Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 1 juni 2022

Astrologisk prognos för Juni 2022

I Universum (som vi är en del av) tickar den kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster (s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. Astrologer spårar och tolkar dessa förbipasserande transiter. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera.Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så prognoserna (längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup. 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Mina texter på denna blogg är skyddade av upphovsrättslagen,
info 
HÄR. Du som publicerar citat, lägg med länken till denna sida.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Tvillingarnas säsong 20/5-21/6

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så gick Solen ur Oxens lugna tempo och tog ett skutt in i energiska och intellektuella Tvillingarnas säsong den 20/5. Astrologer uppfattar början av Juni som ”muterbar”, eftersom Tvillingarna är det föränderliga tecknet innan sommarsolståndet i Kräftan (21/6).

Det är en period av aktivitet och rörelse och, beroende på vem man frågar, en ”tokig tid med en del drama”... När Solen rör sig genom Tvillingområdet på himlen - så aktiverar den vår ”Tvillinghet”. 

Effekterna varierar beroende på vårt eget födelsehoroskop, men i allmänhet drar Solens transitering genom Tvillingarna fram vår sällskaplighet; vår nyfikna natur; vår önskan att prata och leva och kommunicera. Det aktiverar också våra motsättningar, vår mångfald, vår motsägelsefullhet och otillförlitlighet. Det är en tid för höga höjder och lägre nedgångar.

När det är Tvillingsäsong, tenderar vår energi att kännas spridd och vild, eller vi kan inte tyckas sluta prata, eller vi känner oss fräcka… och vet inte varför? Ja, kanske är vi bara mänskliga och har en rolig tid, eller kanske är det Tvillingsäsongen.

Tvillingsäsongen ber oss att stiga in i vår mångsidighet, vildhet och tokrolighet och ta in kunskaper och sprida dem... Byta energi, byta luft… Vi kan växa och överraska varandra utan att landa eller fastna. 

Tvillingsäsongen ber oss att vara flexibla, troligtvis mer flexibla än vi är beredda att vara, mer än vad som kanske känns lätt. Men fortfarande finns det sämre saker…

Det här är en bra tid att göra förändringar och vara flexibla med vårt dagliga schema samt viktiga aspekter av livet.

**********************************

Kräftans säsong 21/6-22/7


Den 21/6 är det dags för sommarsolståndet vilket också markerar starten på Kräftans säsong som beroende på året sker mellan den 21/6 -22/7 ca. Det är officiellt sommar och det betyder att det är dags att dyka in i Kräftperiodens vattendjup. 

Kräftan är ett känslotecken, vars härskare är Månen (känd som den himmelska kroppen som reglerar våra känslor).

Kräftsäsongen ber oss att stämma in i våra känslor och rida på vågorna när de kommer, som havet i all sin härlighet. Havet är drottningen av känslor. En minut är hon helt nöjd, andra gånger skapar vindar milda vågor, sen täcks vågorna av is för att hon är kall en tid ... tills hon inte är det och kanske en storm brusar upp vågor. Det är bara som havet! 

Det är inte alls märkligt om vi denna
tid märker av fluktuerade känslor, kanske vemod, nostalgi och kanske en och annan tår – litet mer!

Den här tiden medan den fuktiga kräftenergin flödar så kan en ton av en havsglittrande atmosfär smyga sig på. Då kan man inspireras till att likt en mild madonna bära silkesklänning eller fuktas av havsguden Neptunus mystik, kanske man sprayar håret med havsaltspray och ångar av havsnymfvibbar eller utstrålar en finstämdhet som om den kom från näcken och hans vackra toner... 

Trots att vi kan känna alla känslor under detta stjärnteckenstyre, kan nog de flesta se det som något bra… och inte som något förspillt. Det kan flöda känslor och omsorg om andra...

Ja, Kräftan är medkännande, vårdande och älskar att ta hand om. Så det är tongivande under Kräftans månadsenergi, att många är som ”månbarn” och "smittas av månenergi": Man kanske badar i känslor, pryder hemmet med pastellfärgade blommor, och tar hand om sig själv och alla levande varelser - som den söta humlan man räddar från at drunkna i vattenpölen eller grodan man bär över vägen så den inte blir påkörd... för att nämna något - förutom alla nära och kära som man känner extra för att pyssla om.

Det är en utmärkt tid att bära månsten, kanske få/ge massage, eller avkopplande bad – ute eller inne - och känna sig som en havsgud eller havsgudinna – eller som näcken eller sjöjungfrun… 

Det är några exempel på nycklar som hjälper till att flöda igenom säsongen med de bästa vågskvalpande energierna. Och de som gråter då och då eller känner nostalgi och ”badar i minnen”, det är bara att omfamna det! Låt vågorna skölja igenom"

Kräftan är den starka feminina energin som för upp känslor, så vi bör vara förberedda på att få vårt hjärta öppnat. Kräftsäsongen ”spränger” hjärtan som en geod som öppnade avslöjar kristallina strukturer och som gör det möjligt för oss att känna och uppleva känslor på djup, djup nivå. Det är vackert!

Det kan säkert vara en givande åktur på vågorna. De som inte är vana vid den intensitet som kan kännas denna månad, kan ta det lugnt, koppla av och stanna i känslorna som kommer och bara "andas in i energierna". Skriva ner det som behöver skrivas ner. Prata med någon om det behövs. Känslorna är giltiga! Precis som Månen och havscykeln. 

Slösa med omsorg och ta hand om alla! Var den omvårdande modern/fadern. Gå till poolen, sjön, bäcken och plaska eller bada i saltvatten och skriv ner dina drömmar och tolka dem (Kräftan reglerar det undermedvetna). 

Bjud in kreativiteten! Måla med känslorna som energi, skriv poetiskt, pynta vackert, bind blomstersköna uppsättningar… fota vackert... Låt den kreativa kraften blomstra bland alla blomster!

Den här säsongen handlar om emotionell koppling, så många vill spendera tid med familj och nära och kära. Det är som häckningssäsong, förutom att det är riktigt varmt ute! Säsongen ger näring till allting, så att samla favoritmänniskor och kanske äta en näringsrik middag eller gå och bada tillsammans när alla sinnen. 

Så denna Kräftsäsong, se till att äta näringsrikt, ge andra näringsrikt att äta, det växer mycket som vi kan plocka direkt och äta nu. Och kom ihåg att vara hydroliserad - drick vätska med litet citron eller havvsalt i...

Under Kräftsäsongen kan vi komma att påminnas om att saker behöver få växa på sin egen väg och i sin egen takt. Precis som vi aldrig skulle överväga att försöka ta bort en blomma från sin knopp innan den är redo att dyka upp, så bör vi också vara tålmodiga med tillväxten inom alla delar av våra liv: Så säden, men låt frukten ta hand om sig själv!

Vissa känner lektionerna starkare än andra, särskilt de med planeter eller punkter kardinala tecken: Vädurar, Kräftor (speciellt), Vågar eller Stenbockar. Framför allt Stenbockar kan uppleva en inre konflikt mellan behovet av att vårda sitt inre liv och familj och kraven i det yttre, som karriär. De som har ett starkt Kräftinflytande i sitt horoskop har en tid då de verkligen kan komma in i sin egen kraft.

Kom ihåg att rida på vågen så att det går att leva ut Kräftperioden till fullo på bästa sätt.

****************************

DATUM PLANETASPEKTER JUNI 2022

(världshoroskopet/kollektivt/allmänt) tolkning


Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”:

Merkurius går retrograd i Tvillingarna och Oxen mellan 10/5 till 3/6

Läs om Merkurius retrograd HÄR 

Saturnus retrograd i Vattumannen mellan 4/6 till 23/10 2022

Neptunus retrograd 28/6-4/12 2022 Fiskarna 25°- 22°

Pluto retrograd 29/4-8/10 2022 Stenbocken 28°-26°

Den 10/6
Merkurius trigon Pluto

Kommunikation, djuptänkande och mentala krafter är särskilt starka nu. Övertygelseförmågan stärks. Vi sporras sannolikt till att uppmärksamma de outtalade ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Dialoger tenderar att vara starkare och tydligare. Vi kan nog känna att vi vill veta mer om och gräva i saker (i bästa Pluto-stil).

Det kan bli avslöjanden av större format inom nyhetsvärlden, TV, radio och tidningar.

Runt den 11/6
Venus konjunktion Uranus

En oförutsägbar energi som förmodligen tänder gnistor av attraktion och stimulerar känslor inom relationer, de som är nya likaväl som de som varit längre. Men attraktion kan nog tändas litet ”här och där” denna tid, utan att något mer sker. Den som hoppas på något spännande kan få uppleva åtminstone någon extra gnista denna tid.

Det kommer säkert att vara en del oförutsägbart som Uranus utlöser på sitt eget sätt… Många som faktiskt har det trassligt inom relationer kan känna ett plötsligt behov av att provocera fram reaktioner eller t o m vilja bryta upp… Dock antyder Venus i Oxen att det mer lutar åt att relationer kan komma i en lugnare fas om det kommer till en laddad situation som leder till urladdningar. Det viktiga är att vara medveten om att om det är oroligt kan man behöva se på vad man gemensamt kan stärka och bevara (Venus i Oxen) även om något kan blossa upp (Uranus).

De som är ensamma, ges större möjligheter att träffa nya och intressanta människor och nya engagemang är möjligt, eller att uppleva en andlig uppkoppling med Universums flöde av kärlek. 

Den 13/6 (-6/7)
Merkurius går över till Tvillingarna

Merkurius härskar över i Tvillingarna. Detta innebär ett mycket snabbt inflytande på våra intellekt! Vi kan komma att bli extra nyfikna på ny information och ställa massor av frågor för att få nya svar och andra vinklar. 
Vi kanske inte har så bra fokus men istället utmärkt för att bolla nya idéer, lära nytt och upptäcka nya perspektiv. Vi kan bli mer underhållande, skarpa, cynisk och smarta – och samtalsbenägna online och hemma vid köksbordet över en kopp fika. Allt är intressant att lufta, särskilt om det är nytt. Dock kan en del vara överflödig information och kanske skvaller…

Om man letar efter ”absoluthet” kanske man inte kan hitta den under denna tid? Dualitet är ett tema för Tvillingarna och Merkurius i detta tecken tenderar att noggrant (och övertygande) ta upp båda sidor av en historia. Det finns alltid en annan sida. Vi kanske inte håller med om den andra sidan, men den är fortfarande kvar… Denna energi kan betona skiftande sanningar eller direkta lögner. Vilken sida av historien är sann? Kanske är de båda det, eller kanske ingen är sann?… Att använda denna energi för att försöka se igenom det vi läser och hör är bra, men vi kan försöka att inte döma samtidigt. Det finns mer till historien och vi behöver inte gräva djupt för att se detta. Samtidigt måste vi vara smarta - om något låter misstänksamt följ den tråden.

Den 14/6
Superfullmåne (S) kl 13:52:37, på 23°25 i Skytten

Fullmånens tolkning ska ses som ”fingervisning” och inspiration. Vi kan välja hur vi kanaliserar energier (Om) så hur energier inverkar personligt beror på flera faktorer, bl a var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. Men vanligtvis berörs mest de vars horoskop mottar starka aspekter, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

Historiskt använde indianer (och andra naturfolk) ”smeknamn” för fullmånar för att lokalisera årstiderna. Se namnet på fullmåne för varje månad på året och deras betydelse. INFO 

Varje fullmånes energier är olika, bl a p g a det stjärntecken den då befinner sig i. Dess krafter drar fram det undermedvetna och eventuella smärtsamma minnen. Sårbarhet ökar, instinkter bli starkare och vår energi ökar, vilket bl a kan ge oro. Den är månfasernas fulländning och anses vara bäst om man medvetet vill använda månenergin för ökad känslomässig balans, INFO HÄR & HÄR,

Skyttenmånen skjuter oss ut ur vår komfortzon och till sanning. Känd för att vara utåtriktad, håller Skyttens energi inte tillbaka. Och under denna fullmåne kanske vi inte heller gör det? När vi är ensamma upptäcker vi vår sanning. Vi har potential att sätta oss fria. Vi tillåter oss att röra oss genom ensamheten och märker att det är tillfredsställande att vara med oss ​​själva. Det är en viktig faktor.

Det kan kännas som att det är dags att skaka av sig gammal spindelväv, gå framåt och scanna horisonten för någon idé eller förhoppning, vars tid snart kommer. Nu är det lättare att gå igenom känslor ur det förflutna utan att hålla på rätt och fel.

Om man hamnar i känslomässig återvändsgränd eller frustration, så gäller det att vara i ögonblicket och se det ur ett högre perspektiv, för det är extra möjligt nu!

Fullmånen i Skytten kan också öka på sådant som drömmar om främmande platser, ”önskedrömmar” om det som finns i fjärran – långt borta från nuet. Eller upplevas som en oro som ger behov av rörelse i någon riktning.

Längtan bort eller efter äventyr kan alltså ”svepa in”.

Så många känner sig nu mer sugna på att ta sig till platser bortom, om inte i den fysiska världen så i fantasin (meditation, själsresor, drömmar... t ex).

-------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------

Supermåne (perigeum/Moon’s perigee/Lunar Perigee INFOinnebär att Jorden, Månen och Solen är i linje, med Månen, då Månen är som närmast eller nära sitt närmaste avstånd till Jorden i en viss bana. Den ursprungliga definitionen Supermåne myntades av astrologen Richard Nolle 1979.

På praktisk nivå, säger Nolle och andra astrologer påstår att den starkare gravitationen mellan Månen, Solen och Jorden när det finns en Supermåne, också ger ökad risk för hårt väder eller seismisk händelse. De innebär ökade jordbävningar, vulkanutbrott och stora tidvattenstörningar. Vissa stjärnskådare har observerat att supermånar har sammanfallit med jordbävningar orkaner och andra naturkatastrofer. Det påståendet finns det olika åsikter om - för och emotinfo 1 2.

Astrologiskt sett återspeglar supermånar en intensifiering av månenergin. Enligt Nolle kan man i några dagar före, under och efter Supermånen känna sig luddig eller har svårt att fokusera.

När det gäller en supernymåne, kan man känna sig extra fokuserad på människor och relationsproblem kan komma till en kokpunkt… Kanske är det som ”i ovan, så i nedan”? Om det ”drar i tidvattnet” och stormar runt oss kanske vi påverkas? Då är det dags att skapa balans!

TOLKNING OM FULLMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR.

TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER HÄR. 
TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER FÖR ALLA 12 STJÄRNTECKEN HÄR.

Runt den 16/6
Solen trigon Saturnus

Denna aspekt ger ökad stabilitet. Samt möjlighet att arbeta mer fokuserat. Här antyds en dos envishet och måttlighet som är till konkret hjälp och ger oss att ha styrkan att planera och sikta framåt. Ja, att våga oss på att börja klättra till en bergstopp, d v s en vilja att uppnå höga mål och ambitioner.

Detta är en källa till tydlighet. Vi känner mer självdisciplin och självförtroende, så det är lättare att ta större ansvar för våra handlingar, och åta oss våra åtaganden med ökad känsla av värdighet.

Bra energi om man jobbar med någon uppgift eller något projekt, vilket kräver både fokus och arbete. Nu är det verkligen läge att reda ut saker för att komma vidare mot viktiga framtida mål. Viktig kunskap kommer lättare på plats!

Runt den 16/6
Solen kvadratur Neptunus

Händelser eller andra människor kan orsaka känslor av ”kaos”, oklarhet och/eller besvikelse dessa dagar. Det kan ge känslor av osäkerhet, skuld eller känslor av ursäktande, kanske ett ”undvikande” agerande. Energin har ett utmanande inflytande som gör att egokonflikter, rädsla för konkurrens och att dra nytta av vänlighet och medkänsla kan te sig förvirrande:
Tänk på att det finns också då en ökad mottaglighet för ”sken som bedrar”, t ex bedrägeri eller oärlighet från andra som vill utnyttja ”godhet” eller ”snällhet” eller helt enkelt de som ter sig ”svaga” (rädda), t ex och man bör också undvika sådant agerande själv då det kommer tillbaka, förr eller senare…(karma).

Att se bara det bästa hos människor och därmed bortse från annat, eller inte gå efter intuitionen, ökar benägenheten att bli desillusionerad eller besviken just nu – eller snart då energin avtar och saker ter sig mer ”klart” (avslöjat = Neptunus-dimman är borta).

Det här är inte heller den bästa tiden för konkurrenskraftiga saker som affärsrelationer eller förhandlingar. 

En sådan här Neptunusaspekt kan också tyda på tendenser till skvaller, skandaler, hemligheter och lögner. Det kan ske sådant som undanmanövrar, oklarheter, missuppfattningar och liknande, vilket då innebär att det viktigt att använda intuitionen. 

Enligt astrologins sätt att tolka Neptunus aspekter, så har den som har ett rent (=Neptunus högsta vibration) och ärligt hjärta (=Solens högsta vibration) lättare för att ”se igenom” oärlighet (”för klarhet leder till klarhet”). Men den som inte har ett ärligt hjärta har svårare för att ”se igenom”. Det är viktigt nu att vara tydlig och ärlig om sin egen avsikt.

Denna neptuniska energi kan på det personliga planet ge tvivel, självtvivel, kanske förvirring där en gång fanns totalt förtroende och trygghet. I ett sådant läge är det till stor hjälp att man ”tankar in” energi som skapar inre tillit och skön energi - t ex genom att affirmera eller meditera på det man önskar uppnå inom sig själv.

Det bidrar till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och djupare förstå vad som behöver förändras i våra liv.

Eventuella känslomässiga problem kan speglas av Neptunus hos de som är mycket känsliga och sårbara till sin natur. En del kan känna av osäkerhet och modlöshet.
Tipset är då att mysa med ett tänt ljus och meditera på att nå klarhet och inre frid eller lyssna på musik som känns inspirerande. Den som medial kan också ställa frågor om vad kropp, själ och ande behöver! Det är lättare att få exakta svar denna tid och/eller att arbeta med ”lösa upp Mayans illusioner” (som ju är Neptunus högsta – gudomliga - roll)!

Runt den 18/6
Venus kvadratur Saturnus

Vi tenderar att känna oss mer ansvariga, reserverade och kanske tveksamma när det handlar om relationer, och kan också ställa några djupa frågor om våra relationer. Skulle vi verkligen göra vad vi vill, för att fullt ut omfamna vår djupaste längtan? Om så är fallet, vill vi ta konsekvenserna? ? Kanske vi egentligen är rädda för att släppa vår trygghet vilket ju inverkar hämmande på t ex glädje och frihetskänsla? Detta handlar då om rädsla för förlust – eller att inleda något nytt. Våga. För vad kan vi förlora? ”Man vet vad man har men inte vad man får” är högst aktuellt på relationsfronten just nu… Många kan också känna otillräcklighet eller upplever en ensam känsla även i gemenskap.
Utmaningar i ekonomi och relationer kan verka tyngre än annars.

Runt den 19/6
Venus sextil Neptunus

Det ger en benägenhet för dagdrömmeri och behov av avkoppling. Överlag känns det mer behagligt. Med denna harmoniska aspekt aktiv kan många dessutom längta efter och lättare uttrycka mer romantik, medkänsla och intuition i relationer. Singlar kan känna en längtan efter ”vacker och själslig kärlek” ett mer ”andligt band”. Det är en bra tid för ”dating”. De som mediterar kan känna en närmare kontakt med gudomligheten, en känslomässig och andlig koppling till hela skapelsen - ovillkorlig kärlek. Nu finns också potential till större fantasi och känsla för det vackra, sköna och konstnärliga. För artister ger denna aspekt ett starkare flöde av inspiration, kreativitet och gynnar god smak.

Runt den 19/6
Solen quincunx Pluto

Det kan spegla en viss känsla av minikris eller kanske en diffus oro som kan kännas som ett slags hot – det kan komma från en osäker situation eller en uppfattning att andra är ”luriga” eller inte ”har rent mjöl i påsen”… De är kopplade till varandra och markerar ett fortlöpande tema relaterat till makt- och kontrollproblem eller destruktivt beteende. Vi kan behöva göra justeringar och kompromisser för att lätta på trycket och finna ut vad känslorna bottnar i och rensa bort dem genom bearbetning. 

En händelse eller person kan utlösa energierna genom att ta bort känslan av personlig kraft. I relationer kan många reagera genom att försöka styra och manipulera den andra personen vilket kan leda till konflikter och sårade egon. 

Var mån om att inte hamna i t ex "smutsande" anklagelser eller andra maktmissbruk. Hemligheter kan denna tid exponeras och rykten kan ev. förstöras medvetet. 

Men varje kris eller allvarligt beslut bär uppfattas som en övning i självförbättring. 

Då finns alltid möjligheten att kunna förvandla något i våra liv till det bättre som i slutändan har en positiv effekt på någon eller mänskligheten i allmänhet.

Runt den 20/6
Merkurius sextil Jupiter

Denna harmoniska aspekt ger optimism, vänlighet och öppenhet. Kanske en tendens till att filosofera. Vi är mer intresserade av mentala intressen, att ta reda på, veta mer. Vi önskar ”bredda” fältet, och kanske vill ut och röra på oss, resa eller boka en resa… Det ökar potentialen till entusiastisk kommunikation och positiva diskussioner. Nu finns chans till utvecklande dialoger med familj och vänner. Jupiter och Merkurius i harmoni gynnar alla idéer och planer och bär gärna fram positiva besked och goda nyheter.

Runt den 21/6
Venus trigon Pluto

Nu kan vi gå djupare i våra relationer, och/eller få fördjupade insikter om relationer och kärlek och de värden vi har i livet – vad vi verkligen värderar. Det öppnar till mer sinnligt djup! Det i sin tur gynnar romantik på en djupare nivå – bakom ord och yta. Våra känslor går djupt och exponerar dolda aspekter. Det kan skapa ett intensivt behov efter djup intimitet. Relationer är mer intensiva men inte uttömmande. Denna aspekt aktiverar också mångas ”sex appeal”. Vi kanske känner mer passion, men passionen upplevs inte påstridig, eller på ett manligt sätt, utan här handlar det om en mer mottaglig och feminin energi!

Dessutom är det lättare att på ett milt sätt eliminera något som är oönskat eller onödigt i på relationsfronten. Emotionella mönster kan komma till ytan, vilket ger oss en chans att rensa eventuella känslomässiga blockeringar. Det hjälper oss också med att vara mer smidiga och trevliga i sociala situationer.

Den 21/6 (-23/7)
Solen går över till Kräftan

Läs om det ovan

Den 23/6 (-19/7)
Venus går över till Tvillingarna

Energin är som en ”ytlig flirt” med ”glimten i ögat”! Med Venus i Tvillingarnas ligger flirtande, dejting, mer energi i fasta relationer eller trevliga vänskapsmöten i framkant.

Kanske det är litet svårare att skapa en fast relation för singlar? Men i befintliga relationer kan märkas en ökad lekfullhet eller ett extra kommunikationsbehov, men visst kan parterna snegla på karismatiska personer litet extra utanför relationen, men inte mer än så, eller nja kanske kasta dit en glimt i blicken…

Venus i Tvillingarna säger i grunden "omväxling är livets krydda". Tecknet Tvillingarna är också känt för att vilja ha ”två av allt”, inte så sällan två älsklingar… Ja det är inte precis så att tecknet ”tar tag i någon” och håller kvar till varje pris, för det är inte en ”fasthållande” energi. Med Venus i Tvillingarna kan man lätt bli attraherad, från en dag till nästa, så det är många som egentligen inte är riktigt motiverade att slå sig ner eller hållas fast: Men när förälskelse slår till, ja då är det läge för en relation om där det finns lekfullhet och en viss spänning. Så att för fånga någon under Venus i Tvillingarna så behövs glimten i ögat, humor, lekfullhet och också ett ”jysst snack” som lockbete... Men om det inte fungerar, var beredd på att det dyker upp någon ny och intressant, kanske finns ett ”intresseobjekt” i bakfickan... Det här är en bra tid att utveckla en "andra kärlek" om man har en relation… så länge den andra kärleken är karriär, kreativ eller hobby.

Det är också en tid då kreativitet lättare kan få ett utlopp och många hoppar på nya hobbys som stimulerar sinnet och visar nya talanger. Perfekt om man gå en ny kurs för att utöka sina färdigheter, kanske dansa, spela instrument eller börja teckna.

Om det finns saker man vill säga om människor omkring, eller de nära och kära är det här en bra tid att få fram saker från hjärtat. Men man kan behöva tänka lite innan man talar.

Runt den 27/6
Mars sextil Saturnus

Detta ger oss fokuserad kraft, styrka och förmåga att kunna planera framåt med en känsla av tålamod, envishet och måttlighet. Vi vet vad vi vill nu. Det ger mer motivering och uthållighet vilket ger resultat.

Det tyder också på att det är en tid då vi kan möta mentorer eller de äldre eller klokare än oss som har något viktigt att lära oss.

Runt den 29/6
Solen kvadratur Jupiter

Kanske många känner sig litet rastlösa eller otåliga nu? Kanske en del börjar ”smida” planer, men vet att energi och resurser inte finns på plats ännu för att göra det till verklighet eller framgång. Ja kanske vi vill mer än vad som är möjligt just nu, men ta ett djupt andetag, räkna till tio och tänk igen. De alltför optimistiska känslorna vi kan ha under denna transitering kan leda till att vi hoppar in i något innan vi verkligen är redo…

Detta är en transitering av kort varaktighet som händer en gång om året, men det är en ”tryckpunkt” som kan få många att ta chanser och ”översträcka” sig själva på ett sätt som man eventuellt kan ångra senare...

Solen stimulerar Jupiters expansiva energi, så just nu är vi nog mer eller mindre angelägna om att visa världen exakt vad vi har att erbjuda. Problemet är att det finns en tendens här att erbjuda mer än vi verkligen kan leverera när det kommer till ”kritan”, kanske många ”hugger” efter mer än vad som är möjligt att tugga – eller överdimensionerar sig själv och sin förmåga – en del kan kanske vara mer ”benägna att skryta” eller liknande.

Känsla av missnöje kan få oss att söka stimulering. Så se upp för "behovet av mer". Solen kvadratur Jupiter vill expandera på ett kreativt sätt men (vi) kan känna en slags blockering och egot försöker kanske att täcka sådana känslor av frustration genom att ersätta med någon form av stimulering, till exempel hög musik, alkohol, mycket mat eller för mycket sällskap… Detta gör ingenting för att hjälpa oss gå vidare i vår strävan!

Så, varva ner och undvik att ”ta ut svängarna” för mycket just nu.

Runt den 29/6
Venus sextil Jupiter

Denna harmoniska aspekt är ”vänlig och hjärtlig” så nu tenderar vi att vara mer ”snälla och hjärtliga”. Det känns lättare att anpassas till sociala aktiviteter för ”gästfrihet och generositet” flödar lättare. 

Aspekten expanderar också energin inom alla slags relationer och partnerskap och skapar längtan efter romantik. Attraktion kan märkas litet ”överallt” luften. Hos många ökar behovet efter någon slags balans i relationer, sannolikt genom en lagom kompromiss.
Så, utifrån den sedvanliga tolkningen av denna aspekt, så kan vi nu få uppleva några av de bästa "lyckorna".
Det betyder inte att allt fungerar magiskt. Det betyder att det finns en öppning, ett fönster med möjlighet för oss att smyga igenom. Det fönstret är öppet mitt i drömmar och förhoppningar men det kan hindra oss från att koncentrera oss tillräckligt länge för att göra det bästa av det. Så var uppmärksam på inbjudningar som hjälper till att maximera det goda och ge dig själv ”puffen” – chansen - att optimera de möjligheter som visar sig.

Den 29/6 2022
Nymånen kl 04:53:25, 7°22 i Kräftan

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”. Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i, har Ascendent eller Månen i nymånetecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

Stjärntecknet som nymånen vistas i visar oss ledtrådar och nu är Solen och Månen sammanfogade i Stenbocken. Med dessa två sammankopplade i detta stjärntecken präglas denna nymåne av jordens element vilket ger stabiliserande energi som förstärker vår jordiska förankring och förmågan att fokusera.

När Månen är verksam i sin ”hemmabas” utstrålar hon samtidigt sin egen speciella ”månmagi” och kan ”flöda” sin största potential. Så om vi förberett oss för initiering kan vi förvänta oss en kraftfull tid för det! Likt magi kan Månen öppna en intuitionsportal och hjälpa oss att komma i kontakt med de djupaste hemligheterna i drömtillståndet.

Med hjälp av intuitionen kan vi med hjälp av vår medvetenhet få tillgång till de rätta verktygen som behövs för att skapa vår egen magiska verklighet och det som betyder mest för oss.  

Detta började med fullmånen så denna tvåveckors accelerationsperiod har verkligen handlat om vad vi nu släpper och lämnar bakom oss. När vi tittar tillbaka på vad vi är på väg bort från, bör vi vara redo och förberedda för att betona vad vi vill skapa nästa cykel. 

Vi kan nu när energierna ”börjar om”, komma in i en fas som på det omedvetna planet handlar om platsen där våra liv började och vi vill kanske vara där vi känner oss tryggast.

”Nyckeln” för Kräftans nymåne, är det intuitiva, emotionella och familjära. Det som känns kraftfullt och rätt, kommer att fungera i framtiden. Sätt dina frön med omsorg och vattna med kärlek, så kommer din skapelse att manifesteras tryggt och fyllt av närvaro!

Ett viktigt tema för denna nymåne är att skapa starka band med andra. Nu är det dags att vara oss själva, för det leder oss mot människor som uppskattar oss för vilka vi verkligen är. Vi kan också känna ansvar när det gäller hur våra attityder och beteenden skapar en ”krusningseffekt” i omvärlden.

TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR

TIPS OM RENANDE NYMÅNEMEDITATIONER HÄR 


**********************************************

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.

Energi-astrologi” - Del 1 HÄR

Energi-astrologi” - Del 2 HÄR

Inspiration från ovan HÄR

1 kommentar: