Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

måndag 5 juli 2021

Nymånen i Kräftan den 10/7 2021 – så frön till framtida trygghet

Nymånen infaller den 10 Juli 2021 kl. 01:16 vid 18°01 grader i Kräftans tecken. 

 Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel och början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Nymåneprognosen är menad som inspiration. "Energi är neutral tills den riktas" (Om). Vi har ett eget ansvar, så tolkningar ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. hur energier inverkar på var och en beror på flera faktorer. Men vanligtvis berörs de mest som har starka aspekter denna dag, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk. (Jag har fått veta att någon tar av mina texter utan att ange källan - se HÄR om det). 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Kräftans nymåne

Med Solen och Månen sammanfogade i Kräftan präglas denna nymåne av vattnets element. Det förstärker vår intuition och vår känsla för att uppleva vibrationer runt oss. Kräftan är också Månens eget tecken där Månen är hemma.

När Månen är verksam i sin ”hemmabas” utstrålar hon samtidigt sin egen speciella ”månmagi” och kan ”flöda” sin största potential. Så om vi förberett oss för initiering kan vi förvänta oss en kraftfull tid för det! Likt magi kan Månen öppna en intuitionsportal och hjälpa oss att komma i kontakt med de djupaste hemligheterna i drömtillståndet. Med hjälp av intuitionen kan vi med hjälp av vår medvetenhet få tillgång till de rätta verktygen som behövs för att skapa vår egen magiska verklighet och det som betyder mest för oss.  

Det började vid fullmånen så denna tvåveckors accelerationsperiod har handlat om vad vi nu släpper och lämnar bakom oss. När vi tittar tillbaka på vad vi är på väg bort från, bör vi vara redo och förberedda för att betona vad vi vill skapa nästa cykel. 

Nymånar öppnar dörrar i våra liv beroende på var de faller i vårt personliga horoskop (tecken, hus, ev. kontakt med andra planeter etc). Universum hjälper oss att fokusera på att vi bygger ny stabilitet i ett betydande område i vårt liv och manar oss att våga omfamna en ny början. Att skaka ur det som inte fungerar och att vara i kontakt med vår personliga känslomässiga stabilitet, eftersom det här är roten till vår själ. Om något inom oss inte är stabilt, har vi ökad intuition att bedöma varför vi känner så och hur vi kan förbättra det framåt.

Vi kan nu, när energierna ”börjar om”, komma in i en fas som på det omedvetna planet handlar om platsen där våra liv började och vi vill kanske vara där vi känner oss tryggast.

Ett viktigt tema för denna nymåne är att skapa starka band med andra. Att våga vara oss själva tillsammans med andra, leder oss mot människor som uppskattar oss för vilka vi verkligen är. Vi kan känna intuitivt hur våra attityder och beteenden skapar en ”krusningseffekt” i omvärlden och anpassa oss efter den känslan.

Vi kan behöva gå bort från att se känslomässiga saker genom vårt eget perspektiv och öppna oss för att se saker från ett högre perspektiv. Ju mer vi kan öppna våra sinnen och hjärtan, desto troligare kommer vi att få en glimt av sann enhet med världen. Så det är perfekt tid att stämma in och utarbeta det som vi behöver för att känna oss kompletta, hela och centrerade. Ge dig tid att sortera igenom känslor. Lyssna på den inre rösten och bestäm om någonting behöver bytas och brytas för att skapa ökad inre frid. Så det är bra att sig extra tid för att verkligen känna in vad som behöver släppas och vad vi också ger plats för. Följ intuitionen och känslan inre trygghet och där det känns att det nya kan ”rotas”.

Kräftan är ett känslomässigt tecken (det är ett vattentecken) och nära knutet till frågorna i hemmet - familj, vårdande, stam/rotkänsla, mor och förfäderna. Det här är våra rötter, de platser som håller oss och ger oss en känsla av stabilitet och trygghet. Eventuella problem eller obalanser i våra liv när det gäller dessa teman kan dyka upp under denna tid. Omfamna dem med öppenhet, mod och medkänsla. Du har möjlighet att släppa vad som kommer upp och sedan medvetet och avsiktligt stärka dessa.

Stämningen för den här nymånen är privat och sårbar, eftersom Månen och Solen är fokuserade tillsammans i det familjära och känslomässiga vattentecknet Kräftan. Det är en fin nymåne för medkännande och omtänksamhet mot våra nära och oss själva. Vilket är vanligtvis det vi inte gör - tar hand om och ”vårdar” oss själva. Det ger extra ”rotkraft”!

”Nyckeln” för Kräftans nymåne, är det intuitiva, emotionella och familjära. Det handlar om vår ”rot”, våra rötter både i det inre och det yttre. Det som känns kraftfullt och rätt när vi ställer in på det vi vill manifestera, kommer att fungera i framtiden. Sätt dina ”framtidsfrön” med omsorg och vattna med kärlek, så kommer skapelsen att manifesteras på bästa sätt.
Det är nu vi kan så frön till framtida trygghet i vår närmiljö, vårt hem och även stärka våra rötter! Gå in i känslan av trygghet vad du än vill manifestera - så blir också växten till trygghet. Det stärker också närvarokänslan! Det både hjälper till att återansluta till dina rötter och att manifestera en stark rot i framtiden.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Nymånens aspekter

OBS: det viktiga för transiterande Månens effekt är dess exakta aspekter (snäv orb), dessutom inte aspekter mellan andra himlakroppar. Vi ”pratar” Månen nu, inte ”allt det där andra i livet”! (Det finns det en allmän månadstolkning för det - se nedan).

F ö: Hur vi påverkas av – upplever - energin från fullmåneaspekterna beror på hur - och om - de påverkar det personliga horoskopet. De har oavsett en viss allmän inverkan.

Denna nymåne i Kräftan har inga tydliga, starka aspekter! Uranus och Neptunus har för stor orb, för en nymåne – det blir ingen ”energi mellan dem” (de andra aspekterna som syns är andra områden i livet än nymånens 2manifesteringsenergi" - månlasern).

*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 

Nymånen i ditt personliga horoskops Hus (= livsområde): 

Nymåne är en bra tid om man vill rikta in sig på nya mål. Nymånen sänder just nu energin från Kräftans tecken. För att se vilket livsområde som aktiveras av nymånens vibration så kollar man sitt horoskops hus. Där nymånen befinner sig på graden, i detta fall runt 18°01 grader i Kräftan, där vid de graderna i det tecknet kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är en av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop. 

Är det svårt? FRÅGA en astrokunnig så kan du säkert kolla själv nästa nymåne!
LÄS TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR. 

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Tips om man medvetet vill använda nymåneenergin

Nymånen är en tid då det är bra att ”plantera frön” som sedan kan ge framtida växt, att inrikta sig på att låta drömmar manifesteras. 

Du kan välja om du bara vill vara i stillhet i meditation, bön eller göra en ceremoni och känna tacksamhet för livets gåva och allt som är, eller om du vill göra en helande meditation och/eller ställa in dig på avsikter/intentioner för nymånen.
LÄS OM NYMÅNECEREMONIER HÄR.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

Många uppfattar  retrogradsom "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar