvaro och empati.

Med Medium Coeli i Lejonet

tenderar du att ha ett kraftfullt behov av att ta en risk, uttrycka dig och vill ”stråla” i en central position, samtidigt som du drar näring från en känsla av humant broderskap och helhetsperspektiv (Vattumannen IC).

Du kommer sannolikt från en okonventionell och brokig bakgrund (”rot”), kanske oordnad och oenhetlig.

Du kan dras till en livsuppgift/karriär/ett kall som tillåter kreativitet, agerande och prestanda som betonar personligt uttryck samt att kunna lysa i en central roll och kanske uttrycka dramatik.

Med Medium Coeli i Jungfrun

vill du sannolikt bli erkänd för dina problemlösande förmågor och praktiska bidrag till världen, utifrån en djup känsla av inspiration och andlig kontakt (Fiskarna IC).

Du kommer sannolikt från en själfull och fantasifull, kanske också andlig bakgrund (”rot”), kanske något gränslös eller utan ”tydlighet”, t ex ordentliga regler.

Du kan dras till en livsuppgift/karriär/ett kall som handlar om noggrann uppmärksamhet på detaljer, analys, klassificering, system, teknik, praktik eller nyttobetonad, kanske har det med sjukvård, medicin eller näringslära att göra.

Med Medium Coeli i Vågen

söker du sannolikt erkännande för din förmåga att skapa harmoni och estetisk stil samtidigt som du drivs av en tävlande/konkurrensinriktad känsla (Väduren IC).

Du kommer sannolikt från en energisk och aktiv bakgrund (”rot”) kanske där känslor av konkurrens eller kamp mellan olika viljor fanns.  

Du kan dras till en livsuppgift/karriär/ett kall som handlar om skönhet, där du kan medla, ge råd, ”blidka, vara ombud eller samarbeta, kanske rättvisa eller diplomati. Men du kan också dras till musik, bildkonst, design, inredning…

Med Medium Coeli i Skorpionen

önskar du sannolikt erkännande för din skicklighet i att kunna manövrera genom svåra situationer och att inte lämna något du utforskar ofärdigt. Du kan vilja vara agent för förändring och omvandling och
drar näring för denna uppgift från en djup inre känsla av fasthet och stabilitet (Oxen IC).

Du kommer sannolikt från en praktiskt inriktad, trygg, naturnära och kanske materiell eller ekonomiskt fokuserad bakgrund (”rot”).

Du kan dras till en livsuppgift/karriär/ett kall där du kan gå på djupet och förstå orsaker och saker bakom ”kulisserna”, kanske forskning, utredning, psykologi, eller sådant som involverar mysterier. 

Med Medium Coeli i Skytten

vill du troligtvis framstå som en kunnig, intellektuell, filosofisk ”världsmedveten vandrare” och/eller en visionär, förankrad i en djup inre känsla av vetgirighet och törst efter kunskap (Tvillingarna IC).

Du kommer sannolikt från en vaken, nyfiken och kreativ bakgrund (”rot”).

Du kan dras till en livsuppgift/karriär/ett kall som omfattar undervisning, utbildning, förlagsverksamhet, rättvisan, internationella frågor, journalistik, filosofi, ”troendefrågor”, ”predikande”, marknadsföring, handel eller att resa för att uppleva världen…

Med Medium Coeli i Stenbocken

önskar du sannolikt respekt och nå erkännande för din kompetens och det du presterar eller en position som innebär ansvar, samtidigt som du är förankrad i omsorg och stöd genom familj, hem och känner känslomässig inspiration (Kräftan IC).

Du kommer sannolikt från en omhuldande, känslomässigt närande, trygg och kanske släktbunden bakgrund (”rot”).

Du kan dras till en livsuppgift/karriär/ett kall som omfattar ansvar, det materiella, disciplin, respekt och ger dig trygghet som håller på lång sikt, kanske en auktoritär roll.

Med Medium Coeli i Vattumannen

vill du förmodligen nå erkännande som innovatör, som humanitär och nytänkande, samtidigt som du hämtar kraft i din egen rikliga kreativitet (Lejonet IC).

Du kommer sannolikt från en lekfull, utåtriktad och stolt bakgrund (”rot”).

Du kan dras till en livsuppgift/karriär/ett kall som tillåter intresse för naturvetenskap, teknik, uppfinning, humanitär verksamhet, föreningar, social aktivism, gruppaktivitet och/eller att främja progressiva värden. Kanske med betoning elektronik eller datateknik. Du kan också dras till "New Age”.

Med Medium Coeli i Fiskarna

kanske du vill bli erkänd som en drömmare, din fantasifullhet, kreativitet eller filantropiskhet, samtidigt som du hämtar kraft utifrån din förmåga att vara effektiv och noggrann (Jungfrun IC).

Du kommer sannolikt från en flitig, hälsomedveten ”ordentlig” och hjälpsam bakgrund (”rot”).

Du kan dras till en livsuppgift/karriär/ett kall som är inriktad på mänskliga tjänster, tro, medkänsla, service, omvård, volontärarbete eller ideella organisationer kanske vattenrelaterade yrken eller möjligtvis andlighet.

 

”””¤”””¤”””¤”””¤”””¤”””¤”””¤”””¤”””

 

En glimt av möjliga uttryck av Imum Coelis ”skuggor”

Det finns ett antal sätt som ”skuggorna” hos ditt IC-tecken kan märkas, det du kan "ana" för det är kanske inte så uppenbart för dig? Men det kan vara saker som de närmaste ser hos dig, och som dom kanske berättar på egen risk…? Kanske?

Jag snuddar bara litet vid det här, kanske du kan känna igen det:

Med din Imum Coeli i Väduren: så kanske du kan vara barnsligt bångstyrig, bortom ditt behov av att skapa balans och ha en status av att vara jämställd och balanserad i dina målsättningar som MC i Vågen visar?

Med din Imum Coeli i Oxen: så kanske du sätter din egen bekvämlighet före det mesta, kanske trångsynt i din inställning och gör motstånd mot förändring i det privata, trots att du önskar förändra och påverka i dina livsåtaganden som MC i Skorpionen visar?

Med din Imum Coeli i Tvillingarna: så kanske du ser världen i svart och vitt och polariserar runt det, trots ditt behov av att söka de högre kunskaperna och ge ut av dessa ”till världen” som din MC i Skytten visar? 

Med din Imum Coeli i Kräftan: så kanske du ibland kan te dig känslosam och ”harig”, hemtam eller osjälvständig i det privata, trots att du är mån om att vara duktig och praktisk i dina livsmål och arbetar på att skapa något varaktigt i världen som din MC i Stenbocken visar?  

Med din Imum Coeli i Lejonet, så kanske du tenderar att få din närmaste omgivning att kretsa kring dig och se till dina behov trots att du visar humanitet och vill verka för en bättre värld som din MC i Vattumannen visar? 

Med din Imum Coeli i Jungfrun: så kanske du ibland kan vara förvånansvärt dömande av andra, trots att du är djupt medmänsklig och gärna hjälper andra som din MC i Fiskarna visar?

Med din Imum Coeli i Vågen: så kanske du kan vara väldigt ”vacklande” och osäker i det privata, kanske beroende av andra, men är tuff och modig i dina målsättningar, (kanske för att kompensera detta) som din MC i Väduren visar?

Med din Imum Coeli i Skorpionen: så kanske du privat är styrd av dina instinkter, är obeveklig, ”ger igen med skarphet” eller är misstänksam mot andras avsikter men är lugn, stabil, praktisk och envis i dina livsåtaganden som din MC i Oxen visar?

Med din Imum Coeli i Skytten: så kanske du har en attityd av att vara ”lärare” till alla på ett överdrivet sätt i det privata, men är mån om att vara informerad, informativ och kommunikativ i dina livsmål som din MC i Tvillingarna visar?

Med din Imum Coeli i Stenbocken så kanske du är fast förankrad i den "riktiga" sätt att göra saker på och väldigt ”fostrande” och vill ha respekt i det privata trots att du är omtänksam, omhändertagande och lyhörd i dina livsåtaganden som din MC i Kräftan visar?

Med din Imum Coeli i Vattumannen: så kanske du kan vara ganska ”upprorisk”, motvals och egensinnig i det privata och i gruppsammanhang där du ingå kan du visa ”avstånd” trots att du söker dig till en central roll och är självsäker och strålande i dina livsåtaganden som din MC i Lejonet visar!

Med din Imum Coeli i Fiskarna: så kanske du är sårbar och överreagerar på ”småsaker” eller undviker att ta tag i saker som behöver redas ut, som att du sätter upp en skylt med "stör ej" i det privata trots att du är mån om att vara korrekt och duktig och tenderar att lösa problem i dina åtaganden som din MC i Jungfrun visar 

***************************************************************************************

 

 

Läs mer om Medium Coeli: HÄR HÄR 



***************************************************************************************

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.

 

1 kommentar: