Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 1 december 2021

Astrologisk prognos för December 2021

I Universum (som vi är en del av) tickar den kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster (s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. Astrologer spårar och tolkar dessa förbipasserande transiter. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO) 

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så prognoserna (längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~*

Skyttens säsong 22/11-21/12

På sin rundtur runt zodiaken med alla stjärnbilder som omger oss på himlavalvet, så befinner sig Solen nu i Skytten - från ca 22/11 till vintersolståndet den 21/12. Skyttesäsongen är därmed i gång.

Medan solen går genom Skytten är det kalla vintervädret på väg (astrologin föddes under norra halvklotet och även om vi lever i en global värld kan vi uppleva den södra halvklotsenergin i våra dagliga liv, men djupt ner i våra primära gener, vi är fortfarande beroende av vårt nordliga halvklots anor). 

Djupt inuti håller jorden fortfarande fast den sista sommarvärmen, ovillig att ge upp den ännu. Jorden vill behålla fröna planterade på våren och hålla dem varma tills ”graviditeten” är igång och måste skydda och hålla fröna levande och varma. Dessa frön innehåller inte bara nytt växtliv, de innehåller löftet för framtiden. Trävirke uppsamlas och lagras för de kommande vintermånaderna och eldhärdar sätts i brand. Mänskligheten förr visste definitivt att det var eld som skulle säkerställa deras överlevnad genom de kalla månaderna. Utan det skulle de dö. På samma sätt säger Skyttens energi oss att utan andlig eld, kommer våra själar att dö. 

Det sätter vårt kollektiva fokus på globala kontakter och att låta våra röster höras. Det ökar vår längtan efter spänning och att efter att få vidga våra vyer. 

Skyttens säsong är en riktig stämningshöjare efter den mörka, djupt undersökande tiden som tillhör Skorpionens säsong. Skyttens arketyp är att gå vidare och släppa taget. Nu vill vi komma upp ur djupet, och när vi tar oss uppåt får vi syn på horisonten och undrar vad som finns där, långt bortanför oss, kanske vill vi även bege oss dit för att uppleva vad som månde kan finnas där?

Under skyttsäsongen tenderar vi att vara mer öppna för det som är obekant. Kanske är vi mer ivriga än vanligt att se världen utanför gränserna för vardagslivet, att utforska det okända med ett nyfiket sinne. Vi vill känna oss fria och ha mer utrymme.

En ökning av toleransen runt om i världen och en mer tolerant syn på andliga och filosofiska olikheter, eftersom Skyttens härskare Jupiter påminner om att de som har sann tro behöver inte pressa den på andra. Det här är en säsong för att prata med främlingar, för att ställa frågor som man kanske tidigare har tvekat att ta upp.

Intellektuell stimulering är något som vi längtar efter, så det får många att mysa framför tända ljus eller en skön brasa och vidga sinnet genom litteratur som vidgar sinnet eller givande dialoger med likasinnade.

Samtal är vanligtvis intressanta med denna ”solresa” genom Skytten när vi utforskar våra övertygelser – dock kan folk bli dominerande genom att predika att sin egen syn på vad som är "rätt". Att lära sig ett nytt ämne eller språk är ett utmärkt sätt att kanalisera denna energi. Att skapa en visionskort för framtida drömmar är ett annat bra sätt att kanalisera denna energi. 

Var försiktig för gräset som verkar grönare denna tid. Det är bra att drömma men reflektera över vad som fungerar bra och var nöjd med det. Tankar i det hela taget blir mycket mer optimistiska än vad de har varit i Skorpionen. 

Vi kan känna oss mer världsliga och filosofiska och kan vara mer benägna att söka sanning och kunskap. Vi kan vänta oss att känna oss mer flytande, lättsamma och öppna för att ta risker.

Men vi tittar också på stjärnorna under de mörka vinternätterna vilket kan väcka längtan efter ”kosmisk expansion”, att nå långt bortom nuet (i bästa ”skyttanda”). Vi kan vara mer benägna att längta, drömma och planera något som ger glädje och vidgar vyerna, när den ”myskulna” hösten passerat och dagarna är kortare. Nu tänker vi kanske på sådant som intressanta resmål eller vad vi kan göra när våren kommer, Ja det lättar upp när det tidigt blir mörkt på dagen. Vi känner av den karga kylan och tänder eldar eller ljus medan vi tänker på vad vi vill göra i framtiden. Människor dras tillsammans när rimfrosten lägger sig på fönstren, kanske runt eldstaden. Åtminstone var det så förr.

Skyttens säsong präglas av generositet och gästfrihet och av optimism, vilket bär oss igenom den. Se till att ta in alla positiva vibbar som flödar i etern under den här tiden. Eftersom Skyttens symbolbild visar en bågskytt som siktar mot stjärnorna, är skyttesäsongen tid för att planera höga mål och göra manifestationer enligt attraktionslagen.

Skytten är det sista tecknet i den astrologiska hösttriadens säsong. Därför är det ett muterbart tecken. Muterbar betyder förmågan att förändras, vara anpassningsbar och att tänka utanför ramen. Av sin natur reglerar ett muterbart tecken i slutet av en säsong och i övergången till nästa. Alla lärdomar som lärdes under säsongen behöver nu tillämpas på den kommande. Medan de fortfarande är i en verklighet planerar de redan för nästa. 

Under skyttsäsongen närmar vi oss julen och nyåret med förväntansfulla förberedelser. När detta eldtecken härskar i vintermörkret skapar vi eldig glans med olika slags ljus, vi pyntar vi med varma färger, strör glitter och skapar glamour litet här och där, ofta till överdrift (i äkta skyttstil). Vi slår in klappar och känner glädjen – och stressen - över att vi närmar oss dessa högtider. Skyttesäsongen är en festernas tid!


Dessutom kulminerar Geminiderna, en mycket aktiv meteorsvärm i December, varje år kring Lucia, (aktiv period: 7-17 December), främst under natten till den 14e. Man har observerat 120-160 meteorer i timmen under optimala förhållanden men det normala är 10 till 80 stjärnfall per timme. INFO.
Se Geminid Meteor Showers 2017 Animationer HÄR.


Det finns mycket kraft och energi i det eldiga tecknet Skytten! Inte minst eftersom vi varje år runt den 6/12 är i linje med ”The Great Attractor” på 14-15 grader i Skytten, en enorm samling av galaxer och stjärnor som drar saker mot sitt centrum.
Vi är dessutom den 21/12 varje år i linje med Galactic Centrum vid 26-27 grader i tecknet, en mycket kompakt astronomisk radiokälla i hjärtat av vår galax och ansedd som källan till högre medvetenhet. 
Läs om Galactic Centrum HÄR. Detaljerad kartan över vår plats i universum HÄR.

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~*

Stenbockens säsong 22/12 - 21/1 & Vintersolståndet

Den sista veckan går Solen över till Stenbockens tecken från ca 22/12 - 21/1. De dagarna speglar det praktiska, ambitiösa och traditionella. Det innebär ett ökat fokus och ett större behov av att vidta åtgärder för att behärska materiella resurser.

Solens rörelse in i Stenbocken markerar också Vintersolståndet, som är årets kortaste dag. Det styr oss genom slutet av kalenderåret. Det är en tid av mörker men Solen är på väg att födas på nytt. 

Bladen har förfallit på hösten och till sist går de in i marken, där de ska vänta, suspenderas i den kalla jorden, redo att återfödas på våren. Kölden sätter sig in och börjar penetrera jorden själv. Livet under och över ytan går in i viloläge. 

Förr var det en tid då människor var inomhus, djur gick antingen in i viloläge, fann skydd eller hölls från kylan av bönder (precis som nu). Det var dags att gå in och vänta. Här måste moderns natur respekteras. Det är dags att planera för överlevnad. Livsmedel var tvunget att hålla de långa kalla vintermånaderna. 

På ytan kan det ses som en tid för isolering, död och fördrivning. Ändå är det en del av naturcykeln och här menas inte att döden är slutet, snarare början. Precis som en cirkel fortsätter att gå runt och runt och runt, så gör livet, år efter år efter år och Stenbocken är tecknet som kollar över den cykeln. 

Stenbocken är det 10:e tecknet av zodiaken, det tredje jordtecknet och det första tecknet i den astrologiska vintertriaden. Det finns inga eldtecken i vinterns triad och jorden själv har ingen värme. 

När vi går in i Stenbocksäsongen kan vi använda denna energi för att förbereda oss för det kommande året. Vi kan använda denna energi för att börja tänka på våra mål och visioner för framtiden, och vad vi vill ge lång livstid i våra liv.

Under denna energi uppmuntras vi också att reflektera över vår resa och vår motivation. Vi vill alla hitta framgång, lycka och kärlek i våra liv. Men ibland förlorar vi vår väg. Vi glömmer vad som verkligen är viktigt och vi håller oss på drömmar, visioner och planer som vi har odlat eller inte längre stöder vår högsta själv.

Vi känner mer ansvar och vill få ut det mesta av vad vi har. Tålamod, framtidsplanering (att se långsiktigt) och uthållighet ökar: Varför inte försöka ”klättra till bergstoppen”? Det får ta sin tid.

Under denna energi behöver vi tänka på var vi är på resan och vår motivation för att fortsätta. Vi kan fråga oss varför vi gör vad vi gör och om det finns behov av att pivotera eller byta saker. Varför går vi vägen vi är närvarande på? Vad jobbar vi med? Framgång, pengar, berömmelse, säkerhet, kärlek, acceptans? Om man är olycklig över att klättra på berget, kan det vara dags att ompröva motivationen och fråga varför vi gör saker vi gör.

Vi behöver inte välja det största, bästa berget i skogen att klättra om det inte är det som ringer till oss. Det är acceptabelt att ta det lätta spåret med massor av bänkar och picknickplatser. 
Allt som spelar roll är att vi trivs på vägen. "Livet är en resa som ska upplevas, inte ett problem som ska lösas."(Winnie the Pooh).

Den sista av 2021 års fullmånar infaller den 19/12 kl. 05:37 vid 27.28 grader i Tvillingarna.

God Jul och Gott Nytt fullmåneår 2022!

Uranus går retrograd under hela månaden. Uranus väcker dig att lyssna på din inre röst för att anpassa dig till Kosmos stora ordning.

**************************************

DATUM PLANETASPEKTER DECEMBER 2021 (världshoroskopet/kollektivt/allmänt) tolkning

Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”:

Neptunus slutar sin retrograd i Fiskarna den 1/12 (retro mellan 25/6 -1/12)

Runt den 2/12
Merkurius quincunx Uranus

Mångas sinne kan vara rastlösa och vi tenderar kanske att känna oss lätt uttråkade och söker stimulerande aktiviteter som bryter av de rutinmässiga uppgifterna. Ett starkt behov av mer självständighet kan göra sig gällande.

Det här tyder även på att vi kan förvänta oss det oväntade. För planer kan störas. Så det är en bra att vara medveten om att irritationsmoment kan komma upp. Det kan stimulera ”geniknölarna” så att vi försöker försöka lösa eventuella problem.

Men vi kan också räkna med en del speciella, kanske udda idéer som till synes kommer från ingenstans.

Runt den 3/12
Solen quincunx Uranus

Energin tar fram mer mod och självsäkerhet, och känslor av oro: Det är ju bäst om det sker på ett balanserat sätt. Nu ökar en känsla av att förverkliga personlig frihet och att uttrycka viljan, kanske också att vara rebellisk - göra revolt. Det handlar mycket om djupa känslor relaterade till trygghetsbehovet och att vilja behålla ”status quo”. Känslan av att vara unik och att uttrycka sig på ett mer markerat sätt, ökar också. Många vill ha lite utmaning - mer spänning och dynamik i tillvaron!

Den 4/12
Nymåne kl 08:44, 12°21 Skytten med total solförmörkelse + supermåne

Man måste resa långt till Antarktis för att se den totala fasen av denna totala solförmörkelse. Delar av södra Afrika, inklusive platser i Sydafrika och Namibia, får en delvis solförmörkelse om vädret tillåter.

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i, har Ascendent eller Månen i nymånetecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

Solförmörkelser tenderar att skapa ny början och ljusa nya möjligheter. Vanligtvis är de spännande, positiva och kommer med nyheter ”från det blå”. Vi måste alltid se vilken typ av samtal Månen och Solen har med de andra planeterna för att bedöma om förmörkelsens fulla potential och energi. Vårt eget födelsehoroskop spelar in. 

Under inverkan av denna solförmörkelse behöver vi gå bort från att se saker genom vårt eget perspektiv och öppna oss för att se saker från ett högre perspektiv. Det finns en öppning eller en port till högre medvetenhet genom denna energi, och ju mer vi kan öppna våra sinnen och hjärtan, desto troligare kommer vi att få en glimt av sann enhet.
Så under inverkan av denna solförmörkelse är det också perfekt tid att stämma in och utarbeta det som vi behöver för att känna oss kompletta, hela och centrerade.
Lyssna på den inre rösten och bestäm om någonting behöver bytas och brytas för att skapa mer centrering.
Eftersom energin byggs upp inför förmörkelsen, så är den som mest kraftfull för att ta emot ”avtryck” från våra avsedda önskningar redan dagen innan. Så det är ett bra läge att då rikta in sina avsikter.
En solförmörkelse, innebär att vi ”startar om” vårt medvetande och alltså börjar på nytt för de kommande sex månaderna. Ta extra tid för att verkligen känna in vad du släpper och gör utrymme för.

Supermåne (perigeum/Moon’s perigee/Lunar Perigee INFO) innebär att Jorden, Månen och Solen är i linje, med Månen, då Månen är som närmast eller nära sitt närmaste avstånd till Jorden i en viss bana. Vissa astrologer påstår att den starkare gravitationen mellan Månen, Solen och Jorden, innebär ökade jordbävningar, vulkanutbrott och stora tidvattenstörningar. Det påståendet finns det olika åsikter om - för och emot: info 1 2, Den ursprungliga definitionen myntades av astrologen Richard Nolle 1979. Astrologiskt sett återspeglar supermånar en intensifiering av månenergin. Enligt Nolle kan man i några dagar före, under och efter Supermånen känna sig luddig eller har svårt att fokusera.

Stjärntecknet som nymånen vistas i visar oss ledtrådar och nu är Solen och Månen sammanfogade i Skytten. Med dessa två sammankopplade i detta stjärntecken präglas denna nymåne av eldens element vilket förstärker viljan att söka en ”ny och flammande” sanning, att se och ”tändas” av alla möjligheter som finns där ute. 

Denna eldiga Skyttens nymåne hjälper till med att skapa entusiasm för det som behöver följa med in i framtiden. Så följ visionerna, låt dessa visa dig vägen framåt!

Skyttens stjärntecken representerar den andliga sökaren, som söker livets sanning genom erfarenhetSkytten vet hur man skjuter till stjärnorna och älskar att skjuta sin pil och se hur långt den kommer att gå. Gång på gång! Den starka tron och förhoppningarna påminner alltid om att allt har potential att vara - bli - något bättre. Hoppet finns där ute och väntar alltid på att vi ska ta tag i det.

Visst kan vi med denna Skytten-energi tänka lite för stort och vilja överträffa praktiska situationer. Var medveten om det denna tid. Fast vi ska inte låta oss hindras, för om vi ​​aldrig fattar beslutet att sikta och skjuta på någonting - kommer vi aldrig någonstans. Bättre att ha försökt och snubblat än att aldrig ha gjort någonting alls.

Vi uppmanas att gå ut och leta efter något nu när Skytten kallar! Någonting ber oss nu att se över ”avstånd”, att se det avlägsna, att känna hopp och se om något nytt dyker upp. Kanske är det bara en glimt eller en gnista - men något blir antänt för var och en av oss. 

Skyttens nymåne kallas "Gypsy's Moon" och initierar oss på vår själs sökande efter sanning bland stjärnorna och galaxerna, att få kontakt med många aspekter av världen, kulturer, folk och platser som utökar sinne och hjärta. Så vi kan låta oss vandra och följa hjärtetrådar för att se vem eller vad som väntar.

LÄS TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR. 

LÄS OM NYMÅNECEREMONIER HÄR.

Runt den 6/12
Mars sextil Pluto

Det går lättare att komma i kontakt med våra djupaste motivationer. Detta är en mycket intensiv transitering, även om det är en sextil, på grund av Plutos intensitet. Det kan ”tända” en intensiv gnista.

Det är en tid då många känner sig mer passionerade. Det kan ge en "smak" av vad vi verkligen vill ha.

Det är lättare att komma i kontakt med en djup inre styrka. Denna kraft har förmåga att också omvandla den.

Vi får mer kraft att stå upp för oss själva. Många föredrar att dra mer nytta av egna resurser snarare än att förlita sig på andra.

Så det är läge att med det djupaste modet gå vidare med de övertygelser man har.

Dessutom är det lättare att på ett milt sätt eliminera något som är oönskat eller onödigt i vårt liv. Det är bättre satt släppa ut känslor än att hålla dem inne", samtidigt som man inte tar det för personligt. Gör man det så är det till hjälp om man ”tankar in” energi som skapar inre tillit, t ex genom att affirmera.

Runt den 7/12
Merkurius kvadratur Neptunus

Vi vill nog gärna drömma ”fluffigt”, kanske ”flummigt” och vi är mer benägna att skapa eller uppleva skönhet, att njuta av det som är estetiskt och vackert.

Något vara vilseledande eller svårt att greppa i dialoger, vi kan ana det som inte sägs: Det kan skapa ovisshet, kanske vissa förvirrande omständigheter, så lita inte på alla omkring, för alla har inte rena avsikter.  Men de som är helt ärliga, har rena avsikter, kan lita på känslan, följa intuitionen. De kan lita på sitt rena hjärta. Det som medvetet sägs och görs för att vilseleda andra, slår på något sätt tillbaka. Sanningen kommer fram – så småningom - oavsett.

Runt den 8/12
Mars kvadratur Jupiter

Vi kan längta efter att ta itu med nya saker. Vi kan känna en önskan att nå längre än normalt vilket ökar vår handlingskraft och motivation. Visst kan det komma gott ur det men vi bör samtidigt vara noga med att se de långsiktiga effekterna av våra handlingar och inte bara se till stundens ”glädje” eller ”hetta”. Det kan ge någon irritation eller uppmanar till att "berätta sanningen" vilket kan vara lite upprörande. Fokusera på att odla en inre positiv känsla och din närmaste omgivning. Det genererar positiva energier.

Runt den 11/12
Venus konjunktion Pluto

Denna konjunktion kan manifestera mycket djupa känslor. Det öppnar till mer intensitet, mer sinnligt djup! Det kan skapa behov efter djup intimitet. Vi kan känna stark hängivenhet. Att ”nå under ytan” och förstå mer av djupet, känns angeläget inom relationer och där attraktion uppstår.
Denna aspekt tenderar att väcka passion och energin gör nog att fler än vanligt har ”sex appeal”…
En tid för att gå djupare i relationer, och/eller få fördjupade insikter om relationer och kärlek och de värden vi har i livet – vad vi verkligen värderar.
 

Relationer känns mer intensiva och djupa, men det kan också väcka ”inre gamla taggar” – i så fall så betyder det att det är bearbetningspunkter som aktiveras.

Vi kan upptäcka att vi behöver ligga lågt och anpassa oss till andra. Viktigt är att fokusera på att harmonisera motsatta synpunkter så att frid kan uppnås.

Emotionella mönster kan komma till ytan, vilket ger oss en chans att rensa eventuella känslomässiga blockeringar.

Denna konjunktion kan hos andra dra fram avundsjuka, svartsjuka vilket kan leda till manipulation hos en del. Det är nog inte så att detta visas ”upp” utan snarare sker på det inre planet… Det är i sin tur kopplat till ”något gammalt” som inte är bearbetat. Så, det är läge att göra det som det kommer upp…

Runt den 11/12
Merkurius sextil Jupiter

Denna harmoniska aspekt ger optimism, vänlighet och öppenhet. Kanske en tendens till att filosofera. Vi är mer intresserade av mentala intressen, att ta reda på, veta mer. Vi önskar ”bredda” fältet, och kanske vill ut och röra på oss, resa eller boka en resa… Det ökar potentialen till entusiastisk kommunikation och positiva diskussioner. Nu finns chans till utvecklande dialoger med familj och vänner. Jupiter och Merkurius i harmoni gynnar alla idéer och planer och bär gärna fram positiva besked och goda nyheter.

Runt den 12/12
Solen kvadratur Neptunus

Händelser eller andra människor kan orsaka känslor av ”kaos”, oklarhet och/eller besvikelse dessa dagar. Det kan ge känslor av osäkerhet, skuld eller känslor av ursäktande, kanske ett ”undvikande” agerande. Energin har ett utmanande inflytande som gör att egokonflikter, rädsla för konkurrens och att dra nytta av vänlighet och medkänsla kan te sig förvirrande:
Tänk på att det finns också då en ökad mottaglighet för ”sken som bedrar”, t ex bedrägeri eller oärlighet från andra som vill utnyttja ”godhet” eller ”snällhet” eller helt enkelt de som ter sig ”svaga” (rädda), t ex och man bör också undvika sådant agerande själv då det kommer tillbaka, förr eller senare…(karma).

Att se bara det bästa hos människor och därmed bortse från annat, eller inte gå efter intuitionen, ökar benägenheten att bli desillusionerad eller besviken just nu – eller snart då energin avtar och saker ter sig mer ”klart” (avslöjat = Neptunus-dimman är borta).

Det här är inte heller den bästa tiden för konkurrenskraftiga saker som affärsrelationer eller förhandlingar. 

En sådan här Neptunusaspekt kan också tyda på tendenser till skvaller, skandaler, hemligheter och lögner. Det kan ske sådant som undanmanövrar, oklarheter, missuppfattningar och liknande, vilket då innebär att det viktigt att använda intuitionen. 

Enligt astrologins sätt att tolka Neptunus aspekter, så har den som har ett rent (=Neptunus högsta vibration) och ärligt hjärta (=Solens högsta vibration) lättare för att ”se igenom” oärlighet (”för klarhet leder till klarhet”). Men den som inte har ett ärligt hjärta har svårare för att ”se igenom”. Det är viktigt nu att vara tydlig och ärlig om sin egen avsikt.

Denna neptuniska energi kan på det personliga planet ge tvivel, självtvivel, kanske förvirring där en gång fanns totalt förtroende och trygghet. I ett sådant läge är det till stor hjälp att man ”tankar in” energi som skapar inre tillit och skön energi - t ex genom att affirmera eller meditera på det man önskar uppnå inom sig själv.

Det bidrar till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och djupare förstå vad som behöver förändras i våra liv.

Eventuella känslomässiga problem kan speglas av Neptunus hos de som är mycket känsliga och sårbara till sin natur. En del kan känna av osäkerhet och modlöshet.
Tipset är då att mysa med ett tänt ljus och meditera på att nå klarhet och inre frid eller lyssna på musik som känns inspirerande. Den som medial kan också ställa frågor om vad kropp, själ och ande behöver! Det är lättare att få exakta svar denna tid och/eller att arbeta med ”lösa upp Mayans illusioner” (som ju är Neptunus högsta – gudomliga - roll)!

Den 13/12 (året ut)
Mars går över till Skytten

Den kosmiska krigaren aktiverar bågskytten! Vi kan känna oss mer motiverade av en annan energi. Det kan trigga många till ”en helig krigaranda”, som att förespråka en social eller politisk filosofi eller kämpa för en rättvis sak... Men vi kan också känna oss manade att motionera och träna.

Det är också en tid då gamla rutiner tenderar att frångås, planer förångas och vi manas till att prova eller lära oss något nytt. Varje aspekt av livet kan vara mycket mer intressant och vi kan eventuellt börja diskutera ämnen och uttrycka oss lite mer än annars. Det är också en tid att söka efter vad vi tror på och uttrycka "vår" egen sanning.

Handlingar drivs nu mer av våra önskemål efter mer spänning och vem bryr sig vad andra tycker? Vad man ska titta på är baksidan så att man inte går vilse i sinnenas spiraler med alla förhoppningar och önskningar så att man förlorar synen på verkligheten framför ögonen. Men visst om man verkligen följer hjärtat, kan det leda till platser som man aldrig drömt om att man faktiskt skulle nå. 

Denna energi uppmuntrar oss att gå vidare, även om vi inte har planerna utarbetade. Åtgärder riktas mer mot framtiden, kanske med en känsla av att det finns mer/bättre framöver. Många vågar att fortsätta eftersom det syns nya möjligheter genom de handlingar som görs. 

För den som har känt sig omotiverad eller tveksam kan denna transitering ge en boost. 

Tänk på att Mars också kan aktivera slarv och hammaren med "sanning". Tron som Mars i Skytten kämpar för kanske inte fungerar för alla - bara för att ett ideal väcker vår passion, betyder inte att det är universell lag. Det är lätt att förbise viktiga fakta eller galoppera framåt och missa en avgörande tur - att hamna på fel väg. Att då och då ta det lugnt och grunna litet på saker först är bra! 

Den 13/12 (året ut)
Merkurius går över till Stenbocken

Det ökar förmågan att kunna organisera vår hjärna bättre för ökad produktivitet. Vi kan också använda energin för att kommunicerar bättre, klokare och allvarligare med myndighetsfigurer. Saker blir väldigt seriösa. Vi blir uppmanade att verkligen sakta ner och ta en titt på våra långsiktiga mål, ambitioner och var i världen vi känner att vi hör hemma. Det är en tid att göra dessa beslut på egen hand utan att någon annan påverkar oss. Vår kommunikationsstil kan få ett mycket mer metodiskt tillvägagångssätt och vi kan se sakerna mycket mer svartvitt. Behovet av att avdela och strukturera hur vi hanterar situationer är starkare. Använd denna energi genom att bygga upp ordning och struktur i och planera en framtid som kommer att betala sig som en investering. 

För att få en bättre förståelse för hur denna Stenbockenergi påverkar, titta på det personliga horoskopet och huset där Merkurius i Stenbocken passerar för en mer personlig förståelse. 

Den 19/12
Venus går retrograd i Stenbocken (till 1/1 2022)

Astrolog Lynn Koiner menar att när Venus är bakåtsträvande, får vi lära oss att förstå det verkliga värdet av och uppskatta människor och saker i våra liv.

I befintliga relationer, ger denna cykel upplevelser där det är lättare att urskilja det relativa värdet och uppskattning av människor som finns i ditt liv.

Urskiljning fungerar bättre. Du blir lättare medveten om eventuella problem, skillnader eller olösta frågor och försöker lösa dem”.

LÄS MER OM VENUS RETROGRAD HÄR.

Den 19/12

Fullmånen kl 05:37, 27°28 i Tvillingarna ”Micro Full Moon”/mikromåne

Fullmånens tolkning ska ses som ”fingervisning” och inspiration. Vi kan välja hur vi kanaliserar energier (Om) så hur energier inverkar personligt beror på flera faktorer, bl a var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. Men vanligtvis berörs mest de vars horoskop mottar starka aspekter, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

Historiskt använde indianer (och andra naturfolk) ”smeknamn” för fullmånar för att lokalisera årstiderna. Se namnet på fullmåne för varje månad på året och deras betydelse.(info)). 

Varje fullmånes energier är olika, bl a p g a det stjärntecken den då befinner sig i. Dess krafter drar fram det undermedvetna och eventuella smärtsamma minnen. Sårbarhet ökar, instinkter bli starkare och vår energi ökar, vilket bl a kan ge oro. Den är månfasernas fulländning och anses vara bäst om man medvetet vill använda månenergin för ökad känslomässig balans. INFO HÄR & HÄR

En mikromåne är inte ett officiellt accepterat astronomibegrepp, men det innebär motsatsen till en supermåne. En mikromåne är den minsta full- eller nymånen, den inträffar när månen är längst bort från jorden. Eftersom en mikromåne är längre bort ser den ungefär 14% mindre ut än en supermåne. Dessutom verkar det upplysta området 30% mindre, så det kan se lite mindre ljust ut.

Månen, den känsliga, feminina aspekten, befinner sig alltså i Tvillingarna och man kan därför ana att många känner rastlöshet och längtar efter lyhördhet i dialoger.

Ett ökat behov av något nytt som “lyfter själen” och förändrar invanda känslomässiga hjulspår märks sannolikt. Många upplever att ord och tankar är mer poetiska eller också ökar behovet av känslosamma texter (t ex i låtar, dikter, romaner). Tankar och/eller kommunikation kopplas lättare ihop med känslor denna fullmåne.

Eftersom fullmånen handlar om det känslomässiga, så hjälper tvillingenergin oss nu att få kontakt med hela känslospektrat. Sinnet kan likt en frisk fläkt svepa över inre landskap utan att fixera sig vid något. Det är då lättare ta in mycket på en gång. Det är läge att ta reda på hur eventuell känslomässig smärta i nuet hänger samman med olika händelser sedan tidigt i livet.

*****************************************

Det föränderliga lufttecknet Tvillingarna har tonvikt på bollandet av motsatta idéer, den energi som präglar tecknets dubbelhet. Här finns två, ofta motstridiga sidor och man kan aldrig veta vilken man kommer att möta: Under tvillingfullmånen kan en ”dubbelhet” därför stimuleras i kontakter mellan människor: Å ena sidan utåtriktad och kommunikativ energi. Å andra sidan inåtvänd, rastlös och även obeslutsam energi...

Tvillingfullmånens energi inspirerar oss till att vara litet ”Wild & Crazy”: att släppa det tunga och känna oss och vara litet som fjärilen som flyger från blomma till blomma: mer livfulla, pigga, alerta, rörliga, lekfulla och nyfikna och kan även väcka ”vetgirig” längtan, likaväl som vi nu kan få glimtar om den ständigt föränderliga sanningen.

Under tvillingfullmånen är vi mer öppna för att ta in nya vyer och idéer. Det är också en tid då vi vill dela idéer. Vi är mer lyhörda för verbala nyanser. I någon mytologi föddes (skapades) tvillingar under dialog, så det är tid att uttrycka vad som finns i sinnet och i hjärtat till någon, för att skapa samverkan mellan yin och yang - dualism. Det är lättare att knyta kontakter, för behovet av ny stimulans ökar. Men - man kan faktiskt känna sig nöjd med en intressant bok…

TOLKNING OM FULLMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR.

TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER HÄR. 
TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER FÖR ALLA 12 STJÄRNTECKEN HÄR.

Runt den 20/12
Solen sextil Jupiter

Det skapar ett lättare flöde som genererar glädje och ökar viljan att uppleva mer personlig frihet samt påvisar att vi kan upptäcka nya möjligheter. Det ökar känslor av att vara ”nöjd” och skapar varma och generösa ”vibbar” i luften… Och vi vill nog ge oss ut och få upplevelser som kan berika oss. 

Det hjälper oss med förhöjd urskillning och positiva resultat av att vi kan se nya sidor och få en ny vinkel. Det kan för många även innebära oväntade fördelar inom arbete, resor, eller utbildning.

Runt den 20/12
Merkurius trigon Uranus

Denna harmoniska aspekt ger många nu ett mer ”fritt tänkande”, då den här energin tenderar att sätta fart på tankar på ett uppfriskande sätt. Många vågar nu ”tala ut” ur skägget.

Vi kan få mer mod att uttrycka oss på ett mer intressant, eller rentav spännande sätt. Räkna med givande dialoger! Vi kan plötsligt upptäcka nya intresseområden som väcker nyfikenhet och kreativa idéer. Vi kan få oväntade och inspirerande idéer, ett plötsligt nytänkande och utopier är sannolikt.

De som tar vara på idéer genom att skriva ner dem, och använda dem konstruktivt kan sedan inspirera andra till nytänkande. De som är helt inne på den kosmiskt upplysande vägen, kan uppleva speciella insikter, vilket då är ett nytt steg på upplysningsvägen – en ”magiskt andlig rikedom”. Många kan uppleva dessa uppvaknandeinsikter som förvånande på ett energigivande sätt (ungefär: aha, nu förstår jag). Plötsliga speciella visioner om framtiden är sannolikt.

Den 21/12
Solen går över till Stenbocken

Se beskrivning i första stycket om Stenbockens säsong


Runt den 24/12
Saturnus kvadratur Uranus


Utmaningen
 för oss är att hitta vår inre sanna potential. Vår personliga storhet, inom rådande ramar. Uranus står för plötsliga förändringar och Saturnus för begränsning. Två motsatser som möts nu och beroende på personlighet (dvs om man förespråkar status quo och motsätter sig förändring eller är den rastlösa som kastar sig in i allt nytt) hanterar man denna energi på olika sätt. Om vi inte frivilligt bryter med det som hämmar oss i vår utveckling, hjälper Uranus oss. Och då blir det nog inte lika trevligt än om vi gör det själva. Ju mer vi motsätter oss förändring nu, desto hårdare blir det sedan.

Runt den 2/12
Venus konjunktion Pluto (då Venus går retro så sker denna konjunktion igen).

Denna konjunktion kan manifestera mycket djupa känslor. Det öppnar till mer intensitet, mer sinnligt djup! Det kan skapa behov efter djup intimitet. Vi kan känna stark hängivenhet. Att ”nå under ytan” och förstå mer av djupet, känns angeläget inom relationer och där attraktion uppstår.
Denna aspekt tenderar att väcka passion och energin gör nog att fler än vanligt har ”sex appeal”…
En tid för att gå djupare i relationer, och/eller få fördjupade insikter om relationer och kärlek och de värden vi har i livet – vad vi verkligen värderar.
 

Relationer känns mer intensiva och djupa, men det kan också väcka ”inre gamla taggar” – i så fall så betyder det att det är bearbetningspunkter som aktiveras.

Vi kan upptäcka att vi behöver ligga lågt och anpassa oss till andra. Viktigt är att fokusera på att harmonisera motsatta synpunkter så att frid kan uppnås.

Emotionella mönster kan komma till ytan, vilket ger oss en chans att rensa eventuella känslomässiga blockeringar.

Denna konjunktion kan hos andra dra fram avundsjuka, svartsjuka vilket kan leda till manipulation hos en del. Det är nog inte så att detta visas ”upp” utan snarare sker på det inre planet… Det är i sin tur kopplat till ”något gammalt” som inte är bearbetat. Så, det är läge att göra det som det kommer upp…

Runt den 26/12
Merkurius sextil Neptunus

Det kan göra oss mer benägna att drömma. Vår fantasi kan faktiskt förändra vår verklighet om vi gör något konkret av dem. Samtidigt finns här en kreativ potential. Konstnärer kan nu känna sig särskilt välsignade och andligt arbete är gudomligt inspirerat. All slags konstnärligt/kreativa sysslor gynnas vid denna tidpunkt.  Bra aspekt nu om man vill fånga det vackra genom att fotografera. Denna aspekt ger också intuition och inspiration kopplad till tänkande, tal och kommunikation – om man är öppen för ”spirit” – inspirationen som kommer från det högsta.

Vi har även ökad förmåga att kommunicera extra finkänsligt och inkännande. Vi kan ana mer än vad som sägs… Det är en bra tid att prata om känslor med t ex partners eller med vänner i nöd. Vi är mer öppna för det osynliga och subtila och något mycket vackert och helande kan hända.

Runt den 29/12
Mars quincunx Uranus

Passionerat, impulsivt, snabbt och aktivt är den här energin. Den triggar oss till att vilja ha rörelsefrihet. Det kan dock ge litet stresskänslor när något ska påbörjas och även medverka till att det lättare skapas motsättningar. Den kan lätt öka på vårt adrenalin och innebär också mindre tålamod vilket kan leda till att irritationer kan växa inom många. Det kan vara som en uppfriskande bris men det beror på ”hur man strider”! Öva på tålamod och välj striderna..

Vi kan också känna för att erövra och ”vinna”. Aspekten är som en elektriskt laddad kraft, som ett batteri. Vi kan vänta oss det oväntade! Det ger också en tendens att agera våghalsigt utan hänsyn till konsekvenserna. Var uppmärksam. Var försiktig. Ta det lugnt.

Den 29/12
Jupiter går nu tillbaka över till Fiskarna (efter sin retrograda tid tillbaka i Vattumannen från 28/7 2021 LÄS MER HÄR). Jupiter stannar därefter i Fiskarna till 20/12 2022                         

Runt den 29/12
Merkurius konjunktion Venus

Denna konjunktion hjälper oss att uttrycka oss balanserat, att kommunicera trivsamt och skänker oss ökad social kompetens vilket hjälper många att hitta en kompromiss och en fredlig lösning vid eventuella konflikter. Det är bra för förhandling, att se andras synpunkt, vi är mer finkänsliga och intonade. Det medverkar till att öka vår taktfullhet, behov av frid. Vi läser gärna om och tar lättare in det vackra i omvärlden och vill uttrycka det vackra.

Det går lättare att uttrycka tillgivenhet. Det är därför en tid då många har lättare för att slösa med charmiga ord, taktfullhet. Så, viska söta ord i rätt öron…  Men energin kan också ge tendenser till ytlighet…

Det här är även en fin aspekt för sociala kontakter, så nu kan vi nog möta fler trevliga och sällskapliga människor?

Runt den 30/12
Mars sextil Saturnus

Detta ger oss fokuserad kraft, styrka och förmåga att kunna planera framåt med en känsla av tålamod, envishet och måttlighet. Vi vet vad vi vill nu. Det ger mer motivering och uthållighet vilket ger resultat.

Det tyder också på att det är en tid då vi kan möta mentorer eller de äldre eller klokare än oss som har något viktigt att lära oss.

Runt den 30/12
Merkurius konjunktion Pluto

Kan ge djuplodande nu hos många eftersom medvetenhet och undermedvetna processer sammanflätas. Det kan få oss till att uppmärksamma det som inte sägs, men som finns där, bakom ytan, bakom orden i samtal eller i nätchattande.

Det är lättare att övertyga människor, med väl använda argument eller med hjälp av kraften i det talade ordet. En del ”paketerar” orden i ”silkespapper” för att inte avslöja sig. Var litet extra observant och försök läs mellan raderna…

En del sysslar med maktspel, manipulation etc, något som man ska undvika för egen del. Det är en ”karma-aspekt” – den kommer tillbaka när det är dags, och avslöjar. ”Det som göms i snö…”. Så tro inte på allt som ”serveras” – inte heller på alla nyheter eller påståenden online: Denna aspekt kan nämligen ”inspirera” många till att smutskasta och ”dra andra smutsen”…

Undvik fördomsfullhet, undvik att ”prata skit” – tänk KÄRLEK istället. ”Vänd på det”. Karma kommer tillbaka sen – inte nu!

Metafysiska och vetenskapliga ämnen kan, för de som inte sysslar med sådant som maktspel/manipulationer/smutskastning etc, vara mer intressanta. Dock kan denna aspekt också innebära att både dialoger och tankar får mer djup och når till ”kärnpunkter” – på gott och ont”. Vi kan nog också lättare förstå att t ex antydningar handlar om en mycket större fråga som vi kanske känner att vi vill veta mer om, gräva i (i bästa Pluto-stil). En dos kompromisslös envishet är att förvänta och åsikter kan orsaka att våra ord bryter ner de strukturer som vilar på svaga grunder.

Analys gynnas nu. Vi springer nog inte så lätt ifrån ett problem förrän det analyserats ordentligt.
Dessa dagar kanske det dessutom kan bli avslöjanden av större format inom nyhetsvärlden, TV, radio och tidningar.

********************************************

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.


”Energi-astrologi” - Del 1 HÄR


”Energi-astrologi” - Del 2 HÄR


’¨¨`*´¨¨’<<~***’¨¨`*´¨¨’***~>>’¨¨`*´¨¨’

 

2 kommentarer:

  1. Gott nytt år till dig och tack så mycket för en bra blogg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gott Nytt År till dig också och tack för dina fina ord! :-)

      Radera