Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

torsdag 1 juli 2021

Astrologisk prognos för Juli 2021

I Universum (som vi är en del av) tickar den kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster (s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. Astrologer spårar och tolkar dessa förbipasserande transiter. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO) De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så solteckenprognoserna (längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~*

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk. (Jag har fått veta att någon tar av mina texter utan att ange källan - se HÄR om det).

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~* 

Solen i kräftan = Kräftans säsong 21/6-22/7

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så ”skuttade” Solen ur Tvillingarnas säsong och dök in i Kräftans säsongs vattendjup vid sommarsolståndet den 21/6. Kräftan är ett känslotecken, vars härskare är Månen (känd som himmelskroppen som reglerar känslor).

Kräftsäsongen hjälper oss att stämma in i våra känslor och rida på vågorna när de kommer, som havet i all sin härlighet. Havet är drottningen av känslor. En minut är hon helt nöjd, andra gånger skapar vindar milda vågor, sen täcks vågorna av is för att hon är kall en tid ... tills hon inte är det och kanske en storm brusar upp vågor. Det är bara som havet!

Det är inte alls märkligt om vi denna tid märker av fluktuerade känslor, kanske vemod, nostalgi och kanske en och annan tår – litet mer! Trots att vi kan känna alla känslor under detta stjärnteckenstyre, kan nog de flesta se det som något bra… och inte som något förspillt. Det betyder snarare att man likt en madonna bär silkesklänning och sprayar håret med havsaltspray och ångar av havsnymfvibbar... och dessutom flödar av känslor och omsorg om andra...

Kräftsäsongen ”spränger” hjärtan som en geod som öppnade avslöjar kristallina strukturer och som gör det möjligt för oss att känna och uppleva känslor på djup, djup nivå. Det är vackert! Det är bra att acceptera det. De som inte är vana vid den intensitet som kan kännas denna månad, ombeds att andas in i den. Skriva ner den. Prata med någon. Känslorna är giltiga! Precis som Månen och havscykeln.

Den här säsongen handlar om emotionell koppling, så spendera också tid med familj och nära och kära. Det är som häckningssäsong, förutom att det är riktigt varmt ute! Säsongen ger näring till allting, så att samla favoritmänniskor och kanske äta en näringsrik middag eller gå och bada tillsammans när alla sinnen.

Under Kräftsäsongen kan vi komma att påminnas om att saker behöver få växa på sin egen väg och i sin egen takt. Precis som vi aldrig skulle överväga att försöka ta bort en blomma från sin knopp innan den är redo att dyka upp, så bör vi också vara tålmodiga med tillväxten inom alla delar av våra liv: Så säden, men låt frukten ta hand om sig själv!

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Solen i Lejonet – Lejonsäsong 22/7-23/8

Från 22/7 till 21/8 (ca), lyser Solen med djärv strålkraft på sin allra stoltaste passage genom zodiakens ljusaste, mest dramatiska tecken – Lejonet. Det är också tecknet som Solen härskar över. I astrologin representerar Solen egot, kreativitet och kärnan eller grunden för vilka vi är. I Lejonet kan Solen skina som ljusast, för de dynamiska och uttrycksfulla egenskaperna hos Lejonet matchar perfekt med vad solen representerar i astrologin, och alla kan dra nytta av den strålande och positiva atmosfären!

efter en mer inåtvänd tid fyra veckor ”under radarn” Kräftsäsongen så är plötsligt hela världen en talangshow när ”levalivet” Lejonet äntrar mittfältet – scenen mitt i Solen. Lejonsäsongen slår an på vår uppmärksamhet efter de mysiga Kräftsäsongsmiljöerna och sätter oss under strålkastaren så att vi kan uttrycka vårt hjärtas lust och fägring. Ja, när uttrycksfulla och glamorösa Lejonet stiger upp på tronen, kommer den kraftfulla energin med spår av glitter, glamour och njutning fram i ljuset.

Det är svårt att inte känna energin när man befinner sig i detta rådande astrologiska tecken, oavsett vilket det egna soltecknet än ärUnder Lejonsäsongen börjar vi använda våra röster igen, eftersom det här tecknet reglerar självuttryck. Det mäktiga ryandet kan locka beundrare, men det kan också väcka drama. 

Lejonet är ett eldtecken, vilket betyder att för eldtecken som Väduren, Skytten och, naturligtvis, Lejonet, är vibbarna hoppfulla, inspirerande och stolta under Lejonsäsongen.  Lejonet är också ett fast tecken -det är mer strukturerat och envist än andra tecken. Så för andra fasta, icke- eldtecken som Vattumannen, Oxen och Skorpionen, kan säsongen kännas litet spänd eller för intensiv. Men den allmänna stämningen för alla är fortfarande trevligt och socialt, totalt sett.

Det är bra att Lejonets säsong är under sommaren, en tid där de flesta har ledigt eller arbetar mindre, för Lejonet kan också skänka ganska loja energier! Så det är alldeles utmärkt att låta scheman, arbete och ansvar ta platsen i baksätet denna tid, eftersom energin öppnar för att alla ska kunna ha roligt och njuta. Att uppleva romantik är också lättare under charmfrämjande Lejonsäsongen. Det är lättare att våga ta risker, känna sig mer lekfull och vara mer äkta i självuttrycket denna årstid.

Men visst kan självcentrerade Lejonenergin ha en annan sida - det finns potential för humör, vilket inte bäddar för frid om båda parter är för egoistiska. Snarare drama! 
Om vi behåller energin i den icke-destruktiva zonen så kan vi istället njuta av divastunder. Trots allt, det behövs litet "lekstrider" (som två lejon som rullar runt på savannen) för att fastställa att vi kan vara i vår egen kraft. Vi behöver inte riva någons huvud för att tjäna den riktiga respekten!

Obegränsad individualitet i kombination med behov av att provocera under denna årstid kan dock leda till sårade egon när åsikter inte matchar… Men det handlar inte om elakhet eller att leva på sårade känslor. Vi kan lättare studsa tillbaka från spänningar ganska snabbt.

Lejonet representerar glamour, så det är en bra tid att få styling, shoppa eller prova en ny frisyr... Det är läge att komma i kontakt med de inre kreativa och romantiska sidorna.
Vi kan vara så dramatiska som vi vill, och vara höga och stolta över allt vi gör. Gå på en dejt, skapa konst, kanalisera våra kungliga vibbar och gå upp till vår egen tron.

Under Lejonsäsongen kan vi vara självcentrerade ibland, men också entusiastiska och lojala. När allt kommer omkring styrs Leo av Solen, vilket är kraften i vårt solsystem.

Under Lejonsäsongen kan tendenser till stolthet öka. Allt blir så laddat med betydelse och i vissa fall kan ömsesidig påverkan bli till tvålopera... För mycket! Men om vi gör en medveten ansträngning kan vi behålla det roliga och lätta upp. Så – det är en perfekt tid att släppa loss våra inre barn. Denna tid förtjänar hela idén att "agera utifrån sin ålder" att avvisas. ”Smitta” hellre avsikterna med kärlek och den mäktiga energin bli ett härligt utrop för alla att hävda Lejonets tema: passion, glädje och lustfylldhet!

Tips när det är Lejonets säsong och solenergin strålar som mest:
Behandla dig själv som kunglighet och klä dig som en kung eller en drottning

Stå och gå rak och stolt, bli medveten om din hållning och gå med självförtroende

Bär ljusa färger, särskilt gula, apelsiner och röda.

Utveckla dina kreativa färdigheter

Se det positiva hos andra människor

Ge uppmuntrande och beröm till människorna i ditt liv

Uttryck värme och tillgivenhet

********************************

DATUM PLANETASPEKTER JULI 2021
(världshoroskopet/kollektivt/allmänt) tolkning

Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”:

 

Uranus går retrograd i Oxen (retro mellan 14/1 till 20/8 2021) 

Saturnus går retrograd i Vattumannen (retro mellan 23/5 till 11/10 2021) 
Pluto går retrograd i Stenbocken (retro mellan 27/04-6/10) 

Neptunus går retrograd i Fiskarna (retro mellan 25/6 -1/12)

Jupiter går retrograd i Fiskarna mellan 20/6-28/7 sedan retro i Vattumannen (-18/10)

 

Runt den 1/7
Mars opposition Saturnus

Personlig motivation (Mars) och önskemål växer sig starkare (Saturnus), även om det inte handlar om snabba resultat. Kanske många känner sig fast, bromsade eller upplever tillfälligt litet mindre motivation? Ändå vill en sida inom ”gå” och kanske ta tag i något, för energin i Mars (som det handlar om) vill ju ”gå” (sätta fart). Mars säger: det finns en ”energi”, en eld. 

En annan sida vill avvakta och kolla saker litet mer, kanske överväga, det är planeten Saturnus (som är den andra aktiva sidan) som säger: ”Vänta: Gör upp en plan”. Sidan som är Mars energi inom oss säger: men jag vill sätta igång, huset är inte färdigt, jag har ju massor att göra. Eller jag har idéer till nya projekt! Eller ”Jag är tänd på någon”! Saturnus korsar armarna och släpper inte taget. Saturnus släpper inte på bromsen! Så vi sitter där och kanske känner oss ”på och av” eller upplever sådant som är en ”bromskloss”. Visserligen kan det stärka motivationen även om vi har en tendens att ”ligga lågt” av olika orsaker nu, alltså. Ibland behöver man bida sin tid.


Runt den 3/7
Solen quincunx Saturnus

Det kan ge känslor av försening, eventuella gamla misstag behöver mötas och fixas – ställas i ordning och förbättras. Det kan kännas tråkigt men är nödvändigt för framtidens mål. Det hjälper till med att hantera livets hårda realiteter och vidta försiktighetsåtgärder och fokusera på viktiga uppgifter.

Energin kan hjälpa oss med mer självdisciplin samt att vi känner ökat behov av att ta itu med viktiga åtaganden med en känsla av ansvar. Det är dock bra att acceptera att dessa dagar kan kräva litet extra tålamod som behövs för att övervinna de uppgifter som ”tornar upp sig” eller för mycket ansvar. Det är möjligt att man istället fattar beslutet att ”lossa på knutar” och stiga av för mycket ansvarsuppgifter, lyfta av sig oket… Eller ge tömmarna till någon annan… kanske för att få en andningspaus eller välja något annat att göra. (Det kan handla om vad som helat; arbete, hemmasysslor, intresseområde som tar mycket tid etc).


Runt den 4/7
Mars kvadratur Uranus

Omvälvning, plötslig överraskning, överreaktioner, impulsivitet, hänsynslöshet är några nyckelord.
Många är mer ”på kant” nu… Energin speglar en störande och mer upprorisk sida. ja vi kan räkna med ”uppblossande” händelser/känslor över hela världen, även ”strider”, det kan ske privat och vi får höra om både sådant, om banbrytande eller oväntade händelser i nyhetssammanhang… 

Mars kvadratur Uranus kan dra fram känslan av att behöva "tampas" med någon/något, eller ”strida”, en del kanske kämpar för att bryta sig fri från restriktioner och ”översitteri”.

Det är svårare för många att kompromissa, så meningsskiljaktigheter kan flamma upp. 

Var vis och klok och agera för att dämpa aggressiva tendenser denna tid! Detta är nämligen en tid som kan dra fram ökad ilska.
Men det kan handla om att många behöver ta itu med svårigheter, krångel och "laddade", situationer både globalt och i enskilt.  

Undvik våghalsighet! 

Undvik impulsiva åtgärder och att ta farliga risker! Att inte "skapa gnistor" under den tid som följer är mer än angeläget. 

Många kan behöva hantera rädsla eller oro denna tid. Detta är en "adrenalinaspekt".

Med Mars och Uranus ökar energi som ”vill” ”spränga sig fram eller splittra”. 
OBS: Vi kan använda den här energin för att tjäna ett högre syfte och till att finna uppfinningsrika lösningar och något nytt kommer fram. 

Dock tenderar denna aspekt att dra fram hat/vrede som bl a kan riktas mot ledare/regeringar runt om i världen och mellan människor. 
Energin kommer att ge någon from av "utlopp", den finns där och behöver "kanaliseras" alltså.

Men det är viktigt att ta avstånd och inte vara en del av dess aggressiva/destruktiva utlopp, att undvika situationer där den kan "missriktas". 

Välj hellre ”zero”/nollpunkten, utan att för den skull bli utslätad och stå upp för orättvisor etc på ett stabilt sätt... 
Snarare är detta en tid att agera konstruktivt med energin, kanske att våga stå upp för något bra. 

Så det kan vara många som nu försöker hitta vägar att bryta gamla ”stofil”-sedvänjor, sociala låsta gamla regler och seder, hävdvunna uppfattningar. Och det kan man göra utan att riskera skada eller onödiga strider, för dess efterverkningar kommer tillbaka till slut (vänder åter när tiden är inne)… Undvik att gå emot andra (även i dialoger) och försök att gå ur situationer som trycker på ”aggressionsknappar” (egna som andras). 

Motionera hellre för ge utlopp för energin, men inte ör hård motion … Var mjuk i viktiga konversationer eller något annat eftersom oddsen ökar för överreaktioner... 

Var noga i trafiken eller med att använda tunga maskiner etc vid denna tidpunkt.


Runt den 5/7
Solen sextil Uranus


Denna energi är ”elektriskt laddad” och kan ge litet spänd eller stressande energi. Uppbyggnaden av denna energi kan kännas spännande men också litet oroligt.

Om en känsla av förestående förändring byggs upp så är tipset att följa intuitionen. Det är emellertid denna uppbyggnad av energi som får oss att söka mer frihet och kreativt självuttryck.
En känsla av att något ”som är fel/bakvänt” kan manifesteras hos många och då med behovet att man behöver göra något åt ​​det. Så det kan leda till beslut att oväntat och plötsligt göra radikala förändringar.

Någon eller något kan frammana en vilja att nu ändra på rutiner, beteendet eller planer. Var flexibel när det handlar om de förändrade förhållandena eller omständigheterna.

Många kan välja att ”gå emot” flödet nu och markera sig, istället för att försöka passa in och vara ”slätstruken” som ”alla andra”. Att göra något på ett annorlunda sätt kan göra hela skillnaden, vilket efter litet omstrukturering gör livet enklare. Vi ska dock inte gå för långt eller göra det som är för vågat, för det kan ”kantra” och då behöver kanske en del av det hela tas om från början igen – lösas på nytt. Göras om…

Att vara mån om att slappna av och hålla lugnet när det ”guppar” eller är litet spretigt” i tillvaron är bra. Andas in lugnt och ut emellanåt och att slappna av ger välbehövlig avspänning.

Det kan även öppna till något fanatiskt hos många i strävan efter personlig frihet. 

Det här beror på dynamiken i de hårda aspekterna som skapar gnistor från Uranus.

Men man ska komma ihåg att den upproriska och kraftfulla energin kan medverka till framsteg för individer som på ett balanserat sätt är involverade i andliga eller sociala reformer. 


Runt den 6/7
Merkurius kvadratur Neptunus

Vi vill nog gärna drömma ”fluffigt”, kanske ”flummigt” och vi är mer benägna att skapa eller uppleva skönhet, att njuta av det som är estetiskt och vackert.

Något vara vilseledande eller svårt att greppa i dialoger, vi kan ana det som inte sägs: Det kan skapa ovisshet, kanske vissa förvirrande omständigheter, så lita inte på alla omkring, för alla har inte rena avsikter.  Men de som är helt ärliga, har rena avsikter, kan lita på känslan, följa intuitionen. De kan lita på sitt rena hjärta. Det som medvetet sägs och görs för att vilseleda andra, slår på något sätt tillbaka. Sanningen kommer fram – så småningom - oavsett.


Runt den 7/7
Venus opposition Saturnus


Många kan känna sig mindre ”spännande” eller intressanta, för hos dem är ”självvärdet” inte riktigt på topp just nu. Andra kan känna sig mindre sällskapliga och väljer att dra sig undan för att vara ifred med sig själv och sina tankar. Det kan spegla några dagar då vi värderar relationer, både i nuet och i förhållande till ”förut” och kanske fattar ett viktigt beslut i förhållande till det. Ett beslut som handlar om en relation som är befintlig, eller en som är på G (kanske), eller helt enkelt värderar vad man vill ha, och börjar fokusera på att rikta in sig på det. Det kan innebära en titt på relationer och vad som fungerar på relationsnivå och vad som inte gör det - och kanske ”ta bort” det som inte funkar och stärka det som funkar bra…
Till exempel kan man se hur den andra värderar en. ”Vad har jag för värde för den här personen”? ”Hur mycket betyder jag för den här personen”…? Detta är en liten del på vägen av mognad och börja se sitt självvärde i förhållande till hur andra/någon ser på en och sedan fatta beslut utifrån det eller helt enkelt komma underfund med något viktigt. Det är en tid då vi kan utröna styrkan, och förstärka den eller det ”svaga” och i det senare fallet, kanske släppa taget. Vi kan även uppleva att någon annan, en part, önskar förstärka eller släppa.


Runt den 8/7
Merkurius quincunx Pluto


Våra sinnen kan skickas till ”skuggiga platser” och då är det bra om vi inte ”terroriserar” oss med våra tankar, utan försöker att få loss litet ”tankeskräp” istället, d v s använda energin till ”att rengöra” sinnet.

Den här aspekten kan göra att vi uppmärksammar de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och att våra tankar får mer djup. Man kan ana att detta också manifesteras i dialoger där hemligheter och avslöjanden sannolikt kommer att ske.

Många kan använda denna energi till att använda information för att manipulera andra, så det gäller att se igenom sådant. Den som anammar den bästa sidan av energin, kan lättare förstå att t ex antydningar handlar om en mycket större fråga som vi kanske känner att vi vill veta mer om, gräva i (i bästa Pluto-stil). 


Runt den 8/7
Venus kvadratur Uranus

Gnistor av attraktion kan nog tändas litet ”här och där” denna tid, utan att något mer sker. Det här är en ganska oförutsägbar energi, som ökar flirtbenägenhet, romantisk frihet, ökar passion, entusiasm.

Energin kan förmodligen stimulera känslor inom relationer, de som är nya likaväl som de som varit längre. Känslomässiga störningar kan också märkas. Att sätta hälsosamma gränser på ett kärleksfullt men fast sätt kan behövas nu.

Det kan ske överraskningar i kärleken, kring pengar. Kanske en del tuffar till utseendet.

Den som hoppas på något spännande kan få uppleva åtminstone någon extra gnista denna tid.


Den 10/7
Nymånen kl 03:17, 18°01 i Kräftan

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i, har Ascendent eller Månen i nymånetecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

Med Solen och Månen sammanfogade i Kräftan präglas denna nymåne av vattnets element. Det förstärker vår intuition och vår känsla för att uppleva vibrationer runt oss. Kräftan är också Månens eget tecken där Månen är hemma.

När Månen är verksam i sin ”hemmabas” utstrålar hon samtidigt sin egen speciella ”månmagi” och kan ”flöda” sin största potential. Så om vi förberett oss för initiering kan vi förvänta oss en kraftfull tid för det! Likt magi kan Månen öppna en intuitionsportal och hjälpa oss att komma i kontakt med de djupaste hemligheterna i drömtillståndet.

Med hjälp av intuitionen kan vi med hjälp av vår medvetenhet få tillgång till de rätta verktygen som behövs för att skapa vår egen magiska verklighet och det som betyder mest för oss.  

Detta började med fullmånen så denna tvåveckors accelerationsperiod har verkligen handlat om vad vi nu släpper och lämnar bakom oss. När vi tittar tillbaka på vad vi är på väg bort från, bör vi vara redo och förberedda för att betona vad vi vill skapa nästa cykel. 

Vi kan nu när energierna ”börjar om”, komma in i en fas som på det omedvetna planet handlar om platsen där våra liv började och vi vill kanske vara där vi känner oss tryggast.

”Nyckeln” för Kräftans nymåne, är det intuitiva, emotionella och familjära. Det som känns kraftfullt och rätt, kommer att fungera i framtiden. Sätt dina frön med omsorg och vattna med kärlek, så kommer din skapelse att manifesteras tryggt och fyllt av närvaro!


Ett viktigt tema för denna nymåne är att skapa starka band med andra. Nu är det dags att vara oss själva, för det leder oss mot människor som uppskattar oss för vilka vi verkligen är. Vi kan också känna ansvar när det gäller hur våra attityder och beteenden skapar en ”krusningseffekt” i omvärlden.

TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR.

TIPS OM RENANDE NYMÅNEMEDITATIONER HÄR.

TIPS OM RENANDE NYMÅNEMEDITATIONER FÖR ALLA 12 STJÄRNTECKEN HÄR.


Den 11/7 (-28/7)
Merkurius går över till Kräftan

Det uppmuntrar intima samtal och nära kontakter. Kräftan är tecknet som handlar om behov, känslor och mor/far (eller någon annan som har omsorgsuppgiften) och barn (eller ett älskat djur). När vi lägger till Merkurius, planeten för information och kommunikation, blandas ord och känslor av omsorg. Det är lättare att ”stämma in” och känna empati med vad någon säger och det är även lättare att ta vad de säger personligt (även om deras anmärkningar inte har något att göra med oss). Ord kan vara tröstande eller omogna - tänk på ”verbala kramar” och/eller verbal ilska. Detta är i alla fall en bra transitering om man vill prata om sina behov, eller lyssna på någon som behöver gråta på axeln. Det kan vara en konfessionell känsla för konversationer. Att prata/tänka på det förflutna kan också betonas. Viss information kommer till oss genom intuition – alternativt så kan några gamla minnen dyka upp.


Runt den 12/7

Merkurius trigon Jupiter

Denna harmoniska aspekt ger optimism, vänlighet och öppenhet. Kanske en tendens till att filosofera. Vi är mer intresserade av mentala intressen, att ta reda på, veta mer. Vi önskar ”bredda” fältet, och kanske vill ut och röra på oss, resa eller boka en resa… Det ökar potentialen till entusiastisk kommunikation och positiva diskussioner. Nu finns chans till utvecklande dialoger med familj och vänner. Jupiter och Merkurius i harmoni gynnar alla idéer och planer och bär gärna fram positiva besked och goda nyheter.


Runt den 13/7
Venus konjunktion Mars

Venus Mars-konjunktionen sker en gång vartannat år. Det skapar det perfekta receptet för romantik och längtan. Det öppnar lätt till passion och lust. Kärleksaffärer kan nu värmas upp till heta nivåer eller kanske en attraktion tänds till någon vi aldrig tänkt oss. 

Det passionerade paret, Venus och Mars, (också harmoni- och krigsgudar), firar nu sitt passionerade förbund av motsatser. Venus är den gudomligt kvinnliga och Mars är den gudomligt maskulina, så när dessa två planeter möts uttrycker de en speciell energi som vi alla kan dra nytta av. Det sällsynta mötet med Venus och Mars är en påminnelse om att det finns kraft i både det maskulina och det feminina och när de arbetar tillsammans kan det hjälpa oss med att känna oss anslutna och hela.

Den sista gången Venus och Mars var tillsammans var i Augusti 2019, innan dess var det i Oktober 2017 och innan det: November 2015. Sedan dess har det kosmiskt passionerade paret, rest på olika vägar men återförenas nu. Vi kan se tillbaka på vad som hände i det personliga kärlekslivet i Augusti 2019, i Oktober 2017 och innan det: November 2015  för att se om vi kan sammanfatta några mönster eller trender. Det kan hända att en cykel från denna tidsperiod har upphört, eller vi till och med upptäcker att vi har vuxit när det gäller hur vi ser kärlek och relationer.

Det kosmiskt passionerade paret tillsammans kan nu i alla fall ”kicka till oss” så att vi ”går i gång”: med ökad passion, ja kanske t o m upplever en ny flirt eller kanske något sätter fart inom en relation. De vill vägleda oss när det gäller kärlek och att förstå kärlek på en helt ny nivå. Vi kan överväga: "Vad är skillnaden mellan kärlek och magi?”

Men även om Venus och Mars är ett passionerat par (”kosmiska älskare”) så är deras möte så mycket större än det.

När Mars och Venus kommer tillsammans, uppmanas att balansera det manliga och det feminina. Maskulin energi handlar om att vidta åtgärder och är en yttre energi, medan kvinnlig energi handlar om att reflektera och skapa, och är en inre energi. Vi behöver båda dessa energier i våra liv och i världen för att skapa balans och harmoni.

När maskulin energi är mer dominant och kvinnlig energi undertrycks kan det leda till krig, aggression, problem med pengar och girighet, kvävd kreativitet och brist på medkänsla och samband. Tyvärr är det alla teman vi kan se ut i världen idag, men det här sällsynta mötet Venus och Mars kommer att påminna oss om att det inte behöver vara så här.

När Venus och Mars möts kan vi alla använda den som ett tillfälle att balansera våra egna maskulina och feminina energier. Vi kan nu göra vad vi behöver för att komma i balans på vilket sätt som helst, som känns rätt. Vi har alla en egen definition av vad "balans" betyder för oss så stäm in i vibbarna runt detta datum.

Det är en tid att hitta en bra balans mellan det manliga och det feminina inom oss och utanför. Vårt sociala liv kan vara något obalanserat. Om vi kan minska vår impulsivitet och hålla saker måttliga, bör möten upplevas harmoniska och trevliga

Mars och Venus möts nu igen den 13/7 2021.


Runt den 15/7
Solen trigon Neptunus

Den här aspekten främjar medkännande, kreativitet och det konstnärliga. Aspekten tenderar att göra många av oss inspirerade och det är lättare att känna omgivningsvibbarna. 

Energin kan också fungera som underverk i våra relationer. En uppmaning att hjälpa andra betyder det här, förlåtelse och välgörenhet.

Nu är vi mer i kontakt med vår mest andliga energi och vi bryr oss om vad som behöver vårdas i våra hjärtan. Vi kan lättare se lättare den andras synvinkel, vi kan kanske ”gå i deras skor” (identifiera oss med) och därmed trösta eller visa att vi verkligen förstår.

Det är en mjukare energi som ökar benägenheten för allmän ”snällhet” och är även en drömsk energi som är till hjälp i meditation.
Vi kan få en djupare och bredare förståelse av vår plats i världen. Det är viktigt att vi inser att uppnå våra mål och drömmar innan vi kan hjälpa andra.

Egot drar nytta av en mer andlig outlook, så att vi kan arbeta på att uppnå framgång. Vår väg till framgång kan också hjälpa till med en stark intuition.

Om du ensam kan du möta en känslig eller andlig typ av partner, vilket kan komma från engagemang i föreningsliv eller andra gruppsammanhang. Förhållanden drar nytta av en gemensam vision om framtida fridfullhet tillsammans.

Aspekten ger ett andligt inflytande som främjar vår fantasi och intuition. Det bidrar till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och att djupare förstå oss själva, våra motiv och känslor.


Runt den 16/7
Venus quincunx Neptunus


Vi mer benägna att skapa eller ”ta in” all form av skönhet, att njuta av det som är estetiskt och vackert och vi kan känna starkare längtan efter romantik… Kanske finns längtan efter ”den perfekta” romansen. Många kan drömma om hur saker kommer att vara och om all den underbara kärlek som ”finns”.

Om det finns någon speciell person i horisonten, kan den här transiteringen faktiskt ge litet besvikelse över att personen visar sig inte leva upp till förväntningar. Även om det inte handlar om någon ”riktig” relation, så kan det vara någon som finns i ”sinnet” där det byggts upp illusioner baserade på begränsad information och erfarenhet av vem denne (eller de) verkligen är!

Det är lättare att projicera egna behov, önskningar och förväntningar på någon annan nu. Att bli lurad av sken som bedrar de här dagarna tenderar att hänga som ”dimma” över oss… Men i så fall är det så att den ene ”skapar sken som bedrar” och den andra ”låter sig luras”…

Men andra, som öppnat till sin andlighet, kan nu se någon annan på nya sätt, även om illusioner faller och en viss besvikelse kan kännas. Det som kommer fram i så fall är: den avklädda sanningen som då är viktig. Det ger nämligen en öppning till nya inre dimensioner och ”öppnar” till större mottaglighet eftersom det ”rensar bort” det som står i vägen. 


Runt den 17/7
Sol opposition Pluto 

När denna energi kanaliseras till konstruktiv användning kan den skapa förutsättning för att förändra något som är välbehövligt, inte minst genom att vi kan se ”bakom fasader” just nu och förstå mer om ”orsak och verkan” och hur vi kan gå vidare utifrån det, med en djupare medvetenhet. Visst, det kan också vara smärtsamt, men i så fall så är det för att en ”titt bakom” ytan behövs…

Denna energi ger oss en chans att ”gå på djupet” med oss själva, likaväl som en ökad benägenhet att vara vaksamma över andras ”motiv” just nu. Vi kan känna att vi vill ha mer kontroll alltså. Se upp för manipulerande personer och undvik sådana tendenser själv. Det kan också finnas tendenser till ett litet ”maktspel” där någon kan bli sårad. Men var viss om att om det sker, så är det verkligen en bra tid till att ”bearbeta” och ”ta loss ”stickan” för att känna större lätthet efteråt.
Det kan också komma upp gamla känslor ”av sig själv”, minnen från förr som behöver frigöras. Litet ensamtid är bra just nu.

Visst kan vi också förvänta att en del projekterar sitt ”skräp” på andra, men det är läge att i så fall vara medveten om det och därmed undvika att det sker. Så se upp för de som ”vill glänsa” (solen) och ”dumpa” den mindre trevliga sidan på andra (Pluto i opposition), för att få fortsätta ”glänsa” i någon situation som kan ”spetsas till” just nu.  Solen är en kreativ kraft. Pluto är en mörk kraft. Folk gillar att se sig själva som varma, glänsande, konstnärliga likt Solen! För att göra detta måste någon i miljön bära Pluto-slutet på köpet. Men det gäller att inte själv vara den som projicerar något på andra. Det ger inget bra tillbaka…

En Pluto-transitering kan fokusera på att ”lita på eller inte lita” på andra igen. Vi lär oss att se igenom, att förstå psykologiska saker med Pluto. Starka människor (Solen i sin bästa energi) lyfter andra, och i djupet av Pluto ligger denna längtan efter att hitta starka människor som kan ta oss till nästa nivå. Vi vill vara med dem som stärker oss, inte de som tar oss ner eller gör något mot oss. Just nu kan vi märka av detta extra mycket. Vi behöver varandra för att växa, och det finns en intressant dynamik som händer när vi träffar någon som har det lilla extra som kan ta oss till nästa nivå. Tricket är att inte ta det för personligt.

Pluto representerar också massmedvetandet i opersonlig bemärkelse, och detta indikerar att något kan bli aktuellt som har att göra med grupper och organisationer som är dedikerade till att betjäna massorna.


Runt den 18/7
Venus quincunx Pluto

Relationer kan känsla mer intensiva och djupa, men det kan också väcka ”inre gamla taggar” – i så fall så betyder det att det är bearbetningspunkter som aktiveras. Hos vissa kan misstänksamhet eller dolda saker komma upp till ytan. Vi kan också upptäcka att vi behöver ligga lågt och anpassa oss till andra. Viktigt är att fokusera på att harmonisera motsatta synpunkter så att frid kan uppnås.
Det
involverar inte bara relationer med andra utan också ens inre känslor av självvärde.
Många kan bli förälskade under denna transitering, även om livet är ganska stabilt och förutsägbart kan en ny kärlek (eller flirt) komma in och väcka intensiva känslor. Känslan av avvisning kan också aktiveras hos en del, och i relationer kan någon part uttrycka svartsjuka eller äganderätt och är resultatet av känslor av osäkerhet. Undvik maktkamp! Många kan känna behov av att bearbeta sitt inre värde (självvärde) och får då en djupare känsla. 

För de som sysslar med något konstnärligt kan en passion just nu komma till uttryck i starka, kanske provocerande konstverk, musik eller andra skapelser. Skönhet kan väcka alla sinnen just nu.


Runt den 18/7
Merkurius quincunx Saturnus

Den aspekten kan göra att det känns litet motigt när det gäller intellektuella engagemang eller i dialoger. Det kräver kanske litet extra tid och tålamod för att lösa och komma till rätta med vissa uppgifter fast vi helst kanske vill göra något roligare.


Runt den 18/7
Mars quincunx Neptunus

Energin kan "mjuka upp" vår vilja, inriktning, energi och "kamp" och vårt temperament. Det kraftfulla kan t ex "ta vägar" som inte känns så tydliga som vi vill.

Vi är mer känsliga när det gäller att hävda oss själva och att svara tillbaka med dynamik. Vi bör känna efter i vilket sammanhang vi ska agera med framfötterna.

Det kan även utlösa någon form av utagerande där något kan kännas förvirrande eller leda till avvärjning eller undflyende. Då kan det vara läge att bara släppa frustration eller konkurrenskänslor. Den som är helt ärlig och har rena avsikter kan lita sin intuition och det är viktigt att inte lita på något om det känns som en "tvekan". 


Runt den 20/7
Merkurius sextil Uranus

Denna harmoniska aspekt ger många nu ett mer ”fritt tänkande”, då den här energin tenderar att sätta fart på tankar på ett uppfriskande sätt. Många vågar nu ”tala ut” ur skägget.

Vi kan få mer mod att uttrycka oss på ett mer intressant, eller rentav spännande sätt. Räkna med givande dialoger! Vi kan plötsligt upptäcka nya intresseområden som väcker nyfikenhet och kreativa idéer. Vi kan få oväntade och inspirerande idéer, ett plötsligt nytänkande och utopier är sannolikt.

De som tar vara på idéer genom att skriva ner dem, och använda dem konstruktivt kan sedan inspirera andra till nytänkande. De som är helt inne på den kosmiskt upplysande vägen, kan uppleva speciella insikter, vilket då är ett nytt steg på upplysningsvägen – en ”magiskt andlig rikedom”. Många kan uppleva dessa uppvaknandeinsikter som förvånande på ett energigivande sätt (ungefär: aha, nu förstår jag). Plötsliga speciella visioner om framtiden är sannolikt.


Den 22/7 (-16/8)
Venus går över till Jungfrun

Efter att Venus har varit i Lejonet, med sin mer ”råa” kreativa kraft, kommer nu en tid att förfina, redigera och åtgärda strukturella problem. Vi tenderar att njuta av det orörda och raffinerade och lånar gärna ut en hand till hjälp och stöd – och litet romantik. Och ändå, Venus här vill vara säker på vem som är tillåten i det intima "jungfruliga territoriet".

Venus i detta tecken gör det attraktivt för att rena oss själva, för att göra kroppen till ett heligt tempel och att känna kraften i helheten.

När Venus är i Jungfrun, påminns vi om att en persons karaktär kan vara attraktiv. Vi är mer måna om vem vi ”investerar i”. En relation måste vettig, vi söker det som är förnuftigt och tenderar att odla djupare band med dem med gemensamma värderingar och sätt att leva dag för dag.

Vilken typ av kärlek sker nu? Ett exempel är som en vänskap på jobbet som börjar med en kollegial ömsesidig respekt, och till och med vissa formaliteter och blir något mer. 

Bra vibbar på jobbet eller under volontärarbete kan leda till vänskap som bygger på att vara ömsesidigt stödjande.

Venus reglerar attraktion och i motsats till Venus benägenhet till uppvisning i Lejonet (som vi nyss passerat) så kan den här tiden med Venus i Jungfrun vara mer självmedveten och dämpad - ”att lägga band på sig” och det kan också bli en slags fixering kring attraktion och hur det ter sig, kanske grubblerier om det är ”på riktigt” eller inte. Jungfrun är ett föränderligt (”muterbart”) tecken som är överkänsligt mot många val – det kan leda till förvirring. Det kan vara en intensiv önskan att se mer frukt av det engagemang som man lägger ner. Venus här kan ge känslor missnöje, ”självfängsel” eller kritik av andra. 

Det finns en ökad sensorisk uppfattning. Att njuta av långsam mat och av att göra ingenting bör finnas på dagordningen. Det är en bra tid att få massage eller påbörja en katarisk (renande) tid genom andlig övning, själslig bearbetning och/eller örtbad som också känns/är konstnärligt eller estetiskt upplyftande eller balanserande på något sätt.

Venus i Jungfrun öppnar ögonen för den enorma skönheten i naturen, kroppen och allt som andan kan känna och uppleva genom kroppen.

Om man ser till det astrologiska huset i sitt horoskop som Venus passerar, så får man en bättre uppfattning om var det kommer till uttryck under de här veckorna.


Runt den 22/7
Venus opposition Jupiter


Aspekten kan medverka till en viss ”lättja” och ett ökat behov av livets ”gotter”, att njuta av det goda och vackra och många söker sig ut i nöjeslivet. Livet ”bjuder oss” på ökad charm och livslust!

Hos många ökar behovet efter någon slags balans inom relationer, sannolikt genom att agera för en lagom kompromiss.

Det är lätt att attraheras denna tid eftersom detta är en ”flirtöppnade” aspekt! ”. För en del som inte har någon partner, kan det finnas tendenser att nu ”påverkas” av ”vem som helst” som visar intresse eller flirtar, detta p g a av att aspekten kan skapa längtan efter att träffa någon. Men attraktionen kan faktiskt gå över rätt fort… Ballongfärden kan alltså vara kort men kännas glädjande, utan någon dramatisk landning. Träffar man ingen just nu så kanske man gärna ser en romantisk film eller så…!


Runt den 22/7
Mars quincunx Pluto

Vi kan räkna med att saker som ”pyrt” länge har en tendens att komma upp till ytan nu. Energin uppmanar oss dock att gå bort från konflikt för en djupare samverkan.

Det kan också leda till en viss maktkamp i vissa fall. Det finns dock en svårighet i att utnyttja energin och styra den på rätt sätt. En del känner av dessa planetaspekter genom utmaning eller en känsla av hinder, men det finns tillräckligt med kraft för att få saker att hända. Men man kan lära sig att uppskatta friktionen som en nödvändig ingrediens för att lära av dessa erfarenheter och att undvika konflikter med andra är A och O.


Den 22/7
Solen går över till Lejonet

Se beskrivning i första stycket om Lejonets säsong


Runt den 23/7
Solen quincunx Jupiter

Det ökar känslor av att vilja ha mer av det goda, och en tendens av varma ”vibbar” i luften… Vi ser saker ur ett mer optimistiskt och brett perspektiv, men det finns också en tendens att överdriva och att också överskatta händelser och andra.  Det finns en viss tendens att vi också ”tror på allt som” det som framförs i debatter, nyheter och media. Det är därför bra att fokusera på de mindre detaljerna och att inte lita på den ”större bilden”. Att försöka se under ytan vad gäller den ”offentliga” bilden, och påståenden som kan ”flöda” osant i den yttre världen är A och O nu för att vi ska kunna landa i oss själva och komma i kontakt med vår intuition!


Runt den 24/7

Merkurius trigon Neptunus

Det kan göra oss mer benägna att drömma. Vår fantasi kan faktiskt förändra vår verklighet om vi gör något konkret av dem. Samtidigt finns här en kreativ potential. Konstnärer kan nu känna sig särskilt välsignade och andligt arbete är gudomligt inspirerat. All slags konstnärligt/kreativa sysslor gynnas vid denna tidpunkt.  Bra aspekt nu om man vill fånga det vackra genom att fotografera. Denna aspekt ger också intuition och inspiration kopplad till tänkande, tal och kommunikation – om man är öppen för ”spirit” – inspirationen som kommer från det högsta.

Både Merkurius och Neptunus är i vattentecken, så vi tenderar att vara mer empatiska. Vi har även ökad förmåga att kommunicera extra finkänsligt och inkännande. Vi kan ana mer än vad som sägs… Det är en bra tid att prata om känslor med t ex partners eller med vänner i nöd. Vi är mer öppna för det osynliga och subtila och något mycket vackert och helande kan hända.


Den 24/7
Fullmånen kl 04:37, 1°25 Vattumannen

Fullmånens tolkning ska ses som ”fingervisning” och inspiration. Vi kan välja hur vi kanaliserar energier (Om) så hur energier inverkar personligt beror på flera faktorer, bl a var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. Men vanligtvis berörs mest de vars horoskop mottar starka aspekter, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

Historiskt använde indianer (och andra naturfolk) ”smeknamn” för fullmånar för att lokalisera årstiderna. Se namnet på fullmåne för varje månad på året och deras betydelse (info)

Varje fullmånes energier är olika, bl a p g a det stjärntecken den då befinner sig i. Dess krafter drar fram det undermedvetna och eventuella smärtsamma minnen. Sårbarhet ökar, instinkter bli starkare och vår energi ökar, vilket bl a kan ge oro. Den är månfasernas fulländning och anses vara bäst om man medvetet vill använda månenergin för ökad känslomässig balans. INFO HÄR & HÄR

När den känsliga och personliga Månen nu kommer in i Vattumannens stjärntecken och med sin fulla kraft “belyser” det tecknet så kan man ana att detta är en fas där många känner ökad längtan efter det som “bryter av” vardagens känslor och stämningar – något som kan “pigga upp” gamla känslomönster och skapa spänning och förnyelse – kanske tillsammans med en känsla av stress eller upproriska känslor och förnimmelse av “rotlöshet”. Man längtar efter något annat än det man är van vid, något som “lyfter” och laddar om själen och förändrar gamla invanda mönster och hjulspår.

En oro trappas förmodligen upp kring denna fullmåne – och detta i sin tur kan resultera i en urladdning. Man vill vidare och kanske det stundom känns som att man vill “spränga gamla väggar” - överskrida gränser. Något som kan komma till uttryck genom oväntade och plötsliga känsloreaktioner – som exempel. Det är då viktigt att vara uppmärksam på sina känsloreaktioner så att dessa inte leder till bristande respekt för andras känslor. Att andas djupt och “tänka om”, d v s försöka förstå att det är gamla känslor som gör sig gällande och istället gå inåt och “ladda ur” det som ligger bakom reaktionerna. Att också ställa sig frågan, “varför” är en bra inledning till svaren...

Tar man itu med dessa gamla känslor kommer man att ladda om sina känslor och uppleva sig förnyad och fräsch eftersom Vattumannens energi då blir som att ladda upp tömda batterier!

Över huvud taget så kan man känna sig mer redo att acceptera och omfamna sidor av personligheten som inte alltid tycks passa in – möta och bejaka sin mest unika sida. Många kan också få viktiga budskap, bl a symboliska som handlar om det som kommer att ske, t ex spontant, när man mediterar och/eller genom “märkliga” drömmar. Så, troligtvis får många nu ledtrådar till vad som ska komma i framtiden – och de kommer att knytas samman med det som skett. Räkna också med speciella visioner och synkronicitet. Skriv gärna ner drömmar och lägg märke till hur de drömmar som innehåller symboliska budskap kommer att få förklaring inom nio månader. Kosmos “laddar nämligen ner” högre visdom och ledtrådar genom Vattumannen (det tecken som Uranus härskar över).

TOLKNING OM FULLMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR.

TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER HÄR. 
TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER FÖR ALLA 12 STJÄRNTECKEN HÄR.


Runt den 25/7
Merkurius opposition Pluto

Merkurius med Pluto kan påverka tänkandet på ett sådant sätt att många nu har mer styrka i sina åsikter och instinkter. Denna aspekt kan ge ”djup inblick i tankegångar” likväl som mentalt granskande och djuphet och skärpa i dialoger. Denna skärpa kan av andra användas för att gräva upp det giftigaste och skadligaste psykologiska avfallet för att blottlägga det och därmed frigöra det, eller för att manipulera, gömma och hålla undan saker från ljuset.

Så den här aspekten kan göra att vi uppmärksammar de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och att våra tankar får mer djup.

Många kan använda denna energi till att använda information för att manipulera andra, så det gäller att se igenom sådant. Den som anammar den bästa sidan av energin, kan lättare förstå att t ex antydningar handlar om en mycket större fråga som vi kanske känner att vi vill veta mer om, gräva i (i bästa Pluto-stil).

Eventuellt kan något slags avslöjande om vissa människor runt oss också komma fram i ljuset. Sådant som maktspel, manipulationer och ultimatum bör undvikas till varje pris. Bäst är att samarbeta utan att ge upp integritet och försöka hitta lösningar som skapar goda vibrationer.

Metafysiska och vetenskapliga ämnen kan, för de som är intresserade av det, locka extra mycket nu.


Den 28/7 (-11/8)
Merkurius går över till Lejonet

Denna transit är bra för fokus och mental uthållighet. Om ett projekt har dränerat energi under Merkurius vistelse i Kräftan kommer Merkurius i Lejonet ge ett välbehövligt mentalt fokus som hjälp till projektet och för att nå uppsatta mål Dessutom gynnar transiten konstnärliga uttryck av något slag, särskilt drama, teater, agerande, rollspel eller att arbeta med barn. 

Vår kreativitet tenderara att öka och vi kan också märka en starkare lust att säga vad vi tycker och uttrycka vår vilja och kreativitet, kanske så att vi får uppmärksamhet också så det kan märkas en mer ”teatralisk” energi över många. Detta gör att många kan uppleva att det är roligare att vara runt barn, eller ”vara barnsliga” med varandra och uttrycka glädje, humor och agera ”som ett barn”.

När Merkurius reser genom Lejonet kan vi komma i kontakt med hjärtat inom oss och vilja ”tala ut” eller fundera på djupet. Den här energin kan dock hos många ge en tendens till en nedlåtande attityd i dialoger, och vi kan också känna att andra inte ska ändra på oss – eller trycka ner oss. Detta har därför en tendens att skapa ”klösiga” dialoger hos de med mer temperament och kanske stolt attityd hos andra. Energin har makt att tända mod och eldiga åsikter och vi lär nog märka det den här tiden. Det bästa är att inte falla in i gräl men ändå stå upp för egna åsikter. Men visst, en del kan nyttja energin genom att vara ”coola” och loja.


Runt den 28/7
Merkurius quincunx Jupiter

Aspekten tyder på att tankar, tal/kommunikation och kunskapsbehovet ökar liksom även debattandan hos många. Att vädra tankar och idéer utifrån ett större perspektiv och vidga våra mentala vyer ligger i luften!

Den här aspekten kan också spegla oro eller ökat behov av expansion, ”chanstagning” när det gäller rörelse (resor t ex), dokument, viktiga diskussioner och förhandlingar. Sådant tenderar att ha större betydelse, så överenskommelser eller liknande sker sannolikt i större grad denna tid.


Den 28/7

Jupiter går fr o m nu retrograd tillbaka Vattumannen och ”backar” vidare där. Den stannar där till 29/12 2021, då den återkommer till Fiskarna OM JUPITER I VATTUMANNEN HÄR.


Runt den 29/7
Mars opposition Jupiter


Vi kan känna extra
kraft, styrka eller mod, men många kan också ”anamma energin” så att de agerar hänsynslöst och egoistiskt! Det finns två grenar av denna aspekt - en ger önskningar om ”större eller bättre” egendom, mer pengar och/eller makt, och den andra fokuserar på idealistiska mål eller rörelser.

Vi känner förmodligen mer förväntan och törs sannolikt ta en ny chans… Det är lättare att ta itu med nya saker. Visst kan det komma gott ur det men vi bör samtidigt vara noga med att se de långsiktiga effekterna av våra handlingar och inte bara se till stundens ”glädje” eller ”hetta”: Det kan eventuellt ge en benägenhet för de som är mer eller mindre ”adhd” (typ det) att göra ogenomtänkta chanstagningar.

Risken för överdrifter finns för vi ”kan inte sluta”: det kan handla om shopping, festande, våghalsighet eller kanske om satsning av pengar på något spel i tro om att vinna något. Det är svårt att sluta oavsett om man har flyt och vinner eller inte. Så tänk på att med dessa energier nu, är gränserna långt bort, och om man inte medvetet kan dra gränser nu, så kommer ett tillfälle när det märks att tillgångar överskridits eller våghalsigheten går överstyr… Var noga och tänk efter två gånger alltså.

Denna aspekt ökar också önskan om resor eller äventyr. Det är en bra tid till att börja med något kraftfullt - som en träningsrutin.


Den 29/7 (-15/9)
Mars går över till Jungfrun

Det här är inte en typisk ”hett temperament” transitering, för nu reser Mars genom "servicetecknet". Snarare kan vi känna mer irritation om en situation inte uppfyller vissa normer. Dessa normer kan vara förnuftiga eller irrationella - som med alla tecken, driver Jungfruns energi fram temat, men vi väljer, trots allt hur det manifesteras. Den hälsosamma manifestationen är en ren, bemyndigande uppgradering. Ilska/frustration kan istället rasera ett redan gjort arbete (på oss själva eller ett yttre mål). Den hälsosamma manifestationen är också att vi slutar straffa oss själva eller någon annan, på grund av ett mikroskopiskt fel. 
Jungfrun handlar om vad som saknas och vad som inte är tillräckligt bra. I detta sammanhang drivs Mars till att hitta det exklusiva - bara en justering och vi kan hitta ”X” eller göra det perfekta. I alla Mars frågor (det intima, handlingar, inledningar) betyder det teknik över rå impuls. Varje drag är raffinerat och har ett visst syfte. Men det kan också betyda en fruktbar strävan efter något bättre, när det som är, egentligen är bra. Vi bör inte oroa oss för vad vi inte kan kontrollera. Det är bättre att fokusera på vad som ligger framför. 


Runt den 30/7
Venus quincunx Saturnus

Saturnus öppnar till en känsla av mer ansvar och kanske tveksamhet när det handlar om relationer och många tenderar att ställa några djupa frågor om relationer. Relationer och det som rör attraktion kan kännas ”kallt”, tråkigt eller saknas. Frågor som ”Vad vill jag” kan dyka upp. Många kan känna sig ensamma även om vänner/partner finns. Kanske dyker frågor upp kring vad ensamheten beror på. Om så är fallet så är det viktigt för att kunna förändra det som man inte är nöjd med. Kanske någon relation behöver sållas... Det är bra att satsa på att skapa en struktur som man kan tillämpa för att nå mål och önskningar.

*****************************

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar